Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συνεχείς συναντήσεις με τους πολίτες.

Με φίλους και υποστηρικτές της είχε συναντήσεις στο γραφείο της, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.
Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Μεσσηνίας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε: «Σήμερα, για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος μας απέδειξε ότι έχει σχέδιο για τη χώρα, ένα σχέδιο που προσφέρει ελπίδα στους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο, ένα σχέδιο σαφώς καλύτερο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, από όσα αντιπροτείνει ο κ. Καραμανλής».

Την Τετάρτη 23/9 η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου θα .........

μιλήσει σε συγκέντρωση για τους Μεσσήνιους της Αθήνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ, Πειραιώς 1 στην Ομόνοια και ώρα 7 το απόγευμα.

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός για την τυπολογία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τροποποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 1242/2008, με τον οποίο θεσπίζεται κοινοτική τυπολογία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της Κοινότητας, προκειμένου να ταξινομούνται ομοιόμορφα βάσει του τεχνικοοικονομικού προσανατολισμού και του οικονομικού τους μεγέθους, καθώς και της σημασίας των άμεσα συνδεόμενων με αυτές άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων.
Ο εν λόγω κανονισμός δημοσιεύθηκε στο φύλο L 248/17 της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 22.9.2009 και για να τον κατεβάσετε, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
Για τον αρχικό κανονισμό 1242/2008, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
Η εν λόγω τυπολογία χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την παρουσίαση κατά κατηγορία τεχνικοοικονομικού προσανατολισμού και οικονομικού μεγέθους των στοιχείων που συλλέγονται από τις κοινοτικές έρευνες για τη διάρθρωση των...

γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και από το κοινοτικό δίκτυο γεωργικής λογιστικής πληροφόρησης.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε με τον αρχικό κανονισμό παρουσιάστηκαν δυσκολίες όπως στην ταξινόμηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων που εξειδικεύονται στα χορτοφάγα, ή στην ταξινόμηση ανά κατηγορία οικονομικού μεγέθους, καθώς και στην ονοματολογία ή τους κωδικούς ορισμένων προϊόντων.

Έτσι τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 867/2009 της Επιτροπής, της 21ης Σεπτεμβρίου 2009, ο οποίος τροποποιεί και διορθώνει τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1242/2008 για τη θέσπιση κοινοτικής τυπολογίας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
πασεγες





Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής χορηγεί ο ΕΛΓΑ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Αποζημιώσεις ύψους 26.656.495,85 ευρώ, σε 29.207 παραγωγούς 44 νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις, ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν εντός του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα, καύσωνα, χιόνι, και άγρια ζώα σε διάφορες καλλιέργειες χορηγεί ο ΕΛΓΑ από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα δοθούν και κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις για φυλλοβόλα δέντρα.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε αγρότες των Νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας Ημαθίας, Ηρακλείου,..

Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, και Χανίων

‘Όλες οι παραπάνω αποζημιώσεις θα δοθούν μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε στους δικαιούχους παραγωγούς.
πασεγες



Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (Albert Einstein, τονισμός στα Γερμανικά: Άλμπερτ Άινσταϊν), που από πολλούς θεωρείται ως ο μεγαλύτερος φυσικός του 20ου αιώνα, γεννήθηκε στην Ουλμ (Ulm) της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου του 1879 και πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 στο Πρίνστον (Princeton) του Νιού Τζέρσεϋ (New Jersey) των ΗΠΑ σε ηλικία 75 ετών. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας.

To 1905 δημοσίευσε τέσσερα άρθρα στο επιστημονικό περιοδικό Χρονικά της Φυσικής (Annalen der Physik) (τόμος 17). Στο πρώτο από αυτά έδωσε την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1921. Στηρίχθηκε στην υπόθεση της κβάντωσης η οποία είχε εισαχθεί μερικά χρόνια νωρίτερα από τον Πλανκ (Planck) για ερμηνεία της ακτινοβολίας του μέλανος σώματος.

