Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κύπελλο Μεσσηνίας: Η Εράνη ισωπέδωσε το Ασπρόχωμα με 7 - 0 και πάει Ημιτελικά.

Ακόμα βάζουν γκολ στο γήπεδο.

Βροχή έπεσαν τα γκολ στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών όπου η Εράνη ισοπέδωσε στην κυριολεξία το Ασπρόχωμα με το επιβλητικό 7-0 στον επαναληπτικό αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Μεσσηνίας. Μια νίκη που σφραγίζει το εισιτήριο της Εράνης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. (Θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα το ματς έληξε ισόπαλο 0-0.)

Το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει ακόμα .........

περισσότερα γκολ αν δεν πήγαιναν χαμένες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα με χαρακτηριστική ευκαιρία το δοκάρι του Ντινιώτη στο 58'.

Οι φιλοξενούμενοι καθ όλη την διάρκεια του αγώνα είχαν εξαιρετικά προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους γηπεδούχους και το αποκορύφωμα ήταν ο διαπληκτισμός στο 89 του Σιψά απέναντι στον Γρηγορακάκη κάνοντας τον Διαιτητή Πλεμενόπουλο να τους αποβάλει από τον αγωνιστικό χώρο.

Το "Brake Dance" με τα Γκολ έχει ως εξής:

17’ σουτ του Κουτσουρέ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Κόλλια που άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ
31’ οι αμυντικοί του Ασπροχώματος έδιωξαν το σουτ του Ανδρεόπουλου, όμως η μπάλα έφτασε στον Μιχ. Γρηγορακάκη, ο οποίος με στοχευμένο πλασέ στο “Γ” διπλασίασε τα γκολ της Εράνης
42΄ο Καραχάλιος προώθησε τη μπάλα στον Κόλλια που από κοντά πέτυχε το 3-0
55’ ο Μιχ. Γρηγορακάκης «σέρβιρε» στον Μικελάτο κι εκείνος με δυνατό σουτ ανέβασε το δείκτη στο 4-0
66’ σέντρα από αριστερά του Μιχ. Γρηγορακάκη και ο Κόλλιας με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 5ο γκολ της Εράνης συμπληρώνοντας χατ-τρικ
79’ φάουλ του Κουτσουρέ, κεφαλιά του Μικελάτου και 6-0
81’ από κάθετη πάσα του Κουτσουρέ, ο Χρονόπουλος πέρασε και τον τερματοφύλακα, σφραγίζοντας τη νίκη της Εράνης με το 7ο γκολ.

Εύκολο απόγευμα για τον Πλεμμενόπουλο και τους βοηθούς του Ροβολή και Καστανά.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Καραχάλιος (46’ Χρονόπουλος), Λυμπερόπουλος (56’ Ι. Γρηγορακάκης), Ανδρεόπουλος, Ντινιώτης (65’ Φουρναράκος), Μπαστακός, Νινιός, Κουτσουρές, Μικελάτος, Κόλλιας, Μιχ. Γρηγορακάκης.

ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ: Ζησιμάτος, Καραχάλιος (46’ Ανδριανόπουλος), Ζαφειρόπουλος, Φουρναράκος, Τσίρμπας, Χατζηπαναγιώτης, Άρ. Ηλιόπουλος, Φίλιος (46’ Παπουτσής), Π. Ηλιόπουλος (46’ Κατσιβαρδέας), Σιψάς, Γεωργακόπουλος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα ημιτελικά η Εράνη αντιμετωπίζει τον Πάμισο

Και τώρα οι τέσσερίς τους…

Απελευθερώνεται πλήρως από την 1η Ιανουαρίου η αγορά φορτηγών ΔΧ

Σε τροποποιήσεις του ισχύοντος νόμου για τις οδικές μεταφορές, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης και τις οποίες παρουσίασε την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα περιληφθούν σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο με την απελευθέρωση των ταξί.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις αυτές, μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:...........

- Η μεταβατική περίοδος για την πλήρη απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος λήγει την 1η Ιανουαρίου 2012 και όχι τον Ιούλιο του 2013, όπως προέβλεπε ο νόμος Ρέππα.

- Δεν ισχύει η μεταβατική περίοδος για τη σταδιακή απομείωση της εισφοράς κατά 30% την 1/1/2011, κατά 35% τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 35% το 2013. Με την τροποποίηση η μείωση λαμβάνει χώρα κατά 30% επί του αρχικού ποσού την 1η Ιανουαρίου 2011 και κατά 70% την 31η Δεκεμβρίου 2011.

- Οι μεταφορικές επιχειρήσεις που έχουν άδεια να διεξάγουν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές έχουν το δικαίωμα να διεξάγουν και εθνικές οδικές μεταφορές με την ίδια άδεια.

- Τα Φ.Δ.Χ. ανάλογα με το μεταφερόμενο είδος διακρίνονται σε ΦΔΧ ειδικού φόρτου και Φ.Δ.Χ. κοινού φόρτου.

- Φ.Δ.Χ. ειδικού φόρτου χαρακτηρίζονται τα οχήματα που φέρουν ειδικό αμάξωμα μόνιμα και σταθερά συνδεδεμένο με το πλαίσιο, κατάλληλα για την υποδοχή και μεταφορά ορισμένης κατηγορίας ομοειδών αγαθών ή υλικών και ακατάλληλων για την εκτέλεση άλλου έργου, όπως είναι τα πάσης φύσεως βυτιοφόρα, αυτοκίνητα μεταφοράς αυτοκινήτων, ζώων, κρεάτων, εμπορευματοκιβωτίων, αποβλήτων, ψυγεία, γερανοφόρα και μεταφοράς αίματος/πλάσματος

- Φ.Δ.Χ. κοινού φόρτου χαρακτηρίζονται τα οχήματα που είναι κατάλληλα για τη μεταφορά εμπορευμάτων ή πραγμάτων ή γενικά αγαθών τα οποία δεν απαιτούν ειδικού φόρτου όχημα για τη μεταφορά τους. Τα οχήματα της κατηγορίας αυτής μπορούν να φέρουν ανυψωτικό μηχανισμό για τη φόρτωση και εκφόρτωση των διακινούμενων, με το όχημα, εμπορευμάτων.

- Η μετατροπή της κατηγορίας Φ.Δ.Χ αυτοκινήτων, κοινού ή ειδικού φόρτου, από μια κατηγορία σε άλλη είναι ελεύθερη, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας.

