Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Ενταξη στο ΕΣΠΑ του έργου συλλογικής ανάπλασης της οδού δεκατεσσάρων [ VIDEO ]

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο ανάπλασης της οδού δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.
Πρόκειται για έργο συνολικής αξίας 500 χιλιάδων ευρώ (506.574,23 €) και περιλαμβάνει (όπως αναφέρεται στο έγγραφο που μόνο το Φιλιατρά News έχει στην διάθεση του) την ανακατασκευή των οδών Φουρναράκη - Ιωάνου Μεταξά - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Στρατ. Σταυριανόπουλου Δηλαδή ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Δεκατεσσάρων από την αρχή της μέχρι το τέρμα (οικία Σταθόπουλου) Αριστερά επάνω (περάνει την διαστεύρωση με Αγία Κυριακή) μέχρι Εκκλησία Παναγία, συνολικού μήκους 1.500 μέτρων και παράλληλα θα περιλαμβάνει καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών, ανακατασκευή πεζοδρομίων και ρυθροκρασπέδων, ηλεκτροφωτισμού, σήμανση, βελτίωση έργων αποχέτευσης και έργο πρασίνου.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος τεχνικών ..........

έργων του Δήμου Παναγιώτης Τσίγγανος είπε ότι πρόκειται για αστικό έργο αναπλάσεων που επιτέλους άνοιξε από το ΕΣΠΑ.
Το επόμενο ανάλογο θέμα που θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει έργα σε Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία όπως είπε ο κ. Τσίγγανος και ειδικά για τους Γαργαλιάνους πρέπει να υπάρξει μια επιτροπή Διαβούλευσης.

Δείτε το έγγραφο που διαθέτει ΜΟΝΟ το Φιλιατρά News σχετικά με το έργο.





-

Αντιδρούν στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 3-1-2013

Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σας καταθέτουν τη θέση τους και τη στάση τους για το συγκεκριμένο θέμα:

Καταρχήν δηλώνουμε .......

την απογοήτευση μας και κυρίως την αγανάκτησή μας για τη συμπεριφορά του Υπουργείου απέναντι στο Τμήμα και στο ΤΕΙ μας. Για μια ακόμη φορά με αντιφατικά επιχειρήματα και παράλογα κριτήρια κλείνει με αυθαίρετο και άδικο τρόπο το Τμήμα μας.
Μας στερεί το δικαίωμα φοίτησης στο Τμήμα που επιλέξαμε και που αγαπήσαμε, και τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό και μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο πτυχίο, και με την επίφαση της κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσα από την υπό δημιουργία Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.

Σε μια εποχή που –όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο

· η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παραγωγή και την εκάστοτε τοπική κοινωνία αποτελεί εκτός από επιτακτική ανάγκη, πρωταρχικό στόχο του υπουργείου,

· η καινοτομία και η πρωτοτυπία είναι τα ζητούμενα της ανάπτυξης,

· η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της γεωργικής παραγωγής είναι βασικός πυλώνας εξόδου από την κρίση

· ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο αποτελούν επιτακτική ανάγκη

θυσιάζεται το Τμήμα μας και το ΤΕΙ μας στο όνομα του εξορθολογισμού της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Τμήμα μας, αυτούς ακριβώς τους σκοπούς εξυπηρετεί όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την Περιφέρεια και για τη χώρα ολόκληρη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων -ΜΟΝΑΔΙΚΟ στη χώρα μας- έχει ως στόχο την ανάδειξη της βιολογικών μεθόδων άσκησης της γεωργίας και την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποίημένων τροφίμων. Διαθέτει ικανούς και αξιόλογους επιστήμονες και δασκάλους και βοηθητικό προσωπικό, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια (μικροβιολογίας, χημείας, εδαφολογίας, επεξεργασίας τροφίμων κλπ.), ικανής έκτασης αγρόκτημα (οπορώνα, λαχανόκηπο, πειραματικούς αμπελώνες, θερμοκήπια κλπ.) και ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονο εξοπλισμό. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την εκπαίδευσή μας, αλλά και για να εξυπηρετήσει σχετικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, και να προάγει την έρευνα και την καινοτομία στην τεχνολογία βιολογικής γεωργίας και τροφίμων. Ως παραδείγματα αναφέρουμε μόνο τις τελευταίες δράσεις και την έρευνα που πραγματοποιείται -με την συμμετοχή εμάς των σπουδαστών- για την τοπική χλωρίδα, τα αρωματικά φυτά και τα αιθέρια έλαια (τα οποία μάλιστα αποσπούν διεθνώς διθυραμβικές κριτικές και επαίνους), την αμπελοκαλλιέργεια και οινολογία, την διάσωση τοπικών-παραδοσιακών ποικιλιών αμπέλου και άλλων φυτικών ειδών, την επτανησιακή διατροφή, τον προγραμματισμό και την διοργάνωση του ετήσιου οικολογικού φεστιβάλ «ΒΙΟΝ» κλπ.

