Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αποβολή στα κινητά από τα σχολεία. Απόφαση από το υπουργείο Παιδείας

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Απαγορεύεται η χρήση τους από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς. Στόχος η αποφυγή καταγραφής προσωπικών δεδομένων, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.

Νέα απόφαση για απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς κοινοποίησε σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα το υπουργείο Παιδείας, μετά και την περίπτωση εκπαιδευτικού που αποκάλυψε η Αστυνομία στη Β. Ελλάδα ο όποιος κατέγραφε με το κινητό του τις κινήσεις των μαθητριών στις σχολικές αίθουσες.
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, η χρήση του ..........

κινητού μέσα στις σχολικές τάξεις θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ και τα παιδιά θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον σχολικό κώδικα (παρατήρηση, επίπληξη, αποβολή, κατάσχεση κινητού και παράδοση στους γονείς κ.α.). Η συμπληρωματική οδηγία του υφυπουργού Παιδείας κ.Παπαθεοδωρου προς τα σχολεία έχει στόχο να επαλειφθούν φαινόμενα όπου τόσο οι μαθητές όσο και κάποιοι εκπαιδευτικοί καταγράφουν προσωπικά δεδομένα, κατάσταση που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε νεαρούς μαθητές και κυρίως σε κορίτσια με τραγικές πολλές φορές αποτελέσματα.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στον χωρο του σχολείου προβλέπει τα εξής:

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε συσκευή η/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι η στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται με τις προβλεπόμενες σχολικές κυρώσεις.

Πως να επιλέξετε την ιδανική οθόνη PC

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Ένας οδηγός αγοράς για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε το νέο σας monitor

Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει οθόνη για τον υπολογιστή του βασιζόμενος κυρίως στο κόστος και στο μέγεθος είναι όμως αυτά τα δυο κριτήρια αρκετά πριν αγοράσετε οθόνη; Η απάντηση είναι όχι.
Γι αυτό εμείς φτιάξαμε ένα μίνι οδηγό, για ........

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, πριν επιλέξετε την επόμενη οθόνη σας.

Τεχνολογία οθόνης

Η κατασκευή οθονών βασίστηκε στην τεχνολογία LCD και κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται οι twisted nematic (TN) οθόνες, οι vertical alignment (VA) οθόνες, οι in-plane switching (IPS) και οι planet line-switching που έχει εισάγει η Samsung.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές φτιάχνουν οθόνες ΤΝ, οι οποίες έχουν ως πλεονέκτημα τη χαμηλή τιμή και τη γρήγορη απόκριση (συνήθως 2ms). Προσφέρουν όμως περιορισμένη γωνία θέασης, χαμηλή φωτεινότητα και ανακριβή παραγωγή χρωμάτων. Ακολουθουν οι VA (γνωστές ως PVA), οι οποίες προσφέρουν καλύτερη γωνία θέασης σε σχέση με τις παραπάνω. Προσφέρουν ακόμα, ακριβέστερη αναπαραγωγή χρωμάτων, μεγαλύτερη φωτεινότητα και τα χαμηλότερα επίπεδα μαύρου από όλες τις τεχνολογίες. Στα αρνητικά τους συγκαταλέγονται η αργή απόκριση και το υψηλό κόστος (που συνήθως είναι ανάλογο του μεγέθους της οθόνης). Τα IPS monitors είναι συνήθως τα πιο ακριβά, αν και γίνεται μια προσπάθεια με τις νέες e-IPS να πέσει η τιμή τους. Μαζί με τις PLS προσφέρουν την καλύτερη γωνία θέασης και την πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή χρωμάτων. Από θέμα ταχύτητας όμως υστερούν σε σχέση με όλες τις άλλες κατηγορίες. Τέλος οι PLS (μια τεχνολογική καινοτομία της Samsung), διαθέτουν την υψηλότερη φωτεινότητα από όλες και καταναλώνουν συγκριτικά πολύ λιγότερο ρεύμα. Επίσης κοστίζουν περίπου 15% φθηνότερε από τις IPS.

LED οθόνες.

Η βασική τους διαφορά με τις LCD είναι ότι χρησιμοποιούν διαφορετικό τύπο backlight (οπίσθιο φωτισμό) που έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και αυτό επειδή έχουν περισσότερα χρώματα και πιο ακριβά, καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και είναι πιο λεπτές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ισως το πιο σημαντικό κομμάτι, στο οποίο λίγοι όμως δίνουν σημασία. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε μερικούς από τους τεχνικούς όρους

Επίπεδα μαύρου. Αναφέρεται στην ποσότητα φωτός που παίρνει στην οθόνη όταν προβάλλεται το μαύρο χρώμα.

Φωτεινότητα. Η ποσότητα φωτός που παράγει μια οθόνη (200 με 250 cd/m2 είναι αρκετά για καθημερινες εργασίες).

Αντίθεση. Η διαφορά της έντασης του φωτός μεταξύ του πιο φωτεινού άσπρου και του βαθύτερου μαύρου.

