Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Συγχαρητήρια επιστολή του Νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δράκου στους εκλεγμένους βουλευτές.

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στους εκλεγμένους βουλευτές του νομού μας ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος.
Στην ολιγόλογη επιστολή του ο κος Δράκος εύχεται καλή δύναμη, καλή επιτυχία στο έργο τους και να εργαστούν για το καλό του τόπου.

Δεν παρέλειψε να ευχηθεί και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να εκλεγούν λέγοντας ότι έδωσαν έναν όμορφο αγώνα ενώ τόνισε ότι ο τόπος έχει ανάγκη και από τις δικές τους ιδέες ανεξάρτητα από το κόμμα που ανήκουν.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Δράκου έχει ως εξής:.........






Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους εκλεγέντες Βουλευτές του Νομού μας και εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουν στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων τους και θα εργαστούν για το καλό του τόπου.

Ως Νομάρχης Μεσσηνίας ευελπιστώ, μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι θα προσφέρουμε το καλύτερο για τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Η κοινή μας αγωνία για το καλό του τόπου αποτελεί το εφαλτήριο, της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών, με στόχο την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν το Νομό μας.

Συγχαίρω επίσης όλους εκείνους τους υποψήφιους που δεν εξελέγησαν αλλά έδωσαν έναν όμορφο αγώνα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη και τις δικές τους δυνάμεις, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις που εκπροσωπούν.


Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας


Αρνήθηκαν συμμετοχή τους στην κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απέρριψαν πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάθηκε στον κ. Νίκο Χρυσόγελο θέση υφυπουργού στο υπουργείο νέο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Από το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων επιβεβαιώθηκε ότι «σήμερα έγινε επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με σκοπό την συμμετοχή τους στην νέα κυβέρνηση. Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων ήταν αρνητική».

«Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις ........

πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.

»Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.

»Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.

»Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας» καταλήγει το κόμμα.


Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Βρε τους οικολόγους.... που θέλανε έδρανα κοινοβουλίου....
Οικολόγοι των οπισθίων....
Σας πρότεινε ρε ο πρωθυπουργός της χώρας ένα υπουργείο που είναι "κουστούμι" στο δήθεν κόμμα σας και την αρνείστε???
Τι θέλατε? Να σας δώσει την πρωθυπουργία??? ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.


Tο νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό την πρωθυπουργία του Γ. Παπανδρέου

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου.
Στο ΥΠΕΞ ο πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Θ.Πάγκαλος, πολλές οι γυναίκες σε υπουργικές θέσεις, παρ' ολίγον έκπληξη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στο υπουργείο Αμυνας ο Ευ.Βενιζέλος.
Εκτός Σκανδαλίδης, Β.Παπανδρέου και Μ.Δαμανάκη.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00.

Η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου........


Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα συντονισμού των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων ΚΥΣΕΑ και Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής: Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Θεοδώρα Τζάγκρη

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη
Υφυπουργός: Σταυρος Αρναουτάκης
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αναπλ. υπουργός: Δ.Δρούτσας
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Γ.Κουτρουμάνης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Γ.Πανάρετος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Απ.Κατσιφάρας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Πάνος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης

Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γ.Πεταλωτής

Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Φίλιππος Πετσάλνικος, γραμματέας της ΚΟ θα προταθεί ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα ορισθούν οι Χρ.Παπουτσής και Π.Ευθυμίου.

Τα δύο«όχι»

Πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση του υπουργού Περιβάλλοντος προτάθηκε στον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο, ο οποίος όμως δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

Επίσης, «όχι» στην πρόταση να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη είπε η Μαρία Δαμανάκη.

Η νέα κυβέρνηση σε αριθμούς

Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται από 14 υπουργεία με αντίστοιχο αριθμό υπουργών. Mετέχουν 22 υφυπουργοί, ενώ από το σύνολο των 36 υπουργών και υφυπουργών 24 μετέχουν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση με μόνο 12 να έχουν προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία.

Μετέχουν επίσης εννέα γυναίκες, από τις οποίες οι πέντε είναι υπουργοί και οι τέσσερις υφυπουργοί.

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν πέντε εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί: Χ.Παμπούκης, Δ.Δρούτσας, Γ.Πανάρετος, Φώφη Γεννηματά και Τίνα Μπιρμπίλη.

Τα νέα υπουργεία

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 14 υπουργεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται το νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης), στο οποίο μεταφέρονται:

* Από το υπουργείο Εσωτερικών η ΓΓ Δημόσιας Τάξης και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

* Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας -το οποίο συγχωνεύεται με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών- η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

Ακόμα, τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύονται σε αυτό τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το «Οβάλ Γραφείο»



Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι οργανωμένο κατά τα πρότυπα του Λευκού Οίκου και θα ασκεί εποπτικό και συντονιστικό ρόλο. Τα στελέχη του θα είναι πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου.

