Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο γκολ μετά από κόρνερ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την Πατσούκα και τον Ντάνιελ Λουντουένια η εντός έδρας αναμέτρηση για το μεξικανικό Κύπελλο κόντρα στην Ατλάντε.

Ο Αργεντινός επιθετικός μέσος άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ η ομάδα επικράτησε τελικώς με 4-2.

Δείτε το Video που ακολουθεί




iefimerida.gr

Στην Φυλακή οδηγήθηκε ο Παπαγεωργόπουλος

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι .......

οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών. Αρκετός κόσμος ήταν δίπλα του για να του συμπαρασταθεί, ενώ κάλυψε τις χειροπέδες με το παλτό του.



Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση της ποινής ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε: «Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους.»



Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.



Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.



Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας. Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.


Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης πρότεινε να αναγνωριστούν σε όλους ελαφρυντικά. Ειδικότερα, για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, αλλά και για τους δύο πρώην διευθυντές, ζήτησε να δοθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για τον Π. Σαξώνη αυτό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και τη συνδρομή που παρείχε στις Αρχές κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Εφόσον το δικαστήριο χορηγήσει ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους θα "σπάσουν" τα ισόβια δεσμά.

Το σκεπτικό της απόφασης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου και κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε διεξοδικά, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, το σκεπτικό της απόφασης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

"Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ' εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης 'Αναγέννηση', της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη 'μηχανή' της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά" τόνισε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.

"Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους" πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή, ο Μ. Λεμούσιας απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας - μεταξύ άλλων: "Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη".

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της υπεξαίρεσης ξεπερνάει τα 17,9 εκατ. ευρώ. "Το χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η 'στρόφιγγα' των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που - κατά μέσο όρο - υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε" σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. "Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Π. Σαξώνη είπε ότι τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε για να καλύψει την υπεξαίρεση ήταν κακότεχνα και εξόφθαλμα πλαστά. "Ήταν ασύδοτος και είχε ασυλία" τόνισε ο πρόεδρος, ενώ για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας είπε ότι "παρείχαν ηθελημένα συνδρομή και άφθονα μετρητά, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσει ο Σαξώνης".

Αναφορικά με τους αντιδημάρχους Οικονομικών, ο πρόεδρος είπε ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην εγκληματική δραστηριότητα του Σαξώνη. "Ούτε μπορούσαν να το αντιληφθούν ούτε περιήλθε στην κατοχή τους μέρος των χρημάτων από την υπεξαίρεση" σημείωσε.

REAL.gr

Αλαλούμ στις ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά για τις δόσεις

Αλαλούμ στις εφορίες της χώρας από το πρωί σήμερα, λόγω της σύγχυσης που έχει προκαλέσει η εγκύκλιος Θεοχάρη για τα δικαιολογητικά και τους όρους χορήγησης των επιπλέον δόσεων για την πληρωμή χρεών στην εφορία.

Το σκηνικό που παρουσιάζουν τα γκισέ των........

εφοριών από το πρωί είναι πανομοιότυπο σχεδόν παντού. Πολίτες προσέρχονται για να ζητήσουν με νέα αίτηση τις επιπλέον δόσεις που προβλέπει η εγκύκλιος Θεοχάρη, αλλά οι έφοροι φοβούνται να τις δώσουν λόγω των επιπλέον δικαιολογητικών που απαιτεί η ίδια εγκύκλιος.

Με την εγκύκλιο αυτή, οι πολίτες καλούνται να μαζέψουν ένα βουνό από δικαιολογητικά προκείμενου να καταθέσουν την αίτησή τους, τα οποία όμως ο έφορος συνήθως δεν τους τα ζητούσε ούτε για την αρχική αίτηση –αν και προβλέπονταν από τον ν.2648/1998- με αποτέλεσμα οι διευθυντές των ΔΟΥ να μένουν εκτεθειμένοι και υπόλογοι και για όσες ρυθμίσεις έδιναν ως τώρα!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι πλέον η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ίσο με 5 τοις χιλίοις της βασικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1. Δικαιολογητικά. Στον προς εξέταση φάκελο που συνοδεύει την αίτηση για χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν:

• Η πρωτότυπη αίτηση του οφειλέτη

• Το πρωτότυπο παράβολο

• Το ειδικό κατά περίπτωση έντυπο συμπληρωμένο

• Αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών

• Αντίγραφα ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών (για επιχειρήσεις)

• Πρόσφατο δευτεροβάθμιο ισοζύγιο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους

2. Παράβολο: Προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής είναι να έχει ήδη πληρωθεί το προβλεπόμενο παράβολο.

