Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις Δράκου για το σχέδιο Καλλικράτης

Δήλωση για το νεο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης Καλλικράτης παραχώρησε ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος Δημήτρης Δράκος στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΕΝΑΕ.
Ο κος Δράκος με τα λεγόμενα του θύμισε ότι έχει ταχθεί υπέρ της Διοικητικής μεταρρύθμισης αρκεί να διευθετηθούν κάποιες σημαντικές ελλείψεις όπως στον οικονομικό τομέα, του προσωπικού κλπ.

Αναλυτικά η δήλωση του κου Δημήτρη Δράκου έχει ως εξής:

«Όπως ξέρετε η ΕΝΑΕ με τα συνέδριά της και τις αποφάσεις των οργάνων της έχει τοποθετηθεί θετικά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση και συνολικά σε όλο αυτό το εγχείρημα της νέας αρχιτεκτονικής, το οποίο κατατέθηκε χθες με το όνομα «Καλλικράτης».

Ωστόσο πρέπει να παρατηρήσω ότι έχει σημαντικές και .......

συγκεκριμένες ελλείψεις. Στα οικονομικά, στο ζήτημα του προσωπικού, στο θέμα της λειτουργίας και επομένως της αποτελεσματικής λήψης της απόφασης, διότι τουλάχιστον ως προς το Β΄ Βαθμό έχει αλλεπάλληλες δομές και επιτροπές και συλλογικά όργανα τα οποία πρέπει να συγκροτηθούν για να αποφασίσουν. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί. Και φυσικά το εύρος των αρμοδιοτήτων του νέου θεσμού καθώς πρέπει να συνοδεύεται και εξαρχής με συγκεκριμένο κώδικα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποφύγουμε αυτά τα οποία υφιστάμεθα από το 1994 με την νομαρχιακή. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα μας επισκεφτεί την ερχόμενη Τετάρτη για να μας εξηγήσει περεταίρω ορισμένα ζητήματα. Την άλλη Τετάρτη θα έχουμε διοικητικό συμβούλιο και ακολούθως θα έχουμε τις τελικές μας θέσεις μας επί του σχεδίου, οι οποίες και θα αποτυπωθούν στο τακτικό μας συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Φεβρουαρίου»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη χρηματοδότηση των Ν.Α ό Πρόεδρος της ΕΝΑΕ δήλωσε ότι «εμείς είχαμε ζητήσει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διανέμει τους πόρους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και θα προσεγγίζει το ζήτημα και στην κεντρική εξουσία αλλά και στα αποκεντρωμένα επίπεδα διοίκησης. Με αυτή την λογική ζητήσαμε από την αρχή, την οικονομική αυτοδυναμία των θεσμών της αυτοδιοίκησης όπως επιτάσσει το σύνταγμ α μας στο 102 άρθρο.

Όλα αυτά δεν είναι σαφή. Χρειάζεται αποσαφήνιση και συγκεκριμένες θέσεις για το πώς θα συγκροτηθεί το πακέτο της οικονομικής υποστήριξης του εγχειρήματος. Υπάρχει επίσης το οικονομικό ζήτημά του. Πως θα υποστηριχθεί η δόμηση του όλου μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος. Διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε έναν συγκεκριμένο τομέα εάν δεν κατατεθούν οι λεπτομέρειες, επί τη βάση του οποίου θα οργανωθεί η επιχείρηση αυτή. Δηλαδή ένα σχέδιο που θα καλύπτει το επιχειρησιακό μέρος της δομής του συστήματος αυτού, παρά τη επισήμανση ότι θα υπάρχει το πρόγραμμα «Ελλάδα». Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να γίνει σαφέστερο και πιο ξεκάθαρο το σχέδιο για να γίνει αποδεκτό».