Μία πρώτη γεύση του γραφείου αυτού δόθηκε κατά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Στο προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον κ. Παπανδρέου ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν.Αθανασάκης, οι πανεπιστημιακοί Χ.Παμπούκης, Σ.Λύτρας και Γλυκερία Σιούτη, καθώς και ο υπεύθυνος για θέματα Τύπου του πρωθυπουργού Ν.Ζιώγας.

Τα πρόσωπα αυτά αναμένεται να καταλάβουν τις εξής θέσεις: Ο κ. Αθανασάκης διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ο κ. Λύτρας γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Σιούτη προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου και ο κ. Ζιώγας υπεύθυνος επικοινωνίας.

Ο κ. Παμπούκης ορίστηκε υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ.

Την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα οι «Οίνοι Πελοποννήσου… Φυσικά!»

Η ημέρα-ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας, αυτά της Πελοποννήσου, βρίσκεται για άλλη μια χρονιά πολύ κοντά. Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου...Φυσικά», θα διεξαχθεί και φέτος στο ξενοδοχείο Hilton και οι τυχεροί επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τα περισσότερα κρασιά της Πολυστάφυλου αυτής περιοχής.

Κρασιά κάθε τύπου, κορυφαίες ονομασίες προέλευσης (π.χ. Μαντινεία, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα κ.ά.), δεκάδες τοπικοί οίνοι, καθώς και εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου (αγιωργίτικο, μοσχοφίλερο, καμπερνέ σοβινιόν, σαρντονέ κ.ά.), θα είναι εκεί, μαζί...

με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους.

Για άλλη μια χρονιά, ένας θεσμός που καθιέρωσε η εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά» θα επαναληφθεί, φέρνοντας και πάλι το κρασί πιο κοντά στο φυσικό του χώρο, το εστιατόριο, για καλό των καταναλωτών. Έτσι, και φέτος, δεκάδες επιλεγμένα εστιατόρια της πρωτεύουσας και των προαστίων της θα φιλοξενήσουν για μία εβδομάδα από ένα κρασί ενός παραγωγού που συμμετέχει στην εκδήλωση, ως εξής: για κάθε μία φιάλη του φιλοξενούμενου κρασιού που θα παραγγέλνεται, μία ίδια θα προσφέρεται δωρεάν, για επί τόπου κατανάλωση ή για το σπίτι (φέρνοντας τα πελοποννησιακά κρασιά ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή). Ειδικός κατάλογος, που θα παρέχεται στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εστιατόρια και τα αντίστοιχα κρασιά της προσφοράς. Το ταίριασμα κρασιού και εστιατορίου θα έχει γίνει σύμφωνα με την κουζίνα και το μενού του δεύτερου, για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση των έξυπνων οινόφιλων που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια χρονιά αυτήν την ευκαιρία.

Στην εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά», που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν περίπου 30 οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου. Οι υπογραφές τους, μάλιστα, θα κοσμήσουν μια τεράστια φιάλη 9 λίτρων (τύπου «Salmanazar»), με ερυθρό πελοποννησιακό κρασί, που θα κερδίσει, κατόπιν κλήρωσης, ένας τυχερός επισκέπτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό ελληνικό κρασί.

Η ετήσια αυτή γευστική δοκιμή κρασιών, οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και έχει ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: 210 766 0560 και info@vinetum.gr
ΠΑΣΕΓΕΣ




Τι αλλάζει στους φόρους - Το σχέδιο για τη στήριξη των εισοδημάτων

Στήριξη του εισοδήματος και της αγοράς, προστασία της απασχόλησης και νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου αφού ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι «στρατηγικός στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η αντιμετώπιση της κρίσης και η επαναφορά της αναπτυξιακής διαδικασίας σε ανοδική τροχιά».
Tο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής από το οικονομικό επιτελείο του ΠAΣOK, περιλαμβάνει τα εξής:
1. Aυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα, οι οποίες υπολογίζεται να είναι περίπου 2%. Aυξήσεις...

πάνω από τον πληθωρισμό θα λάβουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

2. Eκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στις φτωχές οικογένειες. Tο ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1.300 ευρώ.

3. Mέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

4. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔEKO για ένα χρόνο.

5. Eνίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του AEΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του EΣΠA.

6. Eπαναδιαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων ένταξης στον Tειρεσία.

7. Aύξηση των κατ’ αποκοπήν συντελεστών επιστροφής ΦΠA στους αγρότες από 7% σε 11%.

8. Σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας ώστε να φτάσει το 70% του μισθού. Για τους νέους ανέργους προβλέπεται επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τους από το κράτος για 4 χρόνια.

Nοικοκυριά
9. Φορο-ελαφρύνσεις για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με την καθιέρωση ενιαίας, προοδευτικής και τιμαριθμοποιημένης κλίμακας.

Oι αγρότες θα εξακολουθούν να φορολογούνται όπως και σήμερα και οι τόκοι θα φορολογούνται όπως και σήμερα. Για τη φορολογική κλίμακα τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί στην Iπποκράτους προβλέπουν την επαναφορά του χαμηλού συντελεστή 15%, για το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος που θα διαμορφωθεί μετά το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Eίναι πιθανό να προστεθεί και άλλος συντελεστής στο δεύτερο κλιμάκιο, μεταξύ 30.000 ευρώ και 75.000 ευρώ, που φορολογείται σήμερα κατά 35%.

