Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τελειώνουν στις 19 Ιουνίου οι Eνεργοποιήσεις δικαιωμάτων.

Τούτη και η επόμενη εβδομάδα απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Η σχετική προθεσμία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, λήγει την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Όπως ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων της Ένωσης Κώστας Πέτροβας, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου είχαν κάνει ενεργοποίηση περίπου 36.500 παραγωγοί ή ποσοστό γύρω στο 62%.

Ο κ. Πέτροβας σημείωσε πως έχει ληφθεί μέριμνα από πλευράς Ένωσης ώστε όποιος προσέλθει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να μην είναι εκπρόθεσμος.
Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας είχε για το ζήτημα συνάντηση με τους διευθυντές των υποκαταστημάτων.
Η πορεία των ενεργοποιήσεων παρουσιάζεται μεικτή, καθώς σε ορισμένα υποκαταστήματα ......

αυτές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί (π.χ. στην Πύλο απομένει ένα 5%-6% των παραγωγών που δεν έχει προσέλθει), ενώ σε άλλες περιοχές παρατηρείται υστέρηση.

Η Ένωση αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία ατομικών ειδοποιήσεων με τηλεφωνήματα. Πρόκειται για μέθοδο που έχει αποδώσει πολύ τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μη χαθούν πόροι για τη Μεσσηνία και τους παραγωγούς.
Τέλος, ξεκινά η διαδικασία επιστροφής χρημάτων σε όσους επαγγελματίες αγρότες πλήρωσαν αλλά περιλαμβάνονται στους καταλόγους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στους κατ’ επάγγελμα και τους συνταξιούχους, που δεν πληρώνουν.

Πηγή: Θάρρος

ΕΕ: Ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιόλαδου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα εφαρμοστεί ο μηχανισμός επιδότησης προς τους παραγωγούς ελαιόλαδου, οι οποίοι πλήττονται από την πτώση των τιμών του ελαιόλαδου, που επηρεάζει κυρίως τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Πρόκειται για ενισχύσεις που αφορούν την ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιόλαδου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Η Επιτροπή από τις 25 Μαΐου, είχε ανακοινώσει ότι η ΕΕ προτίθεται να ενισχύσει τους παραγωγούς οι οποίοι αναγκάζονται να αποθηκεύσουν ορισμένες ποσότητες ελαιόλαδου, είτε επειδή η ζήτηση της .........

αγοράς είναι ανεπαρκής, είτε επειδή οι ίδιοι οι παραγωγοί προτιμούν να πουλήσουν το λάδι τους αργότερα σε τιμές, πιθανόν, καλύτερες από τις σημερινές.

Η επιδότηση που μπορούν να λάβουν οι παραγωγοί, μέσω διαγωνισμού, θα αφορά την αποθεματοποίηση έως και 110.000 τόνων παρθένου ή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και για περίοδο 180 ημερών.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ελαιόλαδου, ενώ δεν αποκλείονται νέες ενισχύσεις αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί», ανέφερε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτρόπου Γεωργίας Φίσερ Μπόελ.

Από την αρχή της εμπορικής περιόδου 2008/2009, οι τιμές του ελαιόλαδου παρουσιάζουν συνεχή πτώση στην ΕΕ. Σε πολλές από τις πλέον αντιπροσωπευτικές αγορές, το επίπεδο των τιμών ελαιόλαδου παρέμεινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κάτω από τα επίπεδα που προβλέπουν την ανάγκη ενίσχυσης για την ιδιωτική αποθεματοποίηση (1.779 ευρώ ανά τόνο για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1.710 ευρώ ανά τόνο για το παρθένο ελαιόλαδο).

Πηγή: Αγρότυπος

Προσοχή μεγάλη όταν είστε στο ATM. Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Νέα μορφή απάτης.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της ενημερώνουν το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται νέα μορφή απάτης μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών.

Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες πελατών με περιστατικά κατά τα οποία, τη στιγμή που ο κάτοχος της κάρτας πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ, ομάδα δραστών αφού προηγουμένως έχει δει τον μυστικό αριθμό (pin) της κάρτας κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο, του αποσπά την προσοχή ρίχνοντας κάτω ένα χαρτονόμισμα.

