Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συμφωνεί με Δήμο και έδρα Γαργαλιάνων ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων συμμετείχε σε συζήτηση – ενημέρωση με θέμα την Διοικητική Μεταρρύθμιση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, με τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σ. Καλοφωλια.

Όπως ενημερωθήκαμε ο Δήμος Γαργαλιάνων τηρεί ήδη τις προϋποθέσεις για τις οποίες δημιουργείται ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. (Αυξανόμενος πληθυσμός , Παροχή υπηρεσιών, Τεχνική - Αναπτυξιακή υποδομή).

Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του ...........

Δημοτικού Συμβουλίου και λέμε ναι στις συνεργασίες για ένα διευρυμένο δήμο με το υπάρχων όνομα και έδρα.

Όσον αφορά τη δημιουργία μιας ισχυρής περιφέρειας, η Πελοπόννησος μόνο ενιαία μπορεί να σταθεί δυνατή στην καινούργια διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο Πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο Γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Τραγικός θάνατος 30χρονου στα Φιλιατρά απο πτώση στο κενό

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί 30 χρονος συμπολίτης μας ο Παναγιώτης Στασινόπουλος του Αποστόλη παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, όταν ανεβηκε στον νεοαναγειρόμενη οικοδομή του στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου για να δεί το συνεργείο που τοποθετούσε τα κεραμύδια στην σκεπή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ζαλίστηκε και βρέθηκε στο κενό και ο θάνατος ήταν ακαριαίος καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασε ο αυχένας του.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο απο .........

το νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου διακομίστηκε νεκρός.

Στο θύμα θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών λαμβάνοντας καταθέσεις από το συνεργείο που εργαζόταν στην οικοδομή και όσους είδαν το συμβάν.

Η επιστολή του Δήμου Φιλιατρών στους βουλευτές του Νομού για τον Καλλικράτη

Επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας για συνεργασία, συμπαράσταση και βοήθεια, απέστειλε το Δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με την Διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτης.
Στην επιστολή του Δημοτικού συμβουλίου, αναφέρονται τα επιχειρήματα για αυτόνομο δήμο με την ίδια έδρα και την ίδια ονομασία.

Συγκεκριμμένα η επιστολή του Δημοτικού συμβουλίου αναφέρει: ......

«Στα πλαίσια της υλοποίησης της «Νέας Αρχιτεκτονικής για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» με τη συναίνεση όλων μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς της πόλης και τους πολίτες.

Κατόπιν αυτού, αλλά και της 172/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος, σας προσκαλέσαμε στις 11/2/2010 για να σας γνωστοποιήσουμε την επιθυμία του φιλιατρινού λαού να παραμείνει ο δήμος στα αυτά διοικητικά όρια με την υπάρχουσα ονομασία Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά.
Επειδή ανειλημμένες υποχρεώσεις προφανώς σας εμπόδισαν να παρευρεθείτε και λόγω του περιορισμένου χρόνου μέχρι της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση του χωροταξικού σχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης, με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε περιληπτικά τις θέσεις μας για την αυτόνομη αναπτυξιακή δυνατότητα του δήμου μας.

Η απόφασή μας ελήφθη έξω από μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια υλοποίησης του μεγάλου οράματος του κόσμου της αυτοδιοίκησης.
Είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει υπόψη τη θέληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ως Μεσσήνιοι γνωρίζετε ότι η ζωή της πόλης των Φιλιατρών χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, αλλά οι ρίζες της φαίνεται να ξεκινούν από πολύ μακριά, με ζωντανή μαρτυρία την ύπαρξη Βυζαντινών μνημείων του 11ου αιώνα. Η πολιτιστική της διαδρομή επισφραγίστηκε με την απονομή του Βραβείου Ακαδημίας Αθηνών στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών το 1991.

Ο Δήμος Φιλιατρών είναι ένας οργανισμός, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια εμφανίζει μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, αυξημένες επενδύσεις, έχει πλούσια κοινωνική δράση, καθόλου δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών ή εκτέλεση έργων, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων, λίγες οφειλές και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων και συνεπώς έχει ισχυρά επιχειρήματα να απαιτεί τη συνέχιση της αυτονομίας του, καθόσον είναι προφανές ότι ο εν λόγω οργανισμός εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών του και ας μην το ξεχνάμε ότι αυτό είναι και το τελικώς ζητούμενο.