- Οι Α.Ε. ή Ε.Π.Ε., που έχουν συσταθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, καθώς και οι μεταφορικές επιχειρήσεις, εντάσσονται στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, για τη δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους, την αγορά γηπέδων για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, χώρων στάθμευσης και συνεργείων, την εισαγωγή συστημάτων τηλεματικής και επικοινωνιών και άλλων.

- Σε περίπτωση λύσης για οποιαδήποτε αιτία των μεταφορικών εταιρειών τα Φ.Δ.Χ. που ανήκουν σε αυτές κατά κυριότητα με την άδεια κυκλοφορίας τους, μεταβιβάζονται στους μετόχους ή εταίρους της εταιρίας χωρίς την καταβολή του φόρου.

- Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δημιουργείται ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Μεταφορικών Επιχειρήσεων («Ε.Μ.Μ.Ε.»). Το Μητρώο αυτό ενημερώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών κάθε περιφέρειας και είναι προσβάσιμο από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

- Επιτρέπεται οι μεταφορικές επιχειρήσεις που εκτελούν εθνικές ή διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές να θέτουν σε κυκλοφορία, για κάθε ρυμουλκό όχημα Δ.Χ. που κατέχουν, απεριόριστο αριθμό ρυμουλκούμενων οχημάτων. Για τα οχήματα αυτά εκδίδονται αντίστοιχες άδειες κυκλοφορίας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΑΤΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΑΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ.

ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, Η ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ, ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 17-10-11

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ...........

ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

ΤΟ ΔΣ

Vegas - Για σένα

Το νέο τραγούδι των Vegas με τίτλο "Για σένα", μπορούμε τώρα να το απολαύσουμε και σε video clip!
Μάλιστα, πάνω από 7.000 άνθρωποι το παρακολούθησαν σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που έκανε πρεμιέρα!

Δες το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες




Οι στοίχοι



Αν πρέπει θα αλλάξω εγώ και μια ζωή όσα μπορώ θα συγχωρώ
αφού ότι ζητώ είναι ακριβό για σένα, για σένα

ότι και να πεις επιμένω δεν αλλάζω σκέφτομαι το χθες κι από μέσα φράζω
ευτυχώς το θυμό μου τον δαμάζω τον πνίγω και γι αυτό δεν ησυχάζω
λόγια και λέξεις πως να τα πιστέψεις όταν πίσω δεν μπορείς να επιστρέψεις
πάλι το να σβήσεις μέλλον να κερδίσεις το σήμερα που θες να ξανά αποκτήσεις

Αν πρέπει θα αλλάξω εγώ και μια ζωή όσα μπορώ θα συγχωρώ
αφού ότι ζητώ είναι ακριβό για σένα, για σένα
θα αλλάξω εγώ για σένα

μετά από τόσο χρόνο λες πως με θες, που χωρίσαμε μονάχα εσύ φταις
δε θα πιστέψω ότι και να λες, αυτή που θα 'σαι αύριο ήσουνα και χθες
είχες κάποτε τη δύναμη να με αφήσεις και τώρα θες γι αγάπη να με κλείσεις
σε λάθος πόρτα βρήκες να χτυπήσεις όλα αυτά που ένιωσα θα νιώσεις να ζήσεις !

Αν πρέπει θα αλλάξω εγώ και μια ζωή όσα μπορώ θα συγχωρώ
αφού ότι ζητώ είναι ακριβό για σένα, για σένα
θα αλλάξω εγώ για σένα

Υποσχέσεις δίνεις ξανά, σε έχω μάθει όμως καλά
όσο η γη αυτή γυρνά δε γυρνάω πίσω ξανά

Πίστεψε με αυτή τη φορά, δως μου μια ευκαιρία ξανά
έχω κάνει τόσα πολλά μα ποτέ δεν είναι αρκετά

Αν πρέπει θα αλλάξω εγώ και μια ζωή όσα μπορώ θα συγχωρώ
αφού ότι ζητώ είναι ακριβό για σένα, για σένα

θα αλλάξω εγώ για σένα

Ο καιρός για αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου





ΓΕΝΟΠ: Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ, πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΓΕΝΟΠ, με στόχο να μην εκτυπωθούν οι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν όσο χρειαστεί προκειμένου να αναστείλουν την έκδοση των λογαριασμών.

Η ΔΕΗ έχει προειδοποιήσει με διακοπή σύνδεσης ..........

όσους δεν καταβάλουν το ειδικό τέλος.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει με διακοπές ρεύματος με ανακοίνωση που έχει εκδώσει.

- Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει σε διακοπή της σύνδεσης και δεν το επαναχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο καταναλωτή γνωστοποιούν τη διαγραφή στο Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.). Αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν δεν ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της Δ.Ε.Η. ή του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του Δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.

- Το ειδικό τέλος συνεισπράττεται, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, από τη Δ.Ε.Η και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το έτος 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

- Τα ποσά του ειδικού τέλους που εισπράττονται από τη Δ.Ε.Η. και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδονται στο Ελληνικό Δημόσιο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί. Η Δ.Ε.Η και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να δίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο χρηματικές προκαταβολές έναντι των ποσών που πρέπει να αποδοθούν από τις εισπράξεις του τέλους και μέχρι 25% του προς είσπραξη ποσού.

Οι 10 αλλαγές στην αγροτική πολιτική της ΕΕ

Το σχέδιο αναμόρφωσης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) για μετά το 2013 παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια νέα εταιρική σχέση ανάμεσα στην Ευρώπη και τους αγρότες με στόχο την επισιτιστική επάρκεια, τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντατσιάν Τσόλος και χαρακτήρισε καθοριστικές τις επόμενες δεκαετίες για την εδραίωση μιας ισχυρής γεωργίας που θα μπορεί να ανταποκρίνεται τόσο στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του διεθνούς ανταγωνισμού όσο και στις προσδοκίες των πολιτών.

«Η Ευρώπη χρειάζεται τους αγρότες. Οι αγρότες .........

χρειάζονται τη στήριξη της Ευρώπης. Η Κοινή Γεωργική Πολιτική δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι τα τρόφιμα που έρχονται στο τραπέζι μας, είναι το μέλλον των μισών και πλέον εδαφών μας», παρατήρησε ο Επίτροπος.