Στη συνέχεια ένας εκ των δραστών πείθει τον πελάτη να απομακρυνθεί στιγμιαία από το ΑΤΜ προκειμένου να πάρει το χαρτονόμισμα που δήθεν του έπεσε, ενώ την ίδια στιγμή άλλος δράστης, συνεργός του πρώτου, αφαιρεί την κάρτα από το ΑΤΜ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων και προκειμένου να μην αντιληφθεί εγκαίρως ο πελάτης την κλοπή της κάρτας του, οι δράστες τοποθετούν στην υποδοχή κλεμμένη κάρτα άλλου πελάτη.

Τότε και ενώ ο πελάτης απομακρύνεται ήσυχος από το ΑΤΜ, οι δράστες, την ίδια ..........

σχεδόν στιγμή, πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις έχοντας στα χέρια τους κάρτα και pin.

Η ΕΕΤ συνιστά προς όλους τους κατόχους καρτών τα εξής:

* Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια της συναλλαγής ο επόμενος πελάτης βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να δει τί πληκτρολογείτε.

* Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας πλησιάζει και να αποσπά με οποιοδήποτε τρόπο την προσοχή σας.

* Ελέγχετε μετά τη συναλλαγή σας αν η κάρτα που παραλαμβάνετε από το ΑΤΜ είναι η δική σας.

* Δηλώστε αμέσως το περιστατικό στην τράπεζα στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην οθόνη του ΑΤΜ.

Πηγή: Ενωση Ελληνικών Τραπεζών

"Με έγραψε ο γυναικολόγος του ΙΚΑ Καλαμάτας επειδή έχει ιατρείο"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ TROKTIKO

"Είχε η κοπέλα μου ραντεβού σήμερα με τον γυναικολόγο στο Ι.Κ.Α Καλαμάτας.

Tο ραντεβού ήταν για τις 3 και 20.
Το ωράριο του γιατρού ήταν μέχρι τις 3 και 30, άρα λογικά ήταν η τελευταία που θα την εξέταζε ο γιατρός.
Πήγε στο Ι.Κ.Α από τις 3 και 10 και περίμενε αλλά δεν ήταν εκεί ο γιατρός.

Ρώτησε στην γραμματεία και της είπαν ότι θα έρθει. Mέχρι τις 4 ....

που έφυγε αγανακτισμένη δεν είχε έρθει κανείς βέβαια.
Ο γιατρός αυτός (όπως όλοι) έχει και εξωτερικό ιατρείο.
Μήπως σε αυτό το γεγονός οφείλεται και μη έλευσή του στο Ι.Κ.Α.; Eλεος πια..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εκλογές έχουν αύριο οι Δάσκαλοι της Μεσσηνίας

Ψηφίζουν αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου οι Δάσκαλοι της Μεσσηνίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακόύ Συμβουλίου στην Καλαμάτα.

Την ψήφο των δοασκάλων διεκδικούν 4 παρατάξεις οι οποίες είναι:
ΔΑΚΕ
ΠΑΣΚ
Αυτόνομη παρέμβαση
Ταξική ενότητα εκαπαιδευτικών


OTE: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ "1305" ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Τη δυνατότητα εξόφλησης του τηλεφωνικού τους λογαριασμού με ένα απλό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο «1305» έχουν τώρα οι πελάτες του ΟΤΕ.

Χωρίς χάσιμο χρόνου, με ένα τηλεφώνημα στο «1305», εύκολα & απλά, οι πελάτες μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους ΟΤΕ με οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα VISA ή MASTERCARD.

Ακόμα και στις διακοπές, καλώντας το «1305», από οποιοδήποτε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ ή κινητό COSMOTE, οι πελάτες μπορούν να ενημερώνονται για το υπόλοιπό τους και να εξοφλούν το λογαριασμό της τηλεφωνικής σύνδεσης που ..........

επιθυμούν, ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης του.
Το «1305» λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 21:00 και η κλήση από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ είναι δωρεάν.