Μετά από αυτά, εύλογα ρωτάμε όλους και κυρίως τον κ. Υπουργό:

· Ποιός σας όρισε ρυθμιστή των ονείρων μας; Με ποιό δικαίωμα μας αλλάζετε αντικείμενο σπουδών και πτυχίο υποβαθμίζοντας την διαφορετικότητα, την αξία του, τις γνώσεις μας και εμάς τους ίδιους;

· Η βιολογική γεωργία δεν αποτελεί πια εναλλακτική ανάπτυξης και διαφοροποίησης; Δεν χρειάζεται εκπαιδευμένους ανθρώπους να την προωθήσουν και να την στηρίξουν; να την συνδέσουν με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με την ποιότητα των τροφίμων και τον εναλλακτικό τρόπο ζωής; Πρέπει όλοι να ομογενοποιηθούμε ως «Φυτική Παραγωγή» για να είμαστε με τους πολλούς και να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των λίγων...;

· Εάν μετακινήσουν το Τμήμα μας τι θα απογίνουν οι εγκαταστάσεις, οι δάσκαλοί μας, οι άνθρωποι με τους οποίους καθημερινά συνεργαζόμαστε; Αυτά που οι φορολογούμενοι γονείς μας και όλοι μας έχουμε πληρώσει λίγο λίγο δεν τα σκέφτεστε;

· Η τοπική κοινωνία και η περιφέρεια δεν μας χρειάζονται; Δεν αποτελούμε πια μέρος της; Δεν μας χρειάζεται να συμβάλουμε στην ανάπτυξή της; πώς θα ενημερώνεται;

· Άδικα οι τόσοι κόποι και τόσα όνειρα;

Εμείς λοιπόν, οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σας λέμε ότι δεν θα σας αφήσουμε να μας πάρετε τη βιολογική γεωργία!

Συστρατευόμαστε με τους συμφοιτητές μας των άλλων Τμημάτων του ΤΕΙ μας και σας φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε: ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!

Εισιτήρια υγείας για ανασφάλιστους από τον Λυκουρέντζο

Εισιτήρια υγείας για ανασφάλιστους συμπολίτες μας, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον “Real Fm”.

Το σχετικό .........

πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου, και αναμένεται να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

“Κάποιος ο οποίος είναι ανασφάλιστος θα λαμβάνει το εισιτήριο υγείας και θα μπορεί να επισκέπτεται γιατρό, χωρίς να πληρώνει για επίσκεψη, ενώ παράλληλα θα έχει φαρμακευτική περίθαλψη.

Αντίστοιχα εισιτήρια θα διατεθούν σε εγκύους για προγεννητικό έλεγχο”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Φιλιατρά: Υποσιτίζονται τα παιδιά του ΚΑΦΚΑ αποκαλύπτει ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου [ VIDEO ]

Κατά την χθεσινή ημερίδα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών που υπήρχε συζήτηση για την διερεύνηση ίδρυσης κοινωνικού ιατρείου και Φαρμακείου στα Φιλα Φιλιατρά, Ο Φαρμακοποιοός της πόλης μας κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου κατα την τοποθέτηση του στο θέμα με το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό ιατρείο, προέβη σε μια αποκάλυψη σχετικά με τον υποσιτισμό των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών ζητώντας από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Πάνο Μπόζο να εξετάσει το θέμα.

