Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Πασχαλινές ευχές από την Αντωνία Μπούζα
Το δημόσιο σχολείο αποτελεί απαξιωμένο προϊόν, γιατί η Παιδεία ως προτεραιότητα πάντα έχανε το δρόμο.

Φέτος θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια περίπου 10.000 φοιτητές σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές σχολές που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους θα αναζητήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά ως καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αυτό προκύπτει από.........

το μηχανογραφικό δελτίο που συμπληρώνουν οι υποψήφιοι, αν αθροίσουμε τους αριθμούς των εισακτέων ανά τμήμα και σχολή εκπαιδευτική.

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί επίσημα πλέον, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά μέτρων που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την εκπαίδευση στο σύνολό της.
Πρόκειται για μία απόφαση που έχει να κάνει με τις δηλωμένες προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για μηδενικούς διορισμούς για τα επόμενα δύο χρόνια και μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία λόγω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τελικά για πιο λόγο εισάγονται όλοι αυτοί οι φοιτητές στις εκπαιδευτικές σχολές των Πανεπιστημίων; Μήπως εισάγονται για να πέσουν οι δείκτες και τα ποσοστά ανεργίας στις αντίστοιχες ηλικίες; Μήπως τελικά τα Πανεπιστήμια έχουν απεμπλακεί τελείως από την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων επιστημόνων και θεωρούν ότι όλοι αυτοί που σπουδάζουν, σπουδάζουν από «χόμπι». Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι νέοι επιστήμονες οδηγούνται σε μια κοινωνία ανέργων.
Το υπουργείο Παιδείας με την αύξηση εβδομαδιαίως κατά δύο ώρες του προγράμματος των εκπαιδευτικών θα εξασφαλίσει ανέξοδα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα μπορούσε μαζί με αυτό να μείωνε τους μαθητές ανά τμήμα στους 20. Αυτό θα αναβάθμιζε την ποιότητα της γνώσης του απαξιωμένου δημόσιου σχολείου.
Ο εκπαιδευτικός δεν έχει αντίρρηση να καθίσει περισσότερο χρόνο στο σχολείο και να κάνει τις εργασίες που παίρνει για το σπίτι. Να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, να ετοιμάσει ένα διαγώνισμα και να διορθώσει ένα διαγώνισμα. Αυτό όμως προϋποθέτει η σχολική μονάδα να διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές. Δηλαδή φιλόξενα γραφεία ανά 2-3 καθηγητές με Η/Υ και εποπτικά μέσα. Σε αυτό το χώρο μπορεί ο καθηγητής να στεγαστεί, να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα και να δεχτεί τους γονείς των μαθητών του. Έτσι φεύγοντας ο εκπαιδευτικός από το σχολείο θα είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα χωρίς να παίρνει εργασίες για το σπίτι του.

Απ’ ότι φαίνεται έχουμε περάσει σε μιαν άλλη εποχή, σε μια εποχή που για να λυθούν προβλήματα απαιτείται συναίνεση. Εκτιμώ ότι η ΟΛΜΕ ως συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν πείθει και δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η ΟΛΜΕ θα αναζητήσει λύση προκηρύσσοντας απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου. Οι απεργίες των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια μετά βίας φθάνουν σε συμμετοχή το ποσοστό του 30%. Θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο άτυπο σώμα αποτελούμενο από 25-30 μάχιμους εκπαιδευτικούς από όλη την επικράτεια της χώρας μας. Αυτό θα αποτελεί την «αποφασιστική επιτροπή» και μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα βρίσκουν μετά από εποικοδομητικό διάλογο και συναίνεση την κοινή συνισταμένη επίλυσης του κάθε προβλήματος.

Στη χώρα μας διαχρονικά οι χθεσινοί συνδικαλιστές «καταλαμβάνουν» υψηλές διοικητικές θέσεις έως και Υπουργοί και στη συνέχεια αβαντάρουν τις εκάστοτε ηγεσίες των Υπουργείων προκειμένου να κάνουν τις υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις. Είναι απορίας άξιον, πώς γίνεται η μετάλλαξη σε όλους αυτούς, από χθεσινοί επαναστάτες συνδικαλιστές σε «βασιλικότερους του βασιλέως» εντολοδόχους «τσάτσους». Γι’ αυτό απαξιώνεται η ΟΛΜΕ και κάθε άλλη συνδικαλιστική Ομοσπονδία.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μετά από τον επαίσχυντο νόμο για το ενιαίο βαθμολόγιο – μισθολόγιο, που οδήγησε τον εκπαιδευτικό στα 650 €, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, που έχει θέσει υπό διωγμό τους συναδέλφους, καθιστώντας όλους εν δυνάμει «επίορκους», τη θέσπιση διατάξεων για την αργία, τη διαθεσιμότητα, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για την αύξηση του ωραρίου.

