Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Καταρρέει ο δικομματισμός σε τρεις δημοσκοπήσεις



Για πρώτη φορά σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φτάνουν συνολικά το 30%

Σύμφωνα με την Realnews και την μέτρηση της MRB, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν ...........

συνολικά 27,2% ιδιαιτέρως χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 31%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 19% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά 10,1% ΚΚΕ 8,8% ΣΥΡΙΖΑ 8,2 ΠΑΣΟΚ 8,2% και ΛΑΟΣ 3,4%

Στην εκτίμηση ψήφου 9 κόμματα φαίνεται να πως πιάνουν έστω και οριακά το πολυπόθητο 3% που τους δίνει και το εισιτήριο για την βουλή.
Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.



Οκτακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής με τη ΝΔ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα και το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα μετά τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά 15,2% ΠΑΣΟΚ 13,9% ΚΚΕ 11,9% ΣΥΡΙΖΑ 10,7% ΛΑΟΣ 6,9% Οικολόγοι/Πράσινοι 3,3% Δημοκρατικη Συμμαχία 3,2%





Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα η ΝΔ θα είχε 117 έδρες στη Βουλή, η Δημοκρατική Αριστερά 43, το ΠΑΣΟΚ 39, το ΚΚΕ 34, ο ΣΥΡΙΖΑ 30, ο ΛΑΟΣ 19 και από 9 έδρες οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.



Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 62,9% των πολιτών θα ήθελε μετά τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 51,5% ζητά οι εκλογές να γίνουν οποσδήποτε τον Απρίλιο.

Με τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να εκφράζει οργή και απογοήτευση για την ψήφιση του νέου δανειακού προγράμματος στη Βουλή, πάνω από το 60% εκτιμά ως λάθος την κίνηση των πολιτικών αρχηγών να διαγράψουν τους βουλευτές που είπαν "όχι" στα νέα μέτρα την περασμένη Κυριακή.

Ίδια εικόνα για το πολιτικό σύστημα αποτυπώνει και η μέτρηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.



Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 20% δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ το 63% χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση.

Real.gr

Συνελήφθη Μαροκινός με ένα κιλό σπόρους και σπιρτόκουτα με χασίς

Περίπου 1 κιλό σπόρους κάνναβης, 29 σπιρτόκουτα με χασίς και 117 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας είχε στην κατοχή του ένας Μαροκινός στην Τερψιθέα της Τριφυλίας, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Η επιχείρηση έγινε χθες το πρωί και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τους ελέγχους που έγιναν προσήχθησαν ........

29 άτομα και συνελήφθησαν 3.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

-Ένας Μαροκινός για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.

-Ένας ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις.

-Ένας Αλβανός γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στον Μαροκινό, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 117 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 29 σπιρτόκουτα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 192 γραμμαρίων, σπόρους κάνναβης, βάρους 940 γραμμαρίων, 14 φυτά κάνναβης, ύψους από 1 έως 4 εκατοστά, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας και Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, προχθές το απόγευμα στο ΚΤΕΛ Κυπαρισσίας συνελήφθη 28χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 11 ναρκωτικά χάπια και ένα μπουκαλάκι με 13ml μεθαδόνης.

Θάρρος

Κυκλοφορεί και κάνει θραύση στο Facebook

Η παρακάτω εικόνα κάνει θραύση στο Facebook και έχει εκατοντάδες κοινοποιήσεις στα προφίλ των χρηστών.

Επανεκκίνηση της Ελλάδας με reset στο σύστημα της.

Δείτε την












Δημοσκόπηση της MRB. Πτώση για την ΝΔ Μετά το μνημόνιο 2.

Τα αποτελέσματα ακόμα μίας δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν τη μεγάλη πτώση του ποσοστού των δύο μεγάλων κομμάτων. Σε δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της Real News αποδεικνύεται πως το Μνημόνιο «βυθίζει» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς συγκεντρώνουν 19% και 8,2% αντιστοίχως.

Τα δυο κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου 27,2%, στην εκτίμηση 39,4%, ενώ αν γίνονταν τώρα εκλογές, η Βουλή θα είχε εννέα κόμματα.

Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι ..........

οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.

iefhmerida

Επιστολή - χώσιμο στον Αντώνη Σαμαρά από πρώην ΝεοΔημοκράτη.

Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο προσωπικό e-mail του Σαμαρά asamaras@parliament.gr στις 14/02/2012, ώρα 01.52 πμ:

κ. Σαμαρά,

Κανονικά θα έπρεπε να είχα στείλει την επιστολή αυτή από τον Νοέμβριο όταν κι έκανες την συγκυβέρνηση αλλά τότε απεφάσισα να παραμείνω ψύχραιμος. Σήμερα όμως δεν απομένει κάτι άλλο πια.

