Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ Τα πεφταστέρια του Αυγούστου

Θα κορυφωθεί η βροχή αστεριών ή αλλιώς βροχή των Περσείδων η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τις 26 Ιουλίου και πρόκειται να κορυφωθεί στο τέλος της εβδομάδας, όπου σύμφωνα με επιστήμονες, θα πέφτουν 100 αστέρια την ώρα!

Οι Περσείδες είναι απομεινάρια ενός κομήτη, μέχρι και σε μορφή σκόνης, τα οποία συναντά η Γη μία φορά το χρόνο στις αρχές Αυγούστου. Ονομάζονται Περσείδες επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, έρχονται δηλαδή από αυτή την κατεύθυνση.

Για να απολαύσετε το υπέροχο θέαμα πρέπει να .........

πάτε μακριά από περιοχές με πολλά φώτα.
Η κατεύθυνση που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι βορειοανατολική αλλά οι επιστήμονες τονίζουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να μην γίνει τίποτα αντιληπτό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ

Οι Περσείδες είναι μια βροχή διαττόντων (μετέωρα ή πεφταστέρια όπως είναι κοινώς γνωστά στην παράδοση, όπου όταν βλέπεις ένα μπορείς να κάνεις μια ευχή που θα πραγματοποιηθεί). Στην πραγματικότητα δεν είναι αστέρια που «πέφτουν». Πρόκειται για μικρά κομμάτια (μέχρι και σε μορφή σκόνης) τα οποία είναι απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ (109P/Swift-Tuttle) και όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες καίγονται εξαιτίας της τριβής με την ατμόσφαιρα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Όποια από αυτά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να φτάσουν στην επιφάνεια της Γης, ονομάζονται μετεωρίτες, ενώ όσα είναι τόσο λαμπρά που φαίνονται να σχίζουν τον ουρανό, ονομάζονται βολίδες. Συνήθως, στο μέγιστο της βροχής πέφτει ένα μετέωρο το λεπτό. Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, φαίνεται δηλαδή σαν να έρχονται από την κατεύθυνση αυτή.

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού αυτού από τον κομήτη Σουίφτ-Τάτλ περιπλανάται στον διαπλανητικό χώρο, εδώ και χίλια περίπου χρόνια αφότου εγκατέλειψε τον κομήτη. Υπάρχει ωστόσο και μία σχετικώς νέα συνιστώσα, μία λωρίδα υλικού που αποσπάσθηκε από τον κομήτη το έτος 1862. Ο ρυθμός των μετεώρων όταν η Γη συναντήσει αυτή την, πυκνή ακόμα, λωρίδα είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι κατά την υπόλοιπη βροχή.
Αναφέρονται παρατηρήσεις των Περσείδων εδώ και περίπου 20 αιώνες, με αρχαιότερη αναφερόμενη από την Άπω Ανατολή. Μία λαϊκή ονομασία της βροχής αυτής σε Ρωμαιοκαθολικές χώρες είναι «Δάκρυα του Αγίου Λαυρεντίου», καθώς στις 10 Αυγούστου τιμάται η μνήμη του μαρτυρίου του.

Η αρχή της βροχής είναι ορατή από τα μέσα Ιουλίου κάθε χρόνο, με την κορύφωση μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου, οπότε ο ρυθμός των μετεώρων φθάνει τα 60 και πλέον ανά ώρα. Εξαιτίας της τροχιάς του κομήτη, από την οποία εξαρτάται η θέση του ακτινοβόλου σημείου, οι Περσείδες παρατηρούνται κυρίως να διασχίζουν το Βόρειο Ημισφαίριο της ουράνιας σφαίρας. Καθώς συμβαίνει με όλους τους διάττοντες αστέρες, ο ρυθμός τους μεγιστοποιείται κατά το χρονικό διάστημα αμέσως πριν την αυγή. Το 2009, ο μέγιστος Ζενίθιος Ωριαίος Ρυθμός προβλέφθηκε σε περίπου 120.

