Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ελλάδα - Λουξεμβούργο 2 - 1

UPDATE [ + Video των Γκολ ]

Παρουσιάζοντας κακό θέαμα με λιγοστές αναλαμπές η Εθνική επικράτησε του Λουξεμβούργου 2-1 στο ΟΑΚΑ και θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, αφού Ελβετία και Ισραήλ έμειναν στο 0-0.
Ο Τοροσίδης στο 30’ και ο Γκέκας στο 33’ με κεφαλιές τα γκολ, μείωσαν με αυτογκόλ του Αβρ. Παπαδόπουλου στο 89’ οι φιλοξενούμενοι.

Αναγκαία η βελτίωση εν όψει των τελικών του Νοεμβρίου. Ουκρανία, Βοσνία, Ιρλανδία και πιθανότατα Σλοβενία οι υποψήφιοι αντίπαλοι, τη Δευτέρα η κλήρωση.

Το φιλμ του αγώνα:...........

1' Έναρξη της αναμέτρησης. Στη σέντρα το Λουξεμβούργο.

4' Σουτ του Μπέτμερ από μακριά, δεν ανησυχεί καθόλου ο Σηφάκης, καθώς η μπάλα περνά άουτ.

10' Αδυνατεί η Εθνική ομάδα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα απέναντι στο Λουξεμβούργο, που έχει παραταχθεί με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

14' Πρώτος καλός συνδυασμός της Εθνικής, με τον Σαλπιγγίδη να πατά στον Βύντρα, αλλά ο Γκέκας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα που έγινε από δεξιά.

16' Κίτρινη κάρτα για τον Παγιάλ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Καραγκούνη.

20' Καλή στιγμή για την Εθνική. Αριστερό σουτ του Φωτάκη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά άουτ.

25' Καλή στιγμή για το Λουξεμβούργο. Σουτ του Κίτενγκε από αριστερά, ο Σηφάκης αποκρούει σε κόρνερ.

29' Ο Τοροσίδης κάνει σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα περνά πολύ άουτ.

30' ΓΚΟΟΟΛ! Ο Καραγκούνης εκτελεί το κόρνερ και ο Τοροσίδης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζουμπέρ για το 1-0.

33' ΓΚΟΟΟΛ! Δεύτερο γκολ για την Εθνική. Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Φάνης Γκέκας με κεφαλιά κάνει το 2-0 και φτάνει τα 10 γκολ στα προκριματικά, κάτι που τον καθιστά πρώτο σκόρερ στην ευρωπαϊκή ζώνη.

44' Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Ο Κυργιάκος αποχωρεί με τραυματισμό και τη θέση του παίρνει ο Βαγγέλης Μόρας.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους. Ο Πλιάτσικας περνά στη θέση του Φωτάκη. Αλλαγή και για το Λουξεμβούργο, στη θέση του Γένις ο Λεβέκ.

48' Σουτ του Παγιάλ από μακριά, η μπάλα περνά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Σηφάκης.

57' Αποβολή για το Λουξεμβούργο. Ο Παγιάλ δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Σαλπιγγίδη.

58' Κίτρινη κάρτα στον Πλιάτσικα.

69' Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, ο Ζουμπέρ μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

71' Ακυρώνεται ορθώς γκολ του Μόρα ως οφσάιντ.

73' Δεύτερη αλλαγή για το Λουξεμβούργο. Στη θέση του Κίτενγκε ο Πούποβατς.

76' Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Σαλπιγγίδης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, ξεπερνά και τον Ζουμπέρ αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση χτυπά στο δοκάρι.

80' Τρίτη αλλαγή για το Λουξεμβούργο. Ο Μαρτίνο στη θέση του Κίντσιγκερ.

83' Τρίτη αλλαγή και για την Ελλάδα. Ο Νίνης στη θέση του Βύντρα.

86' Κίτρινη κάρτα στον Μαρτίνο για φάουλ στον Πλιάτσικα.

89' Κεφαλιά του Γκέκα, αποκρούει ο Ζουμπέρ.

90' ΓΚΟΛ για το Λουξεμβούργο. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε μία ακίνδυνη σέντρα από τα δεξιά στην προσπάθειά του να κόψει πλασάρει τον Σηφάκη για το 2-1.

92' Κίτρινη κάρτα στον Μουτς για σκληρό φάουλ στον Νίνη.

90+4 Λήξη του αγώνα.

* Λιγοστός ο κόσμος στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, περίπου 6-7 χιλιάδες φίλαθλοι στο γήπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ



Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Κατσουράνης, Νίνης, Μόρας, Πλιάτσικας, Μάντζιος (εκτός αποστολής Τζόρβας, Παπασταθόπουλος)



Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε, Γένις, Μουτς.

