Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Φιλιατρά: Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών" [ VIDEO ]

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα για την "ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη δημοσίευση (Κλίκ)
Το συνεργείο που στην κυριολεξία εργάζεται πυρετωδώς, βρίσκονται στον δρόμο κάτω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Σήμερα στο σημείο είχε βρεθεί ο Δήμαρχος .............

Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας κ. Γκόνης, καθώς και μηχανικοί του Δήμου για να εποπτεύσουν τις εργασίες που γίνονται.

Μιλώντας στην κάμερα συνεργάτη του Φιλιατρά News ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας είπε ότι το έργο παρακολουθείται από πολύ κοντά.
Είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη που αν και έχει επάρκεια νερού, λόγω των βλαβών στο παλιό δίκτυο υπήρχε ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εργολαβία για να γίνουν οι συνδέσεις.
Έδωσε τα εύσημα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, για την επικαιροποίηση και ωρίμανση της μελέτης του έργου ενώ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία των έργων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος είπε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τα Φιλιατρά που θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα που υπήρχαν με το παλίο δίκτυο.
0Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα εξέλιξης του έργου αλλα και την τάξη που επικρατεί. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Γιώργο Γκόνη για την συμβολή του σε μεγάλο βαθμό για την πραγματοποίηση του έργου.
Επίσης ευχαρίστησε την περιφέρεια Πελοποννήσου που ενδιαφέρθηκε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Δείτε το σχετικό video του συνεργάτη μας για το θέμα.



Φιλιατρά: Ξεκίνησαν τα σεμινάρια κηπευτικών από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. [ VIDEO ]

Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στις 3 το πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών με θέμα τα Κηπευτικά, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Φιλιατρών.

Μιλώντας στην κάμερα του συνεργάτη μας ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Τσουμάνης είπε ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στις Πράξεις 1, 2 και 3) με τίτλο «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλαισίου «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ..............

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.). Εχει χρονική διάρκεια 150 ωρών και θα ολοκληρωθεί στις 23 Νοεμβρίου. Το κύριο και αποκλειστικό του θέμα είναι η καλλιέργεια κηπευτικών. Θα μιλήσουν για καλλιέργεια σε ύπαιθρο και Θερμοκήπια, ασθένειες υδροπονία κλπ.
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 17 νέοι αγρότες, προερχόμενο από τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.
Ο κ. Τσουμάνης μιλώντας στην κάμερα συνεργάτη μας τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό γίνεται στα Φιλιατρά προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν στο ΚΕΓΕ. Ένα κτήριο το οποίο είναι προσφάτως ανακαινισμένο και πραγματικό στολίδι.

Θα ακολουθήσουν αργότερα σεμινάρια στην Κυπαρισσία με ζωϊκή παραγωγή και το τελευταίο στην Μεσσήνη με κηπευτικά και εκεί.

Δείτε το σχετικό Video



Φιλιατρά: Η νεότερη πόλη που κατοικείται από τη Λίθινη Εποχή

Στο δυτικό άκρο της Μεσσηνιακής ακτογραμμής, ανάμεσα στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία θα συναντήσει κανείς τα όμορφα Φιλιατρά. Τα Φιλιατρά, χτισμένα σε υψόμετρο 70 μέτρων είναι μια από τις νεότερες και ομορφότερες πόλεις της Δυτικής Μεσσηνίας.

Το όνομα της η πόλη το οφείλει κατά μία ..........

εκδοχή στον Φράγκο Βαρόνο Ντε Φιλιάτρ, ενώ σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή στα πολλά πηγάδια της περιοχής. Δηλαδή από την εξέλιξη της λέξεως φρέαρ φρήαρ - φρηρ - φλητρόν - φλεατρόν - φιλιατρόν. Και στον πληθυντικό Φιλιατρά.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, έχουν παρατηρηθεί ίχνη ζωής στη περιοχή των Φιλιατρών από τη Λίθινη Εποχή. Αυτό μαρτυρούν οι λίθινοι πέλεκεις και διάφορα εργαλεία που έχουν ανασκαφεί κατά μήκος του ποταμού Κρουνοί. Στην περιοχή της Αγίας Κυριακής υπήρχε οικισμός με το όνομα Εράνα. Το ιερό της πόλης αυτής ήταν αφιερωμένο στον Ποσειδώνα ενώ πάνω στα ερείπια του χτίστηκε παλαιοχριστιανική βασιλική. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών εκτίθενται 345 νομίσματα από την περιοχή.