3. Δόσεις: Η απόφαση της διευκόλυνσης «υλοποιείται»-με την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε εντός τριμήνου από την έκδοση της σχετικής απόφασης.

4. Απώλεια ρύθμισης. Αν η σχετική απόφαση δεν υλοποιηθεί μέσα στο προβλεπόμενο τρίμηνο, η διευκόλυνση θεωρείται απωλεσθείσα και, εφόσον επιθυμείται η ρύθμιση του συγκεκριμένου χρέους, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα διευκόλυνση.

5. Αίτηση επανεξέτασης. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων απαιτείται η υποβολή αίτησης από την οποία να προκύπτει αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία καταβολής των δόσεων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατά την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης θα πρέπει να εξετάζεται:

• Πρώτον, εάν το αίτημα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, ήτοι εντός δύο μηνών από την τελευταία εμπρόθεσμη καταβολή δόσης και

• Δεύτερον, εάν η διευκόλυνση τμηματικής καταβολής παραμένει ενεργή και δεν έχει απωλεσθεί.

Market Beast

Απίστευτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλνει στο ΕΣΡ, Site και blogs!!!!!! [ VIDEO ]

Του πρώην Διαχειριστή μας

Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι στο άκουσμα της είδησης ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατήγγειλε στο ΕΣΡ την σελίδα του BEST TV Καλαμάτας αλλα και Blogs(!!!!!!) με την κατηγορία αλλοίωσης δηλώσεων που είχε κάνει στην Καλαμάτα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Αιτία της "καταγγελίας" στο ΕΣΡ ήταν -όπως ισχυρίζεται το .......

γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- αλλοίωση των δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με τον κατώτατο μισθό.
Τα αρχικά ΕΣΡ σημαίνουν Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τι σχέση έχει το ΕΣΡ, με internet και ιστοσελίδες?
Δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ότι καθημερινά ΕΚΤΙΘΟΝΤΑΙ με τις καθημερινές άστοχες δηλώσεις των στελεχών τους (Τατσόπουλου και Λαφαζάνη) και άλλων, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τελείως την μπάλα και να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις?? Που πήγε η σοβαρότητα ενός κόμματος που είναι αξιωματική Αντιπολίτευση????
Τώρα στέλνουν από άγνοια σας Site και blogs στο ΕΣΡ??? Με ποιά αρμοδιότητα θα ασχοληθεί το ραδιοτηλεοπτικό???

Με το θέμα ασχολήθηκε και το kontra Channel όπου στο δελτίο Ειδήσεων με τον Γιάννη Παπαγιάννη βγάζοντας στον αέρα τον Ιδιοκτήτη και διευθυντή του BEST TV Νίκο Μπελογιάννη ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε καμία παραποίηση των δηλώσεων Δραγασάκη.
όπως είπε ο κ. Μπελογιάννης, ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε δήλωση στην Καλαμάτα και οι υπεύθυνοι του σταθμού έγραψαν στην ιστοσελίδα τους ότι Ο Δραγασάκης "προσγείωσε" στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του BEST


Ο Δραγασάκης ''προσγείωσε'' στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ - ''Δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανέβει ο κατώτατος μισθός''

Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς... ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ο Υπεύθυνος Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα, σημείωσε μάλιστα πως ''...ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καταστεί σε ενιαίο και συμπαγές κόμμα και είχε να αντιμετωπίσει και τα εσωτερικά του προβλήματα'', δηλώνοντας όμως έτσι την ικανοποίηση του για την... κατάταξη των δημοσκοπήσεων. Για τον... συνασπισμό εξουσίας που αναζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως ''κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εικόνα των πραγμάτων μετά από 6 μήνες ή ένα χρόνο, αφού το σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο...'', ενώ προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση για έναν εποικοδομητικό διάλογο για να ''...αναζητηθούν τρόποι για την σύμπραξη κινήσεων ή δυνάμεων''. Έκπληξη προκάλεσε και η ταυτόσημη - ακριβώς - αναφορά του με την περασμένη από τις Βρυξέλλες του κου Δρούτσα του ΠΑΣΟΚ πως εξουσία, πολιτική και ΜΜΕ φταίνε για την μέχρι τώρα πορεία. Τέλος κατέγραψε την απορία του για την... ταυτότητα των γεγονότων της Χαλκιδικής.