Διαιτητής: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβακία)
Βοηθοί: Αντρέι Κόκολι, Μίλαν Κόγκεϊ (Σλοβενία)
Τέταρτος: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

Ελαιόδεντρα στην Αγγλία, ξένα ζιζάνια στην Ελλάδα

Η καλλιέργεια της ελιάς έφτασε μέχρι την... Αγγλία και δεν αποκλείεται να κατακτήσει ακόμη και την ψυχρή Δανία. Οι απέραντοι ελαιώνες της Κρήτης και της Πελοποννήσου «μετακόμισαν» βόρεια και τους συναντά κανείς ακόμη και στα ορεινά των Σερρών. Αυτή είναι μία μόνο -και ίσως η λιγότερο επιβλαβής- επίπτωση των κλιματικών αλλαγών στη γεωργία.
Οι ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα -και φαίνεται πως επιβάλλονται- ευνοούν την ανάπτυξη του «σολάνουμ ελεαγκνιφόλιουμ», ενός ζιζάνιου ιθαγενούς από τη Νότια και Κεντρική...


Το επιβλαβές ζιζάνιο «σολάνουμ ελεαγκνιφόλιουμ» που ήρθε στην Ελλάδα από την Κεντρική και Νότια Αμερική

Το είδος αυτό του «σολάνουμ» πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στη Θεσσαλονίκη κι εκτιμάται ότι οι σπόροι του έφτασαν στο λιμάνι της πόλης με λιπάσματα από την Αμερική ή σιτηρά από την Αργεντινή.

Βρίσκεται παντού
Σήμερα βρίσκεται σχεδόν παντού, ακόμη και στις διαχωριστικές νησίδες των εθνικών οδών εκκρίνοντας στο περιβάλλον τοξικές ουσίες, ενώ επιπλέον αντέχει στη ρύπανση και τα φυτά του είναι ξενιστές επιβλαβών εντόμων και μυκήτων.

Οι επιπτώσεις των κλιματικών μεταβολών είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν -αφού προηγηθεί σειρά διαλέξεων- στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, με θέμα «Κλιματική αλλαγή, βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικές πηγές ενέργειας. Αναζητώντας λύσεις για το ελληνικό περιβάλλον».

«Οι συχνοί καύσωνες, η ξηρασία, οι πλημμύρες κ.λπ. εκτός από τη μείωση της παραγωγής επιδρούν στην εξαφάνιση και στην εξάπλωση καλλιεργούμενων φυτών σε νέες περιοχές και στην ευπάθεια σε ασθένειες και παράσιτα», δήλωσε στο «Εθνος» ο καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, Σωτήρης Τσιούρης, ο οποίος θα παρουσιάσει τη σχετική εισήγηση με τον συνάδελφό του Ανδρέα Μαμώλο από το Εργαστήριο Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η καλλιέργεια της ελιάς σε πιο ψυχρά κλίματα, αλλά και η χωρίς έλεγχο εξάπλωση των ζιζανίων τύπου «σολάνουμ ελεαγκνιφόλιουμ», ενώ ο ρυθμός μεταβολής του κλίματος προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξάνει τη μέση θερμοκρασία της γης, με παράλληλη μεταβολή του υδρολογικού κύκλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιούρη, «η αλλαγή στον τρόπο άσκησης της γεωργίας από συμβατική σε βιολογική, οδηγεί αφενός στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, αφετέρου όμως επιφέρει σημαντική μείωση των αποδόσεων, με την έλλειψη λιπασμάτων».

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν ορθολογική διαχείριση των αγροοικοσυστημάτων, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι η διεθνής διατροφική κρίση θα επιδεινωθεί δραματικά από τις κλιματικές αλλαγές, καθώς μέχρι και το 25% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων κινδυνεύει να χαθεί.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που περισσότερα από τα μισά τρόφιμα που παράγονται σήμερα στον κόσμο, χάνονται, σπαταλούνται ή καταλήγουν στα σκουπίδια εξαιτίας της ανεπαρκούς διαχείρισης της διατροφικής αλυσίδας.

Η καλύτερη διαχείριση της αλυσίδας αυτής, καθώς και της παραγόμενης βιομάζας θα μπορούσε να συμβάλει στην παραγωγή βιοκαυσίμων με την προϋπόθεση ότι η παραγωγή αυτή δεν θα επιδράσει στην κλιματική μεταβολή και δεν θα ανταγωνιστεί τις καλλιέργειες για τροφή.

«Συνεπώς η γεωργία και ο τρόπος άσκησής της σε σχέση με την κλιματική μεταβολή θα αποτελέσει αντικείμενο προτεραιότητας για έρευνα δεδομένου ότι η γεωργία αποτελεί τη βάση για να ξεπεραστεί η διατροφική κρίση», σημείωσε ο κ. Τσιούρης.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr


«ΘΕΡΙΖΕΙ» Ο ΔΑΚΟΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

«Θερίζει» τα ελαιόδεντρα της Κρήτης ο δάκος προκαλώντας απόγνωση σε χιλιάδες αγρότες που βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται έναν μήνα πριν από τη συγκομιδή.

