Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Παράταση στην απόσυρση... από την πίσω πόρτα!

Ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Και εκ των υστέρων απόσυρση για οχήματα μέχρι 2.000 κυβικά , προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για "νέου τύπου" απόσυρση παλαιών ΙΧ και αντικατάστασή τους με ολοκαίνουργια νέας τεχνολογίας.

Αν ένα όχημα εισαχθεί από τώρα και έως το ........

τέλος του 2011 με κανονικό τέλος, μπορεί μετέπειτα να επιστραφεί η διαφορά του τέλους ταξινόμησης, εφόσον όμως υπάρξει απόσυρση παλαιού οχήματος και υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή.

Όπως προκύπτει από τη διάταξη που περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο, όσα αυτοκίνητα εισαγάγουν οι έμποροι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, θα μπορούν να μεταπωληθούν με όρους απόσυρσης.

Η ρύθμιση αφορά παλαιά ΙΧ μέχρι 2000 κυβικά. Σε αντίθεση με όσα ίσχυσαν στην τελευταία απόσυρση, την επιδότηση της απόσυρσης δεν θα την εισπράττει ο ιδιοκτήτης που παραδίδει το παλαιό του όχημα, αλλά ο έμπορος ΙΧ που θα κάνει την αντίστοιχη έκπτωση στον πελάτη, αλλά θα κρατά το παλαιό του όχημα του για να το παραδώσει για καταστροφή.

Με τα νέα δεδομένα, όπως όλα δείχνουν, θα ισχύουν οι εκπτώσεις της απόσυρσης για αρκετούς ακόμα μήνες ή και χρόνια

-Αυτοκίνητα με κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης με το όφελος να είναι 300 ευρώ.
- ΙΧ με κινητήρα από 901 μέχρι και 1400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ. το όφελος είναι 960 ευρώ.
-Από 1401 μέχρι και 1600 κυβικά εκατοστά, το όφελος της απόσυρσης είναι 1430 ευρω
- Για αυτοκίνητα με κινητήρα από 1601 μέχρι και 2000 το όφελος φτάνει 2800 ευρώ.
Η αγορά του αυτοκίνητου πάντως βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ο μέσος ορος πωλήσεων την τελευταία πενταετία είναι μειωμένος 70%, σε μεγάλες κατηγορίες κυβισμού η πτώση πωλήσεων φτάνει το 95%.

Αν ανοίξει ο δρόμος για πετρελαιοκίνηση, σε συνδυασμό με την απόσυρση αναμένεται και ανάκαμψη στην αγορά αυτοκίνητου καθώς ο μέσος ορός πτώσης πωλήσεων σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2010 αγγίζει το 42%.

Newsit

Πληρώνονται καλύτερα οι Έλληνες βουλευτές σε σχέση με τους Ευρωπαίους

«Σφαγή» αναμένεται να γίνει μεταξύ των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτροπές, προκειμένου να ισοφαρίσουν το ψαλίδι που έπεσε στο μισθό τους.

Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές ενός βουλευτή .........

σύμφωνα με τα στοιχεία του «Τύπου της Κυριακής» ανέρχονται σε 8.500 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν 4.000 ευρώ, οι Γερμανοί βουλευτές 7.668 ευρώ και οι πιο καλοπληρωμένοι είναι οι Ιταλοί βουλευτές με τις μηνιαίες τους απολαβές να φτάνουν τα 11.704 ευρώ.

Τα έσοδα των Ελλήνων βουλευτών

• Βουλευτική αποζημίωση 4900 (καθαρά) 5.200 ευρώ (μικτά)
• Έσοδα από επιτροπές (μ.ο.) 1.200 ευρώ
• Επίδομα γραφείου 936 -1.000 ευρώ
• Επίδομα κίνησης 364 – 607 ευρώ
• Επίδομα κινητής τηλεφωνίας 200 ευρώ
• Επίδομα σταθερού τηλεφώνου – ταχυδρομείου 834 ευρώ (10.000 ετησίως)
• Χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά

ΣΥΝΟΛΟ: 8.400 – 8.700 ευρώ οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε το ποσό των 3.000 ευρώ για ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για βουλευτές που έχουν πάνω από μία θητεία.