και ο κ. Μπελογιάννης αναρρωτήθηκε ότι δεν κατάλαβε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε στο ραδιοτηλεοπτικό. Για την τηλεόραση ή για το Site??

Δείτε το σχετικό Video από το Kontra Channel.



ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια κάθειρξη στον Παπαγεωργόπουλο

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από πέντε μήνες δίκης, έκρινε σήμερα ένοχους για την υπόθεση του σκανδάλου υπεξαίρεσης στον Δήμο της πόλης, τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια και τον πρώην ταμία του Δήμου - και κεντρικό κατηγορούμενο - Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και τους δυο προϊσταμένους της οικονομικής υπηρεσίας.

Ο Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία ..........

κατ' εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών δημοσίων , και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην υπεξαίρεση ενώ ο Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και απλή συνδρομή σε πλαστογραφία.

Αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θόδωρος Αθανάθαρος.

Το δικαστήριο επίσης όρισε το συνολικό ποσό της βεβαιωμένης υπεξαίρεσης στο ποσό των 21,1 εκατ. ευρώ.

Στην ετυμηγορία τους οι δικαστές ανέδειξαν ως κεντρικούς πρωταγωνιστές το δίδυμο Παπαγωργόπουλου- Λεμούσια.

«Δυνατά μυστικά τους κρατούσαν αλληλέγγυους», είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο Λεμούσιας ξέσπασε στο εδώλιο, φωνάζοντας ότι είναι «αθώος». «Εδώ μέσα χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη», είπε.

Οι υπόλοιποι δέκα αθωωθέντες χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Πριν από λίγο ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε να αναγνωριστεί στον ταμεία του δήμου Π. Σαξώνη το ελαφρυντικό ότι συνεργάστηκε με τις αρχές για να εξιχνιαστεί η υπόθεση, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.


Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα των κατηγορούμενων για ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της έδρας να προτείνει ποινή ισόβιας κάθειρξης για Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια και Σαξώνη.

Αναλυτικά ο εισαγγελέας πρότεινε για Σαξώνη ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη 8 ετών και φυλάκιση τριών ετών, και χρηματική ποινή 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ισόβια κάθειρξη, για το Λεμούσια ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση ,ενώ για τους δυο προϊσταμένους της ταμειακής υπηρεσίας κάθειρξη 12 και 17 χρόνια αντίστοιχα.

Το δικαστήριο διέκοψε για την τελική ετυμηγορία.

ΤΑ ΝΕΑ

Πως να προσταυτείτε από χρεώσεις στο ίντερνετ και το τηλέφωνο

Επιστροφή του παγίου από παρόχους τηλεφωνίας και Ιντερνετ σε περιπτώσεις καθυστερημένης αποκατάστασης βλάβης, αποστολή έγγραφης απάντησης εντός είκοσι ημερών σε κάθε γραπτή καταγγελία ή παράπονο συνδρομητή και υποχρέωση ειδοποίησης ένα μήνα πριν από την επιβολή νέων χρεώσεων με δικαίωμα διακοπής της σύμβασης από τον καταναλωτή ορίζει ο νέος κανονισμός της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των παρόχων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Πάροχοι
Ο νέος Κανονισμός επιβάλλει αυξημένες υποχρεώσεις στους ..........

παρόχους όσον αφορά την αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση των συνδρομητών πριν από την επιβολή αυξήσεων. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την αυτόματη επιστροφή του ανάλογου παγίου σε περιπτώσεις καθυστερημένης αποκατάστασης βλάβης, το ύψος των χρεώσεων κατά την προσωρινή διακοπή υπηρεσιών και τον πρόωρο τερματισμό της σύμβασης, καθώς και τη μη χρέωση αναμονής στις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου. Σε ό,τι αφορά στους παρόχους, ο νέος Κανονισμός, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, διευκολύνει την αδειοδότησή τους, απλοποιώντας περαιτέρω τη διαδικασία καταχώρησης στο μητρώο της Αρχής. Ο Κανονισμός θα εφαρμοστεί σταδιακά, έως τις αρχές του Φθινοπώρου του 2013, καθότι απαιτείται προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων των παρόχων.