Μεγάλες καταστροφές παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές του νησιού και κυρίως στα δημοτικά διαμερίσματα στην ενδοχώρα της κεντρικής Κρήτης. Το θέμα τέθηκε χθες σε σύσκεψη φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων στη Νομαρχία Ηρακλείου.

«Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες...


με θύματα και πάλι τους αγρότες που μέσα σε 50 ημέρες δοκιμάζονται σκληρά. Μετά την καταστροφή των σταφυλιών από τις βροχοπτώσεις, ο δάκος συμπληρώνει την καταστροφή του εισοδήματος των αγροτών μας», τόνισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Οι ίδιοι κάλεσαν τη Νομαρχία και τον ΕΛΓΑ να λάβουν μέτρα για την ανακούφιση και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Μάλιστα στη σύσκεψη αποφασίστηκε από σήμερα εδικά κλιμάκια της Νομαρχίας και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης να αρχίσουν την αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, οι προσβεβλημένες από το έντομο ελιές έχουν σαπίσει και έχουν πέσει ήδη στο έδαφος.

Για την έξαρση του φαινομένου και της μεγάλης δράσης του δάκου οι γεωπόνοι της Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αρμόδιος αντινομάρχης Μιχ. Αστρινάκης είπαν ότι οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Επίσης πέρα από τον δάκο σε πολλές περιπτώσεις τα δέντρα έχουν «χτυπηθεί» και από άλλες ασθένειες, όπως ο πυρηνοτρήτης και ο ρυγχίτης.

Ωστόσο μέλη της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων ασκούν κριτική στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα έπρεπε πριν από καιρό να είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των ψεκασμών του δάκου για να σωθεί το προϊόν. Από την πλευρά της η αρμόδια υπηρεσία αντικρούει την κριτική λέγοντας ότι «δεν ισχύουν αυτά που λέγονται γιατί παρατηρώντας τις φάσεις των ζημιών διαπιστώνουμε ότι πολλές έγιναν μετά τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου».

Μανόλης Κοκολάκης



Αναβάθμιση απο Windows XP σε Windows 7.

Τα Windows 7 κυκλοφορούν από στιγμή σε στιγμή.
Όπως έχει γραφτεί τόσο στο internet όσο και σε περιοδικά τεχνολογίας η Αγγλική έκδοση του λειτουργικού θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου και η Ελληνική στις 31 Οκτωβρίου.

Τι θα πρέπει να ξέρετε προκειμένου να γίνει η αναβάθμιση από XP σε Seven. ..........




1. ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ, Δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση από XP σε Seven.
Πρέπει να γίνει καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διαμόρφωση του σκληρού δίσκου (Format) και εγκατάσταση των Windows 7.

2. Θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε εάν το σύστημά σας «σηκώνει» τα Windows 7. Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι επεξεργαστής 1GHz, μνήμη 1GB (ή καλύτερα 2GB, ιδιαίτερα αν πάτε στην 64μπιτη έκδοση) και ελεύθερο χώρο στο δίσκο 16-32GB.

3. Θα πρέπει να έχετε κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει τουλάχιστον το DirectX 9 και να έχει οδηγό Windows Display Driver Model, WDDM) έκδοσης τουλάχιστον 1.0.

4. Για λεπτομερή έλεγχο της σύνθεσης του συστήματος και τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων, κατεβάστε και τρέξτε τον Upgrade Advisor που θα ελέγξει εάν το σύστημά σας σηκώνει τα Windows 7.

5. Καλό θα ήταν να έχετε καταγράψει (ή εκτυπώσει) στο χαρτί τα επιμέρους στοιχεία του υλικού σας (δίσκος, πληκτρολόγιο, mouse, οδηγός οπτικών μέσων, router κ.λπ.) και να έχετε ψάξει για τους απαιτούμενους driver. Με το Windows Update θα βρείτε πιθανά νέους drivers για τα υποσυστήματά σας.

6. Όσοι έχετε Vista. Eάν υπάρχουν drivers των συσκευών και των περιφερειακών σας για τα Vista, θα δουλεύουν και στα 7: τσεκάρετε αυτούς για την οθόνη, την κάρτα γραφικών, την κάρτα ήχου και τυχόν ασύρματο πληκτρολόγιο/mouse (για να τα εντοπίσετε κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής Μου, επιλέξτε Ιδιότητες, Υλικό, Διαχείριση Συσκευών). Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα οδηγών στο Windows Compatibility Center για τα Windows 7.
Εως ότου ανέβει αυτό, αρκεστείτε στο Vista Compatibility Center .

7. Καλού-κακού κάντε αποβραδίς ένα image backup (εάν θέλετε κατεβάστε τη δωρεάν έκδοση του Macrium Reflect) σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και φτιάξτε ένα bootable rescue CD.

