Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κοπρίτες χαρακρτήρισε ο Πάγκαλος τους Δημοσίους υπαλλήλους!!!!!!

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης.
Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση .........

ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηστικά.

Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".

Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως "η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια".

NewsIt

Νέο τοπίο με τιμές - φωτιά στις αντικειμενικές αξίες. Αναλυτικοί πίνακες.

Στα ύψη εκτινάσσονται από την Πρωτοχρονιά οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε 4.455 οικισμούς 25 νομών της χώρας μετά τις αντικειμενικές αξίες - «φωτιά» που καθόρισε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τιμές ζώνης που αποκτούν για πρώτη φορά οι οικισμοί αυτοί ξεκινάνε από τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και φθάνουν μέχρι και τις 3.200 ευρώ ανά τ.μ. με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στον οικισμό Αθηνιού στη Σαντορίνη.

Σημειώνεται ότι η ένταξη αφορά σε .........

περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμού.

Με την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών, το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία του Δημοσίου περισσότερους φόρους από τις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές) και από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, αφού οι φόροι θα υπολογίζονται στις νέες αυξημένες αξίες. Πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν ΦΑΠ.

Μέχρι σήμερα η αξία των ακινήτων στους οικισμούς υπολογίζεται με εκτιμήσεις που κάνουν οι κατά τόπους εφορίες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλές. Ετσι, βίλες και παραθεριστικές κατοικίες σε τουριστικές περιοχές κυρίως στα νησιά αποφεύγουν τη φορολόγηση ή έχουν επιβαρύνσεις ολίγων ευρώ. Με την ένταξη των συγκεκριμένων περιοχών στο σύστημα, μεσίτες εκτιμούν ότι η φορολογητέα αξία των ακινήτων θα αυξηθεί ακόμη και πάνω από 100%.

Στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών εντάσσονται οικισμοί των νομών Κοζάνης, Πέλλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας , Βοιωτίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ιωαννίνων, Λέσβου.

Αύξηση
Εξάλλου το καλοκαίρι του 2011 θα έρθει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται ήδη οι τιμές ζώνης, με το οικονομικό επιτελείο να προωθεί αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των τιμών. Το σύστημα θα αντικατασταθεί με ένα νέο, το οποίο θα ακολουθεί την πορεία των αγοραίων τιμών και θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμών.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών προκαλεί ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα όπως:

* Τον νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (αντικατέστησε το ΕΤΑΚ).
* Τον φόρο μεταβίβασης.
* Τον φόρο κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.
* Τον φόρο εισοδήματος με την υπαγωγή των ακινήτων στα νέα τεκμήρια διαβίωσης.
* Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
* Το τέλος και τα δικαιώματα που καταβάλλονται σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους.
* Τα έξοδα του υποθηκοφυλακείου.
* Τον φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων.

Δείτε αναλυτικά τις αντικειμενικές αξίες σε τρία διαφορετικά αρχεία.
κατεβάστε το αρχείο που σας ενδιαφέρει.


Αναλυτικός πίνακας αντικειμενικών αξιών στον Νομό Μεσσηνίας

Αναλυτικός πίνακας αντικειμενικών αξιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αναλυτικός πίνακας αντικειμενικών αξιών ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

2 Ιανουαρίου 2011 η πρωτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου υπό την προεδρία του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου στην σελίδα του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος.

Το Φιλιατρά News θα σας δωσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση μέσα απο το blog μας.
Για το πόσοι θα το παρακολουθήσετε.........

δεν σας το εγγυόμαστε. Η ευθύνη για τη όλη μετάδοση της συνεδρίασης θα την έχει η εταιρία που έχει αναλάβει να κάνει Streamming τη συνεδρίαση.

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι συντονιστείτε εδώ και παρακολουθήστε το περιφερειακό συμβούλιο LIVE.



Ανοίγουν όλα τα διόδια στις 9 Ιανουαρίου

Πανελλαδική διαμαρτυρία, με άνοιγμα των διοδίων σε όλο το μήκος της διαδρομής από τη Θεσσαλονίκη έως την Καλαμάτα, διοργανώνει για τις 9 Ιανουαρίου το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων.

