Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ελαία: Πρόσκοποι από Πάτρα και Φιλιατρά καθάρισαν την παραλία. [ Φωτό + Video ]

Στην παραλία της Ελαίας ξεχύθηκαν και καθάρισαν σήμερα το απόγευμα πρόσκοποι που είχαν έρθει από την Πάτρα και τα Φιλιατρά.
Το παρόν στην ..........

δράση έδωσε από πλευράς του Δήμου Τριφυλίας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Οι ομαδάρχες μαζί με τα παιδιά περίπου 70 στον αριθμό, είχαν κατασκηνώσει από το πρωί στον χώρο που κατασκηνώνουν στην Ελαία και το απόγευμα στις 16:30 ξεκίνησαν για τον καθαρισμό της παραλίας.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα παιδιά το έκαναν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς κατάφεραν και μάζεψαν σε διάστημα περίπου μίας ώρας πολλές σακούλες σκουπιδιών τις οποίες μετέφεραν στον Κάδο απορριμάτων.
Κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτα από πλαστικά μπουκάλια χαρτιά και γυάλινα μπουκάλια που να μην τα μάζεψαν.
Αμέσως μετά τα παιδιά αφου έκατσαν να ξεκουραστούν έπαιξαν τραγούδησαν ενώ στα προσωπάκια τους ήταν ζωγραφισμένη η χαρά και η ευτυχία για την πράξη τους.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες και Video από την σημερινή εξόρμηση τους.





Συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Διαβάστε τις πρακτικές οδηγίες προκειμένου να περιηγείστε στα διαδικτυακά καταστήματα με ασφάλεια και σιγουριά

Στην Ευρώπη, το 60% περίπου των οικογενειών δείχνει προτίμηση στις διαδικτυακές αγορές, ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τις ενδεχόμενες προσφορές η τις καλύτερες τιμές των online καταστημάτων.

Παρ' όλα αυτά, ένας στους πέντε χρήστες δεν νιώθει άνετα να.......

μοιράζεται τα οικονομικά του στοιχεία στο διαδίκτυο. Καθώς αυξάνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο και διευρύνεται η χρήση υπολογιστών, tablets και smart-phones σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να αποτελούν μια εύκολη λύση για τις διαδικτυακές συναλλαγές σας τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων αλλά δεν είναι και πάντα ασφαλής.
Αποφύγετε, λοιπόν, την κίνηση, το κόστος στάθμευσης, τις ουρές στα δοκιμαστήρια και τις ατελείωτες ουρές στα ταμεία που συχνά συνοδεύουν τις αγορές από 'ένα φυσικό κατάστημα. Για αλλαγή λοιπόν, κάντε τα ψώνια σας ακόμη και με τις πιτζάμες.

Πριν κάνετε κάποια αγορά
Αναζητήστε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που ξεκινούν από https:// ( όπου το «s» σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι ασφαλής) και συνοδεύονται από ένα λουκέτο στην κάτω δεξιά γωνία του browser. Αυτό εξασφαλίζει ότι η μετάδοση τ6ων προσωπικών σας στοιχείων θα γίνεται με ασφάλεια.
Go international: ξεκινήστε την αναζήτησή σας από τον διεθνή ιστότοπο της εταιρείας που σας ενδιαφέρει. Από εκεί, ακολουθείστε τους παρεχόμενους συνδέσμους για τον ιστότοπο που η ίδια η εταιρεία προτείνει για ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα.
διαβάστε την πολιτική απορρήτου της εταιρείας. Μάθετε για την πολιτική προστασίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και για τη διαδικασία συλλογής, χρήσης και μεταφοράς των στοιχείων αυτών σε τρίτους.
Επαληθεύστε τη νομική και φορολογική ταυτότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Αυτή περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας, την αναγνώριση από το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον αριθμό του φορολογικού μητρώου, τους τρόπους πληρωμής και παράδοσης, τους όρους χρήσης, τις προθεσμίες και την πολιτική επιστροφής του καταστήματος.

Να είστε προσεκτικοί. Συμβουλευτείτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας αλλά και ενώσεις καταναλωτών για συστάσεις και κριτικές όσον αφορά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος πού σας ενδιαφέρει. Μην αγοράζετε ακριβά προϊόντα ή υπηρεσίες από εμπόρους που δεν γνωρίζετε. Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αγοράς
ενδεχομένως να σας ζητηθούν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία, απαραίτητα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτά περιλαμβάνουν: τον τύπο και τον αριθμό της κάρτας, το όνομα του κατόχου, την ημερομηνία λήξης, τον κωδικό ασφαλείας και τη διεύθυνση αποστολής του λογαριασμού.