Οι δύο αυτές εργασίες των Πλανκ και Άινσταϊν αποτέλεσαν την .......

αρχή της κβαντικής μηχανικής. Αργότερα ο Άινσταϊν εναντιώθηκε στην θεωρία των κβάντα, γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Θεός παίζει ζάρια.

Στο τρίτο από τα άρθρα που δημασίευσε το 1905 ο Άινσταϊν διατύπωσε την ειδική θεωρία της σχετικότητας και στο τέταρτο έδειξε ότι από αυτήν συνάγεται ο διάσημος τύπος E = mc2 (γενική θεωρία της σχετικότητας) που δηλώνει τη δυνατότητα και την ισοδυναμία αλληλομετατροπής ενέργειας και μάζας, ορίζοντας έτσι, ως εννιαίο χώρο την υλοενέργεια.
Τον Νοέμβριο του 1915, ο Αϊνστάιν παρουσίασε τη γενική θεωρία της σχετικότητας σε μία σειρά διαλέξεων ενώπιον της Πρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών. Το 1919 κατά τη διάρκεια μίας ηλιακής έκλειψης ο Σερ Άρθουρ Έντινγκτον (Eddington) παρακολούθησε το φως αστέρων καθώς αυτοί περνούσαν κοντά από τον ήλιο.
Οι μετρήσεις του συμφωνούσαν με τη θεωρία της σχετικότητας και το γεγονός αυτό έκανε τον Άινσταϊν διάσημο.

Το 1952 του προτάθηκε η προεδρία του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ, την οποία αρνήθηκε.

Ένας αιώνας από τη «Θεωρία της Σχετικότητας»

Μία κορυφαία στιγμή στην εξέλιξη της Θεωρητικής Φυσικής καταγράφηκε σαν χθές πριν 100 χρόνια στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, καθώς στις 21 Σεπτεμβρίου του 1909, στις 15.00 τοπική ώρα, ο -κατοπινά- διασημότερος φυσικός του 20ου αιώνα και Νομπελίστας, Άλμπερτ Αϊνστάιν, παρουσίασε, για πρώτη φορά σε δημόσια διάλεξή του, την «Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας».

Την εργασία του «Περί της ηλεκτροδυναμικής κινούμενων σωμάτων» ο Αινστάιν -γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1879 στο Ουλμ της Γερμανίας- είχε δημοσιεύσει το 1905. Η πρώτη γραπτή δημοσίευση της εργασίας, που θα συνδεόταν αργότερα με τη «Θεωρία της Σχετικότητας», έγινε το 1908 και συμπληρώθηκε αργότερα. Το άρθρο του «Η βάση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας» δημοσιεύτηκε τελικά το 1916, για να ακολουθήσει η βράβευσή του, την ίδια χρονιά, με το Βραβείο Νόμπελ.

Τόπος της παρουσίασης της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας από τον Αϊνστάιν, ήταν η ........

αίθουσα γυμναστικής του σχολείου «Αντρέ» της πόλης Σάλτσμπουργκ, το οποίο φιλοξενούσε από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 1909, το 81ο Συνέδριο της «Εταιρείας Γερμανών Φυσικών και Ιατρών», στο οποίο συμμετείχαν 1.300 φυσικοί επιστήμονες.

Επρόκειτο για το πρώτο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχε ο τότε 30χρονος φυσικός και αργότερα Νομπελίστας Αϊνστάιν, που στη σχετική συζήτηση μετά τη διάλεξή του, απέσπασε, τόσο την αναγνώριση, όσο και τον σκεπτικισμό μερίδας των συναδέλφων του, όπως ο Μαξ Πλανκ.

Κάθε άλλο παρά κάτι το εντυπωσιακό προμήνυε ο τίτλος της διάλεξης στο Σάλτσμπουργκ, «Περί της εξέλιξης των θεωρήσεων μας γύρω από την υπόσταση και την υφή της ακτινοβολίας», στην οποία για πρώτη φορά ο Αϊνστάιν παρουσίαζε την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας και «Μία υπόθεση για τα κβάντα του φωτός», ερμηνεύοντας τον διάσημο μαθηματικό τύπο του «Ενέργεια είναι ίσον μάζα επί ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο».