O υψηλός συντελεστής που επιβάλλεται σήμερα σε εισοδήματα άνω των 75.000 ευρώ, θα παραμείνει στο 40%.

Tο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠAΣOK στη νέα Bουλή προς ψήφιση είναι για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή των φορολογικών βαρών. Tο νομοσχέδιο εκτός από τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό, τη χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης, τις φοροελαφρύνσεις στα νοικοκυριά θα περιλαμβάνει:

Φορολόγηση των μερισμάτων με βάση την κλίμακα των φυσικών προσώπων.

Kατάργηση του ETAK και προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και αναμόρφωση του αφορολογήτου ορίου.

Kατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών και ρυθμίσεων.

Eπαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών με υψηλό αφορολόγητο όριο.

Φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των κερδών που παραμένουν στην επιχείρηση ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Analitis.com




Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου

Ορκίστηκε πρίν από λίγα λεπτά ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Στην τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Τρίτης και θα ορκιστεί την Τετάρτη.

Ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με κανέναν τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Θα αρκεσθεί σε ένα μόνο τηλεφώνημα, κι αν ο συνομιλητής του δεν αποδεχθεί αμέσως την προσφερόμενη θέση, τότε θα ακούει απλώς το .........

«ευχαριστώ» του πρωθυπουργού, προσμετρώντας στην πολιτική διαδρομή του μια... χαμένη ευκαιρία.

- Η κυβέρνηση θα είναι μικρή αριθμητικά-14 ή 16 υπουργοί, με τους αντίστοιχους υφυπουργούς- «και θα λειτουργεί με τρόπο αποτελεσματικό και συλλογικό, για τη χώρα και τον πολίτη».

- Θα μετέχουν πολλές γυναίκες.

- Θα είναι πανίσχυρο το Γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο θα συντονίζει το έργο των υπουργών και θα παρακολουθεί, με χρονοδιάγραμμα, όλες τις ενέργειες, τις δράσεις και την υλοποίηση του προγράμματος και των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

- Θα επιβληθεί άλλο μοντέλο στην ενημέρωση, με την άμεση εμπλοκή και του ιδίου του πρωθυπουργού, ο οποίος σε τακτά διαστήματα θα συναντά τους δημοσιογράφους, για να εξηγεί την πολιτική του.

Στις αλλαγές στη δομή του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα επιφέρει ο κ. Παπανδρέου-τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα έχουν ήδη ετοιμασθεί με τη φροντίδα του νομικού, καθηγητή, Χάρη Παμπούκη-περιλαμβάνονται:

- Η επανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Οικονομικών, που θα είναι υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική και θα διασφαλίζει την ανάταξη της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

- Η ίδρυση «ισχυρού» υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για να δοθεί αμέσως το σήμα ότι η Πράσινη Ανάπτυξη θα γίνει πράξη.

- Η ίδρυση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα υπαχθούν η δημόσια ασφάλεια, η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και ίσως και το Λιμενικό, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ασφάλεια του πολίτη.

- Η ίδρυση υπουργείου Υποδομών, στο οποίο συγχωνεύονται τα υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών-Επικοινωνιών.

Ο κ. Παπανδρέου, με τις αποφάσεις του αυτές θέλει να σηματοδοτήσει και τις τρεις μεγάλες του προτεραιότητες: Το νοικοκύρεμα και την ανάπτυξη της οικονομίας, την Πράσινη Ανάπτυξη και την ασφάλεια του πολίτη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην... ονοματολογία. Τις τελευταίες ώρες συζητείται ότι ο κ. Παπανδρέου θα εμπιστευθεί τους: Γ. Ραγκούση, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Δ. Ρέππα, Χ. Καστανίδη, Χ. Παπουτσή, Α. Λοβέρδο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Φ. Γεννηματά, Ε. Βενιζέλο, Σπ. Κουβέλη, Μ. Δαμανάκη, Α. Διαμαντοπούλου, Η. Μόσιαλο, Στ. Λαμπρινίδη, Γ. Παπακωνσταντίνου. Κατ. Μπατζελή.

Χιλιάδες κωδικοί του Hotmail στη φόρα

Η Microsoft αναγκάστηκε να αποκλείσει την πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, του γνωστού Hotmail, επειδή χάκερς έσπασαν του κωδικούς ασφαλείας και τους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο.

«Πληροφορηθήκαμε ότι ορισμένοι κωδικοί πελατών του Windows Live Hotmail υπεκλάπησαν με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) και δημοσιοποιήθηκαν σε μια ιστοσελίδα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η μέθοδος του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» χρησιμοποιείται από τους πειρατές που ........

προσπαθούν να παραπλανήσουν του χρήστες του Ίντερνετ ώστε να δώσουν οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία τους ή να κατεβάσουν στους υπολογιστές τους κακόβουλα προγράμματα.

