Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Άνοιγμα της Ομάδας Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ σε νέα μέλη

Για το 2013 η περίοδος αιτήσεων για εγγραφή νέων μελών σύμφωνα με απόφαση του Δ/Σ θα είναι από 20 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2013.
Δεκτοί γίνονται όσοι αποδέχονται τη στρατηγική του ΝΗΛΕΑ η οποία είναι:

Συστηματική οργάνωση της παραγωγής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγουν τα μέλη μας για να βελτιώσουμε τη θέση του στις απαιτητικές αγορές μέσω της υψηλής οργανοληπτικής και περιβαλλοντικής του ποιότητας.
Αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.nileasoliveoil.gr και στα γραφεία μας (Αγ. Δημητρίου 36, Χώρα, τηλ. 27630 31752) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν επιπλέον λεπτομέρειες για την πολιτική, τους σκοπούς και τους στόχους του ΝΗΛΕΑ. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: opnileas@yahoo.gr.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Αν θέλετε να αυξήσετε την απόδοση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας σας έχουμε την οικονομικότερη λύση.

Η αναβάθμιση του υπολογιστή σας μπορεί να γίνει μια συναρπαστική διαδικασία. Όμως, επειδή σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιο καλύτερο και πιο δελεαστικό προϊόν που μπορεί να οδηγήσει σε μια τρομερή αύξηση του προϋπολογισμού σας, ίσως καταλήξετε να ξοδέψετε πολύ περισσότερα από ότι υπολογίζατε.

Αυτό όμως........

δεν χρειάζεται να συμβεί. Μέσα από ένα συνδυασμό έξυπνων αγορών, μπορείτε να κρατήσετε το κόστος χαμηλό, να κερδίσετε μια σημαντική αναβάθμιση των επιδόσεων και να μείνετε στο στόχο σας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε πέντε τρόπους για να κρατήσετε τα περισσότερα χρήματα σας στο πορτοφόλι σας.
Στοχεύστε χαμηλά με τον επεξεργαστή σας.

Για κάθε συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών υπάρχουν συνήθως πολλά μοντέλα. Αν ψάχνετε ένα οικονομικό μοντέλο, δεν είναι κακή ιδέα να πάτε για έναν low-end επεξεργαστή. Η διαφορά απόδοσης είναι συνήθως πολύ μικρή για να την παρατηρήσετε στην καθημερινή χρήση, ενώ θα εξοικονομήσετε και χρήματα. Μην το παρακάνετε όμως. Η αντικατάσταση ενός προϊόντος με κάποιο μικρότερης απόδοσης, θα οδηγήσει και σε διαφορά στην απόδοση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Μην το παρακάνετε στη μητρική πλακέτα σας.

Η αγορά μιας νέας motherboard, συνήθως έπεται της αγοράς ενός νέου επεξεργαστή. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε στην αγορά, με τις τιμές να κυμαίνονται από τα 50 ευρώ έως και πάνω από τα 400 ευρώ. Οι high-end μητρικές κάρτες συχνά έχουν συναρπαστικά ονόματα όπως Sniper η Rampage. Μην ξεγελιέστε. Οι μητρικές κάρτες δεν έχουν σχεδόν καμία επίδραση στην απόδοση. Έχουν την ικανότητα να αυξήσουν τις δυνατότητες του υπολογιστή σας με την υποστήριξη περισσοτέρων καρτών γραφικών η RAM, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογες στην κλίμακα των 100 έως 150 ευρώ για κάθε επεξεργαστή και εάν ο προϋπολογισμός είναι η ανησυχία σας καλό θα ήταν να μην απομακρυνθείτε πολύ από αυτούς. Κορυφαίες μάρκες όπως η ASUS η Gigabyte και η MSI προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογες για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να βγουν εκτός προϋπολογισμού.

Αγοράστε έναν τελευταίας γενιάς SSD

Προφανώς, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αν δεν αγοράσετε έναν SSD δίσκο. Οι solid state drive προσφέρουν εκπληκτική αύξηση της απόδοσης και μια πολύ σημαντική αναβάθμιση στις επιδόσεις του υπολογιστή σας. Για να κρατήσετε το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, μπορείτε να πάρετε μια από τα λιγότερο εντυπωσιακά προϊόντα η ακόμα και ένα παλαιότερο μοντέλο. Εν ολίγοις μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο 128 GB στην τιμή των 90 ευρώ περίπου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα παλαιότερο μοντέλο. Οι SSD δίσκοι αποτελούν ουτως η άλλως μεγάλη αναβάθμιση, λογω του μειωμένου χρόνου φόρτωσης και απόκρισης που προσφέρουν και σχεδόν κάθε μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά μπορεί να σας προσφέρει τα παραπάνω πλεονεκτήματα. Επίσης θα παρατηρήσετε σίγουρα μια διαφορά σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, ειδικά εάν μετακινείτε τακτικά μεγάλα αρχεία.

