Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κοκκορομαχίες...με φόντο τη ζωή μας!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως βρισκόμαστε ως Χώρα σε έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο ! Οι Έλληνες πολίτες δυσκολεύονται πλέον να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες φορολογικές απαιτήσεις, ενώ συγχρόνως βλέπουν να μειώνονται δραστικά οι αποδοχές τους.
Οι επιχειρήσεις στενάζουν και.........

δυσκολεύονται να κρατηθούν ζωντανές, ενώ όλοι προσβλέπουν σε καλύτερες ημέρες.

Η κρίση έδειξε, πως οι Έλληνες είναι ένας λαός που με υπομονή και θέληση επιθυμεί διακαώς να ξανασταθεί στα πόδια του, πως περιμένει πολλά από τους Κυβερνώντες, πως επιθυμεί να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη , διαφάνεια, εντιμότητα πολιτικών στελεχών, αλλά και τιμωρία των επιόρκων .
Υπομένει τις δυσκολίες, αλλά με μία προϋπόθεση!
Να δει απτά δείγματα της πολυπόθητης ανάπτυξης, σχέδιο και αξιοκρατία σε όλο το φάσμα της πολιτκής ζωής του τόπου μας.
Γίνονται προσπάθειες που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν περάσει θετικά στην κοινωνία , υπάρχουν καθυστερήσεις που απογοητεύουν,ενώ απ΄την άλλη πλευρά έχουμε την τραγικότητα των αντιπολιτεύσεων.

Θεωρούν πως κραυγάζοντας και δυναμιτίζοντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται, προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα και τους Έλληνες.
Κι εδώ έρχονται αμείλικτα τα ερωτηματικά στο μυαλό των Ελλήνων, για την Ελληνική πολιτική ζωή, όταν το μόνο που προβάλλουν τα κόμματα είναι κριτική, κατηγορίες, σκληρά λόγια και όχι προτάσεις, ιδέες και λύσεις για τα μεγάλα μας αδιέξοδα.
Ποιόν να πιστέψουν; Που να βασιστούν;

Ιδιαίτερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση απογοητεύει, όταν με το βλέμμα μόνο στα ποσοστά της, δίνει έωλες υποσχέσεις και διαβεβαιώνει το λαό πως έχει ένα διαφορετικό σχέδιο για να ξεπεράσουμε την κρίση και φευ.... τελικά μας ενημερώνει πως απλά θα .....κάνει πιο σκληρές διαπραγματεύσεις!!
Βέβαια στο βέβαιον ενδεχόμενο της εξ αρχής άρνησης της Τρόϊκας στην όποια διαπραγμάτευση , δεν μας ενημερώνουν για το τι θα κάνουν!
Θα μας ωθήσουν στην έξοδο από την Ευρωζώνη για να ζήσουμε κι εμείς το ....θαύμα της Λατινικής Αμερικής ή θα απολαύσουμε την μαρξιστική προλεταριακή..... δικαιοσύνη;

Όταν μιλά για φορολόγηση των εχόντων τι εννοεί; Ποιούς εννοεί;
Ποία τα εισοδηματικά κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τους έχοντες που θα σηκώσουν το βάρος της φορολόγησης;
Ας σοβαρευτούμε όλοι επιτέλους....κι ας κοιτάξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί, να βρουν το σωστό τρόπο για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο!
Κουραστήκαμε από τις κοκκορομαχίες και τους ....σκληρούς διαπραγματευτές, που τελικώς, έγιναν οι εκλεκτοί των "πέραν του Ατλαντικού συμμάχων " μας, που θέλουν να έχουν ρόλο και λόγο στα Ελληνικά πράγματα, την ώρα που οι Έλληνες χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους .

Επειδή το εύκολο είναι να χύσουμε με τη μία την καρδάρα με το γάλα ή να προσφύγουμε για αντίδραση κυρίως στους νεοεμφανιζόμενους τσαμπουκάδες της πολιτικής, ελπίζουμε να γίνει αντιληπτή η οριακή μας κατάσταση και να παρθούν άμεσες αποφάσεις που θα αποφορτίσουν τη δυσαρέσκεια .Με νηφαλιότητα και ουσιαστική συμπόρευση ιδεών και πρωτοβουλιών των πατριωτικών δυνάμεων, να βαδίσουμε για το καλό της πατρίδας.-

Κυπαρισσία: Παρουσίαση προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ:

1. «Ενίσχυση ......

Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών» και

2. «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»
την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Οι δράσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισμού, Χονδρικού Εμπορίου και Υπηρεσιών.

