Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 23ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 23ης Αγωνιστικής




Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ' έχει -2 βαθμούς.
Το σωματείο 'ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ' έχει -6 βαθμούς.


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ

Η χώρα βρίσκεται σε μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους της ιστορίας της.

Βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών έχοντας στο πηδάλιό της μία κυβέρνηση που μοιάζει με τον Κολόμβο….

Όταν ξεκίνησε δεν ήξερε που πήγαινε, όταν έφτασε δεν ήξερε που ήταν και τώρα δεν ξέρει πως θα γυρίσει…

Μία κυβέρνηση που μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες μεταμορφώθηκε και χωρίς κανέναν ενδοιασμό καταπάτησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Οσον περνά ο καιρός οι ΄Ελληνες καταλαβαίνουν ...........

ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι η τελευταία μεγάλη ελπίδα και της χώρας και του΄ Εθνους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένο ότι θα κληθεί σύντομα από το λαό να οδηγήσει την πατρίδα σε απάνεμα νερά και να ξαναφέρει ελπίδα και χαμόγελο στα χείλη όλων μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Η παράταξή μας και άλλες φορές στην ιστορία του Νεοελληνικού έθνους, έχει κληθεί να βγάλει τη χώρα από τα μεγάλα αδιέξοδα ,που την οδήγησαν οι λαϊκισμοί και οι δημαγωγίες.

΄Ετσι θα συμβεί και τώρα.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός είναι ο άνθρωπος που πάνω του στρέφονται τα μάτια και οι στοχασμοί όλων μας.

Και αν για το ΄Εθνος ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η ύστατη επιλογή για να μην επέλθει η καταστροφή και για να επιστρέψει η ανάπτυξη και η προκοπή,για τους Μεσσήνιους αποτελεί καθήκον και υποχρέωση η στήριξή του.

΄Εχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να ετοιμάσει το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση και παράλληλα να ετοιμάσει το κόμμα για την επιστροφή του στην πολιτική εξουσία.

Και τα δύο είναι επίπονα και θα βρουν πολλά εμπόδια.

Οι ΄Ελληνες περιμένουν μία αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία, απαλλαγμένη από λάθη και βαρίδια και με ένα νέο σχέδιο διακυβέρνησης για να της αναθέσουν την τύχη της χώρας μας.

Σε αυτή την νέα περίοδο του κόμματός μας δεν χωρούν ανούσιοι ανταγωνισμοί, πισώπλατα μαχαιρώματα και συμπεριφορές κομματαρχών.

Τα στελέχη δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε εξ ονόματος του , αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί όλους τους Μεσσήνιους συμπατριώτες και ισότιμους φίλους του.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά την πίκρα που υπάρχει στις καρδιές τω ν απλών ανθρώπων και αγωνιστών του κόμματος για τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν. Για τους παράγοντες που πάντα θεωρούσαν το κόμμα δικιά τους υπόθεση και έκλειναν τον δρόμο στα μέλη και τους φίλους μας.

Για συμπεριφορές που προσέβαλαν την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο των Νεοδημοκρατών.

Στην πορεία που έχουμε να διανύσουμε χρειάζονται όλοι. Και οι παλιοί και οι νέοι. Δεν περισσεύει κανείς και σεβασμός στο πρόσωπο του Προέδρου κατ’ αρχήν, σημαίνει ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα με την συμπεριφορά του να απογοητεύει τους πολίτες που στρέφουν το βλέμμα τους στην Νέα Δημοκρατία και ελπίζουν σ΄αυτήν.-

Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου

Άνοιγαν γεωτρήσεις νερού στην Ζάκυνθο και βρήκαν πετρέλαιο

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατρειών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράδοξο μιας και έχουν βρεθεί και παλαιότερα κοιτάσματα πετρελαίου...

Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη ..........

υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα.
Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Ωστόσο, με τις πρώτες γεωτρήσεις εμφανίστηκαν ίχνη πετρελαίου και οι μετέπειτα αναλύσεις από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους «άναψαν» κόκκινο φως στις γεωτρήσεις λόγω των υψηλών ποσοστών πετρελαίου.

Ημέρα της Ζάκυνθος

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Αποτελέσματα 28ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 28ης Αγωνιστικής




Έκλεισε στο 2,7% η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.





Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη συνδιάσκεψη των Προέδρων ΝΟΔΕ της ΝΔ.

Τι είπε πριν λίγη ώρα ο Αντώνης Σαμαράς στην συνδιάσκεψη των προέδρων της ΝΟΔΕ.
Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας ΜΟΝΟ στο Φιλιατρά News


Για την ανάγκη για αλλαγής πολιτικής της μιζέριας και της μισαλοδοξίας που έφερε το ΠΑΣΟΚ καθώς και τρόπους που θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάπτυξη εξέφρασε πριν λίγη ώρα ο Αντώνης Σαμαράς στην συνδιάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ.

Χαρακτήρισε την οικονομία παραπέουσα, που ............

οδηγεί σε λουκέτα, ανεργία. Επεσήμανε ότι τα μέτρα που πήρε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν αποδώσει και μπροστά στην αποτυχία η κυβερνηση ετοιμάζεται να πάρει κι άλλα μέτρα ασφυξίας, ανεργίας και λουκέτων.

Η ΝΔ είπε δεν θέλει να γυρίσει την Ελλάδα πίσω, αλλά θέλει αν σταματήσει η κατηφόρα και η Οικονομία να ορθοποδήσει.
Οι Έλληνες να ξανανιώσουν ασφαλείς μέσα στη χώρα τους, κύριοι του εαυτού τους, υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Να ξαναπάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Αυτή είναι η πολιτική της Αξιοπρέπειας. είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη της ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην συνδιάσκεψη των προέδρων της ΝΟΔΕ.

Σήμερα η κρίση της Οικονομίας βαθαίνει, η κρίση της χώρας βαθαίνει και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα ασφυξίας, ανεργίας και λουκέτων.
Τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν -πρωτοφανή και για την Ελλάδα και διεθνώς- είχαν μηδαμινό αποτέλεσμα.
Όπως αποδείχθηκε από τα τελευταία στοιχεία, για το έλλειμμα και για τα έσοδα, αυτές οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο. Γιατί δεν πιάνουν τόπο; Γιατί όταν διαλύεις την Οικονομία, από πού θα βρεις να μαζέψεις φόρους;
Έφτασαν να ετοιμάζουν – αν είναι δυνατόν - αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε μια αγορά που έχει παραλύσει!
Όμως, μια Οικονομία που έχει παραλύσει δεν παράγει έσοδα, παράγει ελλείμματα και λουκέτα...

Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δεν θέλει να γυρίσει η χώρα στο παρελθόν, όταν οι κυβερνήσεις μοίραζαν δανεικά σε βάρος των επομένων γενεών. Θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον, όταν η Ελλάδα θα παράγει και θα εξάγει προϊόντα, θα είναι ανταγωνιστική, θα αξιοποιεί ό,τι πλεονέκτημα διαθέτει.
Μια οικονομία ανταγωνιστική, χωρίς τον κρατισμό και τους κρατικοδίαιτους που έφερε το ΠΑΣΟΚ.
Μια δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς τη μισαλλοδοξία που έφερε το ΠΑΣΟΚ.
Μια Ελλάδα με φιλότιμο, πολίτες με Αξιοπρέπεια και πολιτικούς με Αξιοπιστία, λέξεις άγνωστες στο ΠΑΣΟΚ.
Η κριτική που κάναμε αποδείχθηκε σωστή: το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα όλοι το παραδέχονται, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από την Κυβέρνηση βέβαια.
Τώρα η πολιτική μας αποδεικνύεται και ρεαλιστική. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας προσπαθούν να επιτύχουν:

• είτε άλλο δρόμο, ώστε να μην περάσουν από Μνημόνιο κι αυτές, όπως συμβαίνει με την Πορτογαλία,
• είτε να αλλάξουν την πολιτική του δικού τους «Μνημονίου», όπως συμβαίνει με την Ιρλανδία.

