Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την Προώθηση κορινθιακής σταφίδας που παράγεται στη Μεσσηνία ως ΠΟΠ

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και του οικοτουρισμού στη Μεσσηνία, προτείνεται η ανάπτυξη βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και η πιστοποίηση της Κορινθιακής σταφίδας που παράγεται στη Μεσσηνία ως ΠΟΠ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι ορεινές περιοχές του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα οι Χριστιάνοι στα Φιλιατρά, το Μουζάκι και το Πυργάκι στην περιοχή Γαργαλιάνων και η Χώρα παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες αγροτικής ανάπτυξης της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, καθώς διαθέτουν δυναμικό αγροτικό τομέα και δεν εφαρμόζονται παρεμβάσεις φυτοπροστασίας.

Η προοπτική αυτή που παρουσιάζεται με την .........

πιστοποίηση της Κορινθιακής σταφίδας που παράγεται στη Μεσσηνία ως ΠΟΠ, αναμένεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος στις διεθνείς αγορές και να επιτύχει υψηλότερη τιμή προς όφελος των παραγωγών, των μεταποιητών και των εμπόρων. Λεπτομερώς, με την μικρής κλίμακας αναδιάρθρωση που θα απαιτηθεί να γίνουν στις καλλιέργειες και με την επωνυμία και την ταυτότητα του ΠΟΠ θα επιτευχθεί αναβάθμιση της ποιότητας και αύξηση της ποσότητας, σε συνδυασμό και με την ελκυστική συσκευασία. Επιπλέον, η ποιοτική αγροτική ανάπτυξη και η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων, πέραν του ελαιόλαδου, θα συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη πρότυπων αγροκτημάτων, συνδεδεμένων με τις μονάδες παραγωγής, οι οποίες θα βρίσκονται σε μικρή απόσταση και, άρα, θα είναι προσβάσιμες σε όλους.

Μάλιστα, σε ανάλογη κίνηση έχουν προχωρήσει οι παραγωγοί Κορινθιακής σταφίδας της Ηλείας, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναγνωριστεί και να κατοχυρωθεί στον κοινοτικό κατάλογο των προϊόντων ΠΟΠ. Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι τη στιγμή που η τιμή των περισσότερων αγροτικών προϊόντων βρίσκεται σε πτωτική πορεία, η τιμή παραγωγού στη σταφίδα είναι αυξημένη κατά 3,6%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή, και συγκεκριμένα στο 1,14 ευρώ το κιλό, έναντι 1,10 ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Προτίθεται η κυβέρνηση και τα αρμόδια περιφερειακά όργανα να εκπονήσουν οικονομοτεχνική μελέτη, σχετικά με την προοπτική υλοποίησης της παραπάνω πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα την προώθηση της Κορινθιακής σταφίδας που παράγεται στη Μεσσηνία ως Π.Ο.Π.;

2. Υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της παραπάνω πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα της αναδιάρθρωσης των αμπελώνων στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) ή στο πρόγραμμα Leader;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Επιστολή αναγνώστη: Το προσωπικό έλλειμμα πολιτικής οδηγεί το Σγουρό σε παλαιοκομματικούς σοβιετικούς μηχανισμούς

Kαι μόλις το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που πλέον κυβερνά τον ΓΑΠ και την χώρα, απεφάνθη Σγουρός για ΕΝΠΕ, αμέσως τα παράσιτα της πολιτικής των νέων ΠΕΣΥ ανά την χώρα, κρατικοδίαιτοι τρόφιμοι των κομματικών πόστων, άρχισαν να φραξιονίζουν για να πάρουν θέση στο 12μπαλο μπιλιάρδο της Περιφερειακή πολιτικής, μια που ο Πέτρος Τατούλης 13ος Περιφερειάρχης, ως καταλύτης βρίσκεται εκτός της βρώμικης αυτής συναλλαγής.

Πρώτος όμως και καλύτερος από την παράταξη ..........

της Νέας Πελοποννήσου, που ανέβηκε στο άρμα μετά την στήριξη ΓΑΠ στον Πέτρο Τατούλη πέρυσι, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, έσπευσε την 3η του Σεπτέμβρη στα γενέθλια του κινήματος να υποβάλει διαπιστευτήρια υποταγής στον Γιάννη Σγουρό, για να εξασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση στις αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν την εκλογή του ΥπερΠεριφερειάρχη και να αποκτήσει θέση στο ΔΣ της Ένωσης εφόσον ο Σγουρός κερδίσει τη θέση.

