Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΙΟΥ




Το άλογο του πολέμου [ War Horse ]

Το άλογο του πολέμου
[ War Horse ]


του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τους: Έμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Πίτερ Μιούλαν, Νιλς Άρεστρουπ, Τομ Χίντλεστον, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τόμπι Κέμπελ

Είδος: πολεμική και δραματική
Προβολές: 10 , 11 , 12 , 13 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ένα δημοφιλές παιδικό βιβλίο του 1982, που πρόσφατα μεταφέρθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Broadway, δίνει την ευκαιρία στον Στίβεν Σπίλμπεργκ να καταπιαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα από μια ανεπανάληπτη οδύσσεια ανιδιοτελούς φιλίας, θαυμαστών ανακαλύψεων και αδάμαστης γενναιότητας, το «War Horse» αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους θεατές κάθε ηλικίας. Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί...

Δείτε το trailer της ταινίας.



Για όλο το πρόγραμμα προβολών κλικ εδώ

Μπύρα «FIX» Ελληνική! και Μεσσηνιακή!!

Σίγουρα ξέρουμε όλοι την Ελληνική μπύρα «ΦΙΞ» η οποία χρονολογείτε από το 1850 μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους και την παρήγαγε πρώτος ο Ιωάννης ΦΙΞ στο Ηράκλειο Αττικής ορμώμενος ότι τότε πολλοί Βαυαροί αξιωματικοί είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η Eλληνική μπύρα αφού πέρασε στο διάστημα του χρόνου πολλά πουαξίζει να διαβάσει κανείς στο site της εταιρίας
http://www.fix-beer.gr/ κατέληξε το 2009 να γίνει εκτός από καθαρά Ελληνική μπύρα και Μεσσηνιακή!

Αυτό το λέμε διότι πολλοί δεν θα ξέρουν ότι την ............

πασίγνωστη αυτή Μπύρα που «χτυπά» στα ίσια όλες τις πολυεθνικές και πρέπει να την προτιμούν όλοι οι Έλληνες, την έχουν εκτός από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Γ.Χήτο (νερό "Ζαγόρι") και δύο αδέρφια επιτυχημένοι επιχειρηματίες και αυτοί από την Μεσσηνία, οι αδελφοί Ηλίας και Γιώργος Γκρέκης που αποτελούν τιμή για τον τόπο μας. Γι αυτό οι Μεσσήνιοι πρέπει να γνωρίζουν εκτός από την πολύ καλή γεύση της ότι η Μπύρα "FIX" είναι Ελληνική!! και Μεσσηνιακή !!!

Best Tv

Δέκα συμβουλές για να προφυλαχθείτε από τους «αετονύχηδες» στην παραλία

Οι κλοπές στις παραλίες έχουν αυξηθεί δραματικά φέτος το καλοκαίρι.

Γι αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ν' ακολουθείτε κάποιες βασικές οδηγίες προφύλαξης!

Διαβάστε αναλυτικά:.........

1. Μη φέρνετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας που μπορεί να... προσελκύσουν τους επίδοξους κακοποιούς. Μαζί σας να έχετε μόνο τα απαραίτητα.

2. Μην έχετε όλα σας τα βασικά αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό) στην ίδια τσάντα. Αν συνοδεύεστε από οικογένεια ή φίλους, συμφωνήστε να φέρει ο καθένας από κάτι.

3. Στο αυτοκίνητό σας μην αφήνετε σε εμφανές σημείο τσάντες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.

4. Μη χαλαρώνετε από την καλοκαιρινή ραστώνη αφήνοντας για παράδειγμα μισάνοιχτο το παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Συνεχίστε να παίρνετε μαζί σας την αποσπώμενη πρόσοψη από το ραδιο-cd του ΙΧ σας.

5. Καλύτερο είναι να αφήνετε το αυτοκίνητό σας κάπου όπου θα μπορούσατε να έχετε οπτική επαφή. Σε τακτά διαστήματα, καλό είναι να πηγαίνει κάποιος να ελέγχει, ώστε αν κάποιος το παρακολουθεί να φοβηθεί.

6. Στην παραλία, καλό είναι να μπαίνετε στη θάλασσα εναλλάξ, ώστε κάποιος να μένει πάντα με τα πράγματα.

7. Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου.

8. Ακόμη και αν αποφασίσετε να βουτήξετε όλοι μαζί, κάποιος ας έχει πάντα τη ματιά του στις τσάντες σας στην πλαζ.

9. Οταν αγοράζετε καφέ ή αναψυκτικό από παρακείμενο κατάστημα, καλό θα ήταν να μη φαίνεται ότι έχετε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας. Ενα μικρό πορτοφολάκι με ψιλά -χωρίς χαρτιά και ταυτότητες- είναι η καλύτερη λύση.