Τα κυριότερα σημεία του νέου Κανονισμού προβλέπουν:

Ελεγχο υπέρογκων χρεώσεων. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο συνδρομητής μπορεί να ζητήσει τη διακοπή παροχής υπηρεσιών όταν η χρέωση υπερβεί ένα προκαθορισμένο ποσό. Σε αυτή την περίπτωση, ο πάροχος υποχρεούται σε αυτόματη διακοπή των υπηρεσιών.

Στα συμβόλαια ο πάροχος οφείλει να ενημερώσει τον συνδρομητή τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την εφαρμογή τους, μέσω του έντυπου ή/και ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί και να καταγγείλει τη σύμβαση -χωρίς επιβάρυνση- εντός τριάντα ημερών. Στην καρτοκινητή τηλεφωνία η ενημέρωση πραγματοποιείται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Εάν ο συνδρομητής δηλώσει βλάβη -η διάρκεια της οποίας υπερβαίνει τη μία εργάσιμη ημέρα και δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα- ο πάροχος υποχρεούται σε αυτόματη επιστροφή του ανάλογου παγίου σε επόμενο λογαριασμό.

Σε περίπτωση που η σύνδεση διακοπεί προσωρινά λόγω οφειλών του συνδρομητή για μια ολόκληρη περίοδο τιμολόγησης, τότε ο πάροχος επιβάλλει μόνο το απλό πάγιο τέλος σύνδεσης και όχι τις χρεώσεις για πακέτα ομιλίας και/ή δεδομένων. Επίσης, κατά την περίοδο της προσωρινής διακοπής ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την άμεση και οριστική διακοπή της σύνδεσης.

Στη σύμβαση ορισμένου χρόνου, ορίζονται οι χρεώσεις για την απόσβεση της επιδότησης που θα κληθεί να καταβάλει ο καταναλωτής εάν τερματίσει τη σύμβαση πριν από τη λήξη της.

Μη χρέωση αναμονής στις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να τηρούν κατάλογο με τα στοιχεία ταυτοποίησης των συσκευών που έχουν κλαπεί, ώστε να φράσσουν την πραγματοποίηση κλήσεων από αυτές.

Ημερησία

Το 2ο εφημεριδάκι του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων

Μια πολύ όμορφη προσπάθεια κάνουν οι νηπιαγωγοί και τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων καθώς έφτιαξαν μια μικρή μαθητική εφημερίδα.
Το Εφημεριδάκι του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων μας έστειλε η νηπιαγωγός κ. Γαρυφαλιά Τεριζάκη για να το δείτε.

Μας λεει ότι > Με δυο τρία τυπογραφικά λαθάκια μας ήρθε το δεύτερο φύλλο! και συνεχίζει λέγοντας: Να ένα quiz για σας: Θα τα βρείτε;

Το παρακάτω εφημεριδάκι μπορείτε να το δείτε και εδώ




Αντ. Σαμαράς: Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 για τους αγρότες

Μέτρα βραχυπρόθεσμης, άμεσης απόδοσης αλλά και μακροπρόθεσμης στήριξης των αγροτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Στο επίκεντρο .........

του κυβερνητικού σχεδιασμού έτσι όπως τον παρουσίασε απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, είναι η ενθάρρυνση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η εξάλειψη των στρεβλώσεων που δημιουργεί εμπόδια στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων και η απαλλαγή από επιβαρύνσεις κατά τη διαδικασία κυρίως της παραγωγής.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου οι επιδοτήσεις αυτή τη φορά να στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των αγροτικών προϊόντων, ενώ ετοιμάζεται και ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση στα 62 έτη των αγροτών που έχουν 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών.
«Ασκούμε την αγροτική πολιτική υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης. Μας απασχολεί πως θα καταφέρουμε παράλληλα με τις θυσίες να ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε κεντρική επιλογή την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας για τους αγρότες. Τωρινή επιλογή, όπως είπε, είναι να γίνουν οι αγρότες επιχειρηματίες εξαλείφοντας τις στρεβλώσεις στην εμπορία και με επιδοτήσεις να φέρουμε πιο κοντά με τις επιδοτήσεις τους αγρότες στην μεταποίηση.
Ειδικά για τις επιβαρύνσεις στο στάδιο της παραγωγής ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξη την δέσμευση που έχει αναλάβει για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα μέσα στην 4ετία. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα πρέπει να πέσει το κόστος της παραγωγής στον αγροτικό τομέα για να επισημάνει ότι κάθε ενίσχυση και κίνητρο θα πρέπει να πηγαίνει πλέον στους πραγματικούς παραγωγούς ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να εξυγιανθεί το σύστημα από το χωράφι έως τον καταναλωτή. «Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τον παραγωγό άμεσα αλλά ταυτόχρονα να του δοθούν και ευκαιρίες», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας, παρέθεσε σειρά προτάσεων, τις οποίες όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τολμά να υλοποιήσει: Αυτές, σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, περιλαμβάνουν «φθηνό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ και μείωση της τιμής του πετρελαίου τουλάχιστον στην τιμή στην οποία αγοράζει πετρέλαιο ο Ισπανός και ο Πορτογάλος αγρότης που ανταγωνίζεται τον Έλληνα», «μέτρα για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια χωρίς να κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι ή να τους βάλει φυλακή για τα χρέη» και μια δημόσια Αγροτική Τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο. Υπενθύμισε δε, πως αντίστοιχες ήσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, «τις οποίες έχετε κάνει κουρελόχαρτο, γιατί πραγματικό σας πρόγραμμα είναι το Μνημόνιο και μόνον το Μνημόνιο».
«Μία δέσμευση έχουμε για τους αγρότες: Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας, θα συγκρουστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω, ώστε οι αγρότες να μπορούν και του χρόνου να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