Με το «1305», ο ΟΤΕ προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκολία για την εξόφληση λογαριασμών. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ παρουσίασε πρόσφατα την υπηρεσία My e-Bill, έναν εναλλακτικό και σύγχρονο τρόπο εξόφλησης των λογαριασμών on-line, μέσω του www.oteshop.gr. Ταυτόχρονα, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τους με Εγγυημένη Πάγια Εντολή, μέσω Internet Banking, Phone Banking, σε ATM ή στο δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ, COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Με τον πελάτη πάντα στο επίκεντρο, o OTE συνεχίζει να εμπλουτίζει το εύρος των υπηρεσιών του και να βελτιώνει διαρκώς την εξυπηρέτηση των πελατών του, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες & λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη.

Στις 22 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2009-2010. Στις 53 συνολικά Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, θα εισαχθούν 8.298 μαθητές και μαθήτριες για εκπαίδευση σε 32 ειδικότητες.

Οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, προσφέρουν στους σπουδαστές μαθητεία ταυτόχρονα με, εργασία με αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη από το 160 έτος της ηλικίας τους, πρακτική άσκηση στο χώρο δουλειάς και Πτυχίο Ειδικότητας που κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου ΙΙΙ.
Δηλαδή συνδυασμό κατάρτισης και προϋπηρεσίας πάνω στο αντικείμενο δουλειάς.
Ταυτόχρονα οι σπουδαστές λαμβάνουν δωρεάν βιβλία και βοηθήματα, επίδομα στέγασης και......

σίτισης, για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους, καθώς και αναβολή στράτευσης.

Το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑΣ, περιλαμβάνει 32 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους των ΕΠΑΣ άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς προετοιμάζουν τους νέους για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Αίτηση για εγγραφή στις ΕΠΑΣ μπορούν να υποβάλουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί τα έτη 1986 έως και 1993 και οι οποίοι κατέχουν ενδεικτικό, τουλάχιστον Α' Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.

Η επιλογή των μαθητών που θα γίνουν δεκτοί για εγγραφή στις ΕΠΑΣ, θα γίνει με το βαθμό του τίτλου σπουδών, που υποβάλουν (απολυτηρίου Α Τάξης ή άλλου), καθώς και με κοινωνικά κριτήρια. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, στις Γραμματείες των ΕΠΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή: Επικαιρότητα

Μέχρι τις 7/8 η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων (Ολη η εγκύκλιος)

Μέχρι 7 Αυγούστου 2009 και όχι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 θα ισχύει η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών.

Η κατάργηση ισχύει για τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, οι οποίες εκδίδονται από την 7 Απριλίου 2009 και μετά.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζονται τα εξής:

Με το υπ' αριθμ. 22291/14.4.2009 έγγραφό μας σας είχαμε γνωστοποιήσει, μέσω των Περιφερειακών Διοικήσεων της Χώρας, ρυθμίσεις που είχαν συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98/ΕΚ, 2008/8/ΕΚ και 2007/74/ΕΚ, διατάξεων των Οδηγιών 2006/112/ΕΚ και 2006/69/ΕΚ, διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, κεφαλαίου, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών και λοιπές ........

διατάξεις», περί κατάργησης των τελών «μεταβίβασης αυτοκινήτου οχήματος» και «αδείας οχήματος» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως μας είχε ενημερώσει η Διεύθυνση Τελών και Ειδ. Φορολογιών της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με το υπ’ αριθμ. 1038004/327/Τ.&Ε.Φ./9.4.2009 έγγραφό της.

Το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από την Εθνική Αντιπροσωπεία την 7.5.2009 και δημοσιεύθηκε με τον αριθμό 3763/2009 στο ΦΕΚ 80 Α΄.

