Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

20.000 και πλέον οι εμφανίσεις του Φιλιατρά News

ImageHost.org


Ξεπέρασε τις 20.000
επισκέψεις το
Φιλιατρά News.



ImageHost.org


Αγαπητοί φίλοι.
Μόλις πριν λίγο διαπίστωσα ότι οι επισκέψεις - εμφανίσεις του Φιλιατρά News ξεπέρασαν τις 20.000 από τις 12 Ιουλίου που βγήκαμε για πρώτη φορά στην μπλογκόφαιρα.

Ειληκρινά δεν ξέρω τι να πω...
Ειληκρινά δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη αγκαλιά που βλέπει το Φιλιατρά News.

Είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση???
Είναι οι ειδήσεις ουσίας που γράφονται στο Φιλιατρά News και εσείς που κατάγεστε από τα Φιλιατρά βρίσκετε ενδιαφέροντα τα θέματα που σας παρουσιάζουμε???

Εγω σας λέω για μια ακόμη φορά...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την αγάπη σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την εκτίμηση σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ξεκινήσαμε συνεχίσαμε αλλά και θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο ίδιο μοτίβο.
Όπως ακριβώς γνωρίσατε και αγαπήσατε το Φιλιατρά News.

Στην ΚΕΔ το video του Αγώνα Εράνη - Αχαϊκή για την διαιτησία του Δημητρόπουλου

Στο στόχαστρο της Εράνης βρέθηκε - και όχι άδικα - ο διαιτητής Δημητρόπουλος με αφορμή την τρισάθλια (επιεικέστατος ο χαρακτηρισμός) διαιτησία του.
Η Εράνη ενημέρωσε την ΚΕΔ και τον σύνδεσμο διαιτητών Αθηνών στον οποίο ανήκει ο Διαιτητής Δημητρόπουλος ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή οργίασε στην κυριολεξία στο γήπεδο καταφέρνοντας να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα.
Μαζί με το video του αγώνα που απέστειλε η Εράνη στην ΚΕΔ προς απόδειξη των όσων ισχυρίζεται ζήτησε και την εξαίρεση του εν λόγω διαιτητή απο τους αγώνες της ομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα η Εράνη αντιμετωπίζει τον Παπυργιακό στην Κεφαλονιά.
Η Εράνη θα βρίσκεται στην Κεφαλλονιά από το Σάββατο το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα θα προπονηθεί στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με τον Παπυργιακό.
Στο παιχνίδι δεν θα αγωνιστεί ο Θοδωρής Ασημακόπουλος, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στην Αεροπορία (120 ΠΕΑ) και δεν έχει άδεια λόγω άσκησης που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο.

Η διοίκηση της ομάδας υπέβαλε αίτημα στην επιτροπή πρωταθλήματος της Δ‘ εθνικής (το οποίο έγινε έγινε δεκτό) για να γίνει το παιχνίδι νωρίτερα στις 2.15 μ.μ., ώστε να προλάβει η Εράνη το πλοίο για την επιστροφή.

Διαιτητές του αγώνα Παπυργιακός - Εράνη ορίστικαν οι:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κακριδής Ι.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Δαληβίγκας Αν.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Κοκολέσης Αθ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τσαμπάς Β.

ΣΔΠ

Αιτ/νίας

Δημοπρατήθηκε το φράγμα στο Φιλιατρινό ποταμό

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο κατασκευής του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής“.

Συνολικά κατατέθηκαν προσφορές από 17 εταιρείες και κοινοπραξίες ενώ προσωρινή ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η κοινοπραξία Ιντρακάτ – Ελτέρ δίνοντας έκπτωση 41%, ενώ η μικρότερη έκπτωση που δόθηκε ήταν της τάξεως του 13%.


Την όλη διαδικασία δημοπράτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας ο οποίος ικανοποιημένος για την πορεία υλοποίησης που έχει πάρει το έργο μας είπε:
«Είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στην πόλη και σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι το πρώτο έργο που χρηματοδοτείται από το Δ‘ ΚΠΣ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό γίνεται στην περιοχή και το δήμο μας.
Είναι ένα έργο 35 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση συν ακόμη 10 εκ. ευρώ που θα ακολουθήσουν για την κατασκευή δικτύων μεταφοράς του νερού, έργο που θα ακολουθήσει και θα δημοπρατηθεί στην συνέχεια.

Το νερό όπως ξέρουμε όλοι μας είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και όλοι λένε ότι ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό.
Επομένως είναι ό,τι καλύτερο και μεγαλύτερο μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τομέα στην περιοχή μας, μια περιοχή καθαρά αγροτική με πολλές και δυναμικές καλλιέργειες που έχουν ανάγκη το νερό.
Με το έργο αυτό θα λυθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες άρδευσης των αγροτών μας και σε μια επόμενη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για ύδρευση με τις κατάλληλες επεξεργασίες εφόσον προκύψει μια τέτοια ανάγκη.
Είναι γενικά ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή μας».

