Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Camel Trophy στο δρόμο Βάλτας - Φιλιατρών

Κύριοι Δήμαρχοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Κύριε Νομάρχη Μεσσηνίας ελπίζουμε να είστε υπερήφανοι για το έργο σας... Camel Trophy στα υψίπεδα της Βάλτας.

Συγνώμη αλλά στα Άγραφα έχουν καλύτερους δρόμους. Αν δεν μπορείτε να τον φτιάξετε τουλάχιστον ξηλώστε την άσφαλτο... σε χωματόδρομο καλύτερα θα πηγαίνουμε!
ΕΛΕΟΣ!!!


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO από το χάλι του Δρόμου.

DSC04061.jpg (240 KB) DSC04063.jpg (310 KB) DSC04065.jpg (451 KB)




Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Χριστός και η Παναγία πως έχει γίνει ο Δρόμος. Κάποτε που ανέβαινα Βάλτα δεν ήταν έτσι. Ήταν βέβαια χάλια αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε αυτά τα χάλια.
Καλημέρα σας Κε Δράκο. Θα έρθετε να πάμε μια βόλτα στην Βάλτα από τα Φιλιατρά όμως... Όχι από τους Γραργαλιάνους...
Εξ όσων γνωρίζω στην Βάλτα σερβίρουν φοβερό ουζάκι με μεζέ.
Τι λέτε?? Θα έρθετε????


Νάντια Γιαννακοπούλου: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο»

Ας σκεφτούμε λίγο πόσο απομονωμένη ήταν η θέση της χώρας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της πριν από 6 μήνες... Ας αναλογιστούμε την άποψη που είχε διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το «ελληνικό πρόβλημα»… Ας συλλογιστούμε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας και τη δριμύτητά τους, ώστε να επιφέρουν πλήγματα στο ευρώ…

Έξι μήνες μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολό της, συζητάει για τη διαμόρφωση «ευρωπαϊκού μετώπου υπέρ της Ελλάδας». Το «ελληνικό πρόβλημα» της Ευρώπης έχει μετατραπεί σε «ευρωπαϊκό πρόβλημα διαφύλαξης της σταθερότητας του ευρώ» και με κοινή επιστολή των Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιούνκερ και Παπανδρέου γίνεται λόγος για «Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης» και συγκροτείται μέτωπο για τον έλεγχο των κερδοσκοπικών κινήσεων.

Ασφαλώς, αυτά δεν έγιναν ούτε εύκολα ούτε ..........

από μόνα τους… Έξι χρόνια αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής πολιτικής δεν αναιρούνται ούτε με εξαγγελίες, ούτε με δηλώσεις πολιτικής βούλησης. Απαιτούνται αποφάσεις, καθημερινός αγώνας και θυσίες.

Ζητήθηκε, έτσι, από τον ελληνικό λαό να βάλει ακόμη μία φορά «πλάτη». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ελληνικός λαός αποστόμωσαν όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και την ωριμότητα του ελληνικού λαού να βάλουν τάξη στα του οίκου τους. Βασική προϋπόθεση αποτέλεσε η συνειδητή απόφαση όλων μας ότι δεν θα πετάξουμε λευκή πετσέτα μπροστά στο πρόβλημα που κληρονομήσαμε, την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση λιποτάχτησε ακριβώς για αυτό το πρόβλημα που δημιούργησε. Απαιτήθηκε σκληρή, καθημερινή διαπραγμάτευση και ατέλειωτα μίλια ταξιδιών σε πρωτεύουσες του κόσμου. Υπεράνω όλων, ωστόσο, απαιτήθηκε συνέπεια εκ μέρους της κυβέρνησης. Απαιτήθηκε η προάσπιση μιας ξεκάθαρης διαπραγματευτικής θέσης σε τέσσερις άξονες. Πρώτον, τη λήψη των απαραίτητων μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεύτερον, την ξεκάθαρη πρόθεση για ευρωπαϊκή λύση. Τρίτον, την επανεξέταση και επεξεργασία όλων των πιθανών επιλογών προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σωτηρία της πατρίδας μας. Τέταρτον, μέσω της ξεκάθαρης στάσης μας να θέσουμε όλους τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους.