Επίσης, για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται επίδομα ενοικίου ή πληρωμένο ξενοδοχείο της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Ακόμη, οι βουλευτές της περιφέρειας που στην περιοχή στην οποία εκλέγονται υπάρχει αεροδρόμιο, δικαιούνται 104 αεροπορικά κουπόνια.

ΣΧΟΛΙΟ
Το δημοσίευμα παρέλειψε την δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας, τα δωρεάν κινητά τηλέφωνα (πληρώνονται μέσω βουλής άρα τα πληρώνουν τα κοροΐδα οι Έλληνες) το εντελώς δωρεάν internet στα γραφεία και σπίτια τους, και άλλα πολλά προνόμια.
Γιατι δεν τα ανέφερε;;;

Το αυθαίρετο του Παπακωνσταντίνου.

Σε αυτήν τη χώρα δεν μας εκπλήσσει πλέον τίποτα, ούτε το πιο αντιφατικό και παράδοξο γεγονός. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να κατέχει αυθαίρετο ο...Υπουργός Περιβάλλοντος!

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ που ..........

φιλοξενεί η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η εξοχική κατοικία της μητέρας του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι καθ' όλα παράνομη, ενώ η ίδια εφημερίδα ζητάει την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, επισημαίνει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διατηρεί εξοχική κατοικία, χτισμένη μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι' αυτό και απόφαση κατεδάφισης.

Μάλιστα, η μητέρα του υπουργού, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του οικισμού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση των κτισμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε την Πέμπτη (17/07) συνάντηση με δασολόγο προκειμένου να λάβει τη γνώμη ειδικού για το θέμα.

"Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα προσθέτοντας δηλώσεις των αυθαιρετούχων της περιοχής οι οποίοι λένε "μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος".

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, την εξοχική κατοικία κληρονόμησε η μητέρα του υπουργού, Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη, ενώ στη συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου.

"Το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο", αναφέρεται στην πράξη αποδοχής.

Παπακωνσταντίνου: "Κατάπτυστες οι αναφορές"

Τη δική του απάντηση δίνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας ως "κατάπτυστες" τις αναφορές σε οικογενειακό αυθαίρετο και κάνοντας λόγο για "λυσσαλέα επίθεση λάσπης."
Ανακοίνωσε δε, πως θα προχωρήσει σε αγωγή κατά της εφημερίδας.

"Το ακίνητο είναι ενταγμένο στις διατάξεις του "νόμου Τρίτση", έχουν καταβληθεί όλοι οι φόροι και εισφορές και έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ότι με πρόσφατη διοικητική απόφαση της Περιφέρειας, όλη η περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται εκεί να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως διευκρίνισε, η απόφαση εκκρεμεί.

Νοίκι 6.000 ευρώ την εβδομάδα για τη βίλα του Παπακωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαθέτει και πολυτελέστατη βίλα (διπαλνή φωτογραφία) στη Σέριφο, την οποία και νοικιάζει για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.250 ευρώ την εβδομάδα!!!!!!

Μάλιστα, η κρίση οδήγησε μέχρι και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας, να αυξήσει το ενοίκιο καθώς πέρυσι την νοίκιαζε 4.000 ευρώ!!!!!!

Περαιτέρω, σύμφωνα με κτηματοσμεσίτες της περιοχής η εν λόγω βίλα, κοστίζει πάνω από 1.000.000 ευρώ. (Ένα εκατομμύριο ευρώ)

Μάλιστα, θέλοντας να περάσει απαρατήρητος και να μην τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, έβαλε την αγγελία σε ξένη κτηματομεσιτική εταιρία (Elysian Holidays), η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους τουρίστες, αφού η ιστοσελίδα είναι μόνον στην αγγλική γλώσσα.

Το εν λόγω οίκημα διαφημίζεται στη ιστοσελίδα ως "πέτρινο σπίτι" το οποίο περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια με ατομικό μπάνιο, τα τέσσερα από τα οποία βλέπουν στη θάλασσα.

