Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σεισμική δόνηση στην Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πρίν περίπου μία ώρα και συγκεκριμένα στις 23:07
Σύμφωνα με πληροφορίες το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χλμ Νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και το μεγεθος του σεισμού είναι 3,8 R με εστιακό βάθος 5 χλμ

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:02

Η σεισμική δόνηση που κούνησε για τα καλά την Καλαμάτα είχε επίκεντρο το χωριό Αρφαρά του Δήμου Καλαμάτας.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους.


Οι ευχές που μας στέλνετε

Καλή μας Ανά(σ)ταση...

Από τον Σωτήρη Βαρελά




Οι ευχές που μας στέλνετε

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Από το
http://kanaloupou.blogspot.com




Οι ευχές που μας στέλνετε




Οι ευχές που μας στέλνετε





6 Μαΐου 2012 «δοκιμάζονται» Κόμματα & Πολίτες

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων είναι απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας, αλλά ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, (που καταργήθηκε στην πράξη στην Αγγλία τη Γερμανία και αλλού), δημιουργεί σχέσεις Κράτους-Πολίτη, οι οποίες δεν είναι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά ίσως θα πρέπει να εκτιμηθούν, τελικά, και σαν εντυπωσιακά κοινωνικό-ψυχοπαθολογικές.

Αναμφισβήτητα, η Κυβέρνηση από ΕΝΑ Κόμμα πλειοψηφίας αποτελεί πλέον «ασθένεια» σε πολλές δημοκρατικές κοινωνίες καθώς η αλαζονεία, οι υπερβολές, η αυξανόμενη κατάχρηση εξουσίας, η αδιαφάνεια και η διογκούμενη διαφθορά μορφοποιούν το λογικό ερώτημα: τα πολιτικά κόμματα όπως τα γνωρίζουμε θα συνεχίσουν να υπάρχουν;

Κοινοβουλευτικές δημοκρατίες δεν υπάρχουν ............

εφόσον δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Εάν, όμως, ερωτηθούν οι πολίτες να προσδιορίσουν τις πιθανές πηγές για μια ατέλειωτη σειρά κοινωνικών, οικονομικών ή πολιτιστικών προβλημάτων, θα απαντήσουν, στα σίγουρα, ότι για ΟΛΑ φταίνε τα Κόμματα και αυτοί που τα διοικούν με ιδιοκτησιακή νοοτροπία.

Και φταίει ακόμη περισσότερο, κατά κανόνα, ο ΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, που επιτρέπει στο ΕΝΑ Κόμμα εξουσίας να κυριαρχήσει αδιαφορώντας για τα επόμενα 4 χρόνια για την κριτική που του ασκεί η μείζων ή η ελάσσων αντιπολίτευση ακόμα και όταν η κριτική εμπεριέχει απόψεις ευεργετικές για το κοινωνικό σύνολο!
Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ τα Κόμματα υπεύθυνα για το μπάχαλο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην υφήλιο. Τα Κόμματα δομικά και λειτουργικά υπόκεινται σε ανελέητες ενδοκομματικές «ιδεολογικές» συγκρούσεις, διαμάχες για την κατάληψη της εξουσίας και αιώνια αντιπαλότητα ομάδων (κάποιοι προτιμούν τον όρο «συμμοριών»), που συνθέτουν τις ανώτατες βαθμίδες της δομής τους.

Οι πλατιές λαϊκές μάζες «αυτό-ικανοποιούνται» με την βιωματική είσπραξη του συναισθήματος ότι «εμείς εδώ ανήκουμε» και το δικό μας Κόμμα έχει τον έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας ή πλησιάζει η στιγμή που θα κυβερνήσει!..
Ως Έλληνα πολίτη και ως ακαδημαϊκό δάσκαλο, ποτέ δεν με προβλημάτισε και δεν με βασάνισε η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων, όσο με ταλάνισαν και συνεχίζουν να με ταλανίζουν οι ανεκδιήγητες σχέσεις Κράτους – Πολίτη (όταν η Κυβέρνηση ελέγχεται απόλυτα από το ΕΝΑ αποκλειστικά κόμμα εξουσίας που δημιουργεί ο δικομματισμός του Πράσινου-Μπλε).
Έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονται στο να θεωρούν το Κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές στο να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν «τον καλό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, σαν μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό μας Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά μας παιδιά!»

Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύσσουμε τη σχιζοειδή συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που κατηγορούμε απροκάλυπτα και αντιμετωπίζουμε όχι μόνο με καχυποψία αλλά συχνά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας!...
Μία επιστημονική αξιολόγηση αυτής της ψυχοκοινωνικής κατάστασης, πέρα από τις ανόητες δήθεν «αιτιολογίες» της Τουρκοκρατίας, των «ξένων δακτύλων» και της αρνητικής επιβάρυνσης του εθνικού μας DNA, μας προσφέρει η θεωρία «της γνωστικής ασυμφωνίας» ή της «νοηματικής αντινομίας», που εξηγεί ότι ένα άτομο ή μια ολάκερη ομάδα μπορεί να διατηρεί συνειδητά τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία, και να συμπεριφέρεται επηρεαζόμενο από αυτά, επειδή οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να αιτιολογούμε και να διατηρούμε, σε παράλληλη διάταξη και ταυτόχρονα, ασυμβίβαστα δεδομένα, εφόσον αυτά ικανοποιούν κάποιες αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, πραγματικές ή συμβολικές.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου που μόλις προκηρύχτηκαν, η θεωρία της «νοηματικής αντινομίας» είναι εκείνη που θα βοηθήσει τους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ οπαδούς-ψηφοφόρους των ΔΥΟ Κομμάτων Εξουσίας να επιβεβαιώσουν την διαιώνισή τους…
Βέβαια οι δημοσκοπήσεις διαβλέπουν μια ΠΑΤΑΓΩΔΗ πτώση και πρωτόγνωρη συρρίκνωση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ποτ, εάν επιβεβαιωθεί στις 6 Μαΐου, θα απαλλάξει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες από την καθιερωμένη επί 38 χρόνια ανάγκη να γίνουν και πάλι ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ αραδιάζοντας ατέλειωτα αρνητικά σχόλια για ηγεσίες, παρατρεχάμενους, αλαζονεία Υπουργών και αναλγησία των διορισμένων μανδαρίνων!
Μέχρι και τον Οκτώβρη του 2009 είναι πασιφανές, ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (παρακάμπτοντας το γνωστό άσμα που διατείνεται ότι «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει») αποδείκνυαν με την συμπεριφορά τους ως πιο εύστοχα τα γνωμικά τύπου «τραβάτε με και ας κλαίω» και «σφάξε με αγά μου, (συγνώμη εν ενεργεία ή εν δυνάμει Πρωθυπουργέ και Υπουργέ μου), να αγιάσω», καθώς έτσι ελπίζανε ότι με τα εκλογικά αποτελέσματα θα διασφάλιζαν για τους εαυτούς τους και τα τέκνα τους «προνόμια» Κρατικών παροχών!...

Οι πρώτες εκλογές μετά την έλευση της τρόικα, το σχίσμα ανάμεσα σε «Μνημονιακούς» και «Αντιμνημονιακούς», οι υπογραφές στα «κατάπτυστα μνημόνια» σηματοδοτούν 38 χρόνια από την πτώση της χούντας ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ και πολυκομματική Βουλή. Εκτός εάν, εθισμένοι τόσα χρόνια στην ασθένεια του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, οι Έλληνες δώσουμε και πάλι το δικαίωμα σε Μπλε και Πράσινους να μας ΣΩΣΟΥΝ με…ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Σήμερα μεγάλη Πέμπτη, ημέρα της Σταύρωσης του Ιησού, συμπάσχοντας στέλνω από το blog ΕΥΧΕΣ για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!...

Οψόμεθα στις 6 Μαΐου…

Οι ευχές που μας στέλνετε




Πριν αγοράσετε ακουστικά

Η μουσική, πλέον, μπορεί να σας ακολουθεί παντού. Γι' αυτό, εκτός από συσκευές αναπαραγωγής ήχου, χρειάζεστε και ένα καλό ζευγάρι ακουστικών.
Τι δίνει, όμως, «δύναμη» στα ακουστικά. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν, πώς θα βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει, τι πρέπει γενικά να ξέρετε; Οι απαντήσεις ακολουθούν σε ένα θέμα που καλύπτει από τις μικροσκοπικές «ψείρες» μέχρι τα ασύρματα ακουστικά 5.1.

