Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση - Καταγγελία απο τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Ο Σύλλογος μας περιμένει ακόμα τις επίσημες αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους για το θέμα που έχει προκύψει με το Super market Carrefour και το ελαιόλαδο ΚΤΗΜΑ ΚΟΡΕ (που αργούν χαρακτηριστικά και δεν ξέρουμε τον λόγο).
Ίσως αυτό είναι ένα απλό σημάδι ότι τα ........

καρτέλ υπερισχύουν του υπάρχοντος συστήματος.

Όταν ζητάμε κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού - Καταναλωτή, αυτό να μην γίνεται εις βάρος του προϊόντος αλλά και της υγείας του καταναλωτή. Εκείνο που είναι σοβαρό έχει να κάνει με την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και κατά συνέπεια της πολιτείας, ίσως είναι ηθελημένη κατά την γνώμη μας. Είναι αναγκαίο η πολιτεία να προβαίνει σε ελέγχους σε όλο το δίκτυο παραγωγής συσκευασίας, διακίνησης και πώλησης προϊόντων.

Τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, κ΄νουν ότι θέλουν με την ανοχή της πολιτείας και αυτό φάνηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι η εταιρία συσκευασίας και διακίνησης του συγκεκριμένου ελαιολάδου δεν έχει άδεια συσκευασίας, έχει εμπλακεί στο διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο το 2008 και συνεχίζει να συσκευάζει και να διακινεί τρόφιμα.

Πάλι σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας φωνή ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο δεν ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ όπως έλεγε η ετικέτα της συσκευασίας.

Αυτό έχει να κάνει με την εξαπάτηση του καταναλωτή από τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Κατόπιν όλων αυτών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο έλεγχος της πολιτείας να είναι αυστηρός και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις εν λόγω εταιρίες.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος

Ο Γραμματέας

Γριβοκωστόπουλος Γιαννης

"Φίλοι σιδηροδρόμου" Ντροπή σε όλους τους πολιτικούς

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο πανελλήνιο φιλοσιδηροδρομικό forum AMNIZIA και κάνουν το γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης σε όλα τα φιλοσιδηροδρομικά site, forum, blog και ειδησεογραφικά portal σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή για το αίσχος και το έγκλημα που συντελείται στον πελοποννησιακό σιδηρόδρομο.

Εκτός από την (προσφάτως) ριζικά ..........

ανακαινισμένη με 80 εκατ. ευρώ σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, εγκαταλείπεται στην τύχη του καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό (μηχανές, βαγόνια, αυτοκινητάμαξες), καθώς και υποδομές, εγκαταστάσεις και μηχανήματα που απέκτησε το μηχανοστάσιο τα τελευταία δύο χρόνια και δε λειτούργησαν ποτέ!

Αναλυτικότερα:

-Από τις 12 πανάκριβες, ολοκαίνουργιες υπερσύγχρονες αυτοκινητάμαξες Railbus που αγοράστηκαν το 2004, οι 7, αν και σε λειτουργική κατάσταση, βρίσκονται εγκαταλειμμένες στις γραμμές του μηχανοστασίου, το οποίο κλείνει σε λίγες μέρες, αφήνοντάς τες στο έλεος των παράνομων πλανόδιων συλλεκτών μετάλλου για scrap.
Οι υπόλοιπες 5 κυκλοφορούν στην περιοχή της Πάτρας και του Πύργου (χωρίς καμιά συντήρηση και τεχνική υποστήριξη, αφού όλη η τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό της Καλαμάτας παύει να υφίσταται σε λίγες μέρες) και είναι θέμα λίγων εβδομάδων η ακινητοποίησή τους λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης.

-Εγκαταλειμμένες, με τα χορτάρια να θεριεύουν δίπλα τους, βρίσκονται επίσης 10 σύγχρονες κλιματιζόμενες τρίδυμες αυτοκινητάμαξες τύπου ΜΑΝ-4 Intercity και 6 δίδυμες αυτοκινητάμαξες τύπου ΜΑΝ-1, οι οποίες βρίσκονται σε άριστη λειτουργική κατάσταση και μέχρι πριν από λίγο καιρό ταξίδευαν αδιάκοπα στις γραμμές τις Πελοποννήσου.

