Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η δικαιοσύνη ξύπνησε με καθυστέρηση....

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργιακή κινητοποίηση -που έληξε χθες- της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά της οποίας είχε στραφεί η Διοίκηση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο κ. Δημ. Περπατάρη, εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύει την επανάληψη στο μέλλον απεργίας με ίδια αιτήματα, γεγονός που χαρακτηρίζει "πρωτόγνωρο".
Ο κ. Περπατάρης προανήγγειλε την ............

κατάθεση έφεσης κατά της απόφασης.

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Να χαρώ εγω αντανακλαστικά της δικαιοσύνης..... Έληξε η απεργία της ΔΕΗ και μετά έβγαλαν απόφαση για το αν ήταν νόμιμη ή παράνομη. ΦΤΟΥ ΣΑΣ να μην σας ματιάσουμε......

Εγκαίνια στο ARTINA NUOVO & SPA στην Μάραθο.





Επιχορήγηση απο τον Γερουλάνο ζητά ο Κώστας Κόλλιας

Επιστολή στον Υπουγό Πολιτισμού Πάυλο γερουλάνο απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και ζητά την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Τριφυλίας ωστε να μπορέσει να ανταπεξέλεθει στο τοπικό πολιτιστικό στοιχείο όπως αναφέρει στην επιστολή του.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόλλια αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Ο νέος «Καλλικρατικός» μας Δήμος Τριφυλίας, που προήλθε από τη συνένωση έξι Δήμων και μιας κοινότητας στο νομό Μεσσηνίας, έχει μια πλούσια παράδοση σε πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα, με πληθώρα εκδηλώσεων, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολοχρονίς, αναπληρώνοντας το κενό που βιώνουν οι πολίτες μιας επαρχιακής περιοχής έναντι των πολιτών των μεγαλουπόλεων.

Μπροστά στη δεδομένη οικονομική συγκυρία που έχει πλήξει καίρια και το δικό μας Δήμο αποφασίσαμε εφέτος να στηριχθούμε αποκλειστικά στις δικές μας πολιτιστικές δυνάμεις χωρίς την μετάκληση συνόλων έξω από το Δήμο μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θ’ αναδείξουμε και το παραγόμενο στο Δήμο μας από μόνους τους συμπολίτες μας πολιτιστικό αγαθό .
Οι φιλαρμονικές μας, τα χορευτικά μας σύνολα, οι χορωδίες μας, τα ερασιτεχνικά θεατρικά μας σχήματα, ο Δημοτικός μας κινηματογράφος, οι πνευματικοί Δημιουργοί του τόπου μας, που συντηρούνται και δημιουργούν με μόνη τη συνεισφορά των φιλοπρόοδων συμπολιτών μας, υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Δήμου μας, θα συνθέσουν αυτό το καλοκαίρι ένα λιτό μεν αλλά πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό παζλ, που αναβαθμίζει το πολιτιστικό τοπίο, κινητροδοτεί κι επιβραβεύει τις δημιουργικές επιδόσεις των -νέων κυρίως- συμπολιτών μας.

Παράλληλα με τα πολιτιστικά σημαντικά είναι και τα αθλητικά δρώμενα από ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα, όπως αγώνες beach volley, κολυμβητικοί αγώνες στο με μύριες οικονομικές δυσκολίες συντηρούμενο κολυμβητήριο (ολυμπιακών προδιαγραφών), ποδηλατικοί αγώνες κλπ.

Όμως και μ’ αυτές τις προδιαγραφές τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα δε στερούνται κόστους (ηχητικά, φωτιστικά, μεταφορικά, βασικές υποδομές κλπ) που στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία είναι δυσβάσταχτο για το Δήμο μας.
Θα είναι όμως άδικο για όσους μοχθούν και δημιουργούν να νιώσουν εγκαταλελειμμένοι.
Γι’ αυτό κι ο Δήμος μας θα συμβάλλει το κατά δύναμη από το υστέρημά του.
Παρακαλούμε όμως και σας στα πλαίσια των δικών σας δυνατοτήτων να στηρίξετε με την επιχορήγησή σας τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών μας Συλλόγων.