Κανείς τότε από το ακροατήριο στην αίθουσα γυμναστικής του σχολείου της αυστριακής πόλης, δεν φανταζόταν πως εκείνη η διάλεξη θα αποτελούσε κορυφαίο σταθμό στην εξέλιξη της Φυσικής. Αντίθετα, πολλοί από τους παρόντες -ανάμεσά τους και οι μετέπειτα Νομπελίστες της Φυσικής, Μαξ Πλανκ, Μαξ Μπορν, Γιοχάνες Σταρκ, Βίλχελμ Βιν και Μαξ Λάουε- αντιμετώπισαν με επιφυλάξεις και σκεπτικισμό τις θέσεις του Αϊνστάιν.

Όπως καταγράφεται στα πρακτικά του συνεδρίου, η συζήτηση που ακολούθησε τη διάλεξη του Αϊνστάιν, την οποία διεύθυνε ο Μαξ Πλανκ, διεξήχθη σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Σήμερα, μια αναμνηστική πλάκα στο Σχολείο Αντρέ του Σάλτσμπουργκ θυμίζει την ιστορική εκείνη διάλεξη του «πατέρα» της Θεωρίας της Σχετικότητας, ενώ με την ευκαιρία της σημερινής 100ης επετείου της, το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ καλεί απόψε στο αμφιθέατρο του, στην πανηγυρική διάλεξη για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον διεθνούς φήμης Αυστριακό καθηγητή Φυσικών Επιστημών, Αντον Τσάιλινγκερ.

Πηγή: ΝΟΟΖ

Απόψε στις 8 η τηλεμαχία ανάμεσα σε Παπανδρέου - Καραμανλή

Απόψε στις 20:00 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία των Debate η τηλεμαχία ανάμεσα στους δυο εν δυνάμει πρωθυπουργούς Καραμανλή και Παπανδρέου ή Παπανδρρεόυ και Καραμανλή αν επιθυμείτε.

Οι δυο πρόεδροι της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ θα έχουν την ευκαιρία για ένα ουσιαστικότερο διάλογο, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να απαντήσουν ο ένας στον άλλο.
Στην αποψινή τετ-α-τετ τηλεμαχία, που θα έχει διάρκεια 75 λεπτά, συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα στέκονται όρθιοι σε ........

πόντιουμ, απέναντι ο ένας στον άλλο, με τη δημοσιογράφο - συντονίστρια να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

Η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής: Οικονομία - Ανάπτυξη, Κοινωνικά θέματα - Παιδεία, Κράτος - Δημόσια Διοίκηση, Περιβάλλον - Υποδομές, Εξωτερική πολιτική.

Ο χρόνος τοποθέτησης του κάθε αρχηγού είναι: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία.

Το debate θα ολοκληρωθεί με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο αρχηγών.

Εξητήριο πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη

Εξιτήριο πήρε σήμερα στις εννέα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως έγινε γνωστό από το πολιτικό της γραφείο, η κ. Μπακογιάννη θα επανέλθει άμεσα στον προεκλογικό αγώνα, ωστόσο η ανάγκη διαρκούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας της δεν της επιτρέπει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ως εκ τούτου το ταξίδι της υπουργού ........

Εξωτερικών στις ΗΠΑ και η συνάντησή της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον ματαιώνονται.

Ανάστατος ο Πύργος Τριφυλίας απο το πρωτοφανές κρούσμα ληστείας.

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, μα φέτος ξεκίνησαν με άγριες διαθέσεις. Ο λόγος για την εγκληματικότητα που κάθε χρόνο βρίσκετε σε έξαρση την περίοδο, από τον τρύγο των αμπελιών μέχρι την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής.

