Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τελικά δεν φεύγει! ο Δ.Αδαμόπουλος από το Επιμελητήριο με απόφαση του συμβουλίου επικρατείας

Ραγδαίες εξελίξεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς πριν λίγο με ημερομηνία 7-8-2012 το συμβούλιο επικρατείας αναστέλλει με προσωρινή διαταγή την απόφαση με αριθ. 10/25/7/2012 του Δ.Σ του Επιμελητηρίου η οποία ως γνωστών έκανε έκπτωτο τον Δ.Αδαμόπουλο και τον Π.Τζανετέα.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει όλα τα δεδομένα που είχαμε ως σήμερα καθώς σήμερα θα γινόταν η εκλογή των δύο έκπτωτων μελλών αλλά και του παραιτηθέντος Α΄Αντιπροέδρου Αναστάσιου Μαρκόπουλου.
Τώρα σύμφωνα με τον νόμο οι ..............

Δ. Αδαμόπουλος και Παναγιώτης Τζανετέας παραμένουν στην θέση τους μέχρι την 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία που θα εκδικαστεί η αίτηση του Δ. Αδαμόπουλου

BEST TV

Ενημέρωση πό Τρίτεκους Μεσσηνίας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΝΑΤΑΣΣΑ ΔΟΥΡΟΥΜΗ .
ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ..........

8:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση Ν.Μπάλτα σε αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αετού δήμου Τριφυλίας κ.Γ. Μερκούρη

Κύριε Αντιδήμαρχε,

σε μία δημόσια αντιπαράθεση, υπάρχουν αρχές και κανόνες, τους οποίους, οφείλουμε όλοι μας, οφείλετε να σέβεστε.
Αυτό επιβάλλει η δεοντολογία, αυτό επιτάσσει η λειτουργία των θεσμών, αυτό υπαγορεύει η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός στο συνομιλητή μας.
Δε γνωρίζω από πού προκύπτει η καθολική χρήση του πρώτου ενικού από εσάς, με δεδομένο μάλιστα πως αυτό δεν είχε συμβεί από τη δική μου πλευρά, στην αρχική μου επιστολή, όταν δεν υπάρχουν ούτε καν τυπικές σχέσεις μεταξύ μας.
Αναρωτιέμαι με ποιο δικαίωμα το πράττετε αυτό, ............

όταν δεν το έχετε, δεν το λάβατε, ποτέ δεν σας το έδωσα.
Μήπως η ρητορική σας, κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο που καθ ‘υπέρβαση επιλέξατε, έχει καθαρά <<παιδευτικό χαρακτήρα >> και επιχειρεί να καταδείξει κατεύθυνση <<συμμόρφωσης>>;

Καθίσταται προφανής η υποκριτική επιλογή σας να επιλέξετε την προσφώνηση <<αγαπητέ Νίκο >> από το συνολικό περιεχόμενο της απάντησή σας.
Τοποθετήσεις σε τόνο επιθετικό, με εκφράσεις που δε συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διακρίνει το δημόσιο διάλογο.
Υπάρχει ένα αξίωμα στην πολιτική, τα πρόσωπα που ασκούν εξουσία υπόκεινται σε δημόσια κριτική.
Καθίσταται πρόδηλο εξαρχής, από το ύφος του λόγου σας, ότι το αξίωμα αυτό, δεν το υιοθετείτε, δεν το ενστερνίζεστε, γιατί σας διακατέχει έπαρση, αλαζονεία, εγωκεντρική αντίληψη των πραγμάτων.

Όσο δε για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σιτοχώρι, δεν είχε <<καταγγελτικό>> χαρακτήρα, το ανέφερα ως ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας της δημοτικής αρχής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί και είναι λυπηρό να παρουσιάζετε τα γεγονότα με τρόπο μειωτικό και απαξιωτικό γι’ αυτούς.
Η δημοσιοποίησή του, απεδείχθη, από το ύφος της απάντησης σας ότι προκάλεσε σύγχυση και εκνευρισμό.

Είναι λυπηρό, απογοητευτικό, αλλά και κωμικό μία δημοτική αρχή να στέλνει μηνύματα εκφοβισμού, απειλών ακόμα και… παραπομπής στη δικαιοσύνη, για ενέργειες δημοτών, που συνιστούν κοινωνική προσφορά και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου!
Είναι αδιανόητο να στέλνετε αυτό το λάθος μήνυμα στους δημότες, να τους αποτρέπετε να λειτουργούν, όταν μπορούν, κάτι περισσότερο από ενεργοί πολίτες.
Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο, που η εφαρμογή των μνημονίων επιφέρει μεγάλες περικοπές στα οικονομικά των δήμων, με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Αντιλαμβάνεστε ως…αγγαρεία και ως.. χάρη την αυτονόητη υποχρέωσή σας να τοποθετηθείτε δημόσια για πεπραγμένα που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων σας ως αντιδημάρχου.