Ας ξεκινήσω με το ποιος είμαι, γιατί σιγά μην.........

θυμάσαι. Με λένε Ηλιόπουλο Θωμά και ήμουν μέχρι χτες μέλος του κόμματος σου. Τον Οκτώβριο του 2009, μια περίοδο που μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών, όλοι ήταν με την Ντόρα, εγώ μαζί με άλλους 28 οννεδίτες με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή υπογράψαμε ένα κείμενο με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’. Μας απείλησαν, μας λοιδόρησαν, μας κυνήγησαν γιατί τολμήσαμε να εκδηλώσουμε την στήριξη μας σε σένα και δεν δεχτήκαμε να γίνουμε υποτελείς του συστήματος της μαφίας Μητσοτάκη. Εμείς όμως δώσαμε με πείσμα και αυταπάρνηση τον καλό αγώνα. Πολλοί από αυτούς που μας κυνήγησαν τότε, βρίσκονται σήμερα δίπλα σου, σε εκλεκτές κομματικές θέσεις.

Σε στήριξα γιατί πίστευα ότι είσαι κάτι διαφορετικό.
Γιατί πίστευα ότι τα χρόνια της πολίτικης ερήμου που έζησες θα σε ειχανε αλλάξει, θα σε ειχανε κάνει δυνατό και ανυποχώρητο.
Νόμιζα ότι ήσουν ο καταλληλότερος για να εκφράσεις τις αρχές και τα ιδεώδη της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς στην οποία υπερήφανα ανήκω.
Νόμιζα ότι θα είσαι κρυστάλλινος και δεν θα προχωρήσεις σε συναλλαγές με την διαπλοκή, αλλά θα την ξερίζωνες.
Νόμιζα ότι ήσουν ο καταλληλότερος για να αναδιοργανώσει εκ βάθρων την Νέα Δημοκρατία και να επιβάλλει την ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς στην κοινωνία, κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Καραμανλής.
Νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσες το κίνημα των δεξιών της 29ης Νοέμβρη που σε ανέδειξε, θα το έβαζες μέσα στο κόμμα και θα μετέτρεπες την αρτηριοσκληρωτική ΝΔ σε εθνικό κίνημα. Νόμιζα ότι δεν θα άφηνες το ΠΑΣΟΚ σε χλωρό κλαρί.

Γι’αυτους τους λόγους σε στήριξα κι όχι γιατί περίμενα να με βολέψεις κάπου. Βλέπεις, μια ζωή ήμουν ρομαντικός.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ.

Διέψευσες οικτρά τις προσδοκίες μου και πούλησες μισοτιμής τα οράματα μου, κ. Σαμαρά.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς, από την αρχή. Όταν και θα έπρεπες να χρησιμοποιήσεις τους αγνούς πατριώτες και αγωνιστές που σε ανέδειξαν (και δεν μιλώ για εμένα τον ολίγιστο, αλλά για άλλους πολύ πιο αξιόλογους), εσύ προτίμησες να στηριχτείς στους σιχαμερούς πολιτικάντηδες και κομματάρχες από τους οποίους είναι γεμάτη η ΝΔ. Καταλαβαίνω, οι συμφωνίες, συμφωνίες και τα χρωστούμενα, χρωστούμενα. Λυπάμαι απλώς με κάποιους αγαθούς ανθρώπους οι όποιοι ακόμη περιμένουν ‘‘ο Σαμαράς να καθαρίσει το κόμμα’’. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους. Αν εσύ καθαρίσεις ποτέ το κόμμα από τα πολιτικά μπάζα, εγώ θα γίνω ροζ ελέφαντας με φτερά.

Είναι σαφές για σένα ότι προτεραιότητα έχουν οι παλιοί πολανιτες συναγωνιστές σου αλλά και τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια. Οι πρώτοι γιατί νομίζουν ότι είσαι στ’αληθεια ο Μεσσίας και οι άλλοι για να στηρίζουν τα κονε σου με την διαπλοκή. Αλλά δυστυχώς για σένα, η κλίκα που σε περιτριγυρίζει είναι ερασιτέχνες της κακίας ώρας. Ακόμα και τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο 8% παίζει μπάλα για πλάκα κάτι Σταμάτηδες, κάτι Λυκουρέντζους και κάτι Φαήλους. Όσο δε για τους Αρούληδες, τους Κυριάκους και τους Μίλτους δεν έχω να πω τίποτα καθώς ποσώς με απασχολεί η πλουτοκρατική δήθεν δεξιά της Εκάλης.

