Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μήνυμα Αναγνώστη: Θαυμάστε τον – ψηφίστε τον !

Στην Αμερική η πρώτη ερώτηση που κάνουν σε κάποιον που φιλοδοξεί να εκλεγεί σε οποιαδήποτε δημόσια θέση είναι : «Τι κρύβεις στη ντουλάπα με τους σκελετούς;»

Η ερώτηση έχει το νόημα ότι ο υποψήφιος να υπηρετήσει τους συμπολίτες του, από οποιαδήποτε θέση ευθύνης, πρέπει στο παρελθόν του να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

Στην περίπτωση του Ιατρού κ. .............

Παναγιώτη Κατσίβελα έχουμε την εξής απαράδεκτη κατά την άποψη μου συμπεριφορά.

1. Υπηρετεί ως ιατρός παθολόγος στο Κ.Υ Γαργαλιάνων.

2. Τον Δεκέμβριο του 2011 ασθενεί με μάλλον σοβαρή ασθένεια.

3. Από την έξοδό του από το Νοσοκομείο δεν έχει επανέλθει στην εργασία του αφού λαμβάνει επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ως ανίκανος να προσφέρει υπηρεσίες στους συμπολίτες του.

4. Όμως το ΙΔΙΟ χρονικό διάστημα έχει αποδυθεί σε έναν εντονότατο προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στη Μεσσηνία !!

Άμεσα γεννώνται τα ερωτήματα :

I. Είναι η όχι ο κ. Κατσίβελας ασθενής ;

II. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κώδικας Δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει σαφώς ότι ο ασθενής λαμβάνει την αναρρωτική άδεια, διότι η συμμετοχή του στην εργασία απειλεί την υγεία του. Δεν λαμβάνει ο υπάλληλος την αναρρωτική άδεια (αμειβόμενη βεβαίως) για να ασκεί άλλα καθήκοντα….

III. Ο κ. Κατσίβελας έχει αφήσει ακάλυπτη μια τεράστια περιοχή αφού είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ειδικευμένος παθολόγος ιατρός στο Κ.Υ Γαργαλιάνων και αντί να προσέρχεται στην θέση του προτιμά να τριγυρίζει στα πανηγύρια, τις παρελάσεις, τα παζάρια, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της Μεσσηνίας προπαγανδίζοντας την υποψηφιότητα του. !!

Αν αυτό είναι το νέο πνεύμα το οποίο φιλοδοξεί να υπηρετήσει ο κ. Κατσίβελας, αν ο Αρχηγός της Ν.Δ γνωρίζει και ανέχεται την συμπεριφορά του, αν οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας εγκρίνουν τα έργα του, τότε είναι φανερό ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Μεσσηνίας …

Δημοδίαιτος

ΣΧΟΛΙΟ
Αν δεν κάνουμε λάθος όλοι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Ο κ. Κατσίβελας γιατί να αποτελεί εξαίρεση;

Τετραήμερο θα κάνουν οι μαθητές λόγω εκλογών

Ένα τετραήμερο χαράς και ξεκούρασης θα απολαύσουν οι μαθητές σε δύο εβδομάδες ενόψει εκλογών καθώς τα σχολεία κλείνουν προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.

Τα σχολεία λοιπόν θα παραμείνουν ........

κλειστά την Παρασκευή στις 4 και την Δευτέρα στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι θα προετοιμαστούν και όσοι δάσκαλοι και καθηγητές χρειάζονται ειδική άδεια για να ταξιδέψουν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Στη δημοσιότητα η λίστα φαρμάκων με μειωμένη συμμετοχή

Την λίστα των φαρμάκων τα οποία θα χορηγούνται στους ασφαλισμένους με μειωμένη συμμετοχή από 0% έως και 10% έδωσε στην δημοσιοτήτα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.Πρόκειται για φάρμακμα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως προβλέπεται από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Οι μεταμοσχευθέντες και οι ασφαλισμένοι που έχουν .........

προσβληθεί από συστηματικά νοσήματα όπως είναι οι ασθενείς που πάσχουν πνευμονική υπέρταση, σκλήρυνση κατά πλάκας και κυστική ίνωση απαλλάσσονται από την συμμετοχή για την θεραπευτική τους αγωγή.

Αντίστοιχα χρονίως πάσχοντες όπως είναι οι διαβητικοί, οι ασθενείς που πάσχουν από πάρκινσον, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοπόρωση θα καταβάλλουν 10% συμμετοχή για τα φάρμακα που τους συνταγογραφούν οι γιατροί.
Σημειώνεται ότι για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα της θετικής λίστας η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι 25%.