‘Πολιτικοί’ και… ‘πολιτικάντηδες’…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θα ζητήσω, προκαταβολικά, συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες για το μακροσκελές σημερινό μου άρθρο εδώ στο αγαπημένο σας blog επικαλούμενος τα τρέχοντα γεγονότα.

Αφορμή μου έδωσε η τελική απόφαση του ελληνικού κοινού και ........

της κριτικής επιτροπής που επέλεξαν, ανάμεσα σε 4 υποψηφιότητες, τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το συγκρότημα Koza Mostra οι οποίοι με το τραγούδι τους «Alcohol is free», θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει από τις 14 έως τις 18 Μαΐου στο Malmo της Σουηδίας.

Αφορμή ΔΕΝ στάθηκε ο τίτλος που αφορά στο αλκοόλ και θυμίζει εκείνο το γλαφυρό και εύστοχα περιγραφικό κάποιων γνωστών μας καταστάσεων και προσώπων «πες μας τι πίνεις και σε μας δεν δίνεις…»
Αφορμή στάθηκε, χωρίς να αδικώ τα παιδιά του μουσικού συγκροτήματος Koza Mostra, το πρώτο όνομα του κ Ιακωβίδη το οποίο σε μια πτωχευμένη ελληνική οικονομία που ‘βολοδέρνει’ με τραγικά διαπιστωμένη την βαθιά κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση παραπέμπει σε Ηγέτες…
Σε αυτούς που κατέχουν τους κρίσιμους θώκους εξουσίας στην Ελλάδα της τρόικα, θα θυμίσω σήμερα τα λόγια του Αγάθωνα (όχι του κ Ιακωβίδη αλλά του τραγικού ποιητή και φιλοσόφου της Αρχαίας Αθήνας καταγόμενου από τη Μακεδονία) που συνιστούσε στους «Άρχοντες» να θυμούνται 3 πράγματα:
«ότι διοικούν ανθρώπους»,
«ότι οφείλουν να διοικούν σύμφωνα με τους νόμους» και
«ότι δεν θα διοικούν για… πάντα!»

Στα αγγλικά η διαφοροποίηση αφορά σε ‘Statesmen’ και ‘politicians’ αυτούς, δηλαδή, που επιδιώκουν κατάκτηση της Εξουσίας προσχηματικά για το «καλό» μας και ουσιαστικά με το διαχρονικό κίνητρο ότι είναι «γλυκιά η…Εξουσία!..» Τι σημαίνει κοινωνιολογικά, ψυχολογικά, πολιτικά ο όρος ‘εξουσία’ και γιατί έχει τόσους πολλούς…‘εραστές;’
Εξουσία σημαίνει ισχύ, ικανότητα αυτού που την έχει και την ασκεί να απαιτεί και να πετυχαίνει υπακοή, πειθαρχία, συμμόρφωση στα προστάγματά του και στην εκπλήρωση στόχων που αυτός θέτει ακόμη και όταν η εκπλήρωσή τους απολήγει σε νέα διαμόρφωση της ζωής, αλλαγή των πεποιθήσεων, υπέρβαση και των συμφερόντων αυτών που εξουσιάζει.
Ο Max Weber, ο μεγάλος Γερμανός κοινωνιολόγος θεώρησε την εξουσία, την δύναμη ή ισχύ, ως " ...την εκμετάλλευση της ευκαιρίας από ένα ή περισσότερα άτομα για την επιβολή της δικιάς τους βούλησης σε κοινά θέματα, άσχετα με την αντίσταση που προβάλλουν άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο..."
Και ο Robert McIver, ο Αμερικανός κοινωνιολόγος είχε δηλώσει ότι "οι κάτοχοι εξουσίας αποκτούν το δικαίωμα να καθιερώσουν τη δικιά τους πολιτική σε κάθε φάση της ανθρώπινης δραστηριότητας, να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις, να ασκήσουν διαιτητικό-ισορροπητικό ρόλο σε αντιδικίες και τελικά να επιβληθούν στους συνανθρώπους τους."
Η εξουσία αντλείται και ασκείται με τρείς θεμελιακούς τρόπους:
με την εφαρμογή ωμής βίας ή με την επιβολή της ψυχολογίας του φόβου,
με βάση το κληρονομικό δίκαιο των ηγεμονικών καθεστώτων, και
με τη δημοκρατική και αβίαστη αναγνώριση από τον λαό ηγετικών χαρακτηριστικών αυτού που την κατέχει και την ασκεί.