10. Μην εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που προσφέρονται να φυλάξουν τα πράγματά σας όσο λείπετε. Εχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι από τους μικροεγκληματίες παριστάνουν τους λουόμενους προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Μετά την επιτυχία της περυσινής μουσικής εκδήλωσης - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του, καθώς και μετά από προτροπή των κατοίκων της Άνω Πόλης, το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας αποφασίσαμε και διοργανώνουμε την εκδήλωση «τα ρεμπέτικα σήμερα», το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση είναι ένα μουσικό ταξίδι στους ............

δρόμους του ρεμπέτικου! Μια νύχτα του Αυγούστου, όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με τους Γιώργο Κουτουλάκη, Θανάση Ζερλεντέ, Σπύρο Κονσολάκη, Τζίνα Δαλάκα, Δημήτρη Χαλκιά, Νίκο Ανδριά και Άντζελα Ορφανού!

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε!
Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»
Το Σάββατο 11 Αυγούστου ξεφεύγουμε λιγάκι από την δύσκολη καθημερινότητα και τραγουδάμε μαζί με φίλους τα ρεμπέτικα τραγούδια, διασκεδάζουμε, χορεύουμε! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο πρόεδρος
Ανδρέας Κίζηλης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Σε αποσύνθεση η Α΄Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

Το θέμα της αποδυνάμωσης της Παθολογικής Κλινικής του .............

Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας συζήτησε διεξοδικά το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Τούτο συνέβη σε συνεδρίασή του στις 24 Ιουλίου, όπου επισημανθήκαν μεταξύ άλλων τα εξής:«Είναι γνωστή σε όλους η πτωχή στελέχωση των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Αντί να ζητηθεί η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό για την αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία τους, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να λειτουργήσει η Α΄ Παθολογική με δύο ιατρούς μόνο, (καθόσον η τρίτη ιατρός τελεί σε αναρρωτική άδεια) και χορηγήθηκε άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο στον τέταρτο ιατρό της κλινικής. Να σημειωθεί ότι η άδεια δόθηκε χωρίς ενημέρωση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας της κλινικής, στην οποία ανακοινώθηκε όταν είχε ήδη χορηγηθεί.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειές της να ενημερωθεί για την αποδυνάμωση της κλινικής της, κανένα θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου και κανένας φορέας δεν το έπραξε, ούτε έλαβε καμία απάντηση στις προσφυγές της στα αρμόδια όργανα.

ΦΩΝΗ

ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων. Χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε: «Αξιοποίηση των μελετών και ό,τι είναι επιστημονικά ορθό». Μέχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται λύση από τον επισπεύδοντα υπουργό Στ. Καλαφάτη, ενώ αύριο συνεδριάζει ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου για να εισηγηθεί τις προτάσεις του Δήμου στο υπουργείο.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» για ένα θέμα που θα κυριαρχήσει στην τοπική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα. Ακόμη διαβάστε:
● ΣΕ ΕΠΤΑ μηνιαίες δόσεις η καταβολή φόρου για εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
● ΚΑΛΑ ΝΕΑ για τους σταφιδοπαραγωγούς αφού ανοδικά φαίνεται ότι θα κινηθεί η τιμή της σταφίδας από την ήδη καλή περσινή τιμή του 1,25 ευρώ το κιλό, η οποία σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΚΟΣ Γ. Καλλιμώρο πρέπει να θεωρείται κατοχυρωμένη. Ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα από την ημερίδα της Μεσσήνης με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Μεσσηνίας.
● ΕΛΑΦΡΑ μειωμένη πρέπει να θεωρείται η φετινή παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία, με τον καύσωνα να επηρεάζει όπως όλα δείχνουν και την ποιότητα. Η ΣΥΚΙΚΗ έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες τιμές παραγωγού, ίδιες ή ελαφρά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
● Η Ν.Ε. Μεσσηνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντά στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΑΤΕbank, ενώ ο Θαν. Πετράκος προέβη σε δήλωση.
● ΚΥΜΑ καύσωνα πλήττει τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40ο και στη Μεσσηνία, ενώ κύμα δροσιάς δεν αναμένεται νωρίτερα από την Παρασκευή.
● ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ελληνικού Κινηματογράφου από σήμερα στην Τραχήλα της Δυτικής Μάνης με την προβολή κορυφαίων ταινιών.
● ΑΡΘΡΑ και σχόλια που «γράφουν» παρεμβάσεις με άποψη και ενημέρωση για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στη Μεσσηνία και όχι μόνο… σήμερα πρωί-πρωί στη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».