Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ (phishing attack) στην Τράπεζα Πειραιώς...

Αν σας έρθει μήνυμα με το λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς, μην δώσετε τα στοιχεία σας. Γίνεται επίθεση (phishing attack) στους λογαριασμούς πελατών της Τράπεζας.
Το χτύπημα έρχεται από την Ρωσία.
Χάκερς στέλνουν βροχή μηνυμάτων σε πελάτες της Τράπεζας. Υπολογίζεται ότι έχουν σταλεί μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο e-mail.
Ίσως είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει γίνει σε ........

Ελληνική Τράπεζα.

Πριν λίγες μέρες είχαν χτυπηθεί με phishing attack η EUROBANΚ και η ΕΘΝΙΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!...

Πηγή: ΝοNews - News

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΑ καμία τράπεζα δεν ζητά προσωπικά στοιχεία ούτε με E-mail ούτε τηλεφωνικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μηνύματα του τύπου "για λόγους ασφαλείας απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός σας" ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ Απλά διαγράψτε το.
ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ σε τέτοιο μήνυμα και επικοινωνήστε με την τράπεζα σας για να την ενημερώσετε ότι λάβατε κάποιο e-mail στο οποίο σας ζητούσαν προσωπικά σας στοιχεία.

Σύσκεψη για τα σκουπίδια στην περιοχή Τριφυλίας

Το θέμα των αδειοδοτήσεων για τους χώρους που θα γίνεται η μπαλοποίηση των σκουπιδιών και η εναπόθεση των δεμάτων, για την ενότητα της Τριφυλίας, συζήτησαν στην σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Τρίπολη οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας με τον περιφερειάρχη Νίκο Αγγελόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των δύο χώρων οι οποίοι ήδη έχουν αποφασιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Ο ένας, στα όρια Φιλιατρών - Γαργαλιάνων, θα είναι ο χώρος που θα μπει ο μπαλοποιητής, θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια σε ειδικό κλειστό χώρο και θα δεματοποιούνται, ενώ ο άλλος θα είναι ο σημερινός χώρος της χωματερής της Κυπαρισσίας που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και εκεί θα αποθηκεύονται τα μπαλοποιημένα με ειδικές μεμβράνες σκουπίδια, μέχρι να δοθεί η τελική λύση διαχείρισης σε περιφερειακό επίπεδο.
Επίσης συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας ενός φορέα διαδημοτικής διαχείρισης των .........

σκουπιδιών για την ενότητα της Τριφυλίας, που θα περιλαμβάνει την περιοχή από τον Δήμο Γαργαλιάνων μέχρι και το Δήμο Δωρίου.

Πηγή: Απόσπασμα από την Ελευθερία

Η εξιχνίαση του φόνου ανακούφισε την Κυπαρισσία

Με ανακούφιση αλλά και έκπληξη υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας την είδηση για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του.

Η υπόθεση αυτή είχε ταράξει την κοινωνία της Κυπαρισσίας καθώς ένα τόσο βίαιο περιστατικό ήταν πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα. Ο δικηγόρος είχε χτυπηθεί με πρωτοφανή μανία στο κεφάλι, χτυπήματα που αποδείχθηκαν μοιραία καθώς λίγα 24ωρα μετά έχασε την ζωή του.
Οπως είναι φυσικό ένα όργιο φημών είχε αρχίσει να πλέκεται στην τοπική κοινωνία γύρω από την υπόθεση αυτή, φτάνοντας τις περισσότερες φορές σε σημεία υπερβολής.
Ετσι η εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία και οι συλλήψεις που έγιναν έφεραν μια ανακούφιση, καθώς πλέον λύθηκε ένα μεγάλο μυστήριο.
Από την άλλη όμως προκλήθηκε και έκπληξη, για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε .........