Τα περασμένα χρόνια τα γνωστά μας ακουστικά ήταν ιδιαίτερα μεγάλα, ωστόσο αυτό διαφοροποιήθηκε με την έλευση των walkman. Τα νέα προϊόντα άρχιζαν να παίρνουν ολοένα και πιο μικρό σχήμα, πιο στυλάτο αργότερα,
φτάνοντας εντέλει στις γνωστές μας «ψείρες».
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχουν τόσο τα μικρά, .........

«μουράτα» ακουστικά, χωρίς αυτό να σταματάει την κυκλοφορία του παλιού είδους, γι' αυτούς που θέλουν κάποια άλλη λύση.

Ακουστικά «ψείρες»

Αρχικά, υπάρχουν τα ακουστικά που μπαίνουν μέσα στο αυτί και γίνονται ένα με αυτό, προσφέροντας στον χρήστη την αγαπημένη του μουσική. Είναι ιδιαίτερα ελαφρά, μικρά, με μερικά μοντέλα να περιλαμβάνουν ειδικά κλιπς για να υπάρχει καλύτερη και πιο σίγουρη εφαρμογή. Σίγουρα, βοηθούν τον χρήστη να μείνει «μακριά» από εξωτερικούς θορύβους, με την ποιότητα του ήχου να φτάνει σε ικανοποιητική απόδοση, αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με τα πιο μεγάλα ακουστικά. Ένα αρνητικό τους είναι ότι μπορεί για κάποιους να μην είναι και τόσο άνετα στη χρήση.

Sport ακουστικά

Στο ίδιο μήκος «κύματος» είναι και η sport κατηγορία των «εσωτερικών» ακουστικών. Είναι πιο πολύ μέσα στην μόδα, στο τελείωμά τους είναι κάθετα, γεγονός που τα κάνει πιο σταθερά στην εφαρμογή τους. Συνδέονται με πολλές συσκευές αναπαραγωγής ήχου, ενώ υπάρχουν σε σχεδιασμό και με οριζόντιο design, τα οποία καταλήγουν πίσω από το κεφάλι ή το λαιμό. Μερικά της κατηγορίας συνοδεύονται και από ένα κλιπ για το αυτί, το οποίο δίνει σταθερότητα, αφήνοντάς σας μακριά από τους ενοχλητικούς θορύβους. Πάντως, τα ακουστικά αυτά ασκούν μεγαλύτερη πίεση στο αυτί σας.

Ακουστικά από άλλη. εποχή
Τα πιο μεγάλα ακουστικά καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του αυτιού, αλλά εξωτερικά. Φέρνουν πολύ στα ακουστικά της παλιάς. εποχής. Σίγουρα τα αυτιά σας θα είναι αρκετά πιο ξεκούραστα, ενώ ο ήχος θα σας ανταμείψει, αφού ακόμη και το μπάσο είναι ιδιαίτερα δυναμικό. Μπορείτε να αυξομειώσετε το μέγεθός τους, την απόσταση των δύο ακουστικών, φέρνοντάς τα στα δικά σας μέτρα. Σίγουρα, στα αρνητικά τους συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν μπορούν να «εξαλείψουν» τους εξωτερικούς θορύβους. Επίσης, σε σχέση με τα προαναφερθέντα δεν είναι το ίδιο άνετα.

Full size ακουστικά

Στο ίδιο «περιβάλλον» υπάρχει ακόμη μία κατηγορία, αυτή των full size ακουστικών, τα οποία έχουν μορφή μεγάλων ακουστικών. Διαθέτουν παραπάνω από αξιόλογη ακουστική, αφού το μέγεθός τους προσφέρει πλούσιο ήχο. Μπορεί να μην είναι για το. δρόμο, ωστόσο μέσα στο σπίτι φροντίζουν να σας «γεμίσουν» με ήχο. Σε σχέση με τα προηγούμενα μεγάλα ακουστικά, αυτά πετυχαίνουν μεγαλύτερη μείωση του εξωτερικού θορύβου. Πάντως, αρνητικό είναι το γεγονός ότι, λόγω του όγκου τους, τα αυτιά σας θα ζεσταίνονται αρκετά, όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν μεγάλη γκάμα συνδεσιμότητας.
Πέραν του στυλ, βέβαια, σημαντικός παράγοντας είναι και οι λειτουργίες που καλύπτει το κάθε σετ ακουστικών, η τεχνολογία που περιλαμβάνει και γενικά τα στοιχεία για τα οποία μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή.