Με τιμή,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Μετα την κόρη του Μάνου Λοϊζου τώρα και ο Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να παίζει τραγούδι του.

Μια επιστολή του στο blog FIMOTRO ο Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει απο εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του "Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες".

Αναλυτικά η Επιστολή στο Fimotro

Αγαπητό Fimotro,

Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η .........

αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» , στίχοι Μ.Ελευθερίου, , που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη.
Ηλίας Ανδριόπουλος

Θα δώσει το δακτυλίδι όπως το πήρε από τον Σημίτη;

Ο τρόπος με τον οποίο μοιράστηκε- ορθότερα ισομοιράστηκε- ο χρόνος ομιλίας για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν πέρασε απαρατήρητος. Ούτε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε από τους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ και τα πέριξ αυτής.

Ο Μπένι θέλησε και εμφανίστηκε σαν .........

«συγκυβερνήτης» και ο Γιώργος του το επέτρεψε. Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι το σκηνικό επιβλήθηκε λόγω της κρισιμότητας του εγχειρήματος, μιας και αν ο Μπένι δεν το έπαιρνε στην πλάτη του (και φυσικά αν δεν είχε προηγηθεί ο ανασχηματισμός) τώρα θα μιλούσαμε για την ημερομηνία των εκλογών. Στην πολιτική ωστόσο, τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Θυμηθείτε πχ την στήριξη που έδωσε ο Γιώργος στον Σημίτη, στο Συνέδριο που τον ανέδειξε Πρόεδρο, αδειάζοντας τον «οικόσιτο» Άκη. Πολλοί τότε, εξεπλάγησαν. Κάποια χρόνια αργότερα, κατάλαβαν...

Ήδη, επιφανείς δημοσιογράφοι άρχισαν να θέτουν ζήτημα ηγεσίας θέτοντας υποθετικά προσώρας ερωτήματα.
Δεν θα πρέπει όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ανάλογα ερωτήματα, να αρχίσουν να τίθενται και στις μετρήσεις κοινής γνώμης, υπό τον γενικό τίτλο με ποιον αρχηγό θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές, ως και τον εξειδικευμένο ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας- μπορεί να αντιτείνει κανείς. Πλανάται...

Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας. Μπορεί να γεννήθηκε μακρυά από αυτή, αλλά γεννήθηκε γι' αυτή. Πάντα, οδηγός των αποφάσεων της πλειοψηφίας των μελών και των στελεχών του όταν ετέθη θέμα ηγεσίας, παρέμεινε το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Έτσι ο Σημίτης έγινε ο πρώτος της «ομάδας των 4» και στη συνέχεια υπερίσχυσε του Άκη, έτσι ουδείς διαμαρτυρήθηκε όταν έδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής του, έτσι και ο Γιώργος κέρδισε τον Βενιζέλο. Και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέλη και στελέχη διαθέτουν- το δείχνει η ιστορία, αλάθητο κριτήριο.

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ υστερεί της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ενώ άρχισε να χάνει το προβάδισμα και ο Γιώργος από τον Σαμαρά σε προσωπικό επίπεδο, αν και το δεύτερο έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Ταυτοχρόνως λαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα- αμφίβολο αν θα γίνει δυνατόν να υλοποιηθούν. Και από κοντά, ο Μπένι κερδίζει- με τη βοήθεια του τύπου, την κομματική νομιμοποίηση που του έλειπε.

Αν ο Γιώργος χάσει τις επόμενες εκλογές- όποτε και αν γίνουν, το ξέρει και το ξέρουμε, δεν μπορεί να παραμείνει στην Προεδρία. Το ερώτημα είναι αν θα αποφασίσει να ηττηθεί ή αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δρομολογήσει την αλλαγή ευρισκόμενος στην πρωτοκαθεδρία.