Συμβουλές για τους χρήστες

Μία από τις τεχνικές είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που υπόσχονται στους παραλήπτες ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες διασημοτήτων ή και σε νόμιμες ιστοσελίδες.

«Πήραμε μέτρα για να εμποδίσουμε την πρόσβαση σε όσους λογαριασμούς εκτέθηκαν και για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους», προσθέτει η Microsoft η οποία υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε το πρόβλημα το Σαββατοκύριακο.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να προσέχουν πολύ πριν ανοίξουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, εάν δεν γνωρίζουν την προέλευσή του.

Επίσης, συνιστά να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους αντιβιοτικά προγράμματα και να αλλάζουν τους κωδικούς ασφαλείας κάθε τρεις μήνες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Βαρύ χτύπημα στην ήδη πληγωμένη ΝΔ από τον Γ. Λαμπρόπουλο

Με ένα δελτίο τύπου πραγματικά “Βόμβα” ο βουλευτής Μεσσηνίας με την ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος δίνει ένα ακόμα χτύπημα, στην ήδη πληγωμένη παράταξη του και προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, που τόσο τον αντάμειψε. Όλο το δελτίο έχει ως εξής:








ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5 - 10 - 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με στήριξαν σ’ αυτή την δύσκολη εκλογή. Είχα απέναντί μου , τα ψέματα , όλο το σάπιο σύστημα και τους φαύλους διατεταγμένους μηχανισμούς , που κατέστρεψαν την παράταξη. Μένω πιστός στην αψεγάδιαστη διαδρομή μου , στις αρχές και αξίες που μεγάλωσα και στο χρέος μου προς την Πατρίδα και το Νομό μας.

Ευχαριστώ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: Best-tv

Μεγάλη πτώση της ΝΔ και στην Μεσσηνία - Πως ψήφισαν οι Δήμοι !!

Παρέμεινε κάστρο της ΝΔ η Μεσσηνία αλλά η μείωση των ποσοστών της ήταν εντυπωσιακή έγιναν ανατροπές ακόμα και της τάξης του 30 % σε πολλούς δήμους της Μεσσηνίας ας τα δούμε περιληπτικά
Το κάστρο της ΝΔ στην Μεσσηνία ο Δήμος Αβίας έδωσε διαφορά 22% από το ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα το Κάστρο του ΠΑΣΟΚ ο Δήμος Παπαφλέσσα έδωσε διαφορά 16 μονάδων από την ΝΔ.

Η « έδρα » του Αντώνη Σαμαρά η Πύλος έδωσε πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ με διαφορά 4 μονάδων (43,69 με 39,40 ) Στον Δήμο Καλαμάτας η ψαλίδα των 22.5 μονάδων των εκλογών του 2007 έγινε … 6 μονάδες (41,34 με 35,41).
Στον Δήμο Μελιγαλά η διαφορά των 28 μονάδων .......

έγινε 12 υπέρ της ΝΔ.
Ο Δήμος Φιλιατρών έδωσε πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ με 12 μονάδες.
Μηδενική η διαφορά στον Δήμο Κυπαρισσίας ( ΠΑΣΟΚ 43,37 και ΝΔ 43,27 ).

Ο Δήμος Αίπειας έδωσε 5 μονάδες προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα ο Δήμος Ανδανίας έδωσε στην ΝΔ διαφορά 13 μονάδων Το άλλο μεγάλο κάστρο της ΝΔ στην Μεσσηνία ο Δήμος Ανδρούσας έδωσε διαφορά στην ΝΔ 17 Μονάδες (51,44 με 34,70 ) Στο δήμο Αριος το ΠΑΣΟΚ πήρε διαφορά 6 μονάδων στον δήμο Αριστομένους η διαφορά ήταν 3 μονάδες υπέρ της ΝΔ Μεγάλη η διαφορά υπέρ της ΝΔ στον Δήμο Γαργαλιάννων με 19 μονάδες (51,62 με 32,94 ).

Στο δήμο Αρφαρών 15 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ (48,64 με 33,83 ) Στο δήμο Χιλιοχωρίων 5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ Στο δήμο Οιχαλίας 9 μονάδες μπροστα η ΝΔ Στο δήμο Πεταλιδίου 5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ Στο Δημο Μεθώνης 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ.

Μικρές διαφορές στους δήμους Μεθώνης και Μεσσήνης.
Στο Δήμο Βουφράδος 5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Στο δήμο Δωρίου 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ. Στο δήμο Ιθώμης 3μονάδες μπροστά η ΝΔ Στο Δήμο Νέστορος 2 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ καλύπτοντας την διαφορά των 14 μονάδων υπέρ της ΝΔ στις εκλογές του 2007.

Στο δήμο Είρας ισοδύναμα τα κόμματα Ενώ στο Δήμο Θουρίας η διαφορά των 32 μονάδων του 2007 υπέρ της ΝΔ τώρα έγινε …11.
Στην Κοινότητα Τριπύλας η διαφορά ..κάθισε στις 8 μονάδες υπέρ της ΝΔ και στην Κοινότητα Τρικόρφου η διαφορά ήταν 6 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» νοσηλεύεται η κ. Αλίκη Καραμανλή

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» νοσηλεύεται η κυρία Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς χθες, Δευτέρα, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Βήμα, η κυρία Καραμανλή, η οποία αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να .......