αυτή την υπόθεση -αφού ήταν γνωστά στην τοπική κοινωνία- και πολύ περισσότερο για το λόγο που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα, που ήταν η αναβολή ενός δικαστηρίου που ακολουθούσε τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα το γεγονός αυτό προκάλεσε και την έκπληξη των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση. Οσον αφορά τους δύο κατηγορούμενους -καθώς ο τρίτος διαφεύγει την σύλληψη- σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας Κυπαρισσίας Σοφίας Καβαρινού προκειμένου να απολογηθούν, μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησαν και πήραν την Τρίτη.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Γεώργιο Καραβίτη, ο 29χρονος που κατηγορείται ως δράστης της δολοφονίας -μαζί με τον 34χρονο ομοεθνή του που παραμένει ασύλληπτος- ομολόγησε την πράξη του, ενώ ο 35χρονος που κατηγορείται για ηθική αυτουργία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Πηγή: Ελευθερία

Σχετικό θέμα: Απολογούνται σήμερα οι δράστες της Δοφοφονίας του Δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

ΑΠΑΙΧΤΟ !!!!!!! Δοκιμάστε και εσείς. Δεν εχει χρέωση.

Μας έστειλε ο φίλος μας ο Κώστας Γ. απο την Κυπαρισσία ένα e-mail με έναν ΑΠΑΙΧΤΟ σύνδεσμο.

Επισκεφθείτε αυτήν την διεύθυνση: http://www.spacemonkey.gr/

Κάποια στιγμή θα σας ζητήσει το νούμερο του κινητού σας.
Μην φοβηθείτε. Δώστε το. Δεν έχει χρέωση.

Το θεματάκι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!
Μπράβο Κώστα. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ.




Πως να... "αποφύγετε" την περαίωση

Από τα σημειώματα, που εστάλησαν τους τελευταίους μήνες στους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να καταβάλλουν το φόρο της περαίωσης, δεν ήταν λίγα αυτά που τους καλούσαν να πληρώσουν φόρο, επειδή δεν είχαν αποδεχθεί –για διάφορους λόγους– τον αυτοέλεγχο, δηλαδή την αυτοπεραίωση, για προηγούμενες χρήσεις.

Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι-, όμως, δε γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να... γλιτώσουν από αυτό το φόρο, δηλαδή τα 500 ευρώ ανά χρήση, καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά κυρίως σε επιχειρήσεις με βιβλία Β΄ κατηγορίας.
Δείτε πώς:

Η εγκύκλιος 1040 του 2005 παρέχει τη δυνατότητα σε όσους: ..........


- είτε έχουν ξεχάσει ή για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν συμπληρώσει τον πίνακα Ι’ στο έντυπο Ε3, δηλαδή δεν έχουν κάνει αυτοέλεγχο – τη γνωστή αυτοπεραίωση –,

- δεν υπάρχει διαφορά ακαθάριστων εσόδων, και

- τα φορολογικά κέρδη είναι μικρότερα από αυτά της αρχικής δήλωσης,

να επανέλθουν με συμπληρωματικό Ε3. Στο συγκεκριμένο έντυπο θα αναγράψουν τα ίδια με το αρχικό έντυπο, της «επίμαχης» χρονιάς, συμπληρώνοντας επιπλέον τον πίνακα Ι’. Η διαδικασία αυτή γίνεται χωρίς πρόστιμο και με την υποβολή της συμπληρωματικής δήλωσης εντάσσονται αυτόματα στις διατάξεις του 3296/2004, για την αυτοπεραίωση των χρήσεων και δεν πληρώνουν φόρο!

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό είναι:

- η αρχική δήλωση να είναι εμπρόθεσμη,

- η δήλωση να έχει ορθή απεικόνιση των στοιχείων των βιβλίων και

- τα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα στον πίνακα ΣΤ του Ε3 να είναι ίδια με αυτά που θα αναφερθούν στον πίνακα Ι’.

Όλα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που -με βάση τον πίνακα Ι’- δεν προκύπτει καταβολή φόρου, γιατί τότε ο φορολογούμενος όχι μόνο θα πληρώσει φόρο, αλλά θα κληθεί να πληρώσει και τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

Πηγή: Capital.gr

"Παγώνει" το τέλος μεταβίβασης στα Ι.Χ. αυτοκίνητα για τέσσερις μήνες

Αναδρομικά και από την ημέρα κατάθεσης της ρύθμισης στη Βουλή θα τεθούν σε ισχύ οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλα τα αυτοκίνητα, καινούργια και μεταχειρισμένα, που θα αγοραστούν μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτων οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου που έχει ήδη λάβει και το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα ή το αργότερο αύριο (λόγω της γενικής απεργίας).

