Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

72%: η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών

64%: Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα που φέρνει η δραστική – 81%: Εμπιστευόμαστε το επώνυμο ελληνικό φάρμακο

Η τρόικα δεν κόπτεται για την Υγεία μας. Θέλει να μας επιβάλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με την δραστική ουσία για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα! Αυτό πιστεύουν περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ............

έρευνα, η οποία πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πριν αποφασίσου αν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας.

Με δυο λόγια, είναι σαφές ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώνυμα γενόσημα που θέλει να μας ταΐζει η τρόικα, θέλουν το γιατρό τους να τους συνταγογραφεί συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο και όχι δραστική ουσία, εμπιστεύονται απόλυτα το ελληνικό φάρμακο και θεωρούν ότι η τρόικα θέλει να θυσιάσει την Υγεία μας για να προωθήσει τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών.

Αυτά ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να απορρίψει το κεφάλαιο του Μνημονίου 3, στο οποίο οι δανειστές μας θέτουν –εκβιαστικά- τη θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης με τη δραστική, ως προϋπόθεση της εκταμίευσης της δόσης!

Αναλυτικά, το 74% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στη χώρα, και μάλιστα το 72% πιστεύει πως το θέμα της υποχρεωτικής συνταγογράφησης φαρμάκων με τη δραστική ουσία τους από τις πιέσεις της Τρόικας αφορά την προώθηση ξένων συμφερόντων!

Όσο για το 64% του πληθυσμού, αισθάνεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση ανωνύμων γενοσήμων, ενώ άλλο ένα 19% δηλώνει πως δεν γνωρίζει, ανεβάζοντας το ποσοστό των ερωτηθέντων που φοβάται τη χρήση ανωνύμων γενοσήμων στο 83%!



Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που έγινε στις 17-21 Οκτωβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.000 ενηλίκων ανδρών και γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τα φάρμακα, μόλις το 11% αντιμετωπίζει θετικά τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, ενώ το 37% θεωρεί ότι δραστική επηρεάζει αρνητικά την περίθαλψη, ενώ άλλο ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Όμως το 64% αισθάνεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση των ανωνύμων γενοσήμων φαρμάκων και άλλο ένα 19% δηλώνει πως δεν γνωρίζει.

Μόνο το 4% (!) των Ελλήνων δεν νιώθει να κινδυνεύει από τα ανώνυμα γενόσημα.

Γι' αυτό, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι γιατροί πρέπει να συνταγογραφούν επώνυμα φάρμακα, ενώ ένα 23% δηλώνει πως δεν γνωρίζει. Μόλις το 21% πιστεύει πως ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφεί δραστική ουσία και να χορηγείται το φθηνότερο φάρμακο. Εντυπωσιακή είναι επίσης, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, αφού το 81% τα εμπιστεύεται πολύ και αρκετά και μόνο το 9% λίγο.



Σε ότι αφορά τον περιορισμό των δαπανών στην υγεία, το 50% των Ελλήνων εκτιμά ότι οδηγεί σε μείωση του όγκου των υπηρεσιών και της ποιότητάς τους, όταν το 36% πιστεύει ότι αφορά τη μείωση σπατάλης, ενώ ένα 14% δεν έχει άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία (το 77%) ή τα δημόσια νοσοκομεία (το 63%). Αντίθετα, ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας δηλώνει το 37% του πληθυσμού για τις ιδιωτικές κλινικές, το 60% του πληθυσμού για τους γιατρούς και το 78% για τους φαρμακοποιούς.

Από την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και μετά, το 59% θεωρεί ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν, το 18% τα βρίσκει... ίδια, ενώ ένα 11% του πληθυσμού θεωρεί πως έγιναν καλύτερα. Άλλο ένα 12% δεν είχε άποψη.



Ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 68% πιστεύει πως τελικά ο ΕΟΠΥΥ δεν πέτυχε καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και χαμηλότερο κόστος, ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών είναι σωστές.

Επίσης ένα 60% του πληθυσμού συμφωνεί με τον συμψηφισμό χρεών με το Δημόσιο ώστε να μπορέσουν να κινηθούν οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

News Bomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.