Χωρίς να στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα, χωρίς μελέτη για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης στην ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά και στη διαχείριση του προσωπικού, ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να κάνουν λάθος, διότι με μαθηματική ακρίβεια οι σχεδιασμοί τους οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και σε κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού.

Υ.Γ. «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει». «ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ»

Πασχαλινές ευχές από τον Βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο
Νέο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο απλά για το Θεαθήναι???

Του πρώην Διαχειριστή μας

Φωτιές στην τοπική κοινωνία της Ελαίας έχει ανάψει η πρόθεση της εταιρίας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ να επενδύσει στην περιοχή και να κατασκευάσει περί τις 50 εξοχικές κατοικίες.

Μετά τον γενικό ξεσηκωμό, έγινε στις 24 Απριλίου ένα.......

έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή φορέων και πολιτών αλλά και δυο περιφερειακών Συμβούλων (Δράκου και Πατσαρίνου) όπου επί 5ωρο το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά μπαίνοντας ακόμα και στα περιβαλλοντικά θέματα.
Πραγματικά δημιουργεί απορία το γεγονός ότι ενώ έχει ήδη γίνει στις 24 Απριλίου ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την επένδυση στην Ελαία, 4 μέρες μετά ζητείται εκ νέου ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, πάλι για το ίδιο θέμα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Και όλα αυτά μετά από ειδική σύσκεψη στο Δημαρχείο Τριφυλίας με την κ. Ευαγγελίδου, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, Τον Γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων (Νομική Υπηρεσία ΥΠΕΚΑ , Επιθεώρηση περιβαλλοντος ΥΠΕΚΑ, Αρχέλλων, Πολεοδομίας κλπ) στην οποία συμφωνήθηκε ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει δωθεί προς διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την προστασία του Κυπαρισσίακού κόλπου όπως αυτό συμφωνήθηκε στα πλαίσια της ανωτέρω σύσκεψης.

Δηλαδή στο 5ωρο της 24ης Απριλίου και στο 3ωρο της σύσκεψης με το ΥΠΕΚΑ τελικά ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ??

Εξ όσων γνωρίζω ο Δήμος Τριφυλίας δεν διαθέτει υπηρεσίες που να ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα (γιατι αν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν να τρέχουν για έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην περιφέρεια)
Από την άλλη πόσο δύσκολο είναι για τον Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Δράκο και τον έτερο Περιφερειακό Σύμβουλο της Ελάσσονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο να φέρουν το θέμα αντί για το Δημοτικό Συμβούλιο στο περιφερειακό που είναι πιο αρμόδιο λόγω των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά???

Φοβούνται κάτι και δεν το θέτουν ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως πιο αρμόδιο??? ή Φοβούνται ότι θα ακούσουν τα κουτάλια τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας για τα περιβαλλοντικά θέματα???
Μήπως τελικά βρήκε ευκαιρία πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του μαζί με κάποιους τοπικούς παράγοντες με πιθανές μελλοντικές φιλοδοξίες να κάνουν Χαϊλίκια και πασαρέλες σε Δημοτικά Συμβούλια γιατί απλά δεν τους παίρνει να κάνουν τέτοια σε περιφερειακό επίπεδο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες???
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι -αν δεν δοθεί παράταση ενός χρόνου στην θητεία των αυτοδιοικητικών- ο Ιούνιος του 2014 είναι κοντά......

Πασχαλινές ευχές από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή Βουλευτλή Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για την εργατική Πρωτομαγιά

Η πρώτη του Μάη αποτελεί μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων, μέρα τιμής και μνήμης, μα κυρίως μέρα εγρήγορσης και δράσης.
Εφέτος, η Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας και της απώλειας εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες ετών .
Η δυσχερής κατάσταση που .......

