Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ο σημερινές μας αναρτήσεις

Πολλά είναι τα θέματα που δημοσιεύσαμνε σήμερα στο Φιλιατρά News και επειδή το πρώτο δεν βρίσκεται στη παρούσα σελίδα που βλέπετε κρίνουμε σκόπιμο να σας παραθέσουμε τα link των σημερινών μας θεμάτων προκειμένου να μην χάσετε κανένα.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 1.000 λεπτά και 18 euro έκπτωση στο internet στον Λογαριασμό του ΟΤΕ για τα ΑμΕΑ

«Αδύναμος κρίκος η προώθηση του ελαιολάδου μας»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Εράνη: Χατζηπαναγιώτης: Για το 2πλό στην Πάτρα

Μεγάλες οι ζημιές από την κακοκαιρία

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αγώνες του 1ου ομίλου της Β' Τοπικής

Η μειοψηφία της Ενωσης καταγγέλλει τον Β. Κοζομπόλη

ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΠΑΣΕΓΕΣ

ΚΟΝΤΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Καρκίνος: Σταματά το πρόγραμμα πρόληψης

Καρκίνος: Σταματά το πρόγραμμα πρόληψης

Ένα ακόμη προειδοποιητικό «καμπανάκι» για την κατάσταση του συστήματος Υγείας στη Μεσσηνία ήχησε τις προηγούμενες ημέρες, όταν και έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται να σταματήσει το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου, της μήτρας και του μαστού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σχεδιάζει να «εγκαταλείψει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη Μεσσηνία, γεγονός που - σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί- αποτελεί τραγική οπισθοδρόμηση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή χιλιάδων γυναικών του νομού.

Προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, η νομαρχιακή σύμβουλος Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα ζητά με ερώτησή της την άμεση παρέμβαση του νομάρχη Δ. Δράκου για τη συνέχιση του προγράμματος. Ερώτηση- παρέμβαση κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, και ομάδα γυναικών από την Καλαμάτα.
Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η κα Ψαρούλη στην ερώτησή της:

«Ο νομός μας συμμετέχει από το 1991 στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη σύμπραξη του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Η Ευρώπη κατά του καρκίνου’.


Η προσφορά και η αξία ενός τέτοιου προληπτικού και προφυλακτικού προγράμματος είναι αυταπόδεικτα ανεκτίμητη, αφού σήμερα ξέρουμε πολύ καλά ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%.


Το πρόγραμμα δε αυτό κατάφερε να προσεγγίσει με επιτυχία και τη γυναίκα της υπαίθρου. Παρακολουθώντας την πορεία του και τα αποτελέσματα της κάθε φάσης, ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες της Μεσσηνίας αισθανόμαστε τυχερές και προνομιούχες.


Πληροφορηθήκαμε, όμως, ότι πρόκειται να σταματήσει το πρόγραμμα, γι’ αυτό και εκτιμώ ότι ως Ν.Α. Μεσσηνίας θα πρέπει να ζητήσουμε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας την συνέχισή του.

Ο καρκίνος δε σταματά.

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του προγράμματος δεν πρέπει να στερηθεί ο γυναικείος πληθυσμός του νομού μας. Τις έχουμε ανάγκη.

Την πλήρη κάλυψη των δαπανών όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία οικονομική συμμετοχή από τη ΝΑΜ.

Δεν απαιτούνται κονδύλια, κωδικοί, τροποποιήσεις και επιχορηγήσεις.


Από εμάς, όμως, απαιτείται η ενεργοποίηση και διεκδίκηση της συνέχισης του προγράμματος».


Ανάλογου περιεχομένου είναι και η επιστολή που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ομάδα γυναικών, μέσω της οποίας ζητείται η παρέμβασή του υπέρ της συνέχισης του προγράμματος.

Πηγή: Θάρρος

ΚΟΝΤΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Εντολή έδωσε την Πέμπτη (4/12) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, στον ΕΛΓΑ, να συγκροτηθεί Ειδική Επιστημονική Επιτροπή καθώς και να κινηθούν οι διαδικασίες καταβολής των δικαιούμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλέξανδρος Κοντός σχετικά με τη μείωση της παραγωγής των ελαιοκομικών προϊόντων κατά την εφετινή περίοδο έκανε την ακόλουθη δήλωση: Δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, σε συγκεκριμένες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, διαπιστώνεται μείωση της παραγωγής των ελαιοκομικών προϊόντων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δίδεται εντολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα, στις κάτωθι ενέργειες.