Οι παραπάνω δείκτες μπορούν να αποδείξουν τη διαχειριστική ικανότητα, τη λειτουργική και οικονομική επάρκεια και δυνατότητα του δήμου μας στην αυτόνομη αναπτυξιακή του πορεία.
Σημειώνεται ότι πληθυσμιακά είναι η τρίτη πόλη της Μεσσηνίας, με το μεγαλύτερο γεωργικό πλούτο και τεράστια εισροή εσόδων από τον τομέα αυτό για το κράτος καθώς και εύρωστη τοπική αγορά, ενώ πληροί τα γεωγραφικά κριτήρια λόγω της θέσης της και του φυσικού της σχεδιασμού.
Η αποκέντρωση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών μαζί με τους αντίστοιχους πόρους δεν φοβίζει το δήμο μας, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να σταθεί αρωγός στο δεύτερο αυτό εγχείρημα της Πολιτείας για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας στη θέση μας αυτή, με τη δύναμη της φωνής σας ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του νομού μας, αλλά και τη γνώση σας, ως Μεσσήνιοι πολιτικοί, της τοπικής κοινωνίας καθώς και των χωροταξικών και τα αναπτυξιακών χαρακτηριστικών της περιοχής.
Είμαστε στη διάθεσή σας, όποτε εσείς μπορείτε για περαιτέρω ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος.
Οι απόψεις σας επί του θέματος ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία αλλά και τη δημοτική αρχή που την εκπροσωπεί, γι αυτό και επιθυμούμε τη συνεργασία σας και την αμέριστη βοήθειά σας.
Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει σε βάθος την ορθότητα των επιχειρημάτων, χρησιμοποιώντας μετρήσιμους δείκτες και αντικειμενικά κριτήρια, όπως αυτά που ενδεικτικά προαναφέρθηκαν και σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται να επιβάλει μια μελέτη σχεδιασμένη επί χάρτου χωρίς προηγουμένως να επιτρέψει στους τοπικούς παράγοντες να ασκήσουν το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της ακρόασης.»

ΣΧΟΛΙΟ
Κε Δήμαρχε έχω μια πολυ μικρή διαφωνία μαζί σας.
Τα Φιλιατρά ως αυτόνομη πόλη (όχι ως καποδιστριακός Δήμος) είναι η δεύτερη πληθυσμιακά πόλη στον Νομό Μεσσηνίας μετά την πρωτεύουσα Καλαμάτα.

Ως Καποδιστριακός Δήμος τώρα, είναι ο τρίτος μετά την Καλαμάτα και την Μεσσήνη.

Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά θα έπρεπε να τονιστεί ιδιαίτερα.


Κύπελλο Μεσσηνίας: Αντίπαλος της Εράνης στον τελικό ο Τσικλητήρας Πύλου.

Ο Τσικλητήρας Πύλου θα είναι ο αντίπαλος της Εράνης στον τελικό κυπέλλου Μεσσηνίας αφού κέρδισε τον αντίπαλο του Πανθουριακό στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό με σκόρ 3-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσικλητήρας Πύλου βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό κυπέλλου ενώ η Εράνη έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 6 φορές το κύπελλο Μεσσηνίας και έχει βαλει πλώρη για την 7η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ένα μήνα περίπου στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στα δυο ζευγάρια, έχουν ως εξής: .....



Ικανοποίηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τη ρύθμιση του ΥΠ.Α.Α.Τ. σχετικά με την καθολική ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια, εντάσσεται στους δικαιούχους του μέτρου των Νέων Γεωργών του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ʽΑλέξανδρος Μπαλτατζήςʼ 2007-2013.

Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τελική έκβαση της υπόθεσης. «Με την υπʼ αριθμόν 1762-01/12/09 ερώτηση μου, τις τοποθετήσεις και προτάσεις μου στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, τη σχετική επιστολή μου, αλλά και αλλεπάλληλες προσωπικές πιέσεις στην Υπουργό αισθάνομαι δικαιωμένη για την, εν τέλει, υιοθέτηση της πρότασης που είχα καταθέσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η θέση μου, εξ αρχής, υπήρξε ξεκάθαρη υπέρ της ........

ενίσχυσης του συνόλου των περίπου 8.500 δικαιούχων, μια απόφαση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την τόνωση του αγροτικού τομέα και την στήριξη χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Η δίκαιη κατάληξη του ζητήματος αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει πολιτική βούληση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που προέκυψαν με τις ανεύθυνες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να πληρώσει το τίμημα ο νέος αγρότης». Τα παραπάνω δήλωσε η κ. Γιαννακοπούλου, εμφανώς ευχαριστημένη για την αποδοχή των θέσεων της στο ζήτημα.