Ως κλασικός ΠΑΣΟΚος, ο αυτοαποκαλούμενος και Μπένυ της Πελοποννήσου, 'πουλούσε' την σχέση αυτή στους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, οι οποίοι προτίμησαν να παραστούν στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ στην Τρίπολη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής για την Περιφερειακή Πολιτική του Ευρωκοινοβουλίου Ντανούτα Χούμνπνερ, καλώντας τα τηλέφωνα τους και ρωτώντας τι στάση θα τηρήσουν απέναντι στο Τατούλη εάν ο ίδιος τελικά κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΝΠΕ απέναντι στο 'όλον' ΠΑΣΟΚ και στον Γιάννη Σγουρό, που δήλωνε ενοχλημένος.

Την ίδια ώρα είχε πλέον ενημερωθεί το σύμπαν για την στάση που τηρεί η ΝΔ να μη κατεβάσει υποψήφιο για την θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ, μια προσωπική πολιτική επιλογή Σαμαρά, που ουσιαστικά προσφέρει στον Πέτρο Τατούλη πολιτικά ερείσματα με πολύ ισχυρές πιθανότητες να δημιουργήσει ακόμα μια πολιτική υπέρβαση ως ανεξάρτητος, αυτή τη φορά με την στήριξη της ΝΔ.

Ο Πετράν φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα, που για λόγους σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης εξέπεμψε η Συγγρού και ακόμα δεν έχει διαψεύσει, και χθες έριξε ένα πύραυλο εδάφους αέρος κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας "για έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο", και προσέξτε την ορολογία, "χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, που θα προστάτευε την χώρα μας από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του". Με λίγα λόγια ο Πέτρος Τατούλης που ούτως ή άλλως με το "Σχέδιο Δράσης", το οποίο έθεσε ως συμβόλαιο με τους πολίτες, κέρδισε τις εκλογές στην Πελοπόννησο λέγοντας τα ίδια, σήμερα τα διαμορφώνει με τέτοιο τρόπο που συνάδουν με την γενικότερη πολιτική γραμμή του Αντώνη Σαμαρά, προσφέροντας του μάλιστα ένα καθαρό πεδίο για ανάπτυξη πολιτικής καινοτομίας.

Συνδυαστικά δε, η στάση της ΝΔ με αυτή της πρεμούρας των ΠΑΣΟΚων να καπελώσουν και να φιμώσουν τον Πέτρο Τατούλη, στη λογική της κομματικής νομιμότητας που ζήτησε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες, οδήγησε το Μιχάλη Καρχιμάκη, αφού η φραξιονιστική τακτική του Μπένυ της Πελοποννήσου μάλλον απέτυχε, να επικοινωνήσει με τον Πέτρο Τατούλη για να διαγνώσει το μέγεθος του κινδύνου που θα αντιμετωπίσει ο 'λίγος' Γιάννης Σγουρός απέναντι στον πολιτικά εύρωστο Πέτρο Τατούλη, εάν τελικά αυτός αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος με μια καθαρή πρόταση, απέναντι στην κομματίλα του Σγουρού.

Η χλαπάτσα όμως που έφαγε ο Μπένυ της Πελοποννήσου από τον πρώτο συνομιλητή του, τον οποίο χρησιμοποίησε για να 'διαρρεύσει' την 'ενόχληση' του υποψηφίου Γιάννη Σγουρού στον Τατούλη, προφανώς έκανε τον 'μικρό Γιαννάκη' να ζητήσει βοήθεια από τον πατερούλη γραμματέα του κόμματος μια που ο ΓΑΠ στον οποίο δεν φαίνεται να απευθύνθηκε, αποδυναμωμένος μεν, πιστός στις επιλογές του δε, θα στήριζε τον Πέτρο Τατούλη και όχι τον Γιάννη Σγουρό ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί Περιφερειάρχης με την βοήθεια της ΝΔ που εξέθεσε τον Γιάννη Δημαρά που τον απειλούσε.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης όμως, προφανώς και αυτός έφαγε την δική του χλαπάτσα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον οποίο λογικά κάλεσε να τον ρωτήσει για το δια ταύτα. Όλα δείχνουν ότι ο Πέτρος Τατούλης που ασκούσε εκείνη την ώρα παραγωγική πολιτική εν τοις πράγμασι με την Ντανέτα Χούμπνερ, απλά του διαμήνυσε ότι η 'εξυπηρέτηση' την οποία προσέφερε ο ίδιος και η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου στο ΠΑΣΟΚ, να εξαγνίσει δηλαδή τις πομπές του κόμματος και τις λάθος επιλογές πολιτικών, στην κεντρική κυβερνητική σκηνή με την καθαρή εικόνα ενός πολιτικού πειράματος καινοτόμων επιλογών στην Πελοπόννησο, τελειώνει με την ορόσημο τις εκλογές της ΕΝΠΕ.
Τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω δηλαδή.

