Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 15 Ιουνίου

Μία ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας τον δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ, .........

με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλλει στο να μπορέσουν οι παρατηρητές να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μία ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την Ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η Βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου του 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.

zougla.gr

Το διάγγελμα Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο. + [ VIDEO ]

Στο Υπουργικό Συμβούλιο χθες πήραμε ομόφωνη απόφαση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Πρώτη φορά έχουμε ένα συστηματικό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την οικονομική μας πολιτική.
Και σε αυτό το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί το σχέδιο μας στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αλλαγές.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για .........

το μέλλον μας.
Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας.
Έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους.
Και περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού.
Στο πολιτικό σύστημα, στην παιδεία, στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Για να χτίσουμε ένα κράτος λειτουργικό.
Στο σύστημα πρόνοιας, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, τους πιο αδύναμους, τους άνεργους.
Στην Ανάπτυξη, για την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.
Την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της πατρίδας μας.
Γι’ αυτό και καλώ και πάλι όλους, και μέχρι την ψηφοφορία, αλλά και μετά - κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού - να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους.
Κάθε δίκαιη πρόταση που θα κατανέμει ακόμα καλύτερα τα βάρη αυτής της κρίσης ή τους όποιους καρπούς της ανάπτυξης:
- υπέρ των ασθενέστερων
- και ναι με μεγαλύτερες υποχρεώσεις στους έχοντες.
Κάθε έξυπνη πρόταση που θα δώσει γρήγορη ώθηση στην επένδυση και την ανάπτυξη.
Κάθε αποτελεσματική πρόταση που αξιοποιεί ακόμα καλύτερα τον πλούτο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους.
Αρκεί οι προτάσεις αυτές να είναι εφικτές, να μας οδηγούν στον στόχο του νοικοκυρέματος της οικονομίας και του κράτους μέσα στο πλαίσιο των διεθνών μας υποχρεώσεων.
Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε.
Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις.
Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας.
Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης.
Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας.
Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις.
Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις.
Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους.
Όταν ξέρουμε ότι, το σημερινό κράτος έχει λυγίσει και θέλει δουλειά και νοικοκύρεμα πολύ, για να σταθεί στο ύψος των αναγκών.
Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες.
Δουλεύοντας μαζί.
Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή.
Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει.
Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας.
Ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν.
Σοβαροί με την προσπάθεια μας, για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, δίχως επιτηρήσεις, δίχως δανεικά.
Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης.
Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή.
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας:
Είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση όπως και τον Μάρτιο όπου πετύχαμε την επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις.
Μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύσκολη, σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος του Ιουνίου, εγώ θα κάνω όπως πάντα το καθήκον μου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, η θέση μας θα είναι ακόμα ισχυρότερη.
Θα αποτελούσε εγγύηση και για τους εταίρους μας.
Εγγύηση να επενδύσουν στην χώρα μας, να βάλουν πλάτη έως ότου νοικοκυρέψουμε το δικό μας σπίτι.
Ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες, την αγωνία, που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια.
Την ανησυχία και ανασφάλεια.
Ξέρω επίσης ότι, είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση.
Να την κάνουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγές σοβαρές στην χώρα μας.
Και δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στην μέση της διαδρομής.
Θα βγούμε από την κρίση και θα βγούμε πιο γρήγορα και θα μπούμε στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικά όσο δουλεύουμε μαζί, όλοι οι Έλληνες.
Γιατί ξέρω καλά πως μαζί μπορούμε και να τα καταφέρουμε.
Για το καλό της Ελλάδας. Για να εγγυηθούμε το αύριο των παιδιών μας.
Σας ευχαριστώ.



Τα γενέθλια του Γ.Παπανδρέου ανήμερα του … Αγίου Μνημονίου!!!

Σε λίγες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμπληρώσει τα 59 του χρόνια. Τα γενέθλιά του είναι στις 16 Ιουνίου και η μοίρα έπαιξε ένα παράξενο και απίστευτο παιχνίδι στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς την ημέρα εκείνη η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Τύχωνος και....Μνημονίου.

Όσο και αν ακούγεται σαν πικρόχολο .......

αστείο, την ημέρα των γενεθλίων του Γιώργου Παπανδρέου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Μνημονίου!

Ο Άγιος Μνημόνιος ήταν Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ενώ λεπτομέρειες για αυτόν δεν είναι γνωστές, καθώς μια αναφορά γίνεται μόνο από τον Άγιο Τύχωνα, διάδοχό του στην επισκοπή και συνεορτάζοντα την ίδια ημέρα.

Εμείς να ευχηθούμε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους υπόλοιπους 'Ελληνες τα φετινά του γενέθλια να είναι τα τελευταία που θα γιορτάσει υπό μνημονιακό καθεστώς!

Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστούμε την τύχη του συνεορτάζοντος Αγίου Τύχωνος, ο οποίος έχει μείνει στην εκκλησιαστική ιστορία ως ο θαυματουργός Επίσκοπος!

Πρώτο θέμα

Τα φύτρα ευθύνονται για το E.Coli - Αυξήθηκαν στους 31 οι νεκροί

Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ..........

ότι εντόπισαν το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου σε πακέτο με φύτρα φασολιών από το αγρόκτημα οργανικών προϊόντων στην Κάτω Σαξονία, τα προϊόντα του οποίου αποτελούσαν ήδη το αντικείμενο έρευνας.

"Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα φύτρα φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ", ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο.

"Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει την προειδοποίηση που εκδόθηκε κατά της κατανάλωσης φύτρων φασολιών. Επομένως γίνεται όλο και πιο πιθανό τα φύτρα φασολιών να αποτελούν την πηγή των μολύνσεων από E.coli", δήλωσε ο Γιοχάνες Ρέμελ, υπουργός αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, "οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει φύτρα έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αιμορραγικές διάρροιες και άλλα συμπτώματα της μόλυνσης από το βακτήριο Eceh από όσους δεν έχουν καταναλώσει", είπε ο Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Υπήρξαν πολλές αναλύσεις στις καλλιέργειες και στα προϊόντα μίας μονάδας στη βόρεια Γερμανία, οι οποίες δεν απέδειξαν αδιάσειστα την παρουσία του βακτηρίου, αλλά "η σειρά των ενδείξεων είναι τόσο σοβαρή" που μπορούμε πλέον να ταυτοποιήσουμε την πηγή της μόλυνσης, εξήγησαν οι αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών της Γερμανίας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου έλαβαν μέρος το RKI, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταναλωτών και τη Διατροφική Ασφάλεια και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εκτίμησης Κινδύνου.

Ανακοίνωσαν επισήμως την άρση του συναγερμού επί της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

"Τα τρία ινστιτούτα μας συμφωνούν ως προς το ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος διατήρησης αυτών των συστάσεων" για την αποφυγή της κατανάλωσης αυτών των αγροτικών προϊόντων, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Επίσης φαίνεται ότι "η πηγή της μόλυνσης δεν είναι πλέον ενεργή" και "ο αριθμός των νέων ασθενών μειώνεται", σύμφωνα με τους γερμανούς αξιωματούχους του υγειονομικού τομέα.

"Δεν υπάρχει άλλη σοβαρή εκδοχή από τα φύτρα", εξήγησε ο Ράινχαρντ Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αν οι αρχές είναι 100% βέβαιες ότι δεν υπάρχει άλλη πηγή μόλυνσης πέραν των φύτρων.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε επισήμως την άρση του συναγερμού επί της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

Ακόμη μια γυναίκα, μια 75χρονη από την Κάτω Σαξονία, έχασε στο μεταξύ της ζωή της εξαιτίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 31, εκ των οποίων οι 30 στη Γερμανία και ένας στη Σουηδία.

Newsit

Πόσο και πότε μειώνονται τα διόδια

Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Μεταφορών με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης.

Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Θετική είναι και η στάση των .........

τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, η τελική συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα και όποιοι "βλέπουν με καλό μάτι" την επίτευξη της συμφωνίας και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος, που είναι το μεγαλύτερο αυτή την εποχή στη χώρα μας, ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού, περί τα τέλη του καλοκαιριού θα εφαρμοσθεί και η μείωση των διοδίων, που προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας, κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα.

Ενδεχομένως η μείωση των διοδίων να ξεκινήσει και νωρίτερα εφόσον υπογραφεί η συμφωνία.

Οι κ.κ. Ρέππας και Μαγκριώτης υπογράμμισαν ότι απ ' όλη αυτήν τη διαδικασία ''μπήκε φρένο'' στις μεγάλες αυξήσεις διοδίων που οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν να επιβληθούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρέππας, η τελική συμφωνία θα ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τεχνικές λύσεις, προβλήματα με τις προσφυγές.

Είναι επίσης εξίσου αισιόδοξο, πρόσθεσε, ότι και οι τράπεζες που συμμετέχουν στις συνομιλίες θα επιβεβαιώσουν και εμπράκτως την θέση τους με την καταβολή των δανείων, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα έργα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού του Δημοσίου που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο θα συσταθεί, ενώ ήδη έχει υπάρξει ανακοίνωση για την πρόσληψη συμβούλων.

Real.gr

«Αγανάκτησε» και ο Κοκός!!!!!!!!!!!

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» δηλώνει ότι βρίσκεται ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος! Σε δήλωση του ο τέως Βασιλιάς μεταφέρει το μήνυμα του προς τους «Αγανακτισμένους» σημειώνοντας: «Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε.

Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, ........

δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος δήλωσε: «Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των ‘Αγανακτισμένων’.

Έχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η 'σιωπηρή πλειοψηφία' του Λαού την θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας.

Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο Λαός στην Αγανάκτηση.

Είναι γνωστό ότι ο κόσμος είχε αρχικά αποδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής προσαρμογής.

Η μετάβαση από την υπομονή στην αγανάκτηση και δη στην έκταση που εκδηλώνεται, είναι μεγάλο βήμα.

Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά.

Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αναρωτηθεί 'ποιο θα είναι, ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα’; Τα πλήθη δεν θα μείνουν στις πλατείες για πάντα. Θα πάψουν άραγε να είναι αγανακτισμένοι όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Όσοι από την 'σιωπηρή πλειοψηφία' δεν συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, δεν είναι και οι ίδιοι αγανακτισμένοι; Οι εκδηλώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το μήνυμά τους όμως δεν θα ξεχαστεί γιατί και η σιωπή τους ακόμα, θα είναι ηχηρή.

Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».

Real.gr

Επανέρχεται το θέμα του φθηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες

Το θέμα της δυνατότητας προμήθειας ειδικού φθηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες, ετέθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος και είχε παλαιότερα συζητήσει το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης, ζήτησε ..........

να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, καθώς όπως είπε, οι τιμές στις οποίες διατίθενται "διαλύουν αγρότες και κτηνοτρόφους". "Η αγροτική οικονομία", είπε χαρακτηριστικά, "είναι η μόνη παραγωγική δύναμη που έχουμε σήμερα".

Ο υπουργός τόνισε ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε πολιτική κρίση και κοινωνική έκρηξη και γι αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μη γίνει και έκρηξη διακυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα δομικών αλλαγών, αλλά και σε θέματα ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι πρέπει να προβάλλεται και το κοινωνικό και θεσμικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υποστήριξε ότι καλό θα είναι να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να είναι ένα διαπραγματευτικό ατού στα χέρια του πρωθυπουργού.

10 δισ. ευρώ θα «έμπαιναν» στην Ελλάδα, αν υποκαθιστούσαμε το 20% των εισαγόμενων προϊόντων με ελληνικά

Στροφή στα ελληνικά προϊόντα, όχι για εθνικιστικούς λόγους ή χάριν προστατευτισμού, αλλά ως απόλυτη αναγκαιότητα για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα, πρότεινε απόψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.
«Αν υποκαταστήσουμε το 20% των .........

εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, τότε θα πέφτουν κάθε χρόνο στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ», είπε, επικαλούμενος και σχετικές εκτιμήσεις του καθηγητή Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δρος Μ. Γκλεζάκου.

Από το βήμα της 36ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ, ο κ. Λακασάς υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι «δεν υπάρχει ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει το δόγμα "παράγω και εξάγω", αφού, σήμερα, ακόμη και οι πλέον εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας είναι καθαρά εισαγωγικοί. «Ο ανταγωνισμός από τις ξένες αγορές εκτόπισε την ελληνική παραγωγή και στο εξωτερικό η ελληνική παραγωγή δεν είχε τη δυναμική να αναπτυχθεί και να κατακτήσει μερίδιο αγοράς», είπε. Κάλεσε, τέλος, τα δύο μεγάλα κόμματα να καταρτίσουν κοινή λίστα στρατηγικών στόχων για την έξοδο από την κρίση.

Περίπου 1.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» μέχρι τις 14/6, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Φούρλας. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης κεφαλαίων κίνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον εξαγωγέα βήμα προς βήμα, μέσα από εργαλεία όπως: το Ταμείο Εξωστρέφειας, η πλατφόρμα ψηφιακής πληροφόρησης των εξαγωγέων (www.trade.gov.gr), η δυνατότητα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των εξαγωγών μέσω του «Single Window» και οι δράσεις βελτίωσης της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων.

«Η ΝΔ είναι έτοιμη για στοχευμένη συναίνεση»

Σε μακροχρόνιο παγετώνα έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς η ύφεση βάθυνε και η ανεργία διογκώθηκε, ενώ το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2011 γυρίζει την Ελλάδα χρόνια πίσω, όντας ίσο με εκείνο του τρίτου τριμήνου του 2005. Αυτά υποστήριξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται για το 2011 πολλαπλασιάζονται και είναι ήδη υπερδιπλάσια σε σχέση με όσα προέβλεπε το μνημόνιο. Συμπλήρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση, αλλά μόνο στοχευμένα, σε ό,τι θεωρεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. «Δεν πρόκειται, όμως, να παράσχουμε συναίνεση σε ό,τι θεωρούμε ότι είναι αποδεδειγμένα σφάλμα», είπε και υπενθύμισε τα επτά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που προτείνει η ΝΔ.

Κατά τη διαδικασία απάντησης ερωτήσεων από πλευράς του κ. Σταϊκούρα, επικράτησε για λίγα λεπτά ένταση στην αίθουσα, όταν μέλος του ακροατηρίου, το οποίο χειροκροτήθηκε, φώναξε ότι δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, οι πολιτικοί να λένε ζήτω η ΝΔ ή κάτω το ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό δείχνει ότι βρίσκονται ακόμη στο 2003. «Ιστορικά πρωτοφανής ευκαιρία» Σε «ιστορικά πρωτοφανή ευκαιρία» μπορεί να μετατρέψει την οικονομική κρίση η Ελλάδα, χαράσσοντας επιτέλους ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο για τις εξαγωγές και την επιχειρηματικότητα, ώστε η χώρα να πάψει να λειτουργεί σαν «υπερδανεισμένη επιχείρηση με προσωπικό σε λευκή απεργία και μηχανές σε αδράνεια». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εταιρίας Pharmathen, Βασίλης Κάτσος.

«Στο σημείο που βρίσκεται η Ελλάδα δεν υπάρχουν διλλήματα. Δεν δέχομαι συζητήσεις που εκτυλίσσονται σήμερα για το τι είναι προτιμότερο, χρεοκοπία, αναδιάρθρωση, επιστροφή στη δραχμή κτλ. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να βγούμε μπροστά και να αντιστρέψουμε το κλίμα», υπογράμμισε ο CEO της Pharmathen, η οποία εξάγει φάρμακα και ελληνική τεχνογνωσία σε 85 χώρες. Κατά τον κ. Κάτσο, η Ελλάδα πρέπει «να κινηθεί γρήγορα και συντονισμένα, ώστε να καταρτιστεί μια εθνική στρατηγική εξωστρέφειας, με σημαντικότατες επενδύσεις στην καινοτομία και τη διαφορετικότητα». Επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία από την ανάπτυξη της Pharmaten, σημείωσε ότι για την απόσβεση οποιαδήποτε επένδυσης δεν επαρκεί η ελληνική αγορά. «Πρέπει οι επενδύσεις μας να βασίζονται σε μια διευρυμένη αγορά», κατέληξε.

Απορρίπτεται ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις

Όπως είναι γνωστό το ΥΠΑΑΤ έθεσε σε διαβούλευση το Σχέδιο νόμου, «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους».

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την αναλυτική .........

γνωμοδότηση που υπέβαλε ο Καθηγητής κ. Ν. Αλιβιζάτος στην ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία τίθεται σήμερα στη δημοσιότητα, το νομοσχέδιο κρίνεται αντισυνταγματικό, αφού η απάντηση και στα τρία διατυπωμένα ερωτήματα είναι σαφής και κατηγορηματική.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ, με έγγραφες και προφορικές παρατηρήσεις της, επεσήμανε προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι σχεδόν το σύνολο των διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων ευρίσκοντο εκτός συνταγματικής νομιμότητας.