Αδυνάτισμα: 7 τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσουν.

Η βρετανίδα διατροφολόγος δρ Γκίλιαν ΜακΚηθ παρουσίασε προσφάτως έναν μίνι οδηγό για τα τρόφιμα που, μέσω διάφορων μηχανισμών, διευκολύνουν την αποβολή των περιττών κιλών.

Να ποιά είναι: ............

* Βρώμη. Η βρώμη περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες απορροφούν υγρά όταν βρίσκονται στο στομάχι με αποτέλεσμα να επιφέρουν ταχύτερα το αίσθημα κορεσμού της πείνας. Επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση υδατανθράκων από το τοίχωμα του εντέρου, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποτρέποντας έτσι τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα.

Η βρώμη είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες που διεγείρουν τον μεταβολισμό, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο, ενώ είναι ό,τι πρέπει για καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Στο εμπόριο διατίθενται νιφάδες βρώμης, τις οποίες μπορείτε να τρώτε για πρωινό ή να τις χρησιμοποιείτε για την παρασκευή διαφόρων διαιτητικών γλυκισμάτων.

* Άγριος σολομός. Ο άγριος σολομός περιέχει λίγες θερμίδες και κεκορεσμένα λίπη, ενώ είναι πλούσιος στα καρδιοπροστατευτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ένα είδος «καλού» λίπους). Επιπλέον, περιέχει καλής ποιότητας πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο υγιές.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως ο άγριος σολομός και, γενικότερα, τα ψάρια πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στη διατροφή, διότι ελαττώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως εμφράγματος και καρκίνου του παχέος εντέρου. Να τρώτε σολομό ή άλλο ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, συνοδεύοντάς το με πράσινη σαλάτα από ωμά ή βρασμένα λαχανικά.

* Γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β6, η οποία φαίνεται να καταπραΰνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ βοηθεί τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ενέργεια από τα τρόφιμα.

Οι γλυκοπατάτες αποτελούνται ουσιαστικά από σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνουν αργά την ενέργειά τους. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χορταστικές δίχως να παχαίνουν. Να τρώτε τις γλυκοπατάτες ψητές ή βραστές, αναμιγνύοντάς τες με άλλα υγιεινά τρόφιμα (λ.χ. μάραθο, κρεμμύδια, μανιτάρια).

* Σπανάκι. Το αγαπημένο φαγητό του... Ποπάι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπη ή θερμίδες, ενώ αντιθέτως περιέχει φολικό (ή φυλλικό) οξύ και άλλες πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το φολικό οξύ, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, είναι απαραίτητο για ορισμένες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμών των σακχάρων. Οι πάσχοντες από ανεπάρκεια φολικού οξέος αναπτύσσουν έντονο αίσθημα κόπωσης.

Στόχος σας πρέπει να είναι η πρόσληψη από τα τρόφιμα 200 mcg (μικρογραμμάρια) φολικού οξέος την ημέρα (400 mcg αν είστε γυναίκα και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος). Τα 100 γραμμάρια ωμό σπανάκι περιέχουν περίπου τα τρία τέταρτα της καθημερινώς συνιστώμενης δόσης των 200 mcg. Να τρώτε το σπανάκι βραστό στον ατμό, ως συνοδευτικό του κυρίου γεύματος (λ.χ. με ψάρι).

* Αμύγδαλα. Για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να αποφεύγετε την λαχτάρα για τσιμπολόγημα, πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και «καλά» λίπη - και τα αμύγδαλα περιέχουν όλα τα προαναφερθέντα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, τα οποία συμβάλλουν στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, ιδίως των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης. Επιπλέον, περιέχουν ολεϊκό οξύ, το οποίο πιστεύεται πως προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο, ενώ είναι πλούσια στα ιχνοστοιχεία μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος και ασβέστιο. Για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό, χορταστικό σνακ αναμίξτε γιαούρτι με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και μήλα ή αποξηραμένα φρούτα.