Παρ’ολα αυτά, μέχρι τον Νοέμβριο σε ακολουθούσα πιστά και μάλωνα με πολύ κόσμο που μου έλεγε ότι κι εσύ είσαι σαν τους άλλους και ότι είσαι απατεώνας. Τον Νοέμβριο όμως με πάγωσες. Με πάγωσες με την συγκυβέρνηση. Το ‘‘Όχι στην συγκυβέρνηση – Εκλογές τώρα’’ του μεσημεριού του Σαββάτου της 5ης Νοέμβρη ξαφνικά μεταβλήθηκε σε ‘‘Εγώ θέλω να βοηθήσω’’ του πρωινού της Κυριακής της 6ης Νοέμβρη. Το ποιον ακριβώς ήθελες να βοηθήσεις, σήμερα έχει καταστεί σαφές: τις τράπεζες, την διαπλοκή, το ΠΑΣΟΚ και τους τοκογλύφους.

Η συγκυβέρνηση με επικεφαλής τον σημιτικό σκελετό και εκλεκτό των τραπεζιτών Παπαδήμο και η συνδιαλλαγή με το δωσίλογο ΠΑΣΟΚ αποκάλυψαν σε όλους μας ποιος πραγματικά είσαι και ποιες είναι οι προθέσεις σου.

Η πορεία σου από εκεί και μετά ήταν τρελή!

Κορυφαία στιγμή θεωρώ τα αποκαλυπτήρια της πρόσληψης του γιου του αρχιδιαπλεκομενου Ψυχάρη ως σύμβουλο σου και οι φήμες ότι τον ετοιμάζεις για υποψήφιο βουλευτή. Μπράβο σε μένα και σε όλους μας που σε στηρίξαμε κ. Σαμαρά! Σε ψηφίσαμε για να μετατρέψεις την ΝΔ σε εθνικό κίνημα κι εσύ την έκανες παραμάγαζο της διαπλοκής! Συγχαρητήρια! Είναι σαφές ότι ο πόθος σου για την πρωθυπουργία σε έχει οδηγήσει σε συμμαχία με τον διάβολο.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα, είναι μηδαμινά, μπροστά σε αυτά που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μπροστά στα μάτια μου. Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς ακύρωσες τον εαυτό σου και άλλαξες πλευρά. Είναι τραγικός ο τρόπος που ακύρωσες την πολιτική δυο ετών και είπες ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Φαντάζομαι ότι είναι πολλά αυτά τα οποία χρωστάς σε εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες ώστε να φτάσεις, ποιος, εσύ ο υπέρ-αντιμνημονιακος, να απειλείς θεούς και δαίμονες για να ψηφιστεί το Μνημόνιο ΙΙ και να διαγράφεις το ¼ της κοινοβουλευτικής σου ομάδας! Έτσι δεν είναι; Τα χρωστούμενα κάποτε πρέπει να ξεπληρωθούν.

Είναι πρωτοφανές να έχεις πάρει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής, να οδηγείς το κόμμα σου στην διάσπαση και την ανυποληψία και να ξεπουλάς την πατρίδα σου για να εξυπηρετήσεις τα σχέδια των τοκογλύφων. Είναι μοναδικό, δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά.

Είναι προκλητικός και σκανδαλώδης ο τρόπος που προστατεύεις το ΠΑΣΟΚ και τον φίλο σου τον Γιωργάκη. Θα μπορούσες με ένα φύσημα να το σμπαραλιάσεις και να κλείσεις στην φυλακή τον ΓΑΠ, αλλά εσύ προτίμησες να συγκυβερνήσεις μαζί του και να τον προστατεύσεις πάση θυσία.

Είπες…πρόσφατα ότι ο λαός σε κρίνει και μόνον σε αυτόν λογοδοτείς. Αλήθεια, ρώτησες ποτέ κανέναν από τους 800.000 νεοδημοκράτες της 29ης Νοέμβρη αν συμφωνεί με όλα αυτά που έχεις κάνει; Ρώτησες κανέναν από εμάς (πλην των υπαλλήλων και των παπαγάλων σου) αν συμφωνεί με την συγκυβέρνηση και το Μνημόνιο ΙΙ; Έκανες ένα συνέδριο, ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα;

Όταν επιβάλλαμε το άνοιγμα των διαδικασιών σε όλη την βάση της ΝΔ, δεν το κάναμε για να κάνεις εσύ του κεφαλιού σου. Το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι η ΝΔ ανήκει στην βάση της κι όχι σε σένα ή σε οποιοδήποτε άλλον!

Ρώτα την βάση... αν τολμάς... για όλα αυτά που κάνεις. Κάνε ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.