Δεν «βλέπει» επιπλέον μέτρα ο Δ. Κουσελάς

Δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα, δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «αυτό που πρέπει να δούμε είναι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης. Σε αυτό το σκέλος, πρέπει να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος, γιατί οι δημοσιονομικές περικοπές ή οι οριζόντιες περικοπές, δεν αποδίδουν».

Όμως, σημείωσε ότι πρέπει να συρρικνωθεί ..........

το υπέρογκο Δημόσιο, λέγοντας: "Θα πρέπει να εφαρμόσουμε τις επιλογές που έχουμε υιοθετήσει για μικρότερο, αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος, που θα πρέπει να πάψει να παράγει χρέη και ταυτόχρονα να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική».

ΣΧΟΛΙΟ
ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ.... που λέει και το άσμα.... Θα έρθει η ώρα σας στις εκλογές. Εκεί να δεις γέλια και καρβέλια......

Ανάκληση αυτοκινήτων Citroen

Προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων Citroen εκτελεί η εταιρεία Citroen Ελλάς ΑΒΕΕ (Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Citroen στην Ελλάδα), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Ειδικότερα, τα προγράμματα ανακλήσεων αφορούν: ..........


α) Τα μοντέλα C3 και DS3. Η ανάκληση αφορά 416 οχήματα, στα οποία ο μηχανισμός χειρόφρενου / υλικών τριβής πίσω φρένων μπορεί να μην είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Σε τέτοια περίπτωση, μπορεί να παρατηρηθεί επιμήκυνση της διαδρομής του μοχλού χειρόφρενου.

β) Το μοντέλο Jumper III. Η ανάκληση αφορά 129 οχήματα, στα οποία η βάση της ρεζέρβας μπορεί να μην καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Citroen σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για καταβολή ενισχύσεων από 16 Οκτώβρη

Το ΟΚ και επίσημα έλαβε για προκαταβολές ενισχύσεων από την Κομισιόν το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις 16 Οκτωβρίου του 2011.

«Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη, με τον ιδιαίτερα δριμύ χειμώνα και την καθυστερημένη άνοιξη την οποία ακολούθησε μεγάλη ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες και στην παραγωγή χορτονομών.
Κατά συνέπεια, οι γεωργοί, και ιδίως οι εκτροφείς βοοειδών, ............

αντιμετώπισαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Οι δυσκολίες αυτές εντάθηκαν από τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Η δύσκολη αυτή κατάσταση επιδεινώθηκε από τις επιπτώσεις στις αγορές της εξάπλωσης του βακτηρίου E.coli που οδήγησε σε σημαντική πτώση της ζήτησης και των τιμών των οπωροκηπευτικών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στον κανονισμό.

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ την Πέμπτη

«Την Τρίτη 9.8.2011 έγινε η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, σε 58.170 δικαιούχους καταβλήθηκε το ποσό των 56.212.867,59 €. Η πληρωμή αφορούσε πληρωμή των νέων δικαιωμάτων που κατανεμήθηκαν για το 2010 (Εθνικό Απόθεμα και Άρθρο 68) καθώς και εκκρεμοτήτων από σφάλματα κατά την υποβολή των αιτήσεων της ίδιας χρονιάς», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για ..........

τα ποσά πληρωμής τους από σήμερα 10.8.2011 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει σήμερα και τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από αύριο το πρωί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληρωμές αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ την Παρασκευή

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ( ΠΣΕΑ) ύψους 2 εκατ. Ευρώ από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Την Παρασκευή 12/08/2011 ο ΕΛ.Γ.Α θα καταβάλλει: Ποσό 1,3 εκατ. Ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1565 παραγωγών για αποζημιώσεις από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετού, χαλάζι, πλημμύρα, βροχόπτωση κ.λ.π) που συνέβησαν κυρίως την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010 στις ακόλουθες Περιφερειακές ενότητες : ..........

Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λαρίσης, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκιδικής, και Χίου.

Επίσης, ποσό 784 χιλιάδες Ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 391 παραγωγών για οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) Α’ Τριμήνου 2008 για απώλεια παραγωγής φυτικού ανασύσταση και συμπληρωματική ενίσχυση στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες:
Αρκαδίας, Αττικής, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Πέλλας, Πρεβέζης, Τρικάλων και Χανίων.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.

