Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Νέα λίστα - δελτίο τιμών φαρμάκων. Από αύριο Σάββατο 3/11/2012 η εφαρμογή του

Νέα λίστα τιμών στα φάρμακα απο αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 θα τεθεί σε ισχύ με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στην επίσημη ιστοσελίδα του. Οι τιμές θα είναι μειωμένες με στόχο την εξοικονόμηση 300 περίπου εκ. ευρώ και στα πλαίσια αγορανομικής διάταξης.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ ..........

( Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) με την ομάδα τιμολόγησης του, επεξεργάστηκαν τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί απο τις εταιρείες και διόρθωσαν τρείς φορές συνολικά την εν λόγω λίστα, χωρίς να τις κάνουν όλες δεκτές.

Να θυμήσουμε εδώ ότι είχε παρουσιαστεί πρόβλημα αποθεμάτων στην αγορά, καθώς οι εταιρείες που είχαν κάνει ένσταση δεν τιμολογούσαν τα φάρμακα τους, οι φαρμακαποθήκες δεν τα χορηγούσαν με αποτέλεσμα να έχουν ελλείψεις τα φαρμακεία.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό μείωσης των τιμών σε φάρμακα που μπορεί να προμηθευόμαστε, ενω στον πίνακα μπορεί να δεί κανείς την τιμή χονδρικής, λιανικής καθώς και την νοσοκομειακή.

Δείτε το τελικό αρχείο πατώντας εδω

Messiniaportal.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Τρίπολη - Καλαμάτα

Κλειστό θα είναι την επόμενη εβδομάδα, το τμήμα της σήραγγας Ραψομάτη με κατεύθυνση προς Τρίπολη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησής του.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Καλαμάτα θα διεξάγεται από το άλλο τμήμα της σήραγγας.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από............

τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 09.00 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 16.00.

Ελευθερος ο Σπύρος Καρατζαφέρης

Εξερχόμενος του νοσοκομείου μετά την αποφυλάκισή του δήλωσε ότι:

”είμαι ελεύθερος, τώρα αρχίζει η «προφυλάκιση» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Θα υλοποιήσω την υπόσχεση που έχω δώσει στους ...........

τηλεθεατές και αύριο, Σάββατο, με έκτακτο Εκ- Κεντρικό Δελτίο στο ΑΡΤ TV, στις 8 το βράδυ θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις μέσα από τα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κατόρθωσαν ηλεκτρονικά να συλλέξουν οι anonymous.

Τα χιλιάδες έγγραφα αποδεικνύουν το τι συνέβη από τις κυβερνήσεις και πως οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από σφάλματα, παραλήψεις και πολιτικές προδοσίες ελληνικών κυβερνήσεων”.

24GR

Πέτρος Τατούλης: Δεν θα δεχθούμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας

Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για αρνητική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου σχετικά με τη συμπληρωματική σύμβαση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί την οποιαδήποτε καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας στους πολίτες της Πελοποννήσου.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς, ............

εποπτικούς και ελεγκτικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης ούτως ώστε εντός Νοεμβρίου να γίνει η παράδοση του οδικού άξονα και οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πελοποννήσου να απολαμβάνουν ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η ολοκλήρωση και η ασφαλής παράδοση των δημοσίων έργων στους πολίτες χωρίς καθυστερήσεις για τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι πολίτες».

72%: η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών

64%: Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα που φέρνει η δραστική – 81%: Εμπιστευόμαστε το επώνυμο ελληνικό φάρμακο

Η τρόικα δεν κόπτεται για την Υγεία μας. Θέλει να μας επιβάλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με την δραστική ουσία για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα! Αυτό πιστεύουν περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ............

έρευνα, η οποία πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πριν αποφασίσου αν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας.

Με δυο λόγια, είναι σαφές ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώνυμα γενόσημα που θέλει να μας ταΐζει η τρόικα, θέλουν το γιατρό τους να τους συνταγογραφεί συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο και όχι δραστική ουσία, εμπιστεύονται απόλυτα το ελληνικό φάρμακο και θεωρούν ότι η τρόικα θέλει να θυσιάσει την Υγεία μας για να προωθήσει τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών.

Αυτά ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να απορρίψει το κεφάλαιο του Μνημονίου 3, στο οποίο οι δανειστές μας θέτουν –εκβιαστικά- τη θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης με τη δραστική, ως προϋπόθεση της εκταμίευσης της δόσης!