Υγεία news.gr

Οι λίστες από τον ΕΟΦ
Συνημμένα αρχεία

1. Συμμετοχές ασφαλισμένων - Αρχικός κατάλογος

2. Συμπλήρωμα καταλόγου συμμετοχών

Πριν αγοράσετε netbook

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τα Netbooks απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που ζητάνε μία πραγματικά φορητή συσκευή για να μπορούν να συνδέονται άνετα στο διαδίκτυo και να μπορούν να επικοινωνούν.
Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εξετάσει ο υποψήφιος αγοραστής πριν καταθέσει τον οβολό του;

Οθόνη

Εν αρχή η οθόνη. Ενώ οι συζητήσεις γύρω από τον ορισμό του Netbook ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή απόφαση, πληθαίνουν οι φωνές, ακόμα και από μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Intel και η Microsoft, που υποστηρίζουν πως τα Netbooks δεν θα πρέπει να έχουν διαγώνιο οθόνης μεγαλύτερη από 10".
Ωστόσο αυτήν τη στιγμή στην αγορά οι ...........

διαστάσεις στις οθόνες των αυτοαποκαλούμενων Netbooks ποικίλλουν από τις 7" έως τις 13". Φυσικά, όπως είναι λογικό, το μέγεθος της οθόνης έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στις διαστάσεις και το βάρος της συσκευής όσο και στην ανάλυση και την ποιότητα της προβαλλόμενης εικόνας.

Πληκτρολόγιο

Ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες προσπάθησαν να χωρέσουν ένα πλήρες πληκτρολόγιο στις μικρές διαστάσεις του Netbook αποτέλεσε από την αρχή πονοκέφαλο. Σταδιακά, βέβαια, τα περιθώρια στις άκρες των συσκευών αφαιρέθηκαν και καλύφθηκαν από πλήκτρα προκειμένου τα τελευταία να μεγαλώσουν σε τέτοιο βαθμό που να μπορούμε να πληκτρολογούμε άνετα. Ας μην ξεχνάμε πως η πλοήγηση στο internet απαιτεί μεγάλη χρήση του πληκτρολογίου, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να στέλνουμε email. Και σε αυτόν τον τομέα μεγάλο ρόλο παίζουν οι διαστάσεις της οθόνης που με τη σειρά της καθορίζει και το ολικό μήκος και πλάτος της συσκευής. Για ακόμα μια φορά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να τοποθετήσει τα χέρια του και να δοκιμάσει το πληκτρολόγιο πριν αποφασίσει.

Αποθηκευτικό μέσο

Το μικρό μέγεθος των συσκευών, αλλά και η απαίτηση για μεγάλη διάρκεια λειτουργίας με την μπαταρία αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την προώθηση των SSD μέσων αποθήκευσης. Ετσι, στα Netbooks συναντούμε είτε τον παραδοσιακό HDD με μεγέθη που ποικίλλουν και φτάνουν στα περισσότερα μοντέλα τα 160GB είτε τον νέας τεχνολογίας SSD. Οι κλασικοί HDD προσφέρουν μεγάλη χωρητικότητα σε προσιτές τιμές, ενώ οι SSD διαθέτουν μικρότερη χωρητικότητα, συνήθως έως 16GB, ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα (ταχύτατη έναρξη του PC), αλλά και πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος λόγω της απουσίας κινούμενων μηχανικών μερών με ό,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της μπαταρίας.

Μνήμη RAM

Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με μνήμη RAM 1GB τύπου DDR2 που είτε αποτελείται από μία μονάδα είτε από δύο μονάδες των 512ΜΒ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής είναι το πόσες υποδοχές διαθέτει το κάθε μοντέλο για την τοποθέτηση μνήμης RAM για το ενδεχόμενο της αναβάθμισης.

Επεξεργαστής

Τα περισσότερα Netbooks της αγοράς μέχρι και τις 10" διαθέτουν τη σειρά επεξεργαστών Atom της Intel. Από αυτές τις ίντσες και πάνω τα περισσότερα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με πιο παραδοσιακές λύσεις, όπως επεξεργαστές του τύπου Intel Core 2DUO που σαφώς υπερτερούν σε επιδόσεις, αλλά έχουν και αυξημένη κατανάλωση σε ενέργεια. Εδώ ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει το πόσο πραγματικά φορητός θέλει να είναι ο υπολογιστής που ζητάει.

Συνδεσιμότητα

Όλη η σειρά των Netbooks διαθέτει Wi-Fi για τη σύνδεση σε ασύρματα τοπικά δίκτυα, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν Bluetooth, αλλά και θύρα για σύνδεση με ενσύρματο τοπικό δίκτυο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένη κάρτα δικτύου 3G για σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κάτι που σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερο προσόν.
Φυσικά όλα τα μοντέλα διαθέτουν τουλάχιστον δύο θύρες USB, έξοδο VGA, και κάποιας μορφής cardreader δεδομένης της απουσίας CD drive, ενώ προκειμένου να γίνεται άνετο το σερφάρισμά μας στο διαδίκτυο τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένη web camera, στερεοφωνικά ηχεία, και μικρόφωνο, με έξτρα είσοδο και έξοδο για μικρόφωνο και ακουστικά.