υποβληθεί σε σειρά καρδιολογικών και νευρολογικών εξετάσεων και είναι πιθανό έως το μεσημέρι να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα, επισκέφθηκε τη μητέρα του και ενημερώθηκε για την κατάστασή της από τους θεράποντες ιατρούς και τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρ. Μαρτίνη.

Πηγή: in.gr


ΣΧΟΛΙΟ
To Φιλιατρά News εύχεται στην Κα Αλίκη Καραμανλή περαστικά και στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας της μητέρας του.

Ψωμιάδης: Θα είμαι υποψήφιος για Αρχηγός της Ν.Δ.

Την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στο Alter ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Έτσι στην κούρσα της διαδοχής οι δελφίνοι είναι 4.

Δείτε τους


Ντόρα Μπακογιάννη
Αντώνης Σαμαράς
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Παναγιώτης Ψωμιάδης

Τι θα αλλάξει στη δομή του κυβερνητικού σχήματος

Η ορκωμοσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, θα γίνει στις 11 π.μ, ενώ το απόγευμα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Ο κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια χθες το μεσημέρι, είχε συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες του, κ.κ. Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Αθανασάκη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Παύλο Γερουλάνο, στο γραφείο του στη Βουλή. Η σύσκεψη επαναλήφθηκε το βράδυ στην οικία του κ. Παπανδρέου, στο Καστρί, με μοναδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό του κυβερνητικού σχήματος.

Έως αργά το βράδυ, δεν ήταν σαφές εάν ο .........

κ. Παπανδρέου «είχε κάνει τα κρίσιμα τηλεφωνήματα», γεγονός που παρατείνει για σήμερα το πρωί την αγωνία όσων φιλοδοξούν να... φορέσουν υπουργικό κοστούμι.

Σαφή είναι πάντως τα:

- Ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με κανέναν τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Θα αρκεσθεί σε ένα μόνο τηλεφώνημα, κι αν ο συνομιλητής του δεν αποδεχθεί ασμένως την προσφερόμενη θέση, τότε θα ακούει απλώς το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού, προσμετρώντας στην πολιτική διαδρομή του μια... χαμένη ευκαιρία.

- Η κυβέρνηση θα είναι μικρή αριθμητικά-14 ή 16 υπουργοί, με τους αντίστοιχους υφυπουργούς- «και θα λειτουργεί με τρόπο αποτελεσματικό και συλλογικό, για τη χώρα και τον πολίτη».

- Θα μετέχουν πολλές γυναίκες.

- Θα είναι πανίσχυρο το Γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο θα συντονίζει το έργο των υπουργών και θα παρακολουθεί, με χρονοδιάγραμμα, όλες τις ενέργειες, τις δράσεις και την υλοποίηση του προγράμματος και των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

- Θα επιβληθεί άλλο μοντέλο στην ενημέρωση, με την άμεση εμπλοκή και του ιδίου του πρωθυπουργού, ο οποίος σε τακτά διαστήματα θα συναντά τους δημοσιογράφους, για να εξηγεί την πολιτική του.

Στις αλλαγές στη δομή του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα επιφέρει ο κ. Παπανδρέου-τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα έχουν ήδη ετοιμασθεί με τη φροντίδα του νομικού, καθηγητή, Χάρη Παμπούκη-περιλαμβάνονται:

- Η επανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Οικονομικών, που θα είναι υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική και θα διασφαλίζει την ανάταξη της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

- Η ίδρυση «ισχυρού» υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για να δοθεί αμέσως το σήμα ότι η Πράσινη Ανάπτυξη θα γίνει πράξη.

- Η ίδρυση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα υπαχθούν η δημόσια ασφάλεια, η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και ίσως και το Λιμενικό, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ασφάλεια του πολίτη.

- Η ίδρυση υπουργείου Υποδομών, στο οποίο συγχωνεύονται τα υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών-Επικοινωνιών.

Ο κ. Παπανδρέου, με τις αποφάσεις του αυτές θέλει να σηματοδοτήσει και τις τρεις μεγάλες του προτεραιότητες: Το νοικοκύρεμα και την ανάπτυξη της οικονομίας, την Πράσινη Ανάπτυξη και την ασφάλεια του πολίτη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην... ονοματολογία. Τις τελευταίες ώρες συζητείται ότι ο κ. Παπανδρέου θα εμπιστευθεί τους: Γ. Ραγκούση, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Δ. Ρέππα, Χ. Καστανίδη, Χ. Παπουτσή, Α. Λοβέρδο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Φ. Γεννηματά, Ε. Βενιζέλο, Σπ. Κουβέλη, Μ. Δαμανάκη, Α. Διαμαντοπούλου, Η. Μόσιαλο, Στ. Λαμπρινίδη, Γ. Παπακωνσταντίνου. Κατ. Μπατζελή.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Οι βασικές προτεραιότητες του Γ.Παπανδρέου μετά την εκλογική του νίκη

