Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που πανε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επαναφέρουμε μια παλιά δημοσίευση μόνο και μόνο για να ξέρετε τι θα κάνετε όταν ερθει στην περιοχή μας η ψηφιακή τηλεόραση.
Πολλά περιμένουμε να γίνουν όταν θα έρθει στην περιοχή μας η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της Digea.
Αναμφισβήτητα με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι χωρίς παρεμβολές από την Ιταλία όπως έχουμε σήμερα.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την .............

ψηφιακή, θα πρέπει στην τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην ψηφιακή εποχή καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια γι μεταξωτές κορδέλες.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμα στην περιοχή μας, κυκλοφορεί ήδη ένα τρίπτυχο διαφημιστικό φυλλάδιο κάποιου ηλεκτρονικού σε διπλανή πόλη -δεν έχει σημασία το όνομα του αν και είναι στην διάθεση μας τα στοιχεία του- όπου αν κρίνουμε από ένα σημείο σε αυτά που αναφέρει μέσα στο φυλλάδιο του, περισσότερο στοχεύει στην τσέπη του θύματος παρά στο να του πουλήσει κάτι χρήσιμο.
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Στο τρίπτυχο φυλλάδιο του διαβάζουμε για την Επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.
Μας λέει λοιπόν για "Ψηφιακές HD (σ.σ. High Definition) κεραίες κατάλληλες για ψηφιακό σήμα MPEG4 της DIGEA."
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΕΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Όταν και όποτε έρθει η ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή μας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ για να λάβουμε το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.
Αν η κεραία μας τώρα είναι υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αν και κάποιοι "τεχνικοί" προσπαθήσουν να σας υποδείξουν ότι επιβάλλεται η αλλαγή κεραίας με δήθεν ΕΙΔΙΚΗ... απλώς για να σας χρεώσουν παραπάνω.
Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στην σελίδα της Digea και λύστε τις απορίες σας.
Θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές, θα λύσετε πολλές απορίες σας.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους μέσα στο πορτοφόλι σας.

6 σχόλια:

  1. Πότε έρχεται η ψηφιακή σε μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δείξει το μέλλον. Θέλω να πιστεύω μέσα στο 2014. Ελπίζω και πιο σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά τα γράφετε. Θα σας παραπέμψω σε ένα άρθρο μου το όποιο σας έστειλα στις 10/02/2010 με τίτλο «Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ψηφιακή τηλεόραση» και ένα άλλο άρθρο μου που εσταλη στις 6/02/2012 με τίτλο «Αγοράζοντας τηλεόραση»
    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας στις 14 Νοεμβρίου ξεκινά την ψηφιακή εκπομπή η Θεσσαλονίκη από τον Χορτιάτη, προς το τέλος του 2013 θα λειτουργήσει ο πομπός στα Δολιανα για Τρίπολη και Αργολικό και προς τα μέσα του 2014 θα ξεκινήσει το Πεταλίδι για τη περιοχή της Καλαμάτας. Αυτά προς το παρόν και υπομονή μέχρι τότε.
    Γιάννης Πετσελης Ηλεκτρονικός-Ραδιοηλεκτρολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλά τα γράφετε. Θα σας παραπέμψω σε ένα άρθρο μου το όποιο σας έστειλα στις 10/02/2010 με τίτλο «Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ψηφιακή τηλεόραση» και ένα άλλο άρθρο μου που εσταλη στις 6/02/2012 με τίτλο «Αγοράζοντας τηλεόραση»
    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας στις 14 Νοεμβρίου ξεκινά την ψηφιακή εκπομπή η Θεσσαλονίκη από τον Χορτιάτη, προς το τέλος του 2013 θα λειτουργήσει ο πομπός στα Δολιανα για Τρίπολη και Αργολικό και προς τα μέσα του 2014 θα ξεκινήσει το Πεταλίδι για τη περιοχή της Καλαμάτας. Αυτά προς το παρόν και υπομονή μέχρι τότε.
    Γιάννης Πετσελης Ηλεκτρονικός-Ραδιοηλεκτρολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο στο θέμα κεραίας αλλά και στον αποκωδικοποιητή που κάποιοι επιτήδειοι θα προσπαθήσουν να πουλήσουν. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν έχεις τηλεόραση πενταετίας και διαθέτει θύρα HDMΙ,σου λένε πως πρέπει να πάρεις τον ανάλογο αποκωδικοποιητή ο οποίος είναι και πιο ακριβός σε σχέση με αυτούς που έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης μόνο μέσω θύρας SCART. Και οι δύο κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Μπορεί στην πρώτη περίπτωση να έχεις καλύτερη ποιότητα δεν σου δίνουν όμως τη δυνατότητα επιλογής, απλά σου το επιβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλάση στην κεραία θα χτυπήσουν πρώτα. Ευκαιρία τα κορόιδα να πληρώσουν και κεραία και εμείς να αρμέξουμε.
    Είναι σίγουρο ότι κάποιοι (οχι όλοι) θα το σκεφτούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο.
    Πάντως χωρίς να γράψουμε όνομα και πόλη βρέθηκε κάποιος (καρφώθηκε μόνος του στην ουσία) και μας έστειλε e-mail και μας έλεγε ότι δήθεν φωτογραφίζουμε εκείνον ενώ το όνομα που υπέγραφε στο mail δεν είχε καμία σχέση με το όνομα που έχει το φυλλάδιο που έχουμε στα χέρια μας και μας ζήταγε το απολύτα τρελό και παλαβό. Να κατεβάσουμε το δημοσίευμα.
    Φυσικά το παράλογο αίτημα του πήγε στον κάδο ανακύκλωσης.
    Ήθελε φαίνεται να μην ενημερώσουμε κόσμο. Ελα όμως που θα το ανεβάσουμε ξανα ψηλά το θέμα για αν το δουν όσο περισσότεροι γίνεται. Για να μην σου πω ότι θα το στείλουμε και σε άλλα blogs και sites για να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.