* Αβοκάντο. Πολύς κόσμος νομίζει ότι τα αβοκάντο είναι παχυντικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs). Τα οξέα αυτά συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού, την ορμονική ισορροπία, καθώς και την ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Τα αβοκάντο έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος και προστατεύουν από το έμφραγμα και τον καρκίνο, ενώ έχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Ειδικά η βιταμίνη Β6 βοηθεί και στην καταπράυνση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

* Φράουλες. Οι φράουλες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (είναι ένας δείκτης που δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος) και έτσι απελευθερώνουν αργά τα σάκχαρά τους στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε σταθερή παραγωγή ενέργειας προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες σιδήρου (είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση της αναιμίας και της κόπωσης), καθώς και μεγάλες ποσότητες από την φυτική ίνα πεκτίνη, που βοηθεί στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως οι φράουλες κάνουν καλό και στην καρδιολογική υγεία διεγείροντας τα επίπεδα φολικού οξέος, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Να τρώτε τις φράουλες σκέτες - αν τις αφήσετε να ωριμάσουν καλά, θα είναι πιο γλυκές κι από τη ζάχαρη.

Ενημέρωση υποψηφίων ΕΠΑΛ,ΤΕΕ,ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.‏

Από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης ........

και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι απόφοιτοι και οι μαθητές ΕΠΑ.Λ. (ομάδας Α΄), και οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (ημερησίων, εσπερινών) ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010, ως ακολούθως:

Α) Οι μαθητές υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά στην επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας όπου λειτουργεί το λύκειό τους.

Β) Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ανωτέρω επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Ε.Ε. ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου διαμονής τους.

Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους, αν είναι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. ή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίο τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ομάδα Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΕΠΑΛ ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη.
Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και οι απόφοιτοι Β΄ κύκλου ΤΕΕ (ημερησίων, εσπερινών), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν μαζί με το μηχανογραφικό τους δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση.

Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ-ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια επιτροπή. Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑ.Λ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

Περίγελος η Ρόμα στην Αθήνα. Απίστευτο κράξιμο από τις Ιταλικές εφημερίδες.

Με τον χειρότερο τρόπο υποδέχτηκαν τα ιταλικά ΜΜΕ την ήττα της Ρόμα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων οι ιταλικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για γελοιοποίηση, κατάρρευση, περίγελο και τραγωδία των «τζιαλορόσι» στην Αθήνα.

laroma.net: «Η Ρόμα κατέρρευσε στην Αθήνα, αλλά η πρόκριση παραμένει ανοιχτή»

laroma24.it: «Ο πρώτος γύρος στους Ελληνες. Βούσινιτς και Πιζάρο δεν ήταν αρκετοί., Σταμάτησε το εκπληκτικό σερί».

romagiallorossa.com: «Οι τζιαλορόσι γελοιοποιήθηκαν στην Αθήνα».

corrieredellosport.it: «Κατάρρευση της Ρόμα στην .........

Αθήνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2»

gazzetta.it: «Περίγελος η Ρόμα στην Αθήνα».

repubblica.it: «Στάση της Ρόμα στην Αθήνα»

ilmessaggero.it: «Η Ρόμα πάει για ύπνο, χρειάζονται δύο γκολ»

sportal.it: «Ρόμα, το σερί σταμάτησε»

lastampa.it: «Ήττα της Ρόμα από τον Παναθηναϊκό»

goal.com/it: «Η λύκαινα αποκοιμήθηκε και οι Έλληνες πανηγυρίζουν»

FootballItalia.net: «Ελληνική τραγωδία η Ρόμα». «To αήττητο των 20 αγώνων της Ρόμα έλαβε τέλος σε ένα αγώνα-θρίλερ με 5 γκολ, καθώς με 2 τέρματα στο τέλος, ηττήθηκε 3-2».

Πηγή: gazzetta.gr

Εuropa League: Αποτελέσματα πρώτων αγώνων στη φάση των «32»

Aμφίρροπες αναμένεται να είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ρεβανς για τη φάση των «32» του Europa League.

Στις πρώτες αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: .......

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρόμα (Ιταλία) 3-2

Εβερτον (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 2-1

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 3-0

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 1-2

Μπριζ (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία) 1-0

Λιλ (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 2-1

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 3-2

Τβέντε (Ολλανδία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 1-0

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-2

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) 1-1

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 1-1

Κοπεγχάγη (Δανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-3

Φούλαμ (Αγγλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-1

Αμβούργο (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 1-0

Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-1

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία) 1-0

Αντώνης Σαμαράς: Η κυβέρνηση χρεώνει τα μέτρα στη ΝΔ .

