Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη-Τεχνολόγων-Γεωπόνων στην Τριφυλία. H Σύνδεση της Εκπαίδευσης με την Παραγωγή

Tην περασμένη Πέμπτη διοργανώθηκε από το Tμήμα Tεχνολόγων Γεωπόνων του TEI Πελοποννήσου εκπαιδευτική εκδρομή του Tρίτου και Tέταρτου έτους στην περιοχή της Tρυφιλίας. Oι φοιτητές σε αυτά τα έτη διδάσκονται μαθήματα εξειδίκευσης όπως «Εξοπλισμοί, Λειτουργία, Αυτοματισμοί Θερμοκηπίων», «Kαλλιέργειες εκτός Eδάφους-Yδροπονία», «Παραγωγή Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Yλικού» κ.α. τα οποία έχουν άμεση σχέση με καλλιεργητικές πρακτικές της ευρύτερης περιοχής της Mεσσηνίας.

Ιδιαίτερα, η περιοχή της .....

14 με 16 Δεκεμβρίου το 12ο Συνέδριο της ΝΔ

#12ο_synedrio_nd #μαζί_μπορούμε #Ελλαδα_Μπορουμε

Στην τελική ευθεία για το 12ο συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο .....

Ποιες περιοχές στην Ελλάδα κινδυνεύουν περισσότερο από σεισμό [χάρτες]


Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός GEM (Global Earthquake Model), με έδρα την Ιταλία, παρουσίασε τους πρώτους στον κόσμο online χάρτες κινδύνου από σεισμούς σε όλες τις χώρες, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τρεις χάρτες, που αποτελούν ......

Λειτουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Το Κέντρο Κοινότητας Τριφυλίας, το οποίο λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων, το μήνα Δεκέμβριο θα δεχθεί ωφελούμενους, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας (με ευθύνη λειτουργίας το .....

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στις 16 Δεκεμβρίου στη Μαραθόπολη

47684804-2424735490875339-1472571267335847936-oΟι ραπτομηχανές, τα βελονάκια και οι κατσαρόλες πήραν φωτιά! Ετοιμαζόμαστε για το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου μας. Υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες, ποιοτικές και καλαίσθητες για εσάς και τους αγαπημένους σας. Γούρια, διακοσμητικά, κοσμήματα, γλυκίσματα, μαρμελάδες και .....

Τρείς συνεδριάσεις αυτήν την εβδομάδα για την Οικονομική επιτροπή του Δημου Τριφυλίας

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα συνεδριάσεων θα έχει αυτήν την εβδομάδα η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας γι αυτήν την εβδομάδα όπου ανάμεσα στα θέματα θα συζητηθούν η αναπροσαρμογή ή μη του Ενιαίου Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2019 καθώς και η Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών για υπολογισμό του Τ.Α.Π.

Αναλυτικά οι συνεδριάσεις:

«ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ» Του Γρηγόρη Χαλιακοπούλου ερχεται σήμερα στον Πυρσό από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Ο Μορφωτικός Σύλλογος "Πυρσός", σας προσκαλεί στο «Φουρναράκειο» την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 9 μμ να παρακολουθήσετε το θεατρικό έργο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Το μαγκάλι», από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Το έργο είναι μια ......

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε στις εκλογές της Ομοσπονδίας που έγιναν στις 11-11-2018.
Η συνεδρίαση- συγκρότηση έγινε την Τρίτη 4-12-2018 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και η νέα σύνθεσή του είναι:

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Τρίπολη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/12/2018 ΣΤΙΣ 16:00


Συνάδελφοι, για 3η συνεχή χρονιά καταστρέφεται η παραγωγή μας από τον δάκο. Σε πολλές περιοχές η ζημιά είναι ολοκληρωτική που πολλοί συνάδελφοι, μικροί παραγωγοί ,δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι για το σπίτι τους. Οι ευθύνες γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης - Περιφέρειας ενώ εμείς .......

Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση στον Πυρσό (Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο)

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9.00 μ.μ. , σας προσκαλούμε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση “Το μαγκάλι”, του συμπολίτη μας Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, από την Πειραματική σκηνή Καλαμάτας.

Από το Δ.Σ.

Γενική Είσοδος 7 €