Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

To ΠΑΣΟΚ 5o (!!!!!!!) κόμμα σε δημοσκόπηση για την Α΄ Θεσσαλονίκης!

To είδαμε κι αυτό σε δημοσκόπηση: το κυβερνών κόμμα από τη σαρωτική νίκη το 2009 στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου σήμερα!
Και θα δούμε κι άλλα πρωτόγνωρα για τους Νεοέλληνες, άλλωστε πρωτόγνωρη είναι και η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας.

Καταρχήν, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η τσέπη είναι ο βασικός εκλογικός παράγοντας: τι Siemens, τι Βατοπέδια, τι δομημένα ομόλογα, ό,τι κι αν πέρασε από την πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια στάθηκε αδύνατο να πληγώσει καίρια το πολιτικό σύστημα.
Ενώ μια έκτακτη εισφορά, ένα χαράτσι στα ακίνητα και μερικές μειώσεις μισθών και συντάξεων αρκούν ώστε το πολιτικό σκηνικό να γκρεμιστεί συθέμελα.

Το βασικό πολιτικό θύμα της κοινωνικής οργής είναι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ. Και λέω αυτή τη στιγμή, γιατί είναι άγνωστο τι ξημερώνει αύριο και για τους άλλους. Δεν υπάρχει πλέον καμιά σχεδόν σταθερά, κανένα σημείο αναφοράς για να προσανατολιστεί κανείς για το μέλλον.
Η μεγάλη κυβερνητική κεντροαριστερή παράταξη του ...........

ΠΑΣΟΚ έχει αποψιλωθεί σε σημείο που αμφισβητείται η ίδια της η ύπαρξη.

Το αμάρτημα άλλωστε μεγάλο:...
ενάντια στο ίδιο το πολιτικό του DNA, εφάρμοσε τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί από τη μεταπολίτευση και μετά, βρέθηκε απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που το στήριξαν διαχρονικά και αθέτησε κάθε προεκλογική του δέσμευση (αυτό το «λεφτά υπάρχουν» στοιχειώνει ήδη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ).

«Και πού να πάω;», αναρωτιέται ο μέσος ψηφοφόρος που τόσα χρόνια στήριξε το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή της «αλλαγής», στην περίοδο του εκσυγχρονισμού και μετά στη νεο-παπανδρεϊκή σεζόν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι της κυβερνητικής σταθερότητας, άνθρωποι που έχουν εθιστεί εκλογικά να ψηφίζουν κυβέρνηση. Η βίαιη ανατροπή των επαγγελματικών και οικονομικών τους δεδομένων τα δύο τελευταία χρόνια τους οδηγεί σοκαρισμένους στο να γυρίσουν την πλάτη τους στον κομματικό φορέα που στέγασε επί δεκαετίες τις πολιτικές τους επιλογές. Η προφανής και συγγενική επιλογή των μικρότερων κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Οικολόγοι Πράσινοι και Αρμα Πολιτών) είναι μεν διαθέσιμη, στερείται όμως των κυβερνητικών εκείνων χαρακτηριστικών τα οποία τους κρατούσαν τόσα χρόνια στην αυλή του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πείθουν ως «βιώσιμες» κυβερνητικές εναλλακτικές λύσεις, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς τα εκεί λιγότερο από 1 στους 5 (17%) των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009. Η εμφάνιση της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τις πιο ήπιες και συμβιβαστικές θέσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές δυνάμεις της Αριστεράς, δείχνει να αποτελεί μια -προσωρινή;- στέγη για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εξού και η δημοσκοπική εκτόξευση του νεότευκτου κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Παρ' όλα αυτά, το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν έχουν ακόμα πάρει μεταγραφή για κάποιο άλλο κόμμα αλλά παραμένουν μετέωροι (αναποφάσιστοι, άκυρο-λευκό, αποχή), περιμένοντας είτε τις εσωκομματικές εξελίξεις και τις ενδεχόμενες αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας ή/και πολιτικής γραμμής στο ΠΑΣΟΚ, είτε την ενδεχόμενη ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κρατάει τη θέση της και συντηρεί σαφές προβάδισμα, μακριά ωστόσο από το στόχο της αυτοδυναμίας. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου δείχνει να έχει ανακόψει την ανοδική της πορεία και είναι φανερό ότι όσο παρατείνεται ο βίος της κυβέρνησης συνεργασίας, τόσο θα δυσκολεύει και η προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές που τόσο πολέμησε τα τελευταία δύο χρόνια.
Στάσιμος και ο ΛΑΟΣ, η συμμετοχή του οποίου στην κυβέρνηση από τη μία πλευρά του στέρησε την εισροή διαμαρτυρόμενων ψηφοφόρων, από την άλλη όμως δημιουργεί ένα πιο «αποδεκτό» προφίλ συστημικού φορέα για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη: είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφονται διαρροές ακροδεξιών ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς τη Χρυσή Αυγή.