Ποιος σου έδωσε την εξουσιοδότηση να υπογράψεις εν ονόματι μας το πούλημα της Ελλάδος; Δυστυχώς για σένα, έχεις χάσει την κομματική δεδηλωμένη. Και την έχεις χάσει οριστικά.

Είπες…τον Σεπτέμβριο που πέρασε στην ΔΕΘ, σε έναν δακρύβρεχτο λόγο σου, ότι έχεις όραμα για την Ελλάδα του 2021, 200 χρόνια μετά από την επανάσταση. Το όραμα ακριβώς έχεις; Την Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα στους δανειστές και τον λαό εξαθλιωμένο; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 12ης Φεβρουαρίου 2012!

Είπες…ότι οι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου. Δηλαδή σε μια βδομάδα έχουμε εκλογές;

Είπες…ότι θα κάνεις μια εξεταστική και μόνο για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο Ι. Εξεταστική για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο ΙΙ ενώ συγκυβερνούσες, θα κάνεις;

Είπες... όταν έκανες την συγκυβέρνηση, ότι θα ψηφίσεις μόνο την δανειακή σύμβαση κι όχι τα μέτρα που την συνοδεύουν. ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;


Μιλάς... συνέχεια για πατριωτισμό. Είναι ντροπή να μιλάς για την πατρίδα και ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ.

Είπες... ότι θα χρεοκοπήσουμε και ότι δεν έχουμε τρόφιμα και πετρέλαιο. Τελικά, η πολύ παρέα με τον Παπαδήμο σε έκανε κινδυνολόγο και τυχοδιώκτη. ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ.

Είπες…ότι απαιτείς εδώ και τώρα εκλογές αφού ολοκληρώθηκε η ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Γιατί δεν ανατρέπεις ΑΜΕΣΑ την κυβέρνηση Παπαδήμου τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχασε την δεδηλωμένη αλλά σκούζεις αριστερά-δεξιά;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι κι εσύ και όλοι όσοι ψηφίσατε το Μνημόνιο ΙΙ. Εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι και παραπάνω για τις κωλοτούμπες που έκανες και για την κοροϊδία που έριξες στον δυστυχή λαό της ΝΔ που σε πίστεψε.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί ένας 23χρονος εργάτης σε βιομηχανία θα πληρώνεται με 400 ευρώ με το Μνημόνιο ΙΙ. Μπορείς εσύ να ζήσεις με 400 ευρώ; ΜΠΟΡΕΙΣ; Τι σχέση έχει το δημόσιο χρέος και η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδος με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα; ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που αμείβεσαι πλουσιοπάροχα κάθε μήνα. Γιατί αλήθεια δεν παραιτείσαι της μηνιαίας αποζημίωσης σου υπέρ της πατρίδος αφού την αγαπάς τοοοσο πολύ και θες τοοοσο πολύ να την σώσεις;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί ετοιμάζεστε να απολύσετε χιλιάδες ανθρώπους από το Δημόσιο και να καταστρέψετε τις ζωές τους.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί ανοίξατε τον δρόμο στην καταστροφή του εργατικών κεκτημένων του λαού και στην απόλυτη κυριαρχία των εργοδοτών. Για σας τους βολεμένους, οι εργαζόμενοι είναι σκλάβοι ανάξιοι ενδιαφέροντος.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που συμβάλλεις στην κατεδάφιση όλων αυτών για τα οποία έχυσαν αίμα οι πατεράδες και οι παππούδες μας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους. Ποιος είσαι εσύ που θα τα γκρεμίσεις σε ένα βράδυ;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι με την κοροϊδία που μας ρίχνεις ότι έσωσες τον 13ο και τον 14ο μισθό όταν ο Τομσεν πριν από εσένα δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει κι όταν με την σφαγή του κατώτατου που υπέγραψες χάθηκαν τρεις μισθοί ανά έτος!