Πληρώστε με πιστωτική κάρτα ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά τις συναλλαγές σας. Ωστόσο, ποτέ μην δίνετε τον κωδικό PIN της πιστωτικής σας κάρτας στο διαδίκτυο. Ποτέ μην δίνετε οικονομικά και προσωπικά δεδομένα μετά από αίτημα που φτάνει σε εσάς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εταιρείες των πιστωτικών καρτών και οι τράπεζες δεν θα ζητούσαν ποτέ τέτοιου είδους πληροφορίες μέσω email. Σε πολλές πιστωτικές κάρτες λειτουργεί αδιαλείπτως ένα ειδικό πρόγραμμα για την ανίχνευση περιστατικών διαδικτυακής απάτης, το οποίο σαρώνει το διαδίκτυο προκειμένου να εντοπίζει ιστοσελίδες ύποπτου περιεχομένου. Σε περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει μια τέτοια σελίδα, ζητείται από τον πάροχο να την κλείσει και έπειτα ειδοποιούνται και οι αρμόδιες αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς
8 Κρατήστε αρχείο των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών, στο οποίο θα καταχωρείτε είτε το έντυπο, είτε το ηλεκτρονικό αντίγραφο της σελίδας της συναλλαγής και/ή της σελίδας επιβεβαίωσης. Το αντίγραφο αυτό αποτελεί την απόδειξή σας.
9 Ελέγξτε το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι αγορές που πραγματοποιήσατε μέσω διαδικτύου έχουν καταγραφεί σωστά.
10 Ελέγξτε τους όρους και τις υποχρεώσεις του «Δικαιώματος επιστροφής» στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού καταστήματος, πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν τη δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος αμέσως μετά την αγορά, στην περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τα προϊόντα που αγοράσατε.
11 Οι περισσότεροι εκδότες πιστωτικών καρτών διαθέτουν υπηρεσίες μέσω των οποίων μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας αν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πήγε καλά σε σχέση με την online αγορά σας, όπως για παράδειγμα, αν δεν παραλάβατε την παραγγελία σας, αν χρεωθήκατε για αγορές που δεν κάνατε ή αν η απόδειξη χρέωσης περιέχει λάθη. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται πάντα στους καταναλωτές να επικοινωνούν πρώτα με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Παρ' όλα αυτά, εάν το πρόβλημα παραμένει, ο καταναλωτής θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον εκδότη της κάρτας του ώστε να ενημερωθεί καλύτερα για τις επιλογές που έχει στη διάθεση του.

Κάντε την τεχνολογία σύμμαχο
Προσέξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση-URL (Uniform Resource Locator) στις σελίδες σύνδεσης/εγγραφής του χρήστη, βημάτων αγοράς και ολοκλήρωσης παραγγελίας του ηλεκτρονικού καταστήματος (όπου, δηλαδή, καλείστε να δώσετε προσωπικά δεδομένα). Όταν αυτή ξεκινά από https:// - και όχι http:// - είναι ένδειξη ότι χρησιμοποιείται τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer) η οποία δημιουργεί ένα link ανάμεσα στον διακομιστή (server) και τον περιηγητή ιστού σας (browser) εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται. Θα αναγνωρίσετε την τεχνολογία SSL και από το σήμα λουκέτου δίπλα στην αναγραφόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.
Επιπλέον ασφάλεια στις συναλλαγές σας προσφέρουν ηλεκτρονικά καταστήματα ή/και υπηρεσίες που ενσωματώνουν δυνατότητα online αγορών, που έχουν εξασφαλίσει Extended Validation Certificate (EV). Το εν λόγω πιστοποιητικό δίδεται όταν πληρούνται συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια. Τα καταστήματα που έχουν EV μπορείτε να τα αναγνωρίσετε όταν, αντί για το απλό λουκέτο, στην αρχή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, διακρίνεται μία πράσινη μπάρα με την επωνυμία της εταιρείας.
Έχετε, ακόμη, τα μάτια σας ανοιχτά για οποιαδήποτε περίεργη αλλαγή στην κεντρική διεύθυνση (π.χ. αν από το www.paradeigma.gr οδηγηθείτε στο www.paradeigma1.gr απομακρυνθείτε αμέσως από αυτή τη σελίδα).