Ανάλυση. Είναι εξαρτημένη από το μέγεθος της οθόνης, την αναλογία των πλευρών και τον κατασκευαστή.

Γωνία θέασης. Πρόκειται για τις μοίρες της γωνίας εντός της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο της οθόνης χωρίς αλλοιώσεις.

Χρόνος απόκρισης των pixels. Ο χρόνος που χρειάζεται ένα pixel για να αλλάξει χρώμα.

Θύρες. Οι VGA (που χρησιμοποιούνται περισσότερο), οι DVI (πιο προηγμένη τεχνολογία) και οι HDMI (συνδέονται κυρίως με HD τηλεοράσεις)

Ακρίβεια χρωμάτων. Κατά πόσο ανταποκρίνονται τα χρώματα στην πραγματική εικόνα.

Αναπαραγωγή κειμένου. Η ορατότητα και η ποιότητα απεικόνισης κειμένου με μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο.

Μέγεθος. Εξαρτάται καθαρά από την προσωπική σας επιλογή και επηρεάζει άμεσα το κόστος.

Επιλογή με βάση τις αναγκες.

Το πώς χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή επηρεάζει άμεσα την επιλογή σας. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά σκεφτείτε ποια πρέπει να προσέξετε περισσότερο, ανάλογα με τις προσωπικές σας αναγκες.

Σερφαρισμα στο διαδίκτυο και εργασία γραφείου

Εάν αυτή είναι η κύρια χρήση του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δώσετε έμφαση κυρίως στην αναπαραγωγή κειμένου και στη φωτεινότητα.

Gaming

Εάν παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, προσέξτε η οθόνη που θα επιλέξετε να έχει υψηλή φωτεινότητα, καλή ανάλυση, μεγάλη ακρίβεια χρωμάτων και γρήγορη απόκριση.

Ταινίες

Για τους λάτρεις των ταινιών τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι το επίπεδο μαύρου (να είναι χαμηλό), η μεγάλη γωνία θέασης και η ακρίβεια χρωμάτων.

Επεξεργασία εικόνων

όσοι ενδιαφέρονται για πιο επαγγελματική χρήση, όπως επεξεργασία εικόνων, καλό θα ήταν να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην ακρίβεια των χρωμάτων, στην ανάλυση και στη γωνία θέασης.

Περισσότερες επιλογές

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που προσφέρουν αρκετές οθόνες και μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Μερικές από αυτές είναι η εργονομία, η κλίση που μπορεί να πάρει μια οθόνη, οι θύρες usb και οι memory card readers (για να περνάτε τα αρχεία σας πιο γρήγορα η να συνδέετε το ποντίκι για παράδειγμα στην οθόνη)

Επίσης, υπάρχουν monitors με ενσωματωμένα ηχεία και HDTV monitors η και με ενσωματωμένη κάρτα τηλεόρασης για να λειτουργούν όπως μια κανονική τηλεόραση. Θα πρέπει να λάβετε ακόμα υπόψη τον κατασκευαστή και την εγγύηση που προσφέρεται, όπως και την πολιτική επιστροφής, η οποία ορίζεται συνήθως στις 90 μέρες. Εκτός των παραπάνω, φυσικά, θα πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος, βάση του προϋπολογισμού σας. Επιλέξτε λοιπόν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και-κυρίως- καλύπτουν τις αναγκες σας πριν επιλέξετε την επόμενη οθόνη για τον υπολογιστή σας ώστε να έχετε στο γραφείο σας αυτό ακριβώς που θέλετε.

Έκπτωση 10% για τους τρίτεκνους στα Goody's Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι μετά από συνάντηση του προέδρου Χρήστου Κορομηλά με τον ιδιοκτήτη των καταστημάτων της εταιρίας goody’s συμφωνήθηκε έκπτωση 10% σε όλα τα μέλη μας με την επίδειξη της κάρτας μέλους.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την εταιρία goody’s Καλαμάτας για ............

την ευαισθησία που έδειξαν στα μέλη μας .

Η γενική γραμματέας,
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Απογραφή συνταξιούχων OΓΑ: Διευκρινίσεις για την διαδικασία απογραφής

Διευκρινήσεις για την διαδικασία καταγραφής των συνταξιούχων παρέχει με ανακοίνωσή του ο Ο.Γ.Α.
Όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή του Οργανισμού και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένα ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει:...


α) Πρώτα να προσέλθουν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και

β) Στην συνέχεια να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Τέλος, όλοι οι συνταξιούχοι και επιδοματούχοι του ΟΓΑ πρέπει να ανταποκριθούν στην διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012 σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.

Συμβολική Κατάληψη - Διαμαρτυρία από γονείς στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών [ VIDEO ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Συμβολική κατάληψη - Διαμαρτυρία έγινε σήμερα το πρωί από γονείς με τα παιδιά τους στο δεύτερο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Αφορμή για την κατάληψη είναι η απομάκρυνση της καινούριας δασκάλας όπου σύμφωνα με τους γονείς κάνει πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά και είναι ευχαριστημένοι.
Αιτία για την απομάκρυνση της δασκάλας ήταν.............