Τόσα χρόνια, όμως, αρκούνταν στις κλοπές εν τη απουσία των ιδιοκτητών, τουλάχιστον στο χωριό μας, φέτος η χρονιά ξεκίνησε με ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό μας μιας και δεν έχει προηγούμενο. Συγκεκριμένα προχθές το βράδυ γύρω στις δυο τα ξημερώματα, πενήντα μέτρα από την πλατεία του χωριού, έγινε ληστεία με θύμα έναν 70 χρόνο συγχωριανό μας, τον Κώστα Χρονόπουλο ( κοντολιά ), ο οποίος βρέθηκε φιμωμένος και δεμένος στο σπίτι του.

Λίγη ώρα πριν τον είχαν επισκεφτεί στο σπίτι του τέσσερις αλλοδαποί βουλγαρικής .........

καταγωγής , τρεις άντρες και μια γυναίκα και αφού τον φίμωσαν και τον έδεσαν του αφαίρεσαν από το κομοδίνο του κρεβατιού του έξι χιλιάδες ευρώ. Μετά από λίγη ώρα αφού μπόρεσε και έβγαλε το μαντίλι που ήταν φιμωμένος άρχιζε να καλεί σε βοήθεια για καλή του τύχη περνούσε έξω από το σπίτι του ο μεγάλος γιος του και άκουσε τις φωνές, μπήκε μέσα και τον ελευθέρωσαν.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος συγχωριανός μας αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας που δεν του επέτρεπαν να βγαίνει πολύ συχνά από το σπίτι του, τους τελευταίους τρεις μήνες όλοι στο χωριό είχαν παρατηρήσει ότι είχε αρχίσει να βγαίνει πολύ συχνά και να είναι πολύ ευδιάθετος.

Μετά από το γεγονός αυτό μαθεύτηκε στο χωριό ότι η συγκεκριμένη Βουλγάρα τον είχε πλησιάσει εδώ και καιρό και είχαν κάποια επικοινωνία ώστε να μπορεί να της δείξει εμπιστοσύνη και να μπορεί να της ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του οποιαδήποτε ώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για επαγγελματίες κακοποιούς που δρουν με τρόπο οργανωμένο.

Η αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας έχει αναλάβει τις ανακρίσεις και ήδη το θύμα έχει κληθεί για αναγνώριση αρκετών υπόπτων.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Γρίπη των Χοίρων: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο

Το πρώτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε σε λύκειο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα μία μαθήτρια αισθάνθηκε ορισμένα από τα συμπτώματα της ασθένειας την Κυριακή και μετέβη σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές στον ιό.

Την επόμενη μέρα απουσίαζε από το σχολείο, οπότε ενημερώθηκε ο διευθυντής και η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Η μαθήτρια βρίσκεται στο σπίτι της υπό .......

παρακολούθηση, ενώ της έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις ζημιές από το χαλάζι στον Δήμο Νέστορος !!

Έως το τέλος της εβδομάδας θα μπορούν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής του δήμου Νέστορος να υποβάλλουν αιτήσεις προς τον ΕΛΓΑ για τις μεγάλες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες τους που προήλθαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που κτύπησε την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σημαντικός αριθμός αιτήσεων αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί παραγωγοί από την Μεταμόρφωση και το Μυρσινοχώρι που δεν έχουν ακόμα προσέλθει για την υποβολή αιτήσεων αν και οι δύο αυτές περιοχές έχουν τις μεγαλύτερες ζημιές από την χαλαζόπτωση.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης ........

τόνισε ότι σε συνεργασία με την Νομαρχία Μεσσηνίας έχει αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση του δήμου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και Ειδήσεις

Πέταξε πάνω απο τα 2,5 Ευρώ το ελαιόλαδο.