Στην τελική του μορφή το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη της αγοράς των .........

αυτοκινήτων προβλέπει ότι:
• Μειώνονται κατά 50% τα τέλη ταξινόμησης για όλα τα καινούρια αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού.

• Αντίστοιχα μειώνονται και τα τέλη ταξινόμησης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

• Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής παγώνει για τέσσερις μήνες η καταβολή του παράβολου μεταβίβασης για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ταξινομηθεί.

Τι σημαίνει πρακτικά η ρύθμιση για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα; Ότι μέχρι και το τέλος Αυγούστου, για τις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων Ι.Χ, είτε γίνονται μεταξύ ιδιωτών, είτε μέσω καταστήματος, δεν θα καταβάλλεται το παράβολο μεταβίβασης. Το όφελος εξαρτάται από τον κυβισμό ως εξής:

• Κατηγορία Α Κυβικά 51-400 το όφελος είναι 30 ευρώ.

• Κατηγορία Β Κυβικά 401-800 το όφελος είναι 45 ευρώ.

• Κατηγορία Γ Κυβικά 801-1300 το όφελος είναι 60 ευρώ.

• Κατηγορία Δ Κυβικά 1301-1600 το όφελος είναι 90 ευρώ.

• Κατηγορία Ε Κυβικά 1601-1900 το όφελος είναι 120 ευρώ.

• Κατηγορία ΣΤ Κυβικά 1901-2500 το όφελος είναι 145 ευρώ.

• Κατηγορία Ζ Κυβικά άνω των 2501 το όφελος είναι 205 ευρώ.

Το τέλος ταξινόμησης οχημάτων υπολογίζεται επί της εργοστασιακής αξίας και οι συντελεστές διαμορφώνονται ανάλογα με τον κυλινδρισμό του κινητήρα. Έτσι, για ένα όχημα με κινητήρα ως 900 κυβικά εκατοστά το τέλος ταξινόμησης είναι 5%. Αυτό σημαίνει ότι αν το μέσο εργοστασιακό κόστος για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είναι 5.000 ευρώ τότε το όφελος για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή είναι μόλις 125 ευρώ. Για οχήματα με κυβισμό από 901 κ.εκ. ως 1.400 κ. εκ. ο συντελεστής ταξινόμησης είναι 12% και με μέσο εργοστασιακό κόστος 7.000 ευρώ το όφελος ανέρχεται σε 420 ευρώ. Περίπου 900 ευρώ θα κερδίσουν όσοι προχωρήσουν τους επόμενους μήνες στην απόκτηση οχημάτων με κινητήρα από 1.401 ως 1.600 κυβικά εκατοστά, ενώ 1.500 ευρώ λιγότερα θα πληρώσει κάποιος για την αγορά ενός αυτοκινήτου με κινητήρα από 1.601 ως 1.800 κυβικά εκατοστά. Σαφώς μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για εκείνους που θα προχωρήσουν σε αγορά αυτοκινήτων μεγαλύτερου κυβισμού.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΕΡΑΝΗ 1-0 Ο ορισμός της γκαντεμιάς

ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 93’ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΤΙΝΙΩΤΗΣ ΕΙΧΕ ΣΟΥΤ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ!

Άδικη ήττα γνώρισε χθες στο Αίγιο η Εράνη από τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσαν οι γηπεδούχοι στο 3ο λεπτό (!) των καθυστερήσεων με τακουνάκι (!) του Θωνιάτη (πάσα Κουσκούνα), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπάμπης Ντινιώτης «σημάδεψε» με διαγώνιο σουτ το κάθετο δοκάρι του Κοντόγιωργα.
Μάλιστα ήταν το δεύτερο για τους Φιλιατρινούς, αφού στο 24’ ο Νικολόπουλος είχε τραντάξει για πρώτη φορά τη δοκό με απ’ ευθείας φάουλ.
Επιπλέον, στο 43’ ο Ζώκος ανατράπηκε αντικανονικά μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης αρνήθηκε το πέναλτι στην Εράνη. Το Μεσσηνιακό συγκρότημα ......