Η απόκτηση εξουσίας με την εφαρμογή "ωμής βίας" συνεπάγεται, έστω και όχι πάντα αλλά κάποια στιγμή, την πιθανή αντίδραση αυτών που αντιτίθενται στα κάθε λογής δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα.
Για τον λόγο αυτό οι διάφοροι ‘σφετεριστές’ της εξουσίας ακολουθώντας μια πάγια τακτική αποπειρώνται να εδραιώσουν την ισχύ τους και να "νομιμοποιήσουν" τη θέση τους παρέχοντας αγαθά, διευκολύνσεις και προσεκτικά οριοθετημένα "δικαιώματα-προνόμια" σε κάποια κάπως πλατιά λαϊκή ομάδα ή καθησυχάζουν κατασιγάζοντας με ψυχολογικές και επικοινωνιακές μεθόδους την άσκηση κριτικής και την εκδήλωση "αντίστασης" τις λαϊκές μάζες οδηγώντας τες στην απάθεια που είναι απόληξη θεμελιωμένη στην πρόχειρη διαπίστωση από το λαό ότι "...είναι ανήμπορος να ελέγξει τη ροή των γεγονότων..."
Στα ψευδεπίγραφα "δημοκρατικά καθεστώτα" αυτοί που κατέχουν την εξουσία φροντίζουν να αποσιωπούν συστηματικά και διαχρονικά το γεγονός δημιουργώντας την απαραίτητη ψευδαίσθηση ότι η κατοχή της εξουσίας είναι "κοινό καθήκον" και δικαίωμα και η άσκησή της γίνεται για την υλοποίηση των επιθυμιών και αποφάσεων "της πλατιάς λαϊκής μάζας".
Επιπρόσθετα, παρά την αντικειμενικά κραυγαλέα εκμετάλλευση και άσκηση της εξουσίας με σαφώς προσωποπαγή ψυχισμό, έντεχνες ιδεολογικές διακηρύξεις και ψυχοτεχνικά πολιτικά μανιφέστα τείνουν να μειώσουν τη σημασία της πραγματικότητας καμουφλάροντας την αυταρχική φύση και δικτατορική υφή της πίσω από τα διάφανα προπετάσματα της που αφορούν στην "έλλειψης κάθε χρήσης ωμής βίας..."

Στα γνήσια δημοκρατικά καθεστώτα, άσχετα εάν πρόκειται για ένα Κόμμα ή μια ολάκερη χώρα η διαδικασία ανέλιξης σε θέση εξουσίας και το δικαίωμα άσκησής της συντελείται με αντικειμενικά κριτήρια, με αξιοκρατία και διαφάνεια και, απαλλαγμένη από κάθε μορφή του "κληρονομικού δικαίου" και κάθε απειλή για χρήση βίας, προκαθορίζει το εφήμερο της πράξης διατηρώντας ανέπαφο το δικαίωμα των εξουσιαζόμενων, της λαϊκής μάζας, για αλλαγές στις προτιμήσεις τους, για αφαίρεση της εξουσίας από τους αποδεικνυόμενους εμφανώς ανάξιους και την παροχή της σε αυτούς που κατορθώνουν να πείσουν ότι είναι άξιοι, ή τουλάχιστον, περισσότερο άξιοι από τους παρόντες κατόχους της.
Στην πλατωνική «πολιτεία» ο Θρασύμαχος διατείνεται κατηγορηματικά ότι "...το δίκαιο είναι ταυτόσημο με το συμφέρον του ισχυρού..." Και όμως η εξουσία που θεμελιώνεται και διαιωνίζεται με τη χρήση ή την απειλή της χρήσης κάποιας μορφής βίας είναι, κατά κανόνα, καταδικασμένη και ο βίος της, η διαχρονική της διάρκεια είναι προκαθορισμένα εφήμερη"...Ο πανίσχυρος δεν είναι ποτέ αρκετά ισχυρός" έγραψε διαπιστώνοντας την ιστορική νομοτέλεια των γεγονότων ό Jean Jaques Rousseau.
Όποια και αν συμβεί να είναι η πηγή της εξουσίας ,η εστία από την οποία αυτή αναβλύζει και όποιες και αν είναι οι διαδικασίες απόκτησής της αμείωτο πάντοτε παραμένει και το ενδιαφέρον για τους τρόπους χρήσης τους τρόπους άσκησης της εξουσίας από τον κάτοχό της.