Επί των διαλαμβανομένων σ’ αυτόν ρυθμίσεων και κατά λόγο αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, περί των τελών μεταβίβασης αυτοκινήτου οχήματος και αδείας οχήματος, τα οποία και αποτελούν έσοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Με την παράγραφο 4 του άρθρου 25 του ανωτέρω νόμου, προβλέπεται η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, τα οποία έχουν ταξινομηθεί έως και την 6 Απριλίου 2009 (ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου) και το οποίο επιβάλλεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν.2873/2000 (ΦΕΚ 285 Α΄), όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν, για τη μεταβίβαση από επαχθή αιτία, της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος και μοτοσικλέτας, με αίρεση ή χωρίς αίρεση.

Η κατάργηση ισχύει για μεταβιβάσεις από επαχθή αιτία, της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος και μοτοσικλέτας, οι οποίες πραγματοποιούνται από την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ήτοι από την 7 Απριλίου 2009 και μέχρι την 7.8.2009 και όχι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009, όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο πριν την ψήφισή του.

Περαιτέρω, με την παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου, προβλέπεται η κατάργηση του τέλους αδείας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, που μεταβιβάζονται και έχουν ταξινομηθεί έως και την 6 Απριλίου 2009 (ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου), το οποίο επιβάλλεται, σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν.2873/2000, όπως ισχύει, για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου οχήματος και μοτοσικλέτας και για την αντικατάσταση ή ανανέωση αυτής.

Η κατάργηση ισχύει για τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, οι οποίες εκδίδονται από την επόμενη ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, ήτοι την 7 Απριλίου 2009 μέχρι την 7.8.2009, και όχι από 6.4.2009 pου προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο.

Επισημαίνεται ότι, εάν πολίτες έχουν καταβάλλει τα ανωτέρω τέλη και εμπίπτουν στις ως άνω απαλλακτικές διατάξεις, θα πρέπει να τους επιστραφούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Η οικεία υπηρεσία Μεταφορών κάθε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, είναι αρμόδια για να εντοπίσει, βάσει των καταστάσεων που τηρεί, όλες τις περιπτώσεις και να ειδοποιήσει τους δικαιούχους πολίτες με ατομική ειδοποίηση, απ’ ευθείας ή μέσω των ΚΕΠ.
Στη συνέχεια απαιτείται μια απλή αίτηση των ενδιαφερομένων, προς την ανωτέρω υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία μπορεί να κατατεθεί και μέσω των ΚΕΠ, με την οποία θα αιτούνται την επιστροφή των χρημάτων (σύμφωνα με το παραστατικό της τράπεζας) και θα αναφέρουν τα στοιχεία της υπόθεσής τους, γνωστοποιώντας και αριθμό τραπεζικού τους λογαριασμού, εάν τέτοιος υπάρχει, προκειμένου να είναι δυνατή τυχόν κατάθεση του ποσού. Υπόδειγμα αίτησης μπορεί να συνταχθεί και να διανεμηθεί από την ως άνω αρμόδια υπηρεσία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, προς διευκόλυνση τόσο των υπαλλήλων της, όσο και των πολιτών. Εννοείται ότι κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί αυτεπάγγελτα να καταθέτει σχετική αίτηση επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλε, χωρίς να αναμένει την ατομική ειδοποίηση. Κατόπιν, η υπηρεσία Μεταφορών, κινεί τη συνήθη διαδικασία επιστροφής των χρηματικών ποσών, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Περαιτέρω, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έκδοσης εντάλματος για τον κάθε δικαιούχο χωριστά, ή ο ορισμός υπολόγου ή υπολόγων και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα αυτών, ο οποίοι θα εξοφλήσουν το σύνολο των δικαιούχων που έχουν αναλάβει.

Πηγή: Ημερησία

Σε 20 μέρες έρχεται ο κεφαλικός φόρος

Τα ραβασάκια για την καταβολή του κεφαλικού φόρου θα λάβουν στην καρδιά του καλοκαιριού περίπου 130.000 φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος Ιουνίου ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα αρχίσει να ταχυδρομεί τα ειδοποιητήρια της έκτακτης εισφοράς στους φορολογούμενους που το 2008 δήλωσαν συνολικό ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ.

Η έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί σε 3 δόσεις και ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος έχει καθοριστεί σε: ..........