Πηγή ενέργειας

Η μπαταρία αποτελεί ίσως ένα από τα βασικότερα συστατικά ενός Netbook, αφού αυτή εν τέλει θα καθορίσει το χρόνο για τον οποίο όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που προηγήθηκαν, θα λειτουργούν μακριά από την πρίζα. Ολα τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν μπαταρίες λιθίου με τη διαφορά τους να βρίσκεται στο μέγεθος και τη χωρητικότητα. Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που η διάρκεια λειτουργίας τους κυμαίνεται μεταξύ τριών έως πέντε ωρών, ενώ υπάρχουν και άλλα που διατείνονται ότι ο χρόνος λειτουργίας με μπαταρία μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 9,5 ώρες. Φυσικά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας του υπολογιστή με την μπαταρία παίζουν ρόλο τόσο τα διάφορα έξυπνα προγράμματα διαχείρισης της ενέργειας, που εφοδιάζουν οι εταιρείες τους υπολογιστές, όσο και οι προσωπικές μας επιλογές, όπως φωτεινότητα οθόνης, απαιτητικά προγράμματα και χρήση των ασύρματων συσκευών διασύνδεσης.

Λειτουργικό σύστημα

Οι επιλογές είναι ανάμεσα στο Linux και στα Windows (XP, Vista ή Windows 7). Το μεν πρώτο είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα που σημαίνει ότι αγοράζουμε φτηνότερα το μοντέλο, που μας ενδιαφέρει, και για κάποιον που θα κάνει την πρώτη του γνωριμία με υπολογιστές η διαδικασία εκμάθησης δεν θα φανεί περισσότερο δύσκολη από ό,τι στα Windows, ενώ και ως περισσότερο ελαφρύ πρόγραμμα βοηθάει στην πιο γρήγορη εκκίνηση του υπολογιστή μας. Από την άλλη κάποιος που έχει συνηθίσει την εικόνα των Windows και δεν ασχολείται αρκετά, δύσκολα θα μπει στη διαδικασία εκμάθησης ενός νέου συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε την ειδική και οικονομική έκδοση των Windows 7, Starter Edition, κατασκευασμένη για netbooks.

Σχεδιασμός

Στην τελική επιλογή θα παίξει ρόλο και η εμφάνιση της συσκευής. Οι εταιρείες έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα στο να κάνουν τα μοντέλα τους μοδάτα. Έτσι συναντούμε Netbooks σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από μαύρο και λευκό έως ροζ και κόκκινο, με επιφάνειες ματ ή γυαλιστερές, με διάφορα σχέδια ή ακόμα με ασορτί θήκες μεταφοράς. Το μάρκετινγκ σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει τη δουλειά του και οι σχεδιαστές τη δική τους συχνά με μεγάλη επιτυχία. Όπως και να 'χει, τα Netbooks δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν και καθώς είναι μία τεχνολογία, που εξελίσσεται, σίγουρα έχουν πολλά ακόμα να δουν τα μάτια μας.

To Video των Ράδιο Αρβύλα με τον Πύρρο Δήμα που κάνει πάταγο.

Πάταγο κάνει στο διαδίκτυο χθεσινό απόσπασμα των Ράδιο Αρβύλα σχετικά με την κάθοδο του Πύρρου Δήμα στην πολιτική και μάλιστα επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Τα like δίνουν και παίρνουν καθώς το θέμα έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες στο facebook και στο twitter.

Δείτε το Video





Συσκέψεις Αλευρά με Δήμαρχο Δυτ. Μάνης, εκπρόσωπων του Δήμου Τριφυλίας, και του Δήμου Οιχαλίας,

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτ. Μάνης κος. Γιαννημάρας, εκπρόσωποι του δήμου Τριφυλίας, του δήμου Οιχαλίας, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:

1) «Σχέδιο δράσεων βελτίωσης – ανάδειξης δικτύου μονοπατιών περιοχής ΝΕΔΑΣ-έργα αναψυχής».
Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, θα πρέπει οι δήμοι να καταθέσουν συμπληρωματικές εργασίες με στόχο τη σύντομη ένταξη του έργου .Εν συνεχεία θα κατατεθεί το τεχνικό δελτίο από τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ /ΔΕΠΙΝ.