Λειτουργία antinoise

Κάποια ακουστικά επιτυγχάνουν να μειώσουν αρκετά το θόρυβο στα αυτιά σας, υποστηρίζοντας λειτουργία antinoise. Δεν καταφέρνουν πάντα να τον «εξαφανίσουν», ωστόσο τα πιο καλά μοντέλα μειώνουν αισθητά το «φύσημα». Tέτοιου είδους ακουστικά κυκλοφορούν ευρέως, από τα πολύ μεγάλα μέχρι και τις «ψείρες».
Έτσι, δεν χρειάζεται πάντα να ανεβάσετε την ένταση της μουσικής που ακούτε, προκειμένου να καλύψετε τους εξωτερικούς θορύβους, γεμίζοντας με «κούραση» τα αυτιά σας. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί κάποιοι χρήστες να είναι ευαίσθητοι στη λειτουργία antinoise, γεγονός που μπορεί να τους προκαλέσει πίεση στα τύμπανα του αυτιού.

Ισοστάθμιση ήχου

Σημαντικό ρόλο παίζει και η ισοστάθμιση του ήχου που καλύπτουν πολλά ακουστικά, καθώς καταφέρνουν να μπλοκάρουν τον εξωτερικό θόρυβο, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με την «απορρόφηση» του θορύβου των τηλεφώνων. Μάλιστα, αυτού του σχεδιασμού τα ακουστικά δεν χρειάζονται μπαταρίες και δεν προκαλούν καμία πίεση στα τύμπανα του αυτιού. Αρνητικό ενδέχεται να είναι ότι μπορεί για κάποιους χρήστες να μην είναι τόσο άνετα ή ακόμη, όσον αφορά τα πιο μεγάλα, να είναι ιδιαίτερα ζεστά.

Στερεοφωνικός ήχος και surround effects
Μερικά μοντέλα δημιουργούν ηλεκτρονικά surround effects, έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερο στερεοφωνικό ήχο, δίνοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μερικά ακουστικά περιλαμβάνουν πολλαπλά ηχεία, ώστε να δημιουργούν ακόμη πιο υψηλό αποτέλεσμα. Σαφώς και η ποιότητα των surround effects διαφοροποιείται από μοντέλο σε μοντέλο.

Ακουστικά με dolby επεξεργαστή
Εκτός των προαναφερθέντων, υπάρχει και ο dolby επεξεργαστής surround ήχου που συνθέτει πολυκάναλα εφέ, δημιουργώντας έτσι στερεοφωνικό αποτέλεσμα για ανάλογου είδους ζευγάρια ακουστικών. Αυτή η τεχνολογία είναι ασφαλώς εντυπωσιακή, ενώ το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας καλύψει πλήρως.

