Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Κληρώθηκαν οι διαίτητές.

6ος όμιλος (22η αγωνιστική)

ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

22.2.09/15:00/ΔΗΜ. ΣΤ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χονδρόπουλος Π.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Παπανικόπουλος Χ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Σεφέρης Δ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Καρκοβίρης Γ.

ΣΔΠ

Αθηνών

Σε ισπανικά χέρια το παιχνίδι διαμόρφωσης τιμών ελαιολάδου

Ολοκληρωτικά σε ισπανικά χέρια παραμένει το «παιχνίδι» της εμπορίας ελαιολάδου παγκοσμίως.
Οι έμποροι από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, που εξαγόρασαν και ιταλικές εταιρείες κατέκτησαν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες διαμόρφωσης τιμών σε τοπικό επίπεδο.
Αντίσταση προβάλλουν οι Ενώσεις στην Ελλάδα, με τις τιμές να παραμένουν «παγωμένες» στο συμβατικό ελαιόλαδο. Λίγο υψηλότερες οι τιμές για το βιολογικό ελαιόλαδο.

Προτού καλά-καλά συνειδητοποιήσει η αγορά την ελαφρά ........

ανάκαμψη των τιμών η οποία φάνηκε να προκύπτει με την αποδοχή τιμών CIF από τους Ιταλούς για πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα κοντά στα 2,30 ευρώ το κιλό, οι γείτονές μας ανέκρουσαν για μία ακόμη φορά πρύμναν και προσπαθούν να επιβάλλουν μια νέα τάξη πραγμάτων σύμφωνα με την οποία οι αποδεκτές τιμές CIF θα είναι κάτω από το επίπεδο των 2,25 ευρώ το κιλό με στόχο τα 2,20 ευρώ.

Σίγουρα η εξέλιξη αυτή ξάφνιασε την ελληνική πλευρά και οδήγησε και πάλι στο «πάγωμα» της αγοράς. Οι τελευταίες τιμές ex-factory που προσφέρθηκαν από διακινητές εξαγωγής χύμα ελαιολάδου σε διαγωνισμούς της Κρήτης, οι οποίες ήταν στην περιοχή των 2,08 με 2,10 ευρώ το κιλό για οξύτητες 0,3, μάλλον κρίνονται πλέον ασύμφορες με βάση τη νέα εξέλιξη στη στάση των Ιταλών.

Ως εκ τούτου οι φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι ανάλογα με την αντίσταση που θα υπάρξει από πλευράς διακινητών χύμα ελαιολάδου στη χώρα μας, - ιδιώτες και συνεταιρισμοί - θα προκύψει η πορεία της αγοράς από πλευράς τιμών τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τα βιομηχανικά ελαιόλαδα (οξύτητας 5 βαθμών) οι προσφερόμενες τιμές CIF είναι πλέον γύρω στην περιοχή του 1,70-1,80 ευρώ το κιλό, ενώ για τα πυρηνέλαια ζητούνται τιμές FOB μέχρι 0,70 ευρώ το κιλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα στάση των Ιταλών τροφοδοτείται για μία ακόμη φορά και από τις εξελίξεις στην ισπανική αγορά, όπου την τελευταία εβδομάδα οι τιμές ex-factory υποχώρησαν και βρίσκονται γύρω στα 2,00 ευρώ το κιλό τα εξαιρετικά παρθένα, γύρω στο 1,95 ευρώ το κιλό τα παρθένα και γύρω στο 1,85 με 1,90 ευρώ το κιλό οι βιομηχανικοί άσοι.

Η Ν.Δ. μετρά νέα πρόσωπα για πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημοσκόπηση με άρωμα εκλογών πραγματοποίησε στη Μεσσηνία η εταιρεία Public Issue. Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλη έρευνα καθώς διήρκεσε τουλάχιστον 3 ημέρες (από Σάββατο μέχρι Δευτέρα).
Εκτιμάται ότι διενεργήθηκε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ή παραγόντων της καθώς, πέραν των άλλων, περιλαμβάνει σειρά ονομάτων από το χώρο για τους οποίους ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον κατάλογο περιλαμβάνεται .......

το όνομα του νομάρχη Δημ. Δράκου ο οποίος όμως έχει συνταγματικό κώλυμα και δεν μπορεί ούτε να ανακηρυχθεί (όπως έγινε με τη Φώφη Γεννηματά).