Εξάλλου, δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για δημαγωγία, για προτάσεις καταστροφικών πολιτικών που θα οδηγούσαν σε ζούγκλα, αλλά και για εκτόξευση αναληθειών έναντι του αγροτικού κόσμου και «παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου πυροτεχνήματα».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί στην διάλυση της μεσαίας αγροτικής τάξης.

BEST TV

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Μέση λύση» για την παράταση από τη ΔΗΜΑΡ

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης να δηλώνει σε όλους τους τόνους, , όπως πρόσφατα από τη Ρόδο, πως δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση το ζήτημα της παράτασης των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο, μετά το ΠΑΣΟΚ που έχει ζητήσει αναπισήμως παράταση θητείας για ενάμιση χρόνο, ένα ακόμη κυβερνητικό κόμμα συ-ζητά («λελογισμένη», πάντως) παράταση.
Πρόκειται για τη ΔΗΜΑΡ, η οποία-σύμφωνα με τις πληροφορίες ......

της aftodioikisi.gr- ετοιμάζεται να προτείνει τη δική της «μέση λύση» κατά τα μέσα Μαρτίου: αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή περίπου ένα εξάμηνο μετά τον Ιούνιο του 2014, που ορίζει ο «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ιστοσελίδας, η συγκεκριμένη άποψη στην οποία φαίνεται ότι καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά συζητήθηκε εκτενώς κατά την πρόσφατη πρώτη πανελλαδική σύσκεψη του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, όπου και ορίστηκε το 13μελές Συντονιστικό για την Αυτοδιοίκηση. Τα βασικά επιχειρήματα είναι δύο:

1. Αποτελεί πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης οι εκλογές της να μη συμπίπτουν με άλλες εκλογές και άλλο αντικείμενο. «Κουβέντα πρέπει να γίνεται για την Αυτοδιοίκηση και μόνον».

2. Να μπορεί ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης που θα εκλεγεί να κάνει το δικό του προϋπολογισμό και να εκτελέσει το δικό του προϋπολογισμό, και όχι για ένα τετράμηνο (η θητεία του νέου δημάρχου – περιφερειάρχη, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» λήγει στις 31.8.2014) να είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει τον προϋπολογισμό που έχει συνταχθεί από διαφορετικό πρόσωπο (στην περίπτωση που ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν επανεκλεγεί).

Να σημειωθεί πως οι περιφερειάρχες -επισήμως τουλάχιστον- όσον αφορά στην παράταση της θητείας των αιρετών, έχουν πετάξει το «μπαλάκι» στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι δήμαρχοι -κατά πλειοψηφία- από το Συνέδριο της Κομοτηνής έχουν ζητήσει παράταση.

Παράταση ζητεί και το ΠΑΣΟΚ, πιεζόμενο από τους «πράσινους» δημάρχους, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ απειλούν με «πόλεμο» και κάνουν λόγο για «θεσμικό πραξικόπημα».