Αναφορικά με τις προσλήψεις ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ τόνισε ότι «διαβάσαμε ότι θα υπάρξει η διαδικασία του ΑΣΕΠ εν πρώτης, αλλά το μέγα ζήτημα δεν είναι αυτό μόνο, είναι κυρίως οι μετατάξεις των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν σε δομές διοίκησης και αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής εξουσίας. Πως θα γίνουν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, αφενός και αφετέρου ποιες θα είναι οι δυνατότητες εξέλιξης και μισθολογίου των υπαλλήλων που θα μεταταγούν και επομένως θα κλιθούν να υπηρετήσουν στις καινούριες αυτοδιοικητικές δομές».

Θεατρική εκδρομή του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καλαμάτα

Θεατρική εκδρομή στην Καλαμάτα οργανώνει το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 προκειμένου να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ "Αχ Αυτά τα φαντάσματα".

Το κόστος του λεωφορείου και του εισητηρίου της παράστασης μαζί ανέρχεται στο ποσό των 10 Ευρώ μόνο. Οικογενειακό εισιτήριο 20€.

Η Αναχώρηση θα γίνει από ..........

Κυπαρισσία (από την πλατεία) στις 6:30μ.μ. από Φιλιατρά (στον Πυρσό) στις 6:45μμ. και από Γαργαλιάνους (από την βιβλιοθήκη) στις 7:15μ.μ.

(Η επιστροφή θα γίνει από Κυπαρισσία)

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.

Σε ισχύ το α΄τρίμηνο του έτους η ρήτρα καυσίμων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ρήτρα καυσίμων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που είχε ανασταλεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2009, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Αυτό σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση θα προκύψουν μειώσεις στα τιμολόγια δεδομένου ότι οι τιμές των υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις τιμές αναφοράς.

Η υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι σε κάθε .........

περίπτωση ισχύει η κυβερνητική δέσμευση ότι δεν θα γίνουν εφέτος αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Πηγή: in.gr

Ν. Καλογερόπουλος «Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεσσήνιους»

Λίγο πριν τις κινηματογραφικές αίθουσες βρίσκεται η νέα ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου, της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Μεσσηνία. «Οι Ιππείς της Πύλου» αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο χειμώνα, ίσως και το Φεβρουάριο.
Σε πλήρη ένταση πετύχαμε χθες στο τηλέφωνο το Φιλιατρινό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της ταινίας Νίκο Καλογερόπουλο. «Βρίσκομαι 15 ώρες το 24ωρο σε ένα στούντιο» μας είπε. «Τώρα βάζουμε τις τελευταίες πινελιές. Έχουμε τελειώσει με το μοντάζ και είμαστε στους ήχους και τις μουσικές. Άντε, να σας δώσω και μία είδηση, το τραγούδι του Καραϊσκάκη το λέει η Ελένη Βιτάλη!».

Οι «Ιππείς της Πύλου» είναι μια σύγχρονη, λαϊκή .........

ελληνική ταινία. Μια σάτιρα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι εθελοντές, λέει ο σκηνοθέτης. Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας ένας φημισμένος ηθοποιός ο οποίος έχει χάσει όλη του την περιουσία και η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Αναζητεί «καταφύγιο» στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της Πρότυπη Πολιτεία «Πολυπύλου». Η επαφή του ήρωα με ένα τόπο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδας, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα, που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της Πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.
Στην ταινία παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Ιουλία Καλογρίδου, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Κιμούλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα, κ.ά.

«Η ταινία μας»

Τα γυρίσματα έγιναν σε Καλαμάτα, Πύλο, Αρχαία Μεσσήνη, Γαργαλιάνους, Νέδα, Πολυλίμνιο, και άλλα μέρη της Μεσσηνίας. «Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεσσήνιους, που αγάπησαν αυτή τη δουλειά και τη στήριξαν. Είχα κατέβει τώρα κάτω και όλοι με ρωτούσαν: “Τι γίνεται με την ταινία μας; Πότε βγαίνει η ταινία μας;”. Αυτό το “η ταινία μας” ήταν πολύ συγκινητικό για μένα. Αλλά θα σας δικαιώσω όλους!».
Θα δούμε και στη Μεσσηνία τους «Ιππείς»; «Εννοείται, παντού. Αφού είναι η ταινία μας!».