Έτσι ο αυταρχικός ηγέτης είναι εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του ως το μόνο άξιο να κρίνει τη σημασία, την ορθότητα και την αξία των αναγκών, επιδιώξεων και φιλοδοξιών αυτών που κυβερνά ή εξουσιάζει και κατά συνέπεια ασκεί την εξουσία με αποκλειστικά κύριο γνώμονα τις δικές του θέσεις, τις προσωπικές του πεποιθήσεις.
Ο δημοκρατικός ηγέτης καθώς αντιλαμβάνεται το εφήμερο της θέσης του και το απαραβίαστο δικαίωμα αυτών που με τη δική τους συναίνεση και επιλογή "εξουσιάζει" να τον αντικαταστήσουν πασχίζει να εντοπίσει τον κοινό παρονομαστή των πολυποίκιλων και συχνά αντικρουόμενων επιθυμιών και επιδιώξεών τους και να ασκήσει εξουσία με γνώμονα "το κοινό όφελος" ελπίζοντας ότι στην επόμενη "ημέρα κρίσης" (στις επόμενες εκλογές) αυτό θα αναγνωρισθεί και έτσι θα διασφαλισθεί η επανεκλογή του.
Βέβαια η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε ‘πολιτικάντηδες’ και ‘πολιτικούς’ είναι ότι οι ‘πολιτικάντηδες’ σκέφτονται την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ενώ οι ‘πολιτικοί’ την επόμενη γενιά!..

Υπάρχουν παραδείγματα στην ιστορία κάθε Λαού που απαιτούν τη μετουσίωση ενός "δημοκρατικού" ηγέτη σε "αυταρχικό" για να επιτευχθούν κοινοί στόχοι ή να αποσοβηθούν κρίσιμες για την επιβίωση του Λαού ή του κοινωνικού συστήματος καταστάσεις.
Υπάρχουν επίσης παραδείγματα "αυταρχικών" ηγετών που, με προκάλυψη την επιφανειακή δημοκρατικότητά τους, πετυχαίνουν να συνεχίσουν πέρα από τα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα κατοχή και άσκηση εξουσίας.

 Βρέθηκε πτώμα μετανάστη στην Ανδραβίδα

Το πτώμα ενός οικονομικού μετανάστη από το Μπαγκλαντές εντόπισαν αργά το απόγευμα της Κυριακής άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην περιοχή της Ανδραβίδας, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Αφορμή για την αποκάλυψη του εγκλήματος , στάθηκε ένα .......

επεισόδιο μεταξύ οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές στη Θεσσαλονίκη χθες. Εκεί οι εμπλεκόμενοι σε αυτό κλήθηκαν να εξηγήσουν γιατί υπήρξε η συμπλοκή και έτσι αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό, που βρισκόταν θαμμένο κοντά στο εργοστάσιο «Αστερίς» στην Ανδραβίδα.

Στην προανάκριση για το περιστατικό στη συμπρωτεύουσα υπήρξαν μαρτυρίες που ανέφεραν πως για ότι έγινε αφορμή ήταν η απαγωγή και δολοφονία του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ο δράστης, μέλος μιας σπείρας Μπαγκλαντέζων, μίλησε στην Αστυνομία και έτσι την Κυριακή άνδρες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, έφτασαν στην Ηλεία και οδήγησαν τον δράστη να τους υποδείξει το σημείο, που ήταν θαμμένος, παρουσία Εισαγγελικών Αρχών και Ιατροδικαστή.

Τα μέλη της σπείρας φέρονται να απήγαγαν το θύμα, να ζήτησαν από τον αδερφό του στο Μπαγκλαντές το ποσό των 2.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν, κάτι που δεν έγινε και τελικά τον σκότωσαν.

Υστερόγραφα

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ… ξεσηκώνονται για χαράτσι ΔΕΗ

Η εμμονή της τρόικας να συνεχιστεί και το 2013 η επιβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ προκαλεί ήδη κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να παίρνουν σαφείς αποστάσεις.

Από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και από ......

εκείνο του Φώτη Κουβέλη, το κλίμα που διαρρέουν συνεργάτες τους είναι απολύτως αρνητικό, στο πλαίσιο της πολλάκις διατυπωθείσας άποψης ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, και επιπροσθέτως θα πρέπει να υπάρξει σταδιακά εξορθολογισμός, ώστε να προκύψουν παρεμβάσεις ανακούφισης, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών δοκιμάζεται.

Τα αρνητικά νέα άλλωστε που κυκλοφόρησαν από το απόγευμα, όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα”, διαμόρφωσαν συνθήκες κρίσης, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκεται επί θύραις ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει την πίεσή του προς την τρικομματική κυβέρνηση, ζητώντας εκλογές.