2) «Σχέδιο δράσεων – αποκατάσταση – σήμανση και ανάδειξη παλαιών μονοπατιών Δήμου Δυτικής Μάνης».
Θα συνταχθεί Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 25.000 € με συμμετέχοντες την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Δυτικής Μάνης και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τη σύνταξη του σχεδίου ανάδειξης του ορεινού όγκου της περιοχής.
Η διαδικασία συμπλήρωσης του σχεδίου απαιτεί τη χωροθέτηση των μονοπατιών για την ομαλή πρόσβαση σε θέσεις μοναδικού φυσικού κάλλους.
Θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου για την αξιοποίηση με βάση τις αρχές της αειφορίας.
Στόχος όλων αυτών είναι η τουριστική προβολή της περιοχής Δυτικής Μάνης

3) «Βελτίωση – Καθαρισμός βασικού οδικού δικτύου Π.Ε.Μ.» προϋπολογισμού 150.000 €.
Θα συμμετέχουν η Π.Ε.Μ. με πίστωση 50.000 € καθώς οι Δήμοι του Νομού. Σε συνεννόηση προβλέπονται δράσεις όπως ο καθαρισμός από απορρίμματα του οδικού δικτύου , των πρανών του, συλλογή- μεταφορά νεκρών ζώων κ.λ.π.

4) «Κατασκευή τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του κόλπου Κυπαρισσίας»
Έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κατασκευή του τεχνητού υφάλου κι εκκρεμεί για πλήρη ωρίμανση κι ένταξη στο ΕΣΠΑ το τελικό στάδιο της ΜΠΕ.
Επειδή όμως στην ευρύτερη περιοχή του τεχνητού υφάλου συντάσσεται και μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών Καλού Νερού, απαιτείται πριν την έγκριση της ΜΠΕ να εξετασθεί η συμβατότητα των δύο έργων.
Προς τούτο ήδη ενημερώθηκαν εγγράφως και προφορικά τα μελετητικά γραφεία και τους ζητήθηκε το ταχύτερο δυνατόν να εισηγηθούν τεκμηριωμένα σχετικά με το θέμα. Μετά την εισήγησή τους, θα εξετασθεί η πορεία ένταξης του έργου του τεχνητού υφάλου στον Κόλπο Κυπαρισσίας.

Ο Θάνατος και η Κόρη στους Γαργαλιάνους

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων το πολυβραβευμένο έργο του ‘Αριελ Ντόρφμαν «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ», σε σκηνοθεσία Κώστα Δριμυλή.

Οι παραστάσεις θα γίνουν:
Παρασκευή 27,
Σάββατο 28 και
Κυριακή 29 Απριλίου.
Ώρα έναρξης 21:00.
Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 13.

Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές : 5,00 ευρώ

Ο Θάνατος και η Κόρη
του Άριελ Ντόρφμαν

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν
Πωλίνα Σάλας: Νατάσα Παπαδάκη
Τζεράρντο Εσκομπάρ: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Ρομπέρτο Μιράντα: Τάκης Χρυσανθακόπουλος

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Πωλίνα Σάλας, πρώην πολιτική κρατούμενη της .........

δικτατορίας, βασανίστηκε και βιάστηκε υπό την καθοδήγηση ενός σαδιστή γιατρού, που συνήθιζε να βάζει μουσική του Σούμπερτ κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων και συγκεκριμένα το κουαρτέτο “ Ο Θάνατος και η Κόρη”.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τους φριχτούς βασανισμούς της και λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας, η Πωλίνα ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα με τον άντρα της, Τζεράρντο Εσκομπάρ, προσπαθώντας να επιβιώσει και να ξεχάσει το παρελθόν που την στοιχειώνει.
Τι θα γίνει, όμως, όταν ένα βράδυ όλο αυτό το παρελθόν ζωντανεύει από έναν άγνωστο που εισβάλλει στη ζωή τους με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός; Δίκαια αναγνωρίζει στο πρόσωπο του απρόσμενου επισκέπτη τον βασανιστή της ή κατατρέχεται εμμονικά από τις σκιές του παρελθόντος;…



Εκλογές 2012 κρυφές δημοσκοπήσεις: Πανικός Σαμαρά - ΝΔ

Πως νέες κρυφές δημοσκοπήσεις σπέρνουν τον πανικό στην Νέα Δημοκρατία και προσωπικα στον Αντώνη Σαμαρά; Ποια η στρατηγική του ως τις εκλογές;

Αυτός είναι ο λόγος που επιστρατεύτηκε άρον άρον ο Καραμανλής. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να επιτύχουν συσπείρωση ως τις εκλογές.
Τα τελευταία αποτελέσματα των μυστικών ...........

κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, όπως φέρεται να έφθασαν σήμερα στα χέρια του επιτελείου της ΝΔ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 19%
ΠΑΣΟΚ 15%
ΚΚΕ 11%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10%
ΣΥΡΙΖΑ 10%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4%
ΛΑ.Ο.Σ. 2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 11,5%

Είναι αντιληπτό, ότι επικρατεί πανικός στην ούτως ή άλλως αγχωμένη ομάδα Σαμαρά. Ο Καραμανλής τον στηρίζει με την γραπτή δήλωση του, μονο και μονο για να πει το βράδυ των εκλογών οτι έπραξε το χρέος του και να τραβήξει το χαλί κάτω απο τα πόδια του Σαμαρά, δείχνοντας του την έξοδο, απο τη ΝΔ.