8. Με την καθαρή εγκατάσταση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε πάλι τις εφαρμογές σας, να ξανακάνετε τις ρυθμίσεις για λογαριασμούς χρηστών και το δίκτυο, να εγκαταστήσετε οδηγούς συσκευών και να επαναφέρετε τα δεδομένα σας. Από την άλλη, η εγκατάσταση θα είναι καθαρή (δεν θα μεταφέρει «σκουπίδια» από την προηγούμενη).

9. Θα πρέπει να «μαζέψετε» τις εφαρμογές που έχετε ήδη εγκαταστημένες στο σύστημά σας (είτε τις κατεβάσατε, είτε τις έχετε σε CD/DVD) -αυτές που κατεβάσατε μπορείτε να τις μεταφέρετε στον φάκελο My Documents ή σε εξωτερικό δίσκο.

10. Βεβαιωθείτε (My Computer, Properties, System) ότι έχετε το SP2 ή το SP3 των XP και κατεβάστε το Microsoft Easy Trasnfer και αποθηκεύστε το στον εξωτερικό δίσκο. To πρόγραμμα αυτό θα σας δώσει και μια λίστα των προγραμμάτων που βλέπει στο σύστημά σας, δεν θα τα αντιγράψει όμως.

11. Είναι επίσης πολύ πιθανό να χρειαστείτε κάποιους κωδικούς για να εγκαταστήσετε ξανά τις εφαρμογές αυτές (εάν είναι σε κουτί, τότε θα υπάρχει στο φάκελο του CD της, αν την κατεβάσατε, μάλλον θα είναι σε κάποιο e-mail).
Πολλές φορές, εάν επιλέξετε το Help και About της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει θα βρείτε και το Product Key. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο utility που τα συλλέγει (Product Key Explorer).

12. Κρατήστε ένα back up σε αυτά που είναι απαραίτητα σε εσάς. Ρυθμίσεις, έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, e-mail, λογαριασμοί χρηστών, ρυθμίσεις δικτύου, σύνδεσης στο Ίντερνετ, ιντερνετικές διευθύνσεις και κωδικοί και ότι άλλο σας είναι απαραίτητο.

Ακόμα, πρέπει να ξέρετε ότι:

13. Θα χρειαστείτε τον κωδικό προϊόντος (25 χαρακτήρων Windows product key) που έχετε είτε στον φάκελο των Windows 7 ή σε e-mail (εάν κατεβάσατε το λειτουργικό).

14. To Windows XP Mode για την εκτέλεση εφαρμογών XP υπάρχει μόνο στις «προχωρημένες» εκδόσεις Windows 7 Professional και Ultimate, οι οποίες κοστίζουν 320 ευρώ και 335 ευρώ αντίστοιχα. Για την εκτέλεσή του απαιτείται επιπλέον 1GB RAM, επιπλέον 15GB ελεύθερος χώρος στο δίσκο και επεξεργαστής που υποστηρίζει το λεγόμενο hardware virtualization (Intel VT ή AMD-V ενεργοποιημένο). Για να ελέγξετε εάν ο επεξεργαστής σας υποστηρίζει τη λειτουργία αυτή και έχετε τσιπ Intel, κατεβάστε το Intel Processor Identification Utility. Εάν έχετε επεξεργαστή AMD, κατεβάστε το AMD-V Hyper-V Compatibility Check Utility.

15. Δεν υπάρχει Outlook Express στα Windows 7. Όπως επισημαίνεται σε σχετικό σχόλιο αναγνώστη, υπάρχει client για e-mail με άλλη ονομασία ("Αλληλογραφία για Windows", όπως στα Vista)

16. Τα Windows 7 Home Premium κοστίζουν 205 ευρώ, τα Windows 7 Professional κοστίζουν 320 ευρώ, τα Windows 7 Ultimate κοστίζουν 335 ευρώ.

17. Οι εκδόσεις Upgrade δεν είναι παρά περί τα 20 ευρώ φθηνότερες, αν εξαιρέσουμε την «μικρότερη» έκδοση, Home Premium που κοστίζει 125 ευρώ.

18. Θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό δίσκο USB και

19. Αν αποφασίστε να την κάνετε μόνοι σας θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον ένα δίωρο απο τον ελεύθερο χρόνο σας.
Αν δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, καλύτερα να το αναθέσετε σε κάποιον ειδικό.

Φιλιατρά News

Ορκίστηκε η Νέα Βουλή

UPDATE (προσθήκη Video)

Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των 300 βουλευτών το πρωί της Τετάρτης, με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους δύο εκπροσώπους των μουσουλμάνων της Θράκης να τηρούν διαφορετικό τυπικό.
Η Β΄ Αντιπρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, κ.Ελσα Παπαδημητρίου (της ΄Νέας Δημοκρατίας) προήδρευσε της διαδικασίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Μετά τη σχετική δέηση οι βουλευτές ..........