Κακά τα μαντάτα για τον Δήμο Τριφυλίας.

Κακά ήταν τα μαντάτα για τον Δήμο Τριφυλίας από τους πολίτες στην δημοσκόπηση που είχαμε κάνει μέσα από το Φιλιατρά News.
Το ερώτημα που είχαμε θέσει ήταν: "Είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας;"

Σχετική δημοσκόπηση εδώ. (Έκλεισε)

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος ...........

146 πολίτες που ήθελαν να ψηφίσουν.
Η συντριπτική τους πλειοψηφία 63,7% (93 ψήφοι) απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.
Απαισιόδοξοι ήταν αυτοί που απάντησαν ότι "Όπως είναι η κατάσταση δεν γίνεται τίποτα" συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,38% (21 ψήφοι)
Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν ορισμένοι πολίτες απαντώντας ότι μπορούν να τα πάνε καλύτερα συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,01% (19 ψήφοι)
Κλείνοντας μια μικρή μερίδα πολιτών δήλωσαν ικανοποιημένο απο την μέχρι τώρα λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,9% (13 ψήφοι). Να υποθέσουμε ότι αυτοί οι 13 είναι Δημοτικοί σύμβουλοι;;;;; Γιατί οι πολίτες άλλα απαντούν.

Ελπίζουμε το καμπανάκι να εισακουστεί στον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια.

Κάνετε κλκ στην παραπάνω εικόνα και δείτε τα αποτελέσματα.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Ηλεία

Η φωτιά καίει δασική έκταση στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών.

Στο χωριό Μέλισσα, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά δέκα λεπτά πριν τις 2, έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά όχηματα με 22 άνδρες, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο αεροσκάφη.

Η άπνοια που επικρατεί στην περιοχή ωστόσο ........

καθυσυχάζει την πυροσβεστική υπηρεσία για την επέκταση της φωτιάς και ελπίζουν ότι θα την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Η μυστική συνταγή για αυθεντικό Mojito...

Το αγαπημένο ποτό του Χέμινγουεϊ, όταν αυτός ζούσε στην Κούβα. Συνήθιζε πάντα μετά την αστακομακαρονάδα του να ζητάει από τον μπάρμαν του περίφημου La Perla της Αβάνα ένα δροσερό και χωνευτικό Mojito.

Το όνομα του προέρχεται από την Αφρικάνικη λέξη Mojo που σημαίνει μαγεία. Ακουλουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή και απολαύστε το αυθεντικό Μοjito.

Πάμε για την συνταγή: ............


ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 μεζούρες φρέσκο χυμό λάιμ
Μερικά φύλλα και ένα κλαδάκι μέντας (κάποιοι προτιμούν το δυόσμο αλλά η αυθεντική συνταγή είναι με μέντα)
2 μεζούρες λευκό ρούμι
2 μεζούρες σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα φύλλα της μέντας σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λάιμ.
Στη συνέχεια συνθλίβουμε τη μέντα με ένα γουδοχέρι ή κουτάλι μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζουμε τριμμένο πάγο και ρούμι, συμπληρώνουμε με σόδα και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντα.

Στην υγειά σας!

Έως πέντε χρόνια η άδεια άνευ αποδοχών για υπαλλήλους Δημοσίου

Διεύρυνση της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια, ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιτρέπεται στους υπαλλήλους ...........

η χορήγηση αδείας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως πέντε ετών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους αντί των δύο ετών που ίσχυε έως την 1η Ιουλίου 2011.

Όπως προβλέπεται, η χορήγηση της άδειας γίνεται με αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Για το λόγο αυτό, στην αίτηση του υπαλλήλου πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να εκτιμηθούν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και αυτό στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει.

Επίσης, παρέχεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στο τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε έτη. Κάνοντας χρήση αυτής της ρύθμισης, οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα, με την αίτησή τους, να επιλέγουν σύμφωνα με την επιθυμία τους τη μείωση είτε της ημερήσιας απασχόλησης είτε των εργάσιμων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προβλέπεται από το νόμο, ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας για κάθε νόμιμη συνέπεια υπολογίζεται μόνο ο χρόνος πραγματικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές δεν είναι συντάξιμος.