Ο Σαμαράς αρνείται πεισματικά την διεξαγωγή ντιμπειτ γιατί φοβάται οτι μια δημόσια αντιπαράθεση με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ακόμη και με τον Βενιζέλο, θα δυσκολέψει την προεκλογική του εκστρατεία.

Τα μικρά κόμματα δείχνουν να αντέχουν στην επικοινωνιακή καταιγίδα των μεγάλων. Ο λαός δείχνει να μην φοβάται και να είναι αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Φήμες.gr

Kυπαρισσία: Ταλαιπωρία για 35 τουρίστες κρουαζιερόπλοιου

Για τα προβλήματα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, τα οποία διαρκώς εντείνονται και μεγαλώνουν, έχουμε πολλές φορές γράψει.
Προβλήματα, πάντως, εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης στο λιμάνι, αντιμετώπισαν προχθές και 35 τουρίστες, Αμερικάνοι και Ολλανδοί, που έκαναν κρουαζιέρα στον Ιόνιο.

Οι 35 τουρίστες ξεκίνησαν με το μικρό κρουαζιερόπλοιο «Καλλιστώ» από τη Ζέα και προχθές το πρωί «έπιασαν» Κυπαρισσία, για να αποβιβαστούν στο λιμάνι και από εκεί με λεωφορείο να μεταβούν στον Επικούριο Απόλλωνα.
Ωστόσο, όπως μάθαμε, το κρουαζιερόπλοιο ..........

δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, επειδή αυτό δεν είναι χαρτογραφημένο και δεν υπάρχουν ακριβή και επίσημα στοιχεία για τα βάθη της λιμενολεκάνης.

Το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι και οι τουρίστες βγήκαν στη στεριά με μικρά αλιευτικά βαρκάκια. Εκτός από την ταλαιπωρία, η αποβίβασή τους στη στεριά διήρκεσε αρκετή ώρα, με συνέπεια να μην καταφέρουν να περιηγηθούν στην παλιά πόλη και το κάστρο της Κυπαρισσίας, όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει.
Η εταιρεία που διοργανώνει τις κρουαζιέρες είχε αναφέρει στο Λιμενικό Σώμα πως το κρουαζιερόπλοιο θα «έπιανε» Κυπαρισσία και, μάλιστα, έχει αναγγείλει άλλες τρεις ακόμη τέτοιες επισκέψεις.

Ωστόσο, μετά την προχθεσινή περιπέτεια και ταλαιπωρία των τουριστών, φαίνεται πως ξανασκέφτονται το πρόγραμμα και ίσως βγει εκτός σχεδιασμών η Κυπαρισσία, αφού το κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι.

Θαρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Τσάμπα πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας που ακόμα δεν μπορεί να λειτουργήσει....

Ενεργοποιήσεις: Το σύστημα ξανάνοιξε, τα συνεργεία δεν ήρθαν

Το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων ξανάνοιξε για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων Κώστας Πέτροβας, και η κατάθεση αιτήσεων ενεργοποίησης συνεχίζεται κανονικά από τους παραγωγούς που απευθύνονται στην Ένωση.
Όσο για τα συνεργεία, που απειλούσε ότι θα έστελνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αναλάβουν το έργο των ενεργοποιήσεων επειδή η ΕΑΣ παίρνει χρήματα από τους αγρότες, δεν έχουν φανεί ακόμα…

Μάλιστα, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών .........

μας ενημέρωσαν ότι τα 30 με 40 ευρώ τα πληρώνουν προαιρετικά όσοι παραγωγοί θέλουν, εκτός από ενεργοποίηση, άλλες διαδικασίες, όμως λίγο - πολύ αυτό αφορά όλους. Απλώς βρέθηκε η εξής λύση: στο χαρτί της απόδειξης δε γράφει ότι τα χρήματα είναι για την ενεργοποίηση, αλλά για τη «Διαχείριση Αρχείου Παραγωγού». Δηλαδή, σύμφωνα με την ΕΑΣ, η ενεργοποίηση είναι δωρεάν, αλλά πληρώνεται η Διαχείριση Αρχείου, η οποία, σύμφωνα πάλι με την Ένωση, είναι προαιρετική για τον κάθε παραγωγό.

Θάρρος

Αναδείχθηκε η επιτροπή διεξαγωγής του ανοικτού διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών

Εγκρίθηκαν και επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα της δημόσιας κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2011 τα μέλη που θα συγκροτήσουν την Επιτροπή διεξαγωγής ανοικτού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για το έργο «Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου ...........