Η αναθεωρημένη ΚΓΠ θα προωθεί την καινοτομία, θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα, τόσο από οικονομική όσο και από οικολογική άποψη, θα καταπολεμά την κλιματική αλλαγή και θα στηρίζει την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο, η αναθεωρημένη ΚΓΠ θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», εκτιμά στη σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν


Τι αλλάζει

1) Καλύτερα στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις που προωθούν την ανάπτυξη και την απασχόληση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια πιο δίκαιη, απλούστερη και καλύτερα στοχευμένη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα το δυναμικό της ευρωπαϊκής γεωργίας. Η βασική στήριξη του εισοδήματος θα αφορά μόνον τους ενεργούς αγρότες. Μετά τα 150.000 ευρώ θα μειώνεται σταδιακά και θα υπόκειται σε ανώτατο όριο μετά τα 300.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση και ανά έτος, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των θέσεων απασχόλησης που δημιουργεί η εκμετάλλευση. Επίσης, θα κατανέμεται πιο δίκαια μεταξύ των αγροτών, των περιφερειών και των κρατών μελών.


2) Δραστικότερα και καταλληλότερα μέσα διαχείρισης των κρίσεων για καλύτερη αντιμετώπιση των νέων οικονομικών προκλήσεων

Η αστάθεια των τιμών είναι μακροπρόθεσμα επικίνδυνη για την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα. Η Επιτροπή προτείνει πιο αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τους γεωργικούς κλάδους που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κρίσεις (ιδιωτική αποθεματοποίηση και δημόσια παρέμβαση), ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της σύστασης ασφαλίσεων και ταμείων αλληλοβοήθειας.


3) Μια «περιβαλλοντική» πληρωμή με στόχο τη μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων

Για να ενισχυθεί η οικολογική βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα και για να ανταμειφθούν οι προσπάθειες των αγροτών, η Επιτροπή προτείνει τη διοχέτευση του 30% των άμεσων ενισχύσεων σε μεθόδους που προωθούν τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων. Τέτοιου είδους μέθοδοι, απλές στην εφαρμογή τους και αποτελεσματικές από οικολογική άποψη, είναι: η διαφοροποίηση των καλλιεργειών, η διατήρηση μόνιμων βοσκοτόπων και η διατήρηση των προστατευόμενων οικολογικών περιοχών και των φυσικών τοπίων.


4) Συμπληρωματικές επενδύσεις για έρευνα και καινοτομία

Για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής γεωργίας της γνώσης, η Επιτροπή προτείνει τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού για αγρονομική έρευνα και καινοτομία, καθώς και την εφαρμογή στην πράξη των αποτελεσμάτων της έρευνας μέσω μιας νέας σύμπραξης για την καινοτομία. Τα κονδύλια αυτά θα ενθαρρύνουν τη μεταφορά γνώσεων, τη συμβουλευτική υποστήριξη των αγροτών και τη στήριξη ερευνητικών σχεδίων ειδικά για τους αγρότες, εξασφαλίζοντας μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ του γεωργικού τομέα και της επιστημονικής κοινότητας.


5) Πιο ανταγωνιστική και ισόρροπη τροφική αλυσίδα

Η γεωργία, που αποτελεί τη βάση της τροφικής αλυσίδας, είναι σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένη και ελάχιστα δομημένη. Για να ενισχυθεί η θέση των γεωργών, η Επιτροπή προτείνει τη στήριξη των οργανώσεων των παραγωγών και των διακλαδικών οργανώσεων, καθώς και τη δημιουργία απευθείας δικτύων ανάμεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές (χωρίς πολλούς μεσάζοντες). Επιπλέον, οι ποσοστώσεις για τη ζάχαρη, που δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης, δεν θα συνεχιστούν μετά το 2015.


6) Ενθαρρύνονται οι αγροπεριβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εδάφους και να ενθαρρύνονται οι αγροπεριβαλλοντικές πρωτοβουλίες σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή προτείνει οι δύο από τις έξι προτεραιότητες της πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη να είναι οι εξής: πρώτον, η διατήρηση και η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων καθώς και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, και, δεύτερον, η αποτελεσματική χρήση των πόρων.


7) Διευκολύνεται η εγκατάσταση νέων αγροτών

Τα δύο τρίτα των αγροτών είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενθαρρυνθούν οι νέες γενιές να ασχοληθούν με τη γεωργία, η Επιτροπή προτείνει ένα νέο μέσο για τη στήριξη της εγκατάστασης νέων αγροτών, το οποίο θα απευθύνεται σε αγρότες κάτω των 40 ετών και θα χορηγείται τα πρώτα 5 χρόνια.


8) Κίνητρα για την αγροτική απασχόληση και την επιχειρηματικότητα

Για την προώθηση της απασχόλησης και του επιχειρηματικού πνεύματος, η Επιτροπή προτείνει μια σειρά μέτρων που σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν την οικονομική δραστηριότητα στις αγροτικές περιοχές, καθώς και τις πρωτοβουλίες για τοπική ανάπτυξη. Για παράδειγμα, θα δημιουργηθεί μια «πρώτη εργαλειοθήκη» για τη στήριξη σχεδίων μικροεπιχειρήσεων, με χρηματοδότηση έως και 70.000 ευρώ για μια περίοδο πέντε ετών. Θα ενισχυθούν επίσης οι ομάδες τοπικής δράσης LEADER.


9) Μεγαλύτερη προσοχή στις ευάλωτες περιοχές

Για να αποφευχθεί η ερημοποίηση και να διατηρηθεί ο πλούτος των εδαφών μας, η Επιτροπή δίνει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα να χορηγούν μεγαλύτερη στήριξη στους αγρότες που βρίσκονται σε περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα, μέσω πρόσθετης αντιστάθμισης. Η βοήθεια αυτή θα συμπληρώνει τις άλλες μορφές στήριξης που χορηγούνται σήμερα στο πλαίσιο της πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη.


10) Μια απλούστερη και αποτελεσματικότερη Κοινή Γεωργική Πολιτική

Για να αποφευχθεί ο άσκοπος διοικητικός φόρτος, η Επιτροπή προτείνει την απλούστευση διαφόρων μηχανισμών της ΚΓΠ, ιδίως των κανόνων σχετικά με την πολλαπλή συμμόρφωση και τα συστήματα ελέγχου, χωρίς όμως να θίγεται η αποτελεσματικότητα. Θα απλουστευθούν επίσης οι ενισχύσεις υπέρ των μικρών αγροτών. Για τους αγρότες αυτούς προβλέπεται κατ' αποκοπή πληρωμή 500 έως 1.000 ευρώ ανά έτος και ανά εκμετάλλευση. Τέλος, θα ενθαρρυνθεί η εκχώρηση εκτάσεων από μικρούς αγρότες, που παύουν τη γεωργική τους δραστηριότητα, σε άλλους που επιθυμούν την αναδιάρθρωση του αγροκτήματός τους.