Μην…ανησυχείτε, δεν διεκδικώ θεσμικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, όπως εσείς βεβιασμένα υποθέσατε, διεκδικώ απλώς το δικαίωμα ως ενεργός πολίτης να καταθέτω, την άποψή μου, τη γνώμη μου, για την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή.
Λυπάμαι, αλλά…άδεια για να τοποθετούμαι δημόσια για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου μας, δεν πρόκειται να σας ζητήσω.
Σας… διαβεβαιώνω δε ,εάν αυτό σας… απασχολεί, ότι δεν έχω προσωπικές
φιλοδοξίες, αυτό που μόνο έχω είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας
Αλήθεια, μήπως οι δημότες σας οφείλουν… ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελείτε, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, είναι πιθανό και να …ζημιώνεστε που ασχολείστε με το δήμο;

Οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις του δήμου, όπως π.χ. ύδρευση, φωτισμός, καθαριότητα, πρέπει να παρέχονται στους δημότες, είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες και είναι αστείο να εκλαμβάνεται η επίβλεψή τους ως παρεχόμενο έργο ενός αντιδημάρχου, όταν μάλιστα λαμβάνει αποζημίωση και συνακόλουθα προκύπτουν υποχρεώσεις από την άσκηση των καθηκόντων του.
Ας αφήσουμε τους αναγνώστες να κρίνουν ποιος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, καθώς ουδεμία αναφορά υπήρχε από μένα σε <<<γουρνοπούλες και φαγοπότια >>,όπως ισχυρίζεστε.
Η αναφορά αυτή προέκυψε από επώνυμο σχόλιο συνδημότη μας, κάτω από την ανάρτηση της επιστολής μου, σε τοπικό ιστότοπο.
Τέλος, μάλλον οι δημότες…ευθύνονται, που δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα βαίνουν καλώς στο …βασίλειο της Τριφυλίας!

Νίκος Μπάλτας

Υ.Γ. ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία της απάντησής μου στην εφημερίδα σας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Ετοιμάζεται «σκούπα» για ROMA από Ρουμανία και Βουλγαρία

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στον .........

Αστυνομικό Διευθυντή και την Εισαγγελέα.

Kι αυτό για να ζητήσει οργανωμένη παρέμβαση για την απομάκρυνση ROMA από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του, έχουν εισβάλλει κυριολεκτικά στην Καλαμάτα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων χώρων και ιδιαίτερα των πάρκων.

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε επίσης με τον Ηλία Γεωργόπουλο Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου για το ανωτέρω θέμα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται επιχείρηση «σκούπα» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο πρόβλημα, «έθεσα επισήμως προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας την εισβολή, κυριολεκτικά δεκάδων ή και εκατοντάδων ρομά, κυρίως, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.»

ΦΩΝΗ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ και πάλι το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο με πολλές και ποικίλες νέες εξελίξεις. Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» που για μια ακόμη φορά παρουσιάζει με πληρότητα όλες τις εξελίξεις και τις απόψεις για το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα.
● ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ η πρώτη έξοδος από την Αθήνα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τη Δευτέρα θα εγκαινιάσει στην Πύλο δύο κορυφαίες εκθέσεις, ενώ θα παραμείνει για δυο-τρεις ημέρες.
● ΟΙ ΝΕΕΣ περικοπές απειλούν τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα και οι δήμαρχοι προετοιμάζονται για αντιδράσεις μέσω της ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας δηλώνει ετοιμοπόλεμος.
● ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ σήμερα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου εκλέγεται νέο Προεδρείο, ενώ χθες υπέβαλε παραίτηση και ο Α΄ αντιπρόεδρος Τ. Μαρκόπουλος.
● ΕΝΤΑΣΗ στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για την απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων και την επιβολή προστίμων στους οφειλέτες, που όμως αποδίδουν…
● ΙΣΤΟΡΙΕΣ για αδέσποτα και χρυσοκάνθαρους που θα… σπάσουν τα κοντέρ!
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας.
● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που κυκλοφορεί πρωί-πρωί στα περίπτερα και τους συνδρομητές ΚΑΙ στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».