Για την εδραίωση των απόψεών της ζήτησε από τον έγκριτο Συνταγματολόγο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο την παροχή της γνώμης του επί των παρακάτω ερωτημάτων :

1. Είναι νόμιμη – και αν ναι, υπό ποίους ειδικότερους όρους – η προβλεπόμενη κατάργηση ή αναγκαστική συγχώνευση στις νέου τύπου Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις (ΣΑΟ) του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου των υφιστάμενων (α) Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, (β) των συνεταιριστικών εταιριών, (γ) των Κοινοπραξιών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και (δ) των Κεντρικών Συνεταιριστικών Ενώσεων;

2. Οι προβλεπόμενες από το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου «Βασικές αρχές λειτουργίας και αξιολόγησης» των αγροτικών συνεταιρισμών από το κράτος, συνιστούν θεμιτά κριτήρια για την άσκηση της επ’ αυτών συνταγματικά προβλεπόμενης κρατικής εποπτείας;

3. Είναι νόμιμη η επιχειρούμενη με το άρθρο 8 του σχεδίου νόμου μεταβολή του τρόπου ανάδειξης της διοίκησης της ερωτώσης, μέσω ενός νέου οργάνου, του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αντιπροσώπων, που ιδρύεται γι’ αυτόν τον σκοπό; Και τούτο, υπό τον επί πλέον όρο ότι εκλόγιμοι θα είναι μόνον πρόσωπα εγγεγραμμένα ως «επαγγελματίες αγρότες» στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3874/2010.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική γνωμοδότηση που υπέβαλε ο Καθηγητής κ. Ν. Αλιβιζάτος στην ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία τίθεται σήμερα στη δημοσιότητα, η απάντηση και στα τρία διατυπωμένα ερωτήματα είναι σαφής και κατηγορηματική.

Ειδικότερα, τονίζονται συμπερασματικά τα εξής:

α) Η αναγκαστική συγχώνευση που επιχειρείται στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου είναι συνταγματικά αθέμιτη μια και ο νομοθέτης δεν έχει μεριμνήσει ώστε να κατοχυρωθούν τα κεκτημμένα περιουσιακά δικαιώματα τόσο των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων, όσο και των μελών τους, γεγονός που συνιστά προσβολή, μη ανεκτή συνταγματικά, των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

β) Τονίζεται επίσης ότι οι 4 από τις 7 αρχές που θέτει το σχετικό άρθρο του σχεδίου νόμου για την άσκηση της κρατικής εποπτείας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς είναι τόσο ρευστά και αόριστα διατυπωμένες, ώστε να μετατρέπουν την κρατική εποπτεία στους αγροτικούς συνεταιρισμούς από έλεγχο νομιμότητας σε έλεγχο σκοπιμότητας, κατά παράβαση της αρχής της αυτοδιοίκησης και του δικαιώματος αυτοκαθορισμού των αγροτικών συνεταιρισμών.

γ) Η επιχειρούμενη αντικατάσταση των σημερινών μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ από πρωτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις και η μεταβολή του τρόπου ανάδειξης της διοίκησής της με την ίδρυση προς τούτο νέου οργάνου – του Πανελληνίου Συνεδρίου Αντιπροσώπων – προσκρούει ευθέως στην αρχή της αυτοδιοίκησης και στο δικαίωμα αυτοκαθορισμού της ΠΑΣΕΓΕΣ. Πολύ περισσότερο μάλιστα που η ανάδειξη του νέου αυτού οργάνου ανατίθεται σε φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη της.

δ) Η ανάθεση τέλος από το σχέδιο νόμου κατ’ αποκλειστικότητα στο κράτος της τήρησης του Μητρώου των «επαγγελματιών αγροτών» είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη, γιατί εξαρτά από την επίνευση μιας κρατικής αρχής τη σύνθεση των οργάνων διοίκησης αυτοδιοικούμενων οργανισμών, κατά παράβαση της αρχής της αυτοδιοίκησης των αγροτικών συνεταιρισμών και του δικαιώματός τους να αναδεικνύουν τη διοίκησή τους.

Για το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης πατήστε εδώ (σε μορφή Word)

Χωρίς καντίνα φέτος το Στόμιο Φιλιατρών;

Βόμβα μεγατόνων έσκασε πριν από λίγες μέρες στο Δήμο Τριφυλίας, όταν έφτασε έγγραφο της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται» η εγκατάσταση και λειτουργία καντίνας στο Στόμιο Φιλιατρών, στη μοναδική και γραφική παραλία των Φιλιατρών, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών για να απολαύσουν την καθαρή ακτή και τη θάλασσα.

Το θέμα αυτό αναμένεται να .......

προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή, αφού χωρίς την καντίνα, ουσιαστικά, η παραλία είναι «άδεια»…

Μάλιστα, καντίνα στο Στόμιο λειτουργεί κάθε καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας τους λουόμενους και προσφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της περιοχής.

Η.Γ. Στήλη Αδιακρίτως στο θάρρος

Οι εκδηλώσεις στο διήμερο λήξης της γιορτής Καρπουζιού

Οι τελικές εκδηλώσεις της γιορτής καρπουζιού Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου στον Αγρίλη Τριφυλίας.

Στις εκδηλώσεις αυτές, οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες δροσερό καρπούζι. Οι σύλλογοι γυναικών της περιοχής συμμετέχουν με ευφάνταστες γλυκές και αλμυρές γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα εκθεσιακά περίπτερα και θα γνωρίσουν τοπικά αγροτικά προϊόντα αλλά και είδη λαϊκής τέχνης.
Για όσους είναι αγρότες θα υπάρχουν .........

περίπτερα από εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για να τους ενημερώσουν για νέα προϊόντα. Ακόμα για πρώτη φορά φέτος θα επιχειρηθεί μια σύνδεση της γιορτής με την τέχνη. Έτσι μπροστά στο κοινό ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος και σπουδαστές της Σχολής Βακαλό θα δημιουργήσουν υπέροχα γλυπτά από καρπούζι.

Παράλληλα θα έχει στηθεί ένα υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας όπου μικροί και μεγάλοι θα ζωγραφίσουν κάτω από τις οδηγίες του ζωγράφου Νίκου Ζαχαρίου. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στη γλυπτική και τη ζωγραφική λαμβάνοντας μέρος στο εργαστήρι αυτό. Συγχρόνως θα υπάρχει και έκθεση με έργα ζωγραφικής των μαθητών των σχολείων της Τριφυλίας.