* 1.000 ευρώ για ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα από 60.001 έως 80.000 ευρώ,

* 2.000 ευρώ για εισόδημα από 80.001 έως 100.000 ευρώ,

* 3.000 ευρώ για εισόδημα από 100.001 έως 150.000 ευρώ,

* 5.000 ευρώ για εισόδημα από 150.001 έως 300.000 ευρώ,

* 10.000 ευρώ για εισόδημα από 300.001 έως 500.000 ευρώ,

* 15.000 ευρώ για εισόδημα από 500.001 έως 700.000 ευρώ,

* 20.000 ευρώ για εισόδημα 700.001 έως 900.000 ευρώ και

* 25.000 ευρώ για εισόδημα άνω των 900.001 ευρώ.


Ανοικτη επιστολή στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη από τους "Τερψιθιώτες"

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου "Τερψιθιώτες" απέστειλαν σήμερα στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Κο Γιώργο Σαμπαζιώτη με την οποία ζητούν ενημέρωση για θέματα που αφορούν το Δημοτικό τους Διαμέρισμα.

Θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Τερψιθέας και οι οποίοι ζητούν και απαιτούν -και δικαίως μάλιστα - απαντήσεις.
Θέτουν θέματα για τον Γ.Π.Σ. Κυπαρισσίας και τι ενέργειες έχουν γίνει για να συμπεριληφθεί και η Τερψιθέα στον Γ.Π.Σ.
Θέτουν επι τάπητος το πρόβλημα με τον Δρόμο καρμανιόλα Φιλιατρών Κυπαρισσίας καθώς στην Τερψιθέα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί είναι πολλά.

Να θυμίσουμε ότι το έργο δεν θεωρείται -ακόμα και σήμερα μετά από πολλά χρόνια- ότι έχει παραδωθεί καθώς είναι να πέσει ακόμα ένα στρώμα άσφαλτος.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή που αποστέλλουν στον Κο Σαμπαζιώτη αναφέρει τα εξής: .....

Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον Δήμαρχο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας.


Με αφορμή τη σύνταξη του Νέου Γ.Σ.Π. Κυπαρισσίας αλλά και τα έργα που βλέπουμε να γίνονται σε άλλους οικισμούς του δήμου Κυπαρισσίας , θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής :

Η Τερψιθέα ως γνωστό είναι ένας παλαιός μη οριοθετημένος οικισμός του Δήμου Κυπαρισσίας η οποία εκτός των άλλων διαθέτει μόνιμους αλλά και εποχικούς κατοίκους.

Διαθέτει ακόμα Εκκλησία, Νεκροταφείο και Σχολείο (αν και τις τελευταίες δεκαετίες αυτό, παραμένει κλειστό ).

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε .

Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε:

1ον Τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να οροθετηθεί και να ενταχτεί ο οικισμός αυτός στο νέο Γ.Σ.Π. Κυπαρισσίας;

2ον Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να επισκευαστεί ο «δρόμος καρμανιόλα» Κυπαρισσίας -Τερψιθέας, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς;

3ον Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τουριστικά τις παραλίες της Τερψιθέας ;
(παραλία Βλάχου κ.α. ).

4ον Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το παλαιό δημοτικό σχολείο και τους άλλους δημόσιους χώρους της Τερψιθέας;

5ον Πότε -επιτέλους - σκοπεύετε να ασφαλτοστρώσετε τους χωμάτινους δρόμους του οικισμού αυτού;

6ον Τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να δημιουργηθεί δίκτυο παροχής νερού για τις καλλιέργειες, που να ενώνει την Τερψιθέα με το βιολογικό καθαρισμό;

(Μήπως έχουν τελικά δίκιο τα Φιλιατρά, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Τερψιθέα καλό θα ήταν να ενταχτεί στο Δήμο τους για να απολαμβάνει και τα νερά, από το μελλοντικό Φράγμα;)

Παρακαλούμε την Δημοσίευση του εν λόγω κειμένου και ευελπιστούμε σύντομα σε μία απάντηση.