Χαρακτηριστικά, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος γράφει (anatropi2020) ότι «αρκετοί κάνουν, πλέον, τέτοιες σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ. Από βουλευτές, όπως οι κυρίες Αντωνίου και Γιαννακά που, όπως μαθαίνω, πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση "Γκόρντον Μπράουν" (έτσι αποκαλούν την μετάβαση σε ηγεσία Βενιζέλου, κατ΄ αναλογία εκείνων που συνέβησαν στους Βρετανούς Εργατικούς με την αντικατάσταση του τότε αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ από τον τότε υπουργό Οικονομικών), μέχρι μιντιακά συγκροτήματα που θεωρούν πως ο πολιτικός κύκλος του Γιώργου τέλειωσε».

Newpost

ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ



Από το Fimotro



Σκανδαλίδης σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το 2011 θα είναι έτος διαβούλευσης με τους αγρότες»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, σε απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει στις 13/05/11 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την άνιση και άδικη μεταχείριση των συκοπαραγωγών όσον αφορά το ποσό ανά στρέμμα που υποχρεούνται να καταβάλλουν για την ασφαλιστική εισφορά στον ΕΛΓΑ, δήλωσε ότι «το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ έχουν πλήρη συναίσθηση της πολυπλοκότητας και του μεγέθους της προσπάθειας που χρειάζεται να καταβληθεί για να καταλήξουμε τελικά, σε ένα σύστημα ασφάλισης απόλυτα αποδεκτό από τους αγρότες της χώρας μας».

Πιο συγκεκριμένα, με το νέο σύστημα ........

ασφάλισης και προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, βάση υπολογισμού της εισφοράς είναι η ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής η οποία υπολογίζεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μέση παραγωγή ενός προϊόντος την τελευταία πενταετία σε ένα Νομό και τη μέση τιμή εμπορίας του προϊόντος αυτού. Έτσι, για τους παραγωγούς σύκων του Νομού Μεσσηνίας ως μέση παραγωγή και ως μέση τιμή, λήφθηκαν υπ’ όψιν αυτές που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία 2005 – 2009 για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους εν λόγω παραγωγούς του Νομού. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό της εισφοράς για τα νωπά σύκα, ο κ. Σκανδαλίδης σημειώνει ότι για τα νωπά σύκα από 48 ευρώ που ήταν η εισφορά θα φτάσει τέλος στα 24 ευρώ.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού ανακοινώνει ότι το 2011 θα είναι έτος διαβούλευσης με τους αγρότες, δηλώνει ότι οποιαδήποτε πρόταση είναι βάσιμη και τεχνικά εφικτή θα γίνεται αποδεκτή και θα υλοποιείται άμεσα. Σε δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου, μετά την παραπάνω κοινοποίηση από τον Υπουργό, δήλωσε ότι «η ασφαλιστική εισφορά για το τρέχον έτος έχει ήδη καταβληθεί, οπότε πλέον επιδιώκεται η νομοθετική ρύθμιση για τη μελλοντική εισφορά και οικονομική ελάφρυνση των συκοπαραγωγών. Επιπλέον, και σημαντικότερο, παρακαλώ τους συκοπαραγωγούς και τις ενώσεις τους να προχωρήσουν σε υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, τέτοιων οι οποίες να μπορούν να βελτιώσουν την αγροτική δραστηριότητά τους».

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ



ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΥΣΕΛΑΣ - ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Ψήφισαν την Τετάρτη ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο και με το ναι τους έβαλαν και την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της χώρας μας.
Όταν θα έρθουν στις επόμενες εκλογές να ζητήσουν ψήφο, εσείς να θυμάστε ότι ΑΥΤΟΙ ξεπούλησαν την χώρα μας, και να τους δώσετε τα ανάλογα.



Πνίγηκε 23 χρονος υποβρύχιος αλιέας στον Μάραθο

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 23χρονος υποβρύχιος αλιέας στη θαλάσσια περιοχή «Νήσου Μαραθούπολη στη Μεσσηνία.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής θα αναλάβει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πύλου.

best TV

Σύμφωνα με πληροφορίρες μας η κηδεία του άτυχου παλικαριού θα .......

γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Μάραθο.



Χρ. Φωτόπουλος: «Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες»

«Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», επεσήμανε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, για τη στάση συναδέλφων του στα επεισόδια.

Ερωτηθείς αν είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», συμπλήρωσε.
«Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία .........