Πηγή: Θάρρος

Στα Φιλιατρά αύριο αντιπροσωπεία του συνδικάτου Μικροπωλητών για διαδικαστικά θέματα του πανηγυριού.

Στα Φιλιατρά θα βρεθεί αύριο το πρωΐ, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μικροπωλητών Αθηνών προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πόλης κο Άλκη Ξύγκα και να κουβεντιάσουν για θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα τα οποία έχουν να κάνουν με το πανηγύρι του Αγιού Χαραλάμπους.

Την συνάντηση θα μονοπωλήσει η διευθέτηση των χώρων που θα .........

στηθούν οι πάγκοι των μικροπωλητών το διάστημα απο 6 έως 10 Φεβρουαρίου.

Σημαντική διεθνής επιτυχία της Μεσσηνιακής ομάδας Ελαιοπαραγωγών «ΝΗΛΕΑΣ»

Ο ΝΗΛΕΑΣ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην τελετή απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων EMAS, ως υποψήφιος για το βραβείο στην κατηγορία των πολύ μικρών επιχειρήσεων, δηλαδή με τζίρο κάτω από 2 εκατομμύρια €. Το βραβείο σχετίζεται με το πόσο «πράσινες» είναι οι αγορές που κάνει μια επιχείρηση. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη, μια και έγινε επί προεδρίας της Σουηδίας στις 19 Νοεμβρίου.

Βραβείο τελικά πήρε μια άλλη ελληνική επιχείρηση (ΚΛΗΜΗΣ) επίσης μεσσηνιακή και επίσης σχετιζόμενη έμμεσα με το λάδι, μια και αξιοποιεί την ευρεσιτεχνία της για την παραγωγή κάρβουνου από τον πυρήνα της ελιάς. Ο ΝΗΛΕΑΣ πάντως πήρε το πρώτο ελληνικό βραβείο EMAS στην κατηγορία του.

Άλλωστε η πρωτοπορία του αναγνωρίστηκε και με ..........

άλλο τρόπο. Ήδη από τον Αύγουστο του 2009 η περίπτωση ΝΗΛΕΑ φιλοξενείται στην κοινοτική ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/environment/emas/casestudies/dorner_en.htm ως «καλή πρακτική» (case study) «πράσινης γεωργίας», ίσως γιατί είναι η πρώτη απόπειρα που εγγράφηκε για περιβαλλοντική διαχείριση στην πρωτογενή παραγωγή.

Πρόσφατα δε καταχωρήθηκε και στο σχετικό κοινοτικό newsletter http://ec.europa.eu/environment/emas/pdf/newsletter/newsletter_09_2.pdf όπου φιλοξενούνται και άλλες προσπάθειες EMAS για την γεωργία.

Η δημοσιότητα αυτή δίνει καλές προοπτικές προώθησης, καθόσον το EMAS συνδέεται άμεσα με τις «πράσινες αγορές» (green procurement) και τους ευαισθητοποιημένους αγοραστές και καταναλωτές που το παρακολουθούν. Ανοίγεται συνεπώς μια επιπλέον προοπτική άσκησης φιλοπεριβαλλοντικής γεωργίας - πέραν της βιολογικής - σε πολύ ευρύτερη κλίμακα και με πιο σαφή εστίαση στις περιβαλλοντικές βελτιώσεις.

