Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ούτε λέξη η Ελευθερία για το Beach Party της Εράνης.

Ήταν το party του καλοκαιριού αυτό που έγινε την Τετάρτη 11 Αυγούστου το βράδυ στο Στόμιο Φιλιατρών.

Ένα party που τα είχε όλα. Μα όλα. Δυνατή μουσική, ποτά, δροσερά coctails, καυτές παρουσίες, αλλά και πολλές νυχτερινές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του Στομίου.
Ενα party που από αυτά μόνο η Εράνη ξέρει να κάνει.

Άλλωστε αυτό το απέδειξε και η εφημερίδα Θάρρος με την ολοσέλιδη καταχώρηση της για το party του καλοκαιριού με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Δεν θα λέγαμε το ίδιο όμως .......

και για μια άλλη μεγάλη εφημερίδα (Μεσσηνιακή φυσικά) που δεν ανέφερε ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ.........

Τυχαίο να υποθέσουμε;;;;;;;

Δ' Εθνική. 17 ομάδες θα απαρτίσουν τον 6ο όμιλο. Πέφτουν επτά την νέα σεζόν

Ανακοινώθηκε απο την ΕΠΟ ο καταρτισμός των ομίλων της Δ’ εθνικής. Η εκκρεμότητα που υπήρχε με την Καλαμάτα για το αν θα συμμετάσχει στην Γ' ή την Δ' Εθνική οριστικοποιήθηκε και η Μαύρη Θύελλα θα αγωνιστεί οριστικά και αμετάκλητα στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Ετσι ο 6ος όμιλος όπου συμμετέχουν παραδοσιακά οι ομάδες της Μεσσηνίας θα αποτελείται από 17 ομάδες τη σεζόν 2010-11. Αυτό σημαίνει πως στον 6ο όμιλο θα παραμείνει ο ΑΟ Κροκεών αλλά θα συμμετάσχει και η Α.Ε. Σπάρτης.

Στον 6ο όμιλο την σεζόν 2010 - 2011 ......

θα υπάρχουν τα εξής Σωματεία από τους παρακάτω νομούς:

Νομός Μεσσηνίας: Εράνη Καλαμάτα, Μεσσηνιακός, Πάμισος Μεσσήνης και ΑΟ Κυπαρισσίας.

Νομός Ηλείας: Αστέρας Αμαλιάδας.

Νομός Λακωνίας: Α.Ε. Σπάρτης, Α.Ο. Κροκεών.

Νομός Αχαΐας: Ατρόμητος Λάππα, Ζαβλάνι, Διαγόρας Βραχνέικων, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγέικων, Αχιλλέας Καμαρών και Τριταιϊκός.

Ζάκυνθος: Αστέρας Μαχαιράδου.

Κεφαλλονιά: Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση θα πάρει απευθείας την άνοδο στη Γ’ εθνική, ενώ το πιθανότερο όσον αφορά τον υποβιβασμό είναι να πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα οι 7 τελευταίες ομάδες.

4,8 Ρίχτερ ο σεισμός στα Φιλιατρά

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 15:11 το μεσημέρι με επίκεντρο 94 χιλιόμετρα δυτικά των Φιλιατρών και σε εστιακό βάθος 10 Χιλιομέτρων.

Κλίκ στην δίπλα εικόνα



Ασθενής σεισμική δόνηση στα Φιλιατρά

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε πριν από ένα λεπτό στα Φιλιατρά.

Σε λίγο τα νεότερα



Στους 40 ο υδράργυρος μέχρι την Τρίτη

Έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει κατά τόπους ο υδράργυρος το Σάββατο, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η ζέστη θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ θα είναι περισσότερο αισθητή την Τρίτη και την Τετάρτη στα ανατολικά καθώς θα εξασθενήσουν σημαντικά οι βόρειοι άνεμοι.

Το Σαββατοκύριακο, στα ηπειρωτικά της .......

χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 και κατά τόπους στους 40 βαθμούς Κελσίου. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα γενικά αίθριος και ζεστός και η θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τετάρτη, αλλά μόνο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

«Καύσωνας» ανατιμήσεων τον Σεπτέμβριο

Με νέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι οι καταναλωτές τον Σεπτέμβριο. Πρώτο μέτωπο είναι η αύξηση της τιμής των δημητριακών παγκοσμίως, που θα επιφέρει ανατιμήσεις στο ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως τα ζυμαρικά.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι οι ανατιμήσεις μπορεί να φτάσουν και το 20% και δηλώνουν αδυναμία να τις απορροφήσουν. «Αλμυρότερες» θα είναι και οι ........

τιμές των κρεάτων και των γαλακτοκομικών, καθώς ανεβαίνει και το κόστος των ζωοτροφών.

Το δεύτερο μέτωπο ακρίβειας αφορά τις υπηρεσίες που αναμένεται να επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23% (από 11% που είναι σήμερα). Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να μετατάξει στον υψηλότερο συντελεστή τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τους κινηματογράφους και τα θέατρα. Πάντως η αύξηση των συντελεστών δεν θα επηρεάσει τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Εσοδα 5 δισ. ευρώ μέσω ΣΔΟΕ αναμένει το ΥΠΟΙΚ

Τα 5 δισ. ευρώ εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα αγγίξει το ύψος των προστίμων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ έως το τέλος του χρόνου.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μέχρι τώρα είχαμε ένα φορολογικό πλαίσιο που διευκόλυνε όσους βρίσκονται στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους, κάτι που τώρα αλλάζει. Επίσης, πρόσθεσε, με την ένταξη όλων σε καθεστώς βιβλίων εσόδων-εξόδων μπαίνουμε σε ένα νέο τοπίο δίκαιης κατανομής βαρών.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, ενισχύσαμε τους ελέγχους για να εντοπίσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν κατά προκλητικό τρόπο και τόνισε πως ήδη το ΣΔΟΕ κάνει σαρωτικούς ελέγχους και έχει επιβάλει στο πρώτο εξάμηνο πρόστιμα 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαχινίδης διαβεβαιώνει για .........

άλλη μία φορά πως η Ελλάδα θα πιάσει φέτος τους στόχους του Μνημονίου χωρίς να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα, επισημαίνοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα με τον περιορισμό των δαπανών να διασφαλίσουμε ότι τη μείωση του ελλείμματος θα την πετύχουμε στο ακέραιο».

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «το 2012 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης», χάρη και στα διαρθρωτικά μέτρα που προωθούνται.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο επιστροφής της χώρας στις αγορές για κάλυψη των δανειακών της αναγκών σημειώνει πως «ο στόχος είναι να πετύχουμε στις πολιτικές μας, ώστε να βγούμε με ασφάλεια ξανά στις αγορές. Μόλις το διασφαλίσουμε, τότε ναι θα βγούμε ακόμη και το 2011».

Μεταξύ των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ο κ. Σαχινίδης επισημαίνει την ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την απελεθέρωση των επαγγελμάτων.

Για την πορεία της απασχόλησης αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση με βεβαιότητα, προσθέτοντας ότι μόλις περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και η αύξηση στην απασχόληση.

Οπως τονίζει, με την ανάκαμψη της οικονομίας οι εργαζόμενοι θα δουν να αποκαθίστανται οι απώλειες που υπέστησαν, ωστόσο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στο εθνικό εισόδημα και την παραγωγικότητα.

Σε ανακοίνωσή του πάντως το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει πως οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ζουν ένα μαύρο καλοκαίρι.

Από Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.