Kerdos

Δημοσκόπηση-κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ. Προηγείται 11,5% η ΝΔ

Μια νέα δημοσκόπηση στην οποία η Νεα Δημοκρατία προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής κατά 11,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ ενώ και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν κάτι παραπάνω από 50% , δημοσιεύει αύριο το περιοδικό «Επίκαιρα».

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία .......

VPRC και σύμφωνα με τα στοιχεία της , τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξης ποσοστά: Νεα Δημοκρατία 31%, ΠΑΣΟΚ 19,5%, ΚΚΕ 13,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΛΑΟΣ 8%, Οικολόγοι 4,5%, Δημοκρατική Αριστερα 4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Αρμα Πολιτων 2%, Χρυση Αυγή 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Περίπου 36% συγκεντρώνουν «αποχή, λευκά, άκυρα». Τα αποτελέσματα αυτα δείχνουν επτα κόμματα να μπαίνουν στην επόμενη Βουλή.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Το μαγαζί βαράει διάλυση και κατεδαφίζεται. Πωλούνται τα υλικά.

Ολες οι αλλαγές για τα ταξί - Τι αποφάσισε το υπουργικό

Σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί η οποία θα εφαρμοστεί από την 01/01/2012, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης. Οι αλλαγές εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι ιδιοκτήτες είχαν άδεια ταξί έως τις 2 Ιουλίου 2011 θα μπορούν να την μεταβιβάσουν στα παιδια τους.

Το παράβολο μειώνεται στις 5.000 ευρώ ενώ ........

είχε ανακοινωθεί οτι θα κυμαινόταν από 15.000-40.000 ευρώ.

Επίσης, θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθεί πλαφόν στην έκδοση νέων αδειών ανα περιοχή. Αυτό όμως θα εξεταστεί από τον κ.Βενιζέλο αφού μπορεί να ασκήσει βέτο η Κομισιόν.

Πιο αναλυτικά, για το πλαφόν θα γίνει προσπάθεια να ισχύσει για το πρώτο εξάμηνο του έτους δηλαδή εως 30/06/2012 και θα φτάνει το 30%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα ταξί σε όλη την Ελλάδα είναι 28.500, άρα δεν θα μπορούν να εκδοθούν πάνω από 9.000 περίπου άδειες.

Newsit

Στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την αναδιοργάνωση του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας

Εισηγήτρια η Νάντια Γιαννακοπούλου

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, το παραπάνω νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με εισηγήτρια την Νάντια Γιαννακοπούλου. Με το σχέδιο νόμου αυτό γίνεται αναδιοργάνωση του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με τη συγχώνευση, σε όλη την επικράτεια, δημοσίων φορέων πρόνοιας, διασυνδέονται λειτουργικά και επιστημονικά οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα ολοκληρωμένο Δίκτυο με την ένταξη Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, όπως τα Κέντρα Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) και τα Κέντρα Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, Νάντια Γιαννακοπούλου, ......

τόνισε αρχικά ότι «με την εύστοχη αυτή νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρείται η προσαρμογή του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας στις σημερινές συνθήκες, έτσι ώστε αυτό να γίνει περισσότερο σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό και προπάντων βιώσιμο».

Με την εισήγησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η κα. Γιαννακοπούλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

- Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πόροι του Δημοσίου δεν περισσεύουν. Γι’ αυτό, αλλά και για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η προσαρμογή του Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις σημερινές συνθήκες, έτσι ώστε αυτό να γίνει περισσότερο σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό και προπάντων βιώσιμο. Η μεγάλη διασπορά των Μονάδων μπορεί να μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι το δίχτυ της Κοινωνικής Φροντίδας είναι πιο κοντά σε αυτόν που το έχει ανάγκη, όμως το μόνο που, στην αλήθεια, συμβαίνει είναι να έχουμε πολλές και τελικά αδύναμες και αναποτελεσματικές μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

- Η πληρέστερη κάλυψη υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, η ορθολογική κατανομή, η πλήρης χωρική διείσδυση μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσα από λειτουργικά, οικονομικά κι επιστημονικά ισχυρές δομές που προσαρμόζονται, προγραμματίζουν, κατανέμουν τις δυνάμεις τους, επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας και μειώνουν τα διοικητικά βάρη.

- Με την κατάργηση ορισμένων Νομικών Προσώπων που είναι ουσιαστικά φαντάσματα, επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση του συστήματος. Ενός συστήματος που μέχρι σήμερα έπασχε από πλήρη άγνοια των ίδιων των δομών του, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του ελληνικού κράτους, που δεν γνώριζε πού αρχίζει, πού τελειώνει, πού ξοδεύει, πού προσφέρει, και τελικά πού βρίσκεται και πού πηγαίνει.

- Με το σχέδιο νόμου αυτό και την ένταξη των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας στο ΕΣΥ αναπτύσσεται για πρώτη φορά σε ολόκληρη την επικράτεια ένα ολοκληρωμένο, διασυνδεδεμένο δίκτυο αποκατάστασης. Η διασύνδεση αυτή μάλιστα δεν γίνεται μεμονωμένα ούτε αποσπασματικά, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο δομικό πλαίσιο.

- Τα οφέλη από αυτήν την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση που επιφέρει το νομοσχέδιο αυτό, επιγραμματικά, είναι:

· Σε οικονομικό επίπεδο, το ΕΣΥ θα ωφεληθεί, καθώς θα υπάρχουν εισροές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

· Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το επίπεδο υπηρεσιών θα βελτιωθεί αισθητά αφού ο άρτιος και σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουν τα Κέντρα Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης θα μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί από το προσωπικό του ΕΣΥ.