ΣΕ ικανοποιητικό επίπεδο διατηρούνται οι τάσεις για το ελαιόλαδο και είναι ικανοποιητικό πως αυτές συνεχίζουν να διατηρούνται στα επίπεδα πάνω από τα 2,5 ευρώ, λόγω της… Ιταλίας, με την τιμή αυτή να υπάρχει ελπίδα πως θα μπορέσει να αποτελέσει την βάση (ως κατώτατο όριο) για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Ωστόσο, ζήτημα υπάρχει για τους ελαιοπαραγωγούς της κεντρικής Μεσσηνίας που ο καιρός της προηγούμενης εβδομάδας, τους… σάρωσε την σοδειά και τους πώς αυτοί θα καταφέρουν έστω να αποζημιωθούν.

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών .......

Μεσσηνίας – δεν υπάρχει ακόμη απόφαση – αλλά υπάρχει πρόθεση το σύστημα προκαταβολής – εκκαθάρισης να συνεχίσει και φέτος με στόχο την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση και συγκέντρωση ποσοτήτων, και όχι μόνο.
Η ελαιοκομική περίοδος ωστόσο ξεκινά από τις αρχές Οκτωβρίου με το μάζεμα της μαυροελιάς.

Πηγή: Radio 936

Τα 23 κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές

Τα 23 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι τα εξής: ..........

1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής)

2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου)

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλέκα Παπαρήγα)

4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας)

5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)...

6) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή, Ε. Ζώτου, Α. Λεμπέση, Ν. Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη, Ι. Παρασκευόπουλος, Μιχ. Πετράκος)

7) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης).

8) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) (Γ. Κωνσταντόπουλος, Σ. Αγκούτογλου, Β. Σαμαράς, Η. Καμαρέτσος)

9) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας- Σάββας Μιχαήλ)

10) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς)

11) Δημοκρατική Αναγέννηση (Σ. Παπαθεμελής)

12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)

13) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)

14) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)

15) Κοινωνία -Πολ. Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια (Εμμ. Βολουδάκης)

16) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος)

17) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 12 ατόμων

18) Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (Κ. Μελισσουργός)

19) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)

20) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)

21) Παλαιά Δημοκρατία (Α. Δασκαλόπουλος)

22) Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (Ν. Λούβρος)

23) Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)

Πηγή: Τρωκτικό

Debate: Η Σία Κοσσιώνη, με μια ερώτηση έστησε στον τοίχο τον Καραμανλή

Πήρε ολα τα λεφτά η Σία Κοσσιώνη και έστησε στον τοίχο τον Καραμανλή και τον Γιώργο Σουφλιά.

Πως γίνεται ένας υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να έχει αυθαίρετο εξοχικό και να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας;

Ρόμπα τον έκανε μόνο με την ερώτηση.
Και απαντάει ταραγμένος:

"Έίχε άδεια για δύο σπίτια και πήρε για ένα. Ο φάκελος ήταν πλήρης και για κάποιους ανεξήγητους λόγους κράτησε παραπάνω. Η ερώτηση σας ήταν ατυχής"

Τι λέτε κύριε πρωθυπουργέ; Πρόστιμο έβαλαν στον Γιώργο Σουφλιά το ξεχάσατε;

Μετά πάλι η δημοσιογράφος του ........

ΣΚΑΙ του λέει: 'Για τις πυρκαγιές την ευθύνη έχει ένας 59 χρονος και μια γιαγιά; Δεν αποδόθηκαν πουθενά ευθύνες"
Και λέει ο πρωθυπουργός:
"Πως δεν αποδόθηκαν. Κυνηγήθηκαν και άλλοι για εμπρησμούς"!!!