Η σημερινή μορφή της όμορφης πόλης οφείλεται στην μεγάλη ανοικοδόμηση που υπέστη μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1886. Ο ποιητής Γιώργος Κατσαρός είπε «τα Φιλιατρά είναι μία Πλατεία…». Η φράση αυτή επιβεβαιώνεται όταν ο επισκέπτης φτάσει στα Φιλιατρά και αντικρίσει την κεντρική πλατεία της πόλης. Μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες των ελληνικών κωμοπόλεων η οποία αποτελεί το κέντρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται η ζωή των Φιλιατρινών όλων των ηλικιών. Η πλατεία Καποδιστρίου με το Βενετσιάνικο σιντριβάνι και το περίφημο ρολόι στο Δημαρχείο μαζί με νεοκλασικά κτήρια της πόλης μαρτυρούν την οικονομική ανάπτυξη της πόλης το 19ο αιώνα. Το σιντριβάνι και το ρολόι της πόλης κατασκευάστηκαν με έξοδα των ίδιων των Φιλιατρινών.

Ένας καφές κάτω από τις ξύλινες πέργκολες της πλατείας με θέα το σιντριβάνι θα αποζημιώσει τους επισκέπτες μετά το ταξίδι για τα Φιλιατρά.

Στην είσοδο της πόλης αν δείτε μία μινιατούρα του Πύργου του Άιφελ μην μπερδευτείτε, ούτε στο Παρίσι είστε ούτε παραισθήσεις έχετε από το ταξίδι. Πρόκειται για ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων (26μ.), που φιλοτεχνήθηκε από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά, Χάρυ Φουρνιέ (Χαράλαμπος Φουρναράκης διέπρεψε ως γιατρός στο Σικάγο). Ο μικρός Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά υπέστη ανακατασκευή από το δήμο το 2007 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, τους κατοίκους και τα τουριστικά γκρουπ, που επισκέπτονται την περιοχή.

Από τα Φιλιατρά καταγόταν ο Σταύρος Μπρουμίδης, πατέρας του μεγάλου ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη (προτομή του βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου), που είχε αποκληθεί «Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου» και αυτό επειδή οι τοιχογραφίες που κοσμούν το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έργο του.

Στην περιοχή των Φιλιατρών σώζονται αρκετά μεσαιωνικά και ιδίως βυζαντινά μνημεία. Η μονή του Αγίου Χριστοφόρου, ο ιστορικός ναός της Παναγίας Βλαχέρνας, ο Άγιος Διονύσιος Μόραινας, ο ναός της Αναλήψεως, που είναι ο αρχαιότερος σταυρεπίστεγος, ναός του κόσμου (120ς αι.) και η Ιερά μονή Ευαγγελίστριας.

Σε απόσταση μόλις 1 χμ. από τα Φιλιατρά βρίσκεται το Λιμενάρι, το οποίο αποτελεί το επίνειο των Φιλιατρών. Στο Λιμενάρι αξίζει να δει κανείς τη «Μπανιέρα», ένα πολύ μικρό κολπίσκο που εισχωρεί σε πανύψηλα βράχια ενώ αν μείνετε μέχρι το δειλινό η δύση του ηλίου στον θαλασσινό ορίζοντα θα σας χαρίσει ένα απίστευτο μενεξεδένιο ηλιοβασίλεμα, που κάθε εποχή του χρόνου έχει την δική του χάρη.

Στην περιοχή υπάρχουν τα τελευταία χρόνια έχουν ανθίσει πολλές υποδομές, που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις και προσφέρουν όλες τις προδιαγραφές για να κάνετε άνετα τις αποδράσεις σας στις κοντινές- ή και πιο μακρινές- ομορφιές της περιοχής.

Morias now

1.089.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας

1.089.000 ευρώ θα δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.

«Έχουμε δώσει πνοή σε έναν κωδικό που .............


παραλάβαμε νεκρό, αυτόν της υγείας, και σήμερα εντάσσουμε άλλο ένα έργο αναβάθμισης υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αναβάθμιση των παροχών υγείας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

ΡΑΕ: Μια ρυθμιστική αρχή που λειτουργεί

Με καίριες αποφάσεις, οι οποίες πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές προς την ΔΕΗ, "χτίζει" τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η ΡΑΕ.

Η ρυθμιστική αρχή, που έχει την .............