Θα έπρεπε ειδικά εσύ να ντρέπεσαι που πρότεινες να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες κατά 300 εκατ. ευρώ! Γιατί δεν πρότεινες να κοπούν 300 εκατ. ευρώ από τα κόμματα σας, τους μισθούς σας ή από την διαπλοκή που στηρίζεις; Όταν θα χρειαστεί, με τι θα πολεμήσουμε; Με τόξα; Ή μήπως δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε αλλά πρέπει να παραδοθούμε ειρηνικά, Αντώνη;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που ετοιμάζεσαι να κλείσεις τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που έδωσε σπίτι σε χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες άλλους να πάνε μια φορά διακοπές στην ζωή τους ή να αγοράσουν κανένα βιβλίο. Βλέπεις, οι εργολάβοι φίλοι σου έχουν ανάγκες.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που νομιμοποιείς το χαράτσι της ΔΕΗ, που υπέγραψες την αύξηση των αντικειμενικών αξίων και διευκολύνεις την φορομπηχτική πολιτική που ασκεί το ελληνικό κράτος-νταβατζής εις βάρος των πολιτών του. ΠΙΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΙΜΑ.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που έχεις το θράσος να βγαίνεις στην τηλεόραση σαν άλλος ΓΑΠ και να απειλείς τον λαό με χρεοκοπία, την ώρα που οι άνεργοι είναι εκατομμύρια και χιλιάδες νέοι σαν εμένα παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς χωρίς επιστροφή. Την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι αυτοκτονούν από την εξαθλίωση και το αδιέξοδο. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΗΔΗ, ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που υποθηκεύεις το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου. Κριτές θα σε δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί, όπως έλεγε ο Παλαμάς.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που πουλάς φτηνό πατριωτισμό με αερολογίες και παχιές κουβέντες ενώ στην πράξη έγινες ο πρωτεργάτης της άλωσης. Την λέξη πατριδέμπορας την χρησιμοποιούσα παλιά για τον Καρατζαφερη αλλά μάλλον ταιριάζει κι αλλού. ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για πολλά. Αλλά αν ντρεπόσουν δεν θα τα έκανες.

Το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου καταλάβαμε καλά γιατί ΕΠΡΕΠΕ να γίνει η συγκυβέρνηση. Διότι έπρεπε να περάσει το μνημόνιο πάση θυσία και με μεγάλη πλειοψηφία. Και το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορούσε.

Δυστυχώς όμως δεν σας ενημέρωσαν καλά ούτε εσένα ούτε το φιλαράκι σου από την Μινεσότα, και βρέθηκαν αρκετοί που είχαν το ανάστημα να πουν όχι. Και δυστυχώς για εσάς δεν πιάσατε πλειοψηφία 2/3 όπως ζητούσε μετά μανίας ο Λοβερδος.

Αυτούς τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, αυτούς διέγραψες. Αυτούς που όπως κι εγώ, έτρεξαν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) από την αρχή να αγωνιστούν για να σε κάνουν πρόεδρο. Κάτσε τώρα με τον Χατζηδάκη και τον Σπηλιωτόπουλο. Και ξαναπάρε πίσω και την Ντόρα, αφού με όσα κάνεις την δικαίωσες και δεν έπρεπε να την διαγράψεις.

Παρέλαβες κόμμα και θα παραδώσεις νεοφιλελεύθερο, νεοταξικό, αντιλαϊκό από-κόμμα του 10%. Κι ούτε τόσοι μείνατε.

Και να θυμάσαι καλά αυτό που σου γράφω τώρα, πως ότι κι αν κάνετε, όσο κι αν προσπαθήσετε, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. Όσα νομοσχέδια κι αν περάσετε, όσους κι αν διαγράψετε, όσο κι αν τρομοκρατήσετε, Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Δεν ξέρω αν σου έφεραν τα κακά μαντάτα, αλλά τελικά πρωθυπουργός δεν πρόκειται να γίνεις. Ούτε πρόκειται να ισχύσει τίποτε από τα κατάπτυστα που υπέγραψες.

Γιατί, αν και όποτε γίνουν εκλογές, εσύ κι όποιος θα κάνει τότε κουμάντο στο πράσινο απο-κόμμα, το πολύ να μαζέψετε 20% (μαζί). Το υπόλοιπο 80% του ελληνικού λαού είναι απέναντι σας και θα σας στείλει στην λησμονιά της ιστορίας! Το μαύρισμα που θα σου ρίξει ο λαός στις εκλογές, ειλικρινά ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

Και η επόμενη κυβέρνηση θα αναλάβει τον καταλογισμό των ευθυνών για όσα έχουν γίνει από το 2009 έως σήμερα. Εκτός αν σχεδιάζετε να μην κάνετε ποτέ εκλογές…

Για μας μένει μόνο η υπεράσπιση της πατρίδος με κάθε τρόπο, απέναντι σε εχθρούς και προδότες.

ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΩ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Δεν γουστάρω να έχω καμία σχέση με ανθρώπους που πουλάνε την πατρίδα μου.

Δεν γουστάρω να έχω καμία σχέση με δυνάστες του λαού.

Δεν γουστάρω να έχω καμία σχέση με απο-κόμματα που υπηρετούν την Νέα Τάξη, την ευρωπαϊκή γραφειοκρατική δικτατορία, τους τοκογλύφους και το ΔΝΤ.