Εμείς δεν έχουμε λόγω να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα, του .........

κ. Παπθεοδοσίου την στιγμή μάλιστα που τα είπε δημόσια και γνωρίζοντας ότι μιλάει on Camera.

Εμείς σαν ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News ΚΑΛΟΥΜΕ τον Μορφωτικό Σύλλογο ο Πυρσός όπως οργάνωσε την συλλογή τροφίμων για το Χαμόγελο του παιδιού, να οργανώσει άμεσα μια προσπάθεια συλλογής τροφίμων αυτή την φορά για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Για τα παιδιά που βρίσκονται εκεί και που δυστυχώς βιώνουν τον υποσιτισμό που είναι συνέπεια της Οικονομικής κρίσης που μας έριξαν κάποια μεγάλο μυαλά της πολιτικής.

Καλούμε άμεσα το Δ.Σ. του Πυρσού να συνεδριάσει εκτάκτως ακόμα και απόψε αν είναι δυνατόν και αύριο κι όλας να βγάλουν ανακοίνωση συλλογής τροφίμων για τα παιδιά αυτά στο ΚΑΦΚΑ.
Για τα ανήμπορα αυτά παιδιά που η μοίρα τους τα καταδίκασε να ζουν σε ίδρυμα.
Όπως έδειξαν την ευαισθησία τους για το χαμόγελο του παιδιού - και καλά έκαναν- να δείξουν και τώρα την ευαισθησία τους γι αυτά τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.

ΩΣ ΟΜΑΔΑ δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να γίνει γνωστό το ζήτημα αυτό στον κόσμο.
Ξεινήστε κ. Αντωναρόπουλε ΑΠΟΨΕ ΚΙ ΟΛΑΣ



Φιλιατρά: Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβοφλιο του Δήμου Τριφυλίας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία ςας τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευςη των Αγίων Λειψάνων και τηε Εφεστίου Εικόνος του Πολιούχου της πόλεως των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013. Μετά το τέλος της λιτάνευςης θα ακολουθήςει ανταλλαγή ευχών στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχς Τριφυλίας
ΚΩΝΣΤΑΝΣΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Το πρόγραμμα Εορτασμού:..........

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 Ώρα 6.00 μ.μ.
Άφιξη Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεστεί ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΣΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 Ώρα 7.00 π.μ.
Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Ώρα 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των Τελεταρχών.
Ώρα 10.00 π.μ. Πέρας προσελεύςεως επισιμων στον Ιερό Ναό.
Ώρα 10.30 π.μ. Εκκίνης της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικούς οδούς της πόλης. Στην Κεντρική πλατεία Θα ψαλεί δέηση.

Τελετάρχες ορίζουμε εντός του Ναού το δημοτικό υπάλληλο Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο και εκτός του Ναού τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Νικόλαο Αθανασόπουλο και Ανδρέα Μητρόπουλο.

Φιλιατρά: Εξέτασαν το ενδεχόμενο δημιουργίας Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου [ VIDEO ]

Μια συζήτηση για την διερεύνηση του ενδεχόμενου να δημιουργηθεί στα Φιλιατρά ένα κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό Ιατρεία για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας πραγματοοποιήθηκε χθες στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών με πρωτοβουλία του Συλλόγου του Πυρσού.

Καλεσμένοι στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος του ......

φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας k. Στέφανος Καμινιώτης, o Νευρολόγος κ. Πουλόπουλος Αναστάσιος ο οποίος έχει ασχοληθεί με το κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακοποιοί και ορισμένοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ Κώστας Κόλλιας, και φορείς της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Πυρσού κ. Αντωναρόπουλος είπε ότι ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για την δράση αυτή.

Ο ιατρός κ Πουλόπουλος είπε ότι δυστυχώς κάθε μέρα έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη.
Είναι σημαντικό που ξεκινάει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Χρειάζεται κάποιος φορέας να μπορεί να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα.
Οι Έλληνες ποσοστιαία είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς που καταφεύγουν στο κοινωνικό Ικατρείο.
Σαν κοινωνικό Ιατρείο έχουμε 300 ανθρώπους στους οποίους έχουμε παράσχει βοήθεια. Από αυτούς το 70% είναι Έλληνες.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Καμινιώτης, είπε ότι οι Φαρμακοποιοί κοιτάνε να καλύψουν το κενό της πολιτείας. Ο κόσμος που έχει φάρμακα και δεν τα χρειάζεται να τα παίρνουν να τα πάνε στο φαρμακοποιό, να τα αξιολογήσει ή να τα πάνε στο κοινωνικό φαρμακείο ή τα ληγμένα να τα ρίχνουν στον ειδικό πράσινο κάδο.
Το κοινωνικό φαρμακείο δεν έχει δράση μόνο στην Καλαμάτα αλλά σε όλη την Μεσσηνία.
Θεώρησε ότι το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε μια βάση στην Καλαμάτα γιατί εκεί θα συλλέγονταν φάρμακα από όλες τις περιοχές και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα ολες οι περιοχές.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας είπε ότι Έχουμε Νοσοκομείο και Κ. Υ προσβάσιμα στον κόσμο. Η διαχείριση του προβλήματος αφορά την περιοχή μας.

ο Γιατρός κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος επεσήμανε ότι δεν πρέπει αυτό να αποτελέσει μόδα. Στην Περιοχή μας εδώ και πολύ καιρό υπάρχει στην περιοχή μας καθώς επαφίεται στην ευαισθησία ομάδων και έχει γίνει αξιοζήλευτος θεσμός.
Τα κοινωνικά Ιατρεία είναι δομές καθαρά αστικών κέντρων και όχι περιφέρειας.
Θεώρησε ότι στην περιοχή μας και ειδικά στα Φιλιατρά δεν έχουμε ανάγκη από Κοινωνικό Ιατρείο γιατί δεν έχουμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους καθώς οι περισσότεροι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.
Ακόμα και αυτοί ΄που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη έχουν πρόσβαση στο Κέντρο υγείας.
Εδω και χρόνια έχουμε αναρτήσει στο Κέντρο υγείας ανακοινώσεις που λέμε φέρτε μας τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε πια. Και έχουμε πολλά φάρμακα στο κ. Υγείας αυτή την στιγμή.

Ο ιατρός κ. Πούλος είπε ότι η Υγεία δεν μπορεί να επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων αλλά πρέπει αν στηρίζεται από το επίσημο κράτος και αναρωτήθηκε ποιος εγγυάται για την ασφάλεια του ανθρώπου.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Μπόζος είπε ότι είναι γεγονός πως υπάρχει γύρω μας πολύς πόνος και φτώχεια.
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι βασικές δομές πρέπει αν αξιοποιηθούν από την πολιτεία και επεσήμανε ότι εμφανίζονται ασθένειες που είχαμε ξεχάσει.
Επεσήμανε ότι στην περιοχή μας κοινωνικό ιατρείο δεν μπορεί να στηθεί. Στήνονται μόνο σε μεγάλες πόλεις.
Και τόνισε ότι στα σπίτια υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται. Πολλά από τα φάρμακα αυτά τα φέρνουν στο νοσοκομείο όπου αξιολογούνται

Στο θέμα τοποθετήθηκαν και φαρμακοποιοί και φορείς της πόλης.

Στον επίλογο του ο Δήμαρχος Δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή είναι παρούσα σε αυτήν την προσπάθεια, ευχαρίστησε το ΔΣ του Πυρσού για την πρωτοβουλία που είχαν όπως επίσης και τους κ.κ. Καμινιώτη και Πουλόπουλο για την απουσία τους και την ενημέρωση που παρείχαν.
Επεσημανε οτι εδώ η επικοινωνία και η επαφή με τον κόσμο είναι πιο άμεση, έχουμε δομές υγείας.
Ο σπόρος που έπεσε σήμερα θα καλλιεργηθεί τις επόμενες μέρες, κατέληξε ο κ. Κόλλιας.

Δείτε ένα μεγάλης διάρκειας Video για το θέμα με όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν.



ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2008 και βράβευσε για 4 συνεχόμενους διαγωνισμούς τα καλύτερα ελαιόλαδα από κάθε μέρος της Ελλάδας. Αυτήν την χρονιά (1-3 Μαρτίου 2013) θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου. Στην 5η επανάληψή του αποφασίσαμε να διεθνοποιήσουμε τον διαγωνισμό-Χρυσό Αριστείον .

ARISTION - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Έχουμε ήδη ........

επικοινωνήσει με πολλές επιχειρήσεις από το εξωτερικό, ώστε να στείλουν προϊόντα τους-τυποποιημένες φιάλες ελαιολάδου-και μαζί με τις Ελληνικές συμμετοχές να διαγωνιστούν στο
5ο Χρυσό Αριστείον Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου κατά τις μέρες λειτουργίας της 5ης Ελαιοτεχνία, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου.

Το λογότυπο του διεθνή διαγωνισμού ποιότητας ελαιολάδου θα δεικνύει από τώρα και στο εξής τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στην προσπάθειά μας για αξιόπιστο διαγωνισμό, αποφασίσαμε την δημιουργία 8μελούς οργανοληπτικής επιτροπής εμπείρων και εκπαιδευμένων δοκιμαστών με επικεφαλής τις:
Κα Έφη Χριστοπούλου και Κα Μαρία Λαζαράκη.
Χημικοί - διεθνείς γευσιγνώστριες ελαιολάδου, αναγνωρισμένες εκπαιδεύτριες από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή. Στείλτε πίσω συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στο www.Eleotexnia.gr
Για λεπτομέρειες 2107568888 info@eleotexnia.gr

Με τον αγώνα των αγροτών συντάσσεται και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

O αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων συντάσσεται με τον πανελλαδικό αγώνα των αγροτών και της συντονιστικής επιτροπή Μεσσηνίας, για της χρόνιες παθογένειες τη ελληνικής γεωργίας και τα συσσωρευμένα προβλήματα του Έλληνα παραγωγού.

Καλεί τα μέλη του και όλους τους αγρότες να........

πλαισιώσουν της κινητοποιήσεις για έναν αγώνα ενωτικό, ακομμάτιστο, ταξικό με τη κοινωνία στο πλάι μας.

ΤΟ ΔΣ

10.000 μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων

Σαρωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ τόσο στον στενό δημόσιο τομέα όσο και μεταξύ των δήμων αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των δήμων και των περιφερειών της χώρας, μέσω της αξιολόγησης, προκειμένου να περιοριστούν οι διευθύνσεις και τα τμήματα τους κατά 40%. Με την αξιολόγηση, πάνω από 10.000 υπάλληλοι θα μπουν σε… κινητικότητα. Αναλυτικότερα:

Ο βασικός προσανατολισμός των νέων οργανογραμμάτων στους........

ΟΤΑ είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, οι υποστηρικτές δομές (σε αντίθεση με την αξιολόγηση των υπουργείων, όπου το βάρος έπεσε στην ενδυνάμωση των επιτελικών αρμοδιοτήτων).

Πιλοτικά, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών θα αρχίσει από δέκα δήμους (Αθήνα, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αμφιλοχία), τρεις περιφέρειες (Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας) αλλά και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Το τελικό, δε, σχέδιο θα έχει την έγκριση του γερμανικού ΥΠΕΣ (που έχει αναλάβει τη συνεργασία – αξιολόγηση για τους ΟΤΑ· υπενθυμίζεται πως για το στενό δημόσιο τομέα την αξιολόγηση την έχουν αναλάβει οι Γάλλοι).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα κριθούν ως πλεονάζοντες και μέσω της διαθεσιμότητας θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της μετακίνησης υπαλλήλων εντός των δήμων, με «διευθυντικό» δικαίωμα των δημάρχων, για να καλύπτονται άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τι θα σημάνει αυτή η νομοθετική ρύθμιση; Απλοποίηση των εσωτερικών μετακινήσεων των υπαλλήλων, αφού με απόφαση του δημάρχου θα καλύπτονται άμεσα τα κενά που παρατηρούνται σε ένα δήμο, με εντολή μετακίνησης ενός «πλεονάζοντος» υπαλλήλου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθούν κυρίως τα ΚΕΠ, όπου διαπιστώνεται έλλειμμα προσωπικού μετά τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων και την απαγόρευση των προσλήψεων στους ΟΤΑ.