αρμοδιότητα της να επιλύει και διαφορές μεταξύ παρόχων, αλλά και μεταξύ των πελατών της ΔΕΗ και της δημόσιας επιχείρησης, δικαίωσε μετά την Αλουμίνιον και την ΛΑΡΚΟ, ορίζοντας προσωρινή για το ηλεκτρικό που αγοράζει μεταλλουργία νικελίου από τη ΔΕΗ. Και από κει και πέρα, στέλνει το θέμα στην διαιτησία για οριστική λύση.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο η πρώτη απόφαση της αρχής υπέρ πελάτη υψηλής τάσης, εν προκείμενω της Χαλυβουργίας. Η ΡΑΕ θα κληθεί να αποφανθεί και για άλλες υποθέσεις που αφορούν στις σχέσεις της ΔΕΗ με τους βιομηχανικούς πελάτες της, καθώς όπως έχει προαναγγείλει εδώ και πολλούς μήνες η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕ), μέλη της οποίας είναι πάνω από 15 κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας, και άλλοι καταναλωτές υψηλής τάσης σκοπεύουν να κινηθούν κατά της ΔΕΗ διεκδικώντας το δικαίωμά τους να παραμείνουν λειτουργικές.

Οι κανόνες στην αγορά έχουν αλλάξει, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλει ανοικτές και ανταγωνιστικές αγορές και η θέση των πρώην μονοπωλίων επαναπροσδιορίζεται σε αυτόν τον νέο χάρτη. Επειδή όμως, η μετάβαση στις ανταγωνιστικές αγορές δεν γίνεται εύκολα, κυρίως από τα μονοπώλια όπως είναι η ΔΕΗ, που εξακολουθούν εν πολλοίς να απολαμβάνουν προνόμια, ο ρόλος τη ΡΑΕ είναι καθοριστικός και για τη βιωσιμότητα όχι μόνο των ανταγωνιστών αλλά και των μεγάλων πελατών της ΔΕΗ.

Γι' αυτό και η ρυθμιστική αρχή στο σκεπτικό της απόφασής της υπέρ της ΛΑΡΚΟ υποστηρίζει ότι η τιμολόγηση του ηλεκτρικού που προμηθεύεται η ΛΑΡΚΟ από τη Δημόσια Επιχείρηση είναι απαγορευτικό για τη συνέχιση της λειτουργίας της, απειλώντας επί της ουσίας τη βιωσιμότητα της.
Η ΡΑΕ πρωτίστως αναγνωρίζει ότι η ΔΕΗ είναι ο μοναδικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αποκλειστική και προνομιακή πρόσβαση σε φθηνή ηλεκτροπαραγωγή από εγχώριους λιγνιτικούς και υδροηλεκτρικούς πόρους. Το γεγονός αυτό την καθιστά το μοναδικό δυνητικό προμηθευτή στην Ελλάδα για την τροφοδότηση ηλεκτρικής ενέργειας βιομηχανιών με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της ΛΑΡΚΟ σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, και της προσδίδει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων προμηθευτών που εκτίθενται, εκτός των άλλων, και στους κινδύνους και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν οι απρόβλεπτες μεταβολές των διεθνών τιμών καυσίμων.

Ελευθερία Πολιτάκη
Αναγνώστρια

Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που πανε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επαναφέρουμε μια παλιά δημοσίευση μόνο και μόνο για να ξέρετε τι θα κάνετε όταν ερθει στην περιοχή μας η ψηφιακή τηλεόραση.
Πολλά περιμένουμε να γίνουν όταν θα έρθει στην περιοχή μας η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της Digea.
Αναμφισβήτητα με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι χωρίς παρεμβολές από την Ιταλία όπως έχουμε σήμερα.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την .............