Πρόεδρε πολιτικές ευθύνες σε ρώτησε η κοπέλα

http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_7994.html

Βόμβα για 1,1 εκατ. ασφαλισμένους

Στον αέρα βρίσκονται από χθες 1,1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης να ανακαλέσει οριστικά τις άδειες πέντε εταιρειών, που εγκαλούνται για ανεπαρκή κεφάλαια.
Πρόκειται για τις δύο εταιρείες Ασπίς Πρόνοια του ομίλου Ψωμιάδη τόσο στον κλάδο γενικών ασφαλειών (αυτοκίνητο) όσο και στον κλάδο ζωής (σύνταξη, υγεία), τις δύο εταιρείες του ομίλου General Union (Γενική Ένωση και Γενική Πίστη) καθώς επίσης την εταιρεία Σκούρτης- οι τρεις τελευταίες δραστηριοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στον κλάδο αυτοκινήτου. Και οι 5 εταιρείες εκτιμάται ότι απασχολούν γύρω στους 1.000 εργαζομένους, χωρίς σε αυτούς να συνυπολογίζονται οι...

συνεργαζόμενοι ασφαλιστές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν με νέα κεφάλαια τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, που απαιτείται να έχουν από τη νομοθεσία (www. pisc.gr). Μάλιστα η Επιτροπή παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ασπίς Πρόνοια κ. Παύλο Ψωμιάδη επειδή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, της προσκόμισε πλαστή εγγυητική επιστολή.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος έπρεπε να έχει καλύψει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου ένα άνοιγμα ύψους 203,59 εκατ. ευρώ. Αντί όμως, όπως αναφέρει η Επιτροπή, να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε στις 16 και 18 Σεπτεμβρίου 2009 στα γραφεία της, και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των εταιρειών της Ασπίς και της General Union (την οποία επρόκειτο να αγοράσει) κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας ΗSΒC, η οποία έπειτα από έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια. Οι «ορφανοί» του αυτοκινήτου
Τα λουκέτα στις πέντε εταιρείες, και ειδικά στην Ασπίς Πρόνοια που εθεωρείτο από τις κορυφαίες της αγοράς, φέρνουν ανακατατάξεις στον χώρο των ασφαλειών. Από σήμερα κιόλας, μεγάλοι και μικροί θα σπεύσουν να εντάξουν τους «ορφανούς» πλέον ασφαλισμένους των κλάδων αυτοκινήτου και ζωής στα δικά τους χαρτοφυλάκια. Να σημειωθεί ότι από τους ένα και πλέον εκατομμύριο ασφαλισμένους, οι 838.000

αφορούν τον κλάδο αυτοκινήτου, και περίπου 234.000 τον κλάδο ζωής, δηλαδή συντάξεων και υγείας. Για τους 838.000 του κλάδου αυτοκινήτου το Επικουρικό Κεφάλαιο θα παρέχει κάλυψη για ένα μήνα αν τυχόν εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να βρουν νέα εταιρεία.

Τι απαντά ο όμιλος Ψωμιάδη
Για απόφαση που ελήφθη χωρίς προηγουμένως να εισακουστεί το αίτημα των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και General Union για ολιγοήμερη παράταση ώς το τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου αυτές να προλάβουν να ολοκληρώσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τους και την κεφαλαιακή ενίσχυσή τους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Ψωμιάδη. Και επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις του ομίλου της Ασπίς θα στραφούν αμέσως με κάθε νόμιμο μέσο κατά της απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας, που αποτελεί πλήγμα για τον όμιλο, αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους των εταιρειών του.

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ

Οι εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας


Τι θα γίνει με τα συμβόλαια ζωής

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ το πρόβλημα είναι εκρηκτικό είναι στον κλάδο ζωής. Το ερώτημα είναι τι θα απογίνουν τα χρήματα που είχαν καταβάλει μέχρι σήμερα οι 234.000 πελάτες της Ασπίς Πρόνοια, ποσό το οποίο, αν και δεν έχει γίνει γνωστό, πρέπει να ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Προηγούμενη εμπειρία δεν υπάρχει, καθώς η μοναδική επιχείρηση ζωής που έχει κλείσει μέχρι σήμερα ήταν η Μεσόγειος, τα μεγέθη της οποίας δεν μπορεί να συγκριθούν με αυτά της Ασπίς Πρόνοια.