Η καταπολέμηση της διαφθοράς, της ανεργίας και της παραοικονομίας είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων που θέτει ο Γ.Παπανδρέου μετά την εκλογική του νίκη, όπως τις κατέθεσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Όπως ανέφερε ο κ.Παπανδρέου τα σημεία που θα δοθεί έμφαση από την νέα κυβέρνηση είναι: «καταπολέμηση της διαφθοράς που παρεμπόδισε την ανάπτυξη της χώρας μου, θολώνοντας τη διαφάνεια και αλλοιώνοντας τους κανόνες. Να προσφέρουμε δουλειά στους νέους, να βοηθήσουμε τους άνεργους, να καταπολεμήσουμε την παραοικονομία, να ακολουθήσουμε πιο δίκαια φορολογική πολιτική και να ποντάρουμε στην πράσινη οικονομία. Να σπάσουμε, δηλαδή, το κλίμα εκείνο, που κινδυνευει να στερήσει το οξυγόνο από τη δημοκρατία μας», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός προσθέτει επίσης ότι «θα πρέπει να σπάσουν οι πελατειακές σχέσεις, που..........

πολλοί θεωρούν ως αυτονόητο προνόμιο, αρχίζοντας από τον δημόσιο τομέα».

«Η συμμαχία του κράτους με τα μεγάλα κεφάλαια ευνόησε πολύ σημαντικά τους ήδη έχοντες, αφαιρώντας πόρους από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό, πρέπει να αλλάξει», υπογραμμίζει.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι είναι «υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να σεβασθεί η Αγκυρα όλους τους όρους, που τις έχουν τεθεί. Μεταξύ αυτών, φυσικά, είναι και το Κυπριακό. Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη, αλλά εξαρτάται και από τις θέσεις, που θα λάβει η έτερη πλευρά».

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκει πάρα πολλά θετικά σημεία στον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

«Το θάρρος, που επιτρέπει να ακολουθούνται τα λόγια, από πράξεις. Η αποφασιστικότητα στην υποστήριξη των αλλαγών σε όλους τους τομείς, στην πολιτική, την οικονομία, τον χρηματιστικό τομέα, την προστασία του πλανήτη. Aν αφαιρέσεις την ελπίδα από τον κόσμο και τον αφήσεις να γλιστρήσει προς τον φόβο, τότε θα αρχίσει να ελκύεται από τη συντήρηση. Ο πρόεδρος Ομπάμα διαδίδει μια σαφή ελπίδα και αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι «ασφαλώς και υπάρχει μέλλον, αλλά ο σοσιαλισμός πρέπει να σημάνει, πάνω απ’ όλα, διαφάνεια. Είναι ενδιαφέρον αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην Ευρώπη», καταλήγει ο Γ.Παπανδρέου.

Την κυβέρνησή του συνθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου

Στο σχηματισμό ενός σφιχτού κυβερνητικού σχήματος, με λιγότερα υπουργεία, σημαντικά μικρότερο αριθμό υφυπουργών και ισχυρή παρουσία γυναικών προχωρά, όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έλαβε τη Δευτέρα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο αριθμός των υπουργείων αναμένεται να περιοριστεί -μέσω συγχωνεύσεων- σε 14 από 16 στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο αριθμός των υφυπουργών εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερος κατά δέκα.

Συνολικά, το κυβερνητικό σχήμα του κ. Παπανδρέου θα αριθμεί περίπου 35 άτομα.

O Γιώργος Παπανδρέου θα ορκιστεί νέος πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη στις 11:00 το πρωί.

Τα ονόματα των υπουργών θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα, αλλά η ορκωμοσία τους θα ........

γίνει την Τετάρτη, προκειμένου να είναι δυνατή η υπογραφή των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων, λόγω της αλλαγής στη δομή της κυβέρνησης.

Η νέα δομή της κυβέρνησης

Οι σημαντικότερες αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος. Το Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ θα συγχωνευτεί με το πρώην υπουργείο Μεταφορών σε ένα ενιαίο υπουργείο Υποδομών.

Επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να ενωθούν.

Από εκεί και πέρα, δημιουργείται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναλαμβάνει την εποπτεία της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας.

Το υπουργείο Οικονομίας αυτονομείται από το υπουργείο Οικονομικών και εκτός της δημοσιονομικής εποπτείας, αναμένεται να ενσωματώσει τους τομείς της Ανάπτυξης και της Ναυτιλίας.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κάθε υπουργείο να έχει έναν εκπρόσωπο Τύπου, κατά το πρότυπο της Κομισιόν, ενώ θα οριστεί εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, θέση που πιθανότατα θα αναλάβει ο Π.Γερουλάνος.