στάθηκε πολύ καλά στην έδρα του πρωτοπόρου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι έκανε το ντεμπούτο του ο 18χρονος Φιλιατρινός ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Η ομάδα του Σταύρου Αντωνόπουλου είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει, όπως είχαν φυσικά και οι γηπεδούχοι- και γι’ αυτό η ισοπαλία θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα...

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ:
Κοντόγιωργας, Ρέλλας (78' Σανδραβέλλης), Ζαφειρόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπερτσιάς, Μητρόπουλος, Θωνιάτης, Ντόμας (46' Γούρμος), Διαμαντόπουλος (69' Νάτσης), Μπούνας, Κουσκουνάς.

ΕΡΑΝΗ:
Αθανασόπουλος, Ανδρεόπουλος, Γιάννης, Παναγιωτίδης, Σπυρόπουλος (71' Βαρούχας), Ασημακόπουλος (62' Αναστασόπουλος), Ανεστόπουλος, Μουχίκας, Παναγιωτακόπουλος, Ζώκος (62' Χ. Ντινιώτης), Νικολόπουλος.

3ποντο ρεπό την Κυριακή

Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστούν οι προπονήσεις στα Φιλιατρά, προσαρμοσμένες στον αγώνα με τη Θύελλα Πατρών που θα διεξαχθεί στις 12/4. Την προσεχή Κυριακή οι παίκτες της Εράνης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χωρίς κόπο τους βαθμούς από τη Βάρδα και ταυτόχρονα θα εκτίσουν την ποινή τους οι Αναστασόπουλος, Παναγιωτακόπουλος και Μπ. Ντινιώτης που συμπλήρωσαν χθες τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ήδη «απόσβεσαν» την τιμωρία τους οι Ηλ. Ντινιώτης, Πιχιγιόνι.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Τα αποτελέσματα της 28ης Αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής

Πηγή: Θάρρος

Απολογούνται σήμερα οι δράστες της Δοφοφονίας του Δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Απολογούνται αυτή την ώρα ενώπιον της ανακρίτριας κα Σοφία Καβαρινού, οι δυο από τους τρεις δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου από την Κυπαρισσία ο οποίος έπεσε θέμα επίθεσης το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου μέσα στο γραφείο του και εξέπνευσε λίγα 24ωρα αργότερα στην μονάδα εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

Ο τρίτος κατηγορούμενος διαφεύγει της σύλληψης και σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αστυνομικών Αρχών δεν βρίσκεται, πλέον, στη χώρα μας.

Δράστες της ανθρωποκτονίας, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είναι ένας ομογενής από την Αλβανία 35 ετών, ο οποίος χρόνια ζούσε και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά στην Κυπαρισσία και δύο πολίτες Αλβανίας, ένας ......

29χρονος, που ήταν χρόνια κι αυτός στην Κυπαρισσία και ένας 34χρονος, ο οποίος ήταν στην πόλη λίγους μόνο μήνες.

Ο ομογενής κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και οι δύο άλλοι ως φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίζεται πως αυτός «φύλαγε τσίλιες και δεν χτύπησε το θύμα», κάτι που έκανε ο άλλος δράστης, ενώ ο ηθικός αυτουργός φέρεται να αρνείται την κατηγορία που τον βαρύνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος, που «έσπασε» κατά την διάρκεια της προανάκρισης και ομολόγησε, φέρεται με όσα είπε να «έδωσε» τον ηθικό αυτουργό, από τον οποίον όμως ισχυρίζεται ότι, δεν υπήρξε χρηματισμός ή κάποιου άλλου είδους αντάλλαγμα, αλλά δέχτηκε να τον «συνδράμει» για συναισθηματικούς λόγους, «για να μη χάσει την περιουσία του, το σπίτι του», αφού είχαν στενή φιλική σχέση από την εποχή που ήρθε αυτός, σε νεαρή ηλικία, στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι «αστικές διαφορές» αφορούσαν επικείμενη δίκη για περιουσιακά στοιχεία του ηθικού αυτουργού και συγκεκριμένα για υπόθεση πλειστηριασμού.