Ολόκληρο το δημοσίευμα του πρώτου Θέματος

Ο Παπακωνσταντίνου συκοφαντεί πάλι, βρίζει και απειλεί. Παραδέχεται το αυθαίρετο στο δάσος, αλλά δεν παραιτείται!

Την ώρα που εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη οικογενειακού αυθαίρετου του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος καταφεύγει άλλη μια φορά στη συνήθη μέθοδο της συκοφάντησης- και, βεβαίως, στις απειλές και στις ύβρεις κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος.

Μετά από τα πρωτοφανή κατορθώματά του στην οικονομία, όπου σε χρόνο ρεκόρ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , ο κ. Παπακωνσταντίνου σπάει ένα ακόμη ρεκόρ, προφανώς παγκόσμιο: γίνεται ο πρώτο υπουργός Περιβάλλοντος με αυθαίρετο οικογενειακό εξοχικό σε δασικό χώρο που ταυτόχρονα μέλος της οικογένειάς του κάνει δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε το αυθαίρετο να νομιμοποιηθεί!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχεται δηλαδή την ύπαρξη του αυθαιρέτου, αλλά δεν παραιτείται. Θυμίζουμε όμως ότι η Άντζελα Γκερέκου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Πολιτισμού όταν είχε αποκαλυφθεί χρέος του συζύγου της προς την Εφορία...

Η περίπτωση Μαγγίνα, που ως υπουργός Εργασίας είχαμε αποκαλύψει ότι απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς και, τελικώς, είχε ο ίδιος την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του, ωχριά μπροστά στο φαινόμενο Παπακωνσταντίνου.

Μια απορία μόνο για τον κ. υπουργό Περιβάλλοντος: αν δεν κερδηθεί ο δικαστικός αγώνας για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας κι αφού, όπως υποστηρίζει στην απάντησή του, της ρύθμισης για τα αυθαίρετα θα εξαιρεθούν οι αναδασωτέες περιοχές, τι θα κάνει με το συγκεκριμένο σπίτι;

Μήπως θα κατεδαφίσει το οικογενειακό αυθαίρετο;

Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποκάλυψε με στοιχεία,που και ο ίδιος παραδέχεται την ύπαρξη οικογενειακού αυθαιρέτου την ώρα που ο ίδιος είναι Υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος και η νομοθετική ρύθμιση των αυθαιρέτων αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου, του οποίου προϊσταται. Πρόκειται για πολιτικό και ηθικό ζήτημα μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος και ως τέτοιο, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,όπως και οποιαδήποτε εφημερίδα έχει το καθήκον και την υποχρέωση να αναδείξει και να ενημερώσει τους ΄Ελληνες πολίτες. Ο έλεγχος της δημόσιας εξουσίας καθώς και η άσκηση πολιτικής κριτικής αποτελεί αποστολή του Τύπου και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει αποδείξει στην πορεία του πως ασκεί τον έλεγχο αυτόν αδιακρίτως και προφανώς ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ως προς δε τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις, με χαρακτηρισμούς της πρώτης εφημερίδας της χώρας, ως "κίτρινου τύπου", απλώς επισημαίνουμε ότι αυτά δεν του έκαναν καλό όταν ήταν τσάρος της οικονομίας – και κυρίως ούτε και στην οικονομία βέβαια - και δεν θα του κάνουν ούτε τώρα.

Παραδίδουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στην κρίση της κοινής γνώμης.

Εμείς, ετσι κι αλλιώς, θα τα ξαναπούμε με τον mr. Αυθαίρετο υπουργό

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθεί η ανακοίνωση Παπακωνσταντίνου:

Η αθλιότητα συνεχίζεται. O γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θ. Αναστασιάδης, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση λάσπης εναντίον μου.

Η επίθεση άρχισε από τη στιγμή που απάντησα στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση φορολογικών εκκρεμοτήτων του. Η σχετική, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, πολυετής διερεύνηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικές παραβάσεις του κ.

Αναστασιάδη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», ολοκληρώθηκε και το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τις δικές της ενέργειες.

