Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αξιολόγηση των προϊσταμένων των ΔΟΥ πριν την απομάκρυνση μελετά το ΥΠΟΙΚ

Συμβιβαστική λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των προϊσταμένων όλων των εφοριών αναζήτησαν την Κυριακή σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις αντιρρήσεις που προέβαλε το ΠΑΣΟΚ και υπό τον φόβο να καταψηφίσει τη σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ...........

ο υπουργός Οικονομικών συνέκλιναν στην άποψη ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν όλοι οι επικεφαλής των ΔΟΥ στη βάση της επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί.

Στελέχη της Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση με την αντικατάσταση των προϊσταμένων των ΔΟΥ, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε από την Παρασκευή τη διαφωνία του με την πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, λέγοντας ότι την κατέθεσε στη Βουλή χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Ιπποκράτους κι ενώ γνώριζε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα.

Yποστηρίζει, επίσης, ότι θα έπρεπε να συντμηθεί ο χρόνος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ακόμη και στους τρεις μήνες, αλλά όχι να αλλάξουν οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι είχαν αντικατασταθεί πρόσφατα.

Η τροπολογία Μαυραγάνη προκάλεσε την παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά του κ. Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2010 ως υπουργός Εσωτερικών πέρασε τον νόμο 3839 με τον οποίο «για πρώτη φορά καθιερώνεται η απόλυτα αντικειμενική διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση».

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο πως τον Αύγουστο του 2011 ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «αποδέχεται το αίτημα των συνδικαλιστών εφοριακών και, χωρίς καμία αντίσταση από αυτούς που έπρεπε να τον εμποδίσουν, καταθέτει ρύθμιση, με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3839 ειδικά και αποκλειστικά για τους διευθυντές των εφοριών και του υπουργείου Οικονομικών».

Ο κ. Ραγκούσης άσκησε κριτική και στη ΝΔ λέγοντας: «Ο κ. Βενιζέλος άνοιξε την κερκόπορτα και οι βουλευτές, τα κομματικά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ θα στήσουν το επόμενο διάστημα τη δική τους πελατειακή πυραμίδα στον τόσο κρίσιμο και νευραλγικό χώρο της οικονομικής
λειτουργίας της χώρας».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.