α. Συγκρότηση με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει και θα προσδιορίσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα ακριβή αίτια και το ποσοστό ζημίας κατά περιοχή.
β. Με βάση το πόρισμα της ανωτέρω Επιστημονικής Επιτροπής να ενεργήσει ο ΕΛΓΑ τα προβλεπόμενα προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες καταβολής των δικαιούμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΠΑΣΕΓΕΣ

Και στις ελαιοκομικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών να χορηγηθεί άτοκο δάνειο -οι τόκοι του οποίου να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό - στο πρότυπο του ατόκου δανείου των 150 εκατ. ευρώ για τους συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται εμπορικά στα δημητριακά, ζητά τώρα η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στη πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη νέα σοδειά ελαιολάδου, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Τζανέτος Καραμίχας, να ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέκο Κοντό, την άμεση και άτοκη χρηματοδότηση των ελαιοκομικών συνεταιρισμών, για να συγκεντρώσουν το προϊόν και να δώσουν προκαταβολές τους ελαιοκαλλιεργητές.

Τα άτοκα δάνεια πρέπει να δοθούν γιατί η κατάσταση στην εγχώρια αγορά ελαιολάδου είναι τραγική αυτή την περίοδο, υποστηρίχθηκε στη σύσκεψη, αφού φέτος υπάρχει διεθνώς υπερπαραγωγή του προϊόντος, μείωση της κατανάλωσης και κάμψη των τιμών παραγωγού.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Η μειοψηφία της Ενωσης καταγγέλλει τον Β. Κοζομπόλη

Τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Β. Κοζομπόλη καταγγέλλουν οι σύμβουλοι Μιχάλης Αντωνόπουλος, Κώστας Μαντζούνης, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Γεώργιος Λαζόγιαννης, Παναγιώτης Αλευράς και Νικόλαος Κοτταρίδης γιατί δεν προσήλθε στη συνεδρίαση που είχαν ζητήσει.
Καταγγέλλουν παράλληλα και τα μέλη της διοίκησης που είναι και μέτοχοι της ΣΚΟΣ.
Σε σχετική ανακοίνωση του εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την μη προσέλευση του προέδρου της συνεταιριστικής οργάνωσης Βασίλη Κοζομπόλη και μελών του Δ.Σ. που τυγχάνουν και μέτοχοι της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, στο έκτατο συμβούλιο στις 3/12/08.
Επειδή θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο συμβούλιο θα έλυνε σημαντικά προβλήματα και θα απαντούσε σε επίκαιρα και επανειλημμένα ερωτήματα που αφορούν τα παρακάτω πολύσοβαρά θέματα, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση που εκδόθηκε και πρωτοκολλήθηκε στις 27/11/08 και συγκεκριμένα.
Ενημέρωση και αιτιολόγηση για τη λήψη απόφασης στη Γ.Σ. της 31/10/08 για πληρωμήποσού 1.900.000 ευρώ (βεβαιωθέντα πρόστιμα τα οποία είχαν παρακρατηθεί βάσει συμβολαιογραφικού συμφωνητικού) που αφορά το εργοστάσιο Παπαβασιλείου ΑΕ στο Κιάτο Κορινθίας.

Ενημέρωση για τις δικές σας ενέργειες και της ΣΚΟΣ ΑΣΕ σχετικά με την ομόφωνη απόφασητου Δ.Σ. της Ενωσής μας, για την λειτουργία του σταφιδοεργοστασίου στη Θουρία.
Ενημέρωση σχετικά με τη λήψη απόφασης για την εισαγωγή λιπασμάτων μέσω της συνεταιριστικής εταιρείας AGRO.
Πόσες ποσότητες παρελήφθησαν και ποιος θα είναι ο τρόπος πληρωμής αυτών.
Ενημέρωση και απόφαση σχετικά με την καταγγελία του Αριστείδη Γιαννακόπουλου (α‘αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ.) σχετικά με την νομιμότητα της συμμετοχής του συναδέλφου Κανέλου Κυριακού στο Δ.Σ. της Ενωσης.
Ενημέρωση σχετικά με αίτημα συμβούλων σε προηγούμενο Δ.Σ. και δέσμευση δική σας για άμεση σύγκληση της επιτροπής καλαμποκιού.
Ποια ποσότητα εισήχθηκε και αγοράσθηκε από την Ουκρανία τον Ιούνιο και σε ποια τιμή,πόσο από αυτό διατέθηκε και σε ποια τιμή, ποια ποσότητα παραμένει σήμερα στις αποθήκες μας αδιάθετη και με ποιο κόστος για την οργάνωση.

