Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Ο Γύρος της Πελοποννήσου κατέληξε στα Φιλιατρά [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Τον γύρο της Πελοποννήησου έκανε το τριήμερο Παρασκευή Σάββατο Κυριακή μια ομάδα 30 ποδηλατών όπου συμμετείχαν σε ένα Event που διοργάνωσε το 48x17 Cycles για το τελευταίο τριήμερο του Μαΐου.
Μια εκδρομή.....

που ήταν μια τριήμερη περιπέτεια  άφησε κατά γενική ομολογία άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.
Η εκδρομή που διοργανώθηκε χωρίστηκε σε τρία κομμάτια με έναρξη από τα Ίσθμια και κατάληξη τα Φιλιατρά με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις.

Συγκεκριμένα το τριήμερο - περιπέτεια περιελάμβανε τις εξής διαδρομές:

Ίσθμια - Άστρος Κυνουρίας όπου εκεί διανυκτέρευσαν κάνοντας camping
Άστρος - Καρύταινα όπου στην Καρύταινα τους προσέφεραν χυλοπίτες και διανυκτέρευσαν
και σήμερα Κυριακή πραγματοποίησαν το τελευταίο κομμάτι της Διαδρομής Καρύταινα - Φιλιατρά όπου έφτασαν στον προορισμό τους περίπου στις 4 το απόγευμα.

Στον πύργο του Άϊφελ στα Φιλιατρά βρέθηκε για να υποδεχτεί τους ποδηλάτες ο όμιλος Δράσεων και πολιτισμού να τους καλωσορίσουν με ένα μπουκάλι νερό και το τοπικό γλυκό Δίπλες αλλά και για να τους επαινέσουν για την προσπάθεια τους. Όμως οι ποδηλάτες γεύτηκαν και το Φιλιατρινό καρπούζι που είναι από τα πιο πρώϊμα.
Παρόν στην υποδοχή ήταν και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας όπου συνεχάρη τους ποδηλάτες για το κουράγιο τους να κάνουν τόσο μεγάλη απόσταση.

Κατα γενική ομολογία ήταν μια απολαυστική διαδρομή όπου γνώρισαν πολλά μέρη στο πέρασμα τους και αποκόμισαν τις καλύτερες εμπειρίες και εικόνες.

Αφού τερμάτισαν όλοι το πρόγραμμα συνεχιζόταν με επίσκεψη στην Αγία κυριακή όπου θα κατέληγαν για φαγητό στην ταβέρνα "Γρηγόρης" και απο εκεί με λεοφορείο που είχαν μισθώσει θα επέστρεφαν στην Αθήνα απ όπου και ξεκίνησαν αρχικά για τα Ίσθμια.

Αξίζει να σημειώσουμε .οτι ορισμ΄νοι απο τους ποδηλάτες ήταν από την Μεσσηνία (Διαβολίτσι, Φοινικούντα) και λίγο πολύ ήξεραν για τον νομό μας.
Αφού τερμάτισαν όλοι φωτογραφήθηκαν κάτω απο τον πύργο του Αίφελ και υποσχέθηκαν να ξανακάνουν την πολύ ωραία διαδρομή όπως μας είπαν.

Δείτε φωτογραφίες και video από τον τερματισμό.

ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας: Ικανοποιητική η συμμετοχή των ΟΝΝΕΔιτών

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
Η διαδικασία διεξήχθη ομαλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η συμμετοχή των .......

οννεδιτών κρίνεται ικανοποιητική με δεδομένο ότι από χθες είχαμε έναν υποψήφιο, τον Σάκη Ιωαννίδη. Η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη και τους φίλους της ΟΝΝΕΔ που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες και να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο της οργάνωσης για την εκλογή του καθώς και να του ευχηθεί καλή θητεία.

Τα αποτελέσματα είναι:


ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΜΗΜΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
137
1
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
188
138
1
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
96
139
1
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΥΛΟΣ
79

Κυπαρισσία: Μικρή η συμμετοχή στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ [ VIDEO ]

Στον υποψήφιο από την Δράμα και απόφοιτο της Παντείου Σάκη Ιωαννίδη περνά από σήμερα το βράδυ η αρχηγία της ΟΝΝΕΔ διαδεχόμενος του Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Μετα την.....

δήλωση αποχώρησης του έτερου υποψηφίου από τα Φιλιατρά Γιώργου Ασημακόπουλου, ο Σάκης Ιωαννίδης είναι ο μοναδικός υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία, που εξελίσσεται από σήμερα το πρωί στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας.

Στην Κυπαρισσία η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά από τις 7 το πρωί που άνοιξε η κάλπη. Η διαδικασία διεξάγεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας και η κάλπη κλείνει στις 7 το απόγευμα και η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας καλεί όλους τους νέους να προσέλθουν και να ψηφίσουν.

Πάντως οι εκτιμήσεις που έκαναν επιτελικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ για μικρή συμμετοχή στις εκλογές φαίνεται να επαληθεύεται καθώς και στην Κυπαρισσία η συμμετοχή στην διαδικασία υπήρξε πάρα πολύ μικρή.«Αλαλούμ» με την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

Τη Δευτέρα (27/5/2013) θα είναι έτοιμο τελικά το βιβλιαράκι των οδηγιών της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2012....