Όπως είπε ο Αστυνομικός διευθυντής, στις δηλώσεις του το πρωϊ της 31ης Μαρτίου «όλες οι Υπηρεσίες και το κλιμάκιο από την Αθήνα καταβάλαμε προσπάθεια, για να εντοπίσουμε τους δράστες. Εκατό περίπου είναι οι καταθέσεις, που δόθηκαν για την υπόθεση, για να καταλήξουμε στον φυσικό αυτουργό.
Κι εκεί οδηγηθήκαμε από ένα αποτύπωμα, το οποίο βρήκαμε επάνω στο γραφείο του αείμνηστου δικηγόρου… ».
«Ο φυσικός αυτουργός ομολόγησε τις πράξεις του και ότι ο άλλος, που διαφεύγει, χτύπησε τον δικηγόρο, ενώ ο ηθικός αυτουργός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή… », διευκρίνισε ο κ. Καραβίτης.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Έχει πληρώσει η Μητρόπολη Τριφυλιας Και Ολυμπίας το ΕΤΑΚ

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα της Εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" ότι 32 μητροπόλεις αρνούνται να καταβάλουν το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ).
Στην ίδια ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον Ενός Τριφυλιακού blog που ανήκει (όπως η ίδια η ανακοίνωση της Μητρόπολης λέει) σε Δημοσιογράφο της Κυπαρισσίας.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση - Διάψευση της Μητρόπολης για το θέμα. ........

Η είδηση αυτή μάλιστα αναρτήθηκε με τον προκλητικό τίτλο “Αρνείται να καταβάλει το ΕΤΑΚ και η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας” στην ηλεκτρονική διεύθυνση “TRIFYLIANEWS”, που διατηρεί δημοσιογράφος της Κυπαρισσίας. Διαψεύδουμε την πληροφορία αυτή.
Η αλήθεια είναι ότι η Μητρόπολή μας κατέβαλε το τέλος αυτό κανονικά και εμπρόθεσμα, όπως αποδεικνύουν τα επισυναπτόμενα φωτοαντίγραφα,
α) της από 27-6-2008 Δηλώσεως ΕΤΑΚ προς την Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και
β) του υπ’ αριθμόν 2537/27-6-08 Διπλότυπου Εισπράξεως της ίδιας Δ.Ο.Υ.
Και σ’ αυτήν, όπως και σε όλες τις νομικές υποχρεώσεις ανταποκρίνεται με συνέπεια παρ’ ότι θα μπορούσε να επικαλεσθεί λόγους αδυναμίας ως εμπερίστατος και πυρόπληκτος.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα εδώ.

Σχετική αναδημοσίευση είχαμε κάνει και εμείς ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ από το εν λόγο blog και συγκεκριμένα συνεργάτης του Φιλιατρά News από την Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"
Δείτε εδώ την ανάρτηση

Σήμερα (σ.σ.χθες) το Φιλιατρά News ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ από την Ιερά Μητρόπολη τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλέστηκε η Μητρόπολη και αφορούν καταθετήρια στην εφορία για την πληρωμή του ΕΤΑΚ.
Σας τα παρουσιάζουμε ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ τα εξασφαλίσαμε.

(Πατήστε επάνω στα δυο έγγραφα για πλήρες μέγεθος)

img049.jpg (380 KB) . img050.jpg (184 KB)


Ενός.. καλού μύρια έπονται..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Άναψαν τα αίματα και βγήκαν τα μαχαίρια στα ΜΜΕ.. Μόνο που από τις ανοιχτές πληγές αναδύεται η δυσοσμία της συστημικής διαπλοκής. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τσιφλικάδες κυρίως των ηλεκτρονικών ΜΜΕ αλληλο-φτύνονται στριφογυρίζοντας δημοσίως, ώσπου μεθυσμένοι από την ροχάλα, θα τους καταπιεί οριστικά το κενό της κοινωνικής απαξίας. Πρόσφατο κρούσμα ο Γιάννης Παπαγιάννης κατά του Χατζηνικολάου και Τριανταφυλλόπουλου. Οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται ένθεν και ένθεν αν και στερούνται πρωτοτυπίας είναι βαρύτατοι..

