Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Την ΕΛΠΙΔΑ αντίδοτο στη μοναξιά μας...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μοναξιά!...Φοβερό συναίσθημα, άβυσσος όπου πέφτουν και χάνονται αμέτρητοι συνάνθρωποί μας όχι μόνο στην Ελλάδα της τρόικα αλλά σε όλη την Υφήλιο...Γεννήθηκε, όμως πάλι, στις 25 Δεκεμβρίου 2013 η ΕΛΠΙΔΑ, την νύχτα γέννησης του Θεανθρώπου, με την υπόσχεσή Του για σωτηρία μας….
Γενάρης 2014 τα παιδιά επέστρεψαν στις ......

Μήνυμα Αναγνώση: Φιλιατρά. Στα κόκκινα προχθές βράδυ η αιθαλομίχλη μέσα στην πόλη.

Κόκκινα χτύπησε προχθές βράδυ η αιθαλομίχλη στα Φιλιατρά καθώς όπως μας αναφέρει σε ηλεκτρονικό του μήνυμα αναγνώστης του Φιλιατρά News περίπου στις 12 το βράδυ βγαίνοντας από γνωστό καφέ της πόλης, η μυρωδιά καμμένου ξύλου ήταν έντονη και η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία.
Ο κόσμος δεν έχει βάλει πετρέλαιο και σχεδόν όλοι ανάβουν τζάκια για ......

Οι ελεγκτές των ΔΟΥ θα «στήνουν» καρτέρι στους πελάτες

Νέες οδηγίες έχουν αποσταλεί προς τις ΔΟΥ προκειμένου να ξεκινήσουν οι ελεγκτές τους το συντομότερο ελέγχους σε καταστήματα.
Μάλιστα σύμφωνα με τις νέες οδηγίες κάθε συνεργείο προληπτικού ελέγχου όταν διαπιστώνει διακίνηση αγαθών στο δρόμο ή έξοδο πελατών από κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών ή ελέγχου σε καταστήματα εστίασης, θα ζητά το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο.
Οπως γράφει και το news247 όταν διαπιστωθεί ότι εκδόθηκε φορολογικό......

Σοβαρό τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένους στην Ζαχάρω

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά λίγο έξω από την Ζαχάρω. Στην διασταύρωση του Δημοτικού Σταδίου συγκρούστηκαν ένα επιβατικό ΙΧ πράσινου χρώματος μάρκας Fiat Pounto με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Η σύγκρουση ήταν ......

Υπ. Εργασίας: Συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου με τις οφειλές

Υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις που δεν έχουν μπει σε διαδικασία ρύθμισης, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο μεταξύ, σε .....

ΔΕΗ: «Πάγωμα» των τιμολογίων για το 2014

Σε «πάγωμα» των τιμολογίων της για το 2014 προχωρά η ΔΕΗ, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της επιχείρησης που επισημαίνουν ότι για το ανταγωνιστικό κομμάτι των χρεώσεων (που περιλαμβάνουν το κόστος παραγωγής, εμπορίας κλπ.) εφέτος δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Τα τιμολόγια της ....

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 13-1-2014 ]



Ο νέος ιός στο Facebook και πως να προφυλαχθείτε.

Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες. Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Το Facebook -με.......

Αλλαγές στην ασφάλιση για ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους και ασφαλισμένους στο ΙΚΑ

Mε ένα πακέτο ασφαλιστικών ρυθμίσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κλείνει μία σειρά ανοιχτών θεμάτων. Οι προωθούμενες διατάξεις, μεταξύ άλλων, αφορούν ελευθέρους επαγγελματίες, μακροχρόνια ανέργους αλλά και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.
Ο στόχος είναι διπλός:....

Καταργούνται οι δύο πρώτες ώρες στα σχολεία!

Το λεγόμενο Coffee Break, το διάλειμμα δηλαδή που είναι συνδεδεμένο με ολιγόωρες αποδράσεις για καφέ και κουβέντα, θα αποκτήσουν επιτέλους και τα ελληνικά σχολεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες!

Η απόφαση ελήφθη .....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιανουαρίου 2014



Α. Σεφέκος: Βελτίωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες

Τη διαβεβαίωση πως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση του νοσοκομείου, προκειμένου να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες, δίδει στους πολίτες της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνέντευξή του στο «Θ», ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Άγγελος Σεφέκος.

Ο 32χρονος γιατρός ορκίστηκε αναπληρωτής διοικητής από το .........