Μη δίνετε οικονομικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου ή e-mail

Τα στοιχεία των λογαριασμών σας και της κάρτας σας καθώς και άλλα στοιχεία όπως ο ΑΦΜ ή οι κωδικοί PIN δεν θα πρέπει να ανταλλάσσονται με άλλα πρόσωπα μέσα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά για καμιά συναλλαγή. Πρέπει να εισάγονται μόνο τα στοιχεία που απαιτούνται στα ειδικά πεδία σε σελίδες ασφαλούς πρόσβασης κατά το τελικό στάδιο πληρωμής.

Όροι Χρήσης - Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα

Πολλές φορές είναι κουραστικό να διαβάζετε τους Όρους Χρήσης κάθε διαδικτυακού τόπου που επισκέπτεστε αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές σας. Εκεί θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της παραγγελίας, τη χρήση των προσωπικών στοιχείων που δίνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα, την πολιτική επιστροφών που εφαρμόζει κάθε εταιρεία κ.α.
Να θυμάστε ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των καταναλωτών για την εξυπηρέτηση της παραγγελίας και την ολοκλήρωσης της πώλησης. Αν ένα e-shop πρόκειται να διαβιβάσει ή να κοινοποιήσει τα στοιχεία σας σε τρίτους, οφείλει να έχει πρώτα γνωστοποιήσει εγγράφως, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη σύσταση και λειτουργία αρχείου ή την έναρξη επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Επίκειται, σύντομα, η δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχής, αρχείου με τις υποβαλλόμενες γνωστοποιήσεις των κατά νόμο υπόχρεων προσώπων.
Τα στοιχεία σας μπορεί να χρησιμοποιούνται για σκοπό όπως, ενδεικτικά, την αποστολή εμπορικής επικοινωνίας, newsletters, διαφημιστικών κλπ., υπό την προϋπόθεση ότι σας παρέχεται η δυνατότητα, κάθε φορά, να αντιτάσσεστε εύκολα και δωρεάν. Να θυμάστε, επίσης, πως έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε εάν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας και ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση, αν το ζητήσετε, να σας ενημερώσει εγγράφως (δικαίωμα πρόσβασης). Ακόμη, καθένας μας έχει δικαίωμα να ζητήσει, οποτεδήποτε, την διακοπή της επεξεργασίας των δεδομένων που τον αφορούν (δικαίωμα αντίρρησης)

Προσοχή στην τιμή

Όταν συγκρίνετε τιμές για το ίδιο προϊόν συχνά θα παρατηρήσετε σημαντική απόκλιση από κατάστημα σε κατάστημα. Μπορεί να πρόκειται για προσφορά ή η αγοραστική δύναμη κάποιου προμηθευτή να του επιτρέπει να διατηρεί χαμηλότερες τιμές. Μπορεί, όμως, κάτι να σας διαφεύγει: το προϊόν να είναι μεταχειρισμένο, ελαττωματικό ή παρόμοιας επωνυμίας με αυτή που αναζητάτε. Μην βιαστείτε να επιλέξετε το φθηνότερο. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή που αναγραφόταν κατά τη στιγμή της παραγγελίας σας είναι η τελική. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία οποιαδήποτε προσπάθεια του πωλητή να σας ζητήσει να πληρώσετε διαφορετικό ποσό αποτελεί μορφή παραπλάνησης και έχετε το δικαίωμα είτε να επιμείνετε στην εκτέλεση της παραγγελίας στην αρχική τιμή είτε να υπαναχωρήσετε και να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας.
Έξοδα αποστολής

Οι παραγγελίες μέσω internet, συχνά, επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής. Συνήθως κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα στα διάφορα e-shops και είναι ανάλογα του τόπου αποστολής (πόση είναι η απόσταση, δηλαδή, που θα διανύσει ο αποστολέας) και του βάρους της παραγγελίας σας. Αν θα αγοράσετε μεγάλο αριθμό προϊόντων βρείτε ένα κατάστημα που παρέχει όσα περισσότερα από αυτά γίνεται. Λιγότεροι προμηθευτές, λιγότερα έξοδα αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν τα έξοδα αποστολής εάν η παραγγελία υπερβαίνει ένα καθορισμένο ποσό. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα είναι υποχρεωμένο, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, να ενημερώνει σαφώς τους καταναλωτές σχετικά με τα ισχύοντα έξοδα αποστολής κατά περίπτωση.

