Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Αν δεν ψηφίσεις τα μέτρα, θα φύγεις από την κυβέρνηση

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ κάνει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος την οποία κατηγορεί ότι προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα και προειδοποιεί τον Φώτη Κουβέλη ότι αν δεν ψηφίσει τα μέτρα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης θα ψηφίσει το Μνημόνιο.

Λίγες ώρες μετά την ολομέτωπη ............

αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπέμπει μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, με πολλούς αποδέκτες. Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να στηρίξει τα μέτρα και διαμηνύουν ότι «με την καθαρή απόφαση του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ».

Η Ιπποκράτους εξαπολύει επίθεση στη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι «οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς,συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας».
Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.

Καλοπιάνει τον Σκανδαλίδη

Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της εσωκομματικής αμφισβήτησης και αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας «παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς προβοκάτσιες αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά ματαιοπονούν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, εκτιμά ότι από το ΠΑΣΟΚ οι αντάρτες δεν θα υπερβαίνουν τους τρεις και τονίζει ότι «η κυβέρνηση με αυτές τις προϋποθέσεις η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί πολιτικά και να συνεχίσει το έργο της».

Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν σήμερα να «καλοπιάσουν» τον Κώστα Σκανδαλίδη αφού τον χαρακτηρίζουν «ιστορικό στέλεχος
της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας»

Για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Στην αντεπίθεση περνάει η Ιπποκράτους και για την λίστα Λαγκάρντ. Αποδίδουν τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου σε «απλοϊκές αντιφάσεις που υπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του την Παρασκευή, «κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση μου στο ζήτημα της λίστας, πολλούς μήνες μετά την αποστολή της από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ, ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Αυτά που έγιναν κατά της φοροδιαφυγής τους εννέα μόλις μήνες της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας η διαχείριση τη οποίας ήταν η πρώτη και βασική προτεραιότητα μου. Θα έχουμε άλλωστε τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, πολλές ευκαιρίες να αναμετρηθούμε πολιτικά με την δημαγωγία, τη συνομωσιολογία, και την τυφλή πολιτική του εθνικού αδιεξόδου. Είμαστε, είμαι και προσωπικά,
στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ απασχολούν και οι πολιτικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.

iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. Τι θα κανει ο γκαουλαιτερ θα διαγραψει και τους βουλευτες της ΔΗΜΑΡ;;;;;;;;;
    Το ειςςςςςςςςς ΧΑΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.