Στη γιορτή θα πάρει μέρος και η οικολογική οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ που θα προσπαθήσει μέσα από το παιχνίδι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος. Η κορυφαία εκδήλωση του διημέρου θα είναι η συναυλία του τραγουδοποιού Λουδοβίκου των Ανωγείων ο οποίος θα τραγουδήσει για όσους βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ.

Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η εταιρία Syngenta, τα καταστήματα ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης, Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ΜΥΛΟΣ Δημητρακόπουλος Γιάννης - και Αφοί Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Agrenda και ο agrotypos.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε!!!!

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Χωρίς συνταγολόγια του ΙΚΑ στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Χωρίς συνταγολόγια του ΙΚΑ έχει μείνει το Κ.Υ. Γαργαλιάνων εξ αιτίας της μη έγκαιρου εφοδιασμού του από το ΙΚΑ Κυπαρισσίας.
Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να γράψουν τα φάρμακα τους, οι φαρμακοποιοί από την άλλη δεν μπορούν να χορηγήσουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους και υπάρχει κίνδυνος οι ασθενείς να μην πάρουν όπως πρέπει την φαρμακευτική τους αγωγή.

Από την άλλη είναι η έλλειψη ελεγκτή ............

ιατρού του ΙΚΑ και πολλοί ασφαλισμένοι για μια απλή θεώρηση να ταλαιπωρούνται κάνοντας 60 χιλιόμετρα μέχρι την Κυπαρισσία (30 πήγαινε και 30 επιστροφή) με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα βενζίνης κινδύνου στον δρόμο κλπ κλπ προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Γαργαλιάνων Τάκης Κατσίβελας λέει ότι είναι υποχρέωση του ΙΚΑ να εφοδιάζει με συνταγολόγια το Κέντρο Υγείας. Κάτι το οποίο δεν κάνει και ζητά απο εμάς να στείλουμε γιατρό να τα παραλάβει.
Ο,τι τροφοδοσία είχαμε με βιβλιάρια από το ΙΚΑ μάς τα έστελναν είτε με κούριερ είτε με έναν άνθρωπο του ΙΚΑ.
Την τελευταία εβδομάδα όμως δεν έχουν στείλει τίποτα και υπάρχει πρόβλημα με την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
Και καταλήγει ο κ. Κατσίβελας ότι από την αρχή της χρονιάς η τροφοδοσία από το ΙΚΑ είναι ελλιπέστατη.

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΟΥ…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ BEST TV

Το σημερινό δημοσίευμα της «Φωνής», απάντηση στο χθεσινό κατάπτυστο! Παραλήρημα της «Ελευθερίας» και στον κομπλεξικό και κουκουλοφόρο εκδότη της Ντίνο Πλεμμένο.

Από τα «μυστικά κονδύλια»στο «επίσημο χαφιεδιλίκι» και από «οσφυοκάμπτης» πάσης φύσεως εξουσίας απόμαχος… γκρίζος λύκος!

ΕΠΕΙΔΗ ποτέ δεν φτύνω τον εαυτό μου .........

στον καθρέφτη, όπως κάνει συχνά-πυκνά ο εκδότης της… διπλανής εφημερίδας, δεν πρόκειται να «βγάλω» τους πλαστούς λογαριασμούς με τα υποδεκάμετρα της φτήνιας και της μιζέριας του, ούτε να προσφύγω στις γνωστές τακτικές των χαφιέδων, από τους οποίους αν κατεβάσεις την κουκούλα και τη μάσκα της υποκρισίας παρουσιάζεται γυμνή η αλήθεια για πρόσωπα και πράγματα της ενημέρωσης στον τόπο μας. Για όλα αυτά τα «λιονταράκια», τους «λαγούς» και τους «γκρίζους λύκους» που επιθυμούν να επιζήσουν και να «νοικοκυρευτούν» πάνω στα ερείπια και τις καταστροφές που θα προκαλέσουν στους άλλους.

Ποιος χρωστάει και σε ποιον δεν έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση και ουδόλως ενδιαφέρουν τον κόσμο τα… τεφτέρια του «εμποράκου» της τοπικής επικοινωνίας!

Η δημοσιογραφία είναι διαρκής αγώνας για τον τόπο και ανυπόκριτη στήριξη των πολιτών στην καθημερινή τους μάχη με τη γραφειοκρατία της εξουσίας και τις παραλυτικές καταστάσεις της δημόσιας διοίκησης. Η ανταποδοτική στήριξη συμφερόντων συνιστά διαπλοκή, ενώ τα διλήμματα και ο εκφοβισμός θεσμικών παραγόντων, συνιστούν ωμό εκβιασμό, προς ίδιον όφελος των αυτοαποκαλούμενων «νοματαίων».

Και εν τέλει οι πολίτες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και τους αγώνες του καθενός, ανεξάρτητα από τις οικονομικές ή όποιες άλλες αναφορές σε πρόσωπα, επιχειρήσεις και καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ.

Ως παλιός πλέον γνωρίζω ό,τι έχει παιχτεί τα τελευταία 25-30 χρόνια και πώς διαμορφώθηκαν οι συσχετισμοί και το σημερινό τοπίο.

Ωστόσο αυτά, παρ’ ότι μπορεί να εξάπτουν την περιέργεια και τη φαντασία πολλών, για να συντηρήσουν το πολιτικοδημοσιογραφικό κουτσομπολιό, δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Υποστηρίζω όμως ότι ουδείς δικαιούται με βάση την οικονομική του επιφάνεια ή την όποια επιχειρηματική του δυναμική να υποβαθμίζει ή να ανταγωνίζεται αθέμιτα τις προσπάθειες των άλλων, έστω και αν αυτοί κινούνται στο χώρο του ρομαντισμού ή του περιθωρίου, όπως αυτά τα εννοούν οι «νοικοκυραίοι», στους οποίους αρέσκεται πλέον να κατατάσσει τον εαυτό του ο εκδότης της «Ελευθερίας», ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει διαβεί το Ρουβίκωνα! Ωστόσο οι κοινωνίες και οι πολίτες ποτέ δεν είχαν και δεν έχουν να περιμένουν κάτι από τη μούχλα και τα συμφέροντα των βολεμένων του συστήματος.

