Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μετά το Farmville... το Gagaville!

Ό,τι καλύτερο για τους φαν του Farmville και της Lady Gaga, αφού μπορούν να συνδυάσουν τις δυο αγάπες τους στο Gagaville! Η Zynga λανσάρει ένα νέο παιχνίδι για τους χρήστες του facebook, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 του Μάη.

Οι χρήστες του Gagaville .......
θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ακυκλοφόρητα κομμάτια από το «Born this way», που θα βγει στα δισκοπωλεία στις 23 του ίδιου μήνα. Επίσης, όσοι αγοράσουν την game card της Zynga θα μπορούν να κατεβάσουν ολόκληρο το νέο άλμπουμ της Lady Gaga!

Στο αγρόκτημα της Lady Gaga θα μπορεί κανείς να ντύσει τη σταρ, με όποιο στυλ εκείνος επιθυμεί.

Welcome to Gagaville, λοιπόν...
from newsbeast

Ο Μεϊμαράκης είδε τον Καρατζαφέρη και έπιασε τα... του!

Ο πρώην ΥΕΘΑ περνούσε έξω από την αίθουσα της Βουλής όπου ετοιμαζόταν να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ. Στην πόρτα βρισκόταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Μόλις τον είδε ο Β.Μεϊμαράκης, .......

έβαλε το χέρι του σε …απόκρυφο σημείο του και συνέχισε να προχωρά! Ο Γ.Καρατζαφέρης άρχισε να σταυροκοπιέται!

Για το νέο επεισόδιο ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος είπε ότι “αυτά που γίνονται είναι για γέλια και για κλάματα”!

On Alert

ΣΧΟΛΙΟ
ΟΥΤΕ οι αλήτες δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά. Υποτίθεται μορφωμένοι και έστω πρώην υπουργοί. Ακόμα και οι σκουπιδιάρηδες έχουν ένα επίπεδο και σαφώς πολύ καλύτερη συμπεριφορά από κάτι μορφωμένους σαν τον Μεϊμαράκη.
Σαμαρά, να τον χαίρεσαι.

Google: νέα υπηρεσία μουσικής online

Υπηρεσία προσφοράς online μουσικής, η οποία επιτρέπει «το κατέβασμα μιας μουσικής συλλογής που θα ακούγεται παντού», με ή χωρίς σύνδεση στο Internet, με το συγχρονισμό αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε διάφορες συσκευές, εγκαινίασε η Google.

«Όταν κατεβάζετε μουσική ......

από αυτή τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να την ακούσετε στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή», δήλωσε ο Πολ Τζόις, αξιωματούχος της Google, παρουσιάζοντας τη «Beta Music» στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.

Η υπηρεσία αυτή, επί του παρόντος σε πειραματική έκδοση, είναι προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση, επιτρέπει το «σχηματισμό μιας δισκοθήκης με οποιοδήποτε φάκελο ή μια συλλογή iTunes (η μουσική υπηρεσία της Apple που είναι προσβάσιμη μέσω των συσκευών iPod, και iPhones και τις ταμπλέτες iPad)», αναφέρει σε ανακοινωσή του ο όμιλος Google.

«Και όταν κατεβάζετε νέα τραγούδια στον υπολογιστή σας, μπορούν να προστίθενται αυτόματα στην online δισκοθήκη σας», εξηγεί η Google.

ΔΟΥ: Εξονυχιστικός έλεγχος για επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ

Στον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων από την εκκαθάριση των οποίων προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ θα προβαίνουν οι ΔΟΥ, ενώ εάν οι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο εκκαθαριστικό τους δεν θα υπάρχει η επιστροφή του φόρου.

Στις περιπτώσεις φυσικά ...........

που οι δηλώσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά και υπάρχει επιστροφή ποσού άνω των 1.500 ευρώ, τότε οι υπόχρεοι θα πρέπει να κληθούν με σχετική σημείωση που θα υπάρχει στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τις εντολές αυτές έδωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ι. Καπελέρης, με ειδική εγκύκλιο στην οποία επισημαίνεται ότι εάν κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η συσχέτιση των δηλωθέντων στοιχείων με άλλα σχετικά στοιχεία του φορολογούμενου, δεν θα ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης της δήλωσης.