ορκίστηκαν όπως ορίζει το τυπικό στο Ευαγγέλιο, εξαιρουμένων των εκπροσώπων της Αριστεράς που όπως είθισται αρκούνται στον πολιτικό όρκο.

Στο τέλος ορκίστηκαν αντίστοιχα και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές από τη Θράκη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν.

Επιστολές προς το προεδρείο με τις οποίες τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου έστειλαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας στην πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν πολιτικό όρκο, δήλωσε:

«Η ορκωμοσία των βουλευτών και ο όρκος ο οποίος δίδεται, καθορίζεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος και συγκεκριμένα το άρθρο 59. Δεν τίθεται θέμα πολιτικού όρκου. Ο σεβασμός του Συντάγματος είναι απόλυτος και από όλους. Με το Σύνταγμα της χώρας θα γίνει και σήμερα η ορκωμοσία των βουλευτών καθώς και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου ορκωμοσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, ο ίδιος ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Θρησκευτικό όρκο δεν έδωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, πλην της Λιάνας Κανέλλη.




Αναβάθμιση καρτών και νέο σύστημα κωδικοποίησης NOVA!

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναβάθμιση των καρτών της προχωράει η Νόβα σε όλους τους τύπους των καρτών με έκδοσης (version) Kάπα, Ζέτα, Έψιλον, ώστε οι κάρτες αυτές να είναι έτοιμες για την αλλαγή της κωδικοποίησης τον επόμενο χρόνο.

Όλες οι παλιές κάρτες έκδοσης τύπου (version) 2, 4 και 5 θα αντικατασταθούν το επόμενο διάστημα με τις νέες αναβαθμισμένες κάρτες στην προσπάθεια της πλατφόρμας για πάταξη της πειρατείας που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ήδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων 10 χιλιάδων καρτών σε συνδρομητές με οδηγίες αλλαγής της κάρτας με SMS από τα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών.

Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οι παλιές κάρτες θα .....

σταματήσουν να λειτουργούν σε διάστημα 3 ημερών κάτι που δεν έχει συμβεί πάντως μέχρι στιγμής. Όταν αντικατασταθούν όλες οι παλιές κάρτες και αναβαθμιστούν οι υπόλοιπες θα αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα κωδικοποίησης με νέο πιο προηγμένο σύστημα από την IRDETO όπως έγινε με αρκετούς άλλους provider που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα. (Showtime Art κτλ.) Πολλά αναμένονται να είναι τα προβλήματα σε συνδρομητές που δεν χρησιμοποιούν τους ιδιοκτησιακούς δέκτες της πλατφόρμας (τύπου Πάνασατ) Υπολογίζετε ότι το 30 με 40 % των συνδρομητών δεν χρησιμοποιεί το δέκτη της νόβα, άσχετα αν τον διαθέτει λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του. Η αναβάθμιση των καρτών δεν ενεργοποιείται συνήθως σε δέκτες του εμπορίου ακόμα και σε δέκτες με παλιά και νεότερα μόντουλ IRDETO (μπλε & μωβ) ή σε δέκτες με UCAS (universal card access systems) αναγνώστες καρτών ). Οι τελευταίοι φυσικά δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται διότι δεν είναι κατά την καθομιλούμενη συμβατοί με το σύστημα, δεν έχουν πληρώσει δικαιώματα κτλ. ( άσχετα αν οι κάρτες τους λειτουργούσαν κανονικά για πολλά χρόνια) Όταν δε κάνουν τη αναβάθμιση της κάρτας τους χρησιμοποιώντας τον δέκτη της πλατφόρμας η κάρτα σταματά να συνεργάζεται με δέκτες του συγκεκριμένου τύπου.

Η πλατφόρμα συνιστά (προτρέπει) να προμηθευτούν οι συνδρομητές ιδιοκτησιακό δέκτη με αντίτιμο 25 ευρώ και να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση από τα καταστήματα υποστήριξης της, πράγμα όμως που καθιστά την κάρτα συμβατή μόνο σε αυτό τον δέκτη και σε κανένα άλλο. ( πάντρεμα δέκτη κάρτας )

Γνώμη μας είναι ότι εδώ υπάρχει ρίσκο μεγάλο για μαζική φυγή συνδρομητών που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα τους σε συνδυασμό με την συνδρομή τους στην Νόβα και ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας. Δεν δίνεται η δυνατότητα δεύτερης ή περισσότερων καρτών στον ίδιο χώρο του συνδρομητή χωρίς επιπλέον συνδρομή (ή έστω με ελάχιστο κόστος ) όπως κάνουν πολλές άλλες πλατφόρμες στην Ευρώπη. Γιατί το 2009 δεν υπάρχει σπίτι χωρίς 3-4 τηλεοράσεις στον ίδιο χώρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λύσει η πλατφόρμα της Νόβα άμεσα. Και φυσικά η μετατροπή της εκπομπής της από την στάνταρ ανάλυση σε υψηλή ευκρίνεια είναι ένα απαραίτητο στοιχείο προσθήκης νέων συνδρομητών. Φυσικά η καταπολέμηση της πειρατείας θα αποφέρει κάποια οφέλη επανάκτησης συνδρομητών είναι όμως αυτό αρκετό; (Σ.Α.)