ψηφιακή, θα πρέπει στην τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην ψηφιακή εποχή καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια γι μεταξωτές κορδέλες.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμα στην περιοχή μας, κυκλοφορεί ήδη ένα τρίπτυχο διαφημιστικό φυλλάδιο κάποιου ηλεκτρονικού σε διπλανή πόλη -δεν έχει σημασία το όνομα του αν και είναι στην διάθεση μας τα στοιχεία του- όπου αν κρίνουμε από ένα σημείο σε αυτά που αναφέρει μέσα στο φυλλάδιο του, περισσότερο στοχεύει στην τσέπη του θύματος παρά στο να του πουλήσει κάτι χρήσιμο.
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Στο τρίπτυχο φυλλάδιο του διαβάζουμε για την Επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.
Μας λέει λοιπόν για "Ψηφιακές HD (σ.σ. High Definition) κεραίες κατάλληλες για ψηφιακό σήμα MPEG4 της DIGEA."
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΕΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Όταν και όποτε έρθει η ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή μας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ για να λάβουμε το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.
Αν η κεραία μας τώρα είναι υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αν και κάποιοι "τεχνικοί" προσπαθήσουν να σας υποδείξουν ότι επιβάλλεται η αλλαγή κεραίας με δήθεν ΕΙΔΙΚΗ... απλώς για να σας χρεώσουν παραπάνω.
Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στην σελίδα της Digea και λύστε τις απορίες σας.
Θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές, θα λύσετε πολλές απορίες σας.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους μέσα στο πορτοφόλι σας.

Ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Καθορίστηκε ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2704/Β'/5-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, στον οποίο περιγράφονται τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.

Σε ότι αφορά την δική μας περιοχή ............

(από τα σημεία που μπορούμε να κάνουμε λήψη δηλαδή) Κέντρα εκπομπής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης δημιουργούνται σε:

Πύργο Ηλείας με συχνότητες εκπομπής: 26, 30, 38, 40, 47, 49, 52, 56

Καλαμάτα με συχνότητες εκπομπής: 29, 31, 32, 37, 43, 44, 48, 51, 53, 55, 58,

Αίνος Κεφαλλονιάς με συχνότητες: 21, 22, 33, 36, 45, 57, 59, 60

Από το Upload Center του Φιλιατρά News μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ (κλικ εδώ) στο οποίο αναφέρονται λεπτομερέστατα όλα τα σημεία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης ακόμα και με τεχνικές λεπτομέρειες.

Αξίζει να διαβάσετε και αυτό και δώστε προσοχή σε οτι διαβάσετε για να μην σας πιάσουν κορόϊδα κάποιοι ηλεκτρονικοί: Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που πανε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Λογιστές και φοροτέχνες θα αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές

Να αναφέρουν περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών που ενδέχεται να συνδέονται με αδικήματα φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας ακόμη και όταν υπάρχει απλή ή γενική υπόνοια ή η υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων (π.χ. φοροδιαφυγή, απάτη ή υπεξαίρεση ή κλοπή κ.λπ.), και όχι κατ' ανάγκη η αποδεδειγμένη πραγματοποίηση τους είναι υποχρεωμένοι οι ορκωτοί ελεγκτές, λογιστές, φοροτεχνικοί, οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι κ.α..

Το υπουργείο Οικονομικών παρέσχε νέες οδηγίες για .........

την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3691/2008 που αφορά στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, τροποποίησε την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1067/5-4-2011 όσον αφορά την υποχρέωση των υπόχρεων προσώπων του ν.3691/2008 για αποστολή αναφορών στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Ειδικότερα, με το ν. 3691/2008 ορίζεται η υποχρέωση των υπόχρεων προσώπων (πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών, εταιρείες παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου, ορκωτοί ελεγκτές, λογιστές, φορολογικοί ή φοροτεχνικοί σύμβουλοι, κτηματομεσίτες, οι οίκοι δημοπρασίας, οι ενεχυροδανειστές, οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες και εμπιστεύματα) να υποβάλλουν στην Αρχή αναφορές ύποπτων συναλλαγών που ενδέχεται να συνδέονται με αδικήματα φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, καθώς και με λοιπά αδικήματα αρμοδιότητας ελέγχου του ΣΔΟΕ που υπάγονται στα βασικά αδικήματα.

Ειδικότερα, τα υπόχρεα πρόσωπα οφείλουν να υποβάλλουν αναφορά στην Αρχή όταν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή τη διενέργεια συναλλαγής με πελάτη τους, όπως, ενδεικτικά, παροχή υπηρεσιών, πώληση αγαθών ή διαμεσολάβηση, εκτιμούν, αντιλαμβάνονται ή διαπιστώνουν ύποπτες συναλλαγές, δηλαδή συναλλαγές οι οποίες ενδεχομένως υποκρύπτουν νομιμοποίηση προϊόντος εγκλήματος (μετατροπή, μεταβίβαση, κατοχή, χρησιμοποίηση κ.λπ.), το οποίο μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα, (π.χ. δωροδοκία, σωματεμπορία, εμπορία ναρκωτικών, φοροδιαφυγή που συνιστά φορολογικό αδίκημα, αδικήματα λαθρεμπορίας κ.λπ.), και όχι για αυτήν καθ' αυτήν την εγκληματική πράξη.