Αντί λοιπόν για το άγονο κονταροχτύπημα στη δημόσια αρένα προς τέρψη όλων εκείνων που αρέσκονται στα «σκληρά θεάματα», καλό θα ήταν ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την κατάντια του χώρου των τοπικών ΜΜΕ και πρωτίστως εκείνος που σέρνει… πρώτος το χορό! Αλλιώς αυτός ο χορός θα είναι ο τελευταίος, κάτι σαν χορός του Ζαλόγγου και αλίμονο στον «πρώτο» γιατί δεν θα δει τους υπόλοιπους να… πέφτουν, κάτι για το οποίο αγωνίζεται σ’ όλη του τη ζωή!

Ολοι γνωρίζουν πως η «Ελευθερία» από τις παρυφές ενίοτε και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πέρασε διαδοχικά απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους για να «προσαράξει» στα ρηχά νερά του σημερινού λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου με «νεοσταλινικές» μεθόδους, ψαρεύοντας σε θολά νερά και «ενοχλώντας» όλους και από λίγο, προσπαθεί να παίζει «ρυθμιστικό ρόλο» στα της τοπικής επικοινωνίας, αλλά και στη διαμόρφωση των συσχετισμών της τοπικής εξουσίας, με τάσεις να τη χειραγωγεί και να την κατευθύνει, ανάλογα με τα συμφέροντα της «παράγκας» του. Όποιοι χαλάνε τη δοσιμετρία στην ποσόστωση προβολής, που ο ίδιος θεωρεί «ιδανική», …πυροβολούνται με αθέμιτους τρόπους και μεθόδους.

Και αν σήμερα αυτός ο ρόλος της εφημερίδας του αμφισβητείται ανοιχτά όσο ποτέ, είναι γιατί ο ίδιος ο εκδότης της προκάλεσε και προκαλεί σκαιότατα, θεσμούς και πρόσωπα στην εναγώνια προσπάθειά του να «γαντζωθεί» στο σύστημα, το οποίο επειδή λειτουργεί σαν κινούμενη άμμος, κινδυνεύει να τον καταπιεί μαζί με την «παράγκα» του!

Τα σημειώνω όλα αυτά γιατί αιχμές για «φίλους» και «υποστηρικτές» πολιτικών προσώπων, τώρα εκπέμπονται ως κατηγορία εναντίον όλων των άλλων. Τη στάση αυτή, όμως, ο ίδιος ο εκδότης της «Ελευθερίας» καθαγίαζε, υπηρέτησε και κατά περίπτωση υπηρετεί, πάνω από δύο δεκαετίες. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί αγνώμων, άφιλος, αχάριστος και επιλήσμων της ουσιαστικής υποστήριξης, σε κρίσιμη μάλιστα χρονική καμπή, όταν σκεφτόταν να… πουλήσει κοπανιστό αέρα και να πάει για δουλειά στη «Σημαία» ή όταν βολόδερνε με δικαστικές περιπέτειες ως ταμίας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, από την οποία εδώ και 11 χρόνια με δικές του παρεμβάσεις, συκοφαντίες και αθλιότητες, αποκλείει εντελώς παράνομα και αντιδεοντολογικά τη «ΦΩΝΗ», στερώντας της έτσι και σημαντικούς διαφημιστικούς πόρους (πού ήσουν νιότη που ’δειχνες…).

Έτσι από τη στήριξη με «μυστικά κονδύλια» και «παροχή εγγυήσεων» διά πολιτικής επιρροής, πέρασε στους… νοματαίους και έκτοτε εξασκείται με επιτυχία στο «χαφιεδιλίκι» των άλλων, με στόχο την υπονόμευση και τη συκοφαντία, αλλά και στον εκβιασμό των πάντων για να έχει ο ίδιος προνομιακή μεταχείριση με αποκλεισμούς των υπολοίπων του χώρου. Με ευκαιριακές συμμαχίες στο χώρο των ΜΜΕ προσπαθούσε να στρέψει τα εκάστοτε «υποχείριά» του εναντίον όποιων άλλων δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, με απίστευτες μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις, διακινώντας κατάπτυστες συκοφαντίες (για τις οποίες τον χαρίσαμε προ ετών…), για να καταλήξει τελικά στη μοναξιά και ν’ αρχίσει πάλι να τον κατατρύχει το υπαρξιακό του σύνδρομο, το οποίο, όπως αποδεικνύεται στην έξαρσή του, τον σπρώχνει στο… λάκκο με τα φίδια!!!

Βλέπει παντού εχθρούς, υπονοώντας ως τέτοιους όλους όσοι δεν πειθαρχούν στα ανόητα σχέδιά του ή δεν υποκύπτουν στα βλακώδη εκβιαστικά του διλήμματα.

Ξαφνικά λοιπόν, από οσφυοκάμπτης σε κάθε μορφή εξουσίας, όταν δεν μπορεί να τη χειραγωγήσει πολιτικά ή οικονομικά, μετατρέπεται σε «γκρίζο λύκο» και επιτίθεται ύπουλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ενώ όταν φτάνει η ώρα της κρίσεως έχει τις δηλώσεις συγγνώμης στο τσεπάκι, χρησιμοποιώντας «πολιτικές γνωριμίες» για να γλυτώσει τις συνέπειες της Δικαιοσύνης. Να θυμίσουμε την καταδίκη, παρά την ταπείνωσή του, από το μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης Σωτήριο, που τον σημάδεψε ανεπανόρθωτα, τις δηλώσεις συγγνώμης και μετανοίας στον Τάκη Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, τον Παναγή Κουμάντο, τα παιδιά του αείμνηστου Βασίλη Σκούρα, τον γιατρό Καραμπάτσο, τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τους πρώην δημάρχους Σταύρο Μπένο, Χρήστο Μαλαπάνη και Γιώργο Κουτσούλη, τον πρ. νομάρχη Δημήτρη Δράκο, τον πρ. βουλευτή Γιάννη Γιαννακόπουλο και άλλους ων ουκ έστιν αριθμός.