Αναλυτικά, το 74% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στη χώρα, και μάλιστα το 72% πιστεύει πως το θέμα της υποχρεωτικής συνταγογράφησης φαρμάκων με τη δραστική ουσία τους από τις πιέσεις της Τρόικας αφορά την προώθηση ξένων συμφερόντων!

Όσο για το 64% του πληθυσμού, αισθάνεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση ανωνύμων γενοσήμων, ενώ άλλο ένα 19% δηλώνει πως δεν γνωρίζει, ανεβάζοντας το ποσοστό των ερωτηθέντων που φοβάται τη χρήση ανωνύμων γενοσήμων στο 83%!



Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που έγινε στις 17-21 Οκτωβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.000 ενηλίκων ανδρών και γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τα φάρμακα, μόλις το 11% αντιμετωπίζει θετικά τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, ενώ το 37% θεωρεί ότι δραστική επηρεάζει αρνητικά την περίθαλψη, ενώ άλλο ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Όμως το 64% αισθάνεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση των ανωνύμων γενοσήμων φαρμάκων και άλλο ένα 19% δηλώνει πως δεν γνωρίζει.

Μόνο το 4% (!) των Ελλήνων δεν νιώθει να κινδυνεύει από τα ανώνυμα γενόσημα.

Γι' αυτό, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι γιατροί πρέπει να συνταγογραφούν επώνυμα φάρμακα, ενώ ένα 23% δηλώνει πως δεν γνωρίζει. Μόλις το 21% πιστεύει πως ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφεί δραστική ουσία και να χορηγείται το φθηνότερο φάρμακο. Εντυπωσιακή είναι επίσης, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, αφού το 81% τα εμπιστεύεται πολύ και αρκετά και μόνο το 9% λίγο.



Σε ότι αφορά τον περιορισμό των δαπανών στην υγεία, το 50% των Ελλήνων εκτιμά ότι οδηγεί σε μείωση του όγκου των υπηρεσιών και της ποιότητάς τους, όταν το 36% πιστεύει ότι αφορά τη μείωση σπατάλης, ενώ ένα 14% δεν έχει άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία (το 77%) ή τα δημόσια νοσοκομεία (το 63%). Αντίθετα, ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας δηλώνει το 37% του πληθυσμού για τις ιδιωτικές κλινικές, το 60% του πληθυσμού για τους γιατρούς και το 78% για τους φαρμακοποιούς.

Από την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και μετά, το 59% θεωρεί ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν, το 18% τα βρίσκει... ίδια, ενώ ένα 11% του πληθυσμού θεωρεί πως έγιναν καλύτερα. Άλλο ένα 12% δεν είχε άποψη.



Ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 68% πιστεύει πως τελικά ο ΕΟΠΥΥ δεν πέτυχε καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και χαμηλότερο κόστος, ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών είναι σωστές.

Επίσης ένα 60% του πληθυσμού συμφωνεί με τον συμψηφισμό χρεών με το Δημόσιο ώστε να μπορέσουν να κινηθούν οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

News Bomb

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πεοποννήσου

«Παραμένουμε πιστοί στους σταθερούς άξονες του αναπτυξιακού μοντέλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τους έχουμε θέσει, προτεραιότητα των οποίων αποτελεί η ανάπτυξη του ενεργειακού περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Φόρουμ που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τίτλο «Ενέργεια και Περιβάλλον: Προοπτικές Ανάπτυξης» στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης κατά την τοποθέτησή του..............