Η Επιτροπή Εποπτείας επιμένει πάντως ότι οι ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής δεν θα χάσουν ούτε τα δικαιώματά τους ούτε τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει. Κι αυτό διότι με τροπολογία που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή προβλέπεται ότι αμέσως μόλις κλείσει μια ασφαλιστική εταιρεία του κλάδου ζωής και τεθεί σε εκκαθάριση ορίζεται από τον υπουργό Οικονομίας επόπτης του χαρτοφυλακίου της που αναλαμβάνει τη λειτουργία της μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, μέχρι να γίνει η μεταβίβαση, ο επόπτης του χαρτοφυλακίου ζωής θα έχει την υποχρέωση να καταβάλλει αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζεται ότι οι μεν ασφαλισμένοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους ενώ οι υπάλληλοι των εταιρειών θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρείες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθεί ένα μέρος τους.

Με την ίδια τροπολογία που πέρασε το καλοκαίρι, το Δημόσιο θα παρέχει την εγγύησή του για το έλλειμμα της εταιρείας που έκλεισε, εφόσον το προβληματικό χαρτοφυλάκιό της πρόκειται να μεταβιβαστεί σε μια άλλη. Η εγγύηση αυτή θα αποτελεί στην ουσία πιστοποιητικό φερεγγυότητας για την εταιρεία που πρόκειται να το αγοράσει.


Αλλάζει χέρια η Αspis Βank
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ για ανακατατάξεις στη μετοχική σύνθεση της Αspis Βank που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναυσμα και για ντόμινο εξελίξεων στον τραπεζικό χάρτη σηματοδοτεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια. Η τράπεζα, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδια στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τόσο σε επίπεδο ρευστότητας όσο και σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας αλλά μετά τις δραματικές εξελίξεις για τον βασικό της μέτοχο ανοίγει ο δρόμος για την έλευση στρατηγικού εταίρου. Η ασφαλιστική εταιρεία Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ μετέχει με ποσοστό 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας αποφασίζει σήμερα- κατόπιν προτροπής της Τραπέζης της Ελλάδος- αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ. Μετά την ανάκληση της αδείας της, η ασφαλιστική δεν θα μπορέσει να μετάσχει στην αύξηση, με το ποσό των περίπου 80 εκατ. ευρώ που της αναλογούν για τη διατήρηση του ποσοστού της, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε μετοχική αναδιάρθρωση. Πληροφορίες αναφέρουν άλλωστε ότι υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών προς την κατεύθυνση εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο ενδιαφέρον και από εγχώριο πιστωτικό ίδρυμα.

Κανένας κίνδυνος για την τράπεζα
Παρά την ανάκληση λειτουργίας της ασφαλιστικής και την ευθεία σύνδεσή της με την τράπεζα, πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Αspis Βank. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας (Τier 1) προσεγγίζει το 9% όταν το όριο ασφαλείας που έχει θέσει η ΤτΕ είναι στο 8%, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται και οι δείκτες ρευστότητας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετούς μήνες και η σχετική παραίνεση της Τραπέζης της Ελλάδος μετρά περίπου έναν χρόνο και εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών, μετά τη διεθνή πιστωτική κρίση.


67 στο εδώλιο για τις μετοχές - φούσκες

ΕΔΩΛΙΟ για 67 άτομα, που φέρονται να είχαν εμπλακεί στην υπόθεση με τις μετοχές- φούσκες του Χρηματιστηρίου, δείχνουν δέκα χρόνια μετά με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου διαπίστωσαν σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως απάτη, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πουκατά περίπτωση- αποδίδουν σε συνολικά 67 χρηματιστές, επιχειρηματίες, επενδυτές, αλλά και στελέχη τράπεζας.

«Σκοπός των κατηγορούμενων χρηματιστών και επιχειρηματιών ήταν με τη δημοσίευση και διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, αφού προηγουμένως πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι δικαστές στο βούλευμά τους που αριθμεί 938 σελίδες.
ΤΑ ΝΕΑ



7 και 8 Νοεμβρίου οι εξετάσεις για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσομάθειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2009 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανικής για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκικής για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση».