Η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την Οικονομία να δουλέψει, για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Μπορούμε να το πετύχουμε! Αυτό είναι το μήνυμά μας, το Μήνυμα της Ελπίδας. Η Ελλάδα δεν θα γονατίσει. Θα μείνει όρθια.

Στο Ζάππειο-ΙΙ θα δείξουμε και πώς μπορεί η Οικονομία να ορθοποδήσει και η κατρακύλα να σταματήσει. Αυτή είναι η Πολιτική της Ελπίδας.
Οι πολίτες να ξανανιώσουν ασφαλείς μέσα στη χώρα τους, κύριοι του εαυτού τους, υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Να ξαναπάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Αυτή είναι η πολιτική της Αξιοπρέπειας.
Γι αυτό και –άλλωστε- δεσμευτήκαμε να αποκαταστήσουμε την αδικία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Ελπίδα και Αξιοπρέπεια είναι οι δύο λέξεις-κλειδιά για μας!
Αυτό είναι το μήνυμά μας.
Όχι πολλά λόγια: Ελπίδα και Αξιοπρέπεια! Τα λένε όλα.
Δεν χωρίζουμε εμείς τους Έλληνες σε «δικούς μας» και «εχθρούς μας».
Αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες. Τους δίνουμε μήνυμα Αξιοπρέπειας και Ελπίδας.
Γι’ αυτό και σας λέω: όταν το σκοτάδι γίνεται πιο πυκνό, να θυμάστε: το ξημέρωμα πλησιάζει!
Τώρα για τα οργανωτικά μας: Γιατί κάθε δύσκολος αγώνας πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες οργανωτικές ρίζες μέσα στην κοινωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη, σας το ’χω ξαναπεί, να ξεπεράσουμε τον παραδοσιακό ρόλο και τρόπο λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων.
Κινδυνεύουμε υπό το βάρος γραφειοκρατικών και τυποποιημένων διαδικασιών να μην ανταποκρινόμαστε με την ταχύτητα που επιβάλλουν οι σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην αντιμετώπιση των τοπικών και περιφερειακών θεμάτων. Πολλές φορές θα πρέπει να καταφεύγουμε και σε λύσεις εξω-συμβατικές. Βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση, κι αυτό απαιτεί και έκτακτες λύσεις.

Η δράση μας στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών δεν εξαρτάται από το πότε θα συζητηθεί ένα σοβαρό θέμα τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας σε μια συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, αλλά απαιτείται άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με την κατάθεση προτάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών. Άλλωστε, αυτό αποτελεί τη μία από τις δύο παραμέτρους για την αναγέννηση και αναζωογόνηση του κομματικού μας μηχανισμού.

Η δεύτερη παράμετρος, είναι ο εμπλουτισμός των κομματικών μας οργάνων με στελέχη τα οποία συμμετέχουν ήδη στις Νομαρχιακές Συνελεύσεις και μπορούν να ενισχύσουν τις ΝΟΔΕ κατά θεματική ενότητα, έτσι ώστε να αυξάνουμε τη δυναμική μας και την επιρροή μας σε κρίσιμους τομείς όπως οι παραγωγικές τάξεις, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες κ.λπ.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν και στις συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ, για μια ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία, για την εκπλήρωση των στόχων που θέτει η στρατηγική μας.

Οι επόμενες εβδομάδες αποτελούν για τη Νέα Δημοκρατία χρόνο ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία του κόμματος με τους πολίτες. Πρέπει να σχεδιάσουμε επισκέψεις και συζητήσεις σε κάθε τόπο, σε κάθε περιοχή της χώρας που συμπατριώτες μας βιώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις πάνω στα προβλήματα τους. Να δεχθούμε τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και αυτή η εμπειρία ήδη αποτελεί μια χρήσιμη διδαχή. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά, τους λογαριασμούς με το χθες τους έχουμε κλείσει.

Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της και αυτή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κοιτάζουμε μπροστά! Καταθέτουμε την εναλλακτική μας πρόταση με υπευθυνότητα και αξιοπιστία και προτείνουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να υπερβούμε το παρελθόν. Επαναλαμβάνω, να κρατήσουμε τη χρήσιμη διδαχή από αυτό και να τραβήξουμε στο αύριο, γιατί μόνο έτσι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Σε μια εποχή στην οποία η αμφισβήτηση των πολιτικών και των πολιτικών κομμάτων εμφανίζει αυξητική τάση, η πολιτική εξακολουθεί να παραμένει η μόνη διαδικασία στο δημοκρατικό πολίτευμα που μπορεί να προσφέρει τις λύσεις στα πρωτόγνωρα προβλήματα, να συγκροτήσει τη στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Αυτή είναι και η δική μας δέσμευση: πολιτική στη βάση αξιών και αρχών, προτάσεις φερέγγυες και εφικτές, τίμιες σχέσεις με τους πολίτες. Είναι η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης κοινωνίας και πολιτικών.

Γι’ αυτό ακριβώς η συμμετοχή μας στην πολιτική ζωή των τοπικών κοινωνιών έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των τοπικών θεμάτων. Συγκεκριμένες προτάσεις, όχι υπερβολές και λαϊκισμός, ανάδειξη του αναπτυξιακού μας οράματος για κάθε περιοχή, χωρίς την καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών, χωρίς υποσχέσεις για πόρους και δαπάνες που δεν μπορούν να εξασφαλιστούν.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία της Ελληνικής Περιφέρειας αλλά και του Κέντρου είναι στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα, για να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και συλλογικής προόδου.

Και δύο λόγια για την Επιτροπής Αξιολόγησης:
Συναντηθήκαμε, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και συζητήσαμε με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της Νέας Δημοκρατίας στην οποία προεδρεύει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ Ανδρέας Λυκουρέντζος, για την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής και διαπιστώνω ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στην οργάνωση και τον πολιτικό αγώνα του κόμματος μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές τις πόρτες της στους πολίτες. Δίνουμε ευκαιρίες συμμετοχής σε όλους και ζητάμε ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, να έρθουν κοντά μας καταξιωμένοι συμπολίτες μας -και ιδιαίτερα νέοι επιστήμονες και νέοι επαγγελματίες- χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, αλλά με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και με αγάπη για την πατρίδα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να υπηρετήσουν τον τόπο, να στηρίξουν την παράταξη και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Από οποιαδήποτε θέση. Από θέση απλού εθελοντή, μέχρι – και γιατί όχι;- και υποψήφιου βουλευτή.

Ήδη η Επιτροπή Αξιολόγησης κάνει συνεντεύξεις με αξιολογότατους πολίτες, οι οποίοι ενισχύουν τις Γραμματείες και τους Τομείς του κόμματος εθελοντικά.

Η διαδικασία προσέλευσης εθελοντών συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσουμε και εγώ σύντομα θα συναντηθώ μαζί τους για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







ice cream sundae

Το παγωτό είναι ένα επιδόρπιο. Αποτελείται συνήθως από μία μπάλα παγωτού με σιρόπι, και σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλα πρόσθετα όπως τεμαχισμένα καρύδια, σαντιγί ή κεράσια κλπ κλπ .

Σύμφωνα με το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης, η προέλευση του όρου sundae είναι ασαφής. Διάφορες αμερικανικές τοποθεσίες ισχυρίστηκαν ότι ήταν η γενέτειρα του sundae παγωτού.

Σε αυτό το παγωτό η Google έχει αφιερώσει σήμερα το λογότυπο της



--