Η σημασία της εγγραφής του ΝΗΛΕΑ στους ευρωπαϊκούς καταλόγους EMAS έγκειται στο ότι το EMAS αποτελεί την ανώτατη διάκριση του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης που μπορεί να πετύχει κανείς στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι διαφορά όμως έχει το EMAS από τα άλλα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης;


Πέραν του ότι είναι κοινοτικό, βασιζόμενο στον Καν. 761/2001, είναι «ενισχυμένο» σε τρία ζωτικά σημεία:

* Πρώτον, στηρίζεται στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του συστήματος διαχείρισης, με μετρήσεις δηλαδή, και όχι με φραστικές διακηρύξεις.
* Δεύτερον, προϋποθέτει την συμμόρφωση προς τις νομικές απαιτήσεις. Δεν αρκείται δηλαδή μόνο στις δεσμεύσεις.
* Τρίτον, επιτάσσει την δημόσια περιβαλλοντική δήλωση, η οποία τίθεται στην κρίση κάθε ενδιαφερομένου (δεν αποτελεί δηλαδή «εσωτερική υπόθεση» της επιχείρισης που πιστοποιείται).

Όλα αυτά ελέγχονται αυστηρότερα και σε περισσότερα επίπεδα από όσο χρειάζεται μια απλή πιστοποίηση, και εκδίδεται Υπουργική Απόφαση, την οποία ακολουθεί η εγγραφή στους κοινοτικούς καταλόγους. Το τρίπτυχο λοιπόν με το οποίο προβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση το EMAS είναι: Επιδόσεις - Αξιοπιστία - Διαφάνεια. Τα ίδια ακριβώς στοιχεία δηλαδή που χρειάζεται και η γεωργία μας για να βελτιώσει την θέση της.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Στους 370 οι δήμοι – καταργούνται οι νομαρχίες και δημιουργούνται 13 αιρετές περιφέρειες

Αλλάζει ριζικά η διοικητική δομή της Ελλάδας με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που προωθεί η κυβέρνηση. Οι δήμοι συγχωνεύονται σε λιγότερους από 370 (1.034 σήμερα) και στη θέση των 76 Νομαρχιών δημιουργούνται 13 αιρετές περιφέρειες. Τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων μειώνονται σε λιγότερα από 2.000, ενώ θεμελιώνονται έως 7 Γενικές Διοικήσεις σε αντικατάσταση των 13 σημερινών κρατικών περιφερειών.

Βάσει του νομοσχεδίου, που δίνεται για δημόσια διαβούλευση, οι ...........

εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 7ο ] ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό παρά μόνο όταν υπάρχει καλή λήψη σήματος με την κεραία βάσης. Έτσι η ακτινοβολία στην οποία εκτίθεστε είναι μικρότερη.
Ο άσχημος καιρός (χιόνι, βροχή, ομίχλη) έχει δυσμενή επίπτωση στη μετάδοση του σήματος και κάνει το κινητό να αυξάνει την ακτινοβολία που εκπέμπει πάνω σας, προκείμενου να πραγματοποιήσει την επικοινωνία.

Αποφεύγετε να κάνετε χρήση κινητού από υπόγεια, υπόγεια παρκινγκ και γενικά από χώρους όπου υπάρχει πολύ ασθενικό σήμα γιατί έτσι εκτίθεστε σε μεγάλη ακτινοβολία.
Μην βάζετε το κινητό στο αυτί σας περιμένοντας πριν ...........

πραγματικά αποκατασταθεί η επικοινωνία. Το ψάξιμο του κινητού για να βρει το συνομιλητή σας δημιουργεί μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία. Μέχρι να τελειώσει αυτή η αναζήτηση κρατήστε το κινητό σας σε απόσταση 20-30 εκατοστών.

Όσοι φορούν γυαλιά μεταλλικά πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η ακτινοβολία που δέχονται στα μάτια γίνεται πολύ μεγαλύτερη
Μην τοποθετείτε το κινητό απέναντι από το πρόσωπο σας προκειμένου να μειώσετε την ακτινοβολία που δέχεστε. Είναι χειρότερα.
Κρατάτε το κινητό σας μερικά εκατοστά μακριά από το αυτί σας. Η χρησιμοποίηση του hands free είναι επίσης σημαντική.
Ακόμα και όταν δεν μιλάτε και απλώς παραμένει ανοιχτό το κινητό σας συνεχίζει να εκπέμπει ακτινοβολία και μόνο το οριστικό κλείσιμο του ( υποχρεωτικό άλλωστε στα νοσοκομεία, στα αεροπλάνα και στα βενζινάδικα) σταματά την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Αποφεύγετε να τοποθετείτε στη ζώνη σας η στην τσέπη του σακακιού η του πουκαμίσου στο μέρος της καρδιάς μόνιμα το κινητό όταν είναι ανοικτό, γιατί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που συνεχίζει να εκπέμπει διεισδύουν στα όργανα όπως η καρδιά το συκώτι το στομάχι κτλ. Οι βιολογικές επιδράσεις μιας τέτοιας έκθεσης σε ακτινοβολία μπορεί να είναι επικίνδυνες μακρόχρονα.

Ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου οφείλει πάντα να έχει κατά νου πως κάθε κλήση του κινητού του σε ένα χώρο με πολύ κόσμο (μετρό, λεωφορεία κτλ) μπορεί να προκαλέσει σε μια ακτίνα ενός μέτρου ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στους καρδιακούς βηματοδότες.

Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα γιατί έως την ηλικία των 16 ετών περίπου, το νευρικό σύστημα του ανθρώπου αναπτύσσεται.
Συνεπώς δεν αποκλείεται (δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι επιστημονικές έρευνες ) κατά τις ηλικίες αυτές τα άτομα να είναι πιο ευαίσθητα σε κάποιους παράγοντες από ότι αργότερα. Τα άτομα μικρής ηλικίας έχουν στατιστικά μεγαλύτερο χρόνο ζωής μπροστά τους από ότι οι μεγαλύτεροι και έτσι αν υπάρχουν μακροχρόνιες επιδράσεις από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν σε κάποιο που ξεκινά τη χρήση από νεαρή ηλικία παρά σε κάποιο μεγαλύτερο. Υπάρχει γενικά μεγαλύτερη ευαισθησία για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από ότι στους μεγαλύτερους. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν και όντως παρέχουν πλεονεκτήματα (οφέλη) που αφορούν στην προσωπική ασφάλεια των παιδιών, ιδιαίτερα επειδή επιτρέπουν τη συνεχή επαφή με τους γονείς και την άμεση πρόσβαση σε βοήθεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να ισορροπήσουν την απόφαση για πρόσβαση και το βαθμό χρήσης κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά με τα πλεονεκτήματα ασφάλειας που αυτά παρέχουν.

Πρέπει να περιορίζουμε δραστικά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στις παρακάτω περιπτώσεις.
Όταν κάνουμε θεραπεία με οφθαλμολογικά φάρμακα.
Όταν διανύουμε περίοδο κατάθλιψης στρες η κούρασης
Όταν υπάρχει σοβαρή ασθένεια και στην περίπτωση ανοσολογικής ανεπάρκειας.
Όταν έχουμε βηματοδότη.

Η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου στο εσωτερικό ενός αυτοκίνητου, μπορεί να οδηγήσει εξαιτίας του φαινομένου της συνεχούς ανάκλασης με τα μεταλλικά μέρη, σε μια πολύ μεγάλη αύξηση της ισχύος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (είναι ο γνωστός κλωβός Φαραντει). Στην περίπτωση αυτή όπως και στην περίπτωση κίνησης του αυτοκίνητου θα πρέπει να ελαχιστοποιείτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Δεν θα κοιμόσαστε με το τηλέφωνο δίπλα στο κομοδίνο σας για να το χρησιμοποιείτε σαν ξυπνητήρι το πρωί. Αφήστε το στο σαλόνι.