Όσον αφόρα για διαγραφές κι άλλα τέτοια ζητήματα, για να με διαγράψουν από κάτι, πρέπει αυτό να υπάρχει (όπως εύστοχα έγραψε πριν τέσσερις μήνες ο Κώστας Χατζής). Και η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει κ. Σαμαρά. Την διέλυσες.

Λυπάμαι μόνο τους ανθρώπους που συνεχίζουν να σε πιστεύουν ειλικρινά. Όχι αυτούς που ζουν από το σύστημα που εγκαθίδρυσες στην Συγγρού, αλλά κάποιους ελάχιστους αγνούς δεξιούς που είναι απελπιστικά ηλίθιοι και εγκλωβισμένοι για να πιστεύουν ακόμη σε σένα. Ελπίζω κάποια στιγμή να ξυπνήσουν.

Καληνύχτα κ. Σαμαρά.

Ηλιόπουλος Χρ. Θωμάς,
πολίτικος μηχανικός,
πρώην μέλος Ν.Δ.,
πρώην μέλος Ο.Ν.ΝΕ.Δ.,
νεοδημοκράτης από τα 15 και δεξιός από τα γεννοφάσκια μου


ΥΓ1: Σταμάτα να απευθύνεις τηλεοπτικά διαγγέλματα για κάφρους και να παίζεις με την φτώχεια και την δυστυχία μας. Άσε μας να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. Μη μας δουλεύεις κι από πάνω.

ΥΓ2: Σε ευχαριστώ που μου έμαθες με τον καλύτερο τρόπο πως σ’αυτή την ζωή Μεσσίες δεν υπάρχουν.

ΥΓ3: Η εθνική επανάσταση που αρνήθηκες πεισματικά να εκφράσεις, έρχεται και θα σας παρασύρει όλους στο διάβα της.

Από το blog Με το Θάρρος της Γνώμης μου

Η παράνοια της…«πετυχημένης συνταγής!»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Την ώρα που καταθέτω αυτές τις γραμμές στα αγαπημένα μου blogs θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο (χωρίς τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ) για να «περιποιηθεί» τις τελευταίες αναγκαίες λεπτομέρειες ώστε να βγούμε ασπροπρόσωποι απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας…

Για μια ακόμη φορά ή «πετυχημένη συνταγή» .........

που την εκφράζει η αλληλουχία των ρημάτων ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΤΕ τους Έλληνες, ΑΠΕΙΛΕΙΣΤΕ τους, ΤΡΟΜΑΞΤΕ τους και «στύψτε» τους ακόμη περισσότερο….πέτυχε!
Κανείς μας και κανείς τους ΔΕΝ γνωρίζει τι ακριβώς θα αποφασιστεί στην κρίσιμη διαβούλευση της Δευτέρας!

Οι ηγέτες μας, όμως, και οι τρόικα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι από Δευτέρα θα μας επιβάλλουν περικοπές συντάξεων και ειδικών μισθολογίων που θα καλύψουν επαρκώς την περιβόητη ΤΡΥΠΑ των 350 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που ΕΠΡΕΠΕ να εξασφαλίσει ως προϋπόθεση για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για τα 130 δις. Και PSI η Ελληνική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με τους 6 συνεργαζόμενους Υπουργούς της Νέας «Νέας Δημοκρατίας»)…

Τις τελευταίες ημέρες το ΑΠΛΟ ερώτημα από σοβαρούς αναλυτές και λογικά σκεπτόμενους πολίτες σε Ευρώπη και Ελλάδα ήταν:
«Καλά μιλάνε για παροχή ενός πακέτου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και σκοντάφτουν στο έλλειμμα των 350 εκατομμυρίων που η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να βρει;…»
Η απάντηση που έδωσαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες και ΒΓΑΖΕΙ μάτια ήταν Κόλαφος για τους Έλληνες Πολιτικούς, ατού στα χέρια των Ευρωπαίων συναδέλφων τους:
«Προφανώς επειδή το σενάριο της άμεσης χρεοκοπίας, του πιστωτικού γεγονότος και της παύσης πληρωμών – μισθών, συντάξεων – είχε πλέον κουράσει, εφευρέθηκε το ΚΡΙΣΙΜΟ έλλειμμα των 350 εκατ. Ευρώ που όπως φαίνεται έγιναν 400, και…Μειώθηκαν ακόμη πιο πολύ συντάξεις και μισθοί, η κατρακύλα σε επίπεδα Βαλκάνιων συνεχίζεται ΑΛΛΑ άνοιξε μια χαραμάδα ΕΛΠΙΔΑΣ για την Δευτέρα που μας έρχεται…»