«Βουτυρομπεμπές, γλυφτρόνι, τσατσόνι, γυμνοσάλιαγκας, (για τον Χατζηνικολάου) λεχρίτης, λιγδιάρης λακές (για τον Τριανταφυλλόπουλο) κι ένα σωρό ακόμη κοσμητικά επίθετα που αν ήταν πολύτιμες .......

χάντρες θα στόλιζαν το πλουσιότερο κομπολόι της χώρας.. Δεν είναι όμως. Πρόκειται για την εμετική αναστροφή του πεπτικού τους συστήματος όπου η γλώσσα ξερνά εκείνο με το οποίο έχει το μυαλό διατραφεί. Σκατά. Επομένως αν και πρωταπριλιά δεν ψεύδονται. Και δεν ψεύδονται γιατί η οργή του ενός κατά του άλλου, εκτοξεύει το χυδαίο αλλά γνήσιο περιεχόμενο του απύθμενου χάους από την σκοτεινή τους ψυχή. Κι αυτό έχει σημασία.. Ποιο δηλαδή; Η διαπλοκή στην οποία συχνά αναφερόμουν απρόσωπα κατά κανόνα υπαινικτικά, επειδή δεν ήμουν σε θέση να κουβαλήσω το αβάσταχτο βάρος της απόδειξής της.



Αποδείξεις τίνος και σε τι; Μα στο ότι για παράδειγμα οι κατονομαζόμενοι αλλά και όλα τα ΜΜΕ, αφού μάσησαν την είδηση της δεκαετίας πως η παραδομένη στην διαπλοκή δικαιοσύνη (έχουν όνομα οι διάκονοί της) απάλλαξε του προστίμου των 76 εκατ. Ευρώ την vodafon για το τερατώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, στην συνέχεια την απέρριψαν δια της φυσικής οδού στην προσωπική τους λεκάνη απορροής βοθρο-λυμάτων! Επειδή αν διαχεόταν στο περιβάλλον θα πνιγόταν ο λαός στην συστημική μπόχα. Και σε μια επίδειξη βαθιάς ευγνωμοσύνης αλλά και ισχύος η επίμεμπτη εταιρία, μπούκωσε καταμεσής της οικονομικής κρίσης τις αδηφάγες τηλεοπτικές χοάνες με δισεκατομμύρια διαφημιστικών ευρώ.. Και ότι όποιος εκτραπεί της καθολικής γραμμής, καταδικάζεται σε παρατεταμένο και εξευτελιστικό θάνατο από την ταπεινωτική ανέχεια εξ’ αιτίας της ανεργίας..

Έφτασε έτσι ένας σκυλοκαυγάς με έπαθλο μια αριθμημένη θέση στην ζωή για να αποκτήσουν ως διά μαγείας όνομα τα πρόσωπα και σχήμα τα πράγματα.. Δηλαδή. Έχουν όνομα οι δικαστές που απάλλαξαν της τιμωρίας της από την ΑΔΑΕ την εσαεί ένοχη στις συνειδήσεις μας τηλεφωνική εταιρία. Κι αφού αυτοί την απάλλαξαν καταδικάστε την εσείς εμπορικά. Έχουν όνομα και επίθετο όσοι σας απέκρυψαν την είδηση.. Καταδικάστε τους κι εσείς ενημερωτικά. Έχουν όνομα και επίθετο οι πολιτικοί που φωτογραφήθηκαν κατά την διάρκεια του σκυλοκαυγά. Καταδικάστε τους κι εσείς πολιτικά.. Κι όλους μαζί στην συνείδησή σας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Eandrik@otenet.gr