Έλεγχος διαθεσιμότητας των προϊόντων

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε παραγγελία είναι καλό να ελέγχετε τη διαθεσιμότητα του συνόλου των προϊόντων που επιλέξατε. Εάν κατά τη στιγμή της παραγγελίας σας ένα προϊόν εμφανίζεται διαθέσιμο, το κατάστημα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό. Αλλιώς, με βάση το ελληνικό δίκαιο, έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε και να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων που ενδεχομένως έχετε καταβάλει. Κάθε εταιρεία έχει την ευθύνη για την έγκαιρη ενημέρωση των δεδομένων στην ιστοσελίδα της. Θα συναντήσετε διάφορους τύπους διαθεσιμότητας όπως: Διαθέσιμο, Διαθέσιμο από 1- 3 ημέρες, Αγνωστη διαθεσιμότητα, Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, Μη διαθέσιμο.

Τρόπος και χρόνος αποστολής

Να ελέγχετε πάντοτε εάν το ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν έχει τη δυνατότητα αποστολής στο μέρος που βρίσκεστε και - εάν ναι - με ποιους τρόπους μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Κάθε τρόπος αποστολής ενδεχομένως να κοστίζει διαφορετικά. Μην ξεχνάτε ότι ο προμηθευτής οφείλει να σας ενημερώσει για τον χρόνο που απαιτείται μέχρι να παραλάβετε το προϊόν από τη στιγμή της παραγγελίας. Σε διαφορετική περίπτωση ο νόμος ορίζει ως μέγιστο χρόνο εκπλήρωσης της παραγγελίας τις τριάντα μέρες. Ζητείστε, εάν προσφέρεται, αριθμό εντοπισμού (tracking number) του δέματος που περιμένετε ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του μέχρι να φτάσει στην πόρτα σας.

Ολοκλήρωση και επιβεβαίωση της παραγγελίας

Πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία αγοράς ελέγξτε ξανά όλα τα στοιχεία που δώσατε και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά καθώς επίσης ότι τα προϊόντα που έχετε στο ηλεκτρονικό σας καλάθι είναι τα επιθυμητά. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα λάβετε ενημερωτικό e-mail ή sms (μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο) ή θα εμφανιστεί επιβεβαιωτικό παραγγελίας στο site. Αυτά περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την συναλλαγή σας. Κρατείστε αυτό το αποδεικτικό και αντίγραφο της παραγγελίας σας και του κωδικού της. Μπορεί να σας φανούν χρήσιμα μέχρι την παραλαβή των αγορών σας ή/και αργότερα.

Παραλαβή του προϊόντος

Αμέσως μετά την παραλαβή του δέματός σας ανοίξτε το και ελέγξτε το προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα είχατε παραγγείλει έφτασαν σώα, μαζί με το παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) και το έντυπο δήλωσης υπαναχώρησης που πρέπει να τα συνοδεύουν και δεν έχουν κάποιο προφανές ελάττωμα. Σε αντίθετη περίπτωση επικοινωνήστε με τον προμηθευτή και ζητείστε την αντικατάσταση των φθαρμένων προϊόντων.