Θεωρούμε ότι η μη προσέλευση του προέδρου και μελών του Δ.Σ. μετόχων της ΣΚΟΣ ΑΣΕ σχετίζεται με την αδυναμία να δώσουν πειστικές απαντήσεις και να τεκμηριώσουν τουςλόγους καταβολής ποσού 1.900.000 ευρώ από το ταμείο των σταφιδοπαραγωγών της ΣΚΟΣ, στην εταιρεία Παπαβασιλείου, ενώ δεν προβλέπεται από τα άρθρα του συμφωνητικού και ζημιώνει τις συνεταιριστικές οργανώσεις ΣΚΟΣ και ΕΑΣ Μεσσηνίας, και ακόμη περισσότερο, σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για το λόγο αυτό κύριε πρόεδρε, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για την οποιαδήποτε ζημία προκύψει στις παραπάνω αιτιάσεις, στις οποίες δεν προσήλθατε να συζητήσετε και να δώσετε απαντήσεις σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης.

Σας καλούμε εκ νέου, όπως προσέλθετε σε νέο συμβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δώσετε απαντήσεις και να ενημερώσετε, ως οφείλετε, τους Μεσσήνιους παραγωγούς για τα θέματα που αναφέρθηκαν”.
Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Σεμνός και ταπεινός πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας... που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αγροτών...

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αγώνες του 1ου ομίλου της Β' Τοπικής

Αύριο Σάββατο

Ατρόμητος Πλατύ - Νίκη Πλάτης
Δημοτικό στάδιο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Διαιτητές: Γεωργακίλας, Γεωργαντάς, Μαυροειδής

Αμφεια - Μάνεση
Γήπεδο Αμφειας, 3 μ.μ.
Διαιτητές: Ζαρακοβίτης, Ροβολής, Γκούμας

ΠΑΟΚ - Ανδρούσα
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Διαιτητές: Ασημακόπουλος, Πλεμμενόπουλος, Σιψάς

Μεθαύριο Κυριακή

Πανευαϊκός - Αμφιθέα
Γήπεδο Βαλύρας, 11 μ.μ.
Διαιτητές: Αλεξέας, Γαλανόπουλος, Ταβουλαρέας

Πάμισος Αριος - Αστέρας Μικρομάνης
Γήπεδο Μικρομάνης, 11 π.μ.
Διαιτητές: Μπλάνας, Δεγγεστίνος, Καμαρινόπουλος

Αστέρας Βαλύρας - Ολυμπιακός Δ.
Γήπεδο Βαλύρας, 3 μ.μ.
Διαιτητές: Εμ. Νικολόπουλος, Μαυροειδής, Τσαλίκογλου

Διαβολίτσι - Ηρακλής Κυπ.
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Διαιτητές: Νίκας, Ροβολής, Φραγγούλη

Πηγή: Ελευθερία

Μεγάλες οι ζημιές απο την κακοκαιρία

Ζημιές στην Τριφυλία.

Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή της Τριφυλίας και κυρίως στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν το τελευταίο διήμερο.
Αποτέλεσμα αυτών ήταν να προκληθούν ζημιές σε θερμοκηπιακές μονάδες, σε μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων, όσον αφορά τα πλαστικά κάλυψης όπου αλλού έχουν σκιστεί τελείως και έχουν ξεσκεπαστεί οι καλλιέργειες κι αλλού έχουν φύγει μεγάλα κομμάτια τους.

Επίσης σε μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων έχουν υποστεί ελαφρές ζημιές ακόμη και οι κατασκευές των θερμοκηπίων.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, ζημιές έχουν προκληθεί σε 600 περίπου στρέμματα υπαίθριων λαχανικών όπως μαρούλια και άισμπεργκ, αλλά και σε 300 στρέμματα λάχανο και κουνουπίδι.
Ζημιές που κυμαίνονται ανά περιοχές και καλλιέργειες.