Κερδισμένη η παραδοσιακή Αριστερά, όχι όμως στο επίπεδο που θα περίμενε κανείς εν μέσω της αδυσώπητης οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ύφεσης. Εξαίρεση η Δημοκρατική Αριστερά που «πετάει», μένει όμως να αποδειχθεί κατά πόσο η δημοσκοπική καταγραφή θα αποτελέσει και εκλογική πραγματικότητα, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης, η μικρή ικανοποίηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η αρχική ευφορία από το σχηματισμό της αντικαθίσταται σταδιακά από προβληματισμό αλλά και συνειδητοποίηση ότι αφενός «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη», αφετέρου η πραγματικότητα των σκληρών μέτρων δεν αλλάζει… Μάλιστα, για έναν στους τρεις περίπου ερωτηθέντες το ευρώ δεν είναι πλέον επιθυμητό με κάθε θυσία, καθώς οι αντοχές του πληθυσμού εξαντλούνται ταχύτατα…

Ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση έγινε από την Palmos Analysis για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (Δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ευόσμου–Κορδελιού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης–Συκεών, Παύλου Μελά). Το δείγμα ήταν 861 άτομα, άνδρες κα γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω. H δειγματοληψία έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με το σύστημα CATI από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2011.
Σταθμίσεις έγιναν με βάση το φύλο, την ηλικία και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές 2009. Μέγιστο στατιστικό σφάλμα +- 3,3% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Η Palmos Analysis είναι μέλος των ESOMAR και WAPOR και έχει αριθμό μητρώου 11 στο Μητρώο Επιχειρήσεων και Φορέων Δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ.

Αγγελιοφόρος - on line press

ΣΧΟΛΙΟ
Αντε και εκτός βουλής. Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά. Κάτσε να δεις ποιο τραγούδι μου θυμίζει αυτή η κατάσταση. Αν ναι....

Χάρις Αλεξίου στο "Ζήλια μου".

Όταν παίρνω φόρα,
φόρα κατηφόρα.
Κι ο Θεός ο ίδιος
δεν με σταματά...

Β' Τοπική 1ος Όμιλος Αποτελέσματα 13ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 13ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Αποτελέσματα 7ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 7ης Αγωνιστικής




Εράνη Φιλιατρών

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα [ VIDEO ]

Πρωταθλήτρια κόσμου για το 2011 αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με σκορ 4-0 της Σάντος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην Ιαπωνία.

Οι Καταλανοί «καθάρισαν» ουσιαστικά τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Μέσι (17’), ο Τσάβι (24’) και ο Φάμπρεγας (45’). Το τελικό σκορ έγραψε ο Μέσι στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι «μπλαουγκράνα» είναι η πρώτη ομάδα που ........

καταφέρνει να πάρει δύο φορές το τρόπαιο, το οποίο καταλήγει για πέμπτη φορά στην τροπαιοθήκη κάποιου ευρωπαϊκού συλλόγου.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ο πολλά υποσχόμενος Νεϊμάρ της Σάντος θύμισε τον… Κριστιάνο Ρονάλντο του Clasico της περασμένης εβδομάδας. Δηλαδή, δεν έκανε τίποτα!

Οι συνθέσεις

Σάντος (Μουρίσι Ραμάλιο): Ράφαελ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο (30’ Ελάνο), Ντουρβάλ, Μπρούνο Ροντρίγο Φενελόν Παλόμο, Αρούσα, Ενρίκε, Γκάνσο (82’ Ίμπσον), Μπόργκες (79’ Κάρντες), Νεϊμάρ.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (56’ Μασεράνο), Πουγιόλ (84’ Φοντάς), Αμπιντάλ, Φάμπρεγας, Τσάβι, Ινιέστα, Αλκάνταρα (78’ Πέδρο), Μπούσκετς, Μέσι.

Δείτε τα σχετικά βίντεο


VIDEO 1 AΠΟ 3



VIDEO 2 ΑΠΟ 3



VIDEO 3 ΑΠΟ 3



To Facebook απειλεί με μήνυση τον… Mark Zuckerberg!

Μοιάζει σαν ανέκδοτο… Το Facebook θα μπλέξει σε νέες δικαστικές περιπέτειες, αυτή τη φορά απέναντι στον Mark Zuckerberg!