Τριφυλίας Με αριθ. 27/2012 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής είχε ορίστεί ως αρμόδια αρχή για τη διενέργεια του ανοικτού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για το έργο «Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών» την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

Βάση της αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21508/04-11-2011(ΦΕΚ 2540/07-11-2011 τεύχος Β’) Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Επιτροπή που θα διενεργήσει τη δημοπρασία του προαναφερθέν έργου προκύπτει ύστερα από δημόσια κλήρωση από την Τεχνική Υπηρεσία. Η κλήρωση διεξήχθη στις 11-04-2011 κα ώρα 10.00 π.μ., στα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας, στα Φιλιατρά, από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Γκόνη Γεώργιο ενώπιον και δυο υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Πολυχρονόπουλου Κων/νου και της Σαμόλης Μαργαρίτας.
Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης είχε γνωστοποιηθεί με την τοιχοκολληθείσα και αναρτηθείσα στο διαδίκτυο αριθ.9758/10-04-2012 σχετική ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης είχαν ως εξής:

Τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι κάτωθι:
· Σκουτέρης Ηλίας ,Πολιτικός Μηχανικός
· Δημοπούλου Χαραλαμπία , Πολιτικός Μηχανικός
· Μπαρκάς Χρήστος , Πολιτικός Μηχανικός

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι κάτωθι:
· Γκόνη Ασπασία , Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.
· Φωτόπουλος Αριστείδης ,Τεχνολ. Πολιτικών Μηχανικών
· Γεωργίου Ευθυμία , Τοπογράφος Μηχανικός

Ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, μας εισηγείται τo από 11-04-2011 πρακτικό της κλήρωσης για τη συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας της δημοπρασίας προς έγκριση των αποτελεσμάτων από την Οικονομική Επιτροπή.

Η Οικονομική Επιτροπή, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου, την αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21508/04-11-2011(ΦΕΚ 2540/07-11-2011 τεύχος Β’) Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το από 11-04-2011 πρακτικό της κλήρωσης για τη συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας της δημοπρασίας, καθώς και τις σχετικές διατάξεις των νόμων 3463/2006 και 3852/2010.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30-04-2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οδός Δημαρχείου 2- Κυπαρισσία το δημοτικό συβούλιο.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας Ιωάννης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα προς συζήτηση:

1. Προσδιορισμός ορίων οικισμού Αγίου Ιωάννη Κοπανακίου (Έγκριση της αριθ. 23/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
2. Παραχώρηση χώρου επί της οδού Καλαντζάκου στην Τ.Κ. Κοπανακίου στον Τζανέτο Πέτρο, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (Έγκριση της αριθ. 19/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
3. Αντικατάσταση ξύλινου τμήματος κερκίδας Δημοτικού Γηπέδου Κοπανακίου και επισκευή Περίφραξης (Έγκριση της αριθ. 21/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
4. Διαγράμμιση απαγόρευσης στάθμευσης στις οδούς Νικολοπούλου και Βενιζέλου στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων (Έγκριση της αριθ. 30/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
5. Αίτηση Dervishi Gjergji του Platon για επιστροφή 300,00 € παραβόλου ανανέωσης άδειας διαμονής του ORUCI MVFTAR του MANE ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
6. Αίτηση Σοφίας συζ. Νικολάου Σταμούλη, Όλγας Χας Κωνσταντίνου Κοκκινιά κλπ για άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου πανηγυρίστρας, Δ. Κ. Κυπαρισσίας.
7. Αίτηση Αγγελόπουλου Βασιλείου του Στυλιανού για επανακαθορισμό του παραχωρηθέντος χώρου πλατείας Γαργαλιάνων.
8. Δημιουργία στάσης δρομολογίων ΚΤΕΛ Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. (Έγκριση της αριθ. 24/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
9. Αίτηση Σιούτη Γρηγορίου για γνωμοδότηση σε περιορισμό κοινόχρηστου δρόμου, στην Τ.Κ. Λάπι της Δ.Ε. Αετού (Έγκριση της αριθ. 22/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
10. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011.
11. Οριστική παραλαβή της Περιβαλλοντικής μελέτης του έργου «Κατασκευή και λειτουργία βιολογικής μονάδας Compact στο Δ.Δ. Χριστιανούπολης, Δ.Δ. Φιλιατρών»
12. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ» και χορήγηση παράτασης.
13. Διαγραφή ποσού 54,70 ευρώ από τέλη ύδρευσης του Ψιλόπουλου Χρήστου του Βασιλείου, Δ.Ε. Αετού, λόγω διαρροής στην παροχή του.
14. Έγκριση δαπάνης 570,00 ευρώ για τον εορτασμό της Αγ. Μαύρας, Δ.Ε. Φιλιατρών.
15. Αίτηση Στυλιανού Χαριτίνης για έγκριση καταβολής – εξόφλησης των οφειλών που αφορούν τέλη ύδρευσης, του συζύγου της, Στυλιανού Χαράλαμπου του Γεωργίου, κατά το ήμισυ, λόγω αναπηρίας αυτού.
16. Διαγραφή παραβάσεων ΚΟΚ από τον Χ.Κ. 1737/2012, Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
17. Αίτηση Νιάρχου Διαμαντή του Γεωργίου για διαγραφή ποσού 65,50 ευρώ που αφορά παράβαση Κ.Ο.Κ., έτους 2006.
18. Διόρθωση ηλεκτρονικού αρχείου επιφανειών ιδιοκτησιών για χρέωση Δημοτικών Τελών, Δημοτικών Φόρων και ΤΑΠ (Έγκριση της αριθ. 31/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).
19. Δημιουργία στάσης του ΚΤΕΛ, εξωτερικά και παραπλεύρως της κεντρικής εισόδου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «COSTA NAVARINO» (Έγκριση της αριθ. 25/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας .
20. Απόδοση λογαριασμού υπολόγου Φράγκου Μαρίας του 1ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 4.000,00 ευρώ, για κάλυψη αναγκών αλληλογραφίας Δήμου Τριφυλίας.
21. Καθορισμός τελών δικαιώματος βοσκής έτους 2012 (έγκριση αριθ. 48/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δ. Τριφυλίας).
22. Ψήφιση δαπάνης για κάλυψη εξόδων Γυμνασίου Κυπαρισσίας για το Πρόγραμμα COMENIUS (φιλοξενία).
23. Ορισμός θέσεων και καθορισμός τιμής αυτών στην Κυριακάτικη Αγορά (Παζάρι) Κοπανακίου.
24. Αποβολή πολιτών από την Κυριακάτικη Αγορά (Παζάρι) Κοπανακίου.
25. Δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Τ.Κ. Κοπανακίου.