Το ΠΑΣΟΚ πάσχει ήδη από το σύνδρομο του Τιτανικού... Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να χρεώσει τα μέτρα στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αρχή δεν γνώριζε - ή έκανε ότι δεν γνώριζε - ποια ήταν η κατάσταση της χώρας. Γι’ αυτό έταζε στους πάντες τα πάντα.
Κι όταν υποχρεώθηκε να αναλάβει τις ...........

ευθύνες της, άρχισε να μας λέει ότι "η χώρα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας". Κι έτσι εμφανίζεται πρόθυμη για μέτρα πολύ χειρότερα από εκείνα που μπορούσε να πάρει μόνη της, πριν λίγους μήνες, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία τα οδυνηρά μέτρα που αναγκάζεται σήμερα να λάβει, γιατί η ίδια αδράνησε επί πέντε μήνες κι άφησε τη χώρα να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των κερδοσκόπων», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

Σε τελευταία ανάλυση, κυβερνώ σημαίνει τέσσερα πράγματα: Προβλέπω, Πείθω, Αποφασίζω και Πράττω. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορώ να προβλέψω, δεν μπορώ να πείσω, δεν μπορώ να αποφασίσω και δεν μπορώ να πράξω, σχεδιάζω Εξεταστικές Επιτροπές».

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε Αντώνη μας δουλεύεις??? Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, ευθύνεται η κυβέρνηση του κουρασμένου που σε 5 χρόνια καταχρέωσε την Ελλάδα, και δεν έφτανε αυτό, στο debate ο κουρασμενος έλεγε ότι το έλλειμα είναι στο 6%.
Κάτι σε αλογοσκούφης και Παπαθανασίου σου λενε τίποτα αυτά τα ονόματα??????
Η πραγματικότητα διέψευσε τα φούμαρα του κουρασμένου βγάζοντας στην επιφάνεια έλλειμα 12,5%.
Κατα τ' άλλα Αντώνη, η κυβέρνηση ρίχνει άδικα τα μέτρα που παίρνει στην προηγούμενη κυβέρνηση σας......
Αντώνη, τραβα να δουλέψεις άλλους και όχι όλους εμάς τους δύστυχους που πληρώνουμε τα κερατιάτικα σας.

Ερώτηση Κουσελά για τον δρόμο Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί οι μελέτες για το έργο νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου Ν. Μεσσηνίας, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Η σοβαρή καθυστέρηση έγκρισης της αναγκαίας προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, παρά τις δοθείσες διαβεβαιώσεις στους κατοίκους ότι όλες οι αναγκαίες μελέτες θα ολοκληρώνονταν εγκαίρως, έχει ως συνέπεια να εξακολουθεί να εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας - Ραυτόπουλου Ν. Μεσσηνίας.
Για τούτο επανέρχομαι στα ζητήματα που .........

έθεσα με την υπ. αριθ. 16018/12-3-2009 Ερώτηση και την από 21-7-2009 Αναφορά μου για το ίδιο θέμα.
Επειδή, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 19490/1-4-2009 απάντηση του τότε Υπουργού ΕΣΔΑ «Το έργο της νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου δεν έχει δημοπρατηθεί και δεν έχει προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς η εκπόνηση της μελέτης δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή εκκρεμεί η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...»

Επειδή εάν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες, καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιη η υλοποίηση ενός έργου απολύτως απαραίτητου για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής,
Επειδή επείγει το έργο αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού η υλοποίησή του θα οδηγήσει στην άρση της απομόνωσης και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- ‘Έχουν τελικά ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την ένταξη του έργου νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα;
- Αν ναι, πρόκειται το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί το ταχύτερο; »

Εξαιρούνται από το αποθεματικό του προϋπολογισμού τα προνοιακά επιδόματα

Κανονικά καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε απόψε πως η πρόσφατη απόφαση του για τη δημιουργία αποθεματικού στον προϋπολογισμό ύψους 10% δεν αφορά αυτά τα επιδόματα.

Την απόφαση για τη δημιουργία του αποθεματικού είχε λάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 25 Ιανουαρίου και το αποθεματικό αυτό δημιουργείται με τη μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού όλων των ........

υπουργείων κατά 10% (εκτός μισθών, συντάξεων και δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτων αναγκών εκτέλεσης του προϋπολογισμού με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Φεβρουαρίου 2010

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

ele19.jpg (1.8 MB) 8arr19.jpg (196 KB) foni19.jpg (391 KB) Logos18.jpg (325 KB)



ΠΑΟ - ΡΟΜΑ 3 - 2. Έκανε την Ρόμα.... Ρόμπα ξεκούμπωτη.

