Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έκκληση για το εμβόλιο GARDΑSIL κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας!

Κάνουμε έκκληση για το εμβόλιο GARDΑSIL κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, το οποίο χρειάζεται επειγόντως μαθήτρια 18 ετών, τελειόφοιτος λυκείου, την οποία αδυνατεί να καλύψει η ανασφάλιστη και άνεργη μητέρα της.
Η μαθήτρια ......

"Νέο Επιμελητήριο": Παραπληροφόρηση μελών από την σημερινή διοίκηση

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια εκ μέρους της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την δημιουργία εντυπώσεων και παραπληροφόρησης των μελών μας.

Οι ιδιοι ακριβώς ......

"Μπλόκο" στις επιδοτήσεις, αν δεν δηλωθούν οι γεωτρήσεις

Αν δεν τιμολογηθεί το νερό που χρησιμοποιούν οι γεωργοί, τότε οι ελληνικές καλλιέργειες δεν θα επιδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Επιπλέον, κανένας .......

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επιστροφή της δεύτερης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου. Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση για το έτος 2013.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ ο συντελεστής για το 2013 με τον οποίο θα ......

υπολογιστεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καθορίστηκε στο 1,22 ενώ η δημοσίευση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ δίνει ουσιαστικά το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας πληρωμής των δικαιούχων αγροτών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καταβολή της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους η οποία θα φθάσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Αγροτυπος

Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου η δίκη για τα εικονικά τιμολόγια των 7,5 εκατ. ευρώ

Επτά άτομα θα καθίσουν σε λίγες ημέρες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης εικονικών τιμολογίων και παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από τη δήθεν πώληση αγροτικών προϊόντων, ενώ θα «παρελάσουν» δεκάδες μάρτυρες.

Η υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να γίνεται ........

Ρύθμιση φέρνει τα φάρμακα στα Super Market

Ανακατατάξεις στην αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων φέρνει η ρύθμιση που προβλέπει την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ.

Eρχεται οσονούπω......

Sprider: "Tα διαθέσιμα εμπορεύματα μαζί με τα υπόλοιπα περιουσιακά της στοιχεία της Sprider, θα αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των εργαζομένων",

Η Sprider ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα εμπορεύματα μαζί με τα υπόλοιπα περιουσιακά της στοιχεία της εταιρείας, θα αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των εργαζομένων.

"Tα διαθέσιμα εμπορεύματα ..........

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναβολή κατα μία μέρα της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στην Καλαμάτα

Αναβάλλεται για αύριο Πέμπτη 3/10/2013 η προγραμματισμένη για σήμερα (Τετάρτη 2/10) συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Κάστρο Καλαμάτας.
O λόγος αναβολής είναι .......

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Τι απαντά για την επεισοδιακή συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας την 30 Σεπτεμβρίου 2013, έλαβαν χώρα διάφορα έκτροπα, που συνιστούν περιφρόνηση προς τον Επιμελητηριακό θεσμό, καταπάτηση της ισχύουσας νομοθεσίας και προσβολή των αιρετών μελών του Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο μη εκλεγείς ως μέλος του Διοικητικού .......

Με ένταση η προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κλήθηκε μέχρι και η Αστυνομία

Επεισοδιακή, για μία ακόμη φορά, ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το βράδυ της Δευτέρας.

Μολονότι η ημερήσια διάταξη δεν προμήνυε για κάτι άλλο πέραν μιας «βαρετής» ή ήρεμης συνεδρίασης, τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Λόγω της έντασης ......

Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για την υποστήριξη του φακέλου «ΠΟΠ Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πανγιώτη Αλευρά για τη υποστήριξη του φακέλου «ΠΟΠ Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας» ο οποίος έχει κατατεθεί από το Νοέμβριο του 2012 από την ΕΑΣ Μεσσηνίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ κ. Κ. Πέτροβας, ......

Φιλιατρά: Από σήμερα στις οθόνες μας αναλογικά η Δημόσια Τηλεόραση

Στην συχνότητα της ΕΤ3 λειτουργεί από σήμερα στην περιοχή μας η Δημόσια τηλεόραση
Το κανάλι που ........

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός – Περιοριστικοί όροι για Κασιδιάρη, Μίχο, Παναγιώταρο (βίντεο)

Μόνος ένας εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος από τους δύο εισαγγελείς και δύο ανακριτές.

Αντίθετα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .........

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αντίθετος με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων

Την αντίθεση του για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων εκφράζει με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και το υπουργείο οικονομικών ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

ΠΡΟΣ 1) Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
           2.) Υπουργείο οικονομικών

Κύριε Υπουργέ η συνέχιση της φοροεπιδρομής προς τους αγρότες έφτασε στην κορύφωση της (αύξηση αγροτικού ρεύματος, μείωση επιστροφής ΦΠΑ, ελάχιστη επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου, Κανένας έλεγχος στην αγορά εφοδίων).

Και μετά από όλα αυτά έρχεται η φορολόγηση των ........

χωραφιών που παράγουν τον πρωτογενή τομέα, που λέτε ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αυτά που προσφέρπουν στην οικονομία της χώρας με εξαγωγές.

Το μέτρο της φορολόγησης θα είναι η ταφόπλακα για τους αγρότες που προσπαθούν να επιβιώσουν απέναντι στην αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει (Ελληνοποιήσεις, ανοιγμα ψαλίδας, κόστος παραγωγής).