«Οι Τερψιθιώτες»


Δείτε και ακούστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Φιλιατρά Νews ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Ιουνίου από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30 στην σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

Με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών διακοπής της κυκλοφορίας, για πεντάλεπτο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων αφού το μηχάνημα που πραγματοποιεί τις εργασίες θα σταθμεύει στο εσωτερικό πάρκιν της σήραγγας για να .........

εξυπηρετηθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Ι.Χ. Ερχονται νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Στην εντονότερη φάση των τιμολογιακών ανατιμήσεων που θα ξεπεράσουν μεσοσταθμικά το 10% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου για το β’ εξάμηνο 2009 μπαίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες κάτω από το βλέμμα της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ).

Οι αυξήσεις αυτές θα εξαρτηθούν από τις πιέσεις που αναμένεται να ασκήσει η ΕΠΕΙΑ στην πλειονότητα των εταιρειών προκειμένου να δημιουργηθεί μία αγορά που θα μπορεί να «αντέξει» τα νέα όρια καλύψεων που επιβάλλει η κοινοτική Οδηγία (1.000.000 ευρώ ανά θύμα ή 5.000.000 ευρώ ανά ατύχημα).

Ήδη, η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) έχει έρθει σε επαφές με το Διοικητικό Συμβούλιο της .......

Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών προκειμένου να περάσει τη γραμμή ότι επιβάλλεται στο σύνολο των εταιρειών να προχωρήσουν σε μία πολιτική αναθεώρησης των αυξήσεων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, ενώ για τις 10-15 εταιρείες που κινούνται στην «κόκκινη γραμμή» στα αποθεματικά τους, οι αυξήσεις που θα γίνουν στο δεύτερο εξάμηνο 2009 θα πρέπει να ξεπεράσουν σωρευτικά το 20%, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα στα αποθεματικά τους. Γενικότερα, σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής υπάρχουν δύο στρατηγικές.

Τακτική
Η πρώτη σκέψη που ακολουθούν και οι περισσότερες εταιρείες είναι να γίνονται συχνότερα (σε επίπεδο μήνα ή τριμήνου) αυξήσεις πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού για τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ η δεύτερη τακτική αφορά τις «αυξήσεις καταιγίδα» που θα ξεπερνούν κατά το β’ εξάμηνο τα επίπεδα του 15%. Τέλος υπάρχουν οι ξένες πολυεθνικές οι οποίες έχουν προχωρήσει το μοντέλο της παραμετροποίησης των κινδύνων ή και της επιβράβευσης της σωστής οδήγησης και δείχνουν το δρόμο της «ενάρετης» ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι εάν οι πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν τις προθέσεις της ΕΠΕΙΑ για ένταση της εποπτικής διαδικασίας ή θα λειτουργήσουν ανασταλτικά και μάλλον εξισορροπητικά για την αγορά. Ήδη στο τέλος Ιουνίου, η ΕΠΕΙΑ θα ανακοινώσει ποιες από τις εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα αποθεματικά τους και αυτό ουσιαστικά θα είναι η «‘κίτρινη κάρτα» στις εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσουν σε σημαντικές και άμεσες αυξήσεις στα τιμολόγιά τους.

Πηγή: Ημερησία

Θερινό πακέτο φορολογικών μέτρων σε καύσιμα και κινητά, νέο σύστημα για τεκμήρια

Θερικό πακέτο φορολογικών μέτρων προωθεί η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να βρει έσοδα ύψους 3 - 3,5 δισ. ευρώ ώστε να μειώσει το έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ έως το τέλος του έτους.

Μεταξύ των πρώτων μέτρων που αναμένεται να εφαρμοστούν είναι η αύξηση κατά 10% ως 20% των τελών κινητής τηλεφωνίας, η άνοδος των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τσιγάρα, ανεξαρτήτως τιμής, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί νέο σύστημα τεκμηρίων για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ακινήτων και σκαφών αναψυχής.

Ακόμη, θα επιβληθεί ειδικός φόρος και στα ..........

καρτοκινητά, αλλά εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτός θα εφαρμοστεί.