-σύμφωνα με τους γονείς- ενα περιστατικό που έγινε πριν 15 μέρες περίπου με ένα παιδάκι το οποίο πέρασε από χαλασμένη περίφραξη στο προαύλιο του Δεύτερου Δημοτικού σχολείου (το δεύτερο δημοτικό και το Δεύτερο Νηπιαγωγείο στεγάζονται στο ίδιο οικόπεδο).
Το παιδάκι το βρήκε η διευθύντρια του Δημοτικού και το παρέδωσε στο νηπιαγωγείο.

Η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Βασιλοπούλου αν και γνώριζε το πρόβλημα δεν φρόντισε να κινήσει διαδικασίες να αποκατασταθεί η βλάβη του φράκτη. Έτσι όπως μας κατήγγειλε γονέας παιδιού ξεκίνησε μια κόντρα ανάμεσα στην δασκάλα και την κ. Βασιλοπούλου.
Οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν για το συμβάν όπου μετά τις απαιτούμενες εξηγήσεις το θέμα ανάμεσα στην δασκάλα και τους γονείς, είχε πάρει τέλος.

Όμως - σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα γονέα - η διευθύντρια είχε προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της δασκάλας χωρίς να ενημερώσει.
Ένα πρωί ήρθε ένα έγγραφο για την δασκάλα που την απομάκρυνε από την θέση της.

Οι 25 γονείς των παιδιών είναι αντίθετοι με αυτήν την εξέλιξη και χωρίς δεύτερη σκέψη τάσσονται στο πλευρό της δασκάλας λέγοντας ότι είναι απολύτως ευχαριστημένοι από τη καινούρια δασκάλα και απαιτούν να επανέλθει στην θέση της τουλάχιστον μέχρι να λήξη η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί εναντίον της δασκάλας.

Ζητήσαμε την άποψη της Διευθύντριας του νηπιαγωγείου για το θέμα η οποία όμως αρνήθηκε να μιλήσει καθώς όπως μας είπε δεν μπορεί να πει τίποτα όσο υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία ακόμα δεν έχε ακόμα καν ξεκινήσει ακόμα αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να μιλήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΕΔΕ.

Οι γονείς με την σειρά τους τόσο χθες όσο και σήμερα έχουν αποστείλει στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Νίκο Κλάδη επιστολή διαμαρτυρία για την άδικη απομάκρυνση της δασκάλας η οποία είναι εξαιρετική στην δουλειά της και οι γονείς την εμπιστεύονται για τα παιδιά τους.

Η χθεσινή επιστολή τους αναφέρει:


Κ. Διευθυντά
Όλοι εμείς οι γονείς του 2ου Κλασικού νηπιαγωγείου στα φιλιατρά έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αναίτιας, κατα την άποψη μας, και πρωτοφανούς επίθεσης της διευθύντριας προς την εκπαιδευτικό Αντωνία Χριστοπούλου. Έχουν ακουστεί τα πιο απίστευτα πράγματα για την συμπεριφορά της εν λόγω εκπαιδευτικού προς τα παιδιά μας που τόσο εμείς στο σύνολο μας (25) γονείς όσο και η μητέρα του μικρού μας φίλου που είναι η άμεσα εμπλεκόμενη υποστηρίζουμε οτι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Από την προηγούμενη χρονιά που ήρθε στο σχολείο μας η κ. Αντωνία έχει προσφέρει με τρόπο μοναδικό τα μέγιστα όσον αφορά την συμπεριφορά την κοινωνικοποίηση και την μάθηση στα παιδιά μας ώστε να πάρουν γερές βάσεις και να ενταχθούν αύριο στην κοινωνία μας ως άξιοι αντικαταστάτες της γενιάς που εμείς τώρα διανύουμε!

Την εξέλιξη των παιδιών μας την βλέπουμε εμείς, κάθε μέρα που περνά και γίνονται πιο συνεργάσιμα πιο αυτόνομα μέσα στο σπίτι. Η δε πρόοδος τους στα πρώτα τους βήματα της μηχανικής της γραφής, της ζωγραφικής του παιχνιδιού και της συνεργασίας μαζί μας μας αφήνει έκπληκτους.

Επειδή ξέρουμε την ευαισθησία που έχετε και το δείχνετε ίσως στον πιο σημαντικό τομέα της εκπαίδευσης του ανθρώπου που είναι η πρωτοβάθμια, σας παρακαλούμε θερμά για την ομαλή λειτουργία της τάξης, την ψυχική ηρεμία των παιδιών μας που τόσο έχουν δεθεί με την δασκάλα τους και για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς εκπαίδευσης, επιθυμούμε η κ. Αντωνία Χριστοπούλου να παραμείνει στην θέση της στο 2ο νηπιαγωγείο κλασικού τμήματος Φιλιατρών Μεσσηνίας.