«Καμπανάκι» για τη λειτουργία των ΚΕΠ από τη λήξη των συμβάσεων

Τον κίνδυνο να "καταρρεύσουν" τα μισά ΚΕΠ στην Επικράτεια επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων των εξειδικευμένων εργαζομένων στα Κέντρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θ. Λιανός, δηλώνει στο "Eθνος" ότι 460 από τα 1.081 ΚΕΠ που λειτουργούν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό αφού οι δίμηνες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τους 630 περίπου εναπομείναντες συμβασιούχους λήγουν τους επόμενους μήνες.

"Εμείς που ανήκουμε στην ειδικότητα υπαλλήλων ..........

"Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών" έχουμε εκπαιδευτεί να φέρουμε σε πέρας όλες τις διαδικασίες που προβλέπουν τα ΚΕΠ", επισημαίνει ο κ. Λιανός.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ν. Ρόβλιας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ τόνισε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Επίσης, ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν.

Δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Αυγούστου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να συζητήσουν συγκεκριμένες λύσεις για το πρόβλημα λειτουργίας των ΚΕΠ. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ΚΕΠ. "Εχουμε ως προϊστάμενη αρχή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους δήμους που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που δημιουργεί ένα χάος γραφειοκρατίας", αναφέρει ο κ. Λιανός.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ σημειώνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν δήμαρχοι που αναθέτουν σε συναδέλφους του "αλλότρια καθήκοντα", όπως για παράδειγμα σε δήμο της Πελοποννήσου, όπου δήμαρχος -παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ΚΕΠ- ανέθεσε στον μοναδικό εξειδικευμένο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να εκτελέσει χρέη καταμετρητή της κατανάλωσης νερού των νοικοκυριών!

"Εμείς, με την εκπαίδευση που διαθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά ενός εφοριακού, ενώ ένας υπάλληλος Εφορίας δεν μπορεί να εργαστεί σε ΚΕΠ", σημειώνει ο κ. Θ. Λιανός απαντώντας στο ερώτημα αν τα ΚΕΠ μπορούν να λειτουργήσουν με μόνιμους υπαλλήλους του δήμου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων ΚΕΠ προτείνει να υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου 5ετούς διάρκειας με τους 630 συμβασιούχους των ΚΕΠ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων.

"Είμαστε βέβαιοι πως και η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα επιθυμούν την αναβάθμιση των ΚΕΠ, με στόχο να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης και μείωσης της γραφειοκρατίας", δηλώνει ο κ. Θ. Λιανός.

ΣΧΟΛΙΟ
ΨΗΦΙΖΩ - ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΣΟΚ. Γιατι γυρίζει την Ελλάδα 70 χρόνια πίσω
ΦΗΦΙΖΩ - ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΣΟΚ. Για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το "Εμπρός Πίσω" όραμα που είχε ο Περίανδρος Πόποτας (τηλεοπτικός Δημάρχος Κολοκοτρωνιτσίου στο καφέ της Χάρας).
ΨΗΦΙΖΩ - ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΣΟΚ. Για να διαλύσει ότι υπάρχει στην Ελλάδα και που με τόσους κόπους και θυσίες φτιάχτηκε.

Εκδηλώσεις Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών ανακοινώθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:

Καλλιτεχικό εργαστήρι
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Αυγούστου
Ώρα 6.30 ως 8.30 – Πάρκο Βλαχέρνας
Οργάνωση: Σύλλογος Φιλοπροόδων

Βραδιά Φιλοξενίας
Συναυλία της Φιλαρμονικής και παράσταση των Χορευτικών Τμημάτων του Συλλόγου Φιλοπροόδων
Σάββατο 13 Αυγούστου
Πάρκο Βλαχέρνας – ώρα 9.30 μ.μ.
Οργάνωση: Σύλλογος Φιλοπροόδων - Δήμος Τριφυλίας



ΚΥΝΗΓΙ - Από 20 Αυγούστου οι πρώτες τουφεκιές

Από τις 20 Αυγούστου 2011 μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012 καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2011 – 2012 με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του ..........

αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2012.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ

BΕST TV

Το κράξιμο στην Ελευθερία καλά κρατεί.... Πήρε σειρά και η "Φωνή"

Μετά τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά το κράξιμο προς την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" πήρε η "Φωνή" και ο Θανάσης Τσαμούλης!

«Κήρυξαν» τον πόλεμο στον Τατούλη…βομβαρδίζοντας τα κουνούπια!!!

ΑΦΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ» ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ «ΜΟΡΕΑ», ΣΕΙΡΑ ΠΗΡΑΝ… ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα μεγάλα λόγια έχουν ένα καλό: μπορεί να κρυφτεί πίσω τους ένας μικρός άνθρωπος
Β. Κούμπελκα

ΑΦΟΥ «τακτοποίησαν» τους μεγάλους οδικούς άξονες, ..........

τους κόμβους, τα αεροδρόμια και το εσωτερικό οδικό δίκτυο, όλα με «αναθέσεις» κατά προτίμηση στο

«Μορέα», μπήκαν τώρα στους ευαίσθητους χώρους της δημόσιας υγείας και των ενόπλων δυνάμεων, αφού οι τοπικές εκφάνσεις της Περιφερειακής Αρχής (πάλι ο Τατούλης φταίει…) άφησαν τους αδυσώπητους εχθρούς του έθνους να δρουν υπογείως και με την ησυχία τους, φθάνοντας μέχρι τη Μεσσηνία!! Το ότι δεν έχει σημειωθεί σ’ όλη την Περιφέρεια ούτε ένα περιστατικό είναι μια απλή λεπτομέρεια για την εφημερίδα…

Μιλάμε για τα υπερμεγέθη κουνούπια, τα οποία αφού δεν καταπολεμήθηκαν στη «βρεφική» τους ηλικία, πήγαν στο Δυτικό Νείλο και «φόρτωσαν» τον θανατηφόρο ιό, επιστρέφοντας στη Μεσσηνία, την οποία, κατά το πομπώδες δημοσίευμα, απειλούν!

Έτσι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι της τοπικής δημοσιογραφίας, αφού κήρυξαν χθες «επιστράτευση», μαθαίνω ότι… έδωσαν εντολή να σηκωθούν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και με μια συντονισμένη επιδρομή να συντρίψουν τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Καλά έπαθα χθες το πρωί, αφού άγρια χαράματα με ξύπνησαν γνωστοί και φίλοι να «μεσολαβήσω» ώστε να εξαιρεθούν τα παιδιά τους, που υπηρετούν στην Αεροπορία, από την επικίνδυνη αποστολή, καθώς και άλλοι που ειδοποιήθηκαν επειγόντως με… φύλλα επιστράτευσης!

Τρελλάθηκα και το μυαλό μου πήγε στον πόλεμο της Λιβύης, υποθέτοντας ότι ο Καντάφι μάς την έπεσε, μιας κι εδώ σταθμεύει ΝΑΤΟϊκή δύναμη ανεφοδιασμού των επιχειρούντων συμμαχικών αεροσκαφών!

Μέχρι να συνέλθω από το πρωινό σοκ και να… ψαχτώ, με πληροφόρησαν τηλεφωνικά ότι η γνωστή τοπική εφημερίδα με πηχυαίους τίτλους έγραφε: «Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δυτικού Νείλου»!

Ήρθε η καρδιά μου στη θέση της, ψέκασα ένα υπεριπτάμενο «κουνούπι» από αυτά που δεν είχε… ψεκάσει ο Τατούλης και γύρισα πλευρό!

Όταν ξύπνησα κανονικά και βγήκα στο καφενείο, ένας μάστορας από το παρακείμενο συνεργείο αστειευόμενος μου είπε: «δεν σε επιστράτευσαν εσένα στον πόλεμο κατά των κουνουπιών;». Δεν είμαι της αεροπορίας, του είπα…

Γελάσαμε και κλάψαμε μαζί για το κατάντημα της δημοσιογραφίας που, δυστυχώς, εκφυλίζεται κι εδώ στο Νότο, από απίστευτους τύπους που επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό, ακόμη και μέσω του τρόμου που σπέρνουν σε ανυποψίαστους πολίτες και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ανεβαίνοντας την Αριστομένους, κάποιος επαγγελματίας κραδαίνοντας μια «Ελευθερία» μου επιτέθηκε φραστικά: «Με αυτά που κάνετε εσείς οι δημοσιογράφοι πώς να πάει μπροστά ο τόπος;».