βιώνει η χώρα και που για πολλούς συμπολίτες μας έχει γίνει δυσβάσταχτη, η απώλεια θέσεων εργασίας, η φτώχια και η έλλειψη προοπτικής ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Αυτή η δυσμενής συγκυρία δεν πρέπει να μειώνει τη στοχοθεσία μας για ένα καλύτερο αύριο. Αντίθετα, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις προσπάθειές μας με σχέδιο και όραμα για ανάπτυξη και προοπτική για το λαό και τον τόπο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα σε αυτή τη δίνη της κρίσης και της ύφεσης, ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς της για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου. Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί με σωστό προγραμματισμό, ένταξη και υλοποίηση έργων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και με προγράμματα απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Επιπλέον, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αλλά και αρωγής σε δράσεις φορέων και οργανώσεων που προάγουν την κοινωνία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής .

Με σεβασμό στο εργατικό κίνημα ,είναι πεποίθησή μας πως η Εργατική Πρωτομαγιά, μόνο ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της από κοινού προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον, θα κρατήσει ζωντανό στις επερχόμενες γενιές το εναργές μήνυμά της και το βαθύτατο συμβολισμό της.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 29-04-2013, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας –Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής σύμβασης «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.

Συμμετείχαν, εκτός των μελών της Κοινής Επιτροπής, τα ...........

μέλη της επιστημονικής ομάδας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανδρέας Πουλάς, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Βασίλης Διαμαντόπουλος & η Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Αγγελική Πουλοπούλου.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των ενεργειών για καθένα από τα συμβαλλόμενα μέρη ώστε το έργο να εξελιχθεί ομαλά. Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση για πρώτη φορά έχει τριετή διάρκεια, ώστε να εξασφαλιστεί στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών.

Την χρονική αυτή περίοδο η ΑΝ.ΜΕΣ. ΑΕ ΟΤΑ ως φορέας υλοποίησης έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει το έργο της καταπολέμησης με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών. Καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη εγγράφων προσφορών έχει οριστεί η 20η-05-2013. Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι είναι σημαντική για την επιτυχία του έργου η συνεργασία όλων, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία.

Πασχαλινές ευχές από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου

Να γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με το φως της Αγάπης και της Ελπίδας!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔ/ΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

-

NATURA «Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου» ….. Ας σταματήσουν οι μεθοδεύσεις και ο εμπαιγμός ….

Εδώ και μέρες ζούμε απίστευτες στιγμές πολιτικού σουρεαλισμού. Αναφερόμαστε στην συζήτηση για την περιοχή NATURA της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου, την «επένδυση Ν.Κότινος» και στον καταιγισμό «συνεδριάσεων - διαβουλεύσεων».

Η συζήτηση στο Δημ.Συμβούλιο και στην σύσκεψη που ακολούθησε, κατέδειξε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα:........

1. η μονότονα επαναλαμβανόμενη πίστη στην «νομιμότητα, στο σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη», που πολλοί από μέρους της Δημοτικής Αρχής ορκίζονταν ήταν προσχηματική. Δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν ότι η «επένδυση» (εμπόριο το χαρακτήρισε Δημ.Σύμβουλος, real estate άλλος) βρίσκεται «στον πυρήνα προστατευόμενης περιοχής NATURA» (αμμοθίνες, παράκτια βλάστηση, δάσος πεύκης).

2. έγινε πανηγυρικά αντιληπτό ότι την προστασία της περιοχής δεν την επιζητούν δυο - τρεις γραφικοί αλλά μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, το οποίο αντιδρά στην τσιμεντοποίηση μιας μοναδικής περιοχής, αντιδρά στην διαφαινόμενη μεθοδευμένη «εξυπηρέτηση» του «επενδυτή» από τον κρατικό μηχανισμό και το πολιτικό προσωπικό.
Η περιβόητη «σύσκεψη» με ΥΠΕΚΑ, Γεν.Γραμματέα Αποκεντρωμένης κ.Αγγελάκα και τον Περιφερειάρχη κ.Τατούλη μοιάζει σαν στημένο σκηνικό προκειμένου, ίσως να κερδίσουν χρόνο και να δημιουργήσουν τετελεσμένα; Είναι αδιανόητο η κ.Γεν.Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ που δεσμεύτηκε εγγράφως, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα προβεί στην άμεση Αναστολή Οικοδομικών Αδειών (με Υπουργική Απόφαση), να μην δεσμεύεται ότι θα το κάνει άμεσα και να μην δεσμεύεται ούτε για το περιεχόμενο ούτε για το χρόνο που θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία της περιοχής.

Νοιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες της Τριφυλίας, μετά την ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου και την κοινοβουλευτική παρέμβαση ομάδας βουλευτών του κόμματός μας, να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
το «κτήμα Παππά» (που όπως έχει γίνει δημόσια σαφές και αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται ολόκληρο από αμμοθίνες και δασική έκταση) εντάσσεται στον πυρήνα της NATURA και συγκεκριμένα στην «Περιοχή Προστασίας της Φύσης», όπως περιγράφεται στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και στην οριοθέτηση της περιοχής από την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ. Στην περιοχή αυτή είναι υποχρεωμένη η Ελληνική Πολιτεία να απαγορέψει κάθε οικοδομική δραστηριότητα (εκτός των «νομίμως υφισταμένων»!!!).

Α.Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί υπεύθυνα με αρχές ισονομίας και ισοπολιτείας, προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και των δημοσίων αγαθών (και τέτοια είναι οι προστατευόμενοι οικότοποι), πραγματικού σεβασμού στο περιβάλλον και ουσιαστική και όχι προσχηματική εφαρμογή της νομιμότητας: Να μην προβεί στην έκδοση οικοδομικών άδειες του κ.Παππά, που θα οδηγήσουν στην τσιμεντοποίηση και καταστροφή την περιοχή.

Καλούμε το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να μην υποστεί η Ελλάδα και οι χειμαζόμενοι πολίτες της πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ:
1. εντός των επόμενων ημερών να εκδώσει Υπουργική Απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, όπως έχει δεσμευθεί στην Ε.Ε. και όπως έχει υποχρέωση,
2. άμεσα να προβεί στην θεσμοθέτηση, μετά από διαβούλευση, της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και του Προεδρικού Διατάγματος. Όπου σύμφωνα με το περιεχόμενο της οριοθετημένης (από το 2002) περιοχής NATURA θα υπάρξει προστασία της ζώνης του πυρήνα (παραλία, αμμοθίνες, παράκτια βλάστηση, πευκοδάσος) από κάθε οικοδομική ή άλλη οχλούσα δραστηριότητα και έξω από αυτή τη ζώνη θα υπάρχουν επάλληλες ζώνες που θα επιτρέπεται υπό όρους η ήπια οικιστική και τουριστική ή ακόμα και βιοτεχνική χρήση, όπως συμβαίνει δηλαδή σε κάθε αντίστοιχη περιοχή, όπως συμβαίνει και στην περιοχή της NATURA Πύλου.

Φιλιατρά: Εισβολές ζωοκλεφτών σε στάβλους και μαντριά

Αλλεπάλληλα περιστατικά ζωοκλοπών έχουν αναστατώσει τους κτηνοτρόφους στην περιοχή των Φιλιατρών, που βρίσκουν καθημερινά όλο και… λιγότερα τα ζώα τους! Όσο πλησιάζει το Πάσχα, μάλιστα, τόσο οι κλοπές κλιμακώνονται. Το τελευταίο ..........

κρούσμα ήταν η εισβολή αγνώστων στο ποιμνιοστάσιο ενός κτηνοτρόφου λίγο έξω από τα Φιλιατρά.

Οι ζωοκλέφτες έκοψαν τμήματα της συρμάτινης περίφραξης σε δύο διαφορετικά σημεία, από τα οποία έβγαλαν από το μαντρί επτά κατσίκια και έγιναν καπνός, πιθανότατα με κάποιο μέσο μεταφοράς που είχαν μαζί τους. Άλλες δυο κλοπές που καταγράφηκαν σε κοντινά κτήματα, είχαν ενδεχομένως τους ίδιους δράστες. Από το ένα από αυτά έκλεψαν 20 κότες και από το δεύτερο όλες τις κότες και τρία αρνιά, αφήνοντας πίσω τους μόνο τις χήνες που προφανώς δεν κατάφεραν να πιάσουν επειδή είναι επιθετικές!

Η τοπική Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες των κλοπών πριν είναι πολύ αργά για τα ζώα που άρπαξαν.