Γνωρίστε τα δικαιώματά σας

Η αγορά στο διαδίκτυο είναι σύμβαση από απόσταση και ρυθμίζεται από νόμους του ελληνικού δικαίου. Είναι άκυρη υπέρ του καταναλωτή όταν, πριν από τη σύναψή της, δεν ενημερωθεί για:
την ταυτότητα και τη διεύθυνση του προμηθευτή
τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που πωλείται
την τελική τιμή πώλησης (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και του ΦΠΑ)
τον τρόπο πληρωμής και παράδοσης
την επωνυμία και τη διεύθυνση του πιο προσιτού για τον καταναλωτή καταστήματος όπου μπορεί να απευθύνεται για την επισκευή του προϊόντος
πληροφορίες για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τις υφιστάμενες εμπορικές εγγυήσεις.
τους όρους και τον τρόπο άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης
Δικαίωμα υπαναχώρησης επιστροφή χρημάτων
Σε κάθε σύμβαση από απόσταση έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε - χωρίς να χρειάζεται να δώσετε λόγο - εντός δεκατεσσάρων ημερών από την παραλαβή του προϊόντος εκτός αν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη προθεσμία. Αν ο προμηθευτής δεν έχει εκπληρώσει τις προαναφερόμενες υποχρεώσεις ενημέρωσης, η προθεσμία υπαναχώρησης είναι τρίμηνη. Από το δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εξαιρούνται προϊόντα, όπως βιβλία και cd, των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να αντιγραφεί, αλλά και εισιτήρια.
Ο σειριακός αριθμός (S/N) ή ο αριθμός IMEI (international mobile equipment identity) του επιστραφέντος προϊόντος χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίησή του. Ο αριθμός ΙΜΕΙ αφορά τα κινητά και είναι ένας 15ψήφιος αριθμός ειδικής αναγνώρισης της συσκευής σας. Κάθε κινητό τηλέφωνο διαθέτει ένα μοναδικό αριθμό ΙΜΕΙ.
Τα έξοδα επιστροφής βαραίνουν εσάς.
Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματός σας για υπαναχώρηση ο προμηθευτής υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό που του καταβάλατε εντός τριάντα ημερών.

Υποχρεώσεις καταναλωτή
Ο καταναλωτής υποχρεούται να δώσει τα πραγματικά προσωπικά του στοιχεία.
να δώσει την ισχύουσα διεύθυνσή του σε περίπτωση που επιλέξει την παράδοση σε χώρο της επιλογής του.
να πληρώσει το αντίτιμο για την αγορά και την αποστολή, με τον τρόπο και στον χρόνο που συμφωνείται.
Επίσης, σε περίπτωση αναιτιολόγητης υπαναχώρησης του καταναλωτή, το προϊόν πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση (πλήρες και χωρίς φθορές), στη συσκευασία με την οποία παραλήφθηκε και μαζί με όλα τα έγγραφα (ΔΑΤ, απόδειξη λιανικής κλπ.) που το συνόδευαν και υποχρεούται να πληρώσει τα έξοδα επιστροφής
Κάντε τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές με ασφάλεια.
Μείνετε σπίτι

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας υπολογιστή παρά κάποιο κοινόχρηστο σε καφετέριες, βιβλιοθήκες κτλ. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε laptop εκτός σπιτιού, αποφύγετε να κάνετε τις αγορές σας μέσω κοινόχρηστων και ανοιχτών συνδέσεων Wi-Fi. Αποφύγετε, επίσης, αγορές από το κινητό σας τηλέφωνο. Αν χαθεί, κλαπεί ή πέσετε θύμα hacking, τότε ενδέχεται να κινδυνεύσουν προσωπικές και οικονομικές σας πληροφορίες.
Σας ευχόμαστε καλές αγορές.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Πρόγραμμα διανομής Τροφίμων 2013

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα <<ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013 >>είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε........

τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα.

Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο , ανεξάρτητα την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο εισοδηματικό κριτήριο . Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία οι ταυτότητες ή διαβατήριο επικυρωμένα

2. Α.Φ.Μ. του ζεύγους.

3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 24 ετών χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα

5.Αιτηση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης ( υπάρχει στο σύλλογο).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου μέχρι της 30 Μαΐου κάθε Τετάρτη 6μ.μ.- 8μ.μ. & Παρασκευή 6μ.μ-8μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936834169
Η Γ. Γραμματέας Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Γιώργος Ασημακόπουλος: Ιδεολογία, Όραμα για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ πρωταγωνίστρια στην κοινωνία. Ολοκλήρωση Προσυνεδριακού Διαλόγου στη Θεσσαλονίκη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, χθες, στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος Προσυνεδριακός Διάλογος για μια ΟΝΝΕΔ για όλους.

Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες που τιμούν με τη στήριξή τους τον έντιμο και καθαρό αγώνα που δίνω.
Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους και.........

για τις ατελείωτες ώρες που ξόδεψαν και ξοδεύουν για να στηρίξουν την προσπάθεια για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ, για μια ΟΝΝΕΔ με Όραμα, Ιδεολογία, μια ΟΝΝΕΔ πρωταγωνίστρια στην κοινωνία.