Επομένως, αντικείμενο αναφορών των υπόχρεων προσώπων στην Αρχή θα πρέπει να αποτελεί η απλή ή γενική υπόνοια ή η υποψία τέλεσης συγκεκριμένης και εξειδικευμένης αξιόποινης πράξης (π.χ. φοροδιαφυγή, απάτη ή υπεξαίρεση ή κλοπή κ.λπ.), και όχι κατ' ανάγκη η αποδεδειγμένη πραγματοποίηση αυτής.

24H

Αξιολόγηση των προϊσταμένων των ΔΟΥ πριν την απομάκρυνση μελετά το ΥΠΟΙΚ

Συμβιβαστική λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των προϊσταμένων όλων των εφοριών αναζήτησαν την Κυριακή σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις αντιρρήσεις που προέβαλε το ΠΑΣΟΚ και υπό τον φόβο να καταψηφίσει τη σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ...........

ο υπουργός Οικονομικών συνέκλιναν στην άποψη ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν όλοι οι επικεφαλής των ΔΟΥ στη βάση της επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί.

Στελέχη της Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση με την αντικατάσταση των προϊσταμένων των ΔΟΥ, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε από την Παρασκευή τη διαφωνία του με την πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, λέγοντας ότι την κατέθεσε στη Βουλή χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Ιπποκράτους κι ενώ γνώριζε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα.

Yποστηρίζει, επίσης, ότι θα έπρεπε να συντμηθεί ο χρόνος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ακόμη και στους τρεις μήνες, αλλά όχι να αλλάξουν οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι είχαν αντικατασταθεί πρόσφατα.

Η τροπολογία Μαυραγάνη προκάλεσε την παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά του κ. Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2010 ως υπουργός Εσωτερικών πέρασε τον νόμο 3839 με τον οποίο «για πρώτη φορά καθιερώνεται η απόλυτα αντικειμενική διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση».

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο πως τον Αύγουστο του 2011 ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «αποδέχεται το αίτημα των συνδικαλιστών εφοριακών και, χωρίς καμία αντίσταση από αυτούς που έπρεπε να τον εμποδίσουν, καταθέτει ρύθμιση, με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3839 ειδικά και αποκλειστικά για τους διευθυντές των εφοριών και του υπουργείου Οικονομικών».

Ο κ. Ραγκούσης άσκησε κριτική και στη ΝΔ λέγοντας: «Ο κ. Βενιζέλος άνοιξε την κερκόπορτα και οι βουλευτές, τα κομματικά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ θα στήσουν το επόμενο διάστημα τη δική τους πελατειακή πυραμίδα στον τόσο κρίσιμο και νευραλγικό χώρο της οικονομικής
λειτουργίας της χώρας».

in.gr

Κλειστές σήμερα και αύριο όλες οι ΔΟΥ

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα κα αύριο Τρίτη οι Εφορίες όλης της χώρας, εξαιτίας της κατάργησης 127 ΔΟΥ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών,.........

όσοι φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν οφειλές, οι οποίες λήγουν σήμερα ή αύριο δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και οι πληρωμές τους θα πάρουν παράταση κατά μία εργάσιμη μέρα, δηλαδή για την Τετάρτη.

Sofokleous in

Μεσσηνιακή Μάνη. Βρήκαν το πτώμα του μετά από έξι χρόνια

Το πτώμα ενός 88χρονου εντοπίστηκε στην Κοκκινοράχη στην περιφέρεια του χωριού Σταυροπήγιο της Μεσσηνιακής Δυτικής Μάνης.

Ύστερα από έρευνα της ασφάλειας της Καλαμάτας αποδείχθηκε ότι ο σκελετός που βρέθηκε σε δύσβατη θαμνώδη και βραχώδη περιοχή άνηκε σε έναν ηλικιωμένο που είχε εξαφανιστεί στις 24 Φεβρουαρίου του 2007, δηλαδή έξι χρόνια πριν.

Δίπλα στον άτυχο ηλικιωμένο βρέθηκε ..........

και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Sofokleous in

Άφαντοι εξακολουθούν να είναι 33.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Στους 33.000 ανέρχεται ο αριθμός των συνταξιούχων του ΙΚΑ που δεν προσήλθαν για να απογραφούν και ως εκ τούτου αυτό το μήνα δε θα λάβουν σύνταξη.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι ελεγκτές έχουν πιάσει «λαβράκι» και ήδη 250 υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει ........