Αναφορικά τώρα με την μετακίνησή τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εάν δε μετακινηθούν σε γειτονικούς δήμους, θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες που παρατηρούνται σημαντικά κενά, όπως της Υγείας, των διοικητικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, των ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Όλα αυτά, βέβαια, αφού προηγηθεί μετεκπαίδευσή τους.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η διαθεσιμότητα – μετάταξη των υπαλλήλων πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 12 μηνών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να απολυθούν όσοι δεν καταλάβουν θέσεις.

Ω τρακόσιοι σηκωθείτε!…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δήλωσα προχτές, εδώ στο blog, στο άρθρο μου με τίτλο ‘Ο Ηρώδης τα βρέφη, οι τρόικες τους Έλληνες…» ότι είμαι θυμωμένος, υπερβολικά!
Όπως ΟΛΟΙ οι ΈΛΛΗΝΕΣ!...
Θα ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΩ σήμερα και ας χαρακτηριστώ ως αφελής ή ‘τρελός’ αλλά σας θυμίζω ότι από «παιδί και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…»
Φτάνει πια ο διασυρμός σε μια Πατρίδα που της κόλλησαν η.......

ρετσινιά της ‘μειωμένης εκτίμησης’ οι Ξένοι για την κακή ‘διαχείριση’ του πλούτου που της εμπιστεύτηκαν με τα πακέτα στήριξης οι Ευρωπαίοι…
Φτάνει πια η επιβάρυνση ΟΛΩΝ μας με την ενοχοποιητική ρήση του κ Πάγκαλου ‘μαζί τα…φάγαμε!’
Φτάνει πια η καθημερινή απαξίωση ατόμων και οικογενειών που μέχρι χτες ήταν νοικοκυραίοι, μπεσαλήδες, αξιοπρεπείς και τώρα συρρέουν στις ουρές των ενοριακών και δημοτικών συσσιτίων αφού έχασαν «αυγά και πασχάλια που εκπροσωπούσαν κόπους μιας ζωής» και ακυρώθηκε, λόγω χρονικών περιθωρίων, το δικαίωμά τους για επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ…
Φτάνει πια το καθημερινό εξανέμισμα και του τελευταίου ίχνους ΕΛΠΙΔΑΣ για λίγη προκοπή, για μια ανάσα ανακούφισης, με τη λήψη και εφαρμογή νέων μέτρων, πάνω σε μέτρα που θα ήταν τα τελευταία αλλά προφανώς ούτε είναι ούτε θα είναι…
Φτάνει πια η καλλιέργεια της ψεύτικης και ίσως ιταμής εκτίμησης ότι η ΑΝΑΚΑΜΨΗ αρχίζει του χρόνου που ακούστηκε το καλοκαίρι του 2010, επανελήφθη ολόκληρο το 2011, στέριωσε με ΔΥΟ εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και με την παρούσα εγχώρια Κυβερνητική τρόικα στην Εξουσία τους τελευταίους 8 μήνες λέγεται ότι έρχεται, σχεδόν καλπάζουσα, πριν κλείσει το…2013!...
Εγκυμονούσα με ελπίδες και υποσχέσεις τύπου ΖΑΠΠΕΙΟ ένα και δύο η παρούσα Κυβέρνηση με επικεφαλής Πρωθυπουργό τον κ Σαμαρά και μαζί του Συν-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ τον κ Βενιζέλο και τον κ Κουβέλη…
Όπου νάναι τους ‘πιάνει’ τους 9 που χρειάζεται κάθε εγκυμοσύνη ΑΛΛΑ καθώς γεννητούρια ανάκαμψης ΔΕΝ βλέπουμε παρά μόνο…ακούμε, έχουμε δικαίωμα να αναρωτιόμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ:
«Μήπως ήταν…ανεμογκάστρι οι υποσχέσεις και τα χαμόγελα ΕΛΠΙΔΑΣ;»
Φτάνει πια η κατάθεση ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ από Αρχηγούς και Κόμματα που «έχουν τις λύσεις, έχουν επιχειρήματα επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν ακόμη και τα απαιτούμενα πατήματα για…κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!...»
Φτάνει πια το «πείραμα της 3-Κομματικής Συγκυβέρνησης!» αφού τις είδαμε στην πράξη, τις νιώσαμε στις τσέπες και στα κορμιά μας.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
Εφόσον οι καταστάσεις οικονομικά είναι τραγικές, κοινωνικά είναι πλέον επικίνδυνες, ιστορικά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ, για να σωθεί η Πατρίδα, για να νιώσει ξανά περηφάνια ο Έλληνας και η Ελληνίδα τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ με τη Συμμετοχή των 7 Κομμάτων της παρούσας Βουλής!
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
Οι ΑΡΧΗΓΟΙ των 7 Κομμάτων και οι 293 Βουλευτές που σήμερα είναι εκλεγμένοι, για τη ΣΩΤΗΡΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ να κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, να αφήσουν στην άκρη τις Κομματικές τους Ιδεολογίες, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΝ…
Να ανασκουμπωθούνε και να συμφιλιωθούν…
Να δώσουν δικαίωμα αναγέννησης της ΕΛΠΙΔΑΣ στους Έλληνες…
Να στείλουν το απαραίτητο ΜΗΝΥΜΑ σε «πάτρωνες» ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ των Εθνικών μας συνόρων ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα λειτουργήσουμε ως ΕΘΝΟΣ κυρίαρχο, ενωμένο, αποφασισμένο…
ΟΧΙ άλλο «δούλεμα», ΟΧΙ άλλοι «μάγοι με λύσεις σωτηρίας» ΟΧΙ άλλη καθυστέρηση!…
Στους παρόντες και παρούσες 300 της ΒΟΥΛΗΣ θυμίζω το στίχο:

Ω τρακόσιοι σηκωθείτε,
και ξανάλθετε σε μας
τα παιδιά σας θελ΄ιδείτε
πόσο μοιάζουνε με σας…


Απάντηση Τατούλη σε δημοσίευμα της Εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Από το προσωπικό του ιστολόγιο απάντησε ο Παριφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε δημοσίευμα της Εφημερίδας Πρώτο Θέμα σχετικά με ανάθεση έργων 15 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες που έχουν τα παιδιά του.
Ο κ. Τατούλης εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το δημοσίευμα καθώς όπως υποστηρίζει "Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ."

Αναλυτικά ολόκληρη η απάντηση του Πέτρου Τατούλη έχει ως εξής:


Όσοι συντόνισαν τη σημερινή ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου θα με βρουν σκληρά απέναντι τους.

Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνονται "αναθέσεις έργων". Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Οι "απόλυτα διαφανείς διαδικασίες" που ακολουθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και τον δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.

Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν την χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βίο αερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα. Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια αυτό-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσιπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον. Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.

Η "τρομοκρατία" του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει.

H οποία εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει.


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 04 Φεβρουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΟ "ΘΕΜΑ" και το ΨΕΜΑ!
Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου απο ........

το"Πρώτο Θέμα" και άμεση αντίδραση του Πέτρου Τατούλη που απάντησε με ευθείες βολες κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές και κατά του εκδότη της εφημερίδας.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ της Δευτέρας" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στην Καλαμάτα για τη γιορτή της Υπαπαντής. Ο καλός καιρός και κυρίως ο αυτοκινητόδρομος έκαναν το... θαύμα τους!

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ οι αγρότες της Μεσσηνίας και σήμερα στο Σουληνάρι.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του αρχηγού του Πυροσβεστικου Σώματος στην Καλαμάτα.
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ των Ηλία Τσιμπλή και Στάθη Κακούτη απο τους Τριφύλιους της Αθήνας.
ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ μέχρι και αύριο το νομοσχέδιο για τα οχήματα. Πιο αυξημένα πρόστιμα και ποινές για τα ανασφάλιστα.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ στις ταινίες μυστηρίου απο τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με προβολές κάθε Πέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!