Πέραν αυτού οι ερωτήσεις αφορούσαν στα πρόσωπα του χειρουργού Παναγιώτη Χρυσομάλλη, του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, του δικηγόρου Σωτήρη Φωτέα (γιου του αείμνηστου Παναγιώτη
Φωτέα), του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη και της δημάρχου Μελιγαλά Ελένης Αλειφέρη

Σύμφωνα με αναγνώστες της “Ε” που έγιναν αποδέκτες τηλεφωνημάτων της εταιρείας που έκανε τη δημοσκόπηση, σε αυτήν περιλαμβάνονταν και τα εξής ερωτήματα:

- Υπάρχει ανάπτυξη στο νομό τα τελευταία χρόνια;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο του νομάρχη Δημήτρη Δράκου;
- Είστε ευχαριστημένος από το έργο του Χρήστου Μαλαπάνη;
- Είστε ευχαριστημένοι από το έργο των Μεσσηνίων βουλευτών;
- Ποιος βουλευτής έχει προωθήσει έργα του νομού;
- Ποιο κόμμα ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές;
- Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;
- Ποια εφημερίδα διαβάζετε, ποιο ραδιοφωνικό σταθμό ακούτε και ποιο τηλεοπτικό σταθμό βλέπετε;
Επίσης η εταιρεία ζητούσε στοιχεία για το εισόδημα και το μορφωτικό επίπεδο του ερωτώμενου.

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών που ανέρχεται σε 9,795 εκατομμύρια ευρώ.
Δέχθηκε την έντονη κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας, αφού τον κατέκρινε, αποχώρησε στη συνέχεια διαμαρτυρόμενος για το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στην διάθεσή τους για να τον μελετήσουν.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Aλκης Ξύγκας τόνισε ότι είναι ένας συνετός, ρεαλιστικός και εν πολλοίς υλοποιήσιμος προϋπολογισμός.
Oσον αφορά τα έσοδα σημείωσε ότι για ακόμη μια χρονιά αποφασίστηκε .......

να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη που παραμένουν σταθερά για 5 χρόνια τώρα - παρότι, είπε, τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Στους δύσκολους αυτούς οικονομικά καιρούς, είπε, αποφασίστηκε να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση στους δημότες.
Είναι ένα εργαλείο, είπε, πάνω στο οποίο στηρίζεται ο δήμος και υπάρχει καταμερισμός όλων των αναγκών του δήμου.
Κριτική άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επισημαίνοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον προηγούμενο προϋπολογισμό, είναι στο ίδιο μοτίβο.
Είναι περισσότερο διαχειριστικός, σημείωσε, δεν είναι ένας προϋπολογισμός που να σηματοδοτεί κάτι.
Δεν έχετε βάλει, είπε, τον δήμο σε μια τροχιά όπως λέγατε, δεν βλέπουμε να έχει γίνει κάτι - ενώ σημείωσε ότι θα ψηφίσουν μόνο τους κωδικούς για τις αμοιβές των εργαζομένων.

Πηγή: Ελευθερία

Συνάντηση Ξύγκα με Καλαντζάκου

Με την υφυπουργό Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ο δήμαρχος Φιλιατρών Aλκης Ξύγκας, με κύριο αντικείμενο συζήτησης την αξιοποίηση και λειτουργία του ΚΑΦΚΑ.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι το ΚΑΦΚΑ πρέπει να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει ως κέντρο αποθεραπείας - σκοπός για τον οποίο φτιάχτηκε και έχει εξοπλιστεί.
Μάλιστα υπήρχε ανοικτή επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Κέντρου και κανονίστηκε μέσα στο επόμενο διάστημα να ανέβει στο υπουργείο για να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει σύμβαση του ΚΑΦΚΑ με το ΙΚΑ.

O εκσυγχρονισμός του Κέντρου «θα δώσει νέα πνοή στην πόλη των .........

Φιλιατρών», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Από εκεί και πέρα, τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν γενικότερα τον δήμο και την περιοχή, για αρκετά από τα οποία ζητήθηκε η υποστήριξη και η συνδρομή της υφυπουργού.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης Δημήτρης Κοντός.

Πηγή: Ελευθερία

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: 68.208.000€ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

(Αποκλειστικό του Blog ΔΗΜΟΤΗΣ)
Υποθέτουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα γίνονται κάθε χρόνο, αλλά με δεδομένο ότι η χώρα περνάει και αυτή την δική της οικονομική κρίση, μήπως θα ήτανε καλό να κάνουνε μια μικρή περικοπή και τα κόμματα στις δαπάνες τους;

Είναι πραγματικά ντροπή 68.000.000 ! ! ! € σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς να παίρνουνε τα κόμματα τη στιγμή που όπως γράψαμε σε άλλη ανάρτηση το κράτος πρόνοιας δίνει μόνο 9.000.000€ για ρύζι και μακαρόνια σε αναξιοπαθούντες για την ίδια χρονιά.
[ http://dhmoths.blogspot.com/2009/02/blog-post_1237.html ]

Αδιάψευστος μάρτυρας το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα: .........