Σχεδιάζεται «τρομοκρατική» ενέργεια Καραμπάτου κατά Αδαμόπουλου

Αύριο ή το πολύ την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του pelopsnews, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος ζητάει σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, με στόχο... ο Δημήτρης Αδαμόπουλος να μπει Πρόεδρος και να φύγει σε λίγο απλά επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.

Ως γνωστό, ο σημερινός Πρόεδρος του ...........

Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμόπουλος εξελέγη, παρότι κατετάγη τρίτος – τελευταίος στις σχετικά πρόσφατες εκλογές. Πρώτος ήταν ο συνδυασμός του υποψηφίου Γ. Γκούμα (εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας και του Αντώνη Σαμαρά), που τερμάτισε πρώτος στην εκλογική κούρσα, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ο ίδιος. Δεύτερος είχε έλθει ο συνδυασμός του πρώην Προέδρου Γ. Καραμπάτου, που στην συνέχεια συμμάχησε με τον τρίτο συνδυασμό του σημερινού Προέδρου Δ. Αδαμόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelopsnews, ουσιαστικά αναμένεται να επισυμβεί η παραπάνω «αλλαγή πορείας» Καραμπάτου, γεγονός που εξυφαίνεται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα και, φυσικά, έχει φθάσει και μέχρι το περιβάλλον Αδαμόπουλου που «τα περιμένει όλα από ένα ¨ιδιαίτερο¨ άτομο του στυλ του Γ. Καραμπάτου».

Την θέση του σημερινού Προέδρου Δ. Αδαμόπουλου αναμένεται, κατόπιν ήδη συμπεφωνημένου... προσυμφώνου Καραμπάτου – Γκούμα, να καταλάβει το εκλεγμένο μέλος του συνδυασμού Γκούμα, ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μανιάτης.

Παρόλα, όμως, τα τοπικά τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση Αντώνη Σαμαρά, μάλιστα σήμερα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, καθώς είναι γνωστό ότι, στις εκλογές του Επιμελητηρίου, η Νομαρχιακή Οργάνωση (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας είχε με τους χειρισμούς της προκαλέσει «πολιτικό πονοκέφαλο» στον Πρόεδρο της Ν.Δ..

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Γ. Γκούμας είναι «κολλητός» του Αντώνη Σαμαρά. Ο Δ. Αδαμόπουλος πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας, που όμως ακολούθησε «μοναχικό δρόμο» στις επιμελητηριακές εκλογές, κόντρα στις επιλογές της Ν.Δ.. Τέλος, και ο Γ. Καραμπάτος, παρότι όχι «ιστορικός νεοδημοκράτης», είχε κάνει νωρίς (με την εκλογή Σαμαρά στη θέση του Προέδρου της Ν.Δ.) στον μεσσήνιο αρχηγό.

Πάντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelopsnews, ψύχραιμα τοπικά στελέχη «συμβουλεύουν» τον Αντώνη Σαμαρά, να αποφύγει προεκλογικά μια τέτοια «τρομοκρατική ενέργεια» Καραμπάτου – Γκούμα, που θα ξανάφερνε αναστάτωση στο εσωτερικό της τοπικής Ν.Δ., μάλιστα σε μια ιδιαίτερα «ευαίσθητη» προεκλογική εποχή, που όλα μπορούν να προκαλέσουν … ανυπολόγιστες συνέπειες και εντυπώσεις. Έτσι, εν κατακλείδι, υποστηρίζουν τουλάχιστον την αναβολή της αντικατάστασης Αδαμόπουλου, σε εύθετο μετεκλογικό στάδιο…

pelops News

Μεγάλη μείωση ποινής στον πρ. Διευθυντή της Εμπορικής Φιλιατρών Μεσσηνίας

Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ο πρώην Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών και πρώην Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Εράνη» Φιλιατρών, για την υπεξαίρεση πάνω από 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα.

Το 2010 από το Τριμελές Εφετείο ...........

Κακουργημάτων, είχε καταδικασθεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και χθες το δικαστήριο του μείωσε την ποινή σε 10 χρόνια κάθειρξη. Μείωση της ποινής του από 5 σε 3 χρόνια φυλάκιση έλαχε και ο συγκατηγορούμενός του, έμπορος αυτοκινήτων στην περιοχή των Φιλιατρών.

Το 2009, η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Διευθυντής της τράπεζας, αφαιρούσε χρήματα από λογαριασμούς πελατών ή κατά κύριο λόγο σύναπτε δάνεια, είτε εν αγνοία πολιτών, είτε χρεώνοντάς τους με μεγαλύτερα ποσά σε δάνεια που ήδη είχαν πάρει.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η ίδια η τράπεζα κάνει λόγο για ζημιά που υπερβαίνει τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της.

Παράλληλα, ο έμπορος αυτοκινήτων καταδικάσθηκε για ηθική αυτουργία σε κάποιες από τις δεκάδες περιπτώσεις πολιτών, που είχαν συνάψει δάνεια μέσω αυτού με την τράπεζα προκειμένου να αγοράσουν αυτοκίνητα, τα οποία όμως ποτέ δεν παρέλαβαν.

Ο πρώην Διευθυντής της Τράπεζας, έχει παραδεχθεί τις πράξεις του και τα λάθη του, αν και υποστηρίζει ότι το ποσό που αφαιρέθηκε είναι κατά 1 εκατομμύριο λιγότερο. Κατηγορεί ωστόσο, τον συγκατηγορούμενό του, ότι ήταν η καταστροφή του και πως έχει ωφεληθεί με ποσό ύψους 800.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, ο έμπορος αυτοκινήτων, αρνήθηκε για άλλη μια φορά όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ως επαγγελματίας υπέστη μεγάλη οικονομική από την τράπεζα και τις ενέργειες του κατηγορούμενου Διευθυντή.

Pelopsnews

Υποχρεωτική αργία και φέτος η Πρωτομαγιά

Υποχρεωτική αργία χαρακτηρίσθηκε και φέτος η Πρωτομαγιά, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Με την απόφαση αυτή, η οποία εστάλη για .........

δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Τρίτη), απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της χώρας, με εξαίρεση βέβαια αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές, όπως είναι οι εργασίες υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστασίων συνεχούς λειτουργίας κ.λπ.

Η πληρωμή

Κατά τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οι μισθωτοί, καίτοι δεν εργάζονται, δικαιούνται το ημερομίσθιό τους, ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό, λαμβάνουν αυτόν χωρίς να δικαιούνται κάτι επιπλέον.

Οσοι εργασθούν, δικαιούνται οι μεν αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, ένα ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75%, οι δε αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δικαιούνται, επιπλέον του μηνιαίου μισθού τους, προσαύξηση 75% του ενός εικοστού πέμπτου (1/25ο), του μηνιαίου τους μισθού.

Η ασφάλιση

Συναφές με το θέμα της αμοιβής των εργαζομένων κατά την ημέρα αυτή είναι και το ασφαλιστικό τους.

Ετσι, οι μεν ημερομίσθιοι, είτε εργασθούν κατά την ημέρα αυτή και λάβουν το ημερομίσθιό τους και την προσαύξηση του 75%, είτε δεν εργασθούν και λάβουν απλό συνήθως το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους, θα ασφαλιστούν στο Ταμείο που υπάγονται και για την ημέρα αυτή.

Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό, είτε εργασθούν είτε όχι κατά την ημέρα αυτή, θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως συμβαίνει κάθε μήνα.

Now24

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 24/4/2012




Ο Πάνος Καμμένος στην ΝΕΤ 24/4/2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.