Οι γονείς
(Ακολουθούν 25 υπογραφές0

Κατα την διάρκεια αυτής της κατάληψης - Διαμαρτυρίας είχε κληθεί η αστυνομία (κατα πάσα πιθανότητα από την διευθύντρια) όπου ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το όνομα του) ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους γονείς κατανόηση και να αφήσουν να λειτουργήσει το σχολείο δίνοντας την δική του υπόσχεση ότι υπηρεσιακά θα έκανε ότι ήταν δυνατόν καλύτερο προκειμένου να έρθουν σε επαφή τόσο με τον εισαγγελέα όσο και με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα οι γονείς συνέταξαν εκ νέου επιστολή προς τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας άμεσα την εξέταση της άδικης -κατ εκείνους- δίωξης της δασκάλας κ. Χριστοπούλου και την επιστροφή της στην θέση της τουλάχιστον μέχρι ολοκλήρωσης της ΕΔΕ. Εξέφρασαν την βεβαιότητα οτι θα προκύψουν νέα θέματα που πιθανόν ο κ. Κλάδης δεν γνωρίζει για το νηπιαγωγείο.

Η Εξέλιξη.

Μέχρι το μεσημέρι η εξέλιξη στο θέμα ήταν να συναντηθεί αντιπροσωπεία των γονέων με τον εισαγγελέα και αφού του ανέλυσαν την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση του ζήτησαν να παρέμβει στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκο Κλάδη να επανέλθει η δασκάλα στην θέση της.
Ο κ. Εισαγγελέας προθυμοποιήθηκε να συνομιλήσει με τον κ. Κλάδη ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Τους ζητήθηκε όμως οι γονείς την Δευτέρα να μην προβούν σε καμία απολύτως παρακώλυση λειτουργίας του σχολείου πράγμα το οποίο οι γονείς δέχτηκαν κάνοντας βήμα καλής θέλησης.

Ακολουθούν Φωτογραφίες από την κινητοποίηση και δυο video










Το πρώτο είναι Video αναγνώστη μας και τραβήχτηκε χθες μέσα στο νηπιαγωγείο.



Το δεύτερο Video είναι από την σημερινή κινητοποίηση των γονιών στο δεύτερο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.



Λουκέτο και επίσημα στις ΔΟΥ Κυπαρισσίας Πύλου και Μεσσήνης

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε χθες το «λουκέτο» που βάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) σε δεκάδες ΔΟΥ όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων αυτές σε Μεσσήνη, Πύλο και Κυπαρισσία.

Με το εξαιρετικά επείγον υπ’ αρ. πρωτ. 38775 έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που απεστάλη χθες σε 94 Δήμους της χώρας, τους γνωστοποιείται πως το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ενοποιήσεις των ΔΟΥ.
Μετά από προτάσεις πολλών Δήμων για φιλοξενία των...........

υπό κατάργηση ΔΟΥ, προκειμένου οι πολίτες να μη στερηθούν των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει τη διερεύνηση της δυνατότητας, από τους Δήμους, φιλοξενίας των υπό συγχώνευση ΔΟΥ με την ίδρυση Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις.

Παράλληλα, ζητείται να απαντήσουν οι Δήμοι το αργότερο έως τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου αν έχουν τη δυνατότητα και το επιθυμούν να φιλοξενήσουν Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις, ώστε το ΥΠ.ΕΣ. να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά και πρακτικά, δηλαδή, η τρικομματική συγκυβέρνηση βάζει «λουκέτο» σε δεκάδες ΔΟΥ. Για να «χρυσώσει το χάπι», όμως, και να κάμψει αντιδράσεις, προτίθεται να ιδρύσει Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις σε πόλεις και Δήμους των οποίων οι ΔΟΥ συγχωνεύονται και καταργούνται. Ωστόσο, για να ιδρυθεί ένα τέτοιο Γραφείο, ζητείται από τους Δήμους να αναλάβουν το κόστος φιλοξενίας, δηλαδή είτε να παραχωρήσουν κάποιον χώρο σε δημοτικό κτήριο είτε να πληρώνουν το ενοίκιο για τη στέγαση ενός τέτοιου Γραφείου, το οποίο θα προσφέρει υποτυπώδεις και στοιχειώδεις υπηρεσίες, στελεχωμένο με έναν έως τέσσερις το πολύ υπαλλήλους, όχι όμως ουσιαστικές όπως αυτές των ΔΟΥ!

Σημειώνουμε πως σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς το διευθυντή του υπουργού Εσωτερικών, Γιώργο Ανδρεάδη, στις 5 Οκτωβρίου, αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων και του διαρκούς στόχου για τη μείωση λειτουργικών δαπανών, καθώς και την απαίτηση για βελτίωση της λειτουργίας των ΔΟΥ με ενίσχυση του προσωπικού τους, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε ενοποιήσεις των ΔΟΥ σε ολόκληρη της Ελλάδα. Στη νέα χωροταξική κατανομή των ΔΟΥ προβλέπεται να παραμείνει σε λειτουργία μόνο 1 ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης). Με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες. Τα Γραφεία αυτά θα ιδρυθούν μόνο σε τέτοιες περιοχές που επί του παρόντος λειτουργούν ΔΟΥ, ώστε να τις αντικαταστήσουν στο κομμάτι εργασιών που αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών (δηλαδή, χωρίς να διαθέτουν Τμήμα Δικαστικού, Ελέγχου κ.λπ.). Το μοντέλο εξυπηρέτησης θα είναι κατ’ αντιστοιχία με αυτό των ΚΕΠ.