Όσο για το ξεκίνημα των εργασιών ο κ. Ξύγκας τόνισε από την πληροφόρηση που είχε ότι, εφόσον όλα πάνε ομαλά, αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Πηγή: Ελευθερία

Να φύγουν τα ληγμένα φυτοφάρμακα από τα Φιλιατρά

Να απομακρυνθούν τα ληγμένα φυτοφάρμακα από το παλαιό ελαιοτριβείο της Ένωσης στα Φιλιατρά, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Νίκος Πατσαρίνος.
Και επισημαίνουν ότι το εν λόγω κτήριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πλατεία και δίπλα σε σχολικά κτήρια.

Πηγή: Ελευθερία

Μεσσηνία: Δυσαρέσκεια για τη Νέα Δημοκρατία, που χάνει δέκα μονάδες



Δέκα ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, εμφανίζεται να χάνει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού BEST, η οποία διεξήχθη στη Μεσσηνία το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Τότε, είχε πάρει 52,36%, ενώ σύμφωνα με την τωρινή δημοσκόπηση το ποσοστό της πέφτει στο 43%.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ωστόσο, δε φαίνεται να εισπράττει, παρά μία μονάδα, από τη φθορά, φθάνοντας στο 33% από το 32,11% του περυσινού Σεπτέμβρη, ενώ μεγάλος κερδισμένος στη Μεσσηνία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπερδιπλασιάζει το ποσοστό του, εκτοξευόμενος από το 4,62% στο 10%.

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβερνητική φθορά εισπράττουν οι Οικολόγοι, που από 0,7% φθάνουν στο 2,5% και ο ΛΑ.Ο.Σ, που από 2,81% πατά στο 4%.

Οι Μεσσήνιοι ψηφοφόροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι κατά 75%, ποσοστό θεαματικό γιατί αναφερόμαστε σε δεξιό νομό, από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Το σημαντικό είναι ότι δυσαρεστημένο εμφανίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (55%), ενώ αυτό κυριολεκτικά εκτοξεύεται στους ψηφοφόρους του Πα.Σο.Κ. (96%), αλλά και της Αριστεράς (92%).
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως στην Αριστερά περιλαμβάνονται μαζί ΚΚΕ και Συνασπισμός.

Ακόμα μεγαλύτερο, όμως, είναι το ποσοστό των δυσαρεστημένων, όσον αφορά στο ίδιο ερώτημα, από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Το ποσοστό των δυσαρεστημένων ανέρχεται εδώ στο 80%.
Στις τάξεις των ψηφοφόρων της Ν.Δ αυτό ανεβαίνει στο 88%, της Αριστεράς στο 90% ενώ στους ψηφοφόρους του Πα.Σο.Κ. υποχωρεί, όπως ήταν αναμενόμενο, στο 60%.


Δυσαρέσκεια, όμως, υπάρχει και για το έργο των βουλευτών του νομού.
Στο σύνολο εμφανίζεται να μην είναι ικανοποιημένο σε ποσοστό 71%.

Στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος πέφτει μεν στο 59%, αλλά δείχνει πως το μεγαλύτερο κομμάτι της βάσης δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο των βουλευτών, οι οποίοι καταλαμβάνουν πλέον τις 4 από τις 5 έδρες του νομού.

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του Πα.Σο.Κ. ανέρχεται στο 82%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη, 86%, είναι εκείνη των ψηφοφόρων της Αριστεράς.


Στο ερώτημα πώς είναι τα πράγματα στο Νομό Μεσσηνίας τα τελευταία δύο – τρία χρόνια:
το 47% πιστεύει πως χειροτέρεψαν,
το 32% πως παρέμειναν ίδια,
το 19% πως είναι καλύτερα.

Αξιοσημείωτο είναι πως ακόμη και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ένα ποσοστό 29% θεωρεί πως η κατάσταση χειροτέρεψε, ενώ μόλις το 30% πιστεύει πως βελτιώθηκε.

Τα 2/3 (69%) των ψηφοφόρων του Πα.Σο.Κ. θεωρεί πως η κατάσταση χειροτέρεψε, ενώ το 12% της Αριστεράς, κι αυτό έχει μιαν αξία, πιστεύει πως καλυτέρεψε!
Το μεγαλύτερο, ωστόσο, ποσοστό, που ανέρχεται στο 47%, βλέπει πως η κατάσταση χειροτέρεψε.


Όσον αφορά, τώρα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τους βουλευτές,
το 25% εκείνων του κυβερνώντος κόμματος δείχνει να προτιμά τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανακτά την πρωτιά,
το 20% δείχνει την προτίμησή του στον Γιάννη Λαμπρόπουλο,
το 18% στην υφυπουργό Σοφία Καλαντζάκου και το
12% στον Δημήτρη Σαμπαζιώτη.

Στους ψηφοφόρους του Πα.Σο.Κ.
το 29% προτιμά τον Δημήτρη Κουσελά,
το 20% τη Νάντια Γιαννακοπούλου,
το 12% δείχνει την προτίμησή του στον Πέτρο Κατσιλιέρη και
το 7% στον Γιώργο Κανελλόπουλο.


Πηγή: Θάρρος