Με μια συγκλονιστική ανατροπή ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ρόμα στο ΟΑΚΑ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «32» του Europa League και πάει στην Ρώμη την επόμενη εβδομάδα (25/02) για να παλέψει ως ίσος προς ίσο την πρόκριση στους «16». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές (0-1, 1-2), αλλά οι πράσινοι με Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ στο ’89 πήραν τη μεγάλη νίκη!

Μεγάλα ψυχικά αποθέματα από τους ........

«πράσινους» που δεν παραδόθηκαν όταν το σκορ έγινε 2-1 σε βάρος τους. Έλαμψε το άστρο του Νίκου Νιόπλια, αφού Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος που πέρασαν στο παιχνίδι από τον πάγκο, σκόραραν στην πρώτη τους επαφή με την μπάλα. Ο Έλληνας τεχνικός με τις αλλαγές του έδειξε ότι ήθελε να πάρει το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Μνήμες από το ευρωπαϊκό παρελθόν στο ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του αγώνα με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες του "τριφυλλιού".

Το ματς

Δυναμικό ξεκίνημα


Πολύ δυναμικά ξεκίνησαν οι «πράσινοι» και μόλις στο 2’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Το σουτ όμως του Κατσουράνη κατάφερε να το αποκρούσει ο Ζούλιο Σέρζιο ενστικτωδώς, αφού η μπάλα πρώτα είχε αλλάξει πορεία με κόντρα στον Ζουάν. Για περίπου ένα τριάντα λεπτά το κέντρο του Παναθηναϊκού λειτούργησε άψογα με τους Σιμάο, Κατσουράνη και Καραγκούνη να ελέγχουν την μπάλα και τον Λέτο να βγαίνει επικίνδυνα από αριστερά. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να περάσει μπροστά και στο 27’ αλλά το μακρινό σουτ του Νίνη, εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ζούλιο Σέρζιο.

Αδράνεια και ψυχρολουσία

Η Ρόμα πάντως ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 13’ ο Ρίισε βρέθηκε ξεχασμένος στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, με τη διαφορά ότι στη θέση του Νορβηγού βρέθηκε ο Βούτσινιτς. Ο επιθετικός των «τζιαλορόσι» με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης των «πρασίνων» και άνοιξε το σκορ.

Το σοκ του γκολ βάρυνε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα πόδια των παικτών. Ο μόνος που συνέχισε να έχει πάθος ήταν ο Λέτο που στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες με μια σπουδαία κούρσα από τα αριστερά, που λίγο έλειψε να φέρει την ισοφάριση. Ο Σισέ εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και έτσι, το «τριφύλλι» παρά την καλή του εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

«Κόλπο γκρόσο» Σαλπιγγίδη

Η ομάδα του Ρανιέρι είχε πάρει αυτό που ήθελα χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά παίζοντας με το γνωστό της στιλ. Πολλές παράλληλες πάσες και αντεπίθεση με μια κάθετη μπαλιά. Οι Ρωμαίοι στο δεύτερο ημίχρονο άφησαν ακόμη περισσότερο χώρο στον Παναθηναϊκό και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Το 4-2-3-1 των «τζιαλορόσι» και κυρίως η παρουσία των Πιζάρο και Ντε Ρόσι μπροστά από την τετράδα των αμυντικών, ανάγκασαν τους παίκτες του Νιόπλια σε ανούσιες σέντρες που ήταν εύκολο να εξουδετερωθούν. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να πάρει ρίσκο με την είσοδο του Σαλπιγγίδη αντί του Κατσουράνη, με τον Μακεδόνα επιθετικό να δικαιώνει τον προπονητή του στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Από κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σιμάο πιάνει κεφαλιά και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από κοντά ισοφάρισε.