Συγγνώμη, του λέω, αλλά για ποιο πράγμα μιλάτε; Μα για τον «πόλεμο κατά του ιού του Δυτικού Νείλου που απειλεί τη Μεσσηνία», μου απαντά και μου ’δωσε να διαβάσω. Πραγματικά σοκαρίστηκα από την αβάσταχτη ελαφρότητα των «πολεμοκάπηλων» συναδέλφων, έσκυψα το κεφάλι κι έφυγα σφαίρα…

Αργότερα, στο γραφείο, διαβάζοντας το ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» κατάλαβα: άλλα τα μάτια του… λαγού κι άλλα του «θανατηφόρου» κουνουπιού!!!

Περίμενα μήπως και σηκωθούν τα ελικόπτερα και τα μαχητικά από την 120 ΠΕΑ για να συντρίψουν τις ορδές του εχθρού που επέδραμαν κατά της Μεσσηνίας από αέρος, αλλά ματαίως! Μπαίνω στο internet και σ’ ένα σάιτ με παιχνίδια προσομοίωσης αερομαχιών, βλέπω σ’ ένα μαχητικό F-16 τον Πλεμμένο να «πιλοτάρει» έχοντας στο στόχαστρό του τα… θανατηφόρα κουνούπια που δεν καταπολέμησε εγκαίρως ο Τατούλης!!!

Ησύχασα, τελικά ήταν ένα κακόγουστο παιχνιδάκι, άσκηση επί χάρτου θα το ’λεγα, προσαρμογής σε μια εικονική πραγματικότητα, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει η «παράγκα» της παραπληροφόρησης.

Άντε όμως να τα εξηγήσεις όλα αυτά στους ανυποψίαστους που ανησύχησαν κι έτρεξαν να κρυφτούν ή να φύγουν από τη Μεσσηνία, πασαλειμμένοι με πετρελαιοειδή για να γλιτώσουν από τα… θανατηφόρα κουνούπια! Τι να πεις στους επαγγελματίες του τουρισμού που πέρασαν μια εφιαλτική ημέρα, αναμένοντας τη «βιβλική καταστροφή» από το θανατηφόρο ιό του Νείλου ή από τις αεροπορικές επιδρομές του Πλεμμένου!!

Πήρα τηλέφωνο στην Περιφέρεια να μάθω για την «αεροπορική επιδρομή» και με πληροφόρησαν ότι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα!

Ευτυχώς, γιατί ήμουν έτοιμος να τηλεφωνήσω στην Αστυνομία να συλλάβει τους «τρομοκράτες» μήπως και γλυτώσει τουλάχιστον ο κόσμος, αφού τώρα οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι… κήρυξαν τον πόλεμο στον Τατούλη βομβαρδίζοντας κουνούπια!

Ηρέμησα, ήπια δυο καφέδες μονορούφι και διερωτήθηκα:

● Μήπως ήρθε ο καιρός να προσγειωθούν οι «αιθεροβάμονες» της «παράγκας» στην πραγματικότητα;

● Μήπως ήρθε ο καιρός της καθολικής αντίδρασης στην παραπληροφόρηση και τις προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης από ανεύθυνους σαλτιμπάγκους και ευτελείς εμποράκους της ενημέρωσης;

Τελικά, ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα μ’ έβγαλε από τα δύσκολα, αφού στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας φίλος με πηγαίο χιούμορ, που αντί για καλημέρα μπήκε στο θέμα κατευθείαν:

«Τελικά για όλα φταίει ο Τατούλης, πρόσεξε γιατί οι πρώτες ρίψεις του φαρμάκου από τα πτητικά μέσα χαμηλής πτήσης της «Ελευθερίας» θα έρθουν κατά πάνω σου…». Καλημέρα, μου λέει, και το ’κλεισε…