-Μαζί με αυτά βρίσκονται εγκαταλειμμένα αλλά σε λειτουργική κατάσταση δηζελομηχανές, επιβατικά και εμπορικά βαγόνια, μουσειακοί συρμοί, βοηθητικά μηχανήματα, ανταλλακτικά και όλα αυτά σε ένα πολύ μεγάλο χώρο, χωρίς πλήρη περίφραξη, αδύνατον να φυλαχθεί επαρκώς.
Με το κλείσιμο του μηχανοστασίου σε λίγες μέρες είναι βέβαιο πως η πανάκριβη αυτή κρατική περιουσία θα υποστεί λεηλασίες και βανδαλισμούς, ενώ οι παράνομοι έμποροι μετάλλου για scrap καιροφυλακτούν και παράλληλα η ενδεχόμενη μελλοντική επαναδραστηριοποίησή τους, λόγω των καταστροφών, θα είναι πρακτικά αδύνατη.
Εκτός του τροχαίου υλικού, πανάκριβες και ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις εγκαταλείπονται χωρίς να έχουν καν λειτουργήσει:

-Το σύγχρονο αυτόματο πλυντήριο και η υποδαπέδια πλύση οχημάτων (κατασκευάστηκαν το 2007, δε λειτούργησαν ποτέ)

-Το κτήριο αποθήκευσης άμμου (κατασκευή του 2007)

-Το κτήριο του υποδαπέδιου τόρνου και το αντίστοιχο μηχάνημα, η καινούργια ηλεκτρονική ζυγαριά οχημάτων, οι νέοι λάκκοι επιθεώρησης, γερανοί ανύψωσης οχημάτων και όλος ο εξοπλισμός εγκαταλείπεται έτσι απλά, χωρίς καμιά ντροπή.
Η τεράστια έκταση όπισθεν του μηχανοστασίου, που απαλλοτριώθηκε από τον ΟΣΕ για να γίνουν τα έργα επέκτασης, μένει αναξιοποίητη και αυτή.
Η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δε φαίνεται να συγκινεί κανέναν, ούτε καν τους τοπικούς άρχοντες, που θα ενδιαφερθούν μόνο όταν σύντομα ο χώρος γίνει άντρο αστέγων, παρανόμων και τοξικομανών και θα ενοχληθούν οι περίοικοι...

Το κλείσιμο του πελοποννησιακού σιδηροδρόμου με μαφιόζικο τρόπο εκ μέρους του υπουργείου, κατασυκοφαντώντας επί χρόνια τους εργαζόμενους με τη βοήθεια αρκετών ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας πλασματικά και ψευδέστατα στοιχεία περί κόστους λειτουργίας, πληροτήτων αμαξοστοιχιών και εισπράξεων και με τη σφραγίδα τυχάρπαστων Εταιρειών Συμβούλων που ουδεμία σχέση είχαν με τη Συγκοινωνιολογία, είναι γεγονός και έγινε με την τακτική του «ώριμου φρούτου», μετά από πολυετείς προσπάθειες απαξίωσης και εκδίωξης των επιβατών με πολλούς τρόπους. Και το όφελος της εξουδετέρωσής του θα καρπωθούν τώρα οι ανταγωνιστές του, οι ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες και οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι...

Δε θα κατηγορηθεί κανείς από τους πολιτικούς μας για κακοδιαχείριση; Για απιστία και παράβαση καθήκοντος; Για καταχρασμό δημοσίου χρήματος; Για καταστροφή δημόσιας περιουσίας;
Και τα παχιά λόγια περί «πράσινης ανάπτυξης»; Περί βιώσιμης κινητικότητας; Περί μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων;
Ντροπή σε όλους τους πολιτικούς μας, προπαντός για την εκκωφαντική σιωπή τους απέναντι στο ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του πελοποννησιακού σιδηροδρόμου!

Σύλλογος «Οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου»

Από το Θάρρος

Δ.Σ. Τριφυλίας Επιτροπή αγώνα για 2ο ειρηνοδίκη

Την απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και τη σθεναρή διεκδίκηση δεύτερου ειρηνοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, αποφάσισε ομόφωνα χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, στην πρώτη «ουσιαστικά» συνεδρίασή του (και τυπικά δεύτερη).

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανό Σεκλό να ενημερώνει το Σώμα για το ζήτημα αναλυτικά, καθώς και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόσπαση της μίας ειρηνοδίκου.
Ο κ. Σεκλός ενημέρωσε και για τις ενέργειες ..........

