Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο στο Κυριακάτικο Θάρρος της Μεσσηνίας



«Επαγγελματικά, ψύχραιμα και πολύ καλά δομημένα»

Δύο εγκλήματα αναζητούν δράστες


Με δύο ανεξιχνίαστα – προς το παρόν - σκληρά εγκλήματα κλείνει για τη Μεσσηνία το 2011. Την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα στα τέλη Φεβρουαρίου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, και την αποτρόπαια δολοφονία πριν από λίγες ημέρες του Αλβανού Φελίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, στο βάλτο, στις όχθες του Παμίσου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ποιο είναι, όμως, το προφίλ ενός δράστη που δεν έχει κανέναν φραγμό και αδίστακτα αφαιρεί τη ζωή ενός παιδιού με μαχαίρι; Είναι ψυχικά άρρωστος;

Οι περισσότεροι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για να φτάσει κάποιος να κάνει κακό σε ένα παιδί, πρέπει να είναι άρρωστος. Κατηγορηματικά όχι, απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεράπευτρια Αγγελική Μαστοράκη – Μπενά, σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του χαρακτήρα των δραστών και της μορφής του εγκλήματος. Ήταν νοητικά υγιής και ήξερε τι έκανε.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε 50 ημέρες έτοιμο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας


Μπορεί να ακούγεται σαν… ανέκδοτο, αλλά φαίνεται να είναι η πραγματικότητα. Το έργο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας προχωρά πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, όπως δήλωσε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα πρέπει να έχει παραδοθεί από τον εργολάβο. Βέβαια, θα λείπουν κάποιες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του θα είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Ριζάς, «το Μέγαρο Χορού, σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, βρίσκεται σε καλό σημείο, αφού τις προηγούμενες ημέρες, ως γνωστόν, υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού ένα ακόμη κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία κατασκευής του, στο εσωτερικό του κτηρίου τα πράγματα προχωρούν, θα έλεγα, αρκετά ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το συμβατικό έργο της εργολαβίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007.


Οδηγός ασφαλούς χρήσης του Facebook

Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ, το χρονολόγιο, που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς … και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου.

Εξαιτίας της δεδομένης ανάγκης των χρηστών του Facebook να γνωρίσουν με ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστοχώρο με ασφάλεια, αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε ένα αναλυτικό 48σέλιδο οδηγό που ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πώς μπορεί να ελέγχει και να ρυθμίζει την πρόσβαση στα δεδομένα μέσα από τις οθόνες του Facebook.

Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ, το .........

χρονολόγιο, που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου. Παρέχει απλές οδηγίες χρησιμοποιώντας τις οθόνες του ιστοχώρου και αναδεικνύοντας τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες της ασφαλούς χρήσης. Ειδικότερα, από τον οδηγό ενημερώνονται για:

- Την κατανόηση της πολιτικής απορρήτου και των όρων χρήσης (privacy και terms) ως το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα κατά την εγγραφή μας.

- Τη σημασία της δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων με σύνεση κατά την εγγραφή στο Facebook.

- Πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε και να ασφαλίσουμε το λογαριασμό μας από ενέργειες παραβίασης ή υποκλοπής.

- Το χρονολόγιο: πώς μπορούμε να περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία και να ελέγχουμε πώς εμφανίζεται το χρονολόγιό μας προς άλλους χρήστες του Facebook, πώς μπορούμε να κρατάμε τον έλεγχο των κοινοποιήσεών μας και πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου.

- Οι φίλοι στο Facebook: Πώς δημιουργούμε επιμέρους λίστες με συγκεκριμένες επαφές, πώς προστατεύουμε τους φίλους μας από τα ανεπιθύμητα βλέμματα, πώς αφαιρούμε άτομα που δεν θέλουμε να βρίσκονται πια στη λίστα των φίλων μας, πώς μπλοκάρουμε τις προβληματικές επαφές.

- Αναζήτηση: Πώς αναζητούμε «φίλους», πώς ρυθμίζουμε ποιος θα μπορεί να μας βρει μέσα από το Facebook, πώς αποφασίζουμε εάν το χρονολόγιό μας θα μπορεί να βρεθεί μέσω δημόσιων μηχανών αναζήτησης.