Εγώ απλά έκλεισα ασυναίσθητα το παράθυρο, για να «αποκρούσω» τους δηλητηριώδεις ψεκασμούς της συκοφαντικής φημολογίας των αλχημιστών της «Ελευθερίας», αναλογιζόμενος την ορθότητα της ρήσης Τσέχου διανοητή: «Για δες πόσο μικραίνουν οι νάνοι στη μεγέθυνση!»…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Δώστε τους, επιτέλους, κύριε Τατούλη μια ανακοίνωση για την κουνουποκτονία, να ησυχάσουμε καλοκαιριάτικα! Αυτοί είναι ικανοί αν δεν… αναθέσουν και την κουνουποκτονία να οδηγηθούν σε αυτοκτονία! Λυπηθείτε τους…

ΒEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Τσαμούλης ξαναχτυπά. ΘΕΟΣ ΛΕΜΕ. ΘΕΟΣ.
Βρε κυρ Τσαμούλη μου αυτή την ιστορία με το δημοσίευμα της Ελευθερίας Δεν το κάνεις σενάριο να το ανεβάσει ο Στάθης Ψάλτης να γελάσει ο κόσμος με τα χάλια ορισμένων αυτοαποκαλούμενων Μεσσηνιαρχών;;;;;

Όχι στην κατάργηση του ΕΘΙΑΓΕ της Καλαμάτας από τον Γιώργο Καραμπάτο

Την έντονη αντίδραση του στην κατάργηση του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας αλλα και για το εργαστήριο Ελαιολάδου και την ίδρυση του στην Τρίπολη εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καλαμάτας Γιώργος Καραμπάτος.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει: ..........


Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιθυμούμε να εκφράσουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για την απόφαση κατάργησης του Ινστιτούτου του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας και την ίδρυση άλλου στην Τρίπολη -έδρα της Περιφέρειας- και του Εργαστηρίου Ελαιολάδου.
Η παραγωγή ελαιολάδου της Μεσσηνίας σε ποιότητα και ποσότητα είναι γνωστή και αυτή αποτελεί τον κύριο λόγο ίδρυσης του Ινστιτούτου στη Μεσσηνία, όπου υφίσταται διαρκώς ανάγκη έρευνας για την διατήρηση και επαύξηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της παραγωγής εξαιρετικά ποιοτικού ελαιολάδου. Το συγκεκριμένο συγκριτικό πλεονέκτημα δεν συντρέχει για την Αρκαδία, ενώ η λογική της κατάργησης μιας ερευνητικής μονάδας σε παραγωγική λειτουργία, που μάλιστα αναμένει την εγκεκριμένη πίστωση για να βελτιώσει τη λειτουργία και τις υποδομές της, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα εκ του μηδενός, είναι ακατανόητη.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι η νοοτροπία, που κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση: αν συγκεντρώνουμε όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία και τις δομές στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας (όπου, ούτως ή άλλως, εδρεύσει η Διοίκησή της), θα πρέπει να ξεχάσουμε την ανάπτυξη των άλλων περιοχών της, και όχι μόνο τη μελλοντική ανάπτυξη…. Γιατί τέτοιες αποφάσεις ουσιαστικά ναρκοθετούν όσα μακροχρόνια και με κόπο έχει πετύχει η κάθε περιοχή της Περιφέρειας, βασιζόμενη στους πόρους και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και οδηγούν σε μια υδροκέφαλη έδρα, που απομυζά και νεκρώνει την περιφέρειά της.

Επειδή η προσπάθεια ανάπτυξης του αγροτικού τομέα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για μια Πελοπόννησο «Τοσκάνη της Ελλάδας», όχι μόνο πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία το Ινστιτούτο και το Εργαστήριο Ελαιολάδου αλλά θα πρέπει να αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για ολόκληρη την Πελοπόννησο και προς τούτο είναι αναγκαίο να στελεχωθεί από ειδικούς επιστήμονες που θα βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση και που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν απ’ ευθείας από την ΕΕ, αξιοποιώντας κοινοτικά προγράμματα.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.