στις οποίες έχει προβεί ο Σύλλογος από τον Οκτώβριο που πληροφορήθηκε το εν λόγω θέμα και τόνισε πως για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πρωτοδικείο, χρειάζονται τουλάχιστον δύο ειρηνοδίκες, σημειώνοντας πως «στη δίκαια δίκη είναι και η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης».

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Σωτηρόπουλος, τόνισε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν το δίκαιό τους και τον αγώνα τους. «Είναι απαράδεκτο», σημείωσε χαρακτηριστικά, «να μένει το Πρωτοδικείο με έναν Ειρηνοδίκη. Έστω δύο… Που χρειάζονται περισσότεροι, αλλά έστω δύο».

Ο επικεφαλής της «Λαΐκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως θα συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση για το θέμα. Τις απόψεις τους προς το Σώμα διετύπωσαν και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θανάσης Πετρόπουλος (νομικοί και οι δύο), που τόνισαν την αναγκαιότητα για δεύτερο ειρηνοδίκη και το εύρος που καλύπτει το Πρωτοδικείο σε υποθέσεις από 4 «καλλικράτειους» Δήμους της Μεσσηνίας και της Ηλείας!
Τελικά, μετά από πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, την οποία αποτελούν ο ίδιος, οι 2 επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., οι δύο νομικοί – δημοτικοί σύμβουλοι και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου. Τις επόμενες κιόλας μέρες θα συζητήσουν για τη σύνταξη και έκδοση ψηφίσματος, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Θάρρος

Διόδια Από Δευτέρα νέες τιμές από και προς Καλαμάτα

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές των διοδίων, όπως ανακοίνωσε χθες η παραχωρησιούχος κοινοπραξία «ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ» για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη», που θα είναι ακριβότερα κατά 0,30 ευρώ για τα μικρά οχήματα και κατά 0,30 έως 0,50 ευρώ για τα μεγαλύτερα οχήματα.

Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο, η .........

μετάβαση μιας μοτοσυκλέτας από Καλαμάτα προς Κόρινθο θα κοστίζει συνολικά 4,60 ευρώ για τα διόδια Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Ασέας, αντί των 4,30 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν σήμερα. Θα πληρώνουν 1,70 ευρώ σε Σπαθοβούνι, 1,60 σε Νεστάνη και 1,30 σε Ασέα.

Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,40 ευρώ (από 2,30) στο Σπαθοβούνι, 2,30 ευρώ (από 2,20) στη Νεστάνη και 1,90 ευρώ (από 1,80) στην Ασέα.

Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 6,20 ευρώ (από 5,90) στο Σπαθοβούνι, 5,90 ευρώ (από 5,60) στη Νεστάνη και 4,80 ευρώ (από 4,50) στην Ασέα.

Τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 8,70 ευρώ (από 8,20) στο Σπαθοβούνι, 8,20 ευρώ (από 7,80) στη Νεστάνη και 6,70 ευρώ (από 6,30) στην Ασέα.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Η απάντηση από όλο τον κόσμο πρέπει να είναι μια και μόνη.



Οι Klein Mein και ο Χρήστος Δάντης απόψε στην Καλαμάτα

Στο Club Kong στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα θα εμφανιστούν απόψε για μία και μόνο βραδιά οι Klein Mein και ο Χρήστος Δάντης.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει, εκτός από τα δικά τους κομμάτια, μεγάλες επιτυχίες της disco, pop, ρεμπέτικης και ροκ μουσικής διασκευασμένα σε swing, blues, jazz, λάτιν και reggae ρυθμούς.
Μαζί τους θα εμφανιστεί και ο καταξιωμένος Καλλιτέχνης Χρήστος Δάντης όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Θα τραγουδήσει πολλές από τις μεγάλες του .........

επιτυχίες του, αλλά και μοναδικές διασκευές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτές τις εμφανίσεις.

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν στο Club Kong στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα και απο εμάς καλή διασκέδαση.

Το χωροταξικό λάθος του “Καλλικράτη” στην Τριφυλία

Του τέως Δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα.

Μετά τις διαβουλεύσεις, τα τελευταία νέα από το πολιτικό μέτωπο και τα δρώμενα στο Δήμο Τριφυλίας, διαπιστώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το μεγάλο χωροταξικό λάθος που έκανε ο “Καλλικράτης“.