Ωστόσο, η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται για την επίτευξη καλύτερης ανταπόκρισης των αγορών στις προσπάθειες της Ελλάδας. Για την ισχυροποίηση του μηχανισμού που θα διασφαλίζει την δυνατότητα μας να δανειστούμε αξιοπρεπώς, ώστε οι θυσίες του ελληνικού λαού να μη χαθούν σε ληστρικά επιτόκια. Αυτή είναι η πρώτη πράξη. Η δεύτερη είναι να γυρίσει το τιμόνι στην ανάπτυξη με φιλολαϊκό στίγμα και να διασφαλίσει ότι τα «χειρότερα είναι πίσω».

Σε αυτήν την προσπάθεια είναι επιτακτική, όσο ποτέ, η ανάγκη να αποδείξει και η Ευρώπη ότι αποτελεί τόσο οικονομική όσο και πολιτική Ένωση. Είναι ανάγκη να επιβεβαιώσει ότι οι ιδρυτικές αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής είναι επίκαιρες και κραταιές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Σε διαφορετική περίπτωση, «γαία πυρί μειχθήτω».

ΣΧΟΛΙΟ
Αγαπητή Κα Γιαννακοπούλου.
Θα ήθελα να κανω μια μικρή τοποθέτηση στο θέμα. Τις θυσίες τις ζητάνε οι κυβερνήσεις ΜΟΝΟ από τον λαό. Τα μεγάλα λαμόγια, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες όπως Κόκκαλης Λαμπράκης και λοιποί είναι στο απειρόβλητο.
Εσείς Κα Γιαννακοπούλου το βλέπετε δίκαιο αυτό??????

Οι τράπεζες έχουν τον χρόνο κέρδη Δισεκατομυρίων. Που ειναι η φορολογία σε αυτούς???
Η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία να αγοράσει 7 φορές την Ελλάδα. Απο την Εκκλησία λενε ότι είναι φτωχοί και αντιδρούν στο 20% που είπε ο Πρωθυπουργός και ότι θα κατσουν να το συζητήσουν κλπ κλπ.

Πάρτε τα όλα από την Εκκλησία. Διαχωρίστε επιτέλους το κράτος από την Εκκλησία και να πληρώνονται μόνοι τους απο τα έσοδα τους τους μισθούς τους κλπ κλπ. Οχι να τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός.
Ιδού τρόποι για περικοπές. Οχι αυξήσεις ΦΠΑ και ταυτόχρονα ψαλίδισμα σε δώρα, επιδόματα και άλλα στον απλό φορολογούμενο πολίτη των 800 και 1.000 ευρώ.
ΝΤΡΟΠΗ.

Μήνυμα αναγνώστη για τον Καλλικράτη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ?

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΒΟΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΝΕΣΤΟΡΑ & ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΤΙ ΑΚΟΥΤΕ? ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ!

ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τον Καλλικράτη καλύτερα. Πολλά λέγονται πολλά ακούγονται.... θα δούμε.




Από 15 Απριλίου η ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

Από τις 15 Απριλίου θα ξεκινήσει εφέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών στις κοινοτικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Μεσσήνιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργου Κανελλόπουλου.
Για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους δεν πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες, ενώ λιγότερα χρήματα, σε σχέση με άλλες χρονιές, θα καταβάλουν οι υπόλοιποι παραγωγοί.

Η διαδικασία της ενεργοποίησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ........

μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους, όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ. Κανελλόπουλος.

Πηγή: Τσουκνίδα

Πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ. Απο χθες η καταβολή τους

Από χθές Τρίτη 6 έως και τις 15 Απριλίου ξεκίνησαν να καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα, σε 430.151 οικογένειες.
Εξάλλου από τις 12 Απριλίου μέχρι και τις 14 Μαίου θα μπορούν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών.

Διακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ............

ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31-12-2010.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, στους οποίους έχουν ήδη αποσταλεί ενημερωτικά φυλλάδια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).

Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

► Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

► " Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων

► " Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)

► " Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

► " Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.