Στο κείμενο-κάλεσμα το συντονιστικό αναφέρει τα εξής:

Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες-μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται...

Σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, οι εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς μας δρόμους αυξάνουν χωρίς όριο τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν νέους σταθμούς διοδίων, ενώ τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αυξάνονται κατακόρυφα με την καινούρια χρονιά.

Σε βάρος της ζωής μας, Τέσσερις ακόμα ...........

συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στις 27/12/2010 στο φονικό δρόμο Κορίνθου-Πατρών, ενώ στο σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου οι εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει την ασφαλή μετακίνηση σε δεύτερη μοίρα.

Σε βάρος της εργασίας μας,
η εταιρεία Vinci (Ολυμπία Οδός) απολύει παράνομα 26 εργαζόμενους στην κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι στις μεταφορές στέλνονται στην ανεργία και την αβεβαιότητα μέσω της «μεταφοράς» τους σε άλλους κλάδους.

Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, οι δημόσιες συγκοινωνίες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται σε όφελος των ιδιωτικών μεταφορών, οι ήδη ελαστικές -για τις εταιρείες- συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων αλλά ισχύουν για τις υποχρεώσεις του δημοσίου, τα χρέη και τα ελλείμματα που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις στις ΔΕΚΟ μεταφέρονται στους εργαζόμενους ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα φιλέτα (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Σε βάρος του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών,
Ολόκληρες ζώνες (Αττική, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία) περικυκλώνονται από νέους σταθμούς διοδίων και αυθαίρετες εγκαταστάσεις των εταιρειών (βλ. αυθαίρετες εγκαταστάσεις διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας).

Zougla.gr

ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΝΕΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΕΑ - ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, συμμετείχε στο κλείσιμο των διοδίων στην Νεστάνη και την Ασέα την Κυριακή 28 Νοέμβρη 2010. Στους οδηγούς μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Τα διόδια δεν είναι πρόβλημα «τοπικό». Είναι μέγα σκάνδαλο γιατί:

Μας ζητάνε να πληρώσουμε πανάκριβα διόδια για δρόμους που έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει με τη φορολογία και τα ως τώρα διόδια και που το κράτος θα έπρεπε να κατασκευάσει και να μας παρέχει δωρεάν. Μας περνάνε για ηλίθιους (δίνουν τρεις μέρες πριν τις εκλογές σε κυκλοφορία το δρόμο και βάζουν νέα διόδια, ενώ αυξάνουν τα παλιά μια εβδομάδα μετά).

Οι κυβερνώντες (προηγούμενοι και τωρινοί) ..........

χάρισαν τους εθνικούς δρόμους σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με συμβάσεις που τους επιτρέπουν να αυξάνουν τους σταθμούς διοδίων και τα κόμιστρα όπου και όσο θέλουν. Οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν το ελεύθερο να κλέβουν το εισόδημα των εργαζομένων την ώρα που μισθοί και συντάξεις μειώνονται δραματικά.

Πληρώνουμε προκαταβολικά για έργα που δεν έχουν καν ξεκινήσει. Πληρώνουμε διόδια σε
δρόμους-καρμανιόλες, όπως η «εθνική οδός» Κορίνθου-Πατρών. Καλύπτουμε από την τσέπη μας τις υπερτιμολογήσεις των μεγαλοεργολάβων και της κρατικής διαπλοκής. Χρηματοδοτούμε τους ιδιώτες για έργα πληρωμένα κατά το μεγαλύτερο μέρος από τον κρατικό και κοινοτικό προϋπολογισμό, όπως τα μέχρι τώρα παραδομένα τμήματα μέχρι την Μεγαλόπολη.

Με τις συμβάσεις παραχώρησης, ιδιωτικοποιούν τους εθνικούς δρόμους και καταστρατηγούν το βασικό κοινωνικό δικαίωμα της μετακίνησης. Απομονώνουν οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρες περιοχές και ρυπαίνουν το περιβάλλον αυξάνοντας τη συγκέντρωση καυσαερίων.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.