Πρέπει να έχετε υπόψην σας.
Ότι είναι αναγκαίο να είναι άνετα για εσάς και σε βάρος που να μη σας ενοχλεί, προκειμένου να απολαμβάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μουσική. Υπάρχουν, όπως άλλωστε έχει αναφερθεί, ακουστικά που αφήνουν τους εξωτερικούς θορύβους και άλλα που διακόπτουν την είσοδο τους. Σίγουρα, όλους ενδιαφέρει να έχουν διάρκεια, η οποία φυσικά να συμβαδίζει με την ποιότητα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η συνδεσιμότητα, η οποία ποικίλει ανάλογα με το είδος τους. Τέλος, βασικό στοιχείο είναι και η φορητότητα, σε σχέση με την οποία είναι αυτονόητο ότι τα μικρά ακουστικά που μπαίνουν μέσα στα αυτιά, μεταφέρονται πιο εύκολα, ωστόσο πρέπει εσείς να αποφασίσετε τι ποιότητα ήχου θέλετε να ακούτε.
Εξίσου σημαντικό.
Ο τρόπος συνδεσιμότητας διαφέρει, κάτι που δίνει δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει αυτόν που τον βολεύει. Υπάρχει η minijack που είναι γνωστή και ως walkman-style και είναι 3,5 χιλ. Κατόπιν, συναντούμε τη σύνδεση που είναι μεγαλύτερη (1/4 ίντσας), η οποία σχετίζεται με ηχοσυστήματα, συσκευές video ή DVD players. Η σύνδεση των 2,5 χιλ. αφορά τα κινητά τηλέφωνα, συσκευές όπου τη συναντάμε συχνότερα. Η πολλαπλή συνδεσιμότητα με πολλά καλώδια, αφορά κυρίως τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τέλος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η σύνδεση τελευταίας τεχνολογίας, που δεν είναι άλλη από αυτή σε USB θύρα. Σχετίζεται πάλι με PC ή διάφορες κονσόλες παιχνιδιών.
Διαδικτυακή συνομιλία, όπως λέμε. Skype
Φυσικά, υπάρχουν και τα ακουστικά επικοινωνίας, τα οποία αφορούν χρήστες που ασχολούνται με παιχνίδια, με ηχητική καταγραφή κειμένου ή μιλούν μέσω internet, μέσω προγραμμάτων όπως π.χ. το Skype. Ο εξελιγμένος τρόπος επικοινωνίας είτε σε ατομικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο περιλαμβάνει τα ακουστικά που έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση.
Ασύρματα ακουστικά
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ασύρματα ακουστικά, τα οποία έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ευρέως τον τελευταίο καιρό. Καλύπτουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και ποιότητας, ενώ συνοδεύονται από μία αντίστοιχη βάση με την οποία επικοινωνούν. Τα ασύρματα ακουστικά λειτουργούν είτε μέσω υπερύθρων είτε μέσω ραδιοσυχνότητας. Αυτά κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, αφού μπορείτε να ακούσετε τη μουσική σας ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση, χωρίς να είστε αναγκασμένοι να είστε κοντά στη συσκευή. Ωστόσο, καμιά φορά μπορεί να μην έχετε την ίδια ακριβώς απόδοση σε σχέση με τα ενσύρματα ακουστικά. Φυσικά, τα καινούργια μοντέλα δεν θα μπορούσαν να μην καλύπτουν τη μεταφορά δεδομένων μέσω τεχνολογίας Bluetooth. Αυτά, λειτουργούν με τη βάση να συνδέεται με τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου ή εικόνας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 11-4-2012




Οι ευχές που μας στέλνετε




Αστυνομικοί προς ενοικίαση.

ΠΑ.ΣΥ.ΦΕΑ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αίσθηση και μεγάλη αναταραχή προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Πρώτου θέματος» για νομοθέτημα που έγινε ΦΕΚ στις 21 Μαρτίου 2012. Σε αυτό περιλαμβάνεται λίστα αμοιβών στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται να χρησιμοποιήσει δύναμη της Αστυνομίας, για ιδιωτικούς λόγους ασφάλειας. Εκ πρώτης όψεως δικαιολογημένα σοκάρει μια τέτοια εξέλιξη.

Γιατί την λειτουργία της Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας την έχουμε συνδέσει , με την δημόσια και την κρατική ασφάλεια. Αυτήν την χρηματοδοτούμε και την πληρώνουμε μέσα από τους φόρους μας.
Όμως είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι υπάρχουν κάποιες ...........

ειδικές κατηγορίες αξιωματούχων , επιχειρηματιών και πολιτών εκτεθειμένων σε αυξημένο κίνδυνο, οι οποίοι χρησιμοποιούν για την ιδιωτική τους ασφάλεια και σε μόνιμη βάση, μεγάλο μέρος, σωρευτικά μιλώντας, αστυνομικών δυνάμεων. Αυτό κοστίζει πάρα πολύ και τελικά ανατρέπει το δημόσιο αγαθό του δικαιώματος της ασφάλειας, της αστυνόμευσης, της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Το να υπάρχει λοιπόν ένα κόστος για όλους αυτούς τους πολίτες της ειδικής κατηγορίας επιπλέον των φόρων των πολλών , δεν μπορεί από μόνο του να χαρακτηρισθεί, ως αρνητική εξέλιξη. Βεβαίως για να υπάρξει λογική στη νέα αυτή πρακτική και δεδομένης της οικονομικής ύφεσης, που δεν επιτρέπει σπατάλες στην χρήση των σωμάτων ασφαλείας , θα πρέπει να αλλάξει και η πρακτική που ακολουθείται στους λεγόμενους στόχους, πρόσωπα ή εγκαταστάσεις, υψηλού κινδύνου. Ποιοι δηλαδή δικαιούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι δωρεάν φύλαξη και σε ποιόν βαθμό και ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν , αφού μάλιστα έχουν την οικονομική δυνατότητα, την επιπλέον των συνήθων πολιτών χρήση της αστυνομικής προστασίας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια συνολική καταγραφή και δημοσιοποίηση του όγκου των αστυνομικών δυνάμεων, που απασχολούνται σε ιδιωτικό έργο και μόνιμη βάση.