έθιξε καίρια ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, σε μια δύσκολη περίοδο. «Όπως πολλές φορές έχω τονίσει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στη χώρα ήταν ο Καλλικράτης και η δημιουργία του θεσμού των Περιφερειών. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και, το κυριότερο, οι παρενέργειά της, το face loss της χώρας, μπορούν να αντιστραφούν μόνο μέσα από τις αιρετές Περιφέρειες» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η κεντρική κυβέρνηση θα ασχολείται για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, την ίδια στιγμή που οι Περιφέρειες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περιφερειακές οικονομίες και να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον. Πέραν τούτου για την ανατροπή του face loss της χώρας η κεντρική κυβέρνηση θα έπρεπε να δαπανήσει τεράστια ποσά για επενδύσεις, τα οποία δεν διαθέτει, σε αντίθεση με τις Περιφέρειες, οι οποίες μπορούν να βγουν επιθετικά στη διεθνή κοινότητα και να το πράξουν με πολύ μικρότερο κόστος.
Την Ευρώπη των Περιφερειών έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ως το εξαιρετικά κρίσιμο στοιχείο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μοντέλο που θα έπρεπε να υιοθετηθεί και για τη χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στις Περιφέρειες να αποτελέσουν το μοχλό αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο πρωτόκολλο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου η ΡΑΕ να αποτελέσει τον επιστημονικός σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα ενέργειας, αλλά και στη θέσπιση σταθερών κανόνων του επενδυτικού περιβάλλοντος για τον τομέα αυτό, σε αντιστάθμισμα της απουσίας χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.
Ο κ. Τατούλης έκανε μνεία για το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Θαλάσσια Πλωτή Αιολική Ενέργεια, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για ανάπτυξη του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ο οποίος θα έχει κεντρικό ρόλο και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι για πολλές δεκαετίες έχει προσφέρει λύσεις στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εκπονήσει μια επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία της λειτουργίας του εργοστασίου.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου μεταφοράς ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι μόνο για να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος της Πελοποννήσου, αλλά και για να αναπτύξει το γεωπολιτικό της προφίλ στο Μεσογειακό χώρο μεταξύ Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης.

«Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας τα επόμενα πέντε χρόνια φιλοδοξούμε να παράγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πάνω από 80000 MW, καθιστώντας αυτάρκη την Πελοπόννησο και καλύπτοντας μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών της χώρας, σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες και τις ευαισθησίες για την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει δικό της χαρτοφυλάκιο εγγυοδοσίας των επενδύσεων, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σταθερού και ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος.
Πέραν τούτων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την ολική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του ανταγωνιστικού διαλόγου και επίκεινται τα τεχνικά δελτία για την κατάθεση των οικονομικών προσφορών. Το σχέδιο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που υιοθέτησε το οικονομικό μοντέλο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τον ανταγωνιστικό διάλογο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί πιλότο για τη χώρα και είναι αυτό που αποφασίστηκε να εφαρμοστεί και για την Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του απευθύνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις να μην περιμένουν μεσσίες για τη σωτηρία της χώρας, «γιατί μόνη ελπίδα αποτελούν οι ίδιοι οι πολίτες. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι αυτός ο τόπος τελείωσε. Υπάρχουν ανεξάντλητες δυνάμεις που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, είναι έτοιμες ωστόσο και δηλώνουν πάντα παρούσες».

Οι «Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ» αντικείμενο σύσκεψης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα), θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με τους τυποποιητές ελαίων του νομού μας.

Θέμα της Συνάντησης είναι............

«Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ», με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των στην εσωτερική αγορά και σε αγορές του εξωτερικού.

Σύντομα και «πιπεράτα»…Βρετανικά!...

Σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στα Βρετανικά ΜΜΕ και αφορά στην Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών της Βρετανική Βουλής των Κοινοτήτων η οποία μετά από έλεγχο εντόπισε ότι 19 τιμολόγια εξόδων για 12,900 στερλίνες Αγγλίας (περίπου 16,000 ευρώ) τα οποία είχε καταθέσει ο Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρώην «Υπουργός για Θέματα Ευρώπης» κ Denis MacShane ήταν…πλαστά!..

Η πρόταση-συζήτηση τώρα είναι ο κ Denis MacShane να χάσει το ...........

δικαίωμα συμμετοχής στην Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων για χρονικό διάστημα 12 μηνών, ενώ από σήμερα το πρωί, όπως ανακοινώθηκε, ανεστάλη η ιδιότητά του ως μέλους του Κόμματος των Εργατικών.

Επειδή, σύμφωνα με τα Βρετανικά πολιτικά δεδομένα, ΔΕΝ είναι δυνατόν η περιοχή στην οποία εκλέγεται να μείνει χωρίς Βουλευτή συζητείται και η πιθανότητα να γίνουν άμεσα επαναληπτικές εκλογές…
Ο ίδιος ο Βουλευτής παραδέχτηκε στα ΜΜΕ ότι η πολιτική του καριέρα έχει…τελειώσει!…

Το ερώτημα, βέβαια, είναι εάν κάτι παρόμοιο έχει συμβεί ή θα συνέβαινε ποτέ σε Έλληνα Βουλευτή (και ζητώντας προκαταβολικά να μην παρεξηγηθώ θα την πω την «κακία» μου – για ένα τόσο Μη-Σοβαρό ποσό) αλλά αυτό είναι θέμα για συζήτηση στην Ελλάδα όπου υπάρχει και η «Βουλευτική Ασυλία» που προφανώς αγνοεί το Βρετανικό Πολιτικό Σύστημα…

Ηλεία: Απέβαλαν μαθήτρια γιατί ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση [ VIDEO ]

Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα

που επιβάλλουν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει την γροθιά της.