Τέλος, ζημιά έχουν υποστεί και οι ελιές αφού οι δυνατοί άνεμοι έχουν ρίξει μεγάλο μέρος του καρπού στο έδαφος, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη φετινή άσχημη κατάσταση.
Oσον αφορά τις ζημιές στα θερμοκήπια, πρέπει να τονιστεί ότι οι καταστροφές στα πλαστικά σημαίνουν και καταστροφή της καλλιέργειας και της παραγωγής, αφού χωρίς κάλυψη είναι αδύνατο οι καλλιέργειες να αντέξουν.
Ετσι το χτύπημα για αυτούς τους παραγωγούς είναι διπλό, αφού από την μία θααναγκαστούν να μπουν σε ένα μεγάλο έξοδο αντικατάστασης των πλαστικών και από την άλλη θα χάσουν και την παραγωγή τους.

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πουλόγιαννης, παραγωγός στην περιοχή του Μαράθου ο οποίος υπέστη ζημιές στο θερμοκήπιό του όπου από τον αέρα σκίστηκαν τα πλαστικά κάλυψης, μας είπε ότι ο δυνατός αέρας ξεκίνησε από προχθές το πρωί στις 11 και συνεχώς δυνάμωνε.
Ειδικά την νύχτα γινόταν χαμός, μας είπε, «νόμιζες ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, μας πήρεκαι μας σήκωσε. Το πρωί είδαμε τις ζημιές, όπου εμένα σε μια έκταση 4,2 στρεμμάτων θερμοκηπίου μού έχει καταστρέψει το σύνολο των πλαστικών, ενώ ζημιές έχω πάθει και στις κατασκευές, στην ξυλεία του θερμοκηπίου.

Θα πρέπει να αλλαχτεί όλο το πλαστικό τώρα, πράγμα που σημαίνει ένα μεγάλο κόστος τόσο για εμένα όσο και για τον κάθε παραγωγό - ενώ θα χάσουμε και την καλλιέργεια, όπως την ντομάτα που έχω εγώ, αφού δεν μπορεί να κρατηθεί χωρίς κάλυψη.
Αυτό που ζητάμε είναι η Πολιτεία άμεσα να σκύψει στα προβλήματά μας, να φροντίσει για την αποζημίωση καθώς οικονομικά είμαστε τελειωμένοι.
Θέλουμε να δείξει ενδιαφέρον και όχι να μας αγνοήσει όπως έχει κάνει άλλες φορές».
Από εκεί και πέρα, προβλήματα και ζημιές δημιουργήθηκαν ακόμη από κλαδιά δέντρων που έσπασαν σε διάφορες περιοχές πέφτοντας ακόμη και στο οδόστρωμα, ενώ μας ανέφεραν ότιστους Γαργαλιάνους ο αέρας πήρε ακόμη και κεραμίδια από σκεπές.

Πηγή: Απόσπασμα από την Ελευθερία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 1.000 λεπτά και 18 euro έκπτωση στο internet στον Λογαριασμό του ΟΤΕ για τα ΑμΕΑ

Σήμερα το Φιλιατρά News σας αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μια διάταξη νόμου με την οποία άτομα με ειδικές ανάγκες με αναπηρία από 67% και άνω, δικαιούνται στον λογαριασμό του ΟΤΕ 1.000 δωρεάν λεπτά αστικών κλήσεων ομιλίας το μήνα και επιπλέον έκπτωση 18 Euro για την πρόσβαση τους στο διαδίκτυο (είτε απλή σύνδεση, είτε σύνδεση ADSL).

Αναφερόμαστε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό 1667 Τεύχος Β' και ημερομηνία έκδοσης 18 Αυγούστου 2008.

Στην σελίδα 23875 του ΦΕΚ στο άρθρο 1 αναφέρει ότι:
Αντικείμενο της παρούσας απόφασης είναι η λήψη μέτρων για τους τελικούς χρήστες που είναι άτομα με αναπηρίες προκειμένου να εξασφαλιστεί οτι η πρόσβαση και η οικονομική προσιτότητα των διαθεσίμων στο κοινό τηλεφωνικών υπηρεσιών τελούν σε αναλογία με εκείνες που παρέχονται στους λοιπόυς χρήστες.
Και συνεχίζει το ΦΕΚ στο άρθρο 2 παράγραφος 5
Μετά απο αίτηση τους ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας παρέχει τερματικό εξοπλισμό για χρήση τηλεκειμενογράφου ή άλλου ειδικού εξοπλισμού σε τιμές κόστους σε άτομα με δυσκολίες ακοής, όρασης (αναπηρίες από 67% και άνω)
...............................
Στο άρθρο 2 παράγραφος 6 αναφέρει τις κατηγορίες λεπτομερώς:
Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) Euro επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας Ζώνης) στο Διαδίκτυο.

Άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Άτομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.

Νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς πνευμόνων παγκερέατος ήπατος νεφρού).

Άτομα τυφλά

Ατομα Κωφά - βαρήκοα

Αιμοροφυλικοί και πάσχοντες απο AIDS

Χανσενικοί

Άτομα πάσχοντα από θαλασσαιμία

Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι υγειονομικές Επιτροπές του Ν. 3528/2007
Και τέλος στο άρθρο 2 παράγραφος 11 αναφέρει ξεκάθαρα:
Ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας παρέχει δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων.

Νεφροπαθείς τελικού σταδίου

Άτομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.

Άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Άτομα τυφλά

Άτομα πάσχοντα απο θαλασσαιμία

Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς πνευμόνων παγκρέατος ήπατος νεφρού).

Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS

Χανσενικοί

Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι υγειονομικές Επιτροπές του Ν. 3528/2007
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως
(ΦΕΚ) 1667 / Τεύχος Β' / 18 Αυγούστου 2008.


Κλείνοντας την ανάρτηση μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο που μου ανέφερε το θέμα και μου ζήτησε να το αναδείξω μέσα από το Φιλιατρά News.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

UPDATE 6/12/08

Τον Νόμο τον έχω σε έντυπη μορφή. Δεν τον έχω σε pdf.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Εθνικό Τυπογραφείο στα τηλέφωνα:

Τηλ. (+30) 210 527 9000
Fax. (+30) 210 522 1004

και να ζητήσετε να σας αποσταλεί ταχυδρομικά το:
(ΦΕΚ) 1667 / Τεύχος Β' / 18 Αυγούστου 2008.

Όσο για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Χρειάζεται η γραμμή του τηλεφώνου να είναι στο όνομα του ατόμου με ειδικές ανάγκες.
2. Να ανήκετε στις κατηγορίες που αναφέρει.
3. Την απόφαση της επιτροπής από την Νομαρχία που σας πιστοποιούν αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω.
4. Την ταυτότητα σας προκειμένου να πιστοποιήσουν ότι είστε ο κάτοχος της Γραμμής.
μ αυτά τα χαρτιά πάτε στον ΟΤΕ της περιοχής σας και ζητάτε να σας εντάξουν τιμολογιακά σε αυτήν την διάταξη.

Επειδή έχει γίνει και αυτό:

Αν στον ΟΤΕ σας πουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα απαιτήστε να επικοινωνήσουν με το 134 για να ενημερωθούν.
Στα Call Centers του 134 είναι ενημερωμένοι για το θέμα.
Σε περίπτωση που ο Υπάλληλος δεν ξέρει θα τον ενημερώσουν από το 134 και έτσι θα τύχετε της ευεργετικής διάταξης.

Σε λίγο στο Φιλιατρά News

Σε λίγη ώρα στο Φιλιατρά Νews έρχεται μια σημαντική αποκάλυψη που έχει περάσει στα πολύ ψιλά των Εφημερίδων και αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Δυστυχώς στην Ελλάδα όταν υπάρχει κάτι ευεργετικό για τον πολίτη, περνάει στα πάρα πολύ ψιλά και δεν έχει την προβολή που πρέπει.

Αυτό μας αποκάλυψε φίλος και εμείς θα πρέπει να το αναδείξουμε ώστε να είστε ενήμεροι και να διεκδικήσετε το δικαίωμα σας όσοι το δικαιούστε.

Σε λίγο έρχονται τα σπουδαία....