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για τα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης των Αγροτών

ΠΡΟΣ Διοικητή ΟΓΑ
ΘΕΜΑ Αγρότες και Αγρότισσες Συνταξιούχοι

Κύριε Διοικητά, σχετικά με το θέμα που έχει πεοκύψει με τις αγρότισσες που θεμελιώνουν ηλικιακά το όριο για συνταξιοδότηση, παρότι έχουν πληρώσει όλες τις εισφορές τους, δημιουργείται πρόβλημα και γι αυτό ζητούνται να προσκομίσουν τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων για την τελευταία πενταετία τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν τους είχε ζητήσει ο ΟΓΑ κατά την αποστολή της ειδοποίησης για τις εισφορές.

Στην πατριαρχική αγροτική οικογένεια πάντα ο πατέρας ........

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 1-10-2013 ]


ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2013

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ..........

Όλες οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές στον τρόπο χορήγησς αδειών στους δημόσιους υπαλλήλους προβλέπει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που θέτει σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στο σχέδιο νόμου ρυθμίζεται μια σειρά θεμάτων που εντάσσονται.......

Sprider Stores: Στο δρόμο οι 18 εργαζόμενοι της Καλαμάτας που συνεχίζουν να περιφρουρούν το κτήριο

Κατά βάρδιες φυλούσαν χθες το κατάστημα στην οδό Ηπείρου οι εργαζόμενοι στο Sprider Stores, για να αποτρέψουν την όποια πιθανότητα απομάκρυνσης των εμπορευμάτων που βρίσκονται εκεί.
Αν συμβεί κάτι .........

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Εκτός οι Διαμαντόπουλος, Γκίνο. Μέσα Κώτσος και Αθανασόπουλος

Με δύο βασικές απουσίες θα παραταχθεί η Εράνη Φιλιατρών την Κυριακή στην έδρα της κόντρα στον Τσικλητήρα Πύλου για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α” Τοπικής.

Και οι δύο, .......

Απάντηση της Εράνης Φιλιατρών στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού Καλαμάτας

Απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλία Παπακωνσταντίνου που έκανε λόγω για «εκβιασμό» του διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη από ανθρώπους της Εράνης, έδωσε σήμερα με ανακοίνωση της η διοίκηση της Φιλιατρινής ομάδας (φωτό).

Σε αυτή αναφέρουν πως ο διαιτητής δεν επηρεάστηκε από ..........

τις δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών της Εράνης αμέσως μετά το καταλογισμό του πέναλτι και πως με τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μόλις άλλαξε την απόφαση του ο διαιτητής.
Επίσης συγχαίρουν τον διαιτητή που ανακάλεσε μια άδικη απόφαση όπως είχε δικαίωμα βάσει του νόμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εράνης έχει ως εξής:
«Το δ.σ. της Εράνης μετά απ” όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και ειδικά μετά τα όσα δημοσιεύματα αναγράφηκαν στις τοπικές εφημερίδες και αναρτήθηκαν σε διάφορα σαιτ και επειδή βάλλεται το κύρος και η αξιοπρέπεια της ομάδας μας, νιώθει την ανάγκη και οφείλει να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Στο συγκεκριμένο αγώνα και ενώ βρισκόμασταν στο 70ο λεπτό και το σκορ ήταν 1-1 (σκορ πρόκρισης για την ομάδα μας) ο διαιτητής κ. Ψηλοπαναγιώτης σε ένα καθαρό κόψιμο της μπάλας από παίκτη μας προς έκπληξη όλων έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Οι παίκτες της ομάδας μας αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν και σωστά τιμωρήθηκαν με κίτρινες κάρτες. Κατά τη διακοπή του παιχνιδιού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και άνθρωποι από τον πάγκο μας με σκοπό να απωθήσουν και να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές μας από τυχόν κάρτες. Ταυτοχρόνως ζήτησαν από τον διαιτητή να συμβουλευτεί τον επόπτη που ήταν κοντά στη φάση και να μην πάρει μία άδικη απόφαση. Ο διαιτητής δεν επηρεάστηκε από τις διαμαρτυρίες μας και καλώντας τους επόπτες στο κέντρο του γηπέδου, με σκοπό να διακόψει το παιχνίδι όπως είπε, έκανε το αυτονόητο… Συμβουλεύτηκε τον επόπτη που ήταν κοντά στη φάση και ανακάλεσε την απόφαση του και ταυτοχρόνως αποκατέστησε το δίκαιο.

Ακόμη θέλουμε να συγχαρούμε την αποστολή του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του που μέσω της ανακοίνωσης του παραδέχονται ότι δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι. Οσο για τον επόπτη νομίζουμε πως ο άνθρωπος απλά είπε αυτό που είδε και που είδαμε όλοι μας. Τι θα έπρεπε να πει δηλαδή; Οι διαμαρτυρίες της Εράνης
δεν διέφεραν σε τίποτα από τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού όταν ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση, αλλά και κατά το τέλος του αγώνα.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη διαιτησία που είχε το σθένος να ανακαλέσει μια άδικη απόφαση, αξιοποιώντας απλώς το δικαίωμα που τις δίνει ο κανονισμός.

Στην ομάδα του Ολυμπιακού ευχόμαστε καλή αρχή στο πρωτάθλημα, συγχαρητήρια για την καλή τους ομάδα και ελπίζουμε να μην έχουν κάποιο παράπονο από τη φιλοξενία μας».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Οκτωβρίου 2013