Η ίδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε .........

παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατήρηση. Τώρα αποβλήθηκε…

«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια δείχνοντας με τα λόγια της μοναδική ωριμότητα, αντίληψη και αγωνιστικότητα. Μια πράξη που έγινε συνειδητά και όχι για τον εντυπωσιασμό της εφηβείας.

Στο πλευρό της, σύμφωνα με το ilialive.gr στάθηκαν και οι συμμαθητές της που προσωρινά έκλεισαν το σχολείο, αλλά υπό την απειλή που δέχθηκαν πως θα χάσουν την πενταήμερη… υποχώρησαν!!!

Να σημειώσουμε πως η 17χρονη Νάσια είναι κόρη εκπαιδευτικού στον Πύργο.

Δείτε τι δήλωσε μετά την αποβολή της η 17χρονη μαθήτρια.





Direct News

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Αν δεν ψηφίσεις τα μέτρα, θα φύγεις από την κυβέρνηση

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ κάνει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος την οποία κατηγορεί ότι προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα και προειδοποιεί τον Φώτη Κουβέλη ότι αν δεν ψηφίσει τα μέτρα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης θα ψηφίσει το Μνημόνιο.

Λίγες ώρες μετά την ολομέτωπη ............

αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπέμπει μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, με πολλούς αποδέκτες. Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να στηρίξει τα μέτρα και διαμηνύουν ότι «με την καθαρή απόφαση του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ».

Η Ιπποκράτους εξαπολύει επίθεση στη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι «οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς,συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας».
Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.

Καλοπιάνει τον Σκανδαλίδη

Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της εσωκομματικής αμφισβήτησης και αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας «παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς προβοκάτσιες αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά ματαιοπονούν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, εκτιμά ότι από το ΠΑΣΟΚ οι αντάρτες δεν θα υπερβαίνουν τους τρεις και τονίζει ότι «η κυβέρνηση με αυτές τις προϋποθέσεις η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί πολιτικά και να συνεχίσει το έργο της».

Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν σήμερα να «καλοπιάσουν» τον Κώστα Σκανδαλίδη αφού τον χαρακτηρίζουν «ιστορικό στέλεχος
της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας»

Για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Στην αντεπίθεση περνάει η Ιπποκράτους και για την λίστα Λαγκάρντ. Αποδίδουν τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου σε «απλοϊκές αντιφάσεις που υπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του την Παρασκευή, «κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση μου στο ζήτημα της λίστας, πολλούς μήνες μετά την αποστολή της από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ, ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Αυτά που έγιναν κατά της φοροδιαφυγής τους εννέα μόλις μήνες της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας η διαχείριση τη οποίας ήταν η πρώτη και βασική προτεραιότητα μου. Θα έχουμε άλλωστε τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, πολλές ευκαιρίες να αναμετρηθούμε πολιτικά με την δημαγωγία, τη συνομωσιολογία, και την τυφλή πολιτική του εθνικού αδιεξόδου. Είμαστε, είμαι και προσωπικά,
στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ απασχολούν και οι πολιτικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.

iefimerida.gr

Ψαλίδι 30% στις δόσεις των δανείων εξετάζουν οι τράπεζες

Μείωση 30% στις δόσεις των δανείων με παράλληλη επιμήκυνση της διάρκειάς τους είναι η λύση που προτείνουν οι τράπεζες για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι τα ............

καθυστερούμενα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις τους και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackΡock, όπως αναφέρει το Εθνος.

«Η μείωση των δόσεων -σε στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες, επιχειρηματικά δάνεια- στο 30% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, θα δημιουργήσει υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια» σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, εξηγώντας γιατί «πάγωσε» προς το παρόν η συζήτηση μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Ενωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση στα δάνεια τω νοικοκυριών.

Οι «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, σε συνολικά υπόλοιπα 231,8 δισ. ευρώ.

Οι μαζικές ρυθμίσεις δανείων στις οποίες θα προχωρήσουν οι τράπεζες αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και σε 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη το επιτρέπει, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.