εντολή να συνεχιστούν οι εξονυχιστικοί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις οι συντάξεις καταβάλλονται για χρόνια σε νεκρούς.

Από σήμερα, Δευτέρα, οι δικαιούχοι σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και του ΤΑΠΙΛΤ που δεν έχουν απογραφεί, θα μπορούν να καταγράφονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ τόπου κατοικίας. Εκεί θα παραλάβουν ειδική εντολή πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται στα ταμεία των υποκαταστημάτων.

Την ίδια διαδικασία μπορούν να ακολουθήσουν από την Παρασκευή οι δικαιούχοι σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ που δεν προσήλθαν να απογραφούν.

Sofokleous in

Ο νέος χάρτης με τις νέες εφορίες ανα την Ελλάδα

"Κλειστόν λόγω αναστολής λειτουργίας". Την ταμπέλα αυτή θα αντικρίσουν σήμερα όσοι φορολογούμενοι προσέλθουν στις πρώτες 49 εφορίες που κατεβάζουν ρολά προκειμένου να συγχωνευτούν με γειτονικές ΔΟΥ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα και αύριο, υπενθυμίζεται, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά συναλλαγή για τους φορολογούμενους που αλλάζουν ΔΟΥ.

Δείτε αναλυτικά τον νέο χάρτη με τις ............

ΔΟΥ που ακολουθεί παρακάτω
Πατήστε επάνω στην εικόνα και μετά ξανά επάνω στην εικόνα που θα σας ανοίξει.

UPDATE
ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ




Ρύθμιση-ανάσα για οικογένειες με φοιτητές

«Ναι» στις μετεγγραφές φοιτητών που είναι αδέλφια και σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ώστε οι οικογένειες να μην πληρώνουν τρία διαφορετικά σπίτια, λέει ο υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε στη βουλή ότι εντός της εβδομάδας σκοπεύει να επαναφέρει τη ρύθμιση για μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικά ΑΕΙ, η οποία ίσχυε και παλιότερα.

«Οταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες ..........

αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα συζητήσουμε σε νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι από το 2011 οι μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ασθενείς κ.α.) καταργήθηκαν και θεσπίστηκε ειδική κατηγορία εισαχθέντων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δίνονται εκ των προτέρων συγκεκριμένες θέσεις και οι δικαιούχοι δεν έχουν εκ των υστέρων δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ίδρυμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 22 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μητροπολίτης Σιατίστης: Δεν μπορεί να είσαι Χριστιανός και Χρυσαυγίτης

Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είναι ο πρώτος ιεράρχης που την περασμένη εβδομάδα «κατακεραύνωσε» το ακροδεξιό ντελίριο προκαλώντας θετικά σχόλια στην κοινή γνώμη....

Αυτό «ενόχλησε» κάποιους που έφτασαν στο σημείο ακόμη και να τον απειλούν. Σήμερα μιλά στον «Τύπο της Κυριακής» για τα ακραία ρατσιστικά φαινόμενα και τις πρακτικές βίας που υιοθετούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα:...........

- Σεβασμιότατε, είστε πάντοτε κοντά στους νέους. Εάν κάποια στιγμή ερχόταν ένας νέος και σας έλεγε ότι τάσσεται με τη Χρυσή Αυγή, διότι έτσι πιστεύει πως θα επιλυθούν τα προβλήματα στην κοινωνία, τι είναι αυτό που θα του λέγατε;
Θα του έλεγα ότι «δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και χριστιανός. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις. Aν πιστεύεις στον Χριστό, πιστεύεις πως αυτός ο έγχρωμος είναι ελάχιστος αδελφός του Κυρίου. Εσύ τι θα κάνεις; Θα πας να τον χτυπήσεις με αλυσίδες; Και θα είσαι χριστιανός;».

- Πιστεύετε ότι η Ιεραρχία θα πρέπει να τοποθετηθεί για το τόσο σοβαρό θέμα των ακραίων φαινομένων;
Πιστεύω ότι η Εκκλησία είναι πλέον υποχρεωμένη να πάρει θέση με βάση και τα φαινόμενα αυτά καθ' εαυτά. Δεν μπορεί να είμαστε αδιάφοροι, διότι η αδιαφορία των μέσων Γερμανών έβγαλε τον Χίτλερ στην εξουσία. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι ασυμβίβαστη η χριστιανική πίστη με ανθρώπους οι οποίοι την προσβάλλουν καθημερινά.