Εντονη τοπική αντιπαράθεση η οποία φτάνει στα όρια της έχθρας, έντονη κομματική παρέμβαση στην τοπική αυτοδιοίκηση, καμία συνοχή και συσπείρωση των κατοίκων του νέου δήμου με προοπτική ανάπτυξης και το χειρότερο πίσω από το μυαλό των τοπικών παραγόντων η κατάκτηση πλεονεκτημάτων για κάθε πόλη ξεχωριστά σε βάρος ίσως των άλλων.

Οι παράγοντες της Κυπαρισσίας οι οποίοι .......

συνετέλεσαν τα μέγιστα στη δημιουργία αυτού του δήμου, ενώ στην αρχή καταχάρηκαν ικανοποιούντες τις ηγεμονικές τους τάσεις και πανηγύριζαν την νίκη, στέκονται αμήχανοι και παρακολουθούν την ανεξέλεγκτη πλέον εξέλιξη των πραγμάτων. Εκμεταλλευόμενοι την καταγωγή δύο κυβερνητικών βουλευτών, του κυρίου Βουδούρη και του κυρίου Κουσελά τους έπεισαν να κάνουν αυτό το λάθος. Να δημιουργήσουν ένα δήμο ο οποίος δεν υπήρχε σε καμιά επιστημονική μελέτη για την αυτοδιοίκηση.

Υπήρχε όμως στο μυαλό κάποιων με προοπτική όχι την συνεργασία, αλλά την επικράτηση.
Η απόδειξη είναι απλή. Ξέρουμε όλοι πώς συμπεριφέρθηκαν σε κάθε έναν ο οποίος εξέφρασε διαφορετική άποψη ακόμα και μέσα από τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Ας δούμε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για την θέση που πήρε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος, σχετικά με την δημιουργία αυτού του δήμου. Το λιγότεΡο που μπορεί να πει κανείς για τη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πως είναι ανεπίτρεπτη για πολιτικούς άνδρες οι οποίοι σέβονται την άλλη άποψη.

Εχω μάθει στην ζωή μου να σέβομαι την άλλη άποψη. Οταν βέβαια εκφράζεται επώνυμα και υπογεγραμμένη. Ετσι ζητώ πάντα από συνεργάτες, συνεταίρους, συμβούλους και συνδημότες να σέβονται κάθε άποψη στα πλαίσια της δημοκρατίας.
Ποτέ δεν εξέφρασα εχθρική για την Κυπαρισσία κουβέντα. Πάντα ως δήμαρχος είχα και έχω την καλύτερη συνεργασία με την γείτονα πόλη. Δεν θα ανεχτώ όμως ηγεμονία για τον τόπο μου από κανέναν. Θα έχω πάντα το θάρρος της γνώμης μου και θα την καταθέτω ευθαρσώς. Ετσι πίστευα και πιστεύω όχι μόνο εγώ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Τριφυλίας ότι ο διαχωρισμός του δήμου σε δύο ή και σε τρεις αυτοδιοικούμενες μονάδες είναι η μοναδική διέξοδος προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Εχω δε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσω με κάθε νόμιμο τρόπο και μαζί με όλους αυτούς που πιστεύουν στο διαχωρισμό την πραγμάτωσή του.
Δεν συμμετείχα στις τελευταίες εκλογές ακριβώς γιατί δεν πιστεύω στην δυνατότητα ανάπτυξης και προοπτικής αυτού του αυτοδιοικητικού μορφώματος το οποίο λέγεται Δήμος Τριφυλίας. Θα με θυμηθούν οι αυτοδιοικητικοί όταν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο εγκατασταθεί στην έδρα να ασκήσει τα καθήκοντά του. Με τοπικές κοινωνίες αντίθετες με το εγχείρημα και τοπικές απαιτήσεις οι οποίες θα ξεπερνάνε την πολιτική θέση.
Ποτέ δεν θα γίνει ιδιαίτερη πατρίδα το Κοπανάκι για τον Γαργαλιανιώτη και ο Μάραθος για τον Καλονερίτη.

Δείτε πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας από την κυβέρνηση. Δήμος Κυπαρισσίας με έδρα την Κυπαρισσία και με συνένωση Δωρίου, Αετού, Αυλώνας.
Ενας δήμος με συνεκτικότητα με τουριστική ανάπτυξη και οικονομική ευρωστία.
Από την άλλη ένας Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους με παραγωγή αγροτική με κοινούς στόχους ανάπτυξης και προοπτικής για το μέλλον. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση της επιστημονικής μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία έγραψαν πολύξεροι πολιτικάντηδες στα παλιά τους τα υποδήματα.