και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω όχι. Ντροπή, ντροπή, ντροπή» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, ζητώντας να γίνει ενδελεχής έρευνα και να μην μείνει τίποτε κρυφό.

Τέλος, άφησε αιχμές για την πολιτική ηγεσία, η οποία όπως ανέφερε, καλεί τη αστυνομία να αντιμετωπίσει προβλήματα πολιτικά που χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις, παρά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.

Καθημερινή

Σαμαράς: "Αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί θα καταψηφίσουμε το Μνημόνιο 2"

«Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής σας θα το καταψηφίσουμε και το Μνημόνιο 2. Και με 180 και με 250 και με 300 ψήφους να το φέρετε».

Με αυτή τη χαρακτηριστική αποστροφή ο ........

πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε στη Βουλή κατά την συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νέα δανειακή σύμβαση και απαιτήσει να υπερψηφιστεί με 180 βουλευτές.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αντισυνταγματικό χαρακτήρα μιας τέτοιας απόφασης, πρόσθεσε ότι "αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη πολιτική αστάθεια και εκτροπή".

«Αν έχουν γίνει αλλαγές αν έχει επιτραπεί στην Ελλάδα να αναπνεύσει και στην Οικονομία να ανακάμψει, θα το ψηφίσουμε ακόμα και ως απλό νόμο να το φέρετε», τόνισε ο κ.Σαμαράς. Εξέφρασε ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδράσει μέσα από πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας: «Εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Εκτός αν εκείνο που δεν σας άφησαν οι δικοί σας να κάνετε, δηλαδή να παραιτηθείτε πριν λίγε μέρες, τώρα θέλετε να το κάνετε ζητώντας 180. Τέτοια μανία παραίτησης έχετε".

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύονται, αλλά επαναλαμβάνουν μονότονα ότι η μόνη λύση είναι το Μνημόνιο. Ανέφερε ότι με αυτή την οικονομική συνταγή και με αυτή τη θεραπεία, γιατρειά δεν υπάρχει και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της ΝΔ για ένα διαφορετικό δρόμο εξόδου από την κρίση έχουν ήδη βρει ανταπόκριση από την ίδια την Τρόϊκα.

«Είναι απογοητευτικό να ταυτίζεται η κυβέρνηση απόλυτα με ότι προτείνει η Τρόϊκα και να το δέχεται χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης και αντίστασης και να επιτίθεται σε εμένα.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ως ένα ακόμα βήμα στο λάθος δρόμο που οδηγεί πιο βαθιά στο αδιέξοδο, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν δέχθηκε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έκανε πίσω για μικροκομματικούς λόγους γιατί δεν αντέχει να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

Τεράστιες ευθύνες στη κυβέρνηση καταλόγισε ο πρόεδρος της ΝΔ και για τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, μίλησε «για πανηγυρική αποτυχία της στο να προστατεύσει την ελευθερία των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας» και για «περίεργες σκηνές που μυρίζουν παρακράτος», ενώ κάλεσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσουν απαντήσεις στη Βουλή.

Newsit

Στον εισαγγελέα το βίντεο - αποκάλυψη με τα ΜΑΤ και τους συνδικαλιστές

Οι έως τώρα εξηγήσεις, ακόμη και απ' την αστυνομία, φαίνεται δεν έπεισαν. Η εισαγγελία έστειλε έγγραφο στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ζητώντας το βίντεο για να διαλευκανθεί η υπόθεση μετά τις νέες καταγγελίες για "αγαστή συνεργασία" ανδρών των ΜΑΤ με ακροδεξιούς. Τι απαντά η αστυνομία.

Η στάση των ΜΑΤ έχει καταγγελθεί από ..........

πολλούς, ενώ χιλιάδες ήταν και οι καταγγελίες από πολίτες για ξυλοδαρμούς και χρήση δακρυγόνων, ακόμα και σε ανυποψίαστους πολίτες που για παράδειγμα έπιναν τον καφέ τους σε καφετέριες στο Μοναστηράκι. 'Ομως το βίντεο που παρουσίασε το Alter ξεπερνά κάθε φαντασία.
Και η αποκάλυψη οτι οι κουκουλοφόροι με τους λοστούς στους οποίους παρέχουν προστασία τα ΜΑΤ είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ και φυγαδεύονται μέσα στη Βουλή προκαλεί οργή!



Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει έρευνα για το συγκεκριμένο βίντεο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε οτι, "το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί την Τρίτη και οι εικονιζόμενοι είναι μέλη συνδικαλιστικού σωματείου της ΕΘΕΛ, που είχαν δεχθεί επίθεση από αντεξουσιαστές σε καφέ της πλατείας Συντάγματος και για τους οποίους υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Ωστόσο ερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα."

Ωστόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ λέει ότι οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι στο παρελθόν έχουν δείξει βίαιη συμπεριφορά, όχι με λοστούς κλπ, αλλά είναι γνωστοί για τον “αντιδραστικό” χαρακτήρα τους.

Άλλοι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι πρόκειται για “γνωστά άτομα του ακροδεξιού χώρου”, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά κεφάλαιο της “ανοχής της αστυνομίας στη δράση ακροδεξιών” που έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσημα η αστυνομία αναμένεται να υποστηρίξει οτι:

1. Το βίντεο δεν ... είναι από τα χθεσινά επεισόδια, αλλά από τα προχθεσινά, όταν ομάδα ακροδεξιών που βρίσκονταν στο ... ελληνοκεντρικό μπλοκ "απολλώνειο φως" δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές ενώ βρίσκονταν στην οδό Όθωνος έξω από το "costa cofee".

2. Επειδή οι "συνέλληνες" απολλωνιστές ήταν πανταχόθεν πολιορκημένοι επιλέχτηκε η λύση της προσωρινής φιλοξενίας τους μέσα στη Βουλή, έως ότου οι σε βάρος του επιτιθέμενοι να ατονήσουν το ενδιαφέρον τους πιστεύοντας πως έχουν διαφύγει από τον εθνικό κήπο ή από τη βασιλίσσης σοφίας και να διαλυθούν.

Επίσης έχει διαταχθεί ΕΔΕ....

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Στόχος” πάντως δίδεται μια άλλη εξήγηση του περιστατικού

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Οι νεαροί "κουκουλοφόροι" που φαίνονται ότι "συνεργάζονται" με τα ΜΑΤ, είναι ΠΟΛΙΤΕΣ, που μόλις είχαν απεγκλωβιστεί από τα ΜΑΤ, μετά από τρίωρο αποκλεισμό στην Στοά της Όθωνος 10, από ομάδα αντιεξουσιαστών, επειδή κρατούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σημαίες. Ο μπαταρισμένος μάλιστα είναι τραυματίας από χτυπήματα των 50 αντιεξουσιαστών, που τον είχαν εγκλωβίσει μαζί με τους υπόλοιπους που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο. Οι αντεξουσιαστές τους ακολουθούσαν και μετά τον απεγκλοβισμό τους από τα ΜΑΤ, μεχρι και το σημείο που φαίνεται ότι εισέρχονται από το φυλάκιο μέχρι την διμοιρία που βρίσκεται πιό μέσα για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ! Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε κάνει ανάρτηση από εχθές. ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛ, την οποία δεν άφηναν ούτε το ΕΚΑΒ να προσεγγίσει στο σημείο εγκλωβισμού τους.

Aνοιχτό μένει το ερώτημα για το πως και γιατί οι αστυνομικοί επέλεξαν να προστατεύσουν αυτούς, αλλά και τα άλλα δύο άτομα πλάι τους την ώρα που απλοί διαδηλωτές που με γυμνά χέρια έκαναν έκκληση στα ΜΑΤ να μη ρίχνουν χημικά στην πλατεία δέχονταν χτυπήματα στο κεφάλι και κατέληγαν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο.

Newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Ξεκινούν την Παρασκευή τα Βλαχέρνια 2011

Ξεκινούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2011 - 10Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ». Ο φετινός κύκλος των ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ αφορά συναυλίες φιλαρμονικών της περιοχής και στοχεύει στην ανάδειξη του έργου και της παράδοσης που υπάρχει σ` αυτές και την ανάγκη στήριξής τους από την πολιτεία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν μουσική παιδεία και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τις τελετές του τόπου τους.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της ..........