Η ΕΛΠΙΔΑ είναι πολύ σοβαρή έννοια, αγαθό σε ανεπάρκεια πλέον για εμάς τους Έλληνες αλλά πώς να μην είναι όταν και τα 130 δις η τρόικα και οι Ευρωπαίοι θέλουν να τοποθετηθούν σε ΕΙΔΙΚΟ λογαριασμό και εκταμιεύσεις να γίνονται από μια επιτροπή που αυτοί θα ορίσουν με στόχο να δοθούν τα 130 δις ευρώ, από εκεί να πληρώνονται οι τοκογλύφοι τα οφειλόμενα τοκοχρεολύσια, και ότι περισσεύει να πηγαίνει στην Ελλάδα και τους Έλληνες!...
Και τίθεται από χτες σε Ελλάδα και Ευρώπη το απλό ερώτημα: «Και εάν δεν περισσεύει τίποτε;» Και δίνεται άμεσα η απάντηση:

«Τότε η Ελληνική Κυβέρνηση θα μειώνει ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις ή θα αντιμετωπίζει…ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ»
Αφού ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ τον Εθνικό μας πλούτο στη συνέχεια…χρεοκοπία!
Εμ, κερατάδες, εμ, δαρμένοι!
Μπράβο τους, μας... χαντακώσανε!!!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Με πολύ κέφι ατελείωτες σερπαντίνες και αμέτρητο χαρτοπόλεμο σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χορό του σχολείου μας στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο <<ΒΟΡΡΕΕΙΟΝ>>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τιμή εισόδου: 3€


Και φέτος θα γίνει το καρναβάλι των Φούληδων

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας τη βιώνουμε με τα αρνητικότερα συναισθήματα, οι απόκριες είναι μια περίοδος που μπορούν να μας χαρίσουν κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς. Εκδηλώσεις με την πρωτοβουλία ιδιωτών και φορέων χαρίζουν νότες κεφιού και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι τα τελευταία εννιά χρόνια και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ που γίνεται στα Φιλιατρά την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, με συμμετοχές καρναβαλιστών και από τις γύρω περιοχές.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ θα ...........

πραγματοποιηθεί και φέτος δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, ιδιαίτερα σε άτομα που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις που απαιτούν οικονομική συμμετοχή, να έχουν μια διέξοδο για διασκέδαση. Οικονομικά θα στηριχτεί αποκλειστικά από χορηγίες και συμμετοχές ιδιωτών που αρνούνται να αποδεχθούν ότι η οικονομική κρίση θα σταματήσει κάθε κοινωνική δραστηριότητα και θα ρίξει όλους σε μια κατάσταση κατάθλιψης και παραίτησης από τα πάντα.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους όσους θέλουν να βάλουν το κέφι τους πάνω από την οικονομική μιζέρια της εποχής, να συμμετέχουν στο καρναβάλι με γκρουπ ή ακόμα και μεμονωμένα ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να δώσουμε μια αισιόδοξη απάντηση στη γκρίζα ατμόσφαιρα και να περάσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 3.30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: Βίκυ Αλεξανδροπούλου 2761360023 και Παρασκευή Παντελάκη 6972297936.

ΣΧΟΛΙΟ
Πάρτε μια γεύση από το περσινό μας καρβανάλι και βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και συμμετέχετε κι εσείς στο Φιλιατρινό Καρναβάλι. Ας το κάνουμε και ας συμμετέχουμε όλοι μαζί από όλες τις πόλεις της Τριφυλίας. Θυμηθείτε βλέποντας το περσινό Καρναβάλι την διασκέδαση μας και ας βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι.
Ας δώσουμε όλοι μαζί ρεπό στην μιζέρια της εποχής που μας έριξαν.



Πώς να μειώσετε το κόστος των εκτυπώσεων σας.

Η αλήθεια είναι πως η μέρα που το γραφείο θα είναι απαλλαγμένο από τη χαρτουρα αργεί ακόμα. Ακόμα και το internet δεν έχει εξαλείψει την ανάγκη για εκτυπώσεις, για να μην πούμε πως την έχει αυξήσει. Αλήθεια πόσα e-mails εκτυπώνετε κάθε εβδομάδα; Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν δυο εκτυπωτές, έναν για φωτογραφίες και έναν δεύτερο για τις μικρές η μεγάλες καθημερινές δουλειές τους. Θεωρούμε τους εκτυπωτές, όμως, τόσο δεδομένους, ούτως ώστε να πατάμε εκτύπωση χωρίς δεύτερη σκέψη;

Ειδικά στις ημέρες μας που η παγκόσμια οικονομία έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα, είναι τουλάχιστον αφελές να ξοδεύει κάποιος παραπάνω χρήματα από όσο πρέπει για να καλύψει τις ανάγκες του για εκτυπώσεις.
Έτσι, μερικές έξυπνες κινήσεις θα σας ............