Ομως το πρόβλημα παραμένει οξύ αφού το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 μόνο το Ειρηνοδικείο Αθήνας εξέδωσε 7.500 διαταγές πληρωμής για χρέη δανειοληπτών από καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες για ποσά κάτω από 20.000 ευρώ.

iefimerida

Φιλιατρά - ΤΕΘ: Καλεσμα σε μέλη και φίλους

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο καλεί τα μέλη του καθώς και τους φίλους του θεάτρου που επιθυμούν να συμμετέχουν στις θεατρικές παραστάσεις του Τ.Ε.Θ., να παρευρεθούν στην ...........

πρώτη συνάντηση με τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Δριμυλή, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ώρα 5 μ.μ. στο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Καλαμάτα: «Κάηκαν» ανήλικοι εμπρηστές

Με τις φωτιές άρεσε να παίζουν ανήλικοι στην Καλαμάτα, αλλά σήμερα «κάηκαν», όταν έπεσαν στα χέρια των Πυροσβεστών για την πυρπόληση, επί 3 χρόνια, δεκάδων πλαστικών κάδων ανακύκλωσης του Δήμου σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενός φορτηγού και μιας επιχείρησης επισκευής και φύλαξης σκαφών.

Όσο περίεργο κι αν… διαβάζεται, υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς αυτούς είναι ένας 11χρονος και ένας 12χρονος, μαζί με άλλους ανήλικους.
Από το 2010 και μέχρι πριν από λίγες ..........

ημέρες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, από διάφορα σημεία της Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία λάμβανε κλήσεις για φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Μετά από έρευνες, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής κατέληξε στους δύο ανήλικους, τους οποίους και προσήγαγε.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν τις πυρκαγιές στους κάδους και οι πυροσβέστες, έκπληκτοι άκουσαν τον 11χρονο και τον 12χρονο να ομολογούν και τους εμπρησμούς σε ένα φορτηγό τον Αύγουστου του 2010 και μιας επιχείρησης σκαφών το Νοέμβριο του 2010. Μάλιστα, η πυρκαγιά στην επιχείρηση είχε λάβει σημαντικές διαστάσεις, καταστρέφοντας το κατάστημα στο σύνολό του και αποτεφρώνοντας δεκάδες σκάφη.

Η Πυροσβεστική τις επόμενες ημέρες θα καλέσει κι άλλους ανήλικους, για τους οποίους έχει καταλήξει ότι δρούσαν μαζί με τον 11χρονο και τον 12χρονο.

Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο στους γονείς τους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση επιμέλειας ανηλίκου.

Pelops News

Ο Έλληνας με IQ 198!

Στην εκπομπή «Πρωινό Ant1» μίλησε σήμερα ο κ. Ευάγγελος Κατσιούλης, ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, με δείκτη νοημοσύνης 198!

Ο κ. Κατσιούλης, μιλώντας στην εκπομπή, σχολίασε και τους σημερινούς πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν κάτι χαρακτηρίζει τους πολιτικούς σήμερα είναι η υπομονή και όχι η ευφυΐα».

Όσο για το αν η ευφυΐα έχει σχέση με το ............

μορφωτικό επίπεδο, ο κ Κατσιούλης διευκρίνισε: «Σίγουρα ο ίδιος δεν είμαι ο άνθρωπος με τις περισσότερες σπουδές στον κόσμο. Αυτό που μετράει είναι η ταχύτητα και το βάθος των πληροφοριών που μπορεί να επεξεργαστεί κάποιος».

Ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ψυχίατρος και όπως δήλωσε στο «Πρωινό Ant1», αυτόν τον καιρό είναι μέλος μιας ΜΚΟ που ασχολείται με τα χαρισματικά παιδάκια και τους νέους με υψηλή νοημοσύνη.



Euro2day

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Κατά τρεις ποσοσταίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, την οποία δημοσιεύει η εβδομαδιαία εφημερίδα Το Ποντίκι που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

Η ίδια δημοσκόπηση εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή με αυξημένη επιρροή, στην τρίτη θέση από πλευράς πρόθεσης ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να περιορίζεται στο 6,5% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 4%.

Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ........