· Σε συμβολικό επίπεδο, οι ρυθμίσεις στέλνουν το μήνυμα της εμπιστοσύνης προς τους πολίτες που απαιτούν εύλογα από το κράτος την καλύτερη δυνατή οργάνωση και την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογουμένων μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Κλείνοντας, η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στη χρονική συγκυρία που πραγματοποιείται η μεταρρύθμιση αυτή, αλλά έκανε και ιδιαίτερη μνεία στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας, γενικότερα, και της Μεσσηνίας, αναφέροντας ότι:

«Το νομοσχέδιο αυτό αποδεικνύει ότι με κατάλληλες και έξυπνες κινήσεις ο ευαίσθητος χώρος της πρόνοιας μπορεί όχι μόνο να διασωθεί αλλά και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερους πόρους, αρκεί να τους διαχειριζόμαστε σωστά. Η χώρα μας κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά εμείς πρέπει πρώτα από όλα να χαρτογραφήσουμε την ίδια τη χώρα μας και να οριοθετήσουμε όλες τις προβληματικές περιοχές της. Όχι για να τις αφήσουμε πίσω μας στη μοίρα τους αλλά για να τις βρούμε καλύτερες μπροστά μας. Με πολλές κινήσεις σαν και αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μιας χαοτικής διοίκησης που ζητά πόρους αλλά δεν δίνει αξία, μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Θέλω επίσης να τονίσω, να επισημάνω και να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο κι ένα ευχαριστώ στους εργαζομένους, στους εθελοντές, στους γονείς και στους φίλους των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και των ΚΑΦΚΑ σε όλη τη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα της πατρίδας μου, της Μεσσηνίας, για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν με τις υπηρεσίες φροντίδας, αγάπης και ανθρωπιάς που προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη. Θα ήθελα, ακόμη, να τους διαβεβαιώσω ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές υπό καλύτερες συνθήκες, με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, δε, θέλω να επισημάνω ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται, εκτός των άλλων, από την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες της, ιδιαίτερα στους πολίτες αυτών των κατηγοριών».

Παναθηναϊκός: Εραψε το 6ο του αστέρι στην φανέλα και "το ταξίδι συνεχίζεται"......

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του Παύλου Γιαννακόπουλου

Τη νέα της φανέλα με ραμμένο το έκτο αστέρι παρουσίασε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα.

Η εντυπωσιακή εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο όπου εμφανίζονταν οι έξι ευρωπαϊκοί τίτλοι του τριφυλλιού και είχε τίτλο “το ταξίδι συνεχίζεται”.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο εκ των ιδιοκτητών ..........

της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος ο οποίος τόνισε: «Εύχομαι να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, για να προσθέσουμε το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μας για να πάρουμε και πάλι και τους τρεις τίτλους. Ευχαριστούμε που ήρθατε. Ελπίζουμε και του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί εδώ».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν θα παραμείνει, απάντησε: «Δεν ξέρω. Θα τα ξαναπούμε του χρόνου, τέτοια εποχή. Είτε αρνητικά, είτε θετικά». Όσο για την πιθανότητα να γίνουν οι ΚΑΕ ερασιτεχνικά σωματεία, είπε πως «... με την τωρινή κατάσταση φαίνεται πως είναι μονόδρομος κάτι τέτοιο».

Με την σειρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη σεζόν. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Είναι δύσκολο να επαναλάβουμε τις επιτυχίες της περασμένης σεζόν, αλλά θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί για όλους τους στόχους μας».

Επιστολή Βουδούρη σε Κουσελά και Γιαννακοπούλου για στήριξη σε θέματα με την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών του Κ.Α.Φ.Κ.Α και του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ

Επιστολή στους Βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά και Νάντια Γιαννακοπούλου απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης με την οποία ζητά την στήριξη τους στα θέματα που σχετίζονται με το Κ.Α.Φ.Κ.Α και το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας.
Στην επιστολή του ο Οδυσσέας Βουδούρης .........

εφιστά την προσοχή σε ορισμένες διατάξεις του Νομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που εγκυμονούν κίνδυνο υποβάθμισης των παροχών που καλούνται να προσφέρουν το ΚΕΚΥΚΑμεΑ και το ΚΑΦΚΑ, στο Νομό Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η επιστολή Βουδούρη στους δυο βουλευτές αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στην τελική μορφή του, το Νομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης» παρουσιάζει ορισμένες διατάξεις που εγκυμονούν κίνδυνο υποβάθμισης των παροχών που καλούνται να προσφέρουν το ΚΕΚΥΚΑμεΑ και το ΚΑΦΚΑ, στο Νομό Μεσσηνίας.

Ως βουλευτές Μεσσηνίας, ανήκοντας στην παράταξη που έδωσε καθοριστικούς αγώνες για την δημιουργία και τους σκοπούς του ΚΑΦΚΑ ως κέντρου αποκατάστασης και του ΚΕΚΥΚΑμεΑ ως θεσμού παροχής υπηρεσιών σε ΑμεΑ, έχουμε το χρέος να υπερασπιστούμε αυτή την παρακαταθήκη.

Προς την κατεύθυνση, αυτή προτείνω να υποστηρίξουμε από κοινού στην διαδικασία της ολομέλειας:

1. Τη συμπερίληψη στο σχέδιο νόμου του όρου «Ψυχοκοινωνική υποστήριξη», ονομάζοντας έτσι την ουσία της στήριξης προς τα άτομα με αναπηρία.

2. Τη θεσμοθέτηση της θέσης ενός υποδιοικητή για το ΚΑΦΚΑ και ενός υποδιοικητή για το ΚΕΚΥΚΑμεΑ, και όχι ενός απλού επιστημονικού υπεύθυνου, ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση των δύο Κέντρων σε απλές νοσοκομειακές κλινικές. Επιπλέον, η πρόβλεψη της θέσης ενός επικεφαλής για δύο κέντρα, που δεν έχουν γεωγραφική εγγύτητα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία τους.

3. Την πρόβλεψη για κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα άτομα που απευθύνονται στα Κέντρα αυτά, ώστε να υπάρξει δια νόμου κατοχύρωση των εσόδων τους. Με σαφή εξαίρεση των υπηρεσιών ομαδικής ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν της κοινής υποστήριξής μας.

Με εκτίμηση.
Οδυσσέας Βουδούρης»

Ανακλήθηκε μουχλιασμένο τσάι με λεμόνι από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση προϊόντος με την εμπορική επωνυμία "Τσάι με Λεμόνι, μη ανθρακούχο αναψυκτικό Carrefour" απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς διαπίστωσε την ύπαρξη ευρωστίασης (μούχλα) σε κλειστή συσκευασία.