Περιοριζόμαστε μόνο στους παραπάνω, από τους οποίους πολλοί έδωσαν τόπο στην οργή ή πείστηκαν με «πολιτικούς όρους» να μην μπλέξουν σε ατέρμονες δικαστικές περιπέτειες δίνοντας πολιτική υπόσταση στις αθλιότητες και τις προσωπικές εμπάθειες του εκδότη της «Ελευθερίας».

Για να μη μακρηγορούμε: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον εκδότη της «Ελευθερίας» στον ολισθηρό κατήφορο της υποδεκάμετρης φτήνιας του, απλά τους αριθμούς και τα στοιχεία που παρουσίασε χθες σε ό,τι μας αφορά τους αμφισβητούμε πλήρως και υποστηρίζουμε ότι η «Ελευθερία» ήταν και είναι η μεγάλη ευνοημένη της κρατικής διαφήμισης, υπό όλες τις μορφές της. Και τον ρωτάμε:

● Γιατί δεν παρουσιάζει στοιχεία έγκυρα από τα οποία προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έπαιρνε τα διπλά σχεδόν απ’ ό,τι όλοι οι άλλοι μαζί;

● Γιατί δεν απαντά τίνι τρόπω πήρε τις δανειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις σε επιχορηγούμενα προγράμματα;

● Γιατί σιωπά για τις επισκέψεις όλων των κατά καιρούς επενδυτών και «διαπλεκομένων» στα γραφεία ή και στον… πάγκο του;

Αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί ισχυρότερη «δόση φαρμάκου» για τη θεραπεία της αμετροέπειας και του παραληρήματός του, εδώ είμαστε και με στοιχεία να συζητήσουμε «τα έργα και τις ημέρες» του από το 1981 και μετά. Αν νομίζει ο εκδότης της «Ελευθερίας» ότι με το συστηματικό «χαφιεδιλίκι» θα διασωθεί στην απομαχία του, τσαμπουκαλευόμενος κατά πάντων και απειλώντας ανοιχτά, τον πληροφορούμε ότι, αν δεν μπορούν να σώσουν, όσους κατηγορεί, όλοι αυτοί που επικαλείται ανερυθρίαστα, αυτόν δεν τον σώζει ούτε το… ποτάμι της Καλλιρρόης! Για να μην ξαναθυμηθούμε τον… Βέλιουρα, που παρ’ ότι τώρα είναι ξεροπόταμο, του ταιριάζει καλύτερα αφού εκεί αναπολεί τις παιδικές του τρέλες!!!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ. 1: Επειδή ο λόγος σου για «Το σύστημα «ΤσαΜπέ» χρήζει και… (ψυχ)αναλυτικής μεθόδου, δεν «δικαιούσαι διά να ομιλείς» περί αυτού εσύ, που εδώ και δεκαετίες είχες αναγάγει σε επιστήμη το σύστημα «πλυντήριο» με ή χωρίς τη συνδρομή λογιστή, με την εκμετάλλευση γνωστών και αγνώστων, φίλων και εχθρών. Άλλωστε το σύστημα «ΤσαΜπέ» είναι πιο ανθρώπινο και κοινωνικά συμβατό από εκείνο της «Πλέμπας». Απλά να ξέρεις ότι οι εποχές που σε στηρίζαμε μέχρι και να… ξενοπηδάς το φράχτη, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί! Όσο για το «φάρμακο» που μας συστήνεις, κράτησέ το για τον εαυτό σου, στην εποχή της κρίσης που ζούμε θα σου χρειαστεί και δύσκολα πια θα βρίσκεις «ΤσαΜπέ» εθελοντές, συνοδοιπόρους και δανειστές! Είναι κρίμα όμως, αντί να χαίρεσαι την απομαχία σου να… σπας φαρμακεία για να βρεις τα χάπια σου!!!

Υ.Γ. 2: Επειδή ο λόγος σου και για εργαζόμενους, τι υπονοείς δηλαδή, ότι επειδή έχεις περισσότερους θα πρέπει να υπονομεύεις ξεδιάντροπα αυτούς που έχουν λιγότερους; Μην ξεχνάς τη ρήση ότι «όποιος έχει, χάνει» και ότι αυτός καλείται να αποδείξει πώς και από πού τα έχει. Ξέρεις, το εθελούσιο… στριπτίζ στο οποίο αυθυποβάλλεσαι δεν συναρπάζει γιατί όλοι γνωρίζουν το αποκρουστικό περιεχόμενο, εκτός και ήθελες απλά να αποδείξεις ότι… «ο βασιλιάς είναι γυμνός»! Αλλά και αυτό πλέον όλοι το γνωρίζουν, ανόητε, γι’ αυτό και οι… θεατές αλλάζουν μαγαζί!!!

Υ.Γ. 3: Άσχετο. Κάθε μαφιόζος σ’ όλη του τη ζωή διακατέχεται από το σύνδρομο κάποτε, αν «προκάμει», να φτιάξει τη «βιτρίνα» του μαγαζιού, έστω με κατ’ επίφαση νομιμότητα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα κουκουλώνοντας το παρελθόν και τις αμαρτίες του, να εμφανίζεται ως πρώτος τεθλιμμένος, στις… κηδείες των θυμάτων του, επιδιδόμενος και σε… φιλανθρωπίες εις μνήμην!