Δεν πρόκειται φυσικά για τον ιδρυτή του γνωστού κοινωνικού δικτύου, αλλά για έναν Ισραηλινό τυχοδιώκτη ο οποίος άλλαξε το όνομά του από Rotem Guez σε «Mark Zuckerberg».

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Ισραηλινός ξεκίνησε τη λειτουργία ενός ψηφιακού καταστήματος «Likes» (Likestore.net), το οποίο πουλούσε σε εταιρείες likes (για Facebook), views (για Youtube) και +1 (για Google+)…

Το Facebook ζήτησε την άμεση κατάργηση του site και ...........

έτσι ο Guez άλλαξε νόμιμα το όνομά του, προκαλώντας το Facebook να μηνύσει τον ίδιο του τον ιδρυτή.

Ο νέος «Zuckerberg» ξεκίνησε μάλιστα και μια νέα σελίδα στο Facebook με το όνομα «I am Mark Zuckerberg» ενημερώνοντας τους χρήστες για τις περίεργες εξελίξεις της υπόθεσης…

Τονίζει με ειρωνεία μάλιστα ότι θαυμάζει τον ιδρυτή του Facebook καθώς ‘δεν ενδιαφέρεται τόσο για το να βγάλει χρήματα όσο για να ελέγχει τα δεδομένα μας και τον κόσμο’…

Οι ευχές σας





Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα

Και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Η συντακτική ομάδα του Prasia.com
το Ράδιο Πρασιά
και η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε)



Γλωσσάρι κινητής τηλεφωνίας

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Έχετε άγνωστες λέξεις από το χώρο της τεχνολογίας; Διαβάζετε παρουσιάσεις κινητών και νιώθετε πως έχετε χάσει. «επεισόδια»; Θα σας ξεναγήσουμε στα μυστικά της ορολογίας της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να μπορείτε να εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά εκείνα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο στις παρουσιάσεις των συσκευών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.............

* Χρόνος αναμονής: Η ανώτατη χρονική διάρκεια όπου μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένη, έτοιμη να λάβει και να στείλει δεδομένα ή κλήσεις.

* Χρόνος ομιλίας: Η ανώτατη χρονική διάρκεια όπου μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολή/παραλαβή δεδομένων, κλήσεων, χρήση της κάμερας κ.α. προτού εξαντληθεί το απόθεμα της μπαταρίας της.

* Θύρα υπερύθρων: Τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης του κινητού με άλλες συμβατές συσκευές (κινητό, PC) για την αποστολή/λήψη δεδομένων. Απαιτείται οπτική επαφή, ενώ η εμβέλεια φτάνει έως 1 μέτρο).

* Bluetooth: Τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης του κινητού με άλλες συσκευές (κινητό, PC, hands free, εκτυπωτής) για την αποστολή και λήψη δεδομένων χωρίς καλώδιο, με μεγάλη ταχύτητα. Δεν απαιτείται οπτική επαφή, ενώ η εμβέλεια φτάνει έως 10 μέτρα.

* 3G: Κινητή τηλεφωνία τρίτης γενιάς, για πλοήγηση στο Internet με γρήγορες ταχύτητες, αναβαθμισμένες εφαρμογές πολυμέσων, καθώς και δυνατότητα roaming σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αμερική.

* GPRS (General Packet Radio Service): Πρωτόκολλο εκπομπής πακέτου δεδομένων, που υλοποιεί τη σύγκλιση κινητής τηλεφωνίας και Internet, υποστηρίζοντας ταχύτητες έως και 170Kbps.

* Internet e-mail: Δυνατότητα αποστολής και λήψης e-mail.

* Dual band: H ικανότητα των κινητών τηλεφώνων να λειτουργήσουν στις συχνότητες 900MHz και 1800MHz. Όλα τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι Dual Band.

* Tri Band: H ικανότητα των κινητών τηλεφώνων να λειτουργήσουν στις συχνότητες 900/1800/1900 MHz.

* Quad Band: H ικανότητα των κινητών τηλεφώνων να λειτουργήσουν στις συχνότητες 850/900/1800/1900 MHz, δηλαδή σε όλες τις χώρες του κόσμου.

* Clamshell: Αφορά στο σχεδιασμό κινητού τηλεφώνου. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο αποτελείται από δύο μέρη τα οποία ενώνονται μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν το τηλέφωνο είναι σε χρήση να ανοίγει σαν το κέλυφος κοχυλιού. Συνήθως το πάνω μέρος περιλαμβάνει το ακουστικό και την οθόνη, ενώ το κάτω μέρος περιλαμβάνει το πληκτρολόγιο και το μικρόφωνο.