Kyparissiotis

Αυτοί «μπετόν αρμέ», εμείς… «τσιμέντο να γίνουμε!...»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σκέφτηκα να αφιερώσω το σημερινό μου σχόλιο στα Αντί-Μνημονιακά Κόμματα και τους Βουλευτές που είναι ‘Αντιπολίτευση’ στην Βουλή που προέκυψε από τις δικές μας ψήφους τον Ιούνιο του Σωτηρίου έτους 2012…
Μετά σκέφτηκα ότι.........

αυτό θα ήταν άδικο για τους 168 άνδρες και γυναίκες που απαρτίζουν την 3-Κομματική μας ‘Συγκυβέρνηση’ και για τους τρείς που συνθέτουν, ως Αρχηγοί της ‘Νέας’ Ν.Δ., του ‘υπολοίπου’ του παλαιού και κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ και της νεότευκτης ΔΗΜΑΡ, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη το ‘Πρωθυπουργικό πορτραίτο’ γνωστό και ως εγχώρια τρόικα.

Με 168 ΝΑΙ στο προχτεσινό ‘πολυνομοσχέδιο’ παρά τις διορθώσεις που έγιναν ‘στο γόνατο’, την τελευταία στιγμή, αποδείχτηκε ότι η Κυβέρνησή μας είναι φτιαγμένη, κάπως έτσι το είπε αλλά με δικά του λόγια και ο κ Σαμαράς, από το υλικό που αποκαλούμε:
Μπετόν Αρμέ, δηλαδή ενισχυμένο με ατσάλινες ράβδους «σκυρόδεμα!»

Τα Πρωθυπουργικά χαμόγελα ήταν ευδιάκριτα τόσο στις εικόνες που τα ελληνικά κανάλια έδειξαν όσο και σε εικόνες των διεθνών τηλεοπτικών ΜΜΕ.
Τα χαμόγελα των αποκαλούμενων διεθνών «αγορών» ήταν όχι απλά και μόνο εμφανέστατα αλλά πανηγυρικά στα ‘ταμπλό’ του Λονδίνου, του Παρισιού, της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης, καθώς FTSE, CAC, DAX & Dow Jones πήραν ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ ΟΧΤΩ βαθιές ανάσες ανακούφισης από τα ισάριθμα ΝΑΙ των Βουλευτών της Τρικομματικής Κυβέρνησης στην Ελληνική Βουλή.

Για την εισαγόμενη τρόικα ΔΕΝ έχω λόγια να περιγράψω την δική της χαρά και ανακούφιση στη διαπίστωση ότι τώρα ΜΠΟΡΕΙ να αποδεσμεύσει τα αρχικά 2,8 δις ευρώ της ‘δόσης’ μας και να προλειάνει το έδαφος για τα επόμενα ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (μάλλον για τους Τραπεζίτες) ακόμη 6 δις ευρώ…
Όμως αυτά και τα άλλα 240 δις ευρώ που χρεωθήκαμε υπογράφοντας τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της ‘πολυετούς μας σκλαβιάς’ τα πήρε η ΕΛΛΑΔΑ ή οι δανειστές;
Αφελής ερώτηση, αδικαιολόγητα αφελών Ελλήνων!

Μας τα «δάνεισαν», τα κράτησαν αυτοί ως τοκοχρεολύσια, αντάλλαγμα για «σκουπίδια-ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» και μας τα «χρέωσαν» πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να τα ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!...
Στο μεταξύ με 168 ΝΑΙ και Κυβέρνηση φτιαγμένη από «Μπετόν Αρμέ» για να πατούν σταθερά οι μπότες των δανειστών την ΕΛΛΑΔΑ εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ:
«Τσιμέντο να…γίνουμε!»

Φιλιατρά: Δύο μέρες γενική συσκότιση στην πλατεία του Δημαρχείου


ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ....

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ????

Να υποθέσω ξαφνική οικονομία? Ότι κάηκαν ξαφνικά όλες οι λάμπες?????

Μπορούμε να έχουμε μια απάντηση από την Δημοτική Ενότητα??????


Επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω Πάσχα

Την επιστροφή των πινακίδων κυκλoφορίας σε όσους οδηγούς είχαν αφαιρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποφάσισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, λόγω του Πάσχα.

Ειδικότερα, επιστρέφονται από σήμερα Μεγάλη Τρίτη .........

