Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εκλογές 2014. Ορισμός μορφής και διαστάσεις ψηφοδελτίων [ Υπόδειγμα Ψηφοδελτίου ]

Από το υπουργείο Εσωτερικών καθορίστηκαν οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται με ευθύνη των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές και έχουν υποχρεωτικά την εξής μορφή:......

Φιλιατρά: Ξεκινά τμήμα της Σχολής Γονέων Ν. Μεσσηνίας

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο "Συμβουλευτική σε ......

Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα θυμάστε εύκολα


Ακόμη κι αν διαβάζουμε για λύσεις “εναλλακτικών” και ενίοτε “φουτουριστικών” τρόπων πρόσβασης που θα αντικαταστήσουν τα passwords που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε συσκευές, εφαρμογές κ.α., ένα είναι σίγουρο πως, για αρκετό καιρό ακόμη, θα συνεχίζουν να υφίστανται και ενίοτε να μας “πονοκεφαλιάζουν”. “Πώς θα βρω το ιδανικό password, με τη βοήθεια του οποίου οι πιθανότητες να πέσω θύμα hacking θα περιοριστούν; Και στην περίπτωση που όντως δημιουργήσω ένα δύσκολο password, πόσο εύκολο θα είναι να το ανακαλώ στην μνήμη μου κάθε φορά που το χρειάζομαι;” Ο Bruce Schneier, ειδικός εμπειρογνώμονας στο κομμάτι της ασφάλειας, μας δίνει συμβουλές για το πώς να το πετύχουμε αυτό.

Έτσι, μας δίνει tip για έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουμε και......

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού να διορίσει στη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή που είναι ενεργό μέλος της Εταιρείας μας.

Ο Γιάννης Σμαραγδής .......

Εκλογές 2014. 51 Περιφερειακούς Συμβούλους θα εκλέξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου βάση Απογραφής του 2011 [ Συνημμένοι πίνακες ]

Τα πρωτεία στην Μεσσηνία με 14 και ακολουθεί η Κορινθία με 13.

Με απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου καθορίστηκε ο αριθμός των Περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με την απόφαση ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων .....

Βρέθηκε το Σκυλάκι που είχε χαθεί προ ημερών.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με το μικρό λευκό κανείς που είχε χαθεί πριν μερικές μέρες από την περιοχή της Τερψιθέας Κυπαρισσίας.
Όπως μας ενημέρωσε η .....

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Μεσσηνίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18-03-2014 στο Διοικητήριο με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Στη σύσκεψη .....

Γονείς, τους εφήβους «σαν τα μάτια σας!...»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Για την εφηβική ηλικία, «το κρίσιμο σταυροδρόμι» στην πορεία προς την ωρίμανση του καθένα και της καθεμιάς μας καταθέτω σήμερα μια εκτενή περιγραφή ελπίζοντας ότι θα φανεί χρήσιμη στους γονείς αλλά και στους εφήβους που επισκέπτονται και διαβάζουν την αρθρογραφία στο blog.
Το κάνω καθώς καθημερινά συνειδητοποιώ ολοένα και περισσότερο ότι στην Ελλάδα της τρόικα, του οικονομικού και ψυχοκοινωνικού δράματος που βιώνουμε απαιτείται οι γονείς, και όχι μόνο, να σκύψουμε με προσοχή και να στηρίξουμε τα παιδιά μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους.
Αν υπήρχε κάποιος εύστοχα......

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-3-2014 ]



Πόσοι σταυροί θα μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

Τον αριθμό των σταυρών και τη μορφή των ψηφοδελτίων καθόρισε το υπουργείο Εσωτερικώ με σχετική απόφαση του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη.

Σύμφωνα με την .....

Από σήμερα οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Από σήμερα και έως τις 16 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν περί τα 8.500 άτομα.

Στόχος τού .......

Η νεανική μπάντα «Κρυστάλλινες Σκιές» έδωσε ζωντάνια στον Χορό του Συλλόγου Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη"

Επί τη ευκαιρία της γνωριμίας μας με το συγκρότημα «Κρυστάλλινες Σκιές», που μας κράτησε συντροφιά με τα εξαιρετικά του τραγούδια, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Φιλιατρινών Αττικής η «Εράνη» στις 15 Μαρτίου, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Οι «Κρυστάλλινες Σκιές» .....

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Κώτσος «Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση για ότι μας έχει προσφέρει»

Παρά την κούραση του τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας την προηγούμενη Τετάρτη, η Εράνη παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο πήρε τη νίκη έστω και στο τέλος επί της Σπερχογείας με 1-0. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης αν και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Ο Παναγιώτης Κώτσος, αρχηγός της ομάδας, μίλησε στο taklin.gr λέγοντας μας τα εξής: ....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαρτίου 2014




Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη" 2014

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής η «Εράνη», με ιδιαίτερη επιτυχία. Η προσέλευση και η συμμετοχή των Φιλιατρινών και των φίλων τους ήταν μεγάλη.

Διακόσια περίπου άτομα συγκεντρωθήκαμε σε ........