Πηγή: Satleo

Αλλαγή του εκλογικού νόμου με βάση το γερμανικό μοντέλο

Οι πολίτες μας ανέθεσαν ένα ιστορικό καθήκον, να χαράξουμε και να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να γυρίσουμε σελίδα, τόνισε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Οι Ελληνες μας ζήτησαν να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε σελίδα, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως κινητήριος μοχλός της αλλαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή, είναι οι εγγυητές ότι το .........

προεκλογικό μας σύνθημα "πρώτα ο πολίτης" θα αποτελέσει καθημερινή πρακτική διακυβέρνησης», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος στις πελατειακές σχέσεις

«Η έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς θα εξακολουθεί να αναπαράγει τις αντιλήψεις που μας πάνε συνεχώς πίσω. Βασικός εχθρός μας είναι η εμπεδωμένη πελατειακή νοοτροπία που οδηγεί μαθητικά στη διαφθορά, στην αδικία την αδιαφάνεια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Οι πιέσεις που θα υποστείτε για ρουσφέτια θα είναι μεγάλες και μετά από έξι χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ημετέρων και ισχυρών. Αλλα επιτέλους αλλάζουμε πορεία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Έκανε επίσης λόγο για «συνολική στρατηγική προοπτικής και ελπίδας, σχέδιο εθνικής ανάτασης όλων των δυνάμεων της χώρας, εκπροσωπώντας πάντα τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».

Οι αλλαγές, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, είναι μεγάλες και προϋποθέτουν βουλευτές που αποδεικνύουν το σεβασμό στην αξία της Δημοκρατίας. «Ένα ζητά ο ελληνικός λαός, να δώσουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό. Να αναδείξουμε ότι καλύτερο έχουμε υπηρετώντας τις αξίες που τόσο είχαμε χάσει. Τις αξίες του ελέγχου της αξιολόγησης της λογοδοσίας, της διαφάνειας της Δικαιοσύνης».

Αποκατάσταση της σχέσης θεσμών πολιτών

O κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να αντικατασταθεί η σχέση δυσπιστίας λαού - κράτους με μια σχέση εμπιστοσύνης στο λαό και τους θεσμούς. «Όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι η βούληση της παρακάμπτεται παίρνει απόσταση από τους θεσμούς», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε «αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και θεσμών ώστε να πετύχουμε την έκφραση της βούλησής τους».

Διάκριση των εξουσιών

Η διάκριση των εξουσιών εγγυάται τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως αυτός ο διαχωρισμός οφείλει να είναι ουσιαστικός. «Υπάρχει για να αποτραπεί ο κίνδυνος νόθευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Αναβάθμιση της Βουλής

«Η Βουλή αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Ο θεσμός του κοινοβουλευτισμού έχει υποβαθμιστεί. Εμείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε γνώμη άποψη που οφείλει να εκφράζεται σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο συνδιαμόρφωσης των νομοθετημάτων».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να «δοθεί τέλος στις ρυθμίσεις και πρακτικές που υποβαθμίζουν τον κοινοβουλευτισμό με ακραίο παράδειγμα τις παραγραφές και το κλείσιμο της Βουλής».

«Να κάνουμε πράξη διαφορετικό κοινοβούλιο που λειτουργεί γνήσια ως αντιπροσωπευτικός θεσμός της κοινωνίας. Ο λόγος του βουλευτή θα έχει βαρύτητα».

«Η πορεία μας θα έχει και τα λάθη της όχι όμως από αδράνεια ούτε από σκοπιμότητα λάθη που κάνει κάθε κοινός θνητός που προσπαθεί. Δεν θα κάνουμε πίσω, αλλάζουμε ριζικά το κράτος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

O Πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο θεσμός και ο ρόλος του βουλευτή και τόνισε την ανάγκη για καλύτερης ποιότητας νομοθετικό έργο. «Όποιο θέμα χρήζει ρύθμισης θα έρχεται ως αυτοτελές νομοσχέδιο. Ουσιαστική συζήτηση σε όλες τις επιτροπές της Βουλής. Ο ρόλος του Κοινοβουλίου οφείλει να είναι ακόμα πιο διευρυμένος, να ελέγχει τις μεγάλες δημόσιες συμβάσεις. Με ισχυρά αντίβαρα στην εκτελεστική εξουσία. Θέλουμε να ενημερώνεται πλήρως η Βουλή για κάθε σύμβαση μεγάλης αξίας πριν από την σύναψη της, η ίδια αρχή θα εφαρμοστεί και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Όσο περισσότεροι γνωρίζουν τόσο μεγαλύτερη η διαφάνεια».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσει ο διορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. «Λόγο πρέπει να έχει και η Βουλή. Η Βουλή θα συμμετέχει με ακροάσεις κατά το στάδιο της επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης».