Πρόκειται για προϊόν, προέλευσης Βουλγαρίας, σε συσκευασία των 500ml, με ημερομηνία λήξης 16/12/2011, αριθμό παρτίδας 02:36S/LOT0531 και γραμμωτό κώδικα (barcode) 5204239278895, το οποίο διακινείται από την εταιρεία "Carrefour-Μαρινόπουλος ΑΕ".

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι του .......

ΕΦΕΤ ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Από πλευράς της εταιρείας, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες ανάκλησης / απόσυρσης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι: "Οι καταγγελίες των πολιτών υποβοηθούν το έργο των ελεγκτών μας και συμβάλλουν στην ακόμη πιο αποτελεσματική και αποδοτική θωράκιση της δημόσιας υγείας. Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία 5ψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και καταγγελιών, η οποία θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου".

Νewscode

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Ο γενικός κανόνας είναι ότι ποτέ, καμιά τράπεζα, κανένας οργανισμός και καμιά υπηρεσία online αγορών δεν ζητούν ενέργειες από τους πελάτες τους και μάλιστα μέσω e-mail. Έτσι όσο απειλητικό και αν φαίνεται το μήνυμα (κλείσιμο λογαριασμού, ακύρωση κάρτας, ακύρωση συναλλαγών κλπ) το αγνοούμε και το διαγράφουμε. Για περαιτέρω επιβεβαίωση καλούμε τηλεφωνικά την τράπεζα, τη διεύθυνση πιστωτικών καρτών, η οποία άλλη online υπηρεσία χρησιμοποιούμε, μέσω του αριθμού που μας έχει παρασχεθεί.

Για τους έλληνες χρήστες τα πράγματα είναι ........

λιγότερο απλά στον εντοπισμό του phishing, καθώς πολλές φορές τα συγκεκριμένα απατηλά μηνύματα έχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη πολλές φορές είναι και ασυνάρτητα λόγω της αυτόματης μετάφρασης.

Κατ αρχάς ποτέ δεν πρέπει να συνδεθεί κάποιος με το διαδίκτυο χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι ο υπολογιστής του είναι προστατευμένος με firewall και ενημερωμένο λογισμικό κατά ιών, spyware, κ.ο.κ. Ένας μη προστατευμένος υπολογιστής σύμφωνα με τις μετρήσεις εταιρειών παραγωγής λογισμικού για την ασφάλεια των υπολογιστών, μπορεί να μολυνθεί από ιό η κακόβουλο λογισμικό κατά μέσο όρο στα πρώτα δώδεκα λεπτά σύνδεσης του στο διαδικτυο.

Για πρόσθετη ασφάλεια οι χρήστες μπορούν να εγκαθιστούν βοηθητικό λογισμικό το οποίο να ελέγχει αν στον υπολογιστή υπάρχουν αρχεία που παρακολουθούν τη χρήση του υπολογιστή.

Ποτέ δεν πρέπει κάποιος να κατεβάζει λογισμικό από άγνωστες ιστοσελίδες η ιστοσελίδες αμφιλεγόμενου περιεχομένου. Παρομοίως δεν πρέπει να ανοίγει τα συνημμένα των e-mails από άγνωστο αποστολέα.

Σε περίπτωση κάποιας διαδικτυακης τραπεζικής η άλλης οικονομικής συναλλαγής ο χρήστης πρέπει να ελέγχει στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης (browser) αν είναι σωστή η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας. Πολλές φορές ένα Trojan είναι δυνατόν να ανακατευθύνει τη σύνδεση σε ιστοσελίδα-μαϊμού.

Αν κάποιος αντιληφθεί ότι ο υπολογιστής του δεν λειτουργεί σωστά η καθυστερεί χαρακτηριστικά, τότε θα πρέπει να τεθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο με το λογισμικό κατά των ιών που διαθέτει.
Όσοι κάνουν αγορές με πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να προσέχουν ώστε η συναλλαγή τους να πραγματοποιείται σε site προστατευμένο από χακερ. Δηλαδή με απλά λόγια να μην περιέλθουν τα απόρρητα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του σε ξένα χέρια. Συνήθως όταν το site είναι προστατευμένο εμφανίζεται στον browser (στο πρόγραμμα με το οποίο ο χρήστης έχει πρόσβαση στο ιντερνετ ) σχετικό εικονίδιο, σε κάποια γωνιά της οθόνης του, με κλειδωμένο λουκέτο. Αυτή είναι και η μίνιμουμ προφύλαξη των χρηστών. Επίσης, το λογισμικό πολλές φορές ειδοποιεί τον χρήστη αν βρίσκεται σε περιβάλλον ασφαλούς η όχι server. Απλώς θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει την κατάλληλη επιλογή.

Η πιο γρήγορη κόκκινη κάρτα σε διεθνές παιχνίδι [ VIDEO ]

Η αναμέτρηση μεταξύ του Ιράν με το Μπαχρέιν σημαδεύτηκε από την αποβολή στο 43 δευτερόλεπτο του Ρασέντ Αλ Χούτι, ο οποίος μαζί με την κόκκινη πήρε και την πρωτιά σε ένα αρνητικό ρεκόρ.

Ο ποδοσφαιριστής του Μπαχρέιν κατάφερε να πετύχει την πιο γρήγορη αποβολή σε διεθνές αγώνα, με το σκληρό τάκλιν που έκανε πάνω στον Τεϊμουριάν!

Δείτε την φάση.






Π. Τατούλης: Αδιανόητο να βρεθεί η Περιφέρεια εκτός στόχων στο ΕΣΠΑ

Αδιανόητο να βρεθεί η Περιφέρεια εκτός στόχων στο ΕΣΠΑ ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 στην Τρίπολη, με αντικείμενο την κινητικότητα του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος προς τους αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες ανέφερε ότι σε συγκεκριμένους τομείς υπάρχει σημαντική πρόοδος, ενώ σε άλλους απαιτείται μεγαλύτερη κινητικότητα.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση όλων των έργων σε.........

Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία όπου αποτυπώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων σε σημαντικά έργα.

Ο κ. Τατούλης στάθηκε στη «λογική της ατομικής ευθύνης» καλώντας όλους να επιδείξουν συνέπεια και υπευθυνότητα. Ζήτησε ακόμα ο Περιφερειάρχης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί παρουσίαση όλου του σχεδιασμού στον οποίο να περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις, όλα τα ώριμα και ημιώριμα έργα, όπως επίσης και αυτά που δεν είναι ώριμα. Ο κ. Τατούλης ζήτησε την προσοχή όλων θέτοντας για ακόμα μια φορά σε πρώτη προτεραιότητα το ΕΣΠΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για όλα τα έργα είτε αφορούν το ΕΣΠΑ, είτε όχι, και ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη που αναμένεται στον Ανατολικό άξονα, ο οποίος καλύπτει το οδικό δίκτυο από την Ερμιόνη μέχρι την Καρδαμύλη.