* Adaptive lighting: Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσαρμογής φωτισμού αναδεικνύει αυτόματα τις λεπτομέρειες στις σκιές υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

* Τεχνολογία wi-fi: Ασύρματη μεταφορά δεδομένων. Είναι τα αρχικά του όρου Wireless Fidelity, ασύρματη πιστότητα δηλαδή, και έχει επικρατήσει σαν όρος για το υψηλής συχνότητας ασύρματο τοπικό δίκτυο (WLAN). Κοινές εφαρμογές του είναι η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, με άλλες ασύρματες συσκευές και τηλεφωνία μέσω VoIP.

Διασκέδαση

* Αποστολή πολλαπλών SMS & SMS chat: Δυνατότητα αποστολής SMS σε περισσότερους από έναν παραλήπτες και δυνατότητα «συνομιλίας» των χρηστών μέσω του sms πρωτόκολλου.

* Java: Γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών (π.χ. παιχνίδια) σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

* FM Radio: Aκρόαση ραδιοφωνικών σταθμών μέσω του προεγκατεστημένου ραδιοφώνου.

* MMS: Δυνατότητα αποστολής και λήψης μηνυμάτων με κείμενο, εικόνα, ήχο και video.

* Mp3 player: Μέσο αναπαραγωγής μουσικών αρχείων Mp3 μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Φωτογραφία & Video

* Pixels κάμερας: Κουκίδες που αποτυπώνουν την ψηφιακή εικόνα. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των pixels, τόσο καλύτερη (ευκρινέστερη) είναι η φωτογραφία και η εκτύπωσή της σε μεγάλα μεγέθη χαρτιού.

* Ανάλυση οθόνης: Το πλήθος των pixels με τα οποία προβάλλονται όλες οι εικόνες στην οθόνη.

* Ανάλυση κάμερας: Το πλήθος των pixels από τα οποία αποτυπώνεται το φωτογραφικό αποτέλεσμα της κάμερας.

* Αισθητήρας κάμερας: Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο είναι σε θέση να συλλαμβάνει το φως. Η ανάλυσή του μετριέται σε Pixels και αφορά στη μέγιστη ποιότητα στην οποία μπορεί να καταγράψει μια εικόνα.

* Τύπος κάμερας: Η ποιότητα απεικόνισης της λήψης φωτογραφίας (π.χ. VGA, QVGA, CIF, QCIF κ.λπ.).

Συνδεσιμότητα

* Θύρα USB: Ψηφιακή θύρα επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας, κοινή για τις περισσότερες ψηφιακές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, Η/Υ, MP3 players, κ.ά.).

* Δυνατότητα συγχρονισμού με PC: Σύνδεση για αποθήκευση και αλληλοενημέρωση στοιχείων του κινητού (τηλεφωνικού καταλόγου, ημερολογίου, e-mails, σημειώσεων) με το PC.

* Car Kit: Σύστημα ασύρματης ή ενσύρματης ανοιχτής συνομιλίας κινητού τηλεφώνου που εγκαθίσταται στο αυτοκίνητο μόνιμα ή προσωρινά.

* USB Infrared Adaptor: Μετατροπέας της USB θύρας μιας ψηφιακής συσκευής σε θύρα υπερύθρων.

* USB Bluetooth Adaptor: Μετατροπέας της USB θύρας μιας ψηφιακής συσκευής σε θύρα Bluetooth.

Μνήμη

* Δυνατότητα επέκτασης μνήμης: H συσκευή κινητής τηλεφωνίας διαθέτει ειδική υποδοχή για είσοδο εξωτερικής κάρτας με σκοπό την επέκταση της μνήμης για την αποθήκευση μεγαλύτερου αριθμού μουσικών αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο, κλπ.

* Κάρτα μνήμης (Memory Card): Ιδιαίτερα μικρή σε μέγεθος εξωτερική κάρτα για την επέκταση της μνήμης του τηλεφώνου και την αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων. Οι περισσότερες ψηφιακές συσκευές διαθέτουν υποδοχή για memory card, όπως κινητά τηλέφωνα, H/Y, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κ.α.

* Πολλαπλά πεδία καταχωρίσεων μνημών: Δυνατότητα καταχώρισης στην ατζέντα, εκτός του ονόματος και του αντίστοιχου αριθμού τηλεφώνου, περαιτέρω πληροφοριών, όπως διεύθυνση, e-mail, κ.α.

* Χωρητικότητα μνήμης: Το μέγεθος της μνήμης, που καθορίζει και το ανώτατο όριο των δεδομένων που μπορούν να αποθηκευτούν.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.