Εμείς εδώ στα Φιλιατρά θα παρακολουθούμε τα πράγματα και αναλόγως θα παρεμβαίνουμε με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί σε δημόσιες υπηρεσίες από τον νέο δήμο και στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα έχουμε πάντα την ανασύσταση του δήμου μας. Στην δημοκρατία η ελευθερία της γνώμης και η κατάθεση άποψης επώνυμα και με επιχειρήματα είναι ακρογωνιαίος λίθος του οικοδομήματος της κοινωνίας.

Με το δικαίωμα το οποίο μου δίνει η επιλογή των Φιλιατρινών να μου αναθέσουν τα καθήκοντα του δημάρχου της πόλης για δύο τετραετίες θα παρεμβαίνω συνεχώς στα δημοτικά δρώμενα και θα καταθέτω την άποψή μου.
Ο χρόνος θα δείξει το δίκαιον των θέσεων και η εξέλιξη των πραγμάτων θα διαψεύσει ή θα επαληθεύσει κάποιους. Μακάρι τα πράγματα σε περίπτωση αποτυχίας να είναι αναστρέψιμα. Στην πολιτική όμως είναι ανάγκη να προβλέπει κανείς και όχι εκ των υστέρων να διορθώνει. Αν συνέβαινε αυτό δεν θα βρισκόταν η πατρίδα μας σήμερα στο ΔΝΤ απόρροια του οποίου είναι και ο “Καλλικράτης“.

Ιδωμεν.......

Τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις

Ο καιρός που θα ξεθάψουμε όλα αυτά τα χαρτάκια αποδείξεων που μας έβαλαν να μαζεύουμε το προηγούμενο έτος και θα τα πάμε στον λογιστή μας πλησιάζει και θα πρέπει να προσέχουμε τι δικαιούμαστε και πως θα το διεκδικήσουμε, προκειμένου να μην βρεθούμε προ αρνητικών εκπλήξεων.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε λοιπόν για τις αποδείξεις;

Αναγνωρίζονται όλες οι αποδείξεις αγοράς .........

αγαθών και υπηρεσιών. Αναγνωρίζονται ακόμη και αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών όπως ΕΛΤΑ, κούριερ, συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, ασφάλιστρα οχημάτων.

Ακόμη το μερίδιο του φορολογούμενου από τα κοινόχρηστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο. Ωστόσο από αυτές εξαιρούνται δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση.

Επίσης μετρούν οι αποδείξεις από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου, μόνο όμως αν ΔΕΝ πρόκειται για γονική δωρεά. Επίσης συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν λαμβάνονται υπόψη δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων όπως αγορά ή μίσθωση ακινήτου, σκαφών αναψυχής, αυτοκινήτων κ.α. οχημάτων, ανέγερση ακινήτου, τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείου κ.α.

Δεν προσκομίζουμε αποδείξεις που προκύπτουν μισθωμένα ακίνητα, όπως ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, δαπάνες σε δικηγόρους για επίλυση διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών κ.α. Δεν θα προσκομίσουμε αποδείξεις από δαπάνες που εκπίπτουν όπως ιατρικά έξοδα, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων, αμοιβές δικηγόρων κ.α.

Βεβαιωθείτε, ότι οι αποδείξεις είναι ευανάγνωστες. Αν χρειαστεί πάρτε ένα στυλό και γράψτε επάνω στους αριθμούς που έχουν σβηστεί. Οι αποδείξεις γίνονται δεκτές μόνο αν φαίνεται καθαρά η επωνυμία της επιχείρησης, ο ΑΦΜ της επιχείρησης, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.

Στον φάκελο που θα τοποθετήσουμε τις αποδείξεις πρέπει να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ μας, τον αριθμό των αποδείξεων και το συνολικό ποσό που περιλαμβάνουν.