(30.04.2013) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές έως και την 29.04.2013.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. ''επιβολή διοικητικών μέτρων'', για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 29.04.2013.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
Μη καταβολή τέλους διοδίων.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

News 24|7

Θερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από αύριο Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου.

Το ωράριο ........

κατά τη θερινή περίοδο (από 1η Μαΐου 2013 έως 31η Οκτωβρίου 2013) είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες ισχύει διακεκομμένο ωράριο για τη μειωμένη χρέωση (6 ώρες τη νύχτα και 2 το μεσημέρι).

Το πάγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 2 ευρώ το τετράμηνο, ενώ οι κιλοβατώρες ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης χρεώνονται με 0,06610 Euro/kWh.

enikos.gr

ΟΓΑ: Σήμερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων Απριλίου

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα Μ.Τρίτη 30 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ, ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η πληρωμή αυτή αφορά σε ..........

δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Το ποσό που θα καταβληθεί άπαξ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).

Επίσης, η πληρωμή αυτή, αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κλπ).

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 9.785.645,11 €.

Επίσης σήμερα Μ.Τρίτη 30 Απριλίου 2013 θα καταβληθεί και η σύνταξη μηνός ΜΑΪΟΥ 2013 σε 748.107 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2013 ανέρχεται σε 335.997.113,58 €.

Πληρώνει σήμερα αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ

Σήμερα Μ.Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.037.431,87 Eυρώ σε 1.493 παραγωγούς, για τα προγράμματα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2009» και «Ετήσιο 2009», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Ειδικότερα, η πληρωμή για........

το πρόγραμμα «Πυρκαγιές 2009» αφορά ενισχύσεις για την ανασύσταση και την απώλεια παραγωγής λόγω ανασύστασης (4η δόση) στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ η πληρωμή για το πρόγραμμα «Ετήσιο 2009» αφορά κυρίως ενισχύσεις απώλειας παραγωγής σε καλλιέργεια βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης.

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αττικής, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πέλλας και Φθιώτιδας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Απριλίου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ Όπως και αντιπροσωπείας για επενδύσεις, τουρισμό και πολιτισμό
Οι Γερμανοί ξανάρχονται με όπλο τα χρήματα


Μερικές φορές η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Ήταν .......

28 Απριλίου του 1941, όταν οι Γερμανοί μπήκαν και στην Καλαμάτα, όπου έλαβε χώρα και η γνωστή πλέον μάχη, η οποία τιμάται κάθε χρόνο. Εβδομήντα δύο χρόνια αργότερα, οι Γερμανοί έρχονται και πάλι στην Καλαμάτα. Αυτή τη φορά, όχι με όπλα, αλλά με… χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΥΑΓΙΟ με 2 νεκρούς και 8 αγνοούμενους, μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ΝΔ της Σαπιέντζας. Βύθιση του φορτηγού Piri Reis με 17μελές πλήρωμα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ χθες ο Τατούλης μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν τα Πελοποννησιακά ζητήματα. Μια συνάντηση με νόημα και πολλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις!
• ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τη Μεγάλη Πέμπτη μετά από αίτηση 18 δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων για την υπόθεση της Ελαίας. Ερώτηση για την προστασία της περιοχής από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό. Εθελοντικός καθαρισμός δάσους και παραλίας την Πρωτομαγιά από τον Σύλλογο Φίλων.
• ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ σε αυτοκίνητο στους πέντε δρόμους στον Ταΰγετο, σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων.
• ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ σε σπίτι 48χρονου σε χωριό του Δήμου Οιχαλίας.
• ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ δύο ανήλικοι τσιγγάνοι και αναζητείται τρίτος για κλοπές και απόπειρες κλοπής.
• ΣΥΛΛΗΨΗ 66χρονου για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης με υδροπονική μέθοδο και κατοχή ναρκωτικών!
• ΚΑΛΕΣΜΑ από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών για πασχαλινές αγορές σε τοπικά καταστήματα στις πόλεις της Μεσσηνίας.
• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω των εορτών του Πάσχα.
• ΔΗΛΩΣΕΙΣ του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα για ζητήματα της πόλης και η συνάντηση με Γερμανούς Τραπεζίτες και αυτοδιοικητικούς που επισκέφθηκαν την Καλαμάτα και την Τρίπολη, όπου είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!