Απλές, χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ανεστάλη η ‘ΑΠΕΡΓΙΑ’ των καθηγητών και ξεκίνησαν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2013…
Όπως κάνω εδώ και τρεις δεκαετίες δημοσιοποιώ σήμερα μερικές απλές, χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς που διαγωνίζονται για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!...
Δοκιμάζονται κάθε χρόνο ......

ψυχοσυναισθηματικά δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια και μαζί γονείς και συγγενείς και, δυστυχώς και φέτος όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τελικά θα φορτωθούν με ψυχικό τραύμα κάποια παιδιά που, με συγχωνεύσεις και άνοδο βάσεων, δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν μια θέση σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ…
Υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας, ένας συνδυασμός ψυχολογικών τεχνικών και στρατηγικής που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να επιτύχουν;
Η εμπειρία μου με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι «ΜΑΓΙΚΗ» συνταγή επιτυχίας ΔΕΝ…υπάρχει!...
Καλώ, όμως, τα παιδιά και τις οικογένειές τους να εστιάσουν την προσοχή τους σε τρία συγκεκριμένα σημεία:

1/ Στο σπίτι όπου συνιστώ συναισθηματική ανακωχή ανάμεσα σε γονείς, αδέλφια, θείους και θείες γιαγιάδες και παππούδες
2/ Στον εξεταστικό χώρο
3/ Στην ψυχική κατάσταση των παιδιών μετά από κάθε μέρα εξετάσεων, με άλλα λόγια στην προετοιμασία των παιδιών μας να συνεχίσουν στα επόμενα μαθήματα με αισιοδοξία οποιαδήποτε και αν ήταν η επίδοσή τους στο μάθημα στο οποίο εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής.

Παιδιά,

α] φροντίστε τον ορθό συνδυασμό εντατικής σπουδής και ψυχαγωγίας. Ο ανθρωπινός εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά και οι ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές μας ανάγκες διαδραματίζουν σημαντικό ρολό στην υπόθεση της επιτυχίας. Ακόμη και το καλύτερο μυαλό, όμως, ο πιο δυνατός μαθητής η μαθήτρια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα κουραστεί και τότε είναι απαραίτητο να σταματήσει το παιδί και να επιδιώξει ένα ευχάριστο διάλειμμα.
β] Συχνά, πιο συχνά απ ότι πολλοί νομίζουν υπερβολική μελέτη και επανάληψη… δεν βοήθα! Αφού έχετε διαβάσει όλο το χρόνο, τις μέρες των εξετάσεων, αν μου επιτραπεί η έκφραση που πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μου χρησιμοποιούν, κάντε μικρά διαλλείματα “…ρίξτε το για λίγο έξω…”
γ] Μην προσπαθήσετε να “ελέγξετε” τις γνώσεις σας λίγα λεπτά της ώρας πριν την είσοδό σας στον εξεταστικό χώρο. Μέσα στην ένταση της ψυχοσυναισθηματικής σας διέγερσης είναι πολύ πιθανό να σας φανούν όλα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε…ξεχάστε τις φωτεινές εξετάσεις.
δ] Μέσα στον εξεταστικό χώρο φροντίστε να εξοικειωθεί τε με πρόσωπα και πράγματα και πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για δροσιά αλλά και για παρηγοριά. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να παλινδρομούμε σε παιδικές ηλικίες μπροστά σε καταστάσεις στρες και άγχους. Διώξτε το άγχος και την ξηροστομία πίνοντας μια γουλιά νερό.
ε] Όταν σας δοθούν τα θέματα ξεκινήστε με αυτό που ξέρετε καλύτερα.
Μην κολλήσετε στο άγνωστο ή δύσκολο για σας θέμα. Απαντώντας το εύκολο που κατέχετε καλά δημιουργείτε στον εαυτό σας την θετική ψυχολογικά αίσθηση ότι κάνετε κάτι δημιουργικό και στη συνέχεια με ανεβασμένο το ηθικό σας καταπιαστείτε με το ή τα δύσκολα θέματα και πάλι πηγαίνοντας προοδευτικά από τα γνωστά στα λιγότερο γνωστά.
ζ] Είναι πιθανό για μερικά δευτερόλεπτα να σας φανούν όλα τα θέματα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν σας συμβεί αυτό τότε…χαλαρώστε για μερικά λεπτά, διαβάστε ξανά τα θέματα και ίσως ξαφνιάσατε με τη συνειδητοποίηση ότι τελικά δεν σας είναι και τόσο άγνωστα…
η] Άσχετα με το πώς γράψατε σε ένα συγκεκριμένο μάθημα συνεχίστε τις προσπάθειές σας χωρίς ηττοπάθεια στα υπόλοιπα μαθήματα. Σίγουρα κάθε μάθημα μετρά αλλά εκείνο που τελικά μετράει περισσότερο είναι η δυνατότητα να χειρισθείτε κάθε μάθημα σαν ξεχωριστή οντότητα. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έγραψαν χαμηλά στο πρώτο μάθημα και στη συνέχεια πήγαν πολύ καλά στα υπόλοιπα χωρίς άγχος και ηττοπάθεια με αποτέλεσμα ή να περάσουν σε κάποια από τις αρχικές τους επιλογές.