Νέος εκλογικός νόμος

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος επισημαίνοντας ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής με βάση το λεγόμενο γερμανικό μοντέλο και έκανε λόγο για μικρές μονοεδρικές περιφέρειες και δραστικό περιορισμό των εκλογικών δαπανών.

Η εντολή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν ζητάμε ανοχή αλλά συμμετοχή, έχουμε χρέος να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα και θα το πετύχουμε, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Χρ. Παπουτσής: Ο λαός δεν θα μας συγχωρήσει αν διαψεύσουμε τις ελπίδες του

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος, Χρήστος Παπουτσής, που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μέρα κοινής δέσμευσης για μία νέα Ελλάδα, για μία νέα προοδευτική αλλαγή.

Η Βουλή, τόνισε ο κ. Παπουτσής, θα είναι εκείνη που θα σπάσει το φαύλο κύκλο της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο λαός, πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μας συγχωρήσει αν διαψεύσουμε τις ελπίδες του και υπογράμμισε πως η πολιτική χαράσσεται με το λαό για το συμφέρον του λαού.

«Ο Γ. Παπανδρέου και όλοι μας δεν χρωστάμε σε κανέναν παρά μόνον στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κόβει ο Παπανδρέου τις λιμουζίνες.

Με 1.600 κυβικά Πρωθυπουργός- υπουργοί. Χωρίς κρατικό Ι.Χ. χιλιάδες στελέχη

Υβριδικά, μικρού κυβισμού και για... λίγους θα είναι σύντομα τα κρατικά αυτοκίνητα. Τέλος δίνει με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση στις υπέρογκες και πλασματικές δαπάνες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από τα 3.500 κυβικά στα 1.600 θα πέσουν τα αυτοκίνητα για τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ενώ μόλις στα 1.400 κυβικά εκατοστά από άνω των 2.000 που ήταν κατά μέσον όρο σήμερα θα περιοριστούν τα οχήματα για όλους τους άλλους δημόσιους αξιωματούχους.

Η εξυγίανση στη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων ......

θα έρθει με την άμεση προώθηση υπουργικής απόφασης, όπως κατέληξαν χθες ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν πως δεν θα γίνει καμία αγορά νέων κρατικών αυτοκινήτων τα επόμενα τρία χρόνια, θα μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων και θα αντικατασταθεί ο σημερινός στόλος με υβριδικά έως το τέλος του επόμενου έτους.

Γρήγορα, απογραφή

Όλοι οι φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, καλούνται έως το τέλος Οκτωβρίου να προχωρήσουν σε απογραφή των οχημάτων που χρησιμοποιούν. Η γενική κατεύθυνση που αποφασίστηκε είναι ο αριθμός τους ανά υπηρεσία- για παράδειγμα κάθε γενική διεύθυνση ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου- να μην υπερβαίνει τα πέντε οχήματα. Σε αντίθετη περί πτωση θα πρέπει να υποβάλουν πλήρως αιτιολογημένη αναφορά για τους λόγους που τους αναγκάζουν να διαθέτουν περισσότερα αυτοκίνητα. Και μόνον εάν πάρουν έγκριση θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Στο πλαίσιο του ψαλιδίσματος των δικαιούχων υπηρεσιακών οχημάτων καταργείται πλέον το προνόμιο ορισμένων αξιωματούχων να διαθέτουν προσωπικό αυτοκίνητο. Έτσι, για παράδειγμα, δήμαρχοι και νομάρχες ή διοικητές ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μόνο για υπηρεσιακούς λόγους τα αυτοκίνητα που αντιστοιχούν στην υπηρεσία όπου υπάγονται. Σε συνεννόηση βρίσκονται στο μεταξύ τα υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για το καθεστώς που θα εφαρμοστεί για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

Με leasing

Ειδικότερα για τα 250 οχήματα που χρησιμοποιούνται από το Υπουργικό Συμβούλιο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και τους ανώτατους δικαστικούς και κληρικούς η διαδικασία αντικατάστασής τους θα γίνει με leasing πενταετούς διάρκειας και ύστερα από σχετικό διαγωνισμό. Η επιλογή αυτή θα κοστίσει- όπως επισημάνθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών- πολύ λιγότερο από όσα δαπανούσε το κράτος μόνο για τη συντήρηση των σημερινών οχημάτων.