Όπως το καλοκαίρι καμία βίλα, κοντά σε δασική περιοχή , δεν δικαιούται να έχει έξω από την αυλόπορτα της, ένα πυροσβεστικό όχημα, έτσι και η αστυνομία δεν μπορεί να σπαταλά δυνάμεις σε ιδιωτικές φυλάξεις, σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας.
Δεν μπορεί ένα φορολογούμενος να απασχολεί αστυνομικούς, περιπολικά , μηχανές, ακόμη και ελικόπτερα της Αστυνομίας και ο διπλανός πολίτης να μένει αφύλακτος επειδή οι δυνάμεις δεν επαρκούν. Μπορεί η όλη διαδικασία της μίσθωσης αστυνομικών υπηρεσιών, σε πρώτη φάση να δημιουργεί έκπληξη, αλλά όλα βρίσκουν τη θέση τους, αν αναλογισθούμε ότι σήμερα οι υπηρεσίες αυτές , προσφέρονται δωρεάν σε βάρος των φόρων μας.

Υστερόγραφο

Μήπως ενοικιάζονται και οι υπουργοί

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοκινάκης

Πάσχα στη Μαραθόπολη Επιτάφιος εν πλω και κάψιμο του Ιούδα!

Το Πάσχα στη Μαραθόπολη Τριφυλίας είναι, πράγματι, εντυπωσιακό!

Οι θρησκευτικές τελετές πραγματοποιούνται με την ευλαβική συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα τηρούνται τα ήθη και έθιμα της παράδοσης δίδοντας ιδιαίτερο χρώμα στις άγιες μέρες και νύχτες που διανύουμε!

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, και αφού .............

έχει προηγηθεί η τελετή της Αποκαθήλωσης, η περιφορά του Επιταφίου φτάνει στο λιμανάκι, όπου ο ανθοστολισμένος Επιτάφιος τοποθετείται σε καΐκι και περιπλέει στα νερά της ακτής της Μαραθόπολης, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα και τα βεγγαλικά, τα φαναράκια και τα αερόστατα, που φτιάχνουν νέοι και νέες, φωτίζουν την ατμόσφαιρα!

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 6 τοπ απόγευμα τελείται η Ακολουθία της Αγάπης και δίδονται κουλούρια και αυγά στους πιστούς, οι οποίοι ψάλλουν μαζί με τον ιερέα και ανταλλάσσουν Αναστάσιμες ευχές. Στη συνέχεια γίνεται το Κάψιμο του Ιούδα, ένα έθιμο που αναφέρεται στη Μαραθόπολη, τουλάχιστον έναν αιώνα!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Οι ευχές που μας στέλνετε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ



Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Ο Προϊστάμενος του Κέντρου
Τσουμάνης Γεώργιος
Γεωπόνος, Msc




Οι ευχές που μας στέλνετε

Τις άγιες αυτές ημέρες της μεγαλύτερης εορτής του Ελληνισμού απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους συντοπίτες μου.

Οι σκέψεις μου θα σταθούν σε όλους αυτούς που την δύσκολη αυτή περίοδο αντιμετωπίζουν το φάσμα της κρίσης στην οικογένεια τους, στη δουλειά τους και στον περίγυρο τους.

Οι ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σήμερα, ........

περισσότερο από ποτέ, αφορούν την ελπίδα που φωλιάζει στην σκέψη και στους πόθους όλων μας, να βγει ο τόπος από την βαθιά και άδικη αυτή κατάσταση της αναξιοπρέπειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Υγεία, δύναμη και ενότητα είναι αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας για να τον οδηγήσουμε στη δική του Ανάσταση.
Τις καλύτερες ευχές μου

Πέτρος Τατούλης

Video από τον Τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας Εράνη - ΑΟ Κυπαρισσίας

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.