Υστερόγραφα

Κωφάλαλη απειλεί να αυτοκτονήσει στην Ομόνοια [ VIDEO ]

Μια γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων βρίσκεται σκαρφαλωμένη, από τις 7 το πρωί, στο μεταλλικό γλυπτό της Ομόνοιας "Πεντάκυκλο" και απειλεί να πέσει στο κενό για να αυτοκτονήσει.

Επιτόπου ..........

βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικό στρώμα στο έδαφος για την περίπτωση που η γυναίκα πραγματοποιήσει την απειλή της.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η γυναίκα είναι κωφάλαλη και θεωρείται πιθανό να πρόκειται για την ίδια που είχε ανέβει και πάλι περασμένο Δεκέμβριο στο γλυπτό της Ομόνοιας, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Τότε, όπως προέκυψε στην πορεία, είχε προβεί στην ενέργεια αυτή από απελπισία, γιατί είχε χωρίσει και δεν μπορούσε να ζήσει τα παιδιά της.



Real.gr

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το πάρτι στα φάρμακα

Κύκλωμα φαρμακαποθηκών και φαρμακείων δημιουργεί τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, είχε αποκαλύψει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Ειδικότερα είχε .......

αναφέρει ότι 700 φαρμακεία πουλούν τα σκευάσματα σε φαρμακαποθήκες αντί σε ασθενείς, υπογραμμίζοντας ότι είναι "τεχνητή" η έλλειψη φαρμάκων στη χώρα μας, και πως πίσω από αυτό κρύβονται επανεξαγωγές φαρμάκων που γίνονται με παράνομη διαδικασία και σε συνεργασία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Σήμερα το μεσημέρι θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου τα στοιχεία για τα κυκλώματα στο χώρο του φαρμάκου.

Καταβολή βοηθήματος στους ανέργους πρώην ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους στους φορείς: Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π. – Μ.Μ.Ε.

(άρθρο 44 παρ.2 ν.3986/2011 (Α/152))
Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η υποβολή των αιτήσεων, για την καταβολή του σχετικού βοηθήματος, στις αρμόδιες Υπηρεσίες του, θα αρχίσει μετά τη δημοσίευση της απόφασης (Α.Π. 2685/59-25.02.2013) του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ήδη ο Οργανισμός....

είναι τεχνικά έτοιμος για την υποδοχή των ενδιαφερομένων, μόλις δημοσιευτεί η απαραίτητη κανονιστική πράξη.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση του Οργανισμού.

Φοροτέχνης

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 11 Μαρτίου έως 17 Μαρτίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ τουριστικό χάρτη μπήκε η Μεσσηνία!
Στο σημαντικό Σαββατοκύριακο με την άφιξη των......

δυο πρώτων φετινών αφίξεων από Στοκχόλμη και Μόναχο, είναι αφιερωμένο το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας».
Η δημιουργία μόνιμης βάσης στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης» αποτελεί μείζονα επιχειρηματική κίνηση με ρίσκο, αλλά και προοπτική, λόγω – κυρίως - της COSTA NAVARINO.
Στην πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου, διαβάζουμε ακόμη:
• ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τη μεταβατική διαχείριση των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Παρέμβαση Τατούλη για τα συμβαίνοντα στην Τρίπολη που πνίγεται στα σκουπίδια!
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εκδήλωση για τα ναρκωτικά στην Κυπαρισσία από το ΚΕΘΕΑ και την Π.Ε. Μεσσηνίας, όπου τονίστηκε ότι η κοινωνική επανένταξη αποτελεί το κλειδί για την όποια επιτυχία της απεξάρτησης!
• ΟΙ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΙ! Πολιτικό ψυχογράφημα, από έναν του τσαλακωμένου πλήθους, πέρα από κάθε φαντασία…
• ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ σήμερα και αύριο στην Costa Navarino για τις εξαγωγές Μεσσηνιακών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
• ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τη… χάσαμε τη Λογοθεραπεία πατριώτη! Αδράνεια από τους τοπικούς φορείς, βουλευτές και αυτοδιοίκηση και ύστατη ελπίδα τώρα ο Σαμαράς!
• Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Αλέξης Τσίπρας στο Ιδρυμα «Κων. Καραμανλής», όπου έδωσε… εξετάσεις στο σύστημα! (Μια ενδιαφέρουσα πολιτική ανάλυση από τον Θανάση Κουκοβίστα).
• ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. Ο Θανάσης Παντές περιδιαβάζει τα συμβαίνοντα και αποφαίνεται με τη συνήθη αισιοδοξία του.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!