- Πώς προστατεύουμε τις φωτογραφίες μας από ανεπιθύμητα βλέμματα:

- Εφαρμογές: πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε / απεγκαταστήσουμε μια εφαρμογή, πώς μπορούμε να αναφέρουμε μια εφαρμογή, πώς περιορίζουμε τη λίστα των ατόμων που θα μαθαίνουν τι κάνουμε στις εφαρμογές.

- Πώς μπορούμε να απενεργοποιήσουμε ή να διαγράψουμε το λογαριασμό μας.

- Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε ενοχλητικές επαφές και εφαρμογές, να ανακτήσουμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας και να αναφέρουμε ανάρμοστη δραστηριότητα στο Facebook.

Ο οδηγός δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στην Ιρλανδία.
Είναι προσβάσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστοχώρο του Saferinternet.gr, στη διεύθυνση: http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

Εισπρακτικές εταιρίες στο κυνήγι ληξιπρόθεσμων

Εισπρακτικές εταιρείες εμπλέκει στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που ξεπερνούν πια τα 42 δις ευρώ το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος απαντώντας ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος σύντομα ολοκληρώνεται .........

η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».

Η τοποθέτηση του Βενιζέλου προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες και το μέγεθος της πίεσης που ασκούν στους οφειλέτες προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η στροφή του υπουργείου Οικονομικών στις εισπρακτικές εταιρείες αναδεικνύει και το μέγεθος του αδιεξόδου που βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα.

«Χρειαζόμαστε και έναν παράπλευρο μηχανισμό, χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρούς μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες και φυσικά μηχανισμούς όπως είναι η ΔΕΗ που λειτουργεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα με προφανή ενόχληση αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του τέως γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ.Σπινέλλη αναφορικά με το περιβόητο σύστημα «4-4-2».

«Ο κ. Σπινέλλης και το στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο κ. Λέκκας, φέρονται με βάση δημοσιεύματα να είπαν σε μία εκδήλωση επιστημονικών φορέων ότι είναι πασίγνωστο πως λειτουργεί στην Ελλάδαο κανόνας «40-40-20». Δηλαδή πως οι Εφοριακοί υπάλληλοι λένε στον ελεγχόμενο ιδιώτη: 20% το κράτος, 40% εμείς οι ελεγκτές και 40% εσύ.

Αυτό το ακούω και εγώ, το ακούτε και εσείς, μπορεί να λέγεται μεταξύ τυρού και αχλαδιού, δεν μπορεί να το λέει ένας πρώην δημόσιος λειτουργός που μόλις απεχώρησε από την υπηρεσία χωρίς να το έχει πει και χωρίς να το έχει τεκμηριώσει μόλις προηγουμένως και ένα εν ενεργεία στέλεχος της υπηρεσίας. Εάν όμως απ’ αυτό μπορεί να προκύψει έστω και ένα συγκεκριμένο στοιχείο και να πιάσουμε την άκρη ενός νήματος που οδηγεί σε συγκεκριμένο κύκλωμα, αυτό θα γίνει.

Μόλις, λοιπόν, το διάβασα, τηλεφώνησα στον Εισαγγελέα του Οικονομικού Εγκλήματος τον κ. Πεπόνη και τον παρεκάλεσα να διατάξει άμεση προκαταρκτική εξέταση και να καλέσει τους δύο αυτούς κυρίους ό,τι γνωρίζουν που δεν το είπαν στην υπηρεσία τους, να το πουν στον Εισαγγελέα. Διότι από τη γενική φήμη, την υποψία έως την συγκεκριμενοποίηση της καταγγελίας υπάρχει μία απόσταση».

Έλεγχος των δηλώσεων "πόθεν έσχες" σε όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο υπουργός Οικονονικών, Ευ. Βενιζέλος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί –μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή- ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επειδή ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ προέβαλε τηλεοπτικά τον ισχυρισμό ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις.

market beast

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα [ VIDEO ]

Δεν υπάρχει καμιά προσωπική αντιδικία με το Δημήτρη Κουσελά τόνισε η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Η βουλευτής Μεσσηνίας επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα όπως σε πρόσωπα και ιδέες.


Δείτε το ρεπορτάζ από την NET TV




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.