Βλαχέρνας την Παρασκευή το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία ενός αξιόλογου μουσικού σχήματος που γεννήθηκε από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Καλαμάτας.

Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 2 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου Νέστορος.
Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2011 θα κλείσουν με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «Ο Απόλλων» και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών την Κυριακή 3 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ γίνονται παράλληλα με τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου. Φέτος θα ακολουθηθεί το εξής πρόγραμμα: Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 7.30 θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Στις 8.45 θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας. Το Σάββατο 2 Ιουλίου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ., και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μεγαλύτερος ο μισθός του Παπούλια απο αυτόν του Ομπάμα... Nτροπή


Η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με την ευκαιρία...
του επετειακού πρώτου ετήσιου μνημόσυνου για την υπογραφή από την κυβέρνηση και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του ατιμωτικού, αντεθνικού και αντισυνταγματικού μνημονίου με τις δυνάμεις κατοχής, κάλεσαν τον λαό σε πανεθνική προσπάθεια για τον νέο εθνικό αγώνα,......... όπως είπαν, ικανοποιήσεως των διεθνών τοκογλύφων και συμβούλεψαν τους υπηκόους τους να μην εμφορούνται από εγωιστικά
ένστικτα, αλλά να υφίστανται αδιαμαρτύρητα τις θυσίες που τους επιβάλλουν τα διεθνή κέντρα και η κυβέρνηση, γιατί άλλως θα υποστούν τα χειρότερα που έρχονται.

Οι ηγέτες για να πείσουν τους υπηκόους, πρώτοι αυτοί θα πρέπει να διδάσκουν με το παράδειγμά τους. Πρέπει να είναι πρώτοι στις θυσίες, πρώτοι στην αρετή, για να μπορούν να μεταδώσουν αρετή στον λαό. Γιατί η αρετή είναι μεταδοτική. Οπως και η κακία. Σε κανένα δεν αρμόζει να κυβερνάει, εάν δεν είναι ο ίδιος σαφώς καλύτερος από τους κυβερνώμενους.

Ο λαός δεν υπακούει σ' αυτούς που δεν μπορούν να εμπνέουν με το παράδειγμά τους. Όταν ένας Αμερικανός μάνατζερ ανέλαβε μία χρεοκοπημένη πολυεθνική εταιρεία, εδήλωσε ότι καθορίζει τον μηνιαίο μισθό του στο συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου, έως ότου με τις προσπάθειες όλων ανακάμψει η εταιρεία και βγάλει κέρδη.

Πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση με μεγάλη (νοητική;) καθυστέρηση, κατάλαβε επιτέλους ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο πρόεδρος της Βουλής ίδρυσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ταμείο για την εξόφληση του χρέους, αξιέπαινη προσπάθεια που όμως απέτυχε παταγωδώς και αγνοείται η τύχη της.

Όταν ο έντιμος και υπερήφανος Ελληνας μικροσυνταξιούχος και μισθωτός προσέφερε από το υστέρημά του για τον κοινό σκοπό, το πρώτο που θα περίμενε κανείς είναι ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας θα έδινε πρώτος το καλό παράδειγμα καθορίζοντας τη μηνιαία χορηγία του και τα έξοδα παράστασης σε ένα ευρώ και καταθέτοντας τα υπόλοιπα στο ταμείο για την εξόφληση του χρέους, έως ότου η χώρα περάσει την κρίση και ανακάμψει.
Όταν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 395.188 δολάρια ή 282.159 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ, ήτοι οι παροχές του υπό την πτώχευση του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά 165.441 ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αυτήν τη δύσκολη στιγμή, αυτήν τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστω και καθυστερημένα θα κάνει το καθήκον του και θα δώσει το παράδειγμα και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στον κόσμο του και απολαμβάνει τα προνόμιά του μακαρίως, χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


Φωτογραφία απο το newsbeast.gr.Τσολιάς σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Nομίζω τα λέει όλα....-