Η κατάθεση των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει από .........

τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 και θα τελειώσει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.


Σενάρια επί σεναρίων για τη Μεσσηνία εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου

Αναφορές στα κομματικά προεκλογικά τεκταινόμενα της Μεσσηνίας παρουσίαζαν χθεσινά δημιοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή", το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου επιφυλάσσει σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των πέντε (5) εδρών της Μεσσηνίας. Με βάση τις δημοσκοπήσεις 3 έδρες θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και 2 η Νέα Δημοκρατία.
Το σενάριο της εφημερίδας δεν προβλέπει έδρα για ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Άπό την άλλη, σε δύο δημοσιεύματα, σε "Έθνος" και "Ημερησία", οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς, Οδ. Βουδούρης και Ν. Γιαννακοπούλου θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι να εκλεγούν στη Μεσσηνία.

Στο επίκεντρο του συνόλου των χθεσινών δημοσιευμάτων είναι και ο υπουργός ..........

Πολιτισμού Α. Σαμαράς, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνιστεί στα σενάρια διαδοχολογίας της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου δημιουργήσει θέμα διαδοχής του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Ο υπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο με την κατηγορία ότι προωθεί την ένταξη του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ δέχθηκε επίθεση και από την αρμόδια τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Δμανάκη.

Ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Κοντογιάννης, που πρόσκειται στη μητσοτακική πτέρυγα και πρωταγωνιστεί στην επίθεση, υπήρξε λάβρος κατά του κ. Σαμαρά, λέογντας ότι η κίνησή του για τον αρχαίο ναό στη Γιγαλία είναι αντίστοιχη με το "να διεκδικούσαν οι Μεγαρείς τον Παρθενώνα".

Στο ΥΠΠΟ επικαλούνται τοπογραφικά σχέδια της ΟΥΝΕΣΚΟ και πόρισμα της Διεύθυνσης Τοπογραφήσεων και Κτηματολογίου που εντάσσει το ναό στα όρια της Μεσσηνίας, αλλά βουλευτές της Ν.Δ. τόνιζαν χθες με νόημα ότι η υπόθεση δείχνει πλέον ότι "κανένα λάθος δε συγχωρείται". Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να αποφύγει αυτή την ώρα ρήξεις, αλλά πολιτικοί φίλοι του σχολίαζαν ότι 'το γεγονός πως κάποιοι επιδιώκουν να ανοίξουν μέτωπα είναι σαν να ρίχνουν νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ".

Σε κομματικό επίπεδο, ο υπουργός Πολιτισμού κινείται με στόχο μια ισχυρή επανεκλογή στη Μεσσηνία, ενώ επιδιώκει να επεκτείνει τους διεύλους του με τα λεγόμενα "καραμανλικά στελέχη".

Η "Ελευθεροτυπία", σε ανάλογο ρεπορτάζ για το θέμα της διαδοχής, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι είναι κατά των στρατών.
Από την άλλη, όμως, ίσως δεν πρόλαβε να συγκροτήσει το δικό του, όπως λένε στελέχη της Ν.Δ.".

Οι συνεργάτες του υπενθυμίζουν ότι στην εκδήλωση όπου παρουσίασε την ιδεολογική του πλατφόρμα (Απρίλιος 2009) εμφανίστηκαν 73 βουλευτές. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι πήγαν και στην Ντόρας. Επισημαίνουν τις διαφορές που έχει την υπουργό Εξωτερικών. "Είναι κοινωνιστής και κείνσιανιστής και οι θέσεις του στα εθνικά κινούνται σε πιο σκληρή γραμμή".

Πηγή: Θάρρος

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 22ης Σεπτεμβρίου 2009

ele22.jpg (694 KB) 8arr22.jpg (261 KB) foni22.jpg (461 KB)