και ο πίνακας με την χρηματοδότηση.



Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε βέβαια είναι αυτό το Οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που δίνουνε 6.000.000€.

Δεν γράφουμε τίποτα άλλο. Αφήνουμε τα σχόλια για εσάς.

Πηγή: Δημότης Blog

Ο ΟΤΕ αναβαθμίζει τις ταχύτητες ADSL σε ολόκληρη την Ελλάδα

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:

• Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 2 Mbps.
• Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 8 Mbps.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες ........

θα είναι οι εξής:
• 2 Mbps
• 8 Mbps
• έως 24 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ .

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου.

ΣΧΟΛΙΟ
Κατ' Αρχάς είναι ευχάριστο που ο (Π)ΟΤΕ αναβαθμίζει τις ταχύτητες.
Αφού κάνει που κάνει το καλό, γιατί άφησε απ΄έξω τους κατόχους γραμμής 2Mbps???

Οι εγκληματίες στρέφονται στο Skype για να αποφύγουν την αστυνομία!

Υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής αστυνομίας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αυξανόμενη τάση των εγκληματιών να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Voice over IP [VoIP], προκειμένου να αποφύγουν την παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, όλο και περισσότεροι εγκληματίες χρησιμοποιούν το Skype για τις συνεννοήσεις τους.

Είναι πολύ εύκολο για την αστυνομία να παρακολουθήσει τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται με συμβατικά τηλέφωνα.
Ωστόσο, η τηλεφωνία μέσω Internet αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για τις ...........

διωκτικές αρχές, καθώς το Skype αρνείται να παραδώσει στην αστυνομία τα μυστικά του συστήματος κρυπτογράφησης των κλήσεων.

Ενδεικτικό της νέας τάσης είναι ένα περιστατικό που αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μιας συνομιλίας μέσω συμβατικού δικτύου τηλεφωνίας, ο ένας κακοποιός πρότεινε στον άλλον να διακόψουν τη συνομιλία και να συνεχίσουν μέσω Skype, προκειμένου να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες για την παράδοση δύο κιλών ναρκωτικών ουσιών.

Το YouTube εγκαινιάζει τη δυνατότητα download

Οι υπεύθυνοι της πασίγνωστης υπηρεσίας φιλοξενίας video YouTube προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές, με την δυνατότητα για download συγκεκριμένων videos να δεσπόζει στη νέα πραγματικότητα. Το υλικό προς μεταφόρτωση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, καθώς θα υπάρχουν δωρεάν videos, καθώς και videos που θα μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης επί πληρωμή.

Προς το παρόν, το YouTube περιλαμβάνει videos έτοιμα προς μεταφόρτωση από τα πανεπιστήμια Stanford, Duke, UC Berkeley, UCLA και UCTV.
Ο κατάλογος να είναι ακόμη περιορισμένος και για το λόγο αυτό η .............

υπηρεσία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα.

Προκειμένου ο χρήστης να έχει πλήρη άποψη για το ποσό που έχει δαπανήσει στα επί πληρωμή videos, το YouTube συμπεριλαμβάνει την καρτέλα My Purchases, η οποία βρίσκεται στην ενότητα My Videos. Οι νέες επιλογές αναμένεται να ενεργοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μειώσεις έως και 52% σε 450 φάρμακα

Μειώσεις έως και 52%, σε 450 φαρμακευτικά σκευάσματα περιλαμβάνει το δελτίο τιμών φάρμακων του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα ισχύσει απο τη Δευτέρα. Πρόκειται για μειώσεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, για τη νεφρική ανεπάρκεια, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και αντιδιαβητικά.

Στο ίδιο δελτίο του ΥΠΑΝ τιμολογούνται 342 νέα φάρμακα, ενώ υπάρχουν 24 μεταβολές σε φάρμακα κυρίως για αλλαγή ονόματος.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, για πρώτη φορά δεν υπάρχουν αυξήσεις σε ένα δελτίο τιμών φάρμακων γεγονός που θα ........

ωφελήσει ιδιαίτερα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης από τις μειώσεις τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν ετήσιο όφελος περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ.

Σχεδόν το 12% του εισοδήματός τους έχασαν οι αγρότες το 2008

Η μείωση της τιμής των αγροτικών προϊόντων στο χωράφι σε συνδυασμό με την πραγματική «έκρηξη» του κόστους παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος την περασμένη χρονιά κατά 12% περίπου.
Κατά 1,3% κατά μέσο όρο μειώθηκαν πέρυσι στη χώρα μας οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Eνωσης (Eurοstat).

