Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για την υποστήριξη του φακέλου «ΠΟΠ Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πανγιώτη Αλευρά για τη υποστήριξη του φακέλου «ΠΟΠ Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας» ο οποίος έχει κατατεθεί από το Νοέμβριο του 2012 από την ΕΑΣ Μεσσηνίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ κ. Κ. Πέτροβας, ......

ο Πρόεδρος του Συλλόγου υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων (ΣΥΜΕΠΟΠ) κ. Αθ. Μαυρούλης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Δημ Γυφτέας και οι Δ/ντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

Έγινε μια εξαιρετικά γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος, η επέκταση της καλλιέργειας επιτραπέζιας ελιάς στο νομό Μεσσηνίας και με τεκμηριωμένες θέσεις να υποστηριχτεί ο φάκελος και να συμβάλουν όλοι οι φορείς στο σκοπό αυτό.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα δίνουν υπεραξία στο προϊόν και για την καλύτερη προστασία των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) κρίνεται σκόπιμο να συσταθεί τοπικός φορέας διαχείρισης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγες ημέρες εγκρίνεται η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Ν. Μεσσηνίας.

Είναι μια σημαντική επιτυχία και προς αυτήν την κατεύθυνση υπήρξε αρμονική συνεργασία Περιφέρειας, ΕΑΣ, Επιμελητηρίου, Αγροτικών Συλλόγων κ.λ.π..
Ένα αίτημα δεκαετίας των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας γίνεται πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.