Επίσης, εξετάζεται η επέκταση της ρύθμισης για την αυτοπεραίωση με αύξηση του ορίου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, για την υπαγωγή σε αυτήν, από τις 300.000 στις 500.000-600.000 ευρώ και η επέκταση της ρύθμισης για την περαίωση για τη χρήση του 2007.

Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει νέο πακέτο, με έμφαση στη φορολόγηση των ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΤΑΚ ή την επιβολή κλιμακωτών συντελεστών, επανφέροντας ουσιαστικά τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που έχει καταργήσει.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται και το «πάγωμα» για δεύτερη συνεχή χρονιά των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων πλην του ΟΓΑ, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ανοικτό είναι το θέμα της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: in.gr

Ανοιχτές και τον Αύγουστο οι πολεοδομίες

Τέλος στο παλαιό καθεστώς που ήθελε να κλείνουν οι πολεοδομίες τον Αύγουστο έβαλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ συνεργάτες του επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός σε πατρικίους και πληβείους μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Με χθεσινή του εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει προς τους εμπλεκόμενους φορείς ότι όλες οι πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας, είτε αυτές υπάγονται σε δήμους είτε σε νομαρχίες, διέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δεδομένα, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργούν το καλοκαίρι με τα ........

2/3 του προσωπικού τους.
Μάλιστα τονίζεται ότι ο κάθε υπάλληλος τους καλοκαιρινούς μήνες δικαιούται άδεια 15 εργάσιμων ημερών, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της κανονικής του άδειας έχει δικαίωμα να τις λάβει μέσα στο χρόνο.

Γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών των υπαλλήλων τους, με στόχο να εργάζεται πάντα το 70% του προσωπικού. Πάντως είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην εγκύκλιό του για τις πολεοδομίες ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν οι πολεοδομικές υπηρεσίες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του θέρους».

Ειδικά για το θέμα αυτό κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν ότι το καλοκαίρι θα γίνει έλεγχος και θα επιβληθούν βαριές πειθαρχικές «καμπάνες» σε υπαλλήλους και προϊσταμένους στην περίπτωση που εντοπίσουν κλειστή πολεοδομία τον Αύγουστο. Οι ίδιες «καμπάνες» θα πέσουν ακόμα και αν οι ελεγκτές εντοπίσουν πολεοδομικές υπηρεσίες που θα υπολειτουργούν με δύο – τρία άτομα προσωπικό, ενώ κανονικά θα πρέπει με βάση τη ρύθμιση των 2/3 να απασχολούνται πολλοί περισσότεροι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά κλιματιστικών μηχανημάτων

Με αφορμή τη μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται από τους καταναλωτές για αγορά ανεμιστήρων και κλιματιστικών τη θερινή περίοδο, το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, ενημερώνει τούς καταναλωτές για το τι πρέπει να προσέξουν στις αγορές τους.

1) Προσέχουμε πάνω στο προϊόν να υπάρχει η σήμανση CE, που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής του δηλώνει ότι αυτό έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας των ευρωπαϊκών προτύπων.

2) Ελέγχουμε αν υπάρχει πινακίδα πάνω στο προϊόν που να φέρει τα στοιχεία του κατασκευαστή (επωνυμία τουλάχιστον), τον τύπο του προϊόντος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του όπως τάση, ισχύ, τύπο ρεύματος τροφοδοσίας.

3) Εξετάζουμε αν το προϊόν συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης και προφύλαξης στα ........

ελληνικά και συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας.

4) Όσον αφορά τα κλιματιστικά, αυτά θα πρέπει να φέρουν ετικέτα ενεργειακής σήμανσης, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνει η συσκευή, τη γενική κατάταξή της με βάση την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ σε κλίμακα από το Α (πλέον ενεργειακά αποδοτική τάξη) έως το G (λιγότερο ενεργειακά αποδοτική). Θυμόμαστε πάντα ότι μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικούς τύπους συσκευών πριν την τελική επιλογή αγοράς, χρησιμοποιώντας την κλίμακα από το Α έως το G.

5) Φροντίζουμε να εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση του κλιματιστικού μας.