Εράνη: Χατζηπαναγιώτης: Για το 2πλό στην Πάτρα

Την πεποίθηση ότι η Εράνη θα κερδίσει στην Πάτρα τη Θύελλα εκφράζει ο Γιώργος Χατζηπαναγιώτης.
Ο 20χρονος μέσος υπενθυμίζει ότι οι Φιλιατρινοί έχουν καλύτερη αγωνιστική παρουσία εκτός έδρας και αυτή την καλή «παράδοση» θέλουν να συντηρήσουν την Κυριακή.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Εράνη θα καταφέρει να εξασφαλίσει φέτος με μεγαλύτερη άνεση την παραμονή της στην Δ’ Εθνική, κατονομάζοντας μερικά από τα «δυνατά» της στοιχεία, όπως το γεγονός ότι το ρόστερ είναι ενισχυμένο, την καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις χωρίς ιδιαίτερες απουσίες παικτών, αλλά και την άψογη λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γιώργος Χατζηπαναγιώτης θέτει το στόχο της συγκομιδής 9-10 ακόμη βαθμών στις 5 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του α’ γύρου, προκειμένου να φτάσει η Εράνη τουλάχιστον τους 28 πόντους, οι οποίοι αποτελούν μια καλή βάση παραμονής, εν όψει του β’ γύρου.

Η Φιλιατρινή ομάδα θα συνεχίσει σήμερα την προετοιμασία της με πρωινή προπόνηση, αύριο οι παίκτες θα προπονηθούν κανονικά το απόγευμα, ενώ η τελευταία έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: Θάρρος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκέφτηκε χθες ο Γιώργος Λαζαρίδης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ήταν και για τον ίδιο μια πρωτόγνωρη εμπειρία κι έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις (εργαστήρια, γυμναστήριο κτλ.), αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον των εργαζομένων απέναντι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά και νοητικά προβλήματα.
Φυσικά η παρουσία του Καλαματιανού τενίστα με αμαξίδιο πρόσφερε πολλά, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο για τους ασθενείς του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης τους παρότρυνε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και υποσχέθηκε ότι θα ξαναγυρίσει για μια ζωντανή επίδειξη τένις.


Μία νίκη στην Τσεχία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Καλαματιανός αθλητής συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο της Τσεχίας. Ο απολογισμός του ήταν μια νίκη στο μονό (είχε περάσει μπάι στον 1ο γύρο), ενώ αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στο διπλό.

Ωστόσο, το μεγάλο κέρδος του Γιώργου από αυτό το ταξίδι είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατάφερε να βγάλει εις πέρας μόνος του μια αποστολή στο εξωτερικό και χωρίς συνοδό να διεκπεραιώσει όλες τις απαιτήσεις των μετακινήσεων και των διατυπώσεων του τουρνουά.

Στην Τσεχία έκλεισε ο αγωνιστικός κύκλος του 2008, ο οποίος σημαδεύθηκε από την συμμετοχή του Λαζαρίδη στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου.
Πλέον ο Καλαματιανός αθλητής που αποτελεί παράδειγμα προς μίμησιν ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά, με πρώτη αγωνιστική δοκιμασία τον Φλεβάρη ή Μάρτη και μεγάλο στόχο τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Με τις εμπειρίες που έχει κερδίσει έως τώρα ο Γιώργος, μαζί με τον προπονητή του Ανδρέα Νίκα, θα επιδιώξουν να διορθώσουν τις αδυναμίες που έχουν εντοπίσει κι έτσι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην φυσική κατάσταση, το σερβίς, αλλά και την καλύτερη «συνεργασία» με το καρότσι, «θα προσπαθήσω να γίνει ένα με το σώμα μου ή αλλιώς να είναι τα πόδια μου(!)», όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος.

Πηγή: Θάρρος

«Αδύναμος κρίκος η προώθηση του ελαιολάδου μας»

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ελαιολάδου όσον αφορά στο Μεσσηνιακό ελαιόλαδο.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου, τη μείωση που συνεπάγεται για το εισόδημα των παραγωγών, αλλά και τις αδιάθετες ποσότητες, την υποβάθμιση του τοπικού μας προϊόντος που δεν προωθείται ως επώνυμο προϊόν στην αγορά, αλλά υποβαθμίζεται στη χύμα διακίνηση και τη μετακύλιση των εσόδων από την πώλησή του στις εταιρείες του εξωτερικού.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι, η υποδομή σε τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των ελαιοτριβείων βρίσκεται σε ικανοποιητικό και δυναμικά βελτιούμενο επίπεδο, σε αντίθεση με το κτιριακό επίπεδο, που όμως κι εκεί γίνονται προσπάθειες βελτίωσης.
Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος τονίζει ότι, στην τυποποίηση υπάρχουν δυναμικές επιχειρήσεις, που καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες απορρόφησης του πλεονάσματος παραγωγής.
Υπάρχει ώθηση στον τομέα της μεταποίησης, αλλά ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ελαιολάδου επισημαίνει ότι τροχοπέδη αποτελεί το έλλειμμα διαφήμισης που υπάρχει, προτείνοντας παράλληλα ενέργειες και πρωτοβουλίες για την προώθηση του ελαιολάδου.