ΝΔ 20%,
ΣΥΡΙΖΑ 23%,
ΠΑΣΟΚ 6,5%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%,
Χρυσή Αυγή 11,5%,
ΔΗΜΑΡ 4%,
ΚΚΕ 5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.

in.gr

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Τρίτη 06-11-2012 και ώρα 13.30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης:


1) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση, Ανάπλαση & Διαμόρφωση κοινοχρήστου δημοτικού χώρου πλατείας & χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου, Δήμου Τριφυλίας».
2) Έκδοση 4ου εντάλματος προπληρωμής για δαπάνη επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Τ.Κ. Ξηροκάμπου και ηλεκτροδότησης του νέου κτιρίου του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών, καθώς και ορισμός υπολόγου.
3) Έκδοση 5ου εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη αναγκών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας και ορισμός υπολόγου.
4) Μείωση μισθώματος για το ΚΕΠ 582 Φιλιατρών.
5) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας) και των: α) εταιρεία «Γεώργιος Δέδες Ε.Π.Ε.» και β) εταιρεία «Σοφία Δέδε & ΣΙΑ Ε.Ε.».
6) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) και της Μπούζα Marianna συζ. Ιωάννη.
7) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) των: α) Ιωάννη Χαλαζωνίτη & ΣΙΑ Ε.Π.Ε. και β) Λατομεία Χαλαζωνίτη Α.Ε.
8) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε.)
9) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) και του Σουρέτη Δημητρίου του Χρήστου.
10) Ψήφιση πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2012.
11) Ανάθεση της εκτέλεσης του έργου «Διαρρύθμιση νέου νεκροταφείου Φιλιατρών».
12) Καθορισμός όρων δημοπράτησης του έργου «Σύνδεση με αποχετευτικό δίκτυο Φιλιατρών»

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV [ 1/11/2012 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Aegean και Easyjet συνδέουν την Καλαμάτα με την Ευρώπη

Μηνύματα αισιοδοξίας σε όλη την αγορά της Πελοποννήσου, ..............

καθώς αυτή την περίοδο, της βαθιάς οικονομικής κρίσης, νέες τουριστικές αγορές αποκτούν άμεση πρόσβαση στην περιοχή, αφού εβδομαδιαίως θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας πέντε νέες προγραμματισμένες πτήσεις, καθώς και έξι νέες πτήσεις τσάρτερ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο της Γερμανίας, δύο φορές την εβδομάδα, ενώ από τις 9 Μαρτίου τη Στοκχόλμη με πτήση μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης από το 2013 η Easyjet, μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας, θα συνδέει το Λονδίνο, από το αεροδρόμιο Gatwick, με την Πελοπόννησο, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ παρέμβαση από τον Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ξεπέρασμα των εμποδίων ώστε ο δρόμος της Τσακώνας να δοθεί στην κυκλοφορία άμεσα. Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», τη στιγμή που η Μεσσηνία (και όχι μόνο…) περιμένει με κομμένη την ανάσα τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση, που αν είναι θετική η Τσακώνα θ’ ανοίξει μέχρι 20 Νοεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση μετά Χριστού και… βλέπουμε πότε ακριβώς!

Στη πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε:
• 5+6 νέες πτήσεις από το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Μια ευχάριστη εξέλιξη που μαρτυρά τη δυναμική της πρότασης της Περιφέρειας και μάλιστα με μετρήσιμο αποτέλεσμα! Σημαντικές οι ανακοινώσεις Τατούλη στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου.
• ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ είναι οι γιατροί, οι οδοντίατροι και οι μηχανικοί, οι πρόεδροι των οποίων έδωσαν χθες στην Καλαμάτα συνέντευξη Τύπου.
• Η «λύση Τατούλη» με το διεθνή διαγωνισμό για τα σκουπίδια πιλότος για όλες τις Περιφέρειες. Ήδη στο «χορό» μπαίνει και η Αττική.
• ΣΥΣΚΕΨΗ χθες στο Διοικητήριο υπό τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά για το Master Plan του λιμανιού της Κυπαρισσίας, με συμμετοχή του δημάρχου Τριφυλίας Κ. Κόλλια, του προέδρου του Λιμενικού Στ. Παπαχρήστου και του προέδρου της Αναπτυξιακής Γιαν. Αργυράκης, όπου συμφωνήθηκε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση.
• ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή-έκκληση του προέδρου του Δ.Σ.Κ. Κώστα Μαργέλη προς όλους τους δικηγόρους υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ή ταν ή επί τας».
• ΣΚΛΗΡΗ δήλωση-απάντηση από την Μητρόπολη στο βουλευτή Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής» Δημ. Κουκούτση, τον οποίο μεταξύ άλλων κατηγορεί και για λεκτικό τραμπουκισμό.
• ΑΡΘΡΟ του Μεσσηνιακής καταγωγής βουλευτή Β΄ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη που χαρακτηρίζει σωστή αλλά καθυστερημένη την απόφαση Κουβέλη για μη ψήφιση των «εργασιακών».

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!