To 2008, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10,8%.
Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων (σε τρέχουσες τιμές) αυξήθηκαν πέρυσι στην Ελλάδα κατά 2,7%, ενώ .........

αποπληθωρισμένες μειώθηκαν κατά 1,3%. Στο 1,9% ήταν η μείωση στα προϊόντα φυτικής παραγωγής, ενώ στα ζωικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,6%. Το 2007 οι τιμές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων (αποπληθωρισμένες) είχαν αυξηθεί κατά 4% και το 2006 κατά 3,2%.
Στα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης, σε τρέχουσες τιμές, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 6,5%, ενώ σε αποπληθωρισμένες αυξήθηκαν κατά 2,7%.
Στον τομέα του κόστους παραγωγής στη χώρα μας το 2008 το κόστος (σε τρέχουσες τιμές) αυξήθηκε κατά 15,3%, ενώ σε αποπληθωρισμένες τιμές η αύξηση ήταν της τάξης του 10,8%. Το 2007 το κόστος παραγωγής για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είχε αυξηθεί (σε αποπληθωρισμένες τιμές) κατά 3,2%, ενώ το 2006 κατά 0,6%.Στα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης, σε τρέχουσες τιμές, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πέρυσι κατά 16,3%, ενώ σε αποπληθωρισμένες αυξήθηκε κατά 11,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το άνοιγμα της «ψαλίδας» στην Ελλάδα μεταξύ τιμών παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα και κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα διαμορφώθηκε πέρυσι στο -9,5%, ενώ το 2007 ήταν +0,8%, το 2006 ήταν +2,6% και το 2005 ήταν -1.9%
Στοιχεία της Eurostat

Πηγή: Express.gr

Σοφία Καλαντζακου: "Δεν στηρίζουμε πολιτικές προσωρινής ανεργίας"

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής και των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Στη συνάντηση υπό την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, συμμετείχε η υφυπουργός, κα Σοφία Καλαντζάκου, καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας, κ. Δημήτρης Κοντός.

Μετά το πέρας του διαλόγου μεταξύ των δυο πλευρών η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου, επισήμανε τα εξής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε μια δύσκολη οικονομική .........

συγκυρία. Έχει μεγάλη σημασία για μας στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να γνωρίζουν οι πολίτες ότι όλες μας οι πολιτικές έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
Ο ρόλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ήταν και παραμένει καθοριστικός, ειδικά σ' αυτή την κρίσιμη φάση.
Τα στελέχη του ΣΕΠΕ είναι εκεί για να στηρίξουν τους εργαζόμενους.
Ειδικά το τμήμα της Κοινωνικής Επιθεώρησης επιλύει πολλές εργατικές διαφορές. Ζητήσαμε από τα στελέχη να είναι ακόμη πιο κοντά στον πολίτη.
Να παρακολουθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις τοπικές οικονομίες. Να μας μεταφέρουν άμεσα μια συνολική εικόνα για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Ήδη λειτουργούν μικτά κλιμάκια ελέγχου του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Παράλληλα, η εφαρμογή Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για όλους τους ασφαλισμένους από την 1η Ιουνίου θα περιορίσει σημαντικά την εισφοροδιαφυγή.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στηρίζουν την πλήρη απασχόληση. Η κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να διατηρηθεί αν αγνοήσουμε και αν υποτιμήσουμε την παράμετρο "απασχόληση". Δεν υιοθετούμε και δεν στηρίζουμε πολιτικές "προσωρινής ανεργίας".
Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της απασχόλησης, η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία των εργαζομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε να έχουμε συνοδοιπόρους και τους κοινωνικούς εταίρους, αφού μόνο μέσα από τη συνεργασία θα καταφέρουμε να βγούμε δυνατοί από την οικονομική αυτή κρίση».

Πηγή: Επικαιρότητα

Γιατι έχασε ο Ολυμπαικός???

Σήμερα είχε αγώνα ποδοσφαίρου για τα προκριματικά στην φάση των 16 του κυπέλλου UEFA.
Έπαιζε ο Ολυμπιακός και έχασε με 1-3 από την Σεντ Ετιέν και έτσι ο επαναληπτικός στις 26 Φεβρουαρίου είναι μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ υπόθεση.

Τι όμως έκανε σήμερα τον ολυμπιακό να χάσει???
Τι ήταν αυτό που στράβωσε τον ολυμπιακό ???
ΠΟΙΟΣ τον μάτιασε???

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO που βρήκαμε στο troktiko




ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΘΗΕΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....