Κομπίνες με τη χρήση κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ διερευνά το ΣΔΟΕ

Κομπίνες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με τη χρήση δελτίων του ΟΠΑΠ διερευνά το ΣΔΟΕ καθώς βρέθηκαν περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν «κερδισμένα» δελτία για να καλύψουν στο πόθεν έσχες τους τις διαφορές μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.

Κατά τον έλεγχο φορολογούμενων που εμφανίζουν ........

μεγάλες διαφορές μεταξύ των καταθέσεων τους και του εισοδήματος στις φορολογικές τους δηλώσεις, το ΣΔΟΕ βρέθηκε μπροστά το φαινόμενο κάποιοι από αυτούς να εμφανίζουν κερδισμένα δελτία από παιγνίδια του ΟΠΑΠ προκειμένου με τα ποσά από τα δελτία αυτά να καλύψουν τις διαφορές.

Μάλιστα το περίεργο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο φορολογούμενος με βάση τα δελτία αυτά φέρεται να έχει «παίξει» ταυτόχρονα την ίδια ημέρα σε πρακτορεία διαφόρων περιοχών της ώρας κάτι που είναι αδύνατον.

Το ΣΔΟΕ ερευνά τώρα όχι μόνο τους φορολογούμενους αλλά και τους ιδιώτες πράκτορες του ΟΠΑΠ αφού οι ενδείξεις μαρτυρούν την ύπαρξη κυκλώματος με τη συμμετοχή πρακτόρων που εμπορεύεται κερδισμένα δελτία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για την κάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ντροπή! Έπαιξαν με την αγωνία χιλιάδων πολιτών - Αφού ανέβασαν την τιμή της βενζίνης, ανέστειλαν την απεργία

Άδικα εκατοντάδες πολίτες κάθισαν στην ουρά για να βάλουν έγκαιρα βενζίνη. Άδικα πλήρωσαν μέχρι και 6 λεπτά πάνω στην τιμή των καυσίμων. Άδικα υποχρεώθηκαν να γεμίσουν με super αμόλυβδη και όχι με απλή. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ εξασφάλισαν τους 18 μισθούς τους και το μικρότερο "κούρεμα" κι άρχισαν να δουλεύουν μετά από 12 ώρες "απεργίας"!

Η απόφαση για αναστολή της απεργίας ελήφθη ..........

ομόφωνα το απόγευμα της Τρίτης. Σχεδόν 12 ώρες μετά την κήρυξη της... απεργίας διαρκείας. Και γιατί; Γιατί εξασφάλισαν όλα τα... προνόμια που διεκδίκησαν, αφού πρώτα είχαν ταλαιπωρήσει για ώρες ολόκληρες εκατοντάδες οδηγούς.

Και αφού πρώτα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είχε -ως δια μαγείας και χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί- αυξηθεί τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Και όχι μόνο την πλήρωσαν ακριβότερα, αλλά δεν πλήρωσαν και αυτό που ήθελαν. Γιατί μέσα σε 3 ώρες από την έναρξη της "απεργίας" -ξανά ως δια μαγείας- η απλή αμόλυβδη είχε εξαφανιστεί και οι οδηγοί είχαν μια επιλογή μόνο: ή φούλαραν με super αμόλυβδη (που είναι πιο ακριβή) ή έμεναν με άδειο ρεζερβουάρ...

«H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ», αναφέρει το Σωματείο, στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την αναστολή των κινητοποιήσεων, που επρόκειτο να είναι διαρκείας.

«Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας», σημειώνεται.

Και κάποιοι πλούτισαν σε λίγες ώρες, κερδοσκόπησαν ασύστολα και πόνταραν στον πανικό του έλληνα καταναλωτή.

Newsit

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ- Θα κόβεται το ρεύμα εάν δεν πληρωθεί

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να καταφτάνουν στους καταναλωτές οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι φουσκωμένοι με το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα πληρώνουμε υπό την απειλή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ηδη η ΔΕΗ έχει ετοιμάσει τα σχετικά έντυπα.........

(η χρέωση του ειδικού τέλους στο λογαριασμό θα είναι διακριτή) και περιμένει τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης ώστε να ξεκινήσει να τα ταχυδρομεί από το ερχόμενο Σάββατο. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στους περίπου 5,5 εκατ. υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών τους θα έχουν περιθώριο μόλις 40 ημερών για να πληρώσουν το συνολικό οφειλόμενο ποσό ώστε να μην τους διακοπεί το ρεύμα.

Από το κείμενο της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να υπογραφεί και να δημοσιευθεί από μέρα σε μέρα, επιβεβαιώνεται ότι το σύστημα είσπραξης του τέλους ακινήτων είναι πολύπλοκο και προβληματικό, ενώ εκτιμάται ότι θα ταλαιπωρήσει στις ουρές των εφοριών χιλιάδες πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε να αποδείξουν ότι δικαιούνται να απαλλαγούν ή να πληρώσουν μειωμένο τέλος.

Πληρωμή ή διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού (ουσιαστικά 30 ημέρες από τη μέρα που θα παραδοθεί ο λογαριασμός) το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν λογαριασμό ρεύματος).

* Για τους περίπου 300.000 καταναλωτές που λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ (δόσεις) για συσσωρευμένες οφειλές τους, δεν προβλέπεται καμία μέριμνα. Θα πρέπει να πληρώσουν τον τρέχοντα λογαριασμό, το ειδικό τέλος και τη δόση του διακανονισμού τους.

* Αν δεν καταβληθεί εντός της προθεσμίας, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού υποχρεούνται να προβούν στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος του καταναλωτή προς το Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΣΜΗΕ), ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του τέλους.

Οι καταναλωτές έχουν περιθώριο 20 ημερών να αποπληρώσουν το λογαριασμό και να ζητήσουν επανασύνδεση. Αν δεν αποπληρωθεί το τέλος εντός του 20ημέρου ώστε να γίνει επανασύνδεση, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ό,τι αφορά το τέλος και το χρέος πάει στην εφορία, ενώ τα στοιχεία των καταναλωτών που δεν πλήρωσαν (παροχή, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ) αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το ενδεχόμενο δημιουργίας επισφαλειών στις επιχειρήσες ηλεκτρισμού.