Φιλιατρά: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και το καρναβάλι

Κι άλλες δραστηριότητες προστέθηκαν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο της αποκριάς στα Φιλιατρά. Στη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους συλλόγους προκύψαν νέες ιδέες, έγιναν προτάσεις και αφού συζητήθηκαν αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα εκδηλώσεις.
Η βασική ιδέα και......

ο προβληματισμός ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να συμμετέχουν περισσότεροι και να βιώσουν μια αποκριά όπως τα παλαιότερα χρόνια όταν όλοι μασκαρευόταν με ότι υλικό υπήρχε διαθέσιμο και μεταμφιεσμένοι γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι και η διασκέδαση γινόταν πιο αυθεντική κι ανθρώπινη.

Έτσι την Κυριακή 10/3/2013 από τις 6.30 το απόγευμα όσοι θελήσουν να βιώσουν μια αυθεντική διασκέδαση, να περάσουν όμορφα και να δώσουν έναν ιδιαίτερο χρώμα στη φετινή αποκριά, ντυμένοι «μπαρμπούτες» θα συναντηθούν στη πλατεία Αγίου Ανδρέα και με συνοδεία «μουσικού συγκροτήματος» θα περάσουν από σπίτια και γειτονιές για να καταλήξουν αργότερα στα μαγαζιά της πλατείας.

Για όσα παιδιά θελήσουν να μάθουν να κατασκευάζουν χαρταετούς όπως γινόταν παλιότερα που όλοι κατασκεύαζαν τους χαρταετούς που θα πετούσαν την Καθαρά Δευτέρα με καλάμια, χαρτί και αλευρόκολλα, θα στηθεί στο πεζόδρομο ένα «εργαστήρι κατασκευής χαρταετού», το Σάββατο 16/3/2013 από τις 11.00 το πρωί ως τις 13.00.
Την Κυριακή 17/3/2013 θα γίνει το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Σ` αυτό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από την πέμπτη τάξη του δημοτικού και πάνω, σε ομάδες από τρία μέλη και πάνω. Σημείο συνάντησης θα είναι το Ρολόι των Φιλιατρών στις 10.30 το πρωί. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας θα είναι μια δωροεπιταγή 100€ που θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης μας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στον κ. Τάκη Μιχαλακόπουλο στο τηλέφωνο 6977441536.
Την οργάνωση και στις τρεις αυτές εκδηλώσεις θα κάνει ο «Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού».

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το «Καρναβάλι των Φούληδων» την Κυριακή 17/3/2013, στις 4.00 μ.μ., στα Φιλιατρά. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, στην κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου στο τηλέφωνο 2761360023 και στην κ. Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972297936.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΥΛΙΑ- ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Παλιός γνώριμος από χασίς σε εκκλησία το ένα μέλος
- Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει άλλα 24 άτομα των δύο περιοχών


Ένας παλιός γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών, που ........

άφησε εποχή όταν το 2006 συνελήφθη να έχει μετατρέψει το ταβάνι σε εξωκλήσι στη Βάλτα Γαργαλιάνων σε αποξηραντήριο για 46 κιλά χασίς, είναι ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν προχθές από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Η δε Αστυνομία επίσημα αποδίδει σε αυτόν και σε συγκατηγορούμενό του την «ορφανή» χασισοφυτεία με τα 992 δέντρα στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» στην Τριφυλία, που είχε εντοπισθεί το Σεπτέμβριο του 2012.

Χθες όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Τέσσερα άτομα από την Πυλία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Πέμπτη, ενώ τα υπόλοιπα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, από την οποία επίσης ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι αγορά, κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις περί ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΤΗ… ΦΑΚΑ δύο εγκληματικές συμμορίες που διακινούσαν ναρκωτικά στη Μεσσηνία.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» για τη μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε ακόμη:
• ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ από το Μάρτη στη Μεσσηνία, μέσω πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Όλο το πρόγραμμα πτήσεων της φετινής περιόδου.
• ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ο δήμαρχος Παν. Νίκας και τα 3 εκατ. ευρώ για το 2013 κι έτσι το νέο Δημαρχείο στο παλιό Νοσοκομείο μπορεί να ολοκληρωθεί.
• ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ στην Costa Navarino το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη φύση και την ιστορία της Μεσσηνίας».
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ από τη ΔΗΜΑΡ για την τοπική αυτοδιοίκηση.
• ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ των νεφροπαθών από τα φίλτρα εκτός προδιαγραφών, μεταφέρει στον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτσης.
• ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ, αποφάσισαν οι αγρότες και οργανώνουν Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!