Θα μάθετε να χρησιμοποιείτε hands free, blue tooth, ανοικτή ακρόαση κατά την διάρκεια της συνομιλίας σας.
Εάν βρίσκεστε σε μέρος όπου υπάρχει σταθερό τηλέφωνο προτιμήστε να χρησιμοποιείτε αυτό και όχι το κινητό σας τηλέφωνο.
Προτιμήστε να στέλνετε γραπτά μηνύματα SMS, MMS εάν αυτό σας διευκολύνει.
Να χρησιμοποιείτε το κινητό σας μόνο όταν είναι τελείως απαραίτητο και ο χρόνος των συνομιλιών σας να μην ξεπερνά τα 3 λεπτά ανά κλήση και το χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο κλήσεων να είναι μια ώρα.
Προσπαθήστε να μην έχετε το κινητό πάνω σας ακόμα και όταν αυτό είναι σε κατάσταση αναμονής. Επίσης όταν πρόκειται να κοιμηθείτε αφήνετε το σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου.

Όταν έχετε πάνω σας τη συσκευή να κοιτάτε να είναι πάντα στραμμένη προς το σώμα σας η πλευρά του πληκτρολογίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η πλευρά της κεραίας εκπέμπει την περισσότερη ακτινοβολία και έτσι εκείνη η πλευρά δεν πρέπει να είναι κοντά στο σώμα.
Περιορίστε όσο μπορείτε περισσότερο τη χρήση του τηλεφώνου κάνοντας ολιγόλεπτες κλήσεις. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο τόσο μειώνεται η έκθεση στην ακτινοβολία του.
Μην βάζετε τη συσκευή στο αυτί σας πριν απαντήσει αυτός που καλείτε. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κλήσης να κάνετε χρήση της συσκευής και από τα δυο αυτιά, έτσι ώστε να μοιράζεται η ακτινοβολία. Κάντε την επιλογή της συσκευής που θα αγοράσετε με βάση την ακτινοβολία που εκπέμπει.
Όταν βρίσκεστε σε μεταφορικό μέσο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα η το σήμα είναι πεσμένο να περιορίζετε τη χρήση του κινητού. Η συσκευή σας για να μπορέσει να ανταποκριθεί εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία. Προτιμήστε την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS η οποία είναι λιγότερο επιβλαβής.

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κοινόχρηστους χώρους προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από εκείνους που χρησιμοποιούν κινητό, έτσι ώστε να μην γίνεστε δέκτης της ακτινοβολίας του κινητού τους. Σε μέσα μαζικής μεταφοράς περιορίστε τη χρήση του τηλεφώνου για να μην εκθέτετε με την σειρά σας τους γύρω από εσάς.
Μην αφήνετε παιδιά κάτω των 16 ετών να κάνουν χρήση κινητού η περιορίστε τους τη χρήση. Σε αυτή την ηλικία ο ανθρώπινος οργανισμός είναι περισσότερο ευαίσθητος στην ακτινοβολία, γιατί τα όργανα βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Κάντε χρήση hands free η Bluetooth η χρησιμοποιείστε την ανοικτή ακρόαση. Ενδεικτικά, η ακτινοβολία του κινητού μειώνεται 4 φορές αν βρίσκεται σε απόσταση 10 εκατοστών από το σώμα και 50 φορές αν είναι 1 μέτρο μακριά.

ΤΕΛΟΣ


Προηγούμενα θέματα:

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 1ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 2ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 3ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 4ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 5ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 6ο ]

Ιανουάριος 2010 - Οι δράσεις της ΝΕΤΠ στην Ευρώπη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας, αρχίζει να υλοποιεί σειρά δράσεων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας κατά το μήνα Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, και για ολόκληρο σχεδόν το μήνα, προβάλλεται η Μεσσηνία στο πιο διάσημο πολυκατάστημα του ονδίνου (HARRODS) με έντυπο υλικό, τοπικά προϊόντα και εξειδικευμένο προσωπικό.
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η συμμετοχή στις πιο αξιόλογες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Αναλυτικότερα, η Μεσσηνία θα βρίσκεται με δικό της ........

περίπτερο:

στην Ουτρέχτη (12-17/1),
στη Βιέννη (14-17/1) και
στη Στουτγάρδη (16-24/1).
Επιπλέον, σε συνεργασία με την εταιρεία VIAGIOXTE, η οποίας μας εκπροσωπεί σε Ιταλία και Ελβετία,η Μεσσηνία θα έχει παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Βέρνης (14-17/1) και Ζυρίχης (28-31/1).

Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε να συνδράμουν όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό,προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

H Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
Αντωνία Μπούζα


Σενάρια ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση

UPDATED 14:25

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, αλλά στα σενάρια που βρίσκονται υπό σκέψιν και μελετώνται είναι η καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, της τάξεως του 15%.

«Είναι μέσα στη διαβούλευση. Ο υπουργός Οικονομικών θα αναγγείλει όλα τα μέτρα με το φορολογικό νομοσχέδιο όταν κατατεθεί» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Με μία τέτοια ρύθμιση θα μειωνόταν η φορολογική ...........


επιβάρυνση και το κόστος για τις υπηρεσίες και τα αγαθά που εντάσσονται στο συντελεστή 19%, αλλά θα αυξάνονταν σημαντικά σε βασικά είδη διαβίωσης και διατροφής που έχουν συντελεστή 9%.


UPDATE 14:25

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής τα σενάρια περί ενιαίου ΦΠΑ διαψεύδονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία πρόταση και καμία εισήγηση», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Όσον αφορά εξάλλου τα δημόσιεύματα σχετικά με την επίμαχη τροπολογία για τη φορολόγηση γονικών παροχών και κληρονομιών και τα περί αντίδρασης από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε πως ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τη συνταγματικότητα της εν λόγω ρύθμισης, ενώ όπως έκανε γνωστό, ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποσαφήνιση της τροπολογίας.


ΣΧΟΛΙΟ
Καθήστε φρόνιμα και μην εξαγριώνετε τον κόσμο. Αρκετά πλήρωσε ο λαός για τους αρχικλέφτες τους μεγαλο-επιχειρηματίες.
Προσέξτε γιατί λαός (όχι το ακροδεξιό κόμμα) τραβάει κάτι χαστούκια που σας κάνει να ζαλίζεστε για μήνες.
Είδατε η δεξιά τι χαστούκι έφαγε με τις 10,45 μονάδες???? ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ και δεν έχει καταλάβει από που της ήρθε.


Προκήρυξη ΔΕΗ 1/2007. Τα ονόματα των διοριστέων

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ Α.Ε (www.dei.gr) οι Οριστικοί Πίνακες Προσληπτέων της Προκήρυξης 1/2007 με τους επιτυχόντες των ακολούθων Κατηγοριών/Ειδικοτήτων:

Τ1/Β (Πολιτικοί Μηχανικοί) , Τ1/Γ (Τοπογράφοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Χωροταξίας , Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης) , Τ1/ΣΤ (Αρχιτέκτονες) , Τ1/Ζ (Μηχανικοί Αναλυτές - Προγραμματιστές) , Τ2/Α (Φυσικοί) , Τ2/Β (Μαθηματικοί) , Τ2/Γ (Χημικοί) , Τ2/Δ (Γεωλόγοι) , Τ2/Ζ (Αναλυτές - Προγραμματιστές Θετικής Επιστήμης) , ΔΟ3/Α (Διοικ. Τεχνολόγοι Λογιστικής) , ΔΟ3/Β (Διοικ. Τεχνολόγοι Διοικητικών Απασχολήσεων) , Υ3/Α (Υγειονομικοί Τεχνολόγοι) , Υ2/Α (Νοσοκόμοι) , ΔΟ2/Ε (Ανατυπωτές) , Τ4/Ι (Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων) , Τ4/Κ (Τεχνικοί Επιμελητές) , Τ4/Ω (Τεχνικοί Λοιπών Ειδικοτήτων και Τ5 (Οδηγοί, Μηχανοδηγοί, Χειριστές).

Οι εν λόγω οριστικοί πίνακες απεστάλησαν στις 8.1.2010 προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΙΑΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ



Ηλίας Βρεττός: Τα πάντα όλα





Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 11ης Ιανουαρίου 2010

Ele10.jpg (696 KB) Foni10.jpg (211 KB)