News day

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ αφαίρεσαν την ζωή από μια μάνα και 8 κουταβάκια στην Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Μία απίστευτη είδηση διαβάσαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο σήμερα.
Απάνθρωπα -κτήνη θα πούμε εμείς- αφαίρεσαν την ζωή από μια σκύλα αφήνοντας "ορφανά" τα 8 κουταβάκια της.
Το έγκλημα αυτό όμως δεν σταμάτησε εδώ. Το ολοκλήρωσαν δηλητηριάζοντας και τα 8 κουταβάκια.
Την είδηση την λάβαμε από το Blog pylosnews.blogspot.com.

Στην δημοσίευση του αναφέρει: ........

ΣΟΚ προκαλεί στην Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου –Νέστορος η αποτρόπαια πράξη της « δολοφονίας » οκτώ κουταβιών μέσα σε αυλή οικίας από άγνωστους δράστες το ξημέρωμα σήμερα το πρωί. Οι άγνωστοι δράστες πρό Δεκαημέρου είχαν δηλητηριάσει με « φόλα » εντός της αυλής της ίδιας οικίας την μητέρα τους . Πέραν βέβαια των ποινικών ευθυνών υπάρχει και η ηθική πλευρά του θέματος, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα όποιο ζώο μας ενοχλεί ή παραβιάζει την «επικράτεια μας»:

Όσοι πετάνε φόλες έχουν δει πώς πεθαίνει ένα δηλητηριασμένο ζώο ; Πως, ενώ τρέχει αμέριμνο και χαίρεται την ομορφιά της φύσης ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ξαφνικά αρχίζει να μην ελέγχει τα πόδια του, δεν μπορεί να ανασάνει και βγάζει αφρούς από το στόμα γιατί καίγονται τα σωθικά του; Πως σε λίγα λεπτά νοιώθει να παραλύει το νευρικό του σύστημα και σέρνεται στα γόνατα προσπαθώντας μάταια να ζητήσει βοήθεια με τα μάτια; Πως τελειώνει μέσα σε φριχτούς πόνους είτε μόνο του είτε τριγυρισμένο από απελπισμένους ανθρώπους, που νιώθουν κι αυτοί φωτιά στα σωθικά για τον άδικο χαμό;

Ίσως βέβαια κάποιοι να πουν «Εδώ ο κόσμος χάνεται, πόλεις αφανίζονται, άνθρωποι δολοφονούνται άνανδρα, κι εσείς ασχολείστε με τα ζώα;». Δεν μας αφορούν καθόλου τέτοια ψευτοδιλήμματα. Όταν αγανακτείς για την κακοποίηση της φύσης δε σημαίνει ότι αδιαφορείς για τους ανθρώπους! Το αντίθετο μάλιστα! Η αλληλοεξάρτηση είναι τόσο φανερή που δεν την βλέπουν μόνο όσοι κοντόφθαλμοι ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον.

Καλούμε τις τοπικές Αρχές του δήμου πύλου –Νέστορος να αποδείξουν ότι η ευαισθησία τους δεν εξαντλείται στα στενά όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα υπεράσπισης όλων των ζωντανών οργανισμών. Καλούμε επίσης τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να καταγγείλουν δημόσια το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας εναντίον της βαρβαρότητας συνεχίζεται.
ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι πρέπει να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να βρεθούν οι ένοχοι ή ο ένοχος να στιγματιστεί δημόσια και να πληρώσει παραδειγματικά για την απάνθρωπη πράξη του.

Συνήγορο του τηλεθεατή δημιουργεί η ΕΡΤ.

Tην υιοθέτηση του θεσμού του ανεξάρτητου Συνηγόρου του Τηλεθεατή, στη βάση της εμπειρίας αρκετών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή, που θα υπάγεται απευθείας στο Δ.Σ. της εταιρείας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, θα ασχολείται με την κατηγορία των παραπόνων και καταγγελιών, για τις οποίες οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ ή θα απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Επίσης, θα επεξεργάζεται και θα αναλύει τις ..........

απόψεις του κοινού, θα αξιολογεί τα εκπεμπόμενα προγράμματα και θα ενημερώνει γραπτώς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΡΤ, οι οποίες θα υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του, ενώ θα προτείνει στην ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το ΚΕΕΠ νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Οι απαντήσεις και ο διάλογος με τους τηλεθεατές/ακροατές της ΕΡΤ θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Με την υιοθέτηση του θεσμού σηματοδοτείται η νέα αντίληψη εταιρικής υπευθυνότητας τη ΕΡΤ, η οποία συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: αξιοπιστία, αμεροληψία και διαφάνεια-λογοδοσία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.