Οι φετινές ......

φορολογικές δηλώσεις φέρουν αρκετές αλλαγές, στις οποίες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιτηδευματίες για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Tην Παρασκευή, πρώτη ημέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, ταλαιπωρία και «οδύσσεια» περίμενε όσους θέλησαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Αφού, ενώ έπρεπε το Taxisnet να λειτουργήσει από το πρωί, τελικά, άνοιξε τις πύλες του, νωρίς το απόγευμα.

Τι θα ισχύσει με όσους λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά δήλωση
Από φέτος θα κατατίθενται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου όλες οι φορολογικές δηλώσεις, πλην συγκεκριμένων και αυστηρών περιπτώσεων που θα αποφασίζει ο ίδιος ο έφορος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γ.γ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ και ουσιαστικά αδυνατούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση. Ενώ, υπάρχει και πρόβλεψη που "φωτογραφίζει" περιπτώσεις βαριά ανάπηρων και αρρώστων.

Όπως τόνισε τη Δευτέρα το πρωί θα είναι έτοιμη και η διευκρινιστική εγκύκλιος για το πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι στην εγκύκλιο θα ορίζεται ότι θα δηλώνονται ποσά τόκων που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις
Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι του Δημοσίου δηλώνουν ότι, παρά τη θέλησή τους να είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν φέτος φορολογικές δηλώσεις, καθώς αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ως μέσο συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών εντύπων, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν καν ενημερωθεί για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις φετινές δηλώσεις, καθώς δεν έχουν λάβει ούτε έντυπα ούτε βιβλιάριο οδηγιών συμπλήρωσης.
Ενώ υπάρχει διάταξη που απαλλάσσει τους χαμηλοσυνταξιούχους από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, η ηγεσία του υπουργείου προχωρά στην κατάργησή της και υποχρεώνει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους να υποβάλουν φέτος ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Εκτός του ότι για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους το διαδίκτυο αποτελεί άγνωστη γη, αυτοί θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να συμπληρώσουν και να στείλουν τις δηλώσεις τους.

Ελάχιστο όριο για τη δήλωση τόκων από καταθέσεις
Στην υιοθέτηση ορίου 250 ευρώ προκειμένου να περαστούν στη δήλωση τα έσοδα από τους τόκους των καταθέσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αποφευχθεί μεγάλη ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους. Σήμερα άνοιξε και επίσημα η διαδικασία των δηλώσεων με την ενεργοποίηση του Taxisnet.
Όπως αναφέρει το eyro2day.gr, φέτος οι φορολογούμενοι υποχρεωτικά θα δηλώσουν τα έσοδα από τους τόκους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται να εκδοθεί ίσως και σήμερα, θα ορίζεται ως όριο για να ισχύσει η υποχρέωση τα 250 ευρώ. Στην ίδια εγκύκλιο θα διευκρινίζεται τι συμβαίνει όταν ένας τραπεζικός λογαριασμός έχει συνδικαιούχους και θα αποσαφηνίζεται αν αναγράφεται στη δήλωση το προ φόρων ή το καθαρό μετά φόρους ποσό των τόκων.
Το πρόβλημα για τους πολίτες είναι ότι καλούνται να υποστούν μία ακόμα ταλαιπωρία καθώς θα πρέπει να μεταβούν στις τράπεζες για να λάβουν βεβαιώσεις για τους τόκους που έχουν λάβει από τις καταθέσεις τους.
Οι τράπεζες δεν δέχθηκαν να στείλουν τα στοιχεία με τους τόκους του προηγούμενου έτους στη ΓΓΠΣ λόγω πίεσης χρόνου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να πρέπει να απευθυνθούν στα τραπεζικά υποκαταστήματα για να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Την ίδια ώρα, τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και χρεογράφων, όπως ομόλογα, repos, αμοιβαία κεφάλαια, κέρδη από μερίσματα καθώς και αμοιβές μελών των διοικητικών συμβουλίων εταιρειών που αποκτήθηκαν το 2012 θα αναγραφούν σε χωριστό κωδικό (659-660) της φορολογικής δήλωσης. Ο κωδικός αυτός υπήρχε και στο περυσινό έντυπο, αλλά φέτος η συμπλήρωσή του γίνεται υποχρεωτική.
Στα φετινά εισοδήματα θα μπει και ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που θα ξεκινούν από το 1% και θα φθάνουν κλιμακωτά έως και το 4%. Σε περίπτωση όπου ο φορολογούμενος έχει και άλλες πηγές εισοδήματος, όπως μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια, τα ποσά θα αθροίζονται και επί του συνόλου θα υπολογιστεί η εδική εισφορά αλληλεγγύης.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που εισέπραξε το 2012 τόκους 12.000 ευρώ θα πληρώσει εισφορά αλληλεγγύης 1% (120 ευρώ). Αν παράλληλα είχε εισόδημα από ενοίκια 10.000 ευρώ η Εισφορά Αλληλεγγύης θα μπει στις 22.000 ευρώ και ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει με συντελεστή 2% (440 ευρώ).
Ο συμψηφισμός της εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε από μισθούς και συντάξεις το 2012 με το ποσό της εισφοράς επί του συνολικού εισοδήματος που θα υπολογίσει η εφορία θα γίνει μέσω του νέου κωδικού 333-334, στον οποίο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν το ποσό της παρακρατούμενης εισφοράς επί των αποδοχών τους. Ο νέος αυτός κωδικός έχει νευραλγική σημασία για να αποφευχθούν αναπάντεχες επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