Τα επικρατέστερα ονόματα

Βάσει των όσων ακούγονταν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, τα επικρατέστερα ονόματα για τη στελέχωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν τα ακόλουθα:

Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας: υπουργός η κα Λούκα Κατσέλη
Υπουργείο Οικονομικών: υπουργός ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου
Υπουργείο Εξωτερικών: υπουργοί οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος ή Χρήστος Παπουτσής. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου ο ίδιος ο κ. Γ.Παπανδρέου. Για υφυπουργός ακούγεται το όνομα του κ. Δ.Δρούτσα
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: υπουργός ο κ. Χρ.Παπουτσής. Υφυπουργός ο κ. Μ.Καρχιμάκης
Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: υπουργός ο κ. Γ.Ραγκούσης. Υφυπουργός ο κ. Στ.Αρναουτάκης. Εάν ο κ. Ραγκούσης αναλάβει θέση παρά τω πρωθυπουργώ, για τη θέση του υπουργού ακούγεται το όνομα της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργείο Παιδείας και Διαρκούς Επιμόρφωσης: υπουργός κα Αννα Διαμαντοπούλου
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής: υπουργός η κα Φώφη Γεννηματά. Υφυπουργός για ασφαλιστικά θέματα ο κ. Γ.Κουτρουμάνης
Υπουργείο Υποδομών: υπουργός ο κ. Δ.Ρέππας ή ο κ. Χ.Καστανίδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πράσινης Ανάπτυξης: υπουργός ο κ. Μ.Χρυσοχοΐδης. Υφυπουργός ο κ. Σπ.Κουβέλης
Υπουργείο Απασχόλησης και Κατάρτισης: Υπουργός ο κ. Κ.Σκανδαλίδης ή η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: υπουργός ο κ. Χ.Καστανίδης ή η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: υπουργός ο κ. Ευ.Βενιζέλος ή ο κ. Φ.Πετσάλνικος, ή ο κ. Ντ.Ρόβλιας. Το όνομα του κ. Ευ.Βενιζέλου ακούγεται για τη θέση του προέδρου της Βουλής
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: υπουργός η κα Μαρία Δαμανάκη ή ο κ. Π.Ευθυμίου
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: υπουργός ο κ. Π.Μπεγλίτης ή ο κ. Φ.Σαχινίδης ή η κα Κατερίνα Μπατζελή

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε χθές Δευτέρα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 14:20. Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τού ευχήθηκε καλή δύναμη.

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές».

«Δεν ξενυχτήσατε πολύ», είπε ο κ. Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Όχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Παπανδρέου: «Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

Εγκαταλείπει την πολιτική και επιστρέφει στα Ακαδημαϊκά ο Γιώργος Αλογοσκούφης

Την επιστροφή στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Αλογοσκούφης ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Β΄Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να επανεκλεγεί (βρίσκεται στην έβδομη θέση, ενώ εκλόγιμες είναι οι πέντε πρώτες).

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν από το 1996 μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Μια διαδρομή συνέπειας και ευθύνης που στηρίχθηκε σε αρχές και αξίες. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των πολιτών της Α’ Αθηνών που με τίμησαν με την ψήφο τους και στις χθεσινές εκλογές.

»Το αποτέλεσμα των εκλογών μας προβληματίζει όλους. Σε ότι με αφορά, αποφάσισα ........

να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα και να επιστρέψω στα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα. Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Αποχωρεί από την πολιτική ο Γιώργος Σουφλιάς

Την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τη θύελλα των αντιδράσεων, υπεραμυνόμενος, ωστόσο, της θέσης του υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην επιστολή του, ο κ. Σουφλιάς σημειώνει: «Η διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα».

Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η ήττα του κόμματος είναι βαριά, ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, αλλά πολλών άλλων παραγόντων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές ήταν πράξη .........

ευθύνης προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και πως η ΝΔ δεν θα είχε καλύτερη τύχη το Φεβρουάριο.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη».

Ο κ. Σουφλιάς αφήνει αιχμές κατά εκείνων που τού απέδωσαν υστεροβουλία και μιλά για απρέπειες, τονίζοντας: «Αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά». Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει «καμία πολιτική θέση ή αξίωμα» εντός της ΝΔ ή ευρύτερα, επισημαίνοντας: «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής».

Επιπλέον, ο κ. Σουφλίας αναφέρει ότι είχε σκεφθεί να παραιτηθεί λίγο πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο παρέμεινε, επειδή τού το ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ, στελέχη του κόμματος έβαλαν τον Γ.Σουφλιά στο στόχαστρο, κατηγορώντας τον έμμεσα ως κύριο εισηγητή της πρότασης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σουφλιάς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και τη βουλευτική έδρα του αναμένεται να καταλάβει ο Ευάγγελος Αντώναρος, που είχε την 5η θέση στο Επικρατείας.

Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σουφλιά, o πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δήλωσε: «Ο Γιώργος Σουφλιάς, στενός συνεργάτης μου αυτά τα χρόνια, είναι ένας πολιτικός με μακρά και ουσιαστική προσφορά στον τόπο, στα δημόσια πράγματα, στην παράταξη.

»Από όλες τις κυβερνητικές θέσεις που πέρασε προσέφερε σημαντικό και δημιουργικό έργο. Ειδικά τα τελευταία πεντέμιση χρόνια κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία των δράσεων της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς του Περιβάλλοντος και των Υποδομών».