Δικαιολογητικά:

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

► Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

► Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2010, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας.

► Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

► Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Παραλαβή Δελτίων:

► Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα

► Τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή.

Στις 11 Απριλίου γιορτάζουν στο Ραμοβούνι.

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες για την γιορτή στο Ραμοβούνι τόπο γέννησης του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Αυτό ανακοίνωσε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ του νομού.

Όπως τόνισε ο Κος Δράκος παρουσία της Δημάρχου Μελιγαλά Κας Αλειφέρη η φετινή γιορτή θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη λόγω της συμμετοχής ζωντανής μουσικής, συγκροτημάτων λαϊκών και χορευτικών για να παίξουν παραδοσιακή μουσική.
Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου και ......

ώρα 10:30 το πρωί.
Όπως αναφέρθηκε απο τον Κο Δράκο, η οργανωτική επιμέλεια του Δήμου Μελιγαλά, αλλά και της ΝΑΜ, είναι εξόχως αναβαθμισμένη.
Θα υπάρχουν οι μαθητές οι οποίοι θα απαγγείλουν ποιήματα, ομιλητές, θεατρικά δρώμενα, δημοτική μουσική. Πάνω από όλα όμως, θα τελεστεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση και θεωρούμε ότι η μαθητιώσα νεολαία, η Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση της περιοχής είναι επιβεβλημένο να παραστεί, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο σε αυτή την όμορφη, σημαντική γιορτή.

Σεμινάρια επιμόρφωσης τεχνικών ασφάλειας απο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας οργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας στα πλαίσια της Υπουργικής απόφασης 4880/101/12-03-2010 (ΦΕΚ 340/Β΄/30-03-2010).

Η εγκύκλιος αυτή αφορά τα προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας και διευκρινίζει τον τρόπο και τις διαδικασίες εφαρμογής των προβλεπόμενων στις παραπάνω αποφάσεις.

Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι ........

μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο τηλ: 27210 24174, υπεύθυνη προγράμματος κα. Ελένη Αναγνωστοπούλου.

ΚΑΦΚΑ Κορίνθου: 30 εργαζόμενοι για κανέναν ασθενή

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε εγκαίνια έργων που είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε δεν παραδόθηκαν ποτέ.
Η zougla.gr αποκαλύπτει ένα άλλο σκάνδαλο για κέντρο αποθεραπείας που ολοκληρώθηκε, στελεχώθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε.

Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου από τον Ιούνιο του 2009 παραμένει «φάντασμα».
Όταν ολοκληρώθηκε, οι τοπικές εφημερίδες έγραψαν ...........

για ένα θεραπευτήριο-κόσμημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Τον Ιανουάριο του 2010, η υφυπουργός υγείας το εγκαινίασε και ουσιαστικά από τις 22 Ιανουαρίου άνοιξε τις πόρτες του, για να υποδεχθεί ασθενείς που θα προέρχονταν από εγκεφαλικά επεισόδια ή τροχαία ατυχήματα. Τέτοιοι ασθενείς δεν εισήχθησαν ή δεν επισκέφθηκαν ποτέ το κέντρο. Ο λόγος είναι πολύ απλός και «ελληνικότατος» και αφορά, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, στη γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κέντρο αποθεραπείας της Κορίνθου θα μπορούσε να λειτουργεί από τον προηγούμενο Ιούνιο αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό για πολλούς λόγους. Παρά το γεγονός ότι δεν λειτούργησε από τότε, 30 άνθρωποι προσελήφθησαν χωρίς επί της ουσίας να κάνουν κάτι. Τον Αύγουστο του 2009, παραιτήθηκε ο φυσίατρος του κέντρου, ο μοναδικός γιατρός δηλαδή που θα μπορούσε να εγκρίνει και να υπογράψει την εισαγωγή ενός ασθενή. Από τον Αύγουστο μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο, οπότε πάγωσε κάθε μετακίνηση ή πρόσληψη, μετά είχαμε το εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της νέας κυβέρνησης, έπειτα η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει νέους διοικητές νοσοκομείων, μόλις σήμερα αντικαταστάθηκε ο παλαιός διοικητής και, ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τα εγκαίνια, ασθενής δεν έχει πατήσει το πόδι του στο εν λόγω κέντρο.