γλιτώσουν από αρκετά χρήματα.

Οικονομία στα μελάνια.

Πιθανότατα το πιο μεγάλο έξοδο των εκτυπωτών είναι τα μελάνια. Αν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε τώρα καινούριο εκτυπωτή, τότε προτιμήστε έναν με ξεχωριστά δοχεία μελανιού για κάθε χρώμα, ούτως ώστε να τα αντικαθιστάτε ένα-ένα. Πέρα από την παραπάνω προφανή λύση βέβαια, μπορείτε να κάνετε και μερικά άλλα πράγματα προκείμενου να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα.

Καταρχάς δοκιμάστε να ξαναγεμίσετε τα άδεια μελανοδοχεία σας. Η παραπάνω λύση βέβαια δεν είναι πανάκεια, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που τα επαναγεμισμενα μελάνια δεν λειτουργούν καθόλου, η προσφέρουν χαμηλής ποιότητας εκτυπώσεις. Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές και αξίζει τον κόπο, αφού η διαδικασία κοστίζει σαφώς πολύ λιγότερο από την αντικατάσταση.

Επιπροσθέτως μπορείτε να δοκιμάσετε να αγοράσετε μελάνια από έναν τρίτο κατασκευαστή. Και πάλι, ενδέχεται η ποιότητα εκτύπωσης να μην είναι η καλύτερη δυνατή, όμως μπορείτε να αλλάξετε τα αυθεντικά μελάνια του εκτυπωτή σας με τα <δεύτερα>, όταν θέλετε να κάνετε μαζικές εκτυπώσεις στις οποίες δεν χρειάζεστε υψηλή ποιότητα. Στο κάτω-κάτω είναι κρίμα να ξοδεύετε τα ακριβά μελάνια σας όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να εκτυπώσετε ένα κείμενο η μια εργασία σας χωρίς να περιέχει φωτογραφίες.

Για όσους διαθέτουν εκτυπωτή laser υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορεί να τους προσφέρει μερικές δεκάδες η και περισσότερες εκτυπώσεις. Απλά αφαιρέστε το toner και κουνήστε το απαλά. Ο στόχος εδώ είναι να ξεκολλήσετε όσο toner έχει μείνει στις γωνίες του δοχείου και όχι να διαλύσετε το δοχείο, οπότε προσοχή στο απαλά.

Και με το χαρτί τι γίνεται;

Όσον αφορά το φωτογραφικό χαρτί, η κάθε εταιρεία τείνει να φτιάχνει το δικό της προϊόν, σχεδιασμένο για να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των εκτυπωτών της. Παρόλα αυτά, τα απλά φωτογραφικά χαρτιά είναι πολύ πιο οικονομικά. Επίσης δεν κάνει κακό να κάνετε μια έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε τι χαρτί θα προμηθευτείτε, αφού μπορείτε να βρείτε καλές ευκαιρίες. Όσον αφορά τώρα το απλό χαρτί Α4 τότε δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε υψηλής ποιότητας φύλλα. Τα περισσότερα χαρτιά για εκτυπωτές γράφουν επάνω 100 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει πως το χαρτί ζυγίζει 100 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσο πιο βαρύ είναι το χαρτί τόσο πιο ακριβά κοστίζει, όμως αν επιλέξετε ένα χαρτί βάρους 80 γραμμαρίων θα κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά και –το κυριότερο- οικονομικά.

Ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα στην εκτύπωση, είναι να χρησιμοποιήσετε χαρτιά που έχετε εκτυπώσει μόνο από την μια πλευρά. Και μην ξεχνάμε πως εκτός από οικονομικό είναι και οικολογικό.

Χρησιμοποιήστε το software του υπολογιστή σας.

Οι εκτυπωτές έχουν συνήθως δικό τους software από το οποίο μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τις παραμέτρους εκτύπωσης. Μπορείτε να κάνετε αρκετή οικονομία, αν χρησιμοποιείτε αυτό το software, αφού από εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε και την ποιότητα εκτύπωσης. Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε σαν ποιότητα εκτύπωσης το draft. Με αυτή την επιλογή ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί ελάχιστο μελάνι, θυσιάζοντας βέβαια αρκετά την ποιότητα. Βέβαια, αν θέλετε να εκτυπώσετε κείμενα η γραφήματα χωρίς χρώμα, τότε δεν θα παρατηρήσετε σημαντικές διαφορές και θα εξοικονομήσετε αρκετό μελάνι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Φεβρουρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.