H κα Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του Γιώργου Σουφλιά αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχουν πολιτικοί που υπηρετούν τον πολίτη με αρετή και τόλμη.

»Ο Γιώργος Σουφλιάς στάθηκε διαχρονικά ένα μαχητής για τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ. Έβαλε πάντα πάνω από οποιαδήποτε προσωπική προτίμηση ή και πικρία, το συμφέρον της χώρας και της παράταξης, κι απ΄όπου κι αν πέρασε άφησε σημαντικό έργο. Όσοι είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του το γνωρίζουμε πολύ καλά και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και δημοσίως».

«Σεβόμαστε και τιμούμε την απόφαση του Γιώργου Σουφλιά. Είναι πολιτικός που, κατά τη μακρά διαδρομή του στο δημόσιο βίο, πρόσφερε πολλά στην Πατρίδα μας, στα δημόσια πράγματα και την παράταξη της ΝΔ» ανέφερε και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Όλη η επιστολή Σουφλιά

Η επιστολή παραίτησης του Γ.Σουφλιά έχει ως εξής:

«H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα.

»Η αποχώρησή μου από την πολιτική ήταν κάτι που αρκετές φορές με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Διάφορες καταστάσεις, διαδικασίες, μέθοδοι στην πολιτική, ήταν αντίθετες με τα πιστεύω μου και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα παραπάνω, μαζί με τα φίλια πυρά, με πίεζαν και πολλές φορές με πλήγωναν. Επέμεινα με την πίστη ότι είμαι χρήσιμος και πιστεύω ότι προσέφερα σημαντικό έργο στον τόπο και στην παράταξη.

»Έφτασα πολύ κοντά στο να λάβω αυτήν την απόφαση της αποχώρησης, λίγο καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θεώρησα όμως -όπως το θεώρησε και η ηγεσία του κόμματος- ότι θα ήταν χρήσιμο για την παράταξη να είμαι υποψήφιος και αυτήν τη φορά.

»Δεν προτίθεμαι να ορκιστώ βουλευτής. Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Νέας Δημοκρατίας είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής.

»Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Πιστεύω, όμως, ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του χθες το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και το κόμμα μας.

»Σε ό,τι με αφορά στο θέμα των εκλογών -όπως έχω δηλώσει δημόσια- όταν μου ζητήθηκε η γνώμη τάχθηκα υπέρ των εκλογών, όπως τάχθηκαν και άλλα κορυφαία στελέχη. Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό.

»Γι' αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών, αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη.

»Πιστεύω, επίσης, ότι η επιλογή να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία υποστήριζα σταθερά, αποτελεί σοβαρή κληρονομιά για την παράταξη αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.

»Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την άποψη όσων πιστεύαμε ότι έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ομολογώ ότι απρέπειες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν τις περίμενα, αλλά δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Πολιτεύτηκα 35 χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης. Άλλωστε, αν ενδιαφερόμουν για διάφορα αξιώματα και, κυρίως, αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά.

»Ολοκληρώνοντας αυτήν την πολιτική διαδρομή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Τους χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς και τον Τζανή Τζανετάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, που ως Πρωθυπουργοί μου ανέθεσαν σημαντικά Υπουργεία. Εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μου σε κάθε Υπουργείο, αλλά και για τα δύο Κυβερνητικά Προγράμματα, του 1989 και του 2004.

»Τα τελευταία 5,5 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό έργο στο Περιβάλλον και τις Υποδομές. Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε ότι αφήνουμε μία σημαντική κληρονομιά, που κάνει πραγματικά καλύτερη τη ζωή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

»Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική μου διαδρομή γεύτηκα, όπως όλοι, πικρίες, αλλά οφείλω να τονίσω ότι γεύτηκα και την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Αποχωρώ με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως με αναλλοίωτα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου.

»Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον τόπο. Πιστεύω ότι η παράταξή μας θα βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο της. Η προσωπική μου πολιτική διαδρομή ολοκληρώθηκε εδώ. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους μου έδωσαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αυτά τα 35 χρόνια».

Οι σταυροί των υποψηφίων της Μεσσηνίας

Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Μεσσηνίας (498/ 498) τα οριστικά αποτελέσματα στους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι είναι:......


ΠΑ.ΣΟ.Κ.

1 ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ.................... 22.219 (Εκλέγεται)

2 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (NAN)............... 19.471 (Εκλέγεται)

3 ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του ΓΕΩΡΓ.................... 12.866 (Εκλέγεται)

4 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΤ................. 12.392

5 ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΑΘΑΝ................. 8.034

6 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.................. 5.085

7 ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΙΩΑΝΝ.................. 1.136


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1 ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝ ....................30.579 (Εκλέγεται)

2 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜ ....................21.980 (Εκλέγεται)

3 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘ ....................14.269

4 ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ...............12.021

5 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜ .....................2.161

6 ΠΛΕΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΠΑΝΑΓ ........................1.917

7 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓ ..................1.043

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 6ης Οκτωβρίου 2009

Ele6.jpg (687 KB) 8arr06.jpg (259 KB)