Εάν δεν παίζετε παιχνίδια μην αγοράζετε κάρτα γραφικών

Οι κάρτες γραφικών, αργά αλλά σταθερά, γίνονται λιγότερο απαραίτητες για το μέσο υπολογιστή. Πριν από μερικές δεκαετίες, δεν ήταν καν δυνατό να απολαύσετε γραφικά χωρίς μια τέτοια κάρτα. Σήμερα, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών σε έναν επεξεργαστή AMD η Intel μπορεί να χειριστεί τη χρήση πολυμέσων και 2D παιχνίδια, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη μόνο για όσους θέλουν να παίξουν παιχνίδια 3D, ούτως ώστε να είναι σε θεση να προβάλλονται όλες οι λεπτομερές του παιχνιδιού. Όλοι οι υπόλοιποι χρήστες θα βρουν μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών επαρκή. Οι χρήστες με πολλαπλές οθόνες είναι η μόνη εξαίρεση σε αυτό οι περισσότεροι επεξεργαστές σήμερα ενσωματώνουν μια κάρτα γραφικών αλλά όχι όλοι. Οπότε, καλό θα ήταν να ελέγξετε αυτή τη λεπτομέρεια πριν αγοράσετε τη μητρική σας πλακέτα.

Χρησιμοποιήστε υπάρχοντα εξαρτήματα

Η τεχνολογία κινείται γρήγορα, αλλά όχι σε όλους τους τομείς. Οι επεξεργαστές συνεχίζουν να προσχωρούν με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι, οι οπτικοί δίσκοι, οι κάρτες ήχου, οι κάρτες δικτύου και τροφοδοσίας, έχουν υποστεί μικρότερη πρόοδο. Είναι πολύ πιθανό, ότι ο υπάρχων υπολογιστής σας έχει πολλά εξαρτήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και μετά την αναβάθμιση. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν θα ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό υλικό.
Μπορεί το παλιό υλικό να συνδεθεί με τη νέα μητρική πλακέτα σας;
Tο νέο τροφοδοτικό σας μπορεί να το υποστηρίξει;
Υπάρχουν οδηγοί για το νέο λειτουργικό σύστημα που ίσως εγκαταστήσετε;
Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και το ίδιο λειτουργικό σύστημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχετε το παραμικρό πρόβλημα. Όταν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αγορά νέων εξαρτημάτων, μπορείτε επίσης, να κάνετε το εξής: αντί να ψάξετε αν τα παλιά σας τμήματα λειτουργούν με τη νέα μητρική πλακέτα που θα λειτουργεί με τα παλιά εξαρτήματα.
Αυτό δεν θα είναι πάντα δυνατό, αλλά αξίζει να προσπαθήσετε.

Ακλουθώντας αυτά τα βήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό χρημάτων. Το σύστημα που θα καταλήξετε μπορεί να μην είναι τόσο φοβερό, αλλά θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που επιθυμούσατε. Τόσο κοντά, που σίγουρα δεν θα σας λείψει το πιο ακριβό υλικό που τελικά δεν αγοράσατε. Θυμηθείτε, θα υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο στον ορίζοντα. Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει το γρηγορότερο, πιο ακριβό υλικό, θα κυκλοφορήσει στην αγορά κάτι νέο και καλύτερο μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Συνοπτικά, εάν επιλέξετε να αγοράσετε γρήγορο αλλά και προσιτό υλικό, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή και σίγουρα η πιο οικονομική.

Το Χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [16-3-2013 ]




Ο Κόλλιας εκφώνησε επικήδειο για το λιμάνι Κυπαρισσίας. Την ταφόπλακα στην ανάπτυξη, ποιός τη βάζει; ρωτάει ο Ηλίας στο «Θάρρος»

«Σήμερα, ουσιαστικά εκφωνούμε τον επικήδειο του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Κατέρρευσε ο μόλος, τα νερά μπαίνουν μέσα, λιμάνι δεν υπάρχει».

Εκτός από........

τον επικήδειο για το λιμάνι, μήπως θα μπορούσε ο κ. δήμαρχος να ενημερώσει αναλυτικά τον κόσμο τι και πότε έχει κάνει για την προστασία του προσήνεμου μόλου και του λιμανιού γενικότερα;

Αν πήγε, έστω και μία φορά, σε ένα Υπουργείο να ζητήσει και να απαιτήσει να δοθεί χρηματοδότηση για να γίνουν παρεμβάσεις.

Αν πήγε μία φορά στο γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, τον κ. Μουτζούρη, που ξέρει το λιμάνι και τι χρειάζεται, για να ζητήσει τη συνδρομή του.

Επικήδειο, όπως ο ίδιος είπε, εκφώνησε.

Την ταφόπλακα στην ανάπτυξη, από την καταστροφή του λιμανιού, ποιος τη βάζει, μπορεί να μας πει;

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ελληνική διχόνοια: Η κατάρα του έθνους που τρώει τις σάρκες του
Συνεχής η όξυνση της αντιπαράθεσης
Η σύμπνοια μόνη έξοδος διαφυγής από την κρίση


Πολλαπλασιάζονται καθημερινά τα περιστατικά .........

αντιπαραθέσεων, λεκτικών και όχι μόνο, ανάμεσα σε βουλευτές, κόμματα και πολίτες, με βαρείς χαρακτηρισμούς και από τις δυο πλευρές. Τελευταίο, το προχθεσινό στην Καρδαμύλη.

Έχουν απόλυτα δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες ιστορικά δεν μπορούν να ομονοήσουν, με καταστροφικά αποτελέσματα...