BEST TV

Ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικούς - Διάγγελμα Παπανδρέου

Εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδιά» στο κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κος Παπανδρέου προγραμματίζει να απευθύνει την Πρασκευή διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπως αποκαλύπτει το real.gr.

«Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ........

ευθύνες μας. Έχω τονίσει ότι θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς πρόσωπα σε καίριους τομείς αλλά με στόχο και προοπτική». Η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει πλέον ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Νέα συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά ενόψει

Όπως αποκάλυψε το Real.gr το αμέσως επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξει και νέα συνάντηση κορυφής μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή. Το γεγονός αυτό άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν την βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από τη μεριά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων.

«Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους» είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.

Πληροφορίες προβλέπουν ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί στις 28 Ιουνίου, αν και ορισμένες πηγές επιμένουν ότι η ψήφισή του μπορεί να μεταφερθεί στις αρχές Ιουλίου.

Άλλο το δημοψήφισμα και άλλο το Μεσοπρόθεσμο

Τον εκτελεστικό νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρουσίασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο δεν συνδυάζονται με δημοψήφισμα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε ότι αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νόμου που να διέπει τα δημοψηφίσματα προκειμένου να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη «όπου χρειάζεται» και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει με την προετοιμασία του νόμου, προσχέδιο του οποίου θα δοθεί στους υπουργούς, ώστε να συζητηθεί.

Αυτό το γεγονός προϊδεάζει ότι ο πρωθυπουργός επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος την Παρασκευή στην Ώρα του Πρωθυπουργού απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν με απασχολεί ο καταμερισμός της ευθύνης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις των οργάνων που συζητήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Αναζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε όσο πιο δίκαιες λύσεις στον επιμερισμό του βάρους της προσπάθειας μέσα στο δύσκολο πλαίσιο που θέτει η ανάγκη. Μπορεί πολλοί να επιχείρησαν να πανικοβάλλουν τους πολίτες ή να κατέκριναν επειδή η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ο ΚΤΕ κράτησαν ώρες, γιατί δεν έχουν συνηθίσει στον διάλογο και την αναλυτική συζήτηση, σαν οι αποφάσεις αυτού του είδους να είναι εύκολες και να μην πρέπει να προκύπτουν μέσα από την κατάθεση όλων των απόψεων και την εξέταση όλων των επιλογών» είπε ο πρωθυπουργός.

Δίκαιη η αγανάκτηση των πολιτών

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολίτες εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση με όσα έχουν ζήσει 35 χρόνια, και τόνισε ότι θέλουν να δουν κάτι καλύτερο. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους πολίτες και επεξήγηση της κυβερνητικής προσπάθειας μακριά από τον λαϊκισμό, όπως ανέφερε και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Κώστα Σκαναδαλίδη

Tην προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών που έχουν προκύψει από την εξέλιξη του διατροφικού σκανδάλου με το βακτήριο Ε.Cο1i στη Γερμανία ζητά με παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Κώστα Σκανδαλίδη.

Αναλυτικά η επιστολή λέει:

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των παραγωγών κηπευτικών της περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί, από το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε.Cο1i στη Γερμανία.

Πράγματι ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές σε συνδυασμό με την ενοχοποίηση όλων των κηπευτικών και την έντονη φημολογία, έχουν προκαλέσει κάθετη πτώση τόσο της εγχώριας κατανάλωσης όσο και το πάγωμα των εξαγωγών.
Μάλιστα οφείλω να τονίσω ότι η χρονική συγκυρία που εκδηλώθηκε το διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία, συμπίπτει με τη μεγιστοποίηση της παραγωγής κηπευτικών στη Πελοπόννησο, επειδή ευνοείται από τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.
Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς κηπευτικών σε οικονομική καταστροφή, δεδομένου ότι μεγάλες ποσότητες μένουν αδιάθετες ή πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Συνεπώς η εικόνα μιας μεγάλης παραγωγικής ομάδας (κηπευτικών) είναι σοβαρά τραυματισμένη από μια άδικη και απαράδεκτη κατασυκοφάντηση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κηπευτικά που παράγονται στη Πελοπόννησο είναι ασφαλή και υγιεινά, τηρώντας όλους τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας προς προστασία των καταναλωτών.

Σημαντικές επιπτώσεις έχει και η απαγόρευση από τις 4/6/2011 εισαγωγής κηπευτικών στη Ρωσία, παρότι έχει ανακληθεί από την Ε.Ε η προειδοποίηση (η Κομισιόν διατύπωσε επικρίσεις κατά της Γερμανίας, ότι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χωρίς αποδείξεις και επιστημονικά δεδομένα για τα λαχανικά).

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι πρέπει:
1. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί της Πελοποννήσου που υπέστησαν ζημιά. (Ήδη ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε, πρότεινε τη διάθεση 150 εκατομμυρίων ευρώ ( € ), για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών).
2. Να προστατευθεί η καλή φήμη των προϊόντων μας καν να ενημερωθούν οι Έλληνες καταναλωτές με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε από το Υπουργείο σας, για την ασφάλεια των κηπευτικών μας.
3. Είναι απαραίτητο η χώρα μας σε συνεργασία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε, να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τις Ρωσικές αρχές, για την αδικαιολόγητη απαγόρευση εισαγωγής κηπευτικών από την Ε.Ε.

ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ CIA ΜΕΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook…δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.

Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία «The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος).

Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε .........

συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:

«Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA».
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: «400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…»

Vote greece

ΟΑΕΔ: κατάθεση δικαιολογητικών για οικογενειακά επιδόματα

Τη Παρασκευή 10 Ιουνίου αρχίζει η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ για το 2011.

Ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων θα γίνει και η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Αναλυτικότερα, .............

από τις 10 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά.
Στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31/1/2012.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Ο Μεσσηνιακός λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα