Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Καλαμάτα: «Κάηκαν» ανήλικοι εμπρηστές

Με τις φωτιές άρεσε να παίζουν ανήλικοι στην Καλαμάτα, αλλά σήμερα «κάηκαν», όταν έπεσαν στα χέρια των Πυροσβεστών για την πυρπόληση, επί 3 χρόνια, δεκάδων πλαστικών κάδων ανακύκλωσης του Δήμου σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενός φορτηγού και μιας επιχείρησης επισκευής και φύλαξης σκαφών.

Όσο περίεργο κι αν… διαβάζεται, υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς αυτούς είναι ένας 11χρονος και ένας 12χρονος, μαζί με άλλους ανήλικους.
Από το 2010 και μέχρι πριν από λίγες ..........

ημέρες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, από διάφορα σημεία της Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία λάμβανε κλήσεις για φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Μετά από έρευνες, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής κατέληξε στους δύο ανήλικους, τους οποίους και προσήγαγε.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν τις πυρκαγιές στους κάδους και οι πυροσβέστες, έκπληκτοι άκουσαν τον 11χρονο και τον 12χρονο να ομολογούν και τους εμπρησμούς σε ένα φορτηγό τον Αύγουστου του 2010 και μιας επιχείρησης σκαφών το Νοέμβριο του 2010. Μάλιστα, η πυρκαγιά στην επιχείρηση είχε λάβει σημαντικές διαστάσεις, καταστρέφοντας το κατάστημα στο σύνολό του και αποτεφρώνοντας δεκάδες σκάφη.

Η Πυροσβεστική τις επόμενες ημέρες θα καλέσει κι άλλους ανήλικους, για τους οποίους έχει καταλήξει ότι δρούσαν μαζί με τον 11χρονο και τον 12χρονο.

Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο στους γονείς τους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση επιμέλειας ανηλίκου.

Pelops News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.