Γονείς και συγγενείς:

Ας σκύψουμε όλοι μαζί πάνω από τα παιδιά μας με φροντίδα και τρυφερότητα και ας τα δώσουμε να καταλάβουν ότι όχι μονό δεν πολεμούν μονά τους αλλά και ότι η δίκια σας αγάπη δεν εξαρτάται ούτε και κινδυνεύει από μια πιθανή αποτυχία τους. Κάντε το αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φανεί ως επιπόλαια και επιφανειακή κάλυψη μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει, ότι δηλαδή είναι ψέμα.
Μην αφήσετε το παιδί σας να πιστέψει ότι αλλά λένε τα χείλη σας και αλλά η κάρδια σας καθώς τις τραγικές συνέπειες αυτής της λαθεμένης, κατά την προσωπική μου γνώμη, τοποθέτησης τεράστιας αξίας στην εισαγωγή σε ένα ΑΕΙ η ΤΕΙ μας την επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τα ΜΜΕ όταν μας ανακοινώνουν ποσά παιδιά κάνουν απόπειρες «αυτοκτονίας» μαθαίνοντας ότι απέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις (πολλά μάλιστα περιστατικά δεν φτάνουν ποτέ για ευνόητους λόγους στα ΜΜΕ…)
Δυστυχώς η οικονομία των αριθμών είναι τέτοια που γνωρίζουμε, εκ των πρότερων, ότι μερικές χιλιάδες παιδιών θα αποτύχουν.
Απαιτείται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή γιατί όταν ένα παιδί ΔΕΝ πετυχαίνει έχει διπλή την αίσθηση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ:
πρώτον γιατί απέτυχε και μειώνεται το ΕΓΩ του απέναντι σε συμμαθητές και συμμαθήτριες, και δεύτερον γιατί έχει την υποκειμενική αίσθηση ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τους γονείς του ότι δεν στάθηκε άξιο για τους κόπους και μόχθους, τα έξοδα και την αγωνία τους!
Κουράγιο σε σας γονείς και συγγενείς, παιδιά οπλιστείτε με μπόλικη ψυχραιμία και χιούμορ… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!…

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες!
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η συζήτηση του αιτήματος κατοίκων και επαγγελματιών του Καλού Νερού και της ευρύτερης περιοχής για τις απαγορεύσεις που προωθούνται στη Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας».
Πετρόπουλος - Τσίγγανος και Μπακούρος - Μπασδάνης είχαν, μεταξύ τους, σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες με βαριές εκφράσεις!
Όσο, πάντως, ........

βαριές και αν ήταν οι εκφράσεις και κάποιους να στεναχώρησε η εικόνα του Σώματος και ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης, σε στιγμές εκρήξεων, προσωπικά δε με ενόχλησε καθόλου. Για να μην πω ότι προτιμότερο είναι να ανάβουν τα αίματα και να γίνονται έντονοι διάλογοι, χωρίς ύβρεις βέβαια, παρά το Σώμα να είναι έτοιμο «ν' αποκοιμηθεί» και να μην ξέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι συζητούν, τι ψηφίζουν και τι αποφασίζουν!

