Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: Σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το "δυστυχώς, επτωχεύσαμε". Θα δώσω, θα δώσουμε, όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο.»

Αυτά τονίζει, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Θα πολεμήσουμε με πάθος οποιονδήποτε αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης και του λαού μας να βάλουν τάξη στην οικονομία. Και πρώτα απ' όλους τους κερδοσκόπους.
Δεν είναι μόνον άδικο, είναι και αντιδημοκρατικό, την ........

ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάποια "παιδάκια" στη Νέα Υόρκη και αλλού, καθισμένα μπροστά σε κομπιούτερ, να την υπονομεύουν», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κερδοσκοπικό παιχνίδι κατά της Ελλάδας, και επισημαίνει ότι η τιμωρία των υπευθύνων γι' αυτό «είναι υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνον δική μας» και δεσμεύεται ότι σε τρία χρόνια «η Ελλάδα θα είναι "άλλη" χώρα».

Ειδικότερα, τονίζει πως «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της. Σε τρία χρόνια, ίσως και νωρίτερα, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα αξιόπιστη, με κύρος και με ελπιδοφόρο το μέλλον για τους πολίτες της».

Κάλεσμα στους ομογενείς να ενισχύσουν το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας

Κάλεσμα προς τους απανταχού Έλληνες, να ενισχύσουν την εκστρατεία για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας», που δημιουργήθηκε για την μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας, απευθύνει το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

«Ο Ελληνισμός, απανταχού της γης, αγαπάει και στηρίζει πάντοτε με κάθε τρόπο την Ελλάδα, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές. Στην παρούσα, κρίσιμη για τα οικονομικά της πατρίδας μας, στιγμή καλούμε όλους τους ομογενείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας, του καθένα χωριστά και ......

όλων μαζί, να στηρίξουμε και να συμβάλουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προσωπικότητα καθολικής αποδοχής, με ιδιαίτερο κύρος, ο οποίος αποδέχθηκε την σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Λεπτομέρειες για το Ταμείο Στήριξης:

· Σύμφωνα με την Πράξη Διοικητή 271/4.3.2010 δημιουργήθηκε και τηρείται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών, λογαριασμός για την συγκέντρωση ποσών από ενδιαφερόμενους, σε εθελοντική βάση, που θα διατίθενται αποκλειστικά για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους της χώρας, με Κ.Α 24/26132462 «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ».

· Ο λογαριασμός δέχεται καταθέσεις από τις 05.03.2010 στο Κεντρικό Κατάστημα, στα Υποκαταστήματα, στις Θυρίδες και στα Πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στο σύνολο του δικτύου των εμπορικών Τραπεζών.

· Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων σημειώνεται ότι ο ανωτέρω λογαριασμός έχει κωδικό ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA.

· Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών στα τηλέφωνα 210 320 2716 & 210 320 3376.

«Όχι» σε αύξηση ΦΠΑ και περικοπές επιδομάτων, λέει η πλειονότητα των πολιτών

Την αντίθεσή τους σε αρκετά από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, που ψηφίστηκαν την Παρασκευή, εκφράζουν οι πολίτες στην πλειονότητά τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ήταν αναγκαία για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα» και θα δημοσιευθεί αναλυτικά στο «Βήμα της Κυριακής», οι πολίτες διαφωνούν με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την αύξηση έως 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ και με το πάγωμα όλων των συντάξεων για το 2010, ενώ αντιθέτως επιδοκιμάζουν τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και ιδιαίτερα στις αποδοχές των πολιτικών και των ανώτατων κρατικών λειτουργών.

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων, πήραν ........

μέρος 1.044 άτομα.

Το 40,4% δηλώνει ότι διαφωνεί και το 7,5% ότι μάλλον διαφωνεί με τα νέα μέτρα. Από την άλλη πλευρά, το 36,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ ένα άλλο 10,1% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί.

Τα μέτρα θεωρούνται άδικα από το 35,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ δίκαια μόλις από το 9%. Ταυτόχρονα όμως τα θεωρούν μάλλον δίκαια το 31,2% και μάλλον άδικα το 12,9%.

Αναφορικά με τα μέτρα περικοπής των κρατικών δαπανών, τάσσονται με συντριπτική πλειοψηφία 93,2% υπέρ της μείωσης των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και των γενικών γραμματέων, και σε ποσοστά άνω του 87% υπέρ της μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών.

Αντιθέτως, το 67,4% των ερωτηθέντων εκφράζει τη διαφωνία του για την περικοπή του 30% των επιδομάτων Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων και το 74,3% διαφωνεί με τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά μέτρα, οι πολίτες τάσσονται με πλειοψηφία 94% υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα είδη πολυτελείας και με 82,6% υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα ποτά και στα τσιγάρα.

Αντιθέτως, διαφωνούν με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα (63,8%), με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ (64,2%) και με την επιβολή ειδικού φόρου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (85,7%).

COSMOTE Πρώτη και με διαφορά εδώ και χρόνια.

Οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μάς έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει. Όχι τόσο με το μπαράζ των διαφημιστικών μηνυμάτων και των ποικίλων προσφορών, όσο με τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών μιας εκάστης από τις Cosmote, Vodafone και Wind.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τριών παρόχων για .........

το 2009, η πελατειακή βάση της Cosmote, της Wind και της Vodafone μαζί ανήλθε στα 20,7 εκατ. συνδρομητές. Με δεδομένο ότι ο επίσημος πληθυσμός της χώρας είναι 10,964 εκατ.

(με βάση την τελευταία απογραφή του 2001), η ονομαστική διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα υπερέβη το 189%! Το τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι τα πραγματικά μερίδια που κατέχει κάθε εταιρεία, δεν είναι εύκολο να το μάθουμε.
Προς το παρόν, ας αρκεστούμε στις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών:

Το 2009 η Cosmote έφθασε τους 9.217.000 συνδρομητές.
Η Vodafone είχε 6.556.000 συνδρομητές και
Η Wind 4.926.000 συνδρομητές

Αννα Βίσση: Fabulous [ video ]





COSMOTE. διαφήμιση με τις κατσίκες και τα Making of

Μια πολυ ωραία και αστεία διαφήμιση κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες η Cosmote.
Πρωταγωνίστριες δυο Γιαγιάδες στο χωριό και ... δυο κατσίκες. Η Φιλίτσα και η Νίνα.
To αστείο στο Video είναι η προσπάθεια από την μία γιαγιά να μιλήσει αγγλικά.

Δείτε παρακάτω πρώτα το video με την διαφήμιση της εταιρίας και στο επόμενο τα Making Of των γυρισμάτων.





Τα making of




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαρτίου 2010

ele6.jpg (752 KB) 8arr06.jpg (232 KB) foni6.jpg (197 KB) Logos4.jpg (688 KB)