-Σεβασμιότατε, τις προηγούμενες ημέρες διαδραματίστηκαν επεισόδια έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» για την παράσταση «CorpusChristi». Είδαμε κάποιους πιστούς να αντιδρούν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής...
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πήγαν για να διαμαρτυρηθούνε -άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ- νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ομολογούνε την πίστη τους. Απλώς «έπεσαν» στην παγίδα να τους πλαισιώσουν και οι Χρυσαυγίτες. Ωστόσο, ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ήταν σε άλλο σημείο οι πιστοί και σε άλλο τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι πιστοί περιθωριοποιήθηκαν από την Αστυνομία σε έναν άλλο συγκεκριμένο χώρο και εκεί έψαλαν, αλλά δεν μπλέχτηκαν σε επεισόδια. Εγινε μια προσπάθεια από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να ταυτιστεί με τους πιστούς. Βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν να διαφημιστεί το θεατρικό έργο.

ΓΙΑ ΤΟ «CORPUSCHRISTI»:

Απαράδεκτη παράσταση που προσβάλλει τον Χριστό και εκατομμύρια πιστούς
- Η άποψή σας για τη θεατρική παράσταση «CorpusChristi»;
Θεωρώ πως, όταν κάποιος χλευάζει μια πίστη ή διαστρέφει -με αυτό τον τρόπο- ένα πρόσωπο, στο οποίο η πίστη υπήρξε το πνευματικό σύνολο που κράτησε αυτό το γένος στα χρόνια της σκλαβιάς, είναι το λιγότερο αγενής. Δείχνει έναν άνθρωπο ουσιαστικά αδίστακτο σε αυτό που σέβεται ένας λαός ολόκληρος και που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του. Η παράσταση αυτή -από προσωπικής πλευράς- είναι απαράδεκτη, διότι προσβάλλει το πρόσωπο εκείνο το οποίο λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά και προσβάλλει και αυτούς που το λατρεύουν.
- Για το περιεχόμενο αυτής της θεατρικής παράστασης αντέδρασαν και μέλη του ακροδεξιού κόμματος. Στο όνομα του Χριστού...
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν για καθαρά κομματικούς λόγους, για να αποκτήσουν οπαδούς και να ταυτιστούν με τους χριστιανούς. Δεν μπορεί να υπερασπίζει τον Χριστό κάποιος που καθημερινά τον περιφρονεί, τον υβρίζει και τον συντρίβει στο πρόσωπο των ελάχιστων αδελφών του. Το Ευαγγέλιο δεν θα αλλάξει. Το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο. Οι ταπεινοί και οι καταφρονημένοι είναι οι άνθρωποι που εικονίζουν τον Χριστό, είτε έχουν μαύρο είτε λευκό είτε κίτρινο χρώμα. Ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και ο ελάχιστος αδελφός του. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ από τον πληθωρικό και πολιτικά τολμηρό, ..............

Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος με συνέντευξή του τονίζει ότι η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία άλλαξε το κλίμα υπέρ της Ελλάδας και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και για τον ίδιο, ενώ προτρέπει: «να πάμε όλοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος». Στην ίδια συνέντευξη επιτίθεται στον Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον γελοίο, τον Καμμένο που χαρακτηρίζει γραφικό και τη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα προτρέπει Βενιζέλο-Κουβέλη να μπουν στην κυβέρνηση.
• ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» η συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων Παπανδρέου, στον οποίο τα… χώνει, όπως και στον Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα στην 1η σελίδα της «Φ» διαβάζουμε.
• ΑΝΑΛΥΣΗ για τις ευθύνες των συνδικαλιστικών συντεχνιών και τις διαχρονικές τους ευθύνες, όπως και των κομμάτων της Αριστεράς και του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, από τον Θανάση Κουκοβίστα.
• ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για την πορεία των έργων, αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες του Δήμου.
• ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΑμεΑ και στη Μεσσηνία αύριο στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.
• Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ της 185η επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
• ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τα 100 χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων.
• ΑΝΑΛΥΣΗ της ευρωπαϊκής οικονομικής επικαιρότητας από τον Μεσσηνιακής καταγωγής καθηγητή Κώστα Βεργόπουλο, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Βάστα Σόιμπλε»…

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!