Ωστόσο, η λειτουργία των Γραφείων αυτών δεν είναι εφικτό να επιβαρύνει οικονομικά το υπουργείο Οικονομικών, πέρα από την κάλυψη της μισθοδοσίας των εφοριακών υπαλλήλων που θα τα στελεχώσουν (1 – 4 άτομα, ανάλογα με το μέγεθος του ΟΤΑ). Για το σκοπό αυτό διερευνούμε τη δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης χώρων από το υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. σε χώρο το ΟΤΑ ή του ΚΕΠ). Ήδη έχουμε γίνει αποδέκτες αρκετών αιτημάτων ΟΤΑ οι οποίοι με επιστολές και επιτόπια παρουσία δηλώνουν πως παραχωρούν δωρεάν χώρο στα κτηριά τους, με σκοπό να στεγάσουν τους υπαλλήλους των καταργούμενων ΔΟΥ.».
Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα «λουκέτο», το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής (!), στην αλυσίδα με τις καταργήσεις υπηρεσιών στην Τριφυλία τα τελευταία χρόνια, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, σε μια λιτή δήλωσή του χθες το μεσημέρι, έκανε λόγο για υποβάθμιση. Αφού σημείωσε πως ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια για να παραμείνει η ΔΟΥ ως ΔΟΥ, τόνισε ότι ο Δήμος αναλαμβάνει τη στέγαση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι που είχαμε για την υποβάθμιση της εναπομένουσας, μόνης πλέον, στο Δήμο Τριφυλίας ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Μιλάω για την υποβάθμισή της, γιατί από ένα έγγραφο που ήρθε σήμερα (σ.σ. χθες), με εξαιρετικώς επείγοντα χαρακτήρα, καταγράφεται ακριβώς αυτή η προοπτική μετατροπής της ΔΟΥ σε Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Κατ’ αρχήν, οφείλω να επαναλάβω ό,τι έχουμε πει όλες τις προηγούμενες φορές, ότι εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι οι υπηρεσίες πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στον πολίτη και εν πάση περιπτώσει στο Δήμο το δικό μας δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία υπηρεσία. Αντέξαμε το κλείσιμο των ΙΚΑ Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, αντέξαμε το κλείσιμο των ΔΟΥ Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, δεν μπορεί να αντέξουμε να μην υπάρχει ΙΚΑ στο Δήμο μας, δεν μπορεί να αντέξουμε να μην υπάρχει ΔΟΥ στο Δήμο μας! Γι’ αυτό και την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει έως και πρόσφατα, θα τη συνεχίσουμε πιέζοντας στο να παραμείνει η ΔΟΥ σε λειτουργία ως ΔΟΥ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς απαντάμε θετικά στο ερώτημα του υπουργού Εσωτερικών εάν μπορούμε να διαθέσουμε χώρο για τη στέγαση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και ήδη αύριο το πρωί θα πάρει την απάντησή του ότι ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί να καλύψει τη στέγαση της ΔΟΥ είτε ως ΔΟΥ είτε ως ΓΕΠ. Και ξαναλέω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στον παρόντα καιρό και στο μέλλοντα, ώστε να μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας να έχει τις προοπτικές ανάπτυξης που ταιριάζουν και στον αγροτικό του τομέα και στον τουριστικό του τομέα και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Ένοπλη ληστεία με το καλημέρα στην Τράπεζα Πειραιώς Κυπαρισσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 14:41

Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ -σύμφωνα με πληροφορία- έγινε σήμερα στις 8 το πρωΐ στην κυριολεξία με το καλημέρα στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ληστεία έγινε με το που ξεκίνησε την λειτουργία της η Τράπεζα και τους έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο.
Οι ληστές ήταν δύο όπου υπό την απειλή του όπλου απαίτησαν από τον ταμία να αδειάσει το συρτάρι του αποσπώντας ένα μικρό ποσό.

Αμέσως μετά βγήκαν από την τράπεζα και...............

επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο απ' έξω και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας να καταθέσει κάτι.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:12
Η λεία των ληστών ήταν 8-10.000 ευρώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:47
Υπάρχει μια πληροφορία ότι ο ένας από τους δυο ληστές δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπο του.
Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει στην τράπεζα εχει καταγράψει τις σκηνές της ληστείας και το Video το έχει παραλάβει η αστυνομία για να το εξετάσει.