Όσον αφορά την αντικατάσταση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων σε άλλους φορείς- όπως για παράδειγμα δήμους, νομαρχίες- θα επιλέξουν οι ίδιοι τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν για την αγορά υβριδικών μοντέλων, δηλαδή κατά πόσο θα εφαρμόσουν και αυτοί τη μέθοδο leasing. Τα μόνα κρατικά οχήματα που θα είναι μεγαλύτερου κυβισμού από 1600 κ.ε. και θα διατηρηθούν είναι 20 και τα οποία θα διατίθενται για τη μεταφορά ξένων αποστολών και σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για τις μετακινήσεις τους αποκλειστικά στην περιφέρεια.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πανηγύρι στο χωριό Σκλαβέϊκα του Δήμου Αυλώνος.

Για 29η χρονιά διοργανώνεται το πανηγύρι και προσκήνυμα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Σκλαβέϊκα.

Ένα πανηγύρι που έχει γίνει πλέον θεσμός για τους Σκλαβέους και όχι μόνο.
Φέτος το πανηγύρι μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2009, και έτσι θα μας δοθεί μια ευκαιρία να χαρούμε ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης με παραδοσιακό γλέντι και φαγοπότι στα αλώνια του χωριού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τον ........

εσπερινό του Σαββάτου με το βραδυνό ξεφάντωμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου μας, καθώς και την πρωινή Κυριακάτικη θεία λειτουργία.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος θα προσφέρει δωρέαν γουρουνοπούλα, κρασί κ.λ.π. στα 3 πέτρινα αλώνια.
Θα σας περιμένουμε όλους !!!

Εως το τέλος Νοεμβρίου θα μείνει πρόεδρος της Ν.Δ. ο Καραμανλής

Σε συμφωνία για εκλογή προέδρου από τη βάση της ΝΔ φαίνεται πως καταλήγουν οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει και επισήμως, σήμερα, την υποψηφιότητά του.

Η εκλογή προέδρου τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου και πληροφορίες θέλουν τον Κ.Καραμανλή να αλλάζει στάση, αποδεχόμενος πρόταση να παραμείνει ως τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης.

Οι δύο εκ των διεκδικητών της προεδρίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης .........

Σαμαράς, είχαν εξ αρχής ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση. Χθες, και η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα ότι στην εκλογή θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του κόμματος, αφού ξεκαθαριστούν τα μητρώα.

Σύμφωνα με το Βήμα, με τη διαδικασία συμφώνησε και ο κ. Καραμανλής, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημ. Σιούφα να παραμείνει στη θέση του ως τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε θα αναδειχθεί ο διάδοχός του, και έτσι να μην χρειαστεί να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος.

Δεδομένων των εξελίξεων, η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη μετατροπή του εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό, ώστε να εγκριθεί η αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος.

Εκτός απροόπτου δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.

Πηγή: in.gr

Πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Λίγο πριν από την τελετή ορκωμοσίας των «300» βουλευτών, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους 160 βουλευτές του κόμματος, δίνοντάς τους οδηγίες για τον τρόπο που το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να πολιτευτεί.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει κατά την ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου στο στόχο του κυβερνόντως κόμματος να αναβαθμίσει τη Βουλή και τη λειτουργία των επιτροπών της, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να .......

αναφερθεί στις σχέσεις των βουλευτών με τους πολίτες και τους υπουργούς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι για το ΠΑΣΟΚ ο πολίτης έρχεται πρώτος, καθώς επίσης ότι απορρίπτεται η λογική των πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων και του κομματικού κράτους.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ γίνεται εν όψει και της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση ξεκινά την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συνεδριάσει πριν από την έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων -όπως παγίως συμβαίνει, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για την κριτική που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση-, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: in.gr

Ορκίζεται 11:00 η Νέα βουλή.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας των 300 βουλευτών, που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.

Οι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν πολιτικό όρκο, καθώς είναι αντίθετοι με το θρησκευτικό όρκο.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Βουλή αποτελείται από: 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 91 της ΝΔ, 21 του ΚΚΕ, 15 του ΛΑΟΣ και 13 του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετά είναι τα «πρωτάκια» της Βουλής, καθώς ........

περίπου το ένα τρίτο των εδρών καταλαμβάνεται από βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά. Επιπλέον, για πρώτη φορά οι γυναίκες βουλευτές καταγράφουν σημαντικό ποσοστό -περίπου το ένα έκτο- στο σύνολο των «300».

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου της Βουλής, θέση για την οποία το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια έχει να συνεδριάσει από τις αρχές Μαΐου, όταν η Βουλή έκλεισε αιφνιδιαστικά.

Την Παρασκευή ξεκινά η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 14ης Οκτωβρίου 2009

Για άγνωστο λόγο δεν δημοσιεύθηκαν τα πρωτοσέλιδα στις 6 το πρωί όπως τα είχαμε προγραμματίσει να εμφανιστούν.
Σας ζητάμε συγνώμη και ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναμπλοκάρει το συστηματάκι.

ele14.jpg (658 KB) 8arr14.jpg (248 KB) foni14.jpg (252 KB)