Οι κατά τόπους ΔΟΥ αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για την είσπραξη των οφειλών με βάση των Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, ενώ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εφαρμόζονται στους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης, πρέπει να πάει ο ίδιος στην εφορία και να υποδείξει τον κύριο ή επικαρπωτή, ώστε να διαγραφεί από αυτόν το οφειλόμενο ποσό.

Για να γίνει επαναχορήγηση του ρεύματος στο ακίνητο θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος στην εφορία και να προσκομιστεί βεβαίωση εξόφλησης στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα χρεωθεί με προσαυξήσεις και θα πληρώσει το τέλος επανασύνδεσης.

Η ίδια βεβαίωση απαιτείται και στις περιπτώσεις που αιτηθεί αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι υπόχρεοι πληρωμής τέλους ακινήτων στις 17/9/2011 δεν μπορούν να προβούν σε αλλαγή προμηθευτή, αν πρώτα δεν έχουν εξοφλήσει στο σύνολό του ειδικό τέλος.

* Ειδικά στην περίπτωση που διακοπεί το συμβόλαιο μεταξύ του καταναλωτή και της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 και της ημερομηνίας έκδοσης των πρώτων λογαριασμών που θα περιέχουν το ειδικό τέλος, ο διαχειριστής δικτύου θα υπολογίσει το τέλος και θα αποστείλει σε κάθε προμηθευτή τις χρεώσεις που αφορούν τον ενεργό πελάτη την ημερομηνία της πρώτης έκδοσης, ώστε ο προμηθευτής να συμπεριλάβει το ειδικό τέλος στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

* Ανεξάρτητα από το ονοματεπώνυμο του καταναλωτή που αναγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, υπόχρεος είναι ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι, αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

Το ειδικό τέλος επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας.

Τετραγωνικά επί τιμή ζώνης

* Το ποσό του ειδικού τέλους προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην τιμή ζώνης του ακινήτου και επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην παλαιότητα του ακινήτου.

* Τα στοιχεία που αφορούν την ηλεκτροδοτούμενη δομημένη επιφάνεια (εμβαδόν, τιμής ζώνης και παλαιότητα) προκύπτουν από τα στοιχεία των δήμων, τα οποία χρησιμοποιεί η ΔΕΗ.

* Οπου δεν αναγράφεται ημερομηνία κατασκευής, τότε ο συντελεστής παλαιότητας θα είναι 1.

* Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι, στις περιπτώσεις που τα τετραγωνικά μέτρα για τον υπολογισμό του τέλους είναι σαφώς δυσανάλογα (τουλάχιστον υπερδιπλάσια) των τετραγωνικών μέτρων, βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, τότε το τέλος ακινήτων υπολογίζεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη.

Πρόκειται για ρύθμιση που ευνοεί όσους έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα τετραγωνικά του ακινήτου τους.

Πώς χορηγείται απαλλαγή στους δικαιούχους

Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται (κοινόχρηστοι χώροι, πρεσβείες, δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι κ.ά.), τότε:

Το τέλος καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση επιστροφής του τέλους στην αρμόδια εφορία με την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η ΔΟΥ επιστρέφει το ποσό.

Στην αίτηση επισυνάπτονται φωτοτυπία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) έτους 2011 για τα νομικά πρόσωπα, πλην του Ελληνικού Δημοσίου, ή εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008 για τα φυσικά πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων και κάμπινγκ, ως τέτοιοι λογίζονται αποκλειστικά οι χώροι προσέλευσης υποδοχής και υγιεινής, για τους οποίους η ηλεκτροδοτούμενη επιφάνεια μειώνεται κατά 35%.

enet.gr

Εξεταστική για την Οικονομία - για την περίοδο 2000 - 2009 - επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία αποφάσισε να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Η πρόταση θα φέρει τον τίτλο «διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, θα ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθούν η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος.

Θα υπάρχει, επίσης, ειδική αναφορά στην απογραφή ........

του 2004, αλλά και στην εκτόξευση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009.

Θα ζητείται, επίσης, να διερευνηθεί πλήρως αν υπάρχουν ευθύνες στην υποβολή τροποποιημένων στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που οδήγησαν στην παρούσα δημοσιονομική κρίση.

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και εξεταστική να γίνει και προανακριτική να γίνει εκτός του ότι θα φάνε πάλι 250 ευρώ την ώρα ο καθένς, το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Όλοι θα βγουν λάδι, κανείς δεν θα φταίει, όλα έγιναν καλώς, και για όλα φταίει ο λαός. Κανένας άλλος.

Η συμμορία των Αλβανών βιαστών με τα Καλάσνικοφ [ Φωτογραφίες ]

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλβανοί κυρίως, είχαν συνεχή δράση, εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους είτε παραβιάζοντας αυτές, και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και οχήματα. Είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον δέκα τέσσερα (14) οχήματα που τα χρησιμοποιούσαν και για τη διαφυγή τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, .........

τα μέλη δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και είχαν ως γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα), ενώ εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε σπίτια από μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τρεις (23) ένοπλες ληστείες, με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών ή/και μαχαιριών, που αφορούν έξι (6) ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε (5) ληστείες στον Άλιμο, τρεις (3) ληστείες στην Ηλιούπολη, μία (1) ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, μια (1) ληστεία στη Βούλα, μία (1) ληστεία στην Αργυρούπολη, μία (1) ληστεία στο Κορωπί, τρεις (3) ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, μία (1) ληστεία στου Παπάγου, μία (1) ληστεία στην Αγία Παρασκευή.

Από τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν συλληφθεί έξι (6) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής. Από τους συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη (16η) κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.

Ειδικότερα πρόκειται για τους :

Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.

Δίνονται στη δημοσιότητα, με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι φωτογραφίες των παραπάνω πέντε (5), Αλβανικής καταγωγής, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων ή διαμερισμάτων διαμονής, καθώς και για την περίπτωση αναγνώρισής τους από τυχόν άλλα θύματα.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=7785&Itemid=783&lang=

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αλέξανδρος ΠΕΠΑ



Ερμιρ ΜΕΤΑ



Ερβιστ ΜΕΤΑ



Ενεα ΠΑΝΟ





Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