Αχρείαστο πέναλτι και το άστρο του Νιόπλια

Ο Ρανιέρι τρόμαξε και αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο φρέσκους και ξεκούραστους ποδοσφαιριστές. Οι Ρωμαίοι ξαναέφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπυρόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι, όταν αυτός και ο Καραγκούνης δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Τσέρτσι. Ο Πιζάρο ευστόχησε, αλλά το 2-1 δεν ήταν το τελικό σκορ. Το άστρο του Νίκου Νιόπλια έλαμψε ξανά καθώς ακόμη ένας παίκτης σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Αυτή τη φορά ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 84’ που με γυριστό σουτ, μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ρόμα, κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Σισέ μίλησε στο τέλος

Στο 89’ μίλησε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη έκανε άπιαστη κεφαλιά, παρά την πίεση που δέχτηκε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Ντόνι και ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή του «τριφυλλιού». Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μπορεί να εγκλωβίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους αμυντικούς των Ρωμαίων, αλλά στο τέλος έκανε το καθήκον του, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στο συνεργάτη του Ρεϊμόν Ντομενέκ, προπονητή στην εθνική Γαλλίας, που ήρθε να τον παρακολουθήσει.

Το φιλμ του αγώνα

90'+3' Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα...

90' Τρία λεπτά καθυσυτερήσεων έδειξε ο διαιτητής.

89' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Σισέ με κεφαλιά βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 3-2.

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της Ρόμα με γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

84'Αλλαγή για τον ΠΑΟ. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Χριστοδουλόπουλος

2-2 προηγούνται οι Ιταλοί που άνοιξαν το σκορ με τον Βούτσινιτςστο 29'. Ισοφάρισε ο Σαλπιγγίδης στο 66', αλλά ο Πιζάρο με πέναλτι στο 81' έφερε και πάλι μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

81' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΑ! Έυστοχος ο Πιζάρο κάνει το 2-1

80' Πέναλτι για τη Ρόμα. Ο Τσέρτσι ανατρέπεται από τον Σπυρόπουλο.

75' Αλλαγή για τη Ρόμα. Ο Τσέρτσι μπαίνει αντί του Ταντέι.

70' Αλλαγή για τη Ρόμα. Ο Μενέζ μπαίνει αντί του Βούτσινιτς.

66' ΓΚΟΛ 1-1 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Ο Σαλπιγγίδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χρίζεται σκόρερ. Από κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σιμάο πιάνει κεφαλιά και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από κοντά ισοφαρίζει.

64' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης μπαίνει αντί του Κατσουράνη.

59' Κίτρινη κάρτα θα δει ο Σιμάο.

Πιέζει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος με τη Ρόμα να αφήνει χώρο και να προσπαθεί να απειλείσει μόνο με αντεπιθέσεις.

49' Ο Κατσουράνης πιάνει καλό σουτ που αιφνιδιάζει τον Ντόνι, ο οποίος αποκρούει με το σώμα.

48' Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη για τη Ρόμα. Ο Μότα βρίσκει πολύ χώρο από τα αριστερά, αλλά το σουτ από πλάγια θέση, το εξουδετερώνει ο Τζόρβας.

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

44' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Σισέ! Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Λέτο και κεφαλιά εξ επαφήε του Σισέ,περνάει ελάχιστα άουτ.

39' Αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για τη Ρόμα. Ο Ζούλιο Σέζαρ αποχωρεί τραυματίσμένος και τη θέση του θα πάρει ο Ντόνι.

30' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Βούτσινιτς.

29' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΡΟΜΑ! Ο Βούτσινιτς βρίσκεται μόνος στο ύψος της περιοχής και με τεχνικό σουτ με το δεξί στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Τζόρβα.

27' Καταπληκτικό σουτ του Νίνη από τριάντα μέτρα, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ με υπερένταση ο Ζούλιο Σέζαρ.

25' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Πιζάρο.

22' Μακρινό σουτ από τον Λέτο δεν έχει τύχη, η μπάλα περνάει αρκετά μέτρα μακριά από την εστία της Ρόμα.

13' Δοκάρι για τη Ρόμα. Αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ρίισε βρέθηκε αφύλαχτος στα αριστερά, αλλά το σουτ που έπιασε, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Δυνατό ξεκίνημα από τους "πράσινους" που στα πρώτα λεπτά του αγώνα πιέζουν τους αντιπάλους τους και διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

2' Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Γύρισμα του Λέτο προς τον Σισέ, ο οποίος κόπηκε από τους αμυντικούς και σε νέο σουτ από τον Κατσουράνη, η μπάλα κοντράρει στον Ζουάν και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας την διώχνει με τα πόδια, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

1' Έναρξη του αγώνα, στη σέντρα ο Παναθηναϊκός.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία). Βοηθοί: Πρίμοζ Άρχαρ, Μάρκο Στάντσιν, Σλάβκο Βίντιτς, Ρομπέρτο Πόνις (Σλοβενία).

Sport Fm