Αν μάλιστα δεν καταστεί δυνατή η συσχέτιση των στοιχείων, η ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση δεν θα παράγει έννομα αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται έγκαιρα - με παράλληλη αποστολή σχετικών καταστάσεων στη ΔΟΥ - προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Αναλυτικότερα το κείμενο της υπ' αρίθμ. Δ12Α/1060753ΕΞ/20.4.2011, με την οποία δίδονται πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2011, έχει ως εξής:

1. Για την επιστροφή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ισχύουν τα εξής:

α) Εάν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ποσό επιστροφής πέντε (5) ΕΥΡΩ και άνω, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 άρθρου 18 ν. 3522/2006 (ΦΕΚ276Α), τότε η επιστροφή στους δικαιούχους γίνεται με τη διαδικασία η οποία περιγράφεται στην αριθμ. 1045647/2509/0016/ΠΟΛ.1077/16.4.2003 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

β) Η ενημέρωση των φορολογουμένων για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών, γίνεται με σχετική σημείωση στο εκκαθαριστικό σημείωμα που αποστέλλεται από τη Γ.Γ.Π.Σ.

2. Αν ο φορολογούμενος χρειαστεί αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης (Ε1) ή των εντύπων Ε2, Ε3 που έχει υποβάλει μαζί με τη δήλωση μέσω διαδικτύου, τότε προβαίνει στην εκτύπωσή τους και με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 δηλώνει για την περίπτωση που απαιτούνται ότι είναι ακριβή αντίγραφα των υποβληθέντων.

3. Η χορήγηση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπο Ε1) και τα συνυποβαλλόμενα έντυπα Ε2 και Ε3, γίνεται άμεσα από τη ΔΟΥ, δεδομένου ότι είναι δυνατή η ηλεκτρονική εμφάνιση των απαιτούμενων στοιχείων για τη χορήγησή τους.

4. Σε περίπτωση που κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η συσχέτιση των δηλωθέντων στοιχείων με άλλα σχετικά στοιχεία του φορολογούμενου, δεν ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης της δήλωσης. Στις περιπτώσεις που θα καταστεί στη συνέχεια δυνατή η συσχέτιση των στοιχείων, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και το εκκαθαριστικό σημείωμα της ηλεκτρονικά υποβληθείσας δήλωσης θα σταλεί στο φορολογούμενο. Σε διαφορετική περίπτωση, η ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται έγκαιρα - με παράλληλη αποστολή σχετικών καταστάσεων στη ΔΟΥ - προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ναυτεμπορική

Το Σάββατο ξεκινά η γιορτή Καρπουζιού στα Φιλιατρά.

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η ημερίδα έναρξης της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Οι ομιλητές είναι ανώτατα στελέχη της Anecoop, της Δευτεροβάθμιας Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη και εξαιρετική δραστηριότητα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Η Anecoop είναι ο μεγαλύτερος ......

φορέας εμπορίας καρπουζιού στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη εταιρεία κηπευτικών της Μεσογείου, η πρώτη εταιρεία στην εμπορία φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εσπεριδοειδών στον κόσμο. Θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού η παρουσία αυτών των ομιλητών στην ημερίδα σε μια περίοδο μάλιστα με μεγάλη εμπορική φόρτιση.

Συγκεκριμένα, ο Diego Gimenez, Commercial Manager (Εμπορικός Δ/ντής Anecoop) θα παρουσιάσει την Anecoop, τα προϊόντα, τις αγορές και τις τάσεις στην καλλιέργεια και την εμπορία του καρπουζιού στην Ευρώπη. Ο Pablo Mora, Quality Manager (Υπεύθυνος Ποιότητας Καρπών Anecoop) θα παρουσιάσει τα κριτήρια ποιότητας και εμπορίας καρπών καρπουζιού από την Anecoop για τις αγορές της Ευρώπης. Και οι δύο ισπανοί ομιλητές έχουν έδρα την Πολωνία στην οποία γίνονται σημαντικές εξαγωγές καρπουζιού από την Ελλάδα. Στο τέλος των εισηγήσεων θα τεθούν ερωτήσεις από το κοινό και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τα δύο στελέχη στο διήμερο της παραμονής τους στη χώρα μας θα επισκεφθούν καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών της περιοχής. Ελπίζουμε αυτή τους η παρουσία να μην είναι μόνο μια ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μέσα από την ημερίδα αλλά να δώσει και τη δυνατότητα για τη δημιουργία εμπορικών συναλλαγών.
Η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί τους παραγωγούς και τα στελέχη των συνεταιριστικών οργανώσεων αλλά και το κοινό να παρακολουθήσουν την ημερίδα η οποία όπως αναφέρουμε θα είναι μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. (http://www.watermelonmessinias.gr/)

Προφυλακίστηκε ο (πα)τέρας που βίαζε την 12χρονη κόρη του στην Ηλεία

Ο 34χρονος βίαζε την ανήλικη κόρη του και εξανάγκαζε τον 9χρονο γιο του να τραβάει βίντεο.

Ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο από τους άνδρες του τμήματος Ανδραβίδας έπειτα από την καταγγελία της 12χρονης και την γυναίκας του.

Χθες, μετά την απολογία ........

του κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και εισαγγελέα Αμαλιάδας και οδηγήθηκε στις φυλακές της τρίπολης.

Ετοιμάζουν firewall για το παράνομο "κατέβασμα"

Άνω κάτω είναι η διαδικτυακή κοινότητα για την εφαρμογή ενός πανευρωπαϊκού firewall για να λογοκρίνουν το παράνομο «κατέβασμα» από ιστοσελίδες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ομάδα του Pirate Bay που υπερασπίζεται τη δωρεάν ψυχαγωγία από το λόμπι των πνευματικών δικαιωμάτων.

«Η μάχη στο διαδίκτυο ........

άρχισε. Μέσα από αυτή την μάχη θα εξαρτηθεί η επιβίωση ενός πολιτισμού χωρίς λογοκρισία!», αναφέρει σε ανακοίνωση του το The Pirate Bay, μετά από μυστική συνάντηση του LEWP (Law Enforcement Work Party) που έκανε μια τέτοια πρόταση.

Για να αντιμετωπιστούν οι παράνομοι διαδικτυακοί τόποι προτείνεται η υιοθέτηση ενός firewall όπως συμβαίνει στην Κίνα για να μπλοκάρει ιστοσελίδες που θεωρούνται «ακατάλληλες».

Η δημοφιλής BitTorrent ιστοσελίδα αντιμετωπίζει ήδη λογοκρισία στην Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Δανία και σχεδόν έχασε το domain name της στις ΗΠΑ.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Η τελική πρόταση για τη μορφή της κατηγορίας στο μέλλον

Μέχρι και χθες είχαν ακουστεί πολλά, σχετικά με το μέλλον της Δ' Εθνικής και, φυσικά, της δομής που θα έχει τα επόμενα χρόνια. Οι αρχικές σκέψεις και τοποθετήσεις έκαναν λόγο ακόμη και για κατάργηση της... πολυπληθούς κατηγορίας, σε μια επόχη όπου οι οικονομικές δυσκολίες 'γονατίζουν' την πλειονότητα των σωματείων.

Η 'Ωρα των σπορ' παρουσιάζει .............

σήμερα την τελική πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του Ιούνη και, επομένως, τη μορφή που θα έχει η Δ' Εθνική τις επόμενες σεζόν. Μία πρόταση που ήδη έχει σχεδιαστεί από τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, τα οποία έχουν έρθει σε σχετική συνεννόηση και με τους υπεύθυνους της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καταρχήν, θεωρείται δεδομένο ότι και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τόσο η Δ' Εθνική όσο και η Football league II θα έχουν την ίδια μορφή με αυτή της σεζόν που μόλις ολοκληρώνεται, βάσει και της σχετικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων.

Τουτέστιν, για τη σεζόν 2011-2012, η Δ' Εθνική θα καταρτιστεί από 10 ομίλους των 14 ομάδων έκαστος, ενώ η Football league II θα αποτελείται από δύο ομίλους (βόρειο και νότιο) με 16-17 ομάδες στον καθένα. Για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η Δ' Εθνική θα αποτελείται από 4 ομίλους των 16 ομάδων, ενώ τη Γ' Εθνική θα συνθέτουν δύο όμιλοι, αλλά των 12 ομάδων ο καθένας.

Η τελευταία αλλαγή στη δομή των κατηγοριών αφορά τη Football league ΙΙ, η οποία θα γίνει ένας όμιλος αποτελούμενος από 18 ομάδες, από τον οποίο θα ανεβαίνουν και θα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Από την άλλη, η Δ' Εθνική θα παγιωθεί στη μορφή της κατηγορίας με τους 4 ομίλους των 16 ομάδων.

Οπως γίνεται αντιληπτό, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οι αλλαγές θα επέλθουν πιο σταδιακά, αφού θα χρειαστούν δύο σεζόν προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατηγορία σε μία συγκεκριμένη μορφή.

ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ

Αυτό που 'καίει' τους παράγοντες κυρίως των ερασιτεχνικών σωματείων έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα επέλθουν αυτές οι αλλαγές. Εν πρώτοις, από το πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, θα ανέβουν στις επαγγελματικές κατηγορίες οι πέντε από τους δέκα πρωταθλητές, οι οποίοι θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ ανά ζεύγη.

Από τα τοπικά πρωταθλήματα και τις συνολικά 53 Ενώσεις, θα προβιβαστούν στη Δ' Εθνική το 1/3 των Πρωταθλητών (ήτοι περίπου 17 ομάδες). Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων θα πάρουν μέρος σε αγώνες μπαράζ, που θα γίνουν με βάση γεωγραφικά κριτήρια και από κάθε διαγωνιζόμενη τριάδα, την άνοδο θα παίρνει η μία ομάδα εξ αυτών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υποβιβασμούς, ο αριθμός των ομάδων που θα πέφτουν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Football league II και της Δ' Εθνικής.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα κατατεθεί για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ (19-20 ή 20-21 Μαϊου), ενώ στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της 3ης Ιούνη.

H ώρα των Sport

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Martha Graham

Η Μάρθα Γκράχαμ κατέχει τη θέση του ακρογωνιαίου λίθου στην ιστορία του μοντέρνου χορού!

Το έργο της είναι από τα .........

σημαντικότερα του σύγχρονου κόσμου, όπως ήτανε αντίστοιχα του Πικάσο στη ζωγραφική, και έχει σκοπό να εκφράσει το σύγχρονο άνθρωπο που ορθώνεται ν’ αντιμετωπίσει και να κυριαρχήσει πάνω στις δυνάμεις της φύσης και της κοινωνίας.

Παρόλο που δεν ανακάλυψε η ίδια τον μοντέρνο χορό, διαμόρφωσε την πρώτη τεχνική χορού και αποτέλεσε το πρώτο υπολογίσιμο «αντίπαλο» στο κλασικό μπαλέτο. Όσο για την επίδρασή της στους μεταγενέστερους, αντί κάθε άλλης απάντησης, η παράθεση μερικών μόνο ονομάτων είναι χαρακτηριστική: Μερς Κάνινγχαμ, Πολ Τέιλορ, Τουάιλα Θαρπ, Μαρκ Μόρις. Ήταν όλοι τους παιδιά και εγγόνια της…
Η βιογραφία της:

Η Μάρθα Γκράχαμ γεννήθηκε το 1896 σε μια μικρή πόλη έξω από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας. Πρώτη της επιρροή υπήρξε ο πατέρας της, ψυχολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη «γλώσσα» του ανθρώπινου σώματος.«Η κίνηση δεν λέει ποτέ ψέματα» έλεγε ο δρ. Γκράχαμ, μια φράση που επαναλάμβανε συχνά η μεγαλύτερη κόρη του καθ’ όλη τη διάρκεια της ενηλίκου ζωής της.
Η πρώτη παράσταση χορού που είδε η Μάρθα Γκράχαμ σε ηλικία 17 ετών ­ ένα ρεσιτάλ της πρωτοποριακής χορεύτριας της εποχής Ρουθ Σεντ Ντένις στο Λος Αντζελες ­ στάθηκε καθοριστική.
Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή των «Ντένισον» (την οποία διατηρούσε η Ρουθ Σεντ Ντένις μαζί με τον σύζυγό της Τεντ Σον) και γρήγορα εξελίχθηκε σε μια από τις γνωστότερες χορεύτριες του συγκροτήματος.
Το 1923 η Γκράχαμ εγκατέλειψε το «ποίμνιο» αναζητώντας την τύχη της στη Νέα Υόρκη και θέλοντας να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα δηλαδή να αποτυπώσει, μέσω της κίνησης, το γράφημα της ανθρώπινης καρδιάς…
Το έργο της:

Το 1929 ίδρυσε την δική της ομάδα. Προκειμένου μάλιστα να εξοικονομήσει πόρους έκανε διάφορες δουλειές. Μεταξύ αυτών, η διδασκαλία κίνησης σε ηθοποιούς όπως ο Γκρέγκορι Πεκ και η Μπέτι Ντέιβις.
Σιγά σιγά η Μάρθα Γκράχαμ άρχισε να διαμορφώνει ένα νέο σύστημα κίνησης: ενώ οι μέντορες της εξερευνούσαν τις ξένες χώρες, εκείνη στράφηκε προς την ανθρώπινη ψυχή. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να φωτίσει τα σκοτεινά κίνητρα και τις συγκρούσεις που καθορίζουν τις πράξεις των ανθρώπων.