Κάποιοι από τους 30 εργαζομένους ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και τα 45 κρεβάτια που διατίθενται παραμένουν κενά. Βρήκαμε τον απερχόμενο διοικητή Στέλιο Παπαδόγιαννη στην έξοδό του από το Υπουργείο Υγείας, τη στιγμή που υπέβαλε την παραίτησή του. Μας είπε ότι το κέντρο, πλήρως στελεχωμένο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 100 ασθενείς ημερησίως, αλλά κάτι τέτοιο έως σήμερα δεν είναι δυνατό.

Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στη θέα ενός υπερσύγχρονου κτιρίου που εν μέρει πλήρωσε και ο Έλληνας φορολογούμενος, μια και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο μπαινοβγαίνουν οι εργαζόμενοι που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν κανέναν, διότι ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν «δύναται» να αναπληρώσει τη θέση ενός φυσιάτρου για να υπογράφει τις εισαγωγές.

Πηγή: Zougla.gr

Ημιυπαίθριοι: Κλιμακωτά πρόστιμα με συντελεστές από 5-15%.

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου για τους ημιυπαίθριους έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου όπου λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα με συντελεστή από 5% εώς 15% επί της τιμής ζώνης αναλόγως του εμβαδού, της χρήσης του χώρου, αν βρίσκεται εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως.

Το «ειδικό πρόστιμο διατήρησης και πράσινης χρήσης» ........

όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, κατατίθεται στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), τηρείται σε ειδικό λογαριασμό που ονομάζεται «Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και διατίθεται αποκλειστικά για την εξισορρόπηση του ελλείμματος γης, καθώς και για προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αποκατάστασης, εντός του πρωτοβαθμίου ΟΤΑ στη διοικητική περιφέρεια του οποίου βρίσκονται οι χώροι που δηλώνονται.

Η ρύθμιση που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη για τη διατήρηση των πολεοδομικών αυθαιρεσιών προβλέπει διαφορετικό συντελεστή υπολογισμού του προστίμου ανάλογα με το είδος της νέας χρήσης, το μέγεθος του χώρου που άλλαξε χρήση και αν αυτός βρίσκεται εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως.

Χωρίς βιζα για Αμερική. Τι πρέπει να κανετε αν ταξιδευετε προς Αμερική ΗΠΑ

Μη-Μεταναστευτική Βίζα. Η Ελλάδα και το Visa Waiver Program

Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κυρία Τζάνετ Ναπολιτάνο ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, από την 5η Απριλίου 2010.
Όλοι οι αιτούντες για μη-μεταναστευτική βίζα πρέπει να συμπληρώνουν το νέο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης για βίζα DS-156 ΕΔΩ.
Μη ηλεκτρονικά συμπληρωμένες αιτήσεις DS-156 (δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες) δεν γίνονται δεκτές.

Η έκδοση μη-μεταναστευτικής βίζας είναι .............

απαραίτητη για όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εκτός από τους ταξιδιώτες που είναι υπήκοοι των 36 χωρών που συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και έχουν μηχανογραφημένα διαβατήρια.

Εάν το διαβατήριο έχει λήξει αλλά περιέχει μία εν ισχύ βίζα, μπορείτε να ταξιδέψετε με τα δύο διαβατήρια – το ληγμένο διαβατήριο σας που περιέχει την ισχύουσα βίζα και το εν ισχύ διαβατήριο σας. Παρακαλούμε διασφαλίστε ότι ο τρόπος γραφής του ονοματεπωνύμου σας και της ημερομηνίας γεννησής σας είναι πανομοιότυπη στο παλαιό και καινούργιο διαβατήριο. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή διαφορά, θα πρέπει να καταθέσετε εκ νέου αίτηση για βίζα ώστε αυτή να τοποθετηθεί στο καινούργιο σας διαβατήριο.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για βίζα ή χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με την έκδοση βίζας μπορούν είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση, athensconsul@state.gov, ή να τηλεφωνούν στους παρακάτω αριθμούς:

Το τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί τους πελάτες για μη-μεταναστευτικές βίζες θα δέχεται τηλεφωνήματα από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. καθημερινά εκτός Ελληνικών αργιών. Τα τηλεφωνήματα θα έχουν μια μικρή χρέωση αλλά το κέντρο εγγυάται ότι θα απαντά κάθε τηλεφώνημα το αργότερο στο τρίτο κτύπημα. Η χρεώση είναι 1,19 ευρώ το λεπτό για τηλεφωνήματα από σταθερά τηλέφωνα και 1,52 ευρώ το λεπτό από κινητά.

Μόνο από σταθερό τηλέφωνo OTE: 90-11-230-730

΄Εαν δεν έχετε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ αλλά χρησιμοποιείτε άλλον πάροχο δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 90-11-230-730.

Από κινητό τηλέφωνo:

COSMOTE: 901-200-6313
VODAFONE: 901-694-6313
WIND: 901-160-6313

Άτομα με Διπλή Υπηκοότητα

Ατομα που έχουν διπλή υπηκοότητα (δηλαδή, άτομα που έχουν Αμερικανική υπηκοότητα και μία επιπλέον υπηκοότητα, όπως π.χ. και Ελληνική) ΠΡΕΠΕΙ να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με Αμερικανικό Διαβατήριο. Εάν είστε Αμερικανός υπήκοος ή αν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να είστε, επικοινωνείστε με το τμήμα Αμερικανικών Διαβατηρίων στο 210 720 2494 ώστε να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το διαβατήριο σας.

Τα Παιδιά Αμερικανών Πολίτων

Εάν εσείς ή ο/η σύζυγός σας είστε Αμερικανός υπήκοος, και κάνετε αίτηση για βίζα Αμερικής για το παιδί σας που έχει Ελληνικό διαβατήριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης Αμερικανών διαβατηρίων του Προξενείου πριν το ραντεβού που έχετε για την βίζα ώστε να διευκρινισθεί εάν το παιδί πληροί τις προυποθέσεις για να πάρει Αμερικανική υπηκοότητα. Δεν θα εκδοθεί βίζα για άτομο που δικαιούται Αμερικανικής υπηκοότητας, ή που εκκρεμεί υπόθεση για Αμερικανική υπηκοότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, ή για προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να καθορίσετε εάν το παιδί σας πληροί τις προυποθέσεις για Αμερικανική υπηκοότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 210-720-2494. Μπορείτε επίσης να κάντε κλικ εδώ, για να δείτε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας τις «Απογραφές Γεννήσεων Εξωτερικού – Reports of Birth Abroad» κάτω από το US Citizens Services Section για περισσότερες πληροφορίες.

Το Αμερικανικό Προξενείο βρίσκεται στο καινούργιο κτίριο της Πρεσβείας. Για να επισκεφθείτε το τμήμα για τις Βίζες παρακαλούμε χρησιμοποιείστε την είσοδο που βρίσκεται στην οδό Κόκκαλη κοντά στις οδούς Δεινοκράτους και Ευζώνων.

Τo τμήμα για τις Μη-Μεταναστευτικές βίζες θα παραμένει κλειστό τη τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.

Πηγή: News24

Πώς να απαντάτε στα ενοχλητικά τηλεφωνήματα των τραπεζών

Κάτι η κρίση, κάτι η κρίση και κάτι η κρίση, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις των τραπεζών για καθυστερήσεις πληρωμών έχουν ξεσαλώσει με τα κινητά να χτυπάνε από τις 9 το πρωί ακόμα κι αν έχεις καθυστερήσει μόλις πέντε μέρες την καταβολή της δόσης σου.

Οι παρακάτω τηλεφωνικοί διάλογοι μεταξύ του φανταστικού πελάτη κ. Παπαδόπουλου και της φανταστικής τραπεζοϋπαλλήλου κυρίας Αγκαθούρας έχουν όλοι χρησιμοπoιηθεί με επιτυχία τόσο από τον υπογράφοντα όσο και από λοιπά αξιοσέβαστα αναρχικά στοιχεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ............