Ειδικότερα για τους ανεμιστήρες, προσέχουμε ώστε το πλέγμα τους να είναι αρκετά πυκνό ώστε να μην επιτρέπει την εισχώρηση ενός μεσαίου μεγέθους δακτύλου, προς αποφυγή τυχόν τραυματισμού των μικρών παιδιών.

Συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας από τη χρήση των κλιματιστικών

1) Επιλέγουμε την αγορά κλιματιστικού με βάση το χώρο και τις προδιαγραφές του.

2) Ελέγχουμε η συσκευή που αγοράζουμε να έχει «ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ», που εξασφαλίζει οικονομία μέχρι και 30%. Ρυθμίζουμε το κλιματιστικό στους 27 βαθμούς για να μην επιβαρύνουμε άσκοπα το λογαριασμό μας.

3) Στον κλιματιζόμενο χώρο, πόρτες και παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά για να μην χάνεται πολύτιμη ενέργεια.

4) Καθαρίζουμε ή αλλάζουμε συχνά το φίλτρο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή γιατί λειτουργεί καλύτερα το κλιματιστικό.

5) Η κατανάλωση ενός συνήθους κλιματιστικού, ισχύος 1kw μας κοστίζει 10 ευρωλεπτά (0,10€) την ώρα ή περίπου 30 ευρώ μηνιαίως.

6) Ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να δροσίσει ένα δωμάτιο σχεδόν όπως ένα κλιματιστικό αλλά με το 1/6 της κατανάλωσης του κλιματιστικού.

7) Για την αγορά των κλιματιστικών (αλλά και όλων των ηλεκτρικών συσκευών) επιλέγουμε συσκευές με την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης να είναι στην πράσινη γραμμή (Α, Β ή C).

Έκτο κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Νέο περιστατικό της νέας γρίπης εντοπίστηκε στην Ελλάδα την Τρίτη. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 24 ετών, ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο. Ο ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το υπουργείο Υγείας, στη σχετική ανακοίνωσή του, τονίζει ότι όλα τα προηγούμενα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία έχουν ιαθεί πλήρως και έχουν επιστρέψει σπίτι τους.

«Το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και όλος ο Τομέας Υγείας, βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλες τις περιπτώσεις» προσθέτει το υπουργείο Υγείας.

Την Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πανδημίας του ιού της νέας γρίπης.

Ο απολογισμός της κατάστασης σχετικά με το θέμα της νέας γρίπης, οι πρόσφατες .......

εξελίξεις και τα επόμενα βήματα ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν στο Λουξεμβούργο και τους υπουργούς Υγείας των χωρών-μελών της ΕΕ.

Ο ιός Η1Ν1 έχει προσβάλλει περισσότερους από 26.500 ανθρώπους σε 73 χώρες ανά τον κόσμο.

Σήμερα επαναδημοπρατείται το Στόμιο

Σήμερα το πρωί από τις 11 μέχρι τις 12 θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η επαναδημοπράτηση της παραλίας του Στομίου για την δημιουργία και λειτουργία καντίνας.
Σύμφωνα με την διακήρυξη που έχει εκδοθεί από τον Δήμο Φιλιατών η ενοικίαση αφορά αμμώδη αιγιαλό συνολικού εμβαδού 500 τμ στην θέση Στόμιο Φιλιατρών.

Για την συμμετάσχει κάποιος στον Διαγωνισμό, απαιτείται εγγυητική επιστολή αξίας 2.000 Eυρώ καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής των όρων του διαγωνισμού και παρουσίας αξιόχρεου εγγυητή.

Το ποσό εκκίνησης είναι: 20.000,00 Ευρώ
Η Διάρκεια μίσθωσης θα είναι: έως 31.12.2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακοίνωση Δήμου Φιλιατρών: Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το Στόμιο
Στις 70.000 ευρώ δημοπρατήθηκε το Στόμιο
Θα επαναδημοπρατηθεί η παραλία του Στομίου

UPDATE 13:50
H Δημοπρασία έγινε και πλειοδότης ήταν ο Κος Σουρέτης με ποσό 20.250 Ευρώ.