Θα μου πείτε όμως, τι λες τώρα της στιγμή που καταρρέει η χώρα;
Αμ, δεν καταρέει η χώρα, απλώς είναι υποκείμενο ενός παγκόσμιου πειράματος, και μιας διακυβερνητικής τρομοκρατίας λόγω αδυναμίας των πολιτικών ταγών της χώρας μας να κάνουν τη δουλειά τους (the party is over), παρασυρόμενοι από το σοβιετικό μοντέλο που έστησαν από το 1981. Αλλά και λόγω της αδυναμίας, με μαθηματικούς όρους να διορθωθεί ο αλγόριθμος της παγκόσμιας οικονομίας που έπαψε να έχει ως εργαλείο ανάπτυξης τις στρατιωτικές μηχανές των ισχυρών 'αυτοκρατορικών' κρατών, και πρέπει να μετατραπεί σε αλγόριθμο μιας περισσότερο ομότιμης οικονομίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως με κεντρική αποστολή κοινωνικότερες πολιτικές.

.......@yahoo.com

Χαστούκια και από το Θάρρος στην Ελευθερία.

Μετά την μεγάλη πρωτοσέλιδη αυτοξεφτίλα που έπαθε η ανυπόληπτη πλέον εφημερίδα Ελευθερία Καλαμάτας η οποία παραδέχτηκε ότι αιτία των επιθέσεων στον Τατούλη είναι τα εκατοστά στις καταχωρήσεις από την περιφέρεια σήμερα το Θάρρος πήρε σειρά και χαστούκισε με την σειρά του την φυλλάδα του Πλεμμένου.

Στην πρωτοσέλιδη καταχώρηση του το Θάρρος απαντά στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας.
Αναλυτικά η απάντηση του Θάρρους: ........

ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για τη σε βάρος της, όπως υποστηρίζει, κατανομή των καταχωρίσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έναντι του υπόλοιπου τοπικού τύπου, θα θέλαμε να απαντήσουμε, πως θα ήταν εξευτελιστικό για το "Θάρρος" και την ιστορία του να χειραγωγηθεί από τον οποιονδήποτε, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Πόσο μάλλον για μερικά εκατοστά καταχωρίσεων.
Τα προβλήματα της Ελευθερίας με την Περιφέρεια είναι διμερή και γνωστά. Δεν μας αφορούν.
Κλείνοντας θα προσθέσουμε, πως χρόνια τώρα η συνάδελφος είχε την μερίδα του λέοντος των καταχωρίσεων, από Δήμους, Νομαρχία και γενικά το Δημόσιο.
Τότε ήταν χειραγωγούμενη και τώρα ανεξαρτητοποιήθηκε;

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Σήμερα αν δεν ήταν Κυριακή, θα είχαμε την πλέον σκληρή επίθεση του Τσαμούλη από την Φωνή προς την ανυπόληπτη φυλλάδα Ελευθερία.
Έχουμε δει δείγματα επίθεσης Τσαμούλη σε Πλεμμένο οπότε αύριο Δευτέρα περιμένουμε την απόλυτη επίθεση του αιώνα.

ΤΣΑΜΟΥΛΗ ΘΕΕ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!


-Με τον όρο επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου περιγράφονται τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στη μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία.

Καμιά 150 χρόνια μετά έχουμε περάσει στην κληρονομική βλακεία !!!!

............................................................................

Εν εξελίξει σχέδιο της αστυνομίας να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους. Χωρίς να έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη διώξει τους συγκεντρωμένους από την Λεωφόρο Αμαλίας και έχουν απαγορέψει την πρόσβασή τους στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αγανακτισμένοι βρίσκονται επί της πλατείας και συζητούν ερανικά.

Η Αμαλίας και η Φιλελλήνων έχουν δοθεί στη κυκλοφορία και οι διμοιρίες έχουν εγκλωβίσει τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος.

.............................................................................
Αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ έχουν μπει μέσα στην πλατεία Συντάγματος, συλλαμβάνουν και κυνηγούν πολίτες! Πιάνουν ειρηνικούς διαδηλωτές που δεν είχαν καμία σχέση με προκλήσεις ή επιθετικές συμπεριφορές.
.................................................................................

ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ????
ΚΑΙ ΜΕΙΣ κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές την πρώτη μέρα........
>-