Συγκεκριμένα, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ελαιολάδου αναφέρει ότι, «ο πιο αδύναμος κρίκος με πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες για το προϊόν και τους παραγωγούς, είναι η προώθηση του ελαιολάδου μας και ειδικότερα η διαφήμιση, η τοποθέτηση και η αποτελεσματική εμπορία, δηλαδή το marketing.

Αποτέλεσμα λοιπόν της αδυναμίας αυτής στο εμπορικό τμήμα είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, είναι να μην προωθείται ως επώνυμο τυποποιημένο προϊόν, αλλά και να υποβαθμίζεται στη χύμα διακίνηση μεταφέροντας σημαντικούς πόρους από τους παραγωγούς σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, ισπανικές πλέον διαχειρίζονται την αντικειμενική ποιότητα και εμπορική υπεραξία του».

Ενέργειες και πρωτοβουλίες για το ελαιόλαδο

Αυτό που χρειάζεται και είναι επιτακτική ανάγκη, είναι η οικοδόμηση εκείνου του πλέγματος ενεργειών και πρωτοβουλιών, για να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα η Μεσσηνιακή ελαιοκαλλιέργεια και παραγωγή.
Αυτό σύμφωνα με τον Σύνδεσμο μπορεί να επιτευχθεί μέσα «από ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που θα βασίζεται στα δεδομένα της νέας ΚΑΠ και του κανονισμού εμπορίας 101».

Επιπλέον ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος προτείνει επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο τον Νομό «διότι με τα σημερινά δεδομένα προϊόν με ταυτότητα έχει μόνο η πρώην επαρχία Καλαμάτας».

Ακόμα στις προτάσεις του Συνδέσμου είναι και η τροποποίηση του κανονισμού εμπορίας 1019 για τη μαζική εστίαση με απελευθέρωση του ανώτερου ορίου συσκευασίας, που σήμερα είναι τα 5 λίτρα με την απελευθέρωση να ισχύει αποκλειστικά για τις κατηγορίες εξαιρετικού παρθένου και παρθένου ελαιολάδου.
«Με τον τρόπο αυτόν θα δημιουργηθεί μια απευθείας εμπορική γραμμή που θα περιλαμβάνει τον παραγωγό, το ελαιοτριβείο και τους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης με παραστατικά που θα ακολουθούν το προϊόν νόμιμα, εφαρμόζοντας και την αρχή της ιχνηλασιμότητας, που διασφαλίζει στο έπακρο τον καταναλωτή.
Ως αποτέλεσμα θα επιτευχθεί υψηλότερη τιμή για τον παραγωγό», όπως τονίζεται.

Η κατάσταση σήμερα για το ελαιόλαδο

«Με τα σημερινά δεδομένα στη Μεσσηνία έχουμε ένα ετήσιο περίσσευμα παραγωγής που ανέρχεται κατά μέσο όρο στους 30.000 τόνους και αναζητούμε τους καλύτερους πελάτες για τις αδιάθετες ποσότητες», αναφέρεται, ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου τονίζεται ότι, στη χώρα μας μόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και των άλλων κατηγοριών, δηλαδή ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.

Το 98% του Μεσσηνιακού ελαιολάδου ανήκει στην κατηγορία αυτή.
Μόνο η συστηματική διαφήμιση, εκπαίδευση και πληροφόρηση μπορεί να διευρύνει αυτό το μερίδιο του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην αγορά.
Τέλος, ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας της μη επιλογής ελαιολάδου από τους πολίτες είναι το διευρυμένο μερίδιο της αγοράς, που κατέχει η κατανάλωση σπορελαίων με αναλογία 80 (σπορέλαια) προς 20 (ελαιόλαδο), γεγονός που επισημαίνεται από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο.

Πηγή: Επικαιρότητα