Το Δ.Σ. Τριφυλία για τη Natura 2000
«Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην τσιμεντοποίηση, ναι στις επενδύσεις, όχι στην επένδυση ανέγερσης κατοικιών του Παππά, ναι στα μέτρα προστασίας και την αναστολή οικοδομικών αδειών για τον Παππά, όχι στην αναστολή οικοδομικών αδειών και τις απαγορεύσεις σε όλη τη Natura, ναι στην προστασία, όχι στους περιορισμούς, ναι στην αειφορία, όχι σε οχλήσεις και πιέσεις στο οικοσύστημα, ναι σε πλαίσιο προστασίας, όχι στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. για παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας στη Natura, ναι σε μέτρα, όχι στην υλοποίηση των μέτρων των δεσμεύσεως της κυβέρνησης σε απάντηση της Αιτιολογημένης Γνώμης της Ε.Ε.», λέει το Δ.Σ. Τριφυλίας, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις που έχει λάβει από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και προχθές! Τόσο απλά! Τι; Δεν καταλάβατε;
Η.Γ.

Υπάρχουν συμφέροντα που για ίδιον όφελος θέλουν την «ερημοποίηση»;
Επειδή πολύς λόγος γίνεται είτε φωναχτά είτε ψιθυριστά για διάφορα συμφέροντα γύρω από όσα συμβαίνουν στην περιοχή από Καλό Νερό μέχρι την Ελαία, στη Natura 2000, για συμφέροντα που για ίδιον όφελος «κάνουν και ράνουν» πολλά και διάφορα, για να οδηγήσουν σε «ερημοποίηση» την περιοχή, καλό και χρήσιμο είναι όποιοι γνωρίζουν, ό,τι γνωρίζουν, να βγουν ευθαρσώς και να το πουν στους πολίτες.
Συμφέροντα από εδώ, συμφέροντα από εκεί, και στη μέση κάτοικοι, επαγγελματίες και η περιοχή, που «στοχοποιούνται» και κινδυνεύουν να καταστραφούν, όπως ισχυρίζονται και αντιδρούν!

Ερώτηση 1
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη, σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή από τον Αγιαννάκη μέχρι την Ελαία, είναι συγκεκριμένη: Με 19 ψήφους αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και σύμφωνα με όσα άκουσαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ - που συμμετείχαν στη συνεδρίαση -, δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής»!
Χρησιμοποιείται η απόφαση αυτή (και από ποιους;) - για να επιβληθούν καθολικές απαγορεύσεις σε ολόκληρη τη Natura;
Η.Γ.

Ερώτηση 2
Συμπαθάτε με, αλλά χωρίς να έχω διάθεση να «παίξω» με κανέναν και σίγουρα δίχως να παίζω τον «παπά», μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς αλλιώς μπορεί να «μπλοκαριστεί» η ανέγερση κατοικιών από Αγιαννάκη μέχρι Ελαία, όπως προωθεί η εταιρεία ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και με το Δ.Σ. Τριφυλίας να λέει «όχι» σε αυτή την ανέγερση κατοικιών, χωρίς να εκδοθεί υπουργική απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή;

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-5-2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάλεσμα Μαργέλη στους νέους

Τις βασικές αρχές της κίνησης που διαμορφώνεται για........

τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τονίζοντας πως είναι τιμή του να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος.

Ο κ. Μαργέλης ξεκαθάρισε ότι διαχωριστικές γραμμές, αποκλεισμοί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από τους δημάρχους Τριφυλίας, Μεσσηνίας, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος υπέρ της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα. Μάλιστα τονίζουν να μην κυνηγάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος για το ελαιόλαδο, απαντώντας στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Αντιδράσεις και από τοπικούς φορείς, ελαιοτριβείς και τυποποιητές με κοινή επιστολή-απάντηση στο Επιμελητήριο.
Συνέντευξη για την ταύτιση των ΠΟΠ ελιάς και ελαιολάδου από το νέο Σύλλογο Φίλων Προϊόντων ΠΟΠ.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ από τον Κώστα Μαργέλη που χθες δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Καλαμάτας ηγούμενος πολυσυλλεκτικού σχήματος και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι τις εκλογές.
• ΕΝΤΑΣΗ ΧΘΕΣ και πολυκοσμία στην ημερίδα του Δήμου Οιχαλίας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το Παλιοροβούνι.
• Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ των Πανελλαδικών χωρίς κανένα πρόβλημα με βατό τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
• ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ του αιγιαλού χθες στο Δημαρχείο για τη συμμετοχή του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.
• ΔΕΔΟΜΕΝΗ η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας για την Περιφέρεια με κατηγορηματική δήλωση Τατούλη, με χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ.
• ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι εκδηλώσεις εορτασμού των 12 Μεσσηνίων Αγίων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!