α) το ημιπαράνομο της πράξης των τραπεζών, το οποίο θα τις αποτρέψει από το να σε μηνύσουν,
β) ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί μήνυση εξύβρισης από τη στιγμή που εσύ είσαι που ενοχλείσαι επανειλημμένως σε προσωπικό κινητό παρά τις διαμαρτυρίες σου,
γ) ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι είσαι ο υβριστής αν δεν τους δώσεις τουλάχιστον αριθμό ταυτότητας, μέσω του τηλεφώνου,
δ) ότι καμία τράπεζα δεν πρόκειται να διεκδικήσει σύνολο χρεωστικού ποσού πριν από τη συμπλήρωση τριών απλήρωτων λογαριασμών.
Επειδή η τραπεζική αλητεία δεν θέλει φόβο ούτε κρύψιμο, αλλά ανάλογη αντιμετώπιση και γλώσσα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Εξαρτάται.
- Τι εννοείται «εξαρτάται»;
- Από το ποιος τον ζητεί.
- Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;
- Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;
- Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.
- Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.
- Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;
- Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;
- Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;
- Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.

ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Από την Kleftobank τηλεφωνώ, κύριε Παπαδόπουλε, Αγκαθούρα.
- Α, υπέροχα.
- Σχετικά με το δάνειό σας…
- Ναι, τι έπαθε;
- Εχετε καθυστερήσει 6 ημέρες την πληρωμή του.
- Και μία σήμερα 7.
- Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να καταθέσετε το ποσό;
- Οταν το καταθέσω, θα το δείτε στον υπολογιστή σας.
- Πρέπει να μου πείτε μια ημερομηνία.
- Δεν θέλω να σας πω. Θα το δείτε κατατεθειμένο.
- Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αυτή συμπεριφορά.
- Βρε, άντε μου στο διάολο, που θα μου μάθειςκαι συμπεριφορά, αλογομούρα.
- Η συνομιλία μας, κύριε Παπαδόπουλε, καταγράφεται και θα μεταβιβαστεί στους υπεύθυ-
νους.
- Και πώς θα τους πεις ακριβώς, κούκλα μου:
«Με είπαν καριόλα στο τηλέφωνο επειδή κάνω το επάγγελμα μιας καριόλας»; (κλείσιμο)

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;
- Για ποιον λόγο;
- Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία
Αγκαθούρα. Για παρενόχληση.
- Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου.
- Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- (Απαντάμε στο κινητό έχοντας δει το νούμερο τηλεφώνου) Ψησταριά το «Ωραίο Λιόπεσι»,
λέγεται;
- (Το κλείνει η Αγκαθούρα, σαστισμένη.)

GAY ACTIVIST ANTIMETΩΠΙΣΗ

- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ;
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Aχ, κυρία Αγκαθούρα μου, συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα γιατί πεοθηλάζω και είμαι μπουκωμένος.

ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Με ακούτε, κύριε Παπαδόπουλε;
- Οχι.

ΚΑΨΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Σας ακούω.
- Αγκαθούρα από την Κleftobank.
- Καλησπέρα, κυρία Αγκαθούρα, σας περίμενα.
- Εγινε κάποια κατάθεση μήπως;
- Αχ, δυστυχώς, δεν πρόλαβα.
- Αύριο θα τα καταφέρετε;
- Να σας πω, τι φοράτε αυτή τη στιγμή;
- Συγγνώμη;
- Θα ήθελα να πάρετε το ακουστικό και να το ακουμπήσετε πάνω σας και σιγά-σιγά να το κατεβάσετε προς τα κάτω και μετά, με μία κίνηση, αργή, αλλά σταθερή, με τρυφερότητα και δυναμισμό συνάμα, να το σπρώξετε μέσα σας.
- Πώς μιλάτε έτσι, κύριε Παπαδόπουλε;
- Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, αλλά σε άναψα πουτανίτσα, ε;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Απριλίου 2010.

Ele7.jpg (744 KB) 8arr07.jpg (220 KB) Foni7.jpg (288 KB)