real.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-5-2013 ]
Οι 393 ακτές με γαλάζια σημαία σε όλη την Ελλάδα για το 2013

Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2013.

Ο Αριθμός των ..........

393 βραβευμένων ακτών χαρίζει για μια ακόμη χρονιά στην Ελλάδα, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. (Δείτε τον κατάλογο των ακτών πατώντας ΕΔΩ)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών βραβευμένων μαρινών.
Σε ότι αφορά την Μεσσηνία, οι ακτές που έχουν "βραβευτεί" είναι:
Καλαμάτα: Μικρή Μαντίνεια και Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση
Δήμος Μεσσήνης: Μπούκα
Δήμος Τριφυλίας: Αη Λαγούδης και Καλό Νερό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αξίζει να πούμε ότι στην Μεσσηνία εκτός από αυτές τις "βραβευμένες" με γαλάζια σημαία παραλίες υπάρχουν και άλλες ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ παραλίες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά όπως Στόμιο Φιλιατρών, Αγία Κυριακή, Λαγκούβαρδος, Μάτι, Βρωμονέρι, Βοϊδοκοιλιά κλπ κλπ.
Το Γιατί κάποιες από τις πολλές παραλίες παίρνουν την Γαλάζια σημαία, εξηγείται παρακάτω.

Τι είναι το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. (www.eepf.gr)
Ως εκπρόσωπος του FEE, η ΕΕΠΦ είναι ο Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” από το 1992.

Οι διαδικασίες του Προγράμματος

Η ακτή που επιθυμεί να λάβει το βραβείο “Γαλάζια Σημαία”, πρέπει να πληροί όλα ανεξαιρέτως τα απαιτούμενα κριτήρια. Για τις ακτές υπάρχουν 32 αυστηρά κριτήρια και για τις μαρίνες 22. Οι επιθεωρητές της ΕΕΠΦ και του FEE ελέγχουν στο διάστημα του καλοκαιριού τη συμμόρφωση στα κριτήρια του Προγράμματος, επισημαίνοντας στον Εθνικό Χειριστή τυχόν προβλήματα και παραλείψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή ή και οριστική υποστολή της “Γαλάζιας Σημαίας” και απόσυρση της ακτής ή μαρίνας από τη διεθνή και την ελληνική ιστοσελίδα του Προγράμματος. Οι αξιολογήσεις των επιθεωρητών λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων, όταν αυτή, μετά το τέλος της θερινής περιόδου, εξετάζει και αξιολογεί τις υποψηφιότητες ακτών και μαρινών για τον επόμενο χρόνο.
Η ακτή ή μαρίνα που θα έχει βραβευθεί το προηγούμενο καλοκαίρι με τη Γαλάζια Σημαία για τη συμμόρφωσή της με τα κριτήρια του Προγράμματος, έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφια για βράβευση την επόμενη χρονιά, εφόσον αποδείξει στις Επιτροπές Κρίσεων ότι πράγματι συνεχίζει να το αξίζει.

Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:
Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
§ Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://www.e-per.gr του ΥΠΕΚΑ.
§ Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
§ Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.
§ Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.

Β. Οργάνωση ακτής
§ Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
§ Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
§ Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
§ Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
§ Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.

Γ. Ασφάλεια επισκεπτών
§ Εκπαιδευμένοι, πτυχιούχοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
§ Προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
§ Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
§ Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να επιβεβαιώνουν και υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
§ Εκτέλεση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.

Πανσέληνος στα Φιλιατρά (25 Μαΐου 2013) [ VIDEO ]

Πανσέληνος απόψε, μια ιδανική βραδιά για ερωτευμένους που τους αρέσει και λίγο ο ρομαντισμός.
Μια τέτοια βραδιά η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει την Πανσέληνο.
Το Video που ακολουθεί το αφιερώνουμε σε όλους όσους είναι ερωτευμένοι.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τολμά το επιχειρείν ο αγροτικός τομέας
Αύξηση παρουσιάζουν οι άδειες που εκδίδονται για βιοτεχνίες στη Μεσσηνία, με τις περισσότερες να αφορούν τυποποιητήρια – συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων και ελαιουργεία


Ανοδικά κινούνται οι επενδύσεις σε βιοτεχνικές και ........

βιομηχανικές μονάδες στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας. Παρά την οικονομική κρίση, από το 2011 έως σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν μια κινητικότητα, που «γεννά» ελπίδες. Εμφανίζεται αύξηση στην έκδοση αδειών τόσο για νέες επιχειρήσεις όσο...