Το τελευταίο "εύρημα" της εφημερίδας, αναφέρεται σε σπίτι που ανήκει στη μητέρα μου. Το ακίνητο, με κτίσμα του 1962 εμβαδού 155 τ.μ., αγοράστηκε με νόμιμο συμβόλαιο ως έχει πριν 14 χρόνια και το μεταγεγραμμένο συμβόλαιο αγοράς βεβαιώνει την ένταξη του σπιτιού, με βεβαίωση μη κατεδάφισης, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη στο νόμο

1337/1983 («νόμος Τρίτση»).
Για το συγκεκριμένο ακίνητο, έχουν καταβληθεί κανονικά όλοι οι φόροι και εισφορές, ενώ έχει δηλωθεί από την ιδιοκτήτρια στο Κτηματολόγιο.

Με πρόσφατη διοικητική απόφαση της Περιφέρειας, όλη η περιοχή όπου βρίσκεται κηρύχθηκε αναδασωτέα. Οι 100 περίπου ιδιοκτήτες των σπιτιών, που βρίσκονται στην περιοχή, ασκώντας τα εκ του νόμου δικαιώματά τους, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της πράξης αυτής και η σχετική απόφαση εκκρεμεί.

Όπως είναι φανερό και από τα συμβόλαια, με την ιδιοκτησία αυτή ουδεμία σχέση έχω, και οι αναφορές σε "οικογενειακή ιδιοκτησία" είναι κατάπτυστες. Πέρα από αυτό, τα υπονοούμενα και οι ευθείες αναφορές στο δημοσίευμα, ότι η επικείμενη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα αφορούσε και σε αυτήν την ιδιοκτησία, είναι απολύτως γελοία και φυσικά συκοφαντικά, δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως η ρύθμιση θα εξαιρεί μεταξύ άλλων ακίνητα σε αιγιαλό, σε δασικές και σε αναδασωτέες περιοχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί τη συκοφάντησή μου. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο εμπλέκοντας μέλη της οικογένειάς μου.

Έχω, ήδη, καταθέσει αγωγή για άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια. Η εποχή που το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, αποτελούσε εργαλείο εκφοβισμού, εκβιασμού και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων έχει περάσει. Είναι χρέος κάθε πολίτη, κάθε πολιτικού πολύ περισσότερο, και δικό μου, να προστατέψει την ελευθερία του Τύπου, προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψή του από τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κίτρινου Τύπου". Και αυτό θα κάνω κι αυτή τη φορά, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Η σωστή διατροφή στον καύσωνα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και ειδικά μέρες με υπερβολική ζέστη και καύσωνα, πρέπει να προσέξουμε πολύ τη διατροφή μας, ώστε να βοηθήσουμε το σώμα μας να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε:


Να αποφεύγουμε:

Πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα ποτά, γιατί το αλκοόλ κάνει το σώμα μας να χάνει τα υγρά πιο γρήγορα. Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε ποτά με καφεϊνη (όπως καφέ και τσάι), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, αλλά και ποτά με ζάχαρη γιατί η ζάχαρη επιβραδύνει την απορρόφηση των υγρών από το αίμα.

Φαγητό:

Φυσικά πρέπει να τρώμε ελαφριά φαγητά και μικρά και συχνά γεύματα. Ευτυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες αφθονούν τα φρούτα και τα λαχανικά, οπότε καλό είναι τα ζεστά μεσημέρια του καύσωνα να τρώμε κρύες σαλατούλες και να αφήνουμε τα πιο μεγάλα γεύματα για το βράδυ.

Μην ξεχνάτε πως το σώμα μας έχει ανάγκη τις θερμίδες για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για να ιδρώνει και να παραμένει δροσερό. Οπότε φροντίστε μέσα στη μέρα να τρώτε έτσι ώστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αποφύγετε φαγητά με πολλές πρωτεΐνες, γιατί ανεβάζουν το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία. Προτιμήστε το ψαράκι από το κόκκινο κρέας, αποφύγετε τις βαριές σάλτσες, τα ζεστά φαγητά και τα τηγανητά και να τρώτε ελαφρώς αλατισμένα φαγητά.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγουμε το μαγείρεμα τις μεσημεριανές ώρες. Μαγειρέψτε καλύτερα πολύ νωρίς το πρωί ή το βράδυ που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

newsbeast

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.