Το μεγαλύτερο ερώτημα πάντως είναι πως οι ληστές κατάφεραν να περάσουν το επίπεδο ασφάλειας με τις διπλές πόρτες που διαθέτει η τράπεζα όπου ενδιάμεσα στις πόρτες ο εισερχόμενος ελέγχεται για τυχόν οπλισμό επάνω του (όπλο μαχαίρι κλπ.)
Υποτίθεται ότι οι ειδικές αυτές πόρτες αν εντοπίσουν όπλο μπλοκάρουν επιτόπου τον εισερχόμενο στην τράπεζα και δεν του επιτρέπουν την είσοδο ή την έξοδο πέραν του προθαλάμου. Το όπλο δεν εντοπίστηκε;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:41
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν την ώρα της ληστείας απέναντι από την τράπεζα Πειραιώς μέσα βρίσκονταν τουλάχιστον τρία άτομα.

Video από το Radio 936



Ενήλικος και όχι ανήλικος είναι ο Πακιστανός ο βιαστής της Πάρου

Ενήλικος και όχι ανήλικος είναι ο Πακιστανός δράστης της βάρβαρης και απάνθρωπης επίθεσης στην 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο όπως αποδεικνύουν έγγραφα της πακιστανικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ο Πακιστανός θα έπρεπε να δικαστεί ως ενήλικος και όχι ως ανήλικος αφού όπως αποδεικνύουν έγγραφα της πακιστανικής πρεσβείας ο λαθροεισβολέας είναι 21 ετών και όχι 19 ετών όπως ισχυρίζονταν οι υπερασπιστές του.
Επομένως εδώ τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για.........

 το κίνητρο όλων όσων κατάφεραν να πείσουν τις αρχές ότι ο νεαρός είναι ανήλικος και όχι ενήλικος όπως αρκετοί γνώστες του ζητήματος από την αρχή προειδοποιούσαν.

Ουσιαστικά οι νέες αποκαλύψεις αποκαλύπτουν ένα δικαστικό σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει άμεσα να ερευνηθεί ποιοι και γιατί προστάτεψαν τον Πακιστανό.

defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Πρέπει να διωχθεί και ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε αυτό το σκουπίδι και που παραπλάνησε το δικαστήριο ότι και καλά ο πελάτης του είναι ανήλικος.
Υπάρχει δικαιοσύνη και υπουργείο να πάρουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος του Δικηγόρου και να πάει μετά να μαζέψει πραγματικά σκουπίδια;

ΣΤΕ: ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να μην ακούει τις φωνές των αυτοδιοικητικών, δημάρχων και περιφερειαρχών, που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους ΟΤΑ χωρίς τη «μεταφορά» των αντίστοιχων πόρων.

Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με .......

μια απόφαση - σταθμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υπ' αριθ. 2599/2011, έρχεται να τους «ακούσει» -διά μέσω Δήμου Ηρακλείου Κρήτης- και να «μπλοκάρει» κάθε αρμοδιότητα που πηγαίνει στους δήμους χωρίς πιστώσεις.

Η προσφυγή του δήμου

Η υπόθεση είναι παλιά καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης προσέφυγε στις 22 Ιανουαρίου 2008 στο ΣτΕ κατά της υπ' αριθ. 2221/15.11.2007 απόφασης του τότε γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος μετέφερε στο δήμο, χωρίς επιπλέον πόρους, αρμοδιότητες για τη συντήρηση του οδικού δικτύου (φανάρια, ηλεκτροφωτισμό, πεζοδρόμια κτλ.).

Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμος Ηρακλείου ανέλαβε τις υποχρεώσεις συντήρησης των οδών που διέρχονται από τα όρια του, όπως τα τμήματα εθνικών οδών που περνούν μέσα από τα εγκεκριμένα Πολεοδομικά Σχέδια, τα τμήματα όλων των παλαιών εθνικών οδών που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών που προϋφίστανται του 1923, των εγκαταλελειμμένων οδικών τμημάτων παλαιών εθνικών οδών και των παράπλευρων οδών του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης που δεν έχουν κατασκευαστεί με εγκεκριμένη τεχνική μελέτη και δε συνδέονται με την κύρια οδό μέσω κόμβων. Η ανάληψη των υποχρεώσεων αυτών σήμαινε αυτομάτως επιπλέον δαπάνη για το Δήμο Ηρακλείου που θα υπερέβαινε τις 500.000 ευρώ ετησίως.

Η απόφαση-σταθμός του ΣτΕ

Το Γ' τμήμα του ΣτΕ συνεδρίασε δημόσια στις 4 Μαρτίου 2012, και αφού μελέτησε τη σχετικά έγγραφα, ακύρωσε την απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του:

«Επειδή, στην προκειμένη περίπτωση, με την προσβαλλόμενη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κρήτης μεταβιβάσθηκε στους ΟΤΑ α' και β΄ βαθμού της Κρήτης η αρμοδιότητα συντηρήσεως τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου που βρίσκεται μέσα στη διοικητική τους περιφέρεια, η συντήρηση του οποίου ανήκε μέχρι τότε, με βάση την προηγούμενη βς άνω υπ' αριθμ. 1341/16.8.2007 απόφαση του ιδίου Γενικού Γραμματέα, στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών της εν λόγω Περιφέρειας, δηλαδή (περιφερειακών) κρατικών οργάνων, χωρίς όπως έπρεπε σύμφωνα με τα εκτεθέντα στην προηγούμενη σκέψη, να προβλέπεται στο Ν. 3481/2006, κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 7 παρ. 3 του οποίου εκδόθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση, ή σε άλλη διάταξη προγενέστερη της προσβαλλόμενης απόφασης η μεταφορά των αντίστοιχων, αναγκαιούντων για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, πόρων.

»Επομένως, για το λόγο αυτό, βάσιμα προσβαλλόμενο με την κρινόμενη αίτηση, πρέπει αυτή να γίνει δεκτή όσον αφορά την ως άνω προσβαλλόμενη υπ' αριθμ. 2221/15.11.2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κατά το μέρος που η εν λόγω απόφαση προσβάλλεται από τον αιτούντα Δήμο, κατά το μέρος δηλαδή που με την απόφαση αυτή του ανατίθεται το πρώτον η αρμοδιότητα συντηρήσεως τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου, που βρίσκονται μέσα στη διοικητική του περιφέρεια, χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων και να ακυρωθεί κατά το μέρος αυτό η προσβαλλόμενη απόφαση».

Κουράκης: Θα διεκδικήσω τα λεφτά μέχρι κεραίας

«Είναι μια απόφαση - σταθμός για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης επισημαίνοντας «ότι η δημοτική Αρχή του Ηρακλείου αντιτάχθηκε σε αυτή την φανερή αδικία και πετυχαίνοντας τελικά με την συγκεκριμένη απόφαση να διασφαλίζεται πρώτα η μεταβίβαση όλων των κονδυλίων από την κεντρική διοίκηση πριν από την μεταφορά της όποιας αρμοδιοτήτας».

Μάλιστα, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, είπε πως ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για αυτή την απόφαση και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους όλα τα χρήματα που έχει δώσει, περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωση Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ 15 άτομα συνελήφθησαν προχθές για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων - πορειών στο κέντρο της Αθήνας

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν προχθές (09-10-2012) κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, γιατί συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που εκδήλωναν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Σε βάρος τους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των ............

φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενεργειών τους, κρίθηκε απαραίτητη για την πρόοδο της προανάκρισης, καθώς διερευνάται τυχόν διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων από τους ίδιους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-6476258, 210-6476259 της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών, προσήχθησαν συνολικά διακόσια είκοσι (220) άτομα και συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24).

Πρόκειται για τους:



Στουρνάρας σε δημάρχους: Σήμερα Νομοθετική Πράξη για μεταφορά μαθητών

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεσμεύθηκε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Τη σχετική απόφαση διαβίβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα, σε δημάρχους της ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, η Πράξη ............

Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά ποσό 140 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2012-2013. Όμως η συνολική ετήσια δαπάνη για όλη την Ελλάδα είναι 180 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση (που επιδιώκεται εδώ και καιρό) μειώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Άρα, παρουσιάζεται επιπλέον έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ. Όμως, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στις περσινές οφειλές προς τις εταιρείες μεταφορών.

Η απόφαση του υπ. Οικονομικών, που εκφράσθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με υποχρεωτική έκπτωση 20% στις περσινές οφειλές προς τους μεταφορείς, είναι αυτή εξάλλου που πυροδότησε και την άρνηση των μεταφορέων να συνεχίσουν τη μεταφορά μαθητών φέτος.

Το πρόβλημα είναι πλέον πολύ έντονο σε πολλά μέρη της Ελλάδας και είναι πολύ εντονότερο -όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φίλιππου- από τη στιγμή που το κλείσιμο σχολείων σε όλη τη χώρα αύξησε τις αποστάσεις για πολλούς μαθητές. «Η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα της απόστασης θα καλυφθεί από τους μεταφορείς», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

Οι δήμαρχοι θα περιμένουν έως το Σαββατοκύριακο για τις ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και εάν δεν υπάρξει διέξοδος, όπως σημείωσε ο κ. Φιλίππου, απευθυνόμενος σε δεκάδες συγκεντρωμένους μαθητές, «θα οργανώσουμε μια δεύτερη κινητοποίηση που θα βουλιάξει την Αθήνα. Εάν δεν υπάρξει λύση, την ερχόμενη εβδομάδα να φροντίσετε να είναι εδώ όλοι οι συμμαθητές μας, οι γονείς, οι καθηγητές σας και όλοι οι δημότες».

Παρόντες στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών ήταν εκπρόσωποι των καθηγητών και των συλλόγων γονέων, ενώ οι μαθητές φώναζαν το σύνθημα «στους δρόμους, στους δρόμους είναι οι μαθητές. Θέλουμε τα πούλμαν και τους καθηγητές».

Ο Νίκος Φωτέας για την Αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την Schwabisch Hall της Γερμανίας

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου, με τις οποίες εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της διαδικασίας αδελφοποίησης της Καλαμάτας με μια πόλη (ας είναι με όποια θέλει βρε αδελφέ…) της Γερμανίας!!

Αποδεικνύεται λοιπόν πως έχει μεγαλύτερη σημασία για το δήμαρχο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με Γερμανικό δήμο, από οτι αυτή με το Καστελόριζο, όπως είχαμε προτείνει στο Δ.Σ., εισήγηση την οποία δεν έκανε αποδεκτή.
Προφανώς ο δήμαρχος αισθάνεται πιο κοντά στους Γερμανούς πολίτες από τους δοκιμαζόμενους Έλληνες συμπατριώτες του!
Προφανώς, γι' αυτόν έχουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή αξία οι σχέσεις με τη Γερμανία από αυτές με το μικρό και άσημο Ελληνικό Καστελόριζο!

Θα του (ξανα)θυμίσουμε ότι στο Καστελόριζο οι ακρίτες μας .........

φυλάνε Θερμοπύλες! (Κατα τη λογική του δημάρχου, ας τους αφήσουμε μόνους σαν τους 300 του Λεωνίδα).
Θα τον (ξανα)καλέσουμε να βρει λίγο χρόνο από τα πολύ βαριά επικοινωνιακά του καθήκοντα (βλέπε παιχνιδάκια…), για να πληροφορηθεί ότι στο ακριτικό νησάκι μας επικεντρώνεται η μεγαλύτερη Εθνική προσπάθεια και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για την εκμετάλλευση του πολύτιμου ορυκτού πλούτου που κρύβει στην ΑΟΖ που το περιβάλλει, γεγονός που εξηγεί εξάλλου και τη διαρκή αμφισβήτηση του από τους εξ Ανατολών <<συμμάχους>> μας.

Φαίνεται όμως ότι η ενασχόληση του δημάρχου με θέματα που κάνουν <<τζιζ>>, του πέφτουν πολύ βαριά και αποφεύγει να τα ακουμπήσει.
Προτιμά να ασχολείται με ρολόγια των Lions, με το πώς θα γεμίσει το τόπο αγάλματα, και με άσχετες και άκαιρες αναπλάσεις…
Εμείς να του ευχηθούμε με το καλό και Γερμανός πολίτης!

Ανεξ. Δημοτική Παράταξη ‘Πρωτοπορία’.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Ηρώδης»… η «Χρυσή Αυγή» με νήπια στο στόχαστρό της

Ανατριχιαστική στη φύση και τα πιθανά ελατήριά της - εάν ..............

συνυπολογισθούν παλαιότερες τοποθετήσεις του ιδίου - είναι η επερώτηση που κατέθεσε την 1η Οκτωβρίου στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Παναγιώταρος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στο έγγραφο που έφτασε στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρεται ότι τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν σταλεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2012!

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο, ζητούνται «οι συγκεντρωτικοί πίνακες ανά Δήμο με τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών που επελέγησαν να καλύψουν τις θέσεις των αντίστοιχων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και η χώρα προέλευσης των αλλοδαπών…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα έφτασε στο Δήμο Καλαμάτας στις 5 Οκτωβρίου και ήδη ετοιμάζεται η απάντηση.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΛΛΕΙΨΗ χρημάτων… στάση Ολυμπίας Οδού!
Αυτό είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» με όλες τις εξελίξεις για τους αυτοκινητόδρομους (Παραδείσια-Τσακώνα-καθυστέρηση και παρεμβάσεις στο Τσακώνα –Καλαμάτα-κόμβοι, προσβάσεις κλπ.), καθώς τις προτεραιότητες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως τις έθεσε ο δήμαρχος στον υπεύθυνο του ΥΠΕΚΑ Γιάννη Καρνέση χθες στο Δημαρχείο.
Στην πρώτη σελίδα της σημερινής «Φ» διαβάζουμε:
● ΣΤΟ 22,9% η ανεργία στην Πελοπόννησο του Ιούλιο, ενώ στο 25,1% εκτινάχτηκε σε Πανελλήνιο επίπεδο! Η κατάσταση έχει ξεφύγει…
● ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ από τα Φιλιατρά, όπου ο Αγροτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για μαζικές ελληνοποιήσεις ντομάτας από τα Σκόπια και την Αλβανία που έχουν πλημμυρίσει τις λαχαναγορές της χώρας. Στη Βουλή το θέμα από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θαν. Πετράκο.
● ΗΜΕΡΙΔΕΣ για την απασχόληση και την ένταξη ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Μεσσηνία».
● ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στις Βρυξέλλες για την πολιτική συνοχή στην Ευρώπη ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Σαμπαζιώτης.
● ΣΤΗ ΔΙΝΗ της φθοράς του χρόνου το νεοκλασικό της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία, με το Δήμο Τριφυλίας να σηκώνει τα χέρια ελλείψει πόρων!
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τατούλη με συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ και δήλωση για